Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

69. IVF, doet follikelpunctie pijn?

Hallo,

Ik ben Jacqueline en we gaan in maart beginnen met IVF. Ik zie hiet erg tegenop in verband met de follikelpunctie. Doet dit erg pijn en hoe gaat het nou precies in zijn werk. Graag positieve reacties als het kan, ik ben hier erg onzeker over.

groetjes van Jacqueline

Reactie voor op de website?

69.1. Ervaringen IVF op Internet

Kijk eens op het internet bij:

Reactie voor op de website?

69.2. Follikelpunctie

Hoi Jacqueline,

nee de punctie valt best mee. Wij hebben inmiddels al 5 ivf's achter de rug en zijn nu zwanger van een tweeling. De laatste jaren doen ze de punctie met een verdoving je voelt het wel wat, maar het valt echt mee.

Heb je meer vragen mail mij dan even.
Groetjes

Reactie voor op de website?

69.3. Tja..........

Het zit ergens tussen, "dit houd ik niet meer" en "dit doet best wel zeer".

Ik denk dat een heel groot gedeelte van de pijn komt doordat je zo gespannen bent. Bij mij deed het best zeer, het prikken zelf viel nog wel mee, maar daarna heb ik best pijn gehad. Niet zo erg dat ik zou zeggen "dat doe ik nooit meer", maar je voelt het wel.

De procedure is niet echt moeilijk. Je gaat liggen, je baarmoedermond word verdoofd en dan voel je prikken, het draaien is een rotgevoel. Na een paar minuten (bij mij) is alles klaar en word het buisje op je buik geplakt.

Echt waar, achteraf valt het best mee. En als alles meezit krijg je er het mooiste kadootje voor terug wat je ooit gezien hebt!!!

D

Reactie voor op de website?

69.4. reactie op Ivf-follikelpunctie Jacqueline

Na 5 maal een follikelpunctie te hebben ondergaan hebben wij november 1999 een tweeling gekregen. Over de punctie; die viel erg mee, is te vergelijken met een heftige menstruatiesteek. Ik heb wel voor een verdovingscocktail gekozen en dat beviel erg goed. De rest van de dag heb je wel een wee gevoel in je buik. De eerste keer ben ik daarna gewoon gaan werken( als verpleegkundige in de psychiatrie), maar de andere vier keren heb ik ervoor gekozen om maar thuis te blijven. Dat was wel zo lekker. Jij succes ermee, en echt; ik vond het reuze meevallen.

Wil je nog meer weten? Mail mij dan gerust, misschien kunnen wij ervaringen uitwisselen en haalt dat bij jullie de spanningen weg.

Groetjes,

Reactie voor op de website?

69.5. Pijn IVF

Niet te filmen zo zeer als dat doet. Ik begrijp niet dat ze dat niet onder narcose doen. Zeer veel sterkte! Het kostte mij 3 weken om te herstellen. Ik begin er nooit weer aan.

Groet, Jolanda

Reactie voor op de website?

69.6. Even de tanden op elkaar!

Het deed bij mij wel heel veel pijn, maar ik had het er graag voor over. Het is toch een kans die je met beide handen aan moet pakken. Ik kreeg een verdoving en had een zetpil gekregen, maar voelde het wel degelijk. Had het er graag voor over. Ben bevallen van een zoon, het was gelijk na 1 behandeling raak.

Heel veel sucses en even de tanden op elkaar! Nienke

Reactie voor op de website?

69.7. Pijn bij IVF

De meningen zijn nogal verdeeld wat de pijn betreft. Wij hebben inmiddels 3 gezonde kinderen gekregen via IVF. De eerste keer, maar dat praat ik over bijna 8 jaar geleden, onze dochter wordt zo 7 jaar, vond ik het echt verschrikkelijk, ik had toen echt zo iets van dit doe ik nooit meer. Dat ben je gelukkig toch weer snel vergeten dus nog maar een keer, maar toen zag ik echt ontzettend tegen die punctie op, ze hadden me wel verteld dat ze inmiddels 'n andere verdoving gebruikten maar daar had ik zo mijn twijfels over, dat was dus inderdaad een heeeel groot verschil, het is niet echt leuk maar ik vond het goed te verdragen. Resultaat: een gezonde zoon, daarna hebben we het nog een keer geprobeerd en 'n gezonde dochter erbij.

Ik vond het goed te verdragen buiten die eerste keer dan. Ik wens jullie heel veel succes.

Willeke

Reactie voor op de website?

69.8. Punctie kan ook meevallen

Hoi Jaqueline,

Ik heb 2 maanden geleden de eerste punctie gehad (helaas zonder resultaat). Ik was ontzettend bang door de verhalen, maar achteraf was de angst erger dan de punctie. Ik heb een verdoving gehad door een infuus. De punctie zelf was even een doffe steek en verder voelde het een beetje alsof je op een blauwe plek drukt, best uit te houden dus. Half mei ga ik voor de tweede poging en er zijn zelfs mensen die tien keer teruggaan, zo erg kan het dus niet zijn. Laat je niet bang maken door de negatieve verhalen, ook al zijn dit de verhalen die je het meest hoort.

Heel veel succes en hopelijk een vruchtbaar leven.
groetjes, Saskia

Reactie voor op de website?

69.9. Verschillend voor iedereen

Hoi!

Iedereen blijkt er weer anders tegenaan te kijken.. Ik ben voor mijn punctie maar uitgegaan van het allerergste, en was echt doodzenuwachtig. We moesten een half uur van te voren aanwezig zijn, ik kreeg een pilletje om rustig te worden en een coctail van morfine en nog wat in mijn bilspier, achteraf was dat nog het pijnlijkst van alles, maar dat was binnen 3 sec over. Toen werd ik zo suf als een konijn en armen en benen werden lood zwaar, en ik was dizzy, maar ook allemaal niet zo erg, ik kon nog gewoon mee lopen naar de kamer waar het ging gebeuren, anderen zullen mischien wel gedacht hebben dat ik dronken was... ;-)

Toen werd mijn baarmoeder gespoeld met lauw water, dat was wel 'lekker' en toen 5 prikjes verdoving in mijn baarmoedermond, dat viel ook mee, je voelt een prikje, geen pijnscheuten ofzo. Toen de echte punctie. Eerst de rechterkant (waar achteraf 20 eicellen zijn uitgekomen) echt een peace of cake! Hij is daar 10 minuten bezig geweest, en ik lag rustig mee te kijken op het scherm. Toen de linkerkant, daar zijn 17 eicellen uitgekomen, dat begon goed maar deed later toch wel pijn, ik ben 2 x een beetje omhoog geschoten, meer uit reflex denk ik, ff mijn man fijn geknepen en toen was het klaar.

Mijn buisjes gingen in een koffertje met mijn man mee naar een ander ziekenhuis, waar er uiteindelijk 26 van de 37 gebruikt hebben, en er 20 goed bevrucht bleken, en daarvan zijn er 2 teruggeplaatst, en nu ben ik na de eerste poging 14 weken zwanger van een tweeling!! Nou. als dat geen succes story is weet ik het niet meer!

Hoe zenuwachtig je ook bent (voor het onbekende), je moet gewoon denken, ook al doet het bij mij wel pijn, het is maar even, ik kon het me toen niet voorstellen, maar de wachtweken zijn veel en veel erger! (p.s, wij hebben ICSI gedaan, maar de punctie blijft het 100% hetzelfde als bij IVF)

Heel veel sterkte iedereen!!
Groetjess Wendy

Reactie voor op de website?

69.10. IVF

Het is al een tijdje geleden van je punctie, hoe is het gegaan viel het je mee of tegen, heb je al resultaten? Ik ga in dec. voor ivf poging 3.

groetjes Corina

Reactie voor op de website?

69.11. Punctie

Ha Jacqueline,

Ik heb 6 IVF behandelingen ondergaan tussen 1999 en 2001. Ik kreeg eerst een prikje in mijn bil, waar je groggy van wordt. Je bent er dan half wel, half niet bij. De prik van de punctie zelf doet zeer maar de pijn is meteen weer verdwenen.

Ik had de eerste keer iemand gesproken die er heel negatief over deed. Toen is het me erg meegevallen. Andere keren had ik er weer meer last van. Ik denk dat pijnbeleving heel persoonlijk is.

Het is belangrijk om je te ontspannen denk ik. Ik probeerde niet aan de punctie te denken, maar probeerde me te ontspannen en me op mijn ademhaling te concentreren. Kortom leuk is het niet maar het is zo weer voorbij. Hoop dat het resultaat positief voor je is

succes! Lianne

Reactie voor op de website?

69.12. Punctie

Hoi! Mijn punctie viel ook best tegen. Ik kreeg geen verdoving, en je voelt het best wel. Ook de dagen erna. Het zijn toch een soort blauwe plekken die je daarna hebt. Maar: dit alles is maar even he, als je daarna net al ik als resultaat een vreselijk mooie en lieve dochter hebt, wat is dan pijn...

Monique

Reactie voor op de website?

69.13. Niet echt pijn

Beste Jacqueline,

Ik heb 6 jaar geleden 4 IVF pogingen gehad en dus ook puncties. Echt pijn doet het niet, het is een beetje te vergelijken met het gevoel dat je krijgt in je buik vlak voordat je een eisprong hebt of ongesteld gaat worden. Mijn advies is, probeer je zoveel mogelijk te ontspannen en zucht eens diep voordat ze de eitjes aanprikken.

De pijn van een punctie is niets vergeleken met de pijn van het gemis van kinderen. Ik heb ondertussen 2 gezonde zonen (zonder IVF) Mijn advies is dus.... moed houden en positief blijven denken!

groetjes en suuc6 Linda

Reactie voor op de website?

69.14. Follikelpijn

Het valt allemaal wel mee. Na een verdoving is het goed te houden. Mijn ervaring is dat het bij de tandarts meer pijn doet. Probeer voor ogen te houden waar je het allemaal voor doet. Mocht het allemaal goed gaan, krijg je er iets prachtigs voor terug. Heel veel sterkte en hopenlijk krijg je ook zo'n wereld wondertje.

Christel

Reactie voor op de website?

69.15. Hallo allemaal

Hallo allemaal, ik wil julie laten weten dat ik tijdens mijn punctie van 8 jaar geleden geen verdoving heb gehad en ook geen pijn. Ik denk dat dat komt omdat onze kinderwens zo groot was dat ik geen tijd had om aan pijn te denken of om me zenuwachtig te maken.

Verder hebben we er helaas geen resultaat bij gehad. Maar zijn we nu gelukkige pleegouders van 2 pleegzonen, niet hetzelfde maar we kunnen wel lekker {zorgen} zoals veel biologische ouders.

groeten Danielle

Reactie voor op de website?

69.16. Mij is het meegevallen.

Hallo,

Mij is het erg meegevallen. Heb wel een lichte verdoving gehad waar je een beetje dizzy van wordt. Heb wel eens 24 "eitjes" laten aanpikken. Ik had meer moeite met de twee weken die volgen. Dat ellendige wachten.

Dus veel succes!

Reactie voor op de website?

69.17. IVF doet follikelpunctie pijn

De baarmoedermond wordt verdoofd dat is een gevoelig prikje. Daarna wordt langs de zijkant van de baarmoeder door de schedewand een lange naald geschoven. Op zich valt dat nog mee als je zorgt dat je afgeleid bent. Het wegprikken van de eitjes voelt bijna hetzelfde aan als een verdovingsprikje van de tandarts in je verhemelte. Niet aangenaam maar best uit te houden. Over het algemeen ben je binnen een kwartierje klaar met de punctie. Het is geen prettig gevoel maar achteraf gezien gaat het snel en valt het mee. Blijf de rest van de dag lekker thuis in bed liggen en laat je verwennen. De volgende dag merk je er niets meer van.

Annelies

Reactie voor op de website?

69.18. Bij mij was het echt pijnlijk

Ik was ook erg bang ervoor, ik ben donor geweest voor iemand, de punctie begon goed, rechter eierstok viel me mee, de linker deed vreselijk pijn door verdovingen heen. Ik heb zelf kinderen dus het moest minder zijn, ze hebben 80 keer geprikt! Zoveel follikels waren er, daarna kreeg ik overstimulatie. Dat was nog zeerder, toen is er vocht weggetapt weer zo'n rotprik. Ik ben genezen, maarja ik ben wel een geval apart...

Marielle

Reactie voor op de website?

69.19. Heel eerlijk, bij mij deed het zeer

Na anderhalf jaar in de mallemolen te hebben gezeten, konden mijn vriend en ik een icsi-behandeling krijgen, na 1 mislukte iui behandeling. Ik vond alles meevallen, behalve de follikel punctie. Links ging het best, maar aan mijn rechter eierstok was het geen pretje, daar moest de arts meerdere keren prikken. Ik had van te voren 10 mg valium en een voltaren zetpil gekregen. Ze hadden me beter knock out kunnen slaan. Maar ik weet waar ik het voor doe. Ik denk dat het bij iedere vrouw verschillend is. Ik had wel een lieve arts en zuster, en er waren 10 goede eicellen weggehaald.

Dus nu maar afwachten of er embryo's zijn onstaan. Ik hoop al 12 jr, dus dit kan er ook nog wel bij. Ik wens iedereen sterkte toe die het zelfde ondergaat, en een hoop zwangerschappen.

Liefs Monique

Reactie voor op de website?

69.20. Punctie

febr.2007 Hoe rustiger en ontspannen je lichaam is hoe minder je voelt. Ik wilde geen verdoving en heb de eerst prik (links) niet eens gevoelt en de andere kant was voelbaar maar niet eens pijnlijk. Als het echt zo erg was zouden ze standaard iedereen onder narcose doen. Na de punctie voel je even een weeeig gevoel en smiddags is het al weer weg. Dus hoe minder druk jij je maakt hoe minder je voelt. Als je nog wat wil weten mail mij gerust info@lifeandwork.nl

Liefs Annemarie

Reactie voor op de website?

69.21. Wel pijn..

Ik ben drie keer donor geweest voor me zus. De eerste keer had ik mooie grote eitjes, dus het aanprikken was niet echt erg. De tweekeer had ik er meer maarkleiner, owwwwwww wat deed dat pijn, heb echt gehuild tot wel een uur na de tijd terwijl ik best een hoge pijngrens heb. Bij de derde keer heb ik om verdoving gevraagd (de keren ervoor is het me niet aangeboden, dus niet verdoofd) en toen was het eigenlijk nog minder pijnlijk dan de eerste keer.

Het is alleen zo jammer dat ik nu anderhalf jaar later last heb van pijnlijke steken in me onderbuik (eierstokken?), onregelmatige erg hevige menstruaties en dat soort ongemakken. Nog erger is het voor me zus dat haar kinderwens niet vervuld is.

Reactie voor op de website?

69.22. Heel pijnlijk

Ik heb gisteren een punctie ondergaan en het deed echt vreselijk pijn. Ik ben zelf moeder van 3 kinderen en dit deed ik als donor. Ik kreeg te horen van de gyn dat de pijn kwam doordat mijn eierstokken erg hoog zitten. Ik had 25 follikels en 7 zijn er blijven zitten omdat het gewoonweg te pijnlijk was.

Vond het echt een domper op het hele donatieproces. Ik doe het nooit weer, of het zou onder narcose moeten.

Vandaag 1 dag na de punctie heb ik het gevoel dat iemand mij flink in mijn onderbuik heeft gestompt, erg onprettig.

Caroline

Reactie voor op de website?

69.23. Punctie gevoelloos echt niet

Ik heb nu vrijdag 3weken geleden mijn 1st punctie gehad. 's Ochtends moest ik 2paracetamols innemen. Met nog een pijnstiller. Toen naar het ziekenhuis. Ik ademde in, en bij uit zei ze: komt ie. Nou ik kan het niet omschrijven, maar wat deed dat pijn. Ik bewoog zoveel en kon niet blijven liggen zodat ze niks zagen en zijn ze gestopt. Na 3minuten heb ik het opnieuw geprobeerd. Eindelijk kon ik met mijn billen op het bed blijven liggen, maar lag wel scheef in die stoel. Ik ben met mijn man naar het andere zhs gereden waarvan we 1 goeie eicel hadden. Die is 's maandag teruggeplaatst. Dus nu is het afwachten.

Ik ben nu al bang als dit niks wordt, dat ik weer die punctie moet ondergaan. Ben er zo bang van geworden. Dit durf ik niet meer zo. Ik vind het niet raar als je iets voelt maar dit deed zoveel pijn ...

Marlies

Reactie voor op de website?

69.24. Punctie, zo opnieuw

Bij mij was de punctie helemaal niet erg pijnlijk! in UZ Gent (België) zorgen ze heel goed voor en na de punctie voor je. Ik heb wel de pech gehad een overstimulatie te hebben gehad, maar werd meteen in het ziekenhuis opgenomen voor een paar dagen, waar ze elke dag mijn standen (lever, nieren, vocht) maten en na een week was ik weer thuis.
Een overstimulatie krijg je pas als je meer dan 20 eicelletjes produceerd, en ik had er 25, dus had zowiezo een verhoogde kans. Maar als ik het opnieuw moet doen, dan doe ik dat meteen. Het was bij mij onder plaatselijke verdoving, en de professor praatte de hele tijd en maakte grapjes om mijn aandacht op iets anders te vestigen. Dat viel allemaal erg goed mee.
Tineke

Reactie voor op de website?

69.25. Ivf behandeling

Hallo iedereen,

pff. hebben onze papieren vandaag getekend, En de stresss komt me nu al te boven. Heb dan ook nog eens een helse schrik van spuiten, en ik kan er al minstens 28 krijgen (bil) en (buik)binnen de 14 dagen.

Mijn nachtmerrie is er dan ook terplekke aangekomen. En ja het is mooi als je er iets voor in de plaats krijgt (een godsgeschenk) maar je weet niet eens of het wel lukt, mijn spuitangst, zal ik dan ook moeten overwinnen, weet alleen nog niet hoe.

Na 3 pogingen inseminatie, had ik er al even genoeg van, maar de kinderwens blijft te groot. Begon mezelf vanalles te verwijten, en het leek even dat ik alles rondom mij op gaf. Het intereseerde mij gewoonweg niet meer. Ik was precies al iets kwijt wat ik zelfs nog niet eens had. Begrijp je me misschien ergens? Misschien dat jullie me ergens nog moed kunnen geven, of een duwtje in de rug, want kan op dit moment echt alles gebruiken. Laat me ook eens weten of het al bij een paar mensen gelukt is, en na hoeveel keer.

Ik hoop echt op een paar reacties.Tenslotte alvast bedankt voor de tijd die je genomen hebt voor het te lezen.

groetjes... Wendy

Reactie voor op de website?

69.26. Re: 64:25 ivf behandeling Wendy

Wendy, zelf heb ik ivf behandelingen in 2000 en 2001 gehad. Ik denk dat je ten eerste even goed in het ziekenhuis moet vragen of het echt in de spier moet worden gespoten. Vaak stellen streekziekenhuizen dat voor maar Universitaire centra weer niet.

Zelf ben ik in een universitaire centra onder behandeling geweest, meen dat ik decapteptyl en puregon moest spuiten. Beiden mochten gewoon op het bovenbeen de ene dag links de andere dag rechts. De ivf verpeelgkundige als het onder de huid zit komt het echt op zijn plek. Als het niet mag kan je mischien je huisarts vragen of die de spuiten wil toedienen; dat heeft de mijne altijd wel gedaan bij de ca 10 iui behandelingen.

Verder zou ik lid worden van de patienten vereniging Freya www.freya.nl. Die hebben gesloten mailinglijsten waarop iedereen die met ivf bezig is dan schrijft. Dit heeft mij tijdens de zware behandelingen wel heel veel steun gegeven. Vaak zeggen mensen dan doe je even ivf. Het is een kort woord maar als je er zelf niet mee bezig bent geweest kun je je totaal niet in een persoon die met zo'n behandeling bezig is begrijpen. Soms word je van de hormonen heel emotioneel en kan je zo in huilen uitbarsten.

Wij duimen met je mee voor goede resultaten.

Margret

Reactie voor op de website?

69.27. 2 maart

Hallo iedereen.!

Pff ik lees al die verhalen en krijg het er best warm van. Ik begin op 2 maart met ivf,dus vind het best spannend. Ik heb in het verleden kanker gehad en daar zaten ook veel punctie's bij.. dat kon ik toen erg goed verdragen,denk dat ik dit ook wel aankan.
Vind het erg spannend,heb al een zoon van 10 die wel op de normale manier ter wereld is gekomen. Door de ziekte moet ik nu ivf doen. ik ga er gewoon voor,ook al vind ik het reuze spannend!!

Gr Chantal.

Reactie voor op de website?

69.28. Sedatie

Ik heb inmiddels 2 puncties onder sedatie ondergaan, nadat ik eerst één verschrikkelijke punctie heb ondergaan. Met sedatie geen centje pijn, ook de dagen erna niet. Mijn gynaecoloog heeft mij verteld dat zij eigenlijk streven naar de faciliteit sedatie standaard aan te bieden. Blijkbaar zijn er dus veel patiënten die de punctie erg pijnlijk vinden. Ik zou nooit een punctie zonder adequate pijnbestrijding meer ondergaan. Assertief optreden en pijnstilling uitgebreid bespreken is mijn advies.

Josephine

Reactie voor op de website?

69.29. Wees niet bang

hallo,

Ik heb ook een punctie gehad voor ivf en was er net als jij erg zenuwachtig voor. Deze punctie is in Dusseldorf uitgevoerd en is me zo ontzettend meegevallen omdat ik onder narcose was en er dus niets van heb gemerkt. Misschien is dit bij jou ook mogelijk? Ik heb inmiddels een tweeling door deze ivf-behandeling en hoop voor jou op ook zoveel geluk.

sterkte en groetjes van akky

Reactie voor op de website?

69.30. Barbaars

Reactie op IVF, doet follikelpunctie pijn?

De eerste keer dat bij mij de punctie werd uitgevoerd ging dat zonder verdoving en dat ga ik echt nooit meer meemaken. Als ze niet direct waren gestopt had ik de gynaecologen plus de apparatuur weggeschopt, van de pijn dus. Ik heb het uitgegild. Ik heb er nog weken last (veel kramp en pijn) van gehad. De tweede keer heb ik een narcose geeist. Daar deden ze nog moeilijk over ook! Maar ik heb mijn zin gekregen. De tweede punctie was een verademing en ook na de punctie heb ik geen last gehad. Ik vind het echt barbaars wat ze me de eerste keer hebben aangedaan.

Denise

Reactie voor op de website?

69.31. Punctie

Reactie op IVF, doet follikelpunctie pijn?

Punctie is zeker geen pretje.... tanden op elkaar, met 5 min is het klaar. Ze zijn langer bezig met alles klaar zetten. Dat punctie klaar was vond ik persoonlijk vervelender voelen dan de punctie. Maar na een kruik was dit ook zo weer minder. Het is dus prima te doen.

Shamantha

Reactie voor op de website?

69.32. IVF punctie Düsseldorf, een verademing!!!

Hoi,

Ik heb vanmorgen de punctie gehad in Düsseldorf, onder narcose. Dit ging super! Ik was best zenuwachtig, maar de aardige verpleegsters hebben me op mijn gemak gesteld. Daarna begon de narcose en toen ik wakker werd was het klaar! Heb er niks van gemerkt. De arts kwam vertellen hoe het gegaan is en hoeveel eicellen hij er uit heeft gehaald. Nu lig ik lekker in bed met leuke bladen om te lezen en ondanks dat mijn buik erg gevoelig is, is het me al met al ontzettend meegevallen!!!!!!
Succes allemaal!

Groetjes

Reactie voor op de website?

69.33. Geen zeer

Hoi,

IVF, daar begin ik niet aan, was mijn eerste reactie. Dat prikken bij jezelf en een naald door je vaginawand, brrr.

We zijn er toch aan begonnen, ik wil later geen spijt hebben van kansen die ik niet genomen heb. Dus ICSI gestart, dat prikken valt echt heel erg mee. Het is een kwestie van doen. Pijn doet het niet (vooral rond je navel niet bij mij). Je moet even door je vel prikken en in het begin is het een beetje eng maar daarbij niet te veel nadenken. Misschien dat ik een geluksvogel ben maar merkte niets van de hormonen. Hooguit beetje opgeblazen gevoel in mijn onderbuik.

Na de 1e follikelmeting vertelde ze al dat ik 3 dagen later de punctie zou moeten hebben. Nee, hier was ik zelf nog niet klaar voor, alleen de gedachte al. Hou moed, er zijn vele ergere dingen hield ik mezelf voor. Gisteren de punctie gehad en echt echtwaar het viel me zo mee. Ik kreeg een prik in mijn bil met iets wat lijkt op morfine en rustgevers. Dat moest even in werken (mijn zenuwen werden hierdoor wel minder). Daarna in de stoel, eendenbek en even van binnen schoonmaken, daarna eendenbek eruit en echo naar binnen. Op tel 2 moest ik diep inademen en op tel 3 uitademen en gaven ze een prikje (als je hard in je arm knijpt doet zeerder) in mijn vaginawand. Ik dacht, dit is het verdovingsprikje, maar ze zei kijk de naald zit in je eileiders en is de eitjes aan het opzuigen. Ooh krijg ik dan geen verdovinsprikje. Nee dit was niet het geval omdat dit meestal nog vervelender is. Alleen de laatste eitjes opzuigen voelde ik wel. Ik zei au maar het deed echt niet heel zeer (voelt inderdaad wat krampig aan). Daarna andere kant en precies hetzelfde (wand was iets stugger maar ze zat er al doorheen voordat ik mijn volledig adem had uitgeademd) Ook hier de laatste eitjes voelde ik een klein beetje voor de rest echt niets.

Daarna bijkomen in een ligstoel en bakje thee en washandje op mijn hoofd omdat ik wat wittig was (meer van het enge idee). Helaas was er de eerst keer geen zaad bij mijn vriend te vinden en zouden ze mijn eitjes gaan invriezen. Nadat hij voor de 2e keer zaad had geleverd was er wel zaad. 10 eitjes waarbij ze ICSI gaan doen. Maar afwachten of alles pakt.

Meiden...echt...het is echt goed te doen. HSG was veel pijnlijker. Ik hoop dat ik meiden hiermee wat gerust kan stellen.

Annemieke

Reactie voor op de website?

69.34. Geen pijn

Hoi,

Ik heb een paar dagen geleden mijn punctie gehad en echt hard in je arm knijpen doet zeerder. Nu lagen mijn eierstokken ook wel goed dus welliht dat dit kan schelen. Kreeg een spuit in mijn bil, morfine achtig spul met rustgevers. Niet dat ik daar helemaal wouwsie van werd maar de zenuwen gingen wel weg. Eerst met behulp van een eendenbek mijn vagina schoonmaken (geen zeer). We gingen het samen doen zei de gyneacoloog. Op tel 2 inademen en op tel 3 hard uitblazen, en voordat ik het wist zat de naald al in mijn eileider en was ze eitjes aan het wegzuigen (dit kon je volgen op het scherm). Geen centje pijn, alleen de laatste was wat gevoeliger. Toen aan de andere kant, ik merkte hoe harder je uitblaast dus wat kracht zet daar van onderen hoe minder je het voelt dat de naald prikt (maar dit prikt ook niet erg hoor, echt niet!) en voordat ik het wist was ik klaar.

Daarna wel even bijkomen want het is gewoon wel een eng idee. HSG is 100 keer erger! Succes meiden en laat je niet weerhouden om deze kans te pakken! Echt niet! ik hoor het van meer vrouwen om me heen die een punctie hebben gehad dat het heel erg meeviel.

x

Reactie voor op de website?

69.35. Doodsbang

Ik heb mijn eerste eipunctie morgen en ben doodsbang. Ik probeer me wel voor ogen te houden dat je er iets heel moois voor terug krijgt maar de angst overwint dit nu even. Ik heb ook de ziekte van borderline en heb vanavond gevraagd, omdat ik zo bang ben, of het onder narcose kon. Maar hier was ik te laat mee zeiden ze. Ik krijg een rustgevende pil en via infuus morfine. Pfffff, ook dat nog, een infusenangst. Brrr hopelijk kan ik morgen zeggen van "hé, dat viel reuze mee, waarom maakte je je zo druk tut..." Heel spannend.

Debby

Reactie voor op de website?

69.36. Binnenkort punctie

Hallo alle dappere dames hier!

Mijn man en ik gaan nadat we twee jaar proberen een kindje te krijgen, eind deze maand nog met de artsen van ons ziekenhuis een exacte planning maken voor onze eerste ICSI behandeling.

Gelukkig ben ik niet bang voor injecties of naalden in het algemeen, maar ik kan niet ontkennen dat mijn angst voor de punctie erg aanwezig is. Je leest zoveel verschillende verhalen op internet dat het voor mij moeilijk is om te peilen hoe het daadwerkelijk voelt. (ook op dit forum veel verschillende reacties)

Mijn behandelend arts heeft mij aangeraden om op yogales te gaan. De ademhalingsoefeningen die je daar leert kunnen je beter helpen ontspannen en de pijn op te vangen tijdens de behandeling zegt ze. (ook alvast handig voor een eventuele bevalling) Hoewel ik niet weet of dat klopt ben ik bereid alles te proberen. Een beetje extra ontspanning kan tenslotte geen kwaad, toch?

Ik heb me de afgelopen maanden steeds voorgenomen enkel en alleen onder narcose te laten helpen, al moet ik daarvoor naar Duitsland of Belgie. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik, nu het allemaal dichterbij komt, heel erg twijfel of ik dit nog wel wil.

Hoe kan ik oordelen over iets als ik het niet zelf heb ervaren? Wie weet ben ik wel één van die vrouwen die er met niet al te veel pijn doorheen komt en misschien ook niet...maar ik denk dat ik het toch ga proberen. (met een plaatselijke verdoving en een licht roesje.)

Blijkt het nou toch zo verschrikkelijk te zijn zoals veel vrouwen beweren/beamen kan ik er in ieder geval over mee praten en in de toekomst andere keuzes maken mocht dit nodig zijn.

Veel suc6 gewenst aan alle mama's in spé en de moedige dames die anderen die in een minder gunstige positie zijn dan wij, helpen dmv donatie (dat is echt een mooi gebaar en iets om trots op te zijn.)

Suzanne

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

IVF, doet follikelpunctie pijn?

 1. Ervaringen IVF op Internet
 2. Follikelpunctie
 3. Tja..........
 4. reactie op Ivf-follikelpunctie Jacqueline
 5. Pijn IVF
 6. Even de tanden op elkaar!
 7. Pijn bij IVF
 8. Punctie kan ook meevallen
 9. Verschillend voor iedereen
 10. IVF
 11. Punctie
 12. Punctie
 13. Niet echt pijn
 14. Follikelpijn
 15. Hallo allemaal
 16. Mij is het meegevallen.
 17. IVF doet follikelpunctie pijn
 18. Bij mij was het echt pijnlijk
 19. Heel eerlijk, bij mij deed het zeer
 20. Punctie
 21. Wel pijn..
 22. Heel pijnlijk
 23. Punctie gevoelloos echt niet
 24. Punctie, zo opnieuw
 25. Ivf behandeling
 26. Re: 64:25 ivf behandeling Wendy
 27. 2 maart
 28. Sedatie
 29. Wees niet bang
 30. Barbaars
 31. Punctie
 32. IVF punctie Düsseldorf, een verademing!!!
 33. Geen zeer
 34. Geen pijn
 35. Doodsbang
 36. Binnenkort punctie

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.