Groot Gezin
Vragen en antwoorden
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

113. Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Hallo allemaal,

Binnenkort is het weer zomervakantie en wij willen graag ergens heen met onze twee jongens van 6 en 5 jaar. Mijn zoontje van 6 heeft Gilles de la Tourette en ADHD, en de jongste heeft een aan autisme verwante contactstoornis. Dit betekent onder andere: meer zorg nodig, irritatie van andere vakantiegangers, enz. enz. Nu wil ik graag weten wat andere ouders doen met kinderen die dit soort problemen hebben, gaan jullie naar een speciale camping? Is er iets wat speciaal voor dit soort kinderen (met een normale intelligentie) is? Wie heeft er tips, ervaringen?

Groetjes van Ina.

Reactie voor op de website?

113.1. Reactie op vraag Ina

Hallo Ina,

Naar aanleiding van je vraag over op vakantie gaan met kinderen met gedragsproblemen: wij kamperen altijd en kiezen dan een boerderijcamping, dat is kleinschalig, weinig prikkels en weinig andere kinderen waarmee conflicten kunnen ontstaan.

Wij vertellen vantevoren wel dat we een druk gezin zijn (onze oproep staat hierboven) en vragen om een plekje aan de rand van het terrein. Wij hebben hier prima ervaringen mee; er is vaak goed contact tussen de campinghouder en de kampeerders en tussen de kampeerders onderling. Meestal vertellen we wel wat er in het algemeen met onze kinderen aan de hand is en we hebben alleen maar begripvolle reacties gehad en met een enkeling wat uitgebreidere gesprekken. Meestal komen op deze boerderijcamping sociale mensen die op een leuke manier met elkaar omgaan en die best wat willen doen voor jouw kinderen, als je jezelf ook open opstelt (en tenslotte heb je ook niets om je voor te schamen, als ouders en kinderen kun je er niets aan doen dat ze deze stoornis hebben, meestal doe je 3x zoveel aan de opvoeding als een ander). Sterkte, succes en alvast een fijne vakantie gewenst.

Ria

Reactie voor op de website?

113.2. Vakantie! Stress of plezier?

Hallo Ina,

Ook wij hebben een kind met een aan autisme verwante contactstoornis ( PDD-NOS). Ze heeft meerdere malen per dag hele erge driftbuien, en heeft constant ruzie met haar broer (14jr) en haar zusje (9jr). Zelf is ze bijna 12 jaar.

Vakanties zijn voor ons altijd een kwelling. Ik zie er elk jaar weer als een berg tegen op. De afgelopen jaren hebben we steeds iets anders uitgeprobeerd in de vakantie: rustig op een kleine camping; in een groot bungalowpark; alleen maar dagjes uit. Wat ons het best is bevallen, doen we dit jaar weer. We hebben een kampeerbungalow gehuurd. Dat is een houten huisje met een tentdak, op een camping met erg veel georganiseerde activiteiten.

Zodoende heb ik zelf ook eens een poosje voor mezelf. Want als ik voorstel om b.v. bingo te doen of te gaan tafeltennissen, dan deugt daar helemaal niets van, maar als zo'n vreemde man of vrouw van zo'n recreatie-team hetzelfde voorstelt, is onze dochter laaiend enthousiast! Zelf heb ik dan ook weer eventjes een rustig moment.

Alvast een hele fijne vakantie gewenst, en als het je te veel wordt tijdens de vakantie-tijd, dan mail je mij maar.

Groetjes, Ellen

Reactie voor op de website?

113.3. Gedragsstoornis/vakantie

Ik werk als gezinsvoogd bij de William Schrikker Stichting. Ik heb vanuit mijn functie regelmatig te maken met kinderen die bijvoorbeeld een gedragsstoornis hebben als; ADHD, persoonlijkheidsstoornissen e.d. Er zijn enkele van deze kinderen opgenomen in een pleeggezin. Om deze pleegouders te ontlasten kunnen jongeren met een dergelijke problematiek mee op speciale vakanties. Zo is er bijvoorbeeld een vakantie voor MLK jongeren in Tjechië een survival in de Ardennen en een kamp Amerikaanse stijl in Brabant. De vakantie in Tjechië en België kost   58,99 all in. Dit kan zo goedkoop omdat de kinderen gedurende de vakantie opgenomen worden in een AWBZ instelling. Na de vakantie worden ze weer uitgeschreven. Het kamp in Brabant is een stuk duurder, ik dacht   179,24 per week.

Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen.

Janwillem

Reactie voor op de website?

113.4. Vakantie! met "moeilijke kinderen"

Wij hebben een gezin met vier kinderen (13, 10, 8, 2). Onze derde heeft pdd-nos. Ik lees vaak dat mensen problemen hebben op vakantie met pdd-nos-ers. Wij hebben (afkloppen) daar geen ervaring mee. Dat komt waarschijnlijk doordat wij al jaren lang naar de zelfde rustige camping gaan. Met vaste plek. Daar heeft ze ook haar eigen bed en eigen spulletjes om haar heen. En ze ervaart het als een tweede huis. In de herfst gaan we vaak wel naar wat anders, maar we bereiden haar het hele jaar daar op voor. Zeker omdat die plek weleens wisselt.

Misschien is het een tip voor probleem vakantie's om een vast vakantie plaats uit te zoeken. Voor ons werkt het prima

Henni

Reactie voor op de website?

113.5. Vakantie met moeilijke kinderen

Wij zijn de ouders van 4 jongens (12-11-7-5 jaar). De oudste heeft pdd-nos, de jongste heeft ook een autisitisch spectrum stoornis met daarbij symptomen van adhd. Al 9 jaar gaan wij iedere zomer naar Frankrijk met onze caravan. Het is een prachtige omgeving, en een camping zonder toeters en bellen. Er is een prachtig meer met uitzicht op de mont blanc. Wij kiezen ieder jaar bewust voor deze plek, omdat daar nog veel ruimte is, niet alleen voor je plek, maar vooral om te fietsen, rennen spelen etc. En als ze dan weer eens lekker dwars zijn of een woede aanval krijgen valt het niet zo erg op, wat niet weg neemt dat je je toch niet zo prettig voelt.

Ik moet er echter niet aan denken dat ik op zo'n luxe 4-5 sterren camping sta, hutje mutje. Animatie is weinig en in het frans, heb je weinig aan, maar wij hebben niet zo'n knutsel en spelletjes-kinderen, dus voor ons maakt het niets uit.

Sinds 3 jaar gaan wij ook met onze caravan op wintersport met de jongens naar frankrijk. Daar kunnen ze heel wat energie kwijt. Sleeën, skieën, maar wat ze het leukste vinden: spelen in de sneeuw. Deze ene week wordt veel intensiever gebruikt dan 3 weken zomer vakantie.

# jaar geleden zijn wij op een camping geweest in de vechtstreek, stand destijds in de kck, camping voor ouders met kinderen met adhd/ autisme. Deze kan ik zeer aanraden, geweldige campingbeheerders met heel veel begrip camping heet: camping het reestdal.

groetjes Susan

Reactie voor op de website?

113.6. Reactie stoornissen alle kinderen

Hallo,

ik ben net nieuw op deze site en vind het fijn te lezen dat er nog veel meer gezinnen zijn met meerdere stoornissen in èèn gezin. We hebben 4 kinderen van 14, 12, 9, 7 jaar met P.D.D/N.L.D/A.D.H.D/G.T.S/Dyslexie/depressie. We zijn nu al vele jaren verder en wijzer en hebben veel geleerd over deze stoornissen. Ikzelf heb als groepsleidster gewerkt in deze doelgroep. We gaan ook elk jaar op vakantie, maar naarmate ze ouder worden wordt het wel moeilijker, dus gaan we dit jaar in 2 huisjes en twee begeleidsters extra mee, omdat het in 1 huisje niet meer te doen is, te druk, teveel in èèn ruimte, en te sterke prikkels van elkaar!

We hebben een Stichting op gericht voor schoolgaande kinderen met gemiddeld IQ, gedrag-leer-opvoeding-psychiatrische problematiek. Thuis wonende kinderen met een pgb budget voor weekend en schoolvakanties. We zijn gestart in juni 04 op Landgoed `t Loo in Oldenbroek. Dit is een geweldig villapark met veel natuur, activiteiten, overdekt zwembad, zwemmeer.

Omdat we zelf hebben ervaren hoe belangrijk het is om even bij te tanken hoeveel je ook van ze houdt, af en toe moet je even bijkomen. Ook hebben we ervaren dat er voor deze doelgroep maar beperkt plek is en vaak lange wachtlijsten, en als je zo ver bent dat hulp nodig is, dan moet dat er ook zijn! Vandaar dat wij al enige jaren ons hiermee hebben bezig gehouden en nu eindelijk draaien met prof. mensen! We hebben elk weekend een leeftijdsgroep voor 1 keer in de maand. Deze groep bestaat uit max.4 kinderen per weekend per groep, dus voldoende aandacht voor alle kinderen! Er zijn overdag 2 begeleidsters aanwezig.

Gr.Jolanda.

Reactie voor op de website?

113.7. Vetzuren

Als er meerdere kinderen in één gezin verschillende of dezelfde stoornissen hebben zou dit kunnen wijzen op een tekort aan essentiële vetzuren. Dit kan erfelijk zijn, en is moeilijk uit normale, gezonde voeding te halen. Het gaat om de zogenaamde visolie. U verliest er niets mee om het uw kinderen te geven en het is een natuurlijk voedingssupplement. Omega 3 of 6 vetzuren. Zelf heb ik goed resultaat met Prolex-AZ.

Mvg, IB

Reactie voor op de website?

113.8. Goede ervaring met vetzuren

Graag wil ik mijn ervaring met jullie delen. Mijn zoontje van 5 gebruikt sinds 2 weken omega 3. Hij had veel last van driftbuien die soms erg agressief waren en was sowieso altijd erg druk. Nu na 2 weken merk ik het verschil duidelijk. Hij heeft minder last van driftbuien en heeft ze veel beter onder controle. Ook is hij veel minder druk.

Ik kan dus alleen maar zeer positief spreken over vetzuren en ik wou dat ik er eerder mee begonnen was.

grtjs Marie-Ange

Reactie voor op de website?

113.9. Rustige vakantie

Wij hebben een zoon van 4,5+ (bijna 5). Hij heeft pdd-nos en is zeer overgevoelig voor prikkels. Als wij op vakantie gaan, gaan wij altijd naar hetzelfde vakantieverblijf. We hoeven hem dan niet op voor te bereiden op de vakantie en hij is dan 4 dagen niet van slag af. Het vakantiehuisje waar wij altijd naar toe gaan is in Aalden of in Luxemburg (Dirrbach). Het is daar heel rustig, weinig prikkels. We doen dan ook heel weinig. Iets doen, meneertje is dan door het dolle heen. Hij gaat dan slecht luisteren en flippen. Wij hebben nu vakantie, even rust, en Joshua kan lekker spelen. We hebben dan geen last van hem.

Het is misschien een tip voor ouders met zulke kinderen: Ga naar het zelfde of naar een rustige plek. Er zij trouwens ook speciale vakantie's voor kinderen met een autistiche stoornis.

Adriëtte

Reactie voor op de website?

113.10. Logeeropvang en Thuisbegeleiding

Voor veel ouders die een kind hebben met een handicap of stoornis is het fijn als ze even ontzorgd kunnen worden. Daarom organiseren wij logeeropvang voor kinderen en tieners van 3 t/m 18 voor verschillende doelgroepen.


* Kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking
* Kinderen en jong volwassenen met: Autisme Spectrum stoornis , ADHD , Hechtingsproblematiek

De logeeropvang is er voor kinderen uit het hele land. U kunt gebruik maken van onze taxi regeling. We hechten veel waarde aan een prikkel-reducerende omgeving. Daarnaast hebben we als doelstelling begeleiding op maat verlenen aan de kinderen zodat ze een leuk en gezellig weekend hebben.

We heten u graag welkom op onze website: www.aumazo.nl.

U kunt ook mailen of bellen: 06-41492091.

Reactie voor op de website?

113.11. INA/vakantie/gedragsproblemen!

Hallo, ik heb 4 kinderen met psychiatrische problematiek en ga nu apart op vakantie. Je hebt verschillende mogelijkheden om het te kunnen doen: apart gaan (1op1 met begleider pgb inhuren bv) met meer hulp erbij zodat je kan splitzen! Samen, maar verder uit elkaar bv (tent niet naast elkaar), dagjes uit en dan apart gaan, om en om bv.

Het is belangrijk dat je van het `samen gezellig gaan` afmoet en goed moet kijken wat het best is voor jouw gezin! En, commentaar is er toch altijd, maar het helpt als je wel graag tegelijk wilt, dat je hulp mee neemt en van te voren (!) bespreekt wie op wie let, activiteiten onderneemt. Dit voorbespreken zodat het voor het kind duidlijk is, het brengt al veel spanning mee/gestres.

Mijn kinderen hebben gilles de la tourette /NLD /PDDNOS /ODDkenmerken /adhd kenmerken/ en reageren erg sterk op elkaar. Ik ga elk jaar goed overdenken wat het beste is en vraag ook de kinderen zelf! En heb er steeds nu een begeleidster bij mee, zodat ook ik een vakantiegevoel heb en mijn rustmomenten!

En vraag pgb/logeeropvang aan en breng ze naar een logeeropvang waar ze het ook vaak reuze naar hun zin hebben hoor! Mijn kinderen vinden het er super, en gaan met plezier en zeer kleine groepjes: 4kinderen/2 leidsters per groep op een prachtig vakantie park!

Prins.

Reactie voor op de website?

113.12. Vakantie en ADHD

Onze zoon is nu 4.5 jaar oud en heeft ADHD. Zijn zusje (net 6) heeft geen gedragsstoornis.

Ook wij gaan ieder jaar op vakantie. We zoeken wel de rust op in Zuid-Frankrijk. Geen drukke campings of bungalowparken met animatie. De afgelopen drie jaren hebben we een particulier huisje gehuurd in een klein afgelegen dorpje. Er is voor de kinderen weinig te doen, maar ons zoontje is een buitenkind en voetbalt graag.

Naast deze twee weken in Frankrijk ben ik nu twee jaar met de kinderen op fietsvakantie geweest. Allebei op hun eigen fiets, tent, matrasjes en slaapzakken mee en trekken op de fiets van boerderijcamping naar -camping. Heerlijk. Kleine campings, een zoon die zijn energie op de fiets kwijt kan, en onderweg veel in de stilte van het bos of de hei picknicken, en uiteraard veel paarden, schaapjes en koeien kijken.

Je moet het avontuur aangaan en je niet laten weerhouden van reacties van anderen. Oke, een ADHD-er is druk en maakt veel herrie, maar als je je open opstelt en vertelt wat hem mankeert begrijpen mensen het vaak wel.

De kinderen krijgen van alle campinggasten erg veel complimentjes en worden gewaardeerd om het feit dat ze zelf fietsen. Niet of ze druk zijn of niet.

Ik fiets ongeveer 8 kilometer van camping naar camping, dus dat is goed te doen. Wel zoek ik stille weggetjes uit waar weinig verkeer komt. En dragen mijn kinderen fietshelmen. Het onstuimige gedrag gaat ook op vakantie tenslotte gewoon door.

Marens

Reactie voor op de website?

113.13. Kleinschalige camping en goed overleg

Hallo Ina.

Wij hebben een zoon van 13, hij is autistisch, verstandelijk gehandicapt en hij heeft ook Gilles de la Tourette. Wij gaan al een paar jaar naar Frankrijk op vakantie. Afgelopen herfts vakantie zijn wij met onze oudste zoon van 15 naar Frankrijk gereden (ardeche) en hebben daar 7 nederlandse campings bezocht. Onze jongste zoon was toen naar het logeerhuis. We zoeken altijd een nederlandse kleinschalige camping uit met niet meer dan 100 staanplaatsen. Er moet een zwembad en een schommel aanwezig zijn en voor ons heel belangrijk een overzichtelijke camping.

Vantevoren hebben we nog een babbeltje met de eigenaar van de camping om onze gezinssituatie uit te leggen. Van de 7 campings die we bekeken hebben waren er 3 van overgebleven en hiervan mocht onze oudste zoon de camping die het van dit jaar zou worden uitkiezen. Het moet voor hem ook een fijne vakantie zijn.

Eenmaal op de camping leggen we al snel aan de campinggasten die om ons heen staan wat bij ons de situatie is en dit brengt wel positief begrip op.

Onze vakantie is inmiddels voorbij. We hebben een fijne vakantie gehad ook al blijft onze zoon veel 1-op-1 begeleiding nodig te hebben, hij kon daar heerlijk zwemmen en schommelen. Vanuit onze staanplaats hadden we uitzicht op de schommel en het zwembad.

Heel veel succes, groetjes Jolanda.

Reactie voor op de website?

113.14. Vakantieverblijf

Casa Amigo is een leuk en gezellig kleinschalig vakantieadres in Spanje, waar iedereen welkom is die speciale aandacht verdient én waar de gast centraal staat. Casa Amigo biedt haar gasten, in een huiselijke en warme sfeer, de mogelijkheid om er even helemaal tussenuit te zijn, tot rust te komen en te genieten van de natuurlijke omgeving en de persoonlijke aandacht. Graag nodigen wij u uit om een kijkje te nemen op onze website www.casaamigo.nl.

Reactie voor op de website?

113.15. Vackntie adres

Wij zijn een gespecialiseerd gezin voor kinderen of jongvolwassenen met een aandoening of iets in het authisme spectrum. Afgelopen zomer zijn we met alle vijf die we in huis hebben op vacantie geweest naar Hoenderloo. Daar hebben we een sta-caravan gekocht waar ze in vertoeven en na de zomervakantie met zijn allen gaan verbouwen naar hun eigen inzicht, wel onder toezicht natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. Als u behoefte hebt naar meer informatie, mag u ons altijd bellen.

Tel.06 226 944 52

of anders via de mail.

hartelijke groet,

Reactie voor op de website?

113.16. Vakantiehuis in Italië met professionele dagopvang

Na jarenlange ervaring als persoonlijk begeleidster in woonvoorzieningen voor kinderen en jongeren met stoornissen in het autistisch spectrum, droom ik ervan om een kleinschalig toeristische accomodatie in Italie te beginnen. De bedoeling is om 2 a 3 huisjes op een landgoed te verhuren aan gezinnen met kinderen met gedragsproblemen, en gespecialiseerde dagopvang voor uw kind te verlenen, zodat ouders zelf eens een dagje met elkaar op pad kunnen en aan zichzelf toekomen, terwijl het kind in professionele handen ook een fijne dag kan beleven.

Graag zou ik uw reacties op dit plan horen om te inventariseren of er behoefte aan een dergelijk vakantieadres zou zijn.

met vriendelijke groet,

Nu vraag ik me af of er een markt voor zal zijn

Reactie voor op de website?

113.17. Reactie vakantiehuis in Italié

Hai Sylvia,

Wij zijn een samengesteld gezin en hebben 3 "speciale" kinderen met gedragsproblemen.
Ons jongste dochtertje is 6 en heeft PDD-NOS en een motorisch probleem, zij is erg in zichzelf gericht en moet met veel dingen uitgedaagd worden.
Onze middelste zoon is 11 en heeft ADHD en ODD. De ODD kan, met de loop van de tijd, verdwijnen volgens de mensen die daarin gespecialiseerd zijn, omdat hij nu in een andere opvoedingssituatie leeft. Onze middelste zoon is erg naar buiten toe gericht en heeft heel veel boosheid en verdriet in zich zitten.
Onze oudste zoon heeft een reactieve hechtingsstoornis, en is sinds kort terug van een observatieplaatsing op een afdeling voor kinder-enjeugspsychiatrie. Hij is 13 en staat nu ingeschreven voor dagbehandeling.

Omdat wij graag van de kinderen zelfstandige volwassenen willen maken, en ze met heel veel liefde op voeden, hebben we ook voor elk kind apart quality time, waarin we ze individuele aandacht geven. Ze hebben ook hun eigen hulpverleners. Alleen ons jongste dochtertje heeft een PGB. Voor onze zoontjes krijgen we het, jammer genoeg, niet voor elkaar.

Zo'n vakantie in Italie, lijkt ons zo ontzettend fijn. Het is een SUPERplan, en ik denk daarom dat er idd heel veel animo voor is. Ik zou het zeker doorzetten!! Heel veel succes ermee!!

Groetjes Eva

Reactie voor op de website?

113.18. Italie

Hai,

Helemaal geweldig. Wij zijn op zoek naar zo'n soort vakantieadres en kunnen niets vinden voor het volgend seizoen. Een vakantie met onze klassiek autistische zoon is elk jaar nog in een drama geeindigd. Vorig jaar zijn we na 3 dagen alweer huiswaarts gekeerd. Dus ja ik denk zeker dat er een hoop mensen zoeken naar zo'n vakantieadres.

Succes en als het zover is, horen we het graag, Corine

Reactie voor op de website?

113.19. Italië

Wat een super idee.

Wij gaan ieder jaar met onze zoontje, autistich en een flinke ontwikkelings achterstand, naar het Como meer. Heerlijk. Dezelfde camping, dezelfde plaats en vaak dezelfde mensen. We gaan met grootouders en vrienden samen. Zo vangen zij iets voor ons op en komen wij weer aan ons zelf toe. Er wordt niets geregeld op de camping en we moeten onszelf vermaken. Maar hij leeft helemaal op van het niets moeten. We zwemmen, wandelen, eten ijs en genieten van elkaar. Meer hebben wij niet nodig.

Wij spelen ook al een langere tijd met het idee om in nederland iets te gaan opstarten. Zorgboerderij/ camping/ eethuisje/ winkeltje voor gehandicapte medemensen. Een plek waar jong en oud een fijne tijd kunnen hebben. Weet iemand hoe je zoiets begint, en financiert?

Reactie voor op de website?

113.20. Vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Ik heb 3 kinderen met autisme en 2 daarvan hebben adhd het is altijd moeilijk om op vakantie te gaan. Ik ben veel problemen tegengekomen maar ik heb gelukkig altijd op kunnen lossen door mensen uitteleggen wat deze kinderen hebben. Oké, je hebt altijd mensen ertussen die het niet begrijpen, maar dat blijf je ook tegen komen. Mensen reageren ook vaak, maar je ziet niks aan hen.

Meest van tijd gaat het gelukkig goed door die pictogrammen, dan begrijpen ze alles beter. De pictogrammen heb ik altij bij me en als de mensen daar last van zou hebben, ik zeg altijd, dan hebben ze pech. Ik bespreek ook altijd eerst met de thuisbegeleidster voor bepaalde situaties wat ik het beste kan doen. Iedereen heb recht op vakantie dus hun ook. Ik zal tegen iedereen zeggen gewoon gaan.

Karin

Reactie voor op de website?

113.21. Logeeropvang en vakantietip

Wij hebben een zoon van 12 jaar met ADHD en PDD-Nos. We gaan zelf altijd naar een camping waar veel te doen is voor de kinderen. Grote zwembaden en animatie, zodat iemand anders ze even bezig kan houden. Onze ervaring is dat kortdurende kontakten redelijk verlopen.

Tussendoor gaat onze zoon op logeeropvang met X-tra Outdoor. Ze bieden één op één begeleiding aan en gaan veelal naar de Ardennen. Ze ondernemende leuke uitdagende activiteiten die vooral goed aansluiten bij de interesses van onze zoon. Hij is altijd heel erg enthousiast als hij terugkomt en het duurt hem vaak te lang tot hij weer mag gaan. Hun website is www.xtraoutdoor.nl.

Monique

Reactie voor op de website?

113.22. Vakantie voor kinderen met gedragsproblemen

Ook YMCA Nederland heeft speciale zomerkampen voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Dit zijn de zogeheten Y Camps, onder meer te vinden op: www.freewebs.com/ycamps. De kosten zijn prima te doen; onder voorwaarden 65 euro (en soms zelfs nog minder).

Reactie voor op de website?

113.23. Tips voor vakantie jongere met pddnos

Mijn stiefzoon heeft ppdnos en is bijna 16. Hij zit erg veel achter de computer, maar het lijkt me zo leuk om hem op vakantie te sturen naar een kamp met leeftijdsgenoten.

Heeft er iemand tips voor me? Echt een actieve vakantie is volgens mij niks voor hem.

Lonneke

Reactie voor op de website?

113.24. Camping

Wij hebben een 6 jarige zoon met pdd nos ( waarschijnlijk ook ADHD ) en hebben een seizoensplaats op een gewoon drukke camping. Doordat we daar ieder weekend naar toe gaan is dit natuurlijk ook zijn structuur geworden. Bij de kinderclub melden we bij iedere verandering van begeleider dat hij autistisch is. Vaak zijn dit Pabo studenten die bijna allemaal zo'n kind als stagaire hebben meegemaakt. Ze plaatsen hem niet in de spotlight en als hij iets niet wil omdat hij zich daar niet prettig bij voelt wordt er ook niet aangedrongen.

Het open zijn naar anderen heeft dus een positief effect op hem. Verder beginnen we drie weken van tevoren te vertellen dat we over drie weken niet voor 2 nachtjes gaan maar voor 21 nachten. Doordat hij zelf mee terug telt beseft hij ook dat 21 nachten erg veel is. Verder doet hij alles zelf, heeft blijkbaar een erg leuke fantasie want ieder kind zwermt achter hem aan. Zijn driftbuien komen wel eens voor maar niet meer dan thuis.

Waarschijnlijk zit het geheim van een fijne vakantie voor iedereen in gewoonte, openheid en veel begrip door anderen.

Ella

Reactie voor op de website?

113.25. Kleinschalig vakantieadres in Spanje

Hallo,

Wij hebben sinds 1 jaar een vakantieverblijf speciaal voor mantelzorgers, gezinnen met verstandelijk gehandicapte kinderen, alleenstaanden, grote gezinnen, etc. Wij ontvangen in de regel per keer maar 1 gezin, echtpaar of familie. Zo kunnen wij onze service optimaal houden en hebben onze gasten de beschikking over het gehele gastenverblijf. Wellicht past een vakantie bij Casa Amigo bij u? Wij hebben al meerdere kinderen met o.a. PPD-NOS, ADHD en Down-syndroom mogen ontvangen. Zie onze site voor meer info www.casaamigo.nl

Vriendelijke groeten, Silvio en Smira

Reactie voor op de website?

113.26. Kleinschalig vakantieadres in Spanje

Hallo, Wij hebben sinds 1 jaar een vakantieverblijf speciaal voor mantelzorgers, gezinnen met verstandelijk gehandicapte kinderen, alleenstaanden, grote gezinnen, etc. Wij ontvangen in de regel per keer maar 1 gezin, echtpaar of familie. Zo kunnen wij onze service optimaal houden en hebben onze gasten de beschikking over het gehele gastenverblijf. Wellicht past een vakantie bij Casa Amigo bij u? Wij hebben al meerdere kinderen met o.a. PPD-NOS, ADHD en Down-syndroom mogen ontvangen. Zie onze site voor meer info www.casaamigo.nl.

Vriendelijke groeten, Silvio en Smira

Reactie voor op de website?

113.27. Logeer- en vakantieopvang

Met belangstelling las ik de vragen en reacties. Ik ben zelf moeder van 4 kinderen waaronder een aantal met een vorm van autisme. Sinds april 2007 ben ik gestart met een organisatie- en adviesbureau voor mensen met autisme. Ik herken de problematiek omtrent de vakanties. Ik organiseer kleinschalige opvang voor kinderen die naast voorspelbaarheid ook uitdaging nodig hebben. Voor de voorjaarsvakantie (noord/midden) organiseer ik een vakantie in Zuid-Frankrijk met professionele begeleiding. De informatie ligt op dit moment bij de webmaster en is binnenkort te vinden op de website: www.zyenzy.nl. Je kunt ook bellen: 0528 - 237 835 of mailen: info@zyenzy.nl

Wie weet tot ziens!


Zij & Zij, organisatie- en adviesbureau voor mensen met autisme

Reactie voor op de website?

113.28. het Kollumeroord

Het Kollumeroord is een plek waar kinderen met gedragsstoornissen een prettige vakantie kunnen beleven. Door het relatief grote maar overzichtelijk terrein met haventje waar gezwommen kan worden is het een ideale plaats voor extra drukke kinderen. Doordat het Kollumeroord aan de rand van een nationaal park ligt is er weinig verkeer maar veel natuurschoon. Ook zijn er voldoende activiteiten te regelen op het Kollumeroord of in de directe omgeving. De website is www.kollumeroord.nl

Groetjes,

Het Kollumeroord

Reactie voor op de website?

113.29. CareNJoy "Zorg voor plezier"

CareNJoy is een kleinschalige organisatie die logeer/vakantie weekenden en midweken organiseert voor kinderen met ADHD, PDDNOS en aanverwante beperkingen in het autistisch spectrum, waar de "zorg voor plezier" voorop staat.

Kleinschalig betekent voor ons: persoonlijke aandacht voor deelnemers en ouders, b.v. bij halen en brengen staat de koffie/thee/limonade klaar. Dan kunt u gezellig met mij kennismaken, als moeder van een kind met ADHD/PDDNOS.

Dit bieden wij aan op verschillende prachtige lokaties in het Noorden van Nederland. Bedoeld voor kinderen t/m 13 jaar.

Meer info: www.carenjoy.nl

Groet,

Reactie voor op de website?

113.30. Goede ervaringen met vetzuren

Beste Marie-Ange,

Hoe geef jij je zoontje Omega 3-6? Mijn zoontje = 6, maar slikt absoluut geen capsules! Een vloeibare versie is SMERIG!!

Ik zou het graag uitproberen. Mijn zoontjes bedrag is naar andere kinderen en zijn broertje toe ABSOLUUT onacceptabel (aggressief) maar moeilijk in te dempen. (we werken er nog aan!) Misschien is Omega 3-6 wel een goede oplossing.

groetjes, Karin Kesselaar

Reactie voor op de website?

113.31. Kauwcapsules vetzuren

Ik zag toevallig bovenstaande vraag. Ik geef onze oudste van 5 (PDD-NOS) Omega Parels van Bloem (Kind en Balans ). Ze kan hierop kauwen en vindt ze zelfs lekker...

Reactie voor op de website?

113.32. Vakanties

Hoi Allemaal,

Ook wij organiseren vakanties voor kinderen met uiteenlopende problemen. Dit jaar gaan we een aantal weken naar een vakantiepark in Bant in de Noordoostpolder, en naar de Ardennen met de grotere kinderen. De begeleiding bestaat uit orthopedagogen, en de nadruk ligt dit jaar op sociale vaardigheden. We letten vooral op gedrag in de groep, contactlegging, het leren omgaan met elkaar etc. Natuurlijk hebben we ook gewoon een leuk en gevarieerd programma voor de kinderen.

ps: www.marlispraktijk.nl

Reactie voor op de website?

113.33. Ook van dat soort problemem. voor Ina.

Voor Ina.

wij hebben thuis 3 kinderen, 1 jongen van 15, die mankeert niks. 1 meisje van 13, met gilles de la tourette. 1 meisje van 9 met downsyndroom. Wij gaan altijd naar gewone campings of gewone apartenmenten. En het gaat best prima. alleen heb je soms wat beperkingen. Maar daar zijn wij in de loop der jaren wel mee overweg gegaan.

veel succes. groetjes ons.

Reactie voor op de website?

113.34. Casa Amigo, Vakantieverblijf en B&B in Valencia, Spanje

Hallo allemaal,

Wij zijn Silvio en Smira en zijn sinds mei 2006 de trotse eigenaren van Casa Amigo. Casa Amigo is een kleinschalig vakantieverblijf op zo´n 28 km ten westen van Valencia. Wij hebben reeds vele families ontvangen met kinderen met een verstandelijke beperking. Zo hebben wij vele kinderen mogen ontvangen met PDD-NOS, Down syndroom, MCDD, etc. De ervaring leert dat de omgeving van Casa Amigo een zeer goede uitwerking heeft op deze kinderen en hun familie. Tevens verzorgen wij o.a. oppasservice, maaltijdenservice, etc. Onze tuin met groot zwembad is geheel omheind en is 4000m2 groot. O.a. ook een klein speeltuintje en boerderijdieren aanwezig. Kijk gerust eens op onze website www.casaamigo.nl (ook bekend van het TROS programma ´Ik vertrek´.)

Fijne vakantie en wellicht tot ziens bij Casa Amigo,
Silvio en Smira

Reactie voor op de website?

113.35. Vakantieopvang in Italië

Reactie op Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Beste Ina,

Als je volgend jaar nog steeds op vakantie wil in Italië, kijk dan eerst op onze website www.lacollinaverde.nl, daar kun je ons aanbod zien. Wij kunnen gezinnen met kinderen, die om extra begeleiding vragen, een vakantie 'op maat' aanbieden. We hopen op een reactie van je.

Saluti
Rob van den Hooff
Jitska Eissing

Reactie voor op de website?

113.36. Vakantie in Spanje voor speciale gezinnen

Wij zijn Silvio & Smira Cacace en runnen sinds 3 jaar een kleinschalig vakantieverblijf in Spanje, Casa Amigo genaamd. Casa Amigo richt zich met name op o.a mantelzorgers, mantelzorgers en diegene waarvoor gezorgd, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, etc.

Zo hebben wij de afgelopen jaren veel gezinnen ontvangen met 1 of meerdere kinderen met ADHD, Autisme, ADHD, MCDD en down syndroom.

De ervaring heeft geleert dat deze gezinnen hier een fantastische vakantie hebben gehad en wij met veel plezier uitkijken naar de volgende gezinnen die wij mogen ontvangen.

Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan gerust eens een kijkje op onze website vakantie voor de Mantelzorger

Hartelijke groeten vanuit Spanje, Silvio en Smira Cacace Casa Amigo, Spanje (Valencia)

Reactie voor op de website?

113.37. gezinsvakantie onder begeleiding van professionals

Reactie op Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Er bestaan vakanties voor het hele gezin met de hele dag professionele begeleiding. Overdag gaan de kinderen allemaal leuke dingen doen en hebben de ouders heerlijk de tijd voor zichzelf. 's Avonds zijn de kinderen weer bij hun ouders. Zij zijn uitgeput van de hele dag leuke dingen doen en de ouders zijn heerlijk uitgerust van een dagje relaxen.

Zie Logeerhuis La Hacienda voor meer info over deze gezinsvakanties.

Reactie voor op de website?

113.38. Vakantie

Reactie op Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Hoi, ik heb een zoontje van 5 jaar en mijn dochter heeft niks . Maar nou hebben wij een camping gevonden in balkbrug voor kinderen met een beperking. De camping heet 't Reestdal in Balkbrug. Wij gaan volgend jaar voor het eerst, maar het lijkt ons een supercamping voor de kinderen. Kijk maar effe, het is een camping voor onze kids.

Tonneke

Reactie voor op de website?

113.39. Welkom

Reactie op Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Best

Als ouders van kinderen met ADHD weten wij maar al te goed wat het is. enerzijds door mijn beroep maar ook zeker door mijn eigen ervaringen zijn wij nu gestart op Curacao met betaalbare vakanties voor ouders en kinderen met ADHD onze website is www.dolphinsbay.nl. Je kan er gerust een kijkje nemen. Omdat wij ons echt willen richten tot kinderen en ouders met ADHD en ook naar minder valide kinderen De doel is dat iedereen van een leuke vakantie moet kunnen genieten een betaalbare vakantie voor alle ouders een programma op maat voor alle ouders en kinderen.

Als wij voor elkaar iets kunnen beteken en ideen kunnen uitwisselen horen wij het graag.

Nancy en Johan

Reactie voor op de website?

113.40. Vakantie in Italië

Reactie op Vakantiehuis in Italië met professionele dagopvang

Hallo

Ik vind het een prachtig idee. Wel zou ik om de kosten in de gaten te houden willen weten of er een bijdrage is voor kinderen met speciale zorgbehoefte?

Wij willen dolgraag al 6 jaar op vakantie (ook voor onze hardnodige rust). Maar ieder jaar draait het uit op een drama door 3 van onze 4 kinderen die meer zorg/ aandacht/ begeleiding/ afleiding nodig hebben. Wij kunnen geen standaardreis betalen met kidsclub. Door slaapstoornissen van 2 kids kunnen we niet in een tent en hebben we minimaal 3 slaapkamers nodig. Lastig om dan iets betaalbaars te vinden.

Dus als u een betaalbaar alternatief weet te bieden denk ik dat u een goede markt kan aanspreken.

succes ermee!

Hartelijke groet Diane

Reactie voor op de website?

113.41. Vakantie zorgboerderij met paarden honden enz

Reactie op Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Hallo ik ben Marleen. Wij hebben een vakantie zorgboerderij in Duitsland, veel ruimte, veel kennis, veel lieve dieren. Kijk op www.zorg-farm.nl. Iedereen is welkom en gaat het leuk vinden dat weeten we al uit eerder ervaring. Bel of mail ons we staan u graat te woord.

groetjes

Reactie voor op de website?

113.42. Camping voor adhd/autisme

Reactie op Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Dag allemaal,

Graag verwijs ik jullie naar de site www.reestdal.nl. Wij zijn zelf lotgenoot en jullie zijn bij ons altijd van harte welkom. We hebben de camping nu ruim 13 jaar, en steeds meer gezinnen die te maken hebben met ADHD/ autisme weten ons te vinden. Vraag gerust de folder aan o.v.v. ADHD/ autisme, daarin staat hnoe wij dat dan aanpakken.

Reactie voor op de website?

113.43. Verre vakantie met add en pdd-nos

Na het lezen van de diverse vragen en antwoorden heb ik toch ook een kleine oproep. Mijn zoon is ondertussen een puber, maar wij hebben weinig problemen op vakantie, alleen heel spoaradisch heimwee. We maken met hem afspraken over hoe wij met zijn vieren de vakantie gaan inrichten en dat gaat fantastisch. Tuurlijk gebeuren er onverwachte dingen, maar mijn zoon gaat daar heel goed mee om. Echter volgend jaar willen wij een verre reis maken, naar Amerika of Australie. Wie heeft ervaring met het maken van z'n lange reis met een speciaal kind? Iedere reactie is welkom, positief of negatief.

Karen

Reactie voor op de website?

113.44. Reactie Karen

Hoi Karen,

Het enige wat wellicht erg handig kan zijn, is om te kiezen voor een bepaalde motelketen oid (als het geen camper wordt natuurlijk). Ik heb bij "onze" kinderen gemerkt dat het vooral prettig is als ze enigszins herkenbaarheid hebben in de omgeving. Dat hoeft niet heel rigoreus te zijn, maar het kan helpen bij het wat sneller comfortabel voelen.

Mvg, Robbert

Marlispraktijk activiteiten ( www.activiteiten-marlispraktijk.nl , vakantie en weekendopvang voor deze doelgroep)

Reactie voor op de website?

113.45. Gezinsvakantie met een volwassen verst.geh./aut. zoon

Uit veel berichten op deze site, maar ook na uitgebreid googlelen, komt naar voren dat er veel mogelijkheden zijn voor georganiseerde vakanties voor verst.gehandicapten. Ook voor gezinnen met kinderen tot een bepaalde leeftijd is er wel wat voorhanden.

Onze zoon van 29 gaat al jaren een paar dagen met ons naar een 'gewone'camping, met een recreatieteam. De laatste jaren merk je dat hij het niet zo leuk meer vindt om altijd tussen kinderen te zitten (al functioneert hij op het niveau van een 5/jarige). Wij zoeken naar een camping, waar een recreatieteam is, dat zich richt op 'volwassen' verstandelijke gehandicapten. Het gaat voornamelijk om de aandacht. Wij hebben nog niets kunnen vinden op dit gebied.

Reactie voor op de website?

113.46. Leuke camping Italie gezocht

Wie kent er een leuke camping in Italie, welke geschikt is voor onze kinderen. Wij hebben 2 zonen. Één van 14 jaar en 1 van 10 jaar. Onze jongste heeft ADHD/dyslectie en gedragsproblemen. We gaan dit jaar voor't eerst met onze vouwwagen op vakantie. We hebben jaren een tent gehuurd.

Onze oudste zoon wil het lieftst de hele dag zwemmen (dus zon is echt gewenst) en de jongste wil gewoon kunnen "fladderen": fietsen, zwemmen, evt vissen enz. Heeft iemand een idee?

Anita

Reactie voor op de website?

113.47. Prikkel-loze vakanties

Mijn zoon van 12 heeft ADHD, PDD-nos, gilles de la tourette in tics en zijn IQ zit rond de 73, hij zoekt het liefst rustige plekjes op, loopt graag in de bossen met stokken te spelen, een rustige plekje op het strand vind hij ook prima en hij speelt dan schiet spelletjes die in zijn hoofd opkomen, en zijn Nintendo met Pokemon is `m heilig. Zijn besef komt meer en meer naar boven dat hij anders is dan gewone reguliere kinderen, en trekt zich terug zodra hij er mee in contacht dreigt te komen, (ze kijken naar mij is een vaak gehoorde opmerking, zodra een zwembad bezocht wordt waar vele kids zijn dan gooit hij de rem erop, pretparken zijn een crime, en zijn eigen schaamte komt nu ook meer en meer naar boven). Het is erg moeilijk om een vakantie te boeken als je de ervaringen uit het verleden meeneemt, ben blij met de tips hier waarvoor mijn dank, Jan

Reactie voor op de website?

113.48. Pedagogische vakantie in Portugal

Portugal in de provincie Alentejo hebben wij een zeer prikkelarme omgeving met heel veel ruimte tot ontdekken waar ouders met hun "probleemkinderen" een heerlijke vakantie kunnen hebben. Gedurende de dag hebben de ouders vrijaf om hun eigen vakantie in te vullen met hun eigen activiteiten, terwijl wij met uw kinderen pedagogische activiteiten ondernemen. Wij hebben zelf een grondstuk van 14 hectare en de opzet is kleinschallig: paardrijden, fietsen, zwemmen, hiken, rondzwerven, zwemmen in ons eigen meer, vissen. Ons grondstuk in de wijde vrijheid van de Alentejo. U kunt met uw auto komen en caravan, per vliegyuig, met uw camper er is altijd plek. Zie: www.tell-us.tv.

Misschien tot snel

Reactie voor op de website?

113.49. Autismevriendelijke camping!

Reactie op Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

Hallo allen,

Ik lees uit bovenstaande dat jullie zoekende zijn naar een geschikte kampeeraccommodatie voor kinderen met een beperking.

Graag wil ik u wijzen op het volgende:

Sinds het voorjaar 2013 hebben wij een boerderijcamping geopend speciaal voor gezinnen met (jonge) kinderen met een beperking. Het gehele terrein is op een autismevriendelijke manier ingericht en wordt zo ook geexploiteerd.

Het gehele terrein is afgesloten met een hekwerk en iedere plaats is voorzien met prive sanitaire voorzieningen. Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar onze website: www.campingvanhetzandeind.nl.

Bij vragen kunt u ons altijd bellen of mailen (contactgegevens staan op de website).

Met vriendelijke groet,

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Op vakantie met kinderen met gedragsproblemen

 1. Reactie op vraag Ina
 2. Vakantie! Stress of plezier?
 3. Gedragsstoornis/vakantie
 4. Vakantie! met "moeilijke kinderen"
 5. Vakantie met moeilijke kinderen
 6. Reactie stoornissen alle kinderen
 7. Vetzuren
 8. Goede ervaring met vetzuren
 9. Rustige vakantie
 10. Logeeropvang en Thuisbegeleiding
 11. INA/vakantie/gedragsproblemen!
 12. Vakantie en ADHD
 13. Kleinschalige camping en goed overleg
 14. Vakantieverblijf
 15. Vackntie adres
 16. Vakantiehuis in Italië met professionele dagopvang
 17. Reactie vakantiehuis in Italié
 18. Italie
 19. Italië
 20. Vakantie met kinderen met gedragsproblemen
 21. Logeeropvang en vakantietip
 22. Vakantie voor kinderen met gedragsproblemen
 23. Tips voor vakantie jongere met pddnos
 24. Camping
 25. Kleinschalig vakantieadres in Spanje
 26. Kleinschalig vakantieadres in Spanje
 27. Logeer- en vakantieopvang
 28. het Kollumeroord
 29. CareNJoy "Zorg voor plezier"
 30. Goede ervaringen met vetzuren
 31. Kauwcapsules vetzuren
 32. Vakanties
 33. Ook van dat soort problemem. voor Ina.
 34. Casa Amigo, Vakantieverblijf en B&B in Valencia, Spanje
 35. Vakantieopvang in Italië
 36. Vakantie in Spanje voor speciale gezinnen
 37. gezinsvakantie onder begeleiding van professionals
 38. Vakantie
 39. Welkom
 40. Vakantie in Italië
 41. Vakantie zorgboerderij met paarden honden enz
 42. Camping voor adhd/autisme
 43. Verre vakantie met add en pdd-nos
 44. Reactie Karen
 45. Gezinsvakantie met een volwassen verst.geh./aut. zoon
 46. Leuke camping Italie gezocht
 47. Prikkel-loze vakanties
 48. Pedagogische vakantie in Portugal
 49. Autismevriendelijke camping!

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.