Groot Gezin
Verzekeringen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

1. Woonverzekeringen aanpassen bij gezinsuitbreiding

Wanneer er een kleine opkomst is of je net ouder bent geworden dienen er een hoop zaken geregeld te worden. Zo zijn er natuurlijke de leuke dingen zoals babykleren kopen of spullen voor de babykamer om deze in te richten. Er moeten echter ook andere zaken geregeld worden zoals de verzekeringen. Met de komst van een baby is het verstandig om goed naar je huidige verzekeringen kijken zoals de inboedel en opstalverzekering.

Waarde inboedel stijgt met de komst van een baby
Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je gedekt bent bij schade door bijvoorbeeld een inbraak of een brand. Wanneer je een baby krijgt, dan krijg je ook meer inboedel. Dat is logisch want je hebt spullen nodig voor de babykamer. Dit geldt echter niet alleen voor het materiaal in de babykamer, maar ook valt te denken aan een kinderwagen of een kolfapparaat. Hierdoor wordt je eigen inboedel ook meer waard en is het belangrijk dat de verzekerde waarde gelijk is aan de nieuwwaarde van de inboedel die verzekerd is. Zorg dat je de waarde van je nieuwe inboedel doorgeeft aan je verzekeraar, zodat je te alle tijden de schade vergoedt krijgt.

Goede opstalverzekering belangrijk bij komst van een baby
Bij een opstalverzekering krijg je de schade vergoedt die aan de woning zelf is ontstaan door en brand, stormschade of inbraak. Bij een eigen woning is deze verzekering zeker aan te raden en met de komst van een baby wordt deze nog belangrijker. Voor de meeste mensen is het huis namelijk het meest kostbare bezit en het is dan ook belangrijk dat het financiële gebeuren goed geregeld is.

Zorg ervoor dat alle verzekeringen op orde zijn bij de komst van een baby
Een ander belangrijk punt waarbij je om moet denken is het aanmelden van je baby bij jouw zorgverzekeraar. Wanneer dit namelijk niet binnen vier maanden gebeurd dan moet je namelijk als ouder de zelf gemaakte zorgkosten betalen. Andere verzekeringen die ook enige aandacht verdienen zijn de aansprakelijkheidsverzekering, de overlijdensrisicoverzekering en rechtsbijstandverzekering. Met de komst van een baby is het dus erg verstandig om je huidige verzekeringen na te gaan en aan te passen waar dat nodig is. Je wilt immers niet alleen het beste voor jezelf, maar ook voor je baby.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.