Groot Gezin
Verzekeringen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Belangrijke verzekeringen als je een bedrijf start

Als je zelf een bedrijf opstart moet je veel regelen, zo ook je verzekeringen. Welke verzekeringen dit allemaal zijn lees je hieronder.

ZZP verzekeringen
Als je voor jezelf gaat werken, moet je meer zaken zelf regelen. Voorheen deed je werkgever dit voor je en nu moet je een aantal voorzieningen zelf treffen. Als ZZP’er loop je meer risico’s, dan als je in loondienst bent. Deze risico’s moet je als ZZP’er zoveel mogelijk afdekken en dus verzekeringen. De twee belangrijkste verzekeringen zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering.

  1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering
    Als je in loondienst bent en je wordt ziek, dan wordt jouw loon doorbetaald door jouw werkgever. Ben je langere tijd ziek, dan kom je in de Ziektewet terecht. Als je ZZP’er bent dan heb je deze ‘luxe’ niet. Als je niet werkt verdien je geen geld. Ben je langere tijd ziek, dan kun je niet terugvallen op de Ziektewet. Dit kan tot financiële problemen lijden als je echt voor langere tijd uit de roulatie bent, want er komt immers geen geld in het laadje.

    Als ZZP’er sluit je daarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Deze verzekering zorgt ervoor dat je nog wel een inkomen hebt zodra je jouw werk niet meer kunt uitvoeren. Verzekeraars bieden meerdere dekkingen aan, van hele uitgebreide tot standaard varianten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat je maximaal 5 jaar lang een uitkering ontvangt of tot je pensioendatum. Hoe korter deze periode is, hoe lager de premie zal zijn. Wil je weer terugkeren binnen je bedrijf of ben je ook bereid om elders te gaan werken? Hoeveel reserves heb je opgebouwd? Deze en andere vragen staan centraal bij het uitkiezen van een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering.

  2. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven
    Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is iedere ZZP’er aan te raden. Als je een opdracht voor een ander uitvoert, bestaat de kans dat je aansprakelijk gesteld wordt voor eventuele schade die je hebt veroorzaakt. Deze verzekering beschermt jouw bedrijf en jouwzelf als ZZP’er tegen de financiële gevolgen hiervan. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt de schade die is aangebracht aan zaken en/of personen door de door jou geleverde goederen en/of diensten.
Peter Simonis
 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.