Groot Gezin
Verzekeringen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

11. Aanvullende verzekering voor auto

Stel u rijdt in een auto ouder dan 1 jaar en deze is All-risk of Wa verzekerd. Grote pech maar u krijgt een ongeluk waarbij de wagen total-loss wordt verklaard. (bijna 200.000 per jaar) Van uw verzekeraar ontvangt u op dat moment de dagwaarde. Er is echter een groot verschil tussen de dagwaarde en de handelswaarde, bijna 20%, zodat u enkele duizenden Euro’s moet bijleggen om weer een gelijkwaardige auto te kunnen aanschaffen. Animea Autozorg dicht voor u, indien u lid wordt voor slechts € 7,-- per maand, dit financiële gat. Dit heet de Animea Omruil Garantieregeling.

Daarnaast kunnen de leden gratis gebruik maken van de hulp bij pech onderweg: de PECH ONDERWEG SERVICE. Stel uw auto laat u onderweg in de steek. Gewoon even ons alarmnummer bellen en binnen een half uur wordt u op deskundige wijze geholpen. Bij ons kost dat dus niets extra.

Animea Autozorg is een landelijke opererende vereniging, speciaal opgericht voor eigenaren van auto's. Onderdeel van Animas Verzekeringen.

Met vriendelijke groeten,

Animea Autozorg
053- 4316472
autozorg@autozorg.net

Reactie voor op de website?

11.1. Onjuist

Op deze website wordt een WA verzekering gesteld verplicht te zijn, dit is niet waar. WA particulieren is op vrijwillige basis.

Kessen

Reactie voor op de website?

11.2. Is een WA verzekering voor particulieren verplicht

Mijn vraag is of een WA verzekering voor particulieren verplicht is. Ik hoor en lees daar verschillende meningen over.

G.Verzendaal

Reactie voor op de website?

11.3. WA verzekering verplicht

Beste,

Ik kom zelf uit een groot gezin en kan me daarom goed in dit onderwerp vinden. Een WA verzekering voor particulieren(AVP) is niet verplicht volgens de wet, echter het is sterk aan te raden deze wel af te sluiten.

Een ongelukje kan namelijk in een klein hoekje zitten, een bal door het raam, iemand zijn kleren stuk maken. Vervelender wordt het als er grote ongelukken gebeuren en de schade ook groter is.

Een WA verzekering kost een paar tientjes per jaar voor het hele gezin.

Remco

Reactie voor op de website?

11.4. Aansprakelijkheid in het buitenland

Zeer interessant artikel! Inderdaad is een dergelijke verzekering alleen verplicht als je eigenaar van een motorvoertuig bent (of jager bent) Zelf heb ik de AEGON aansprakelijkheidsverzekering , en wat ik daar prettig aan vind is dat mijn aansprakelijkheidsdekking ook in het buitenland geldt. Keer op de camping met mijn auto een tent beschadigd, wel goed als je in het buitenland dan ook verzekerd bent.

Dirk

Reactie voor op de website?

11.5. 2e gezinsautoregeling bij een autoverzekering

Als een gezin meerdere auto’s heeft is het verstandig om ook te kijken naar de autoverzekering. Er zijn namelijk verzekeraars die een korting geven als je beide auto’s bij één verzekeraar onderbrengt. Dit noemen ze de tweede gezinsauto regeling. Je krijgt dan dezelfde korting voor je tweede auto als voor de eerste auto.

Schadevrije jaren bij 2e gezinsautoregeling
Wanneer je de tweede auto bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt via de tweede gezinsautoregeling krijg je wel dezelfde korting als bij de eerste auto, maar niet hetzelfde aantal schadevrije jaren. Bij de tweede auto begin je dan met 0 schadevrije jaren en krijg je voor ieder jaar dat je schadevrij gereden hebt één schadevrij jaar. Bekijk hier meer informatie over je autoverzekering. Zie ook: www.hoyhoy.nl/autoverzekering.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Aanvullende verzekering voor auto

  1. Onjuist
  2. Is een WA verzekering voor particulieren verplicht
  3. WA verzekering verplicht
  4. Aansprakelijkheid in het buitenland
  5. 2e gezinsautoregeling bij een autoverzekering
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.