Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

25. Mijn dochter heeft chronische pijn in haar handen.

Graag zou ik willen weten of er meer mensen zijn die dit herkennen. Onze dochter van bijna 17 heeft al zeker een jaar last van chronische pijn in haar handen. Ze heeft behalve pijn ook het gevoel geen kracht te hebben in haar vingers. Een vermoeide krachteloosheid.Het straalt zelfs tot haar elleboog uit. De pijn kan verergeren hoewel daar geen aanleiding voor lijkt te zijn. De gradatie van hoe het voelt gaat dus wel op en neer. Maar globaal genomen wordt het steeds vaker en heftiger.

Ze heeft inmiddels alle onderzoeken gehad. Lyme, neurologie oa karpale tunnelsyndroom reuma ed. We zijn er nog niet uit. Omdat het zo naar is en erg wordt hebben we nu medicijnen voor haar gekregen die ook gebruikt worden tegen epilepsie. Die zouden signalen van pijn in de zenuwen afzwakken.

Gelukkig heeft ze daardoor een minder verlamd gevoel in haar vingers en handen, ze gaat zelfs spontaan weer helpen met de afwas. Maar ik heb het idee dat het nog lang niet optimaal is. Misschien kan de dosis worden verhoogd maar opzich ben ik niet zo blij met die medicijnen. Mijn vraag is. HERKENT IEMAND DIT VERHAAL.

Op dit moment kan ze slecht schrijven, typen gaat beter. Ze zit in vwo 5 en heeft veel huiswerk. Ze doet erg haar best en heeft het naar haar zin op school. Ze krijgt op school alle medewerking. Vriendinnen maken voor aantekeningen en ze mag haar toetsen op de computer maken. Lof voor de school.

Wie weet kan iemand mij iets meer vertellen.

Elies

Reactie voor op de website?

25.1. Voor Elies

Hoi Elies,

Wat naar dat je dochter zoveel pijn heeft. Ik weet precies hoe zij zich voelt. Ik heb ook altijd pijn, in mijn handen, armen, benen, voeten etc. Is je dochter al eens op fibromyalgie getest, dit doen ze via drukpunten. Ik heb zelf fibromyalgie, bij mij begon het 17 jaar geleden (ik was toen 13) ook in mijn handen en tegelijk ook in mijn knieen. De reumatholoog kan deze drukpunten onderzoeken. Ik heb zelf ook last van krachtverlies in mijn handen en kan ook bijna niet meer schrijven. Zelf heb ik het door mijn hele lichaam, ben nog maar 30 jaar.

Bij mij is het de ene dag ook erger dan de andere dag. ik weet dat er veel te doen is over deze ziekte, veel mensen/artsen geloven er niet in, zelfs mijn eigen huisarts niet, maar de reumatholoog wel. Ik kwam er dan ook pas achter toen ik 25 jaar was. Al die jaren konden ze niks vinden.

Is ze ook altijd moe? want dat hoort ook bij deze ziekte.

Vraag de huisarts eens of dit kan.

Ik hoop dat je hier wat mee kan. Heel veel sterkte voor je dochter. Misschien lees ik wel hoe het verder met je dochter gaat.

groetjes, Nathalie

Nathalie

Reactie voor op de website?

25.2. reactie op nathalie.

Bedankt voor je reaktie Nathalie. Fijn dat je de moeite neemt om dit te vertellen. Ik heb meer kinderen (groot gezin he?) en een van mijn volwassen dochters heeft ook fybromialgie. Precies hetzelfde als jij hebt. Verder zitten ME-achtige verschijnselen ook in ons gezin bij andere kinderen. Ik weet daar dus wel het een en ander van en we denken ook in die richting. Maar we willen er nog niet echt aan, omdat het alleen maar in de handen zit (soms armen). Verder is mijn dochter op een normale manier moe van de dingen die ze doet en functioneert eigenlijk verder optimaal.

Misschien is het toch nodig om naar een reumatoloog te gaan. Ik hoop eigenlijk zo erg voor haar dat het niet ook fybromyalgie is. Jij heel veel sterkte toegewenst. Met de vermoeidheid pijn en met alle dingen die het met zich meebrengt. Ik weet in ieder geval zeker dat fybromialgie bestaat.

Elizabeth.

Reactie voor op de website?

25.3. Zeker herkenbaar

Hai Ellies, dit is zeer zeker herkenbaar voor mij. Ik ben namelijk een reumapatiente, ik heb reumatoide artritis en fybromyalgie. En ik heb vanaf mijn 11e al heel veel pijn aan vooral mijn handen. Maar inmiddels aan alle gewrichten. Vooral toen ik de leeftijd van 11 had, werd ik totaal niet serieus genomen en werd er tegen mijn ouders gezegd dat ze me maar een pijnstiller moesten geven.

Nu weet ik sinds 3 en een half jaar pas dat ik dus aan 2 vormen van reuma lijd. Omdat ik net zoals jouw dochter vreselijk veel pijn en krachtverlies had, en net zoals Nathalie al aangaf. Is je dochter veel moe? Laat je aub niet van het kastje naar de muur sturen en probeer het uit te vinden wat er mis is met haar. Misschien dat idd je huisarts je door kan sturen naar een reumatoloog. Ik wens jullie heel veel sterkte,

groetjes Wilma

Reactie voor op de website?

25.4. Ziekte van still

heej elies...

ik zelf ben 18 jaar, ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik ook erge pijn in mn handen, en knieen, ook leek het alsof de kracht gewoon uit mn lichaam trok, zomaar ineens. Ik heb toen een aantal weken in het ziekenhuis gelegen, het werd steeds erger, en kon op het laatst gewoon nix meer. Bij mij is geconstateerd dat het de ziekte van Still was, dit is ook een soort reuma die gepaard gaat met hoge koorts en gewrichtsontstekingen. Misschien heeft je dochter dit ook wel, alleen dan in een heel vroeg staduim. Misschien is het inderdaad beter om naar een reumatoloog te gaan.

groetjes Daphne.

Reactie voor op de website?

25.5. Pijn in de handen

Hallo Elies,

Is er bij jouw dochter wel eens gedacht aan (poly)neuropathie, mijn man heeft dit in voeten en handen, dit is een ontsteking in de uiteinden van de zenuwen, hij gebruikt tegen de pijn ook een middel tegen epilepsie (neurontin); het is chronische ziekte. Misschien iets om ook te onderzoeken, onze ervaring is dat je tegenwoordig zelf bijna arts moet zijn om alles uit de kan te krijgen.

Heel veel sterkte, hartelijke groet, Dineke.

Reactie voor op de website?

25.6. Heb je hier al eens naar gekeken?

Lieve mensen,

Ja ik herken het verhaal, alsook de problemen, zelf heb ik er ms aan overgehouden, althans die diagnose, ik weet nu wel beter!

Wellicht geeft het inzicht als je hier eens keek.

Sucses en geloof niet alles wat je hoort van de heren doktoren, of tand"artsen", let vooral op hetgeen ze je niet zeggen, het is simpel het beleid, ze weten niet beter, hebben ze niet zo geleerd vergeef ze, scheelt bergen energie.

Bijvoorbeeld "daar dient u mee te leren leven"is eigenlijk: we weten het niet.

Kijk even of je kind amalgaam (die grijze vullingen in tanden) heeft of dat je het zelf hebt gehad tijdens je zwangerschap.

Er is wat aan te doen, oke?

groet en sterkte, Ramon

Reactie voor op de website?

25.7. Poly neuropathie!

Hallo,

Bij mij is het ook begonnen met de handen (was toen 23), dacht aan carpale tunnelsydroom, wat ook bleek in mijn linkerhand (is inmiddels geopereerd). Maar de pijn bleef en het zit nu op meedere plekken, toen haden ze het over fybromyalgie. Ik ben nu 34 en nu is bij de neuroloog geconstateerd dat ik poly neuropathie heb.

Wat de anderen dan ook al zeiden, je moet de moed niet opgeven, maar doorzetten met onderzoeken, bv, reumatoloog of neuroloog.

Succes en sterkte,
groetjes christina

Reactie voor op de website?

25.8. Een alternatieve aanpak?

Hallo,

mijn echtgenote heeft jaren allerlei gezondheidsproblemen gehad, waaronder ook carpaal tunnel syndroom en reuma. We zijn op wonderlijke wijze in aanraking gekomen met de biophotonentherapie en dat heeft ons leven ingrijpend veranderd. Zo ingrijpend dat we inmiddels zelf opleidingen hebben gevolgd en een praktijk hebben opgestart. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is werkelijkheid. Mocht je meer willen weten, kijk dan eens op onze site www.curaluz.nl. Ik zeg dit niet om even gemakkelijk reclame te maken voor onze praktijk, maar omdat we hebben ervaren dat er ontzettend veel meer mogelijk is dan wat in de reguliere medische wereld bekend is. Ik had een fantastische baan als zelfstandig interimmanager met een prima inkomen. Maar dat valt allemaal in het niet bij de voldoening als het me lukt om mensen van hun problemen af te helpen of de situatie zo te veranderen dat het voor hen weer leefbaar wordt.

Met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

25.9. Scheuermann

Hallo,

Ik las uw reaktie. Is de mogelijkheid van klachten nav Scheuermann al bekeken? Ik ben zelf 33 jaar en heb Scheuermann te laat ontdekt, hierdoor zijn er allerlei klachten ontstaan id loop vd jaren. Ik moet leren leven met pijn.

Verder; medicijnen schrijven ze allemaal zo voor, daar is niet veel voor nodig. Het is de vraag of de nadelen tegen de voordelen opwegen. Ik leef al jaren met pijn en andere klachten. Alles al gehad en geslikt. Veel bijwerkingen zijn niet oke op langere termijn dus....

Als het om pijn gaat, hou het bij paracetamol 500mg 4maal daags. Evt bij erge pijn 1000gr 4maal daags. Dit zijn mijn EIGEN ervaringen. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen lijf.

Succes Richard B

Reactie voor op de website?

25.10. Pijn in de handen

Dag Elies,

Herkenbaar verhaal over die chronische pijn in de handen. Ik heb er inmiddels 8 jaar last van, ook wel op andere plaatsen nu. De reumatoloog wil pas iets doen bij pijn op 5 verschillende plaatsen.

Dat heb ik meestal niet. Medicijnen doen niets en helpen ook niet tegen het krachtverlies. Kracht op peil houden door sporten (fitness) is voor mij de enige manier. Vochtig weer verergert de klachten meestal. Veel bewegen, niet toegeven aan de vermoeidheid, want dan zak je steeds verder weg; regelmatig leven!

Corrieke

Reactie voor op de website?

25.11. Kan dit hetzelfde zijn?

Hoi allemaal,

ik ben nu 23 jaar oud maar heb nu al bijna 1,5 jaar last van gevoelloosheid in mijn handen. Dit gaat zelfs zo ver dat met schrijven mijn vingers stijf gaan staan en daarna geen gevoel meer voel in mijn handen. Ik heb het nu ook in mijn schouders, polsen en knieen en enkels. Vorige week was het zelfs zo erg dat ik door mijn knieën zakte omdat ik geen gevoel meer had in mijn benen.

Mijn gastro entroloog dacht aan reuma, maar door bloedtesten bleek dat ik dat niet heb. Mij huisarts gelooft me niet en wil mij geen doorverwijzing geven naar een reumatoloog. Wat moet ik doen? Kan iemand mij helpen? Want uit mijn medisch verleden bleek dat mij huisart tot drie keer aan toe geen doorverwijzing wilde geven en dit wel noodzakelijk bleek achteraf gezien door de specialisten.

Monica

Reactie voor op de website?

25.12. Vraag achteraf om de doorverwijzing

Hallo Monica

Ga gewoon naar een specialist en vraag achteraf om de doorverwijzing! Je huisarts hoeft het toch niet zelf te betalen! Wij kregen ook geen doorverwijzing van de huisarts en vervolgens lag ze 2 dagen later aan de hartbewaking en aan het zuurstof, sondevoeding ed. omdat ze ernstig aan het uitdrogen was. Een half jaar later kregen we weer geen doorverwijzing (weer uitdroging!) en zijn we op eigen houtje gegaan. Ze weigeren je niet. We zeiden dat we geen vertrouwen meer hebben in onze huisarts en ze sturen je niet weg.

Mijn vriendin heeft ook reuma, maar was eerst ook niet aantoonbaar in het bloed. Zij heeft 's morgens ook stijve handen, armen ed. Vooral met vochtig weer.

Kijk is op de reuma site of je de symptomen herkent, je kunt al een heleboel voorwerk doen. Zonder jezelf gek te maken!!

Veel succes, groetjes Simone

Reactie voor op de website?

25.13. Toch doorverwijzing

Hoi Simone,

Dank je wel voor je bericht. Ik heb met veel moeite een doorverwijzing van mijn huisarts gehad en heb mijn eerste gesprek bij de reumatoloog gehad. Zij nam mij dus wel serieus en wilde gelijk een groot onderzoek doen. Ik moest bloed laten prikken en een foto van mijn longen aangezien dat er ook iets mee te maken heeft.

Ik moest oefeningen doen en daaruit concludeerde zij dat ik veel te soepele spieren en gewrichten heb. Wat dat betekent en of dat gevolgen heeft hoor ik pas op 14 september.

Ik ben nu bezig om bij een nieuwe huisarts te komen. Alleen, ik ben er al door een paar afgewezen ook al heb ik de waarheid verteld dat ik geen vertrouwen heb in een mijn eigen huisarts. De praktijken zitten te vol en zolang ik er al een heb kan ik dus weinig doen.

In ieder geval bedankt voor je reactie en ik hou je op de hoogte.

Groeten monica

Reactie voor op de website?

25.14. Mijn dochter heeft ook pijn in haar handen

Hoi Elies,

Mijn dochter van 17 heeft ook al een ongeveer 1 1/2 jaar pijn in haar handen. Het begon met haar rechterhand die dik en blauwig werd en vreselijk pijnlijk. Ze heeft allerlei onderzoeken gehad, maar daar kwam niks uit. Het is een tijdje weggeweest, maar nu heeft ze al een paar maanden geen kracht in beide handen en erge pijn, soms wordt haar rechterhand weer dik en dat duurt soms maar een aantal uren.De chirurg heeft gezegd dat er bij haar sleutelbeen een beklemming zit, dus moest ze naar de fysiotherapeut.Het is wel opvallend dat ze ook vaak keelpijn en koorts erbij heeft.

groeten, Conny

Reactie voor op de website?

25.15. Reactie aan Conny

Hallo Conny,

Ik las je verhaal over je dochter en vroeg mij af bij welke artsen je bent geweest. Want als ik je verhaal zo lees is mijn eerste reactie namelijk ga eens naar een reumatoloog.

Ik wil je niet ongerust maken, maar de symptomen die je beschrijft heb ik ook en ik zit nu in het circuit van de reumatoloog.

Sterkte, groeten Loes

Reactie voor op de website?

25.16. Ben ook bezig

> Ik ben 53 jaar jong en ben sinds februari van dit jaar aan het sukkelen met vooral mijn rechterhand. Bloedonderzoek gehad, bij de neuroloog geweest, revelidatie-arts gehad. Nog steeds geen duidelijke diagnose. Ik kan dingen niet goed vast houden en ook met schrijven moeite. Loop de hele dag tetrillen als of ik parkinson heb maar op mri is niets te zien....rarra wat heb ik

M timmerzeel@orange.nl Tineke

Reactie voor op de website?

25.17. Pijn in handen, fibromyalgie

Voor iedereen, ook mijn man kreeg als diagnose: geen reuma, maar wel fibromyalgie. Hij kon nog niet meer zijn eigen sokken aantrekken, hij liep als een marionet, zo verstijfd was hij. Hij kon met zijn vinger niet meer zijn eigen neustopje aanraken. Na een hee tijd zware ontstekingsremmers en pijnstillers geslikt te hebben die eigenlijk allemal niet hielpen, zijn we uiteindelijk bij een klassiek homeopaat terechtgekomen, die zich ook had verdiept in allergische/intolerante reacties van het menselijk lichaam.

Mijn man heeft vanaf die tijd heel veel dingen laten staan, zoal gluten, vetsin, kerrie, koriander, pectine e.d. Dit heeft vooral in het begin heel veel moeite gekost. Vooral ook omdat hij in het eerste halfjaar geen resultaat zag. Maar na dit half jaar begon alles te verbeteren. Zijn lichaam veranderde compleet. Zijn pijnen verdwenen, zijn verstijfde ledematen werden weer soepel, zijn gewone gewicht kwam weer terug, noem maar op. Hij is nu vijf jaar op dieet en hij houdt het nog steeds vol. Hij slikt vanaf dat eerste halfjaar ook geen medicijnen meer.

Dit is een heel verhaal, maar ik hoop dat jullie hier iets mee doen, de artsen in het ziekenhuis weten het vaak ook niet. De diagnose fibromyalgie is heel gemakkelijk gesteld, maar daarna moet je de oorzaak gaan zoeken. Deze kan dus liggen in voedsel. Veel succes allemaal, en heb geduld als je aan een intolerantiedieet begint. Groetjes, Jacqueline.

Jacqueline

Reactie voor op de website?

25.18. Poly neuropathie

Beste Elies

Ik ben een man van 52 jaar en heb al 7 jaar diabetes type 2. Daar kwam bij dat ik sinds een jaar of twee poly neuropathie heb. Ook naar de neuroloog geweest en door onderzoeken met stroomstoten en lichamelijk onderzoek is dit vastgesteld. Ik heb net als jouw dochter pijn in mijn handen, vingers, krachtverlies. Daarbij komt ook nog pijn in mijn voeten en tenen, het koudgevoel van je bovenbenen terwijl daar geen reden voor is.

Ik gebruik nu tryptizol, begonnen met 10 mg, steeds ophogend tot 50mg. Deze neem ik voor het slapen gaan in. Dit helpt mij de nacht doorkomen zonder pij. Ze werken een paar uur. Ik heb sinds vandaag 25mg erbij voor overdag. Ze gaan tot 100mg per tablet.

Misschien moet je dochter nagekeken worden op suiker diabetes type 2, daar kan men namelijk ook poly neoropathie van krijgen

Hopelijk heb je hier wat aan, en wens je sucses. Laat wat van je horen voor verdere afloop.

gr John

Reactie voor op de website?

25.19. Vitamine b12

Reactie op Mijn dochter heeft chronische pijn in haar handen.

heeft je dochter zich wel eens laten prikken op de vitamine b12? Daar kan je ook veel klachten van krijgen. Ook haar foliumzuur laten prikken en altijd vragen naar de waarde. Een groot probleem is: de artsen weten heel weining over de behandeling. Lees er maar eens over op vitamine b12 tekort.

Karin

Reactie voor op de website?

25.20. Vitamine b12 injecties

Reactie op Mijn dochter heeft chronische pijn in haar handen.

Nog even wat aanvulling. Als je waarde aan de lage kant zijn dan kan je alleen b12 injecties je helpen. De waarde hoeft niet altijd erg laag te zijn om al klachten te krijgen.

De klachten extreme vermoeidheid, verlies geheugen en concentratie, duizeligheid, pijnen, koude handen, wazig zien. Soms niet kunnen dromen, niet op juiste woorden kunnen komen, etc. Al deze klachten kunnen bij een vitamine b12 horen. Alleen wat ik al zei, de huisartsen specialisten neurologen etc weten weinig van vitaminen af. En denken soms met een paar injecties je geholpen te hebben. Fout dus.

Soms is de oorzaak te vinden, soms ook niet. En als je begint met injecties is de waarde niet meer je eigen waarde voor een hele lange tijd. Maar ikzelf, gebruiker van injecties, weet dat ik nooit meer kan stoppen. Maar ga lezen over b12 er is een vereniging. En lees de ervaringen voordat je je laat prikken. Neem geen vitaminecomplexen, krijg je een waarde die niet eerlijk is. Dus op tijd stoppen daarmee.

karin

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Mijn dochter heeft chronische pijn in haar handen.

 1. Voor Elies
 2. reactie op nathalie.
 3. Zeker herkenbaar
 4. Ziekte van still
 5. Pijn in de handen
 6. Heb je hier al eens naar gekeken?
 7. Poly neuropathie!
 8. Een alternatieve aanpak?
 9. Scheuermann
 10. Pijn in de handen
 11. Kan dit hetzelfde zijn?
 12. Vraag achteraf om de doorverwijzing
 13. Toch doorverwijzing
 14. Mijn dochter heeft ook pijn in haar handen
 15. Reactie aan Conny
 16. Ben ook bezig
 17. Pijn in handen, fibromyalgie
 18. Poly neuropathie
 19. Vitamine b12
 20. Vitamine b12 injecties

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.