Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

47. 1 van de 6 is te zwaar

Hallo managers

Ook ik ben een grootgezinsmanager {6 kids} en ik heb een vraag nl: Een van de 6 is te zwaar. Met bijna 11 jaar is zij 1m58 en weegt zij 61 kilo. De andere kinderen hebben een normaal postuur.

Nu ga ik haar op een strenger dieet zetten dan voorheen. Het beste zal zijn om dan geen koek, snoep en limonade in huis te hebben, maar hoe doe ik dat met de andere kinderen? Of met visite? De andere kinderen zijn 2, bijna 4, 14, 17 en 20 jaar.

Wie heeft ervaring of advies? bvd. Erica

Reactie voor op de website?

47.1. Tips dieet voor 1 van de 6

Een dieet werkt alleen als het kind er zelf achterstaat. Hoe staat je dochter er tegenover? Ik heb 2 kinderen met een dieet, dat is binnen ons gezin geen probleem. We hebben altijd spullen in huis die de twee met dieet niet mogen hebben. Ik zorg wel voor een alternatief. Dingen waarop je kunt letten: Veel succes!

Nell

Reactie voor op de website?

47.2. Dieetinfo met humor voor kinderen

Beste Erica

Mogelijk heb je iets aan de volgende site, welke een dieetgedeelte heeft voor kinderen en voor volwassenen: perswww.kuleuven.ac.be/~u0000727/vermageren/index.htm. Als volwassene ben ik met een heel eenvoudige tip van deze man begonnen. Hij schrijft in zijn site dat je de overgang van je eetgewoontes naar je dieet niet te groot moet maken. Hij adviseert om te beginnen met een kleine vermindering van de hoeveelheid van wat je eet. Eet je normaal 4 boterhammen, eet er dan voortaan 3 totdat je dat gewend bent. Verander behalve de hoeveelheid eerst nog even niet zo veel aan je dieet. En mijn advies: drink voor elke maaltijd minimaal 2 glazen lauw water.

Succes!!
Eline.

Reactie voor op de website?

47.3. Te zwaar?

Beste Erica,

Een gewicht van 61kg bij 1.58m is medisch gezien toch helemaal geen overgewicht? Natuurlijk kun je er op helpen letten, door bijvoorbeeld gezond eten en sporten, maar een echt dieet kan een jojo-effect in de hand werken. Als het per se niet noodzakelijk is, zou ik een kind gewoon niet laten lijnen.

Succes hiermee,

Groetjes, Jessica

Reactie voor op de website?

47.4. Te zwaar?

Ik vind dat Jessica helemaal gelijk heeft. Ik was ook een beetje verbaasd dat u 61kg bij 1.58m te zwaar vindt, want dat is helemaal geen overgewicht. Natuurlijk is uw kind pas 11, maar te zwaar is ze zeker niet. Hoe licht zijn de anderen dan? Ik denk ook dat lijnen jo-jo effect in de hand werkt. Sporten zou inderdaad beter zijn. En inderdaad, natuurlijk niet of alleen maar af en toe snoepen. Maar helemaal laten, zou ik haar niet aandoen. Werkt alleen maar eetstoornissen en jo-jo effecten op de lange duur in de hand.

Succes ermee! Olga

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

1 van de 6 is te zwaar

  1. Tips dieet voor 1 van de 6
  2. Dieetinfo met humor voor kinderen
  3. Te zwaar?
  4. Te zwaar?
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.