Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

22. Derde bankje in opel omega

Wij zijn op zoek naar en andere (oude) auto, want onze "ouwe bak" is versleten. Mijn echtgenoot wil graag een opel omega, en omdat ik totaal geen kijk op auto's heb, vind ik dat prima. Alleen wil ik graag een derde bankje in de achterbak monteren, en aangezien mijn man dat niet echt belangrijk vind, ga ik zelf maar op zoek. De tweedehandsauto is er al bijna, maar wie kan mij informatie over zo'n bankje geven. Bestaat zoiets wel, en zo ja, hoe kom ik daar aan, hoeveel kost het en is het eventueel ook in een volgende "ouwe bak" te zetten?

Reactie voor op de website?

22.1. Pas op met derde bankje

Ik zelf ben absoluut geen voorstander van derde bankjes in geel kenteken auto´s die er eigenlijk niet geschikt voor zijn.

Kies in ieder geval voor een ruimtewagen zoals een renault expace 7 persoons of een ford transit 9 persoons, fiat ducato enz. taxi uitvoering. Bij deze loop je minder risico en het is in ieder geval legaal.

Mijn advies koop altijd een busachtig vervoersmiddel waar je de ruimte hebt om in geval van een noodsituatie er makkelijk bij te kunnen en of te kunnen ontsnappen.

Tevens moet je de gordels niet vergeten. Veel succes en wees verstandig denk niet alleen aan de portomonee maar aan de veiligheid van en voor je kinderen.

Groeten

Reactie voor op de website?

22.2. De portemonnee

Ik ben het wel eens met het advies van Hilko, wat betreft de veiligheid, maar dat was de vraag niet. Juist omdat onze portemonnee het niet toelaat om een bus o.i.d te kopen hebben we naar wat anders gezocht, want met een gezin met 10 thuiswonende kinderen is het alleen voor de boodschappen al noodzakelijk om een auto met grote achterbak te hebben. Voor het personenvervoer gaan ze nooit alle 10 mee, maar toch wel een stuk of 7.

Boor ons is het: of een oude, betaalbare auto, of géén auto. Dus als we boodschappen willen blijven kunnen doen, is een goedgekeurde-echt-veilige auto of bus voor ons geen reeel alternatief.

Hanneke

Reactie voor op de website?

22.3. Algemene tip

Koop nooit een auto alleen omdat de prijs laag is. Dat betekent vaak veel mankementen. En dus toch weer veel geld nodig om hem op de weg te houden. En apk gekeurd wil nog niet zeggen dat dat ook werkelijk zo is. Laat een auto eerst door een onafhankelijk keuringsbedrijf uitvoeren b.v. Dekra.

Groeten Hilko

Reactie voor op de website?

22.4. Onderdelen van auto's

Op de volgende sites kun je misschien aan een extra bankje komen.

Reactie voor op de website?

22.5. Universele neerklapbare 3e bankje

Ik lees dat er veel vraag is naar een 3e bankje. Wij hebben ook zo'n 3e bankje in onze auto gehad, en die beviel prima. Hij was eenvoudig neerklapbaar en ook eenvoudig weer op te zetten, en vrij plat als hij neergeklapt is. Er zitten gordels bij en er is zelfs een hoofdsteun bij te krijgen. En neergeklapt heb je weer net zoveel laat ruimte als anders.

Het adres: Garage G.Geurtsen, Klompersteeg 19, 3903 NA Veenendaal, tel: 0318-515400. Ik hoop dat iemand er plezier mee heeft.

Groetjes Marina

Reactie voor op de website?

22.6. Verzekering met derde bankje.

Ik heb zelf op het moment ook een derde bankje in de achterbak. Maar de laatste tijd hoor ik steeds meer dat een kind op dit derde bankje niet verzekerd is. Mijn vraag is: wie heeft er meer ervaring wat betreft de verzekering in dit soort gevallen.

Hans

Reactie voor op de website?

22.7. reactie op verzekering derde bankje

Hans, gewoon je inzittende verzekering aanpassen, let wel, dat er op je kenteken van je auto 5 inzittende staat! Dus geen zeven!

vrgr johan

Reactie voor op de website?

22.8. Bankje garage Geurtsen niet wettelijk goedgekeurd

Het bankje bij garage Geurtsen is niet wettelijk goedgekeurd. Ik heb de folder ook aangevraagd en op de vraag bij wie zijn bankje gekeurd is gaf de Hr. Geurtsen als antwoord dat een derde bankje is toegestaan maar, dat zijn bankje aan geen enkele keuring is onderworpen. Het ziet er allemaal wel deugdelijk uit.

Al met al blijft het en moeilijk onderwerp.

Groeten Hans.

Reactie voor op de website?

22.9. verzekering

Wij hebben een opel zafira, maar ook wij koesten bij de verzekering de inzittendenverz. op 7 pers. laten zetten. Dan is er bij een ongeval verzekeringtechnisch, niets aan de hand. Dus gewoon contact opnemen met de autoverzekeraar.

Jolanda

Reactie voor op de website?

22.10. De portemonnee/2

(Reactie op Pas op met derde bankje en De portemonnee.)

Wij kochten ook een tweedehands Renault Espace, maar moesten toen nog wel een zesde stoel bijkopen. En dat kostte toen nog behoorlijk wat moeite en geld. Het lijkt wel of er niet veel renaults espace naar de sloop gaan. We kunnen dan hier ook slecht aan gebruikte onderdelen komen.

Ans

Reactie voor op de website?

22.11. Ford Transit dubbelcabine, hoe met 6 kinderen?

Wij hebben twee jaar geleden een transit dubbelcabine gekocht. Ik kan hem iedereen aanraden, zeker voor vakanties. Rijdt op diesel, grijs kenteken, veel ruimte en voor 's nachts een bed in de laadruimte, dat scheelt een tent. Op dat moment hadden we vier kinderen. De transit heeft 7 zitplaatsen met gordels. Omdat we nog graag 1 kindje wilden, leek dat perfect.

Dat ene kindje werd echter een tweeling. Nu hebben we dus 6 kinderen, en 1 zitplaats te weinig.

Ik vraag me af of het mogelijk is, en mag, om op 1 zitplaats een plekje voor de 2 babys te maken. Door bijvoorbeeld dwars 2 kleine (auto/fiets/cosi ?? als ze maar smal zijn en gordels hebben) stoeltjes naast elkaar te zetten. Of zelf iets te timmeren/lassen en dat dwars te plaatsen.

Wie weet dit?

Heleen

Reactie voor op de website?

22.12. 6 personen in een ford transit

Hoi Heleen,

Er bestaan speciale tweelingstoeltjes voor in de auto. Ik heb er zelf geen ervaring mee, hoor, maar zag er laatst eentje aangeboden. Volgens wat ik zo zag, neemt het stoeltje net iets meer plaats in dan 1 stoeltje. De kindjes zitten dan ook elk in hun eigen gordeltje vast. Misschien is dit een oplossing voor jullie?

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

22.13. Van 6 naar 7 in toyota picnic

Wie kan mij vertellen of het mogelijk is om een toyota picnic 6 zitter eenvoudig om te bouwen naar een 7 zitter? De middelste stoelen zullen dan moeten worden vervangen door een bankje. Kan dat en is dat eenvoudig of komt er laswerk bij kijken?

Fam. B.

Reactie voor op de website?

22.14. Toyota picnic van 6 naar 7

Ik worstel zelf ook met dit gegeven, als u hier praktische oplossingen voor binnen krijgt graag aan mij doormailen.

mvg

Reactie voor op de website?

22.15. 4 kinderen op achterbank volkswagen transporter?

Hallo,

Wij hebben zojuist een volkswagen transporter dubbele cabine gekocht. Wij willen proberen om 4 kinderen achterin te krijgen (twee in een maxi cosi en twee kunnen los in een heupgordel). Als het niet lukt zullen we een bankje moeten aanschaffen naast de bestuurder. Wie heeft er tips?

Fam. H.

Reactie voor op de website?

22.16. Aantal kinderen op de achterbank

Hallo!

Kan iemand mij vertellen wat de wetgeving is over het aantal kinderen dat ik op de achterbank mag vervoeren? Is het aantal gordels beperkend, of mogen er wat extra bij (ouder dan 3)? En wat is veilig en wat niet?

Marja

Reactie voor op de website?

22.17. Passen zeven personen in een Transit?

Reactie op Ford Transit dubbelcabine, hoe met 6 kinderen?:

Ons gezin bestaat sinds zes weken uit zeven personen (vijf kinderen waaronder een pasgeboren tweeling). Wij hebben momenteel een Volkswagen Transporter met een dubbele cabine. Met de komst van de tweeling is deze auto te klein geworden en zij wij dus op zoek naar een auto waar we met z'n allen in passen. Onze voorkeur gaat uit naar een negen persoons Transporter, nadeel is dan wel dat we niet meer met een grijs kenteken rijden. Nu begrijp ik uit Heleens bericht dat er een model Ford Transit dubbel cabine bestaat met zeven zitplaatsen. Zijn alle plaatsen voorzien van gordels? Zouden er op de achterbank een maxi cosy, twee stoeltjes en een stoelverhoger passen (de tweede maxi cosy zou dan op de voorbank komen, samen met een volwassene)?

Mieke

Reactie voor op de website?

22.18. Pas op met derde bankje?

Nav artikel van Hilko Pas op met derde bankje:

Wij hebben bijna 6 jaar een stationcar (Subaru Legacy) gehad met een extra bankje, volledig volgens de richtlijnen en met toestemming van RDW, zelfs met extra inzittenden-verzekering.

Veilig? Ja, een aantal auto's heeft deze voorziening al meegenomen in de typegoedkeuring, deze voldoen aan een aantal extra eisen betreffende de kreukelzone, de sterkte van de achterbumper, de plaats van de benzinetank, etc.

Volgens de RDW is bij een bankje met zithouding naar achteren geen gordel verplicht, wij hadden dit echter wel gedaan. Zo'n bankje gaat goed tot de kinderen ca. 10 jaar zijn, daarna zitten ze te krap. Daarom hebben wij nu een Pontiac Trans Sport gekocht met 7 echte stoelen.

Teus

Reactie voor op de website?

22.19. Passen 7 personen in een Ford Transit

Hallo,

Wij zijn ook op zoek naar een grotere auto en hebben ons behoorlijk verdiept in bestelbussen met meerdere plaatsen. Volgens mij heb jij het over een PERSONENbus ipv een bestelbus. Daar kunnen inderdaad zoveel (en meerdere) personen in. Let wel: je wegenbelasting wordt aanzienlijk meer (circa 450,- p. kwartaal) en ga je voor een grijs kenteken kost het je circa 50,- p.kwartaal

Mocht je daar voor kiezen is een tip: taxibedrijven te bellen. Zij vernieuwen de personenbussen regelmatig en dan zijn ze nog in (redelijk) goede staat!

Succes

Reactie voor op de website?

22.20. Hoeveel kinderen op de achterbank?

Op de achterbank van een auto mag je zoveel kinderen vervoeren als er gordels zijn. Maximaal 3 dus!

Wenda

Reactie voor op de website?

22.21. 4 kinderen achterin Volkswagen Transporter

Ook wij zijn sinds april dit jaar in het bezit van een Transporter T4.Hadden we jaren eerder moeten doen, scheelt een heleboel geld. Wij hebben 1 driepuntsgordel door de garage laten monteren voor onze jongste van 3,5 jaar. De andere drie meiden van 16, 15 en 13 jaar zitten allemaal apart in een heupgordel.Ze zitten niet super royaal, maar het gaat prima hoor!! Zelfs met 2 kleine kinderen en twee volwassenen kun je prima achterin zitten.

Onze achterbank loopt wel helemaal door tot de schuifdeur, dat is niet met elke uitvoering zo. Hierdoor zitten ze allemaal iets ruimer. Voorin hebben we 2 stoelen. Goedkoper kunnen we niet rijden!!

Cristel

Reactie voor op de website?

22.22. Ook met 4 in de transporter

Wij hebben ook een volkswagen transporter en dat past prima met 4 kinderen achterin. De tweeling zit in het midden in en tweelingautostoeltje. En de 2 andere kinderen zitten daar naast. (Nog) ruimte zat! En voorin hebben we 3 zitplaatsen zodat we evt. altijd nog een extra persoon meekunnen nemen. En de spullen die je allemaal mee kan nemen achter in de bus! Kinderwagens die nog zijn uitgeklapt etc.etc. Altijd in de vakantie beknibbeld met de spullen die mee konden, en nu kan ik alles lekker inladen! Wij kunnen niet meer zonder!

Janne

Reactie voor op de website?

22.23. Rruimte in een spacewagon

Ik vraag mij steeds wat af. Wij moeten een andere auto gaan kopen, want onze auto (volvo 940stationcar) is te klein voor 4 kinderen. Wij zouden wel een spacewagon willen aanschaffen, maar heb je dan wel ruimte om met zijn allen in de auto te gaan, met een kinderwagen en kinderwagenbak? Wij hebben al meerdere auto's gezien en steeds valt mij de ruimte in de achterklep erg tegen. De enige auto die meeviel was een Ford Transit, dus wij denken er nu over om zo'n soort auto te kopen.

Ik heb ook al op deze site gelezen dat je bij de volvo een tweede bankje kunt kopen? In de achterklep, maar dan houd je dus ook geen ruimte over voor de kinderwagen, lijkt me... Hoe doen jullie dat toch?

Xandra

Reactie voor op de website?

22.24. Wie zet zijn kind in de kreukelzone?

Een derde bank achterin plaatsen betekend wel dat je je kind in de kreukelzone zet. Overigens lever je zo wel je bagageruimte in. Mijn oordeel: koop een bus met dubbele kabine. Koop je een Turbo injectie? Dan wil je nooit meer anders. Wat een ruimte; zowel voor de kinderen, als voor jezelf, als voor je bagage.

Raymond

Reactie voor op de website?

22.25. Stoel i.p.v. bankje

I.v.m. het bagageprobleem hebben wij geen bankje achterin geplaatst in onze C5 stat. en daarvoor een BX stat. Maar een orginele autostoel incl. hoofdsteun. Deze is geplaatst tegen de rijrichting in en gemonteerd op een nieuwe bodemplaat die de gehele oppervlakte van de bagageruimte omvat.

De stoel zit zo muurvast, maar is (met bodemplaat en al) wel redelijk snel te verwijderen. Tevens is de stoel voorzien van een 3 punts gordel. De afstand van de benen van de kinderen tot de achterzijde van de auto is nog heel redelijk.

Wettelijk gezien is dit een toegestane oplossing. Wat de veiligheid betreft: ik geeft toe dat een volwaardige 7 zitter veiliger zal zijn, maar hoe zit het met de veiligheid van kinderen op de achterbank van een klein 2 deursautootje?

Of de nieuwe wet nog invloed op deze oplossing heeft is mij nog niet duidelijk. Dit moet ik nog uitzoeken.

Wim

Reactie voor op de website?

22.26. Op zoek naar een 3 persoonsbank voor een Espace i.p.v. de huidige achterste twee stoelen

Wat ik nog niet op deze site ben tegengekomen is of het mogelijk is een 3 persoonsbank in een Renault Espace te plaatsen, in plaats van de achterste twee stoelen. Op deze wijze kunnen er dan 8 personen in. De bank moet dan wel vanzelfsprekend goed vastzitten aan de vloer (via de bevestigingen van de twee stoelen) en voorzien zijn van 3 gordels.

Wie heeft hier ervaring mee? Wie weet welk bedrijf een dergelijke bank kan leveren en plaatsen? Hoe zit het met de goedkeuring van de officiele instanties van deze oplossing?

Weet je wat, mail me dan!

Reactie voor op de website?

22.27. 3e bankje

Bij onze auto, Laguna Familiae, is er met de bouw rekening gehouden met het derde bankje. Orginele gordels. Aangepaste versteveging in het chassie onder de kofferbak daarom is de auto ook zwaarder dan een gewone Laguna Station.

Sylvia

Reactie voor op de website?

22.28. reactie op 22.22 4 kinderen en bagage in een spacewagon

Wij hebben 4 kinderen, de jongsten 2 zijn een tweeling. In 1998 hebben we een mitsubishi spacewagon gekocht uit 1992. De 4 kinderen konden er makkelijk in en de bagageruimte lijkt niet groot maar valt toch reuze mee. De tweelingkinderwagen (niet met bak maar met stoelen) kon rechtopstaand achter de derde bank en daar kon aan beide kanten een weekendtas naast. Nu is de bagage heemaal geen probleem meer, er kunnen makkelijk 4 weekendtassen in en nog los spul.

Inmiddels is de tweeling 6 en zijn we toe aan een andere auto. De Mitsubishi heeft namelijk als nadeel dat de derde zitrij een erg laag bankje is en onze kinderen hebben allemaal lange benen. Ze kunnen ze dus nu niet goed meer kwijt. Wij zijn uitgebreid aan het zoeken geweest en we hebben wel gezien dat de beschikbare portomonnaie tot verschillende keuzes kan leiden. Enkele suggesties:

Volgens mij waren ze dit wle zo'n beetje, ik hoop dat iemand er iets aan heeft.

Overigens zag ik ook een vraag over hoeveel kinderen op de achterbank: sinds 1 januari 2004 is het zo dat ieder persoon (ook kind) in een auto een eigen zitplaats met gordel moet hebben, dus 4 kindren op de achterbank kan alleen als je ook 4 gordels hebt. Nu kun je volgens mij als de bank breed is zoals bij een volvo wel naast twee driepuntsgordels op de zijkant en een heupgordel in het midden een tweede heupgordel bijplaatsen, even bij de garage vragen.

Moniek

Reactie voor op de website?

22.29. citroen evasion

De citroen evasion heeft geen hydraulische vering

Boersma

Reactie voor op de website?

22.30. mpv's

Wij rijden 'n honda shuttle, 7 persoons, en door z'n lage uitvoering niet zo'n immens groot gevaarte. Wordt als prima getest, en die ervaring kunnen wij absoluut delen.

C.B.

Reactie voor op de website?

22.31. Ford Transit

Hoi Raymond,

Wij hebben inmiddels een Ford Transit gekocht. Eigenlijk ben ik erg verbaasd over al die positieve punten die ik steeds hoor. Wij hebben hem sinds maart en ik kan nog steeds niet wennen aan die auto. Hij maakt een enorm kabaal met rijden en de airco is prut. De kids achterin hebben het altijd snikheet terwijl wij voorin wegvriezen. Ik ben er tot nu toe niet over te spreken. Wat je vertelt over de ruimte, ben ik het helemaal met je eens, want die ruimte dat is te gek.

Toch zijn we van plan om eens flink te mopperen op de Ford dealers, want er klopt niets van. Terwijl er nog niemand over die dingen heeft geklaagd, daar snap ik niets van.

Wij hebben hiervoor een Volvo station gehad en daar was nooit iemand ziek in. Nu met deze bus is elke rit wel iemand ziek en ben ik ook verreisd zelfs als wij maar een kilometer of 10 hoeven te reizen...

Ik kraak de auto verder niet af hoor, maar ik persoonlijk, vind de auto enorm tegenvallen.

groetjes Xandra

Reactie voor op de website?

22.32. Ford Transit bus

Wij rijden nu al zo'n 7 jaar met onze ford transit personenbusje, maar wagenziek worden ze alleen als ze al niet lekker waren of als ze lang gaan lezen terwijl we rijden. Hij maakt in ieder geval veel kabaal, over airco kan ik niets zeggen (hebben we niet). Wij hebben geen last van kapot zijn, rijden geregeld lange stukken ivm familiebezoek, in de vacantie zelfs naar Hongarije/Tsechie. Wij zijn best tevreden.

Henriete

Reactie voor op de website?

22.33. re Nathalie

Ik denk dat je mij bedoelt met de vraag naar welk type en bouwjaar van onze ford transit.Wij hebben hem 7 jaar geleden gekocht, was toen nieuw. Maar zo uit m'n hoofd weet ik het type niet, een personenbusje met 9 zitplaatsen, geen airco of electische bediening (behoorlijk sober dus). Wij rijden er dus wel hele einden mee, op vacantie naar Hongarije/Tsjechie etc. en hier heel NL door. Vooral op vacantie missen we die airco wel eens, althans dat denken we.

Henriette

Reactie voor op de website?

22.34. Het allerveiligste stoeltje?

Je wilt voor je kind het allerbeste. Dus ook een goed autostoeltje. Volgens de ANWB en de consumentengids is de Romer King de allerbeste. Nou niet dus. Mijn zoontje krijgt hem met z'n 2 jaar open. Je moet er dus niet aan denken wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Euro 185,- armer en nog steeds een onveilig stoeltje.

Selma

Reactie voor op de website?

22.35. Vraag Citroën Berlingo

Hallo,

In onze Citroën Berlingo hebben wij 7 jaar geleden een voorstoel - in rijrichting - geplaatst, mét heupgordel. De originele rail op de bodem gemonteerd waarvan de stoel te verwijderen is. Nooit officiëel laten keuren. Nu hebben wij een nieuwe Berlingo besteld waarmee we hetzelfde willen doen. Graag zou ik nu wél legaal willen rijden. Wie weet hoe dat aangepakt moet worden?

Bij voorbaat dank!

Reactie voor op de website?

22.36. Derde stoel in Berlingo

Beste Coos,

Bedankt voor je mail. Ik heb helaas geen goeie berichten voor jou. Het is altijd al verboden geweest om in een grijskenteken berlingo een derde stoel in de laadruimte te plaatsen. Dit kan alleen met ontheffing voor rolstoelgebruik. Je hebt dus al die jaren illegaal rondgereden. Bij controle door de douane ben je erbij. Naheffing is volledig bpm bedrag en 100% extra. Dit is dus nu al helemaal link omdat de controle hierop is uitgebreid. Dus wat u wil kan wel maar is absoluut afteraden. Krijg je een ongeluk met deze bus dan ben je hopeloos de klos. De verzekerings maatschappij keert niets uit en zal tot de bodem uitzoeken hoe ze bij invaliditeit van deze derde persoon er onderuit kunnen komen.

Veel succes. Heb je nog vragen stel ze dan. Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

22.37. Vraag Citroën Berlingo (2)

Dank voor het mailtje. Ik ben blijkbaar niet duidelijk genoeg geweest in mijn probleemstelling; het gaat namelijk om een Citroën Berlingo MultiSpace - op geel kenteken! Standaard heeft deze 5 zitplaatsen; ik heb er zelf een zesde bijgeplaatst. Werpt dat een ander licht op de zaak?

Mvg, Coos

Reactie voor op de website?

22.38. Het antwoord

Beste Coos,

Het is niet aan te raden. Ivm aansprakelijkheid. Als er wat gebeurd dan heb je een groot probleem. Je kan alles aanpassen en verbouwen maar de auto is dan niet meer volgens de fabrieks garantie's / condities op de weg en dan vervald automatisch alle garantie. Informeer bij het RDW in jouw stad en die zullen je precies vertellen wat wel en wat niet mag.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

22.39. Picnic van 6 maar 7 persoons

Weet niet of u al reacties heeft gehad. Verbouwen van 6 persoons naar 7 persoons kan eenvoudig, onder de vloerbedekking zijn de aansluitgaten enz. al aanwezig. De vraag is alleen of een 3 persoonsbank nog te krijgen is.

J.T.Bos

Reactie voor op de website?

22.40. Extra heupgordel op de achterbank Omega

Wij hebben een extra heupgordel op de achterbank van onze opel laten monteren en dat bevalt prima, soms wel iets benauwd maar het gaat goed. Je kunt dan in ieder geval een betaalbare grote en veilige auto rijden.

Herm

Reactie voor op de website?

22.41. 4 kinderen in een transporter t4

Hallo,

In december verwachten wij onze vierde. Om het ruimteprobleem op te lossen (we hebben geen bank voor vier kinderen) kozen we voor een bijrijdersbank met heupgordel. Via via, zijn deze te vinden bij demontagebedrijven en opnieuw te laten bekleden in de gewenste stoffering. We hopen met deze oplossing tijden vooruit te kunnen en net zo veel pelzier van onze auto te houden als tot nu toe. De zespersoonstent, al ons hebben en houden waaronder twee fietsjes, een wandelwagen en driewielertje gaan probleemloos mee.

Ik wens iedereen net zo veel plezier toe als wij tot nu toe hebben in onze vervoersoplossing.

Johan

Reactie voor op de website?

22.42. Ford transit met 7 zitplaatsen (mieke)

Hallo Mieke,

De ford transit heeft inderdaad een 7 persoonsuitvoering. 1 bestuurdersstoel, 1 2-persoonsbankje en een 4-zitsbank achterin. De transit die we zelf hebben was niet voorzien van gordels achterin. Die hebben we laten inbouwen. (kunnen alleen heupgordels geplaatst worden) prijs rond de 250 euro. Hetgeen je erin wil plaatsen (autostoeltjes, stoelverhoger etc. Past er zeker in!) Bij de ford dealer kan je (althans is ons gelukt) bij de aanschaf een 4 zitsbank te bedingen. succes met de evt. aankoop..

Jan

Reactie voor op de website?

22.43. Derde bankje

Ik kan mij voorstellen dat mensen met een groot gezin moeite hebben met hun auto's voor wat betreft de kostprijs cq aanschaffing hiervan. Maar het plaatsen van een derde bank in een bijv Opel Omega vind ik erg dom, omdat de verzekeringsmaatschappijen geen modificatie aanvaarden welke niet door de fabrikant is geplaats/ gemaakt.

Ik rij zelf een Kia Pregio met dubbele cabine, deze pregio is uitgerust met drie afzonderlijke stoel met heup gordel. Ik wilde deze veranderen in drie punts gordels maat door de dealer werd dit ten zeerste afgeraden want het is niet officeel door Kia Nederland uitgevoerd, de verzekering van de tegenparty zal dan ook altijd dit argument aanvoeren bij een ongeval.

Sorry maar mijn drie jongens zijn mij toch iets meer waard.

Groeten Jacques

Reactie voor op de website?

22.44. Doblo voor8

Wij, gezin met 6 jongens, zijn onze Opel Sintra 8-pers zat en willen 'downscalen'. Een Fiat Doblo Family lijkt ons prima. Echter de dealers worden schichtig als ik begin over een derde (heup)gordel erbij op de 3e achterbank. Zij willen de 'productaansprakelijkheid'niet aan. De ruimte is er wel en de kinderen zitten goed.

De RDW komt met een wazig verhaal over een EEG norm en de importeur meldt dat de Fiat voor 7 personen is gehomologeerd en dat er dus niet 8 personen vervoerd mogen worden. De politie zou overigens niet bekeuren omdat er formeel 9 mensen vervoerd mogen worden in een auto, gordels of niet.

Kortom het bekende kastje-naar-de-muur-verhaal. Wie weet het exacte verhaal, zonder aannames? En wie weet waar met een fiat doblo family een proefrit gemaakt kan worden? De dealers in de omgeving van Leiden willen/kunnen geen auto beschikbaar stellen. Apart niet?

Jan

Reactie voor op de website?

22.45. Ook voor mij?

Ik ben een particulier met een Citroen Berlingo van het bouwjaar 2002 met een grijs kenteken. Vervalt mijn grijs kenteken of mag ik het blijven houden? Of wat verandert er voor mij? Bij voorbaat dank voor Uw reactie.

P.Breuers

Reactie voor op de website?

22.46. 6e zitplaats in berlingo

Hallo,

Wie heeft er ervaring met het plaatsen van een zesde zitplaats in de kofferruimte van een berlingo? Moet dat een voorstoel zijn?

groeten, Jan

Reactie voor op de website?

22.47. Tarief verandert

Uw grijskenteken vervalt niet, enkel het tarief voor de houderschapsbelasting veranderd op 1-1-2005 zoals de voorstellen er liggen ingediend door de regering. U gaat net zoveel betalen als voor een berlingo personenauto. Dit is de rede dat wij gaan demonstreren op 30 oktober op het malieveld.

Ad Landman SBG

Reactie voor op de website?

22.48. Extra bankje of MPV

Ik reageer op het plaatsen van een extra bankje in een auto, of het gebruiken van de laatste zitplaatsen in een MPV. Het plaatsen van een extra bankje? Doe het alstublieft niet. Heeft u al beslist, welke van uw kinderen u in de gevarenzone zet? De kofferbak van een auto, is namelijk de kreukelzone. Bij een kopstaart anrijding, zijn de achtersten dus de pineut. Hetzelfde geldt voor een MPV. Deze zijn niet voldoende aangepast, om de laatste plaatsen ook maar enigszins veilig te laten zijn.

mams

Reactie voor op de website?

22.49. Extra zitplaatsen in Multispace

Zelf rijd ik eveneens een Multispace welke overigens uitzonderlijk goed bevalt. Een aantal jaren geleden heeft in het Citroën tijdschrift Citroexpert een stukje gestaan waarin gezegd werd dat in Denemarken en Finland extra stoelen voor een Multispace leverbaar zijn. Ik heb zelf ernaar gezocht, kon echter niks vinden. Misschien een tip om de importeur te benaderen.

Rolf

Reactie voor op de website?

22.50. Erg handige 6e en 7e kinder zitplaatsen

Wij hebben bijna 4 jaar plezier van een bankje met een 6e en 7e kinder zitplaats in onze Peugeot 406 Familiale. Kinderen tot 16 jaar kunnnen er redelijk veilig zitten. Deze versie heeft febrieksmatig een opklapbaar bankje compleet met hoofdsteunen en gordels. Weggeklapt in de bodem (je kunt het zelf met EEN HAND doen) heb je een geheel vlakke laadvloer als van een stationwagon. Kijk op www.autoweek.nl en zoek op "familiale".

Marius

Reactie voor op de website?

22.51. Valt wel mee

Dit is een reactie op het verhaal van Hanneke en het ging over: hoe te handelen als je tien kinderen mee wilt nemen.

Volgens mij valt dat wel mee. Ten eerste zijn er heel veel wat oudere bussen of busjes en dan in de combi uitvoering te koop. Combi wil dus zeggen: met alleen maar zit plaatsen (waar overigens nog heel veel plek overblijft voor de boodschappen). Maar wij zelf hebben een mooie Renault Nevada 7pers. gekocht van '93 voor nog geen 1500€. Lijkt mij niet duur.

Groeten Marcel

Reactie voor op de website?

22.52. Wij zijn voorzien en tevreden

Hallo Marcel,

Via het internet hebben wij een Ford Mondeo gekocht, en via deze site een derde bankje voor in de achterbak. Kunnen er nog maar 5 kinderen mee, dus het blijft een probleem(pje). Inmiddels zijn er 3 kinderen met een eigen auto, dus als we echt met z'n allen weg gaan (= 16 personen) verdelen we alle kids wel.

En ja, er zijn wel tweedehands busjes, maar die zijn echt wel een heel stuk duurder dan onze auto, en zeker duurder in het gebruik (benzine en belasting)

Hanneke

Reactie voor op de website?

22.53. Extra stoelen Berlingo in kattebak?

In de scandinavische landen zouden er extra stoelen voor in kattebak van Berlingo leverbaar zijn. Ik ben zelf ook al op zoek geweest echter nog niets gevonden.

Rolf

Reactie voor op de website?

22.54. Achterbank Hi-Jet

Ik heb een daihatsu hi-jet met twee voorstoelen en een bankje in het midden. Kan ik daar een achterbank in plaatsen (helemaal achteraan)? Heeft iemand hier ervaring mee en hoe zit het dan met de verzekering en de rdw. (dus van 4 naar 6 personen)

Reactie voor op de website?

22.55. Ruimte in een SpaceWagon/MPV

Hoi Xandra,

Heb je wel eens aan een Fiat Multipla gedacht. Hierin kun je 6 volwassenen kwijt (3 voor, 3 achter) waarbij je minimaal 430 liter bagageruimte hebt. Alle stoelen zijn gelijk, dus er kunnen 4 kinderzitjes, maxicosi o.i.d. mee. Ook als ze groeien heb je been- en hoofdruimte zat. De achterstoelen kun je ook nog een standje naar voren zetten (als volwassene zit je dan zoals in een Golf) en heb je nog wat meer bagageruimte (ruim 500 liter geloof ik). Tweedehands zijn Multipla's niet zo duur (sommigen houden niet van een apart uiterlijk) en de nieuwe ziet er wat gewoner uit tegenwoordig.

sterkte met zoeken, Peter

Reactie voor op de website?

22.56. Aantal zitplaatsen auto

Via een kennis die bij de politie werkt heb ik vernomen dat het aantal personen die in een auto zitten niet uitmaakt, mits alle gordels benut zijn en het niet overdreven is. Maar niet alle agenten kijken hetzelfde naar deze regel. En hoe het met de verzekering zit weet ik ook niet.

groetjes Nico

Reactie voor op de website?

22.57. Alternatief voor de 'familiale' modellen van Renault, Peugeot, Volvo en Mercedes

Ze zijn heel moeilijk te vinden, maar zeer zeker het zoeken waard: van de Toyota Camry Customwagon die van 1992 t/m 1996 is verkocht bestaat een uitvoering met een derde achterbank. De Camry Customwagon 7-seater is een grote stationwagon die prima rijdt, enorm veelzijdig is en verder is-ie redelijk zuinig, niet veelgezocht en daardoor onbekend en relatief goedkoop. Daarnaast heeft de Camry de reputatie bijna onverwoestbaar te zijn. Ik heb de mijne nu een jaar en hij bevalt ons gezin uitstekend. Aanrader!

R.

Reactie voor op de website?

22.58. Kan derde bankje in een hyundai 100 busje?

Hallo,

Weet iemand of je een derde bankje bij een hyundai 100 busje in kunt zetten en wat dit gaat kosten? Mag dit ook officieel? Het is een busje met een laadruimte en nu twee bankjes.

Wij zijn een pleeggezin met vier eigen kids en een wisselend aantal pleegkids en daarom hebben we meer ruimte nodig in de auto. Maar een andere kopen is erg kostbaar.

Als iemand een ander goed idee heeft voor ons ruimte/auto probleem houden we ons erg aanbevolen. (bv een leenauto voor vakanties of een grotere auto die niet zo prijzig is of zo)

Bedankt alvast voor de moeite!!

Groet, Andrea

Reactie voor op de website?

22.59. Antwoord van Hilko

Helaas heb ik geen goed alternatief. De bus aanpassen zal ook een dure oplossing zijn. Inruil op een taxi bus is de meest voor de hand liggend.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

22.60. Derde bank er in: BPM belasting betalen.

Wanneer je een derde bankje in een grijskenteken wagen plaats voldoet de wagen niet meer aan de eisen van grijskenteken en valt de wagen onder geelkenteken tarief. De wagen moet worden gekeurd bij RDW en je moet BPM belasting betalen over de wagen. De hoogte van de BPM belasting is afhankelijk van de nieuwwaarde van de wagen en de leeftijd van de wagen. De tabel daarvoor kan je vinden op de volgende site van de belastingdienst www.belastingdienst.nl. Op de site www.sbg-delft.nl kan je ook informatie vinden over inrichtingseisen dat staat in de rubriek forum en dan rubriek ; vragen over inrichtingseisen en ombouw.

William Molenaar

Reactie voor op de website?

22.61. Goed zoeken

Wij hebben een transit en hebben een bank voor 4 zit plaatsen en ze hebben allemaal een heupgordel. Ze bestaan wel die banken, alleen moet je goed zoeken. Waar wij die bus hebben gekocht, heeft de garage voor ons gezocht naar die bank, er kwamen niet eens extra kosten bij. Alleen moeten we gaan uitkijken nu of er nu wel een 2 autostoeltje en 2 stoelverhogers naast elkaar passen.

groetjes Paul

Reactie voor op de website?

22.62. Ik zoek een extra achterbank, help!

Wij verwachten over 3 maand ons 4e kind en nu ben ik op zoek naar een extra achterbank in onze Mercedes E-combi. Dacht je dat ik iets kon vinden? Nee dus, wie weet waar ik kan zoeken? Ik heb al van alles geprobeerd maar kan nog niks vinden.

Reactie voor op de website?

22.63. Stoel

Beste Coos,

Bank kan gewoon geplaatst worden, mits voorzien van 'deugdelijk bevestigde' gordels. Daarna verzekering op de hoogte stellen maar dat geeft o.h.a. geen problemen. Zo hebben wij het gedaan, na tel.contact met het RDW.

Groet Simon

Reactie voor op de website?

22.64. Extra bankje h100/h200

Heb onlangs h200 lwb/dc (2002) om laten bouwen naar camper (lage wegenbelasting!) 8 zeer ruime zitplaatsen en een zee aan ruimte! H200 nu 3 jaar in mijn bezit, en bevalt prima. Zeer betrouwbaar en goede service van mijn hyundai dealer (autodrome hoogeveen).

Marcel

Reactie voor op de website?

22.65. Zitplaatsen

Dit klopt niet.

Je mag zoveel mensen meenemen als dat er zitplaatsen zijn. Ligt niet aan het aantal gordels. Let wel op je rijbewijs. Je mag met rijbewijs B niet onbeperkt mensen vervoeren.

succes Flip

Reactie voor op de website?

22.66. Toyota Picnic van 6 naar 7

Een Picnic voor 7 personen heeft en andere bodemplaat dan een 6-zitter. Het is dus onmogelijk om een 6-zitter met de originele onderdelen van een 7-zitter om te bouwen. De bevestigingen van de banken en veiligeheidsgordels zijn heel anders.

Mario

Reactie voor op de website?

22.67. Transporter T4

Wijzelf met 4 kinderen, en hebben gekozen voor een transporter met achterin 3 heupgordels en vóór een bijrijdersbankje. Inmiddels rijden we ermee op Fuerteventura (Spanje).

Hier kan je op allerlei manieren goedkoop dingen laten inbouwen en verbouwen (heupgordels zijn heel makkelijk zelf in te bouwen en kosten niks op de sloop): in de gouden gids zoeken naar autosloperijen en bellen met die gasten.

Het voordeel van een transporter is ook de betrouwbaarheid. Kies wel voor een 2.5 gewoon of 1.9 TDI. Dit voor het gewicht met zoveel personen.

Jacco

Reactie voor op de website?

22.68. Reactie op: Aantal kinderen op de achterbank

Omdat wij vier kleine kinderen hebben, een tweeling van bijna 8 en twee kids van 4 en 2,5 jaar, en daarnaast een "gewone" personenauto, heb ik met de gewijzigde wetgeving bij de ANWB navraag gedaan over hoeveel kinderen op de achterbank mogen.

Je mag er dus vier op de achterbank (in ieder geval tot 1 januari 2008, daarna zoveel personen/kids als er gordels zijn). Je moet wel alle gordels gebruiken. Ik heb dus de twee kleintjes op de zitverhoger aan de buitenkanten en de twee groten in het midden samen in de buikgordel. Dit laatste wordt dan wel weer afgeraden. Bij een heftige rempartij/ongeluk komt er verkeerde druk op de heupen, waardoor er grote kans bestaat op gebroken bekken/heupen. Maar ja, als er 1 los zit (wat dus door de ANWB wordt aangeraden!!), loop je in die situatie weer het risico dat het loszittende kind tegen de voorruit geplakt wordt of er zelfs doorheen schiet.

Kiezen tussen twee kwaaien dus. Aangezien ik ze liever in leven houd, gaan ze dus samen in de gordel, zolang het nog past. Voorlopig is vier kinderen op de achterbank dus nog toegestaan, zolang je alle gordels gebruikt.

Groetjes, Eliane

Reactie voor op de website?

22.69. Waarom geen Fiat Multipla?

Fiat Multipla! Daar kunnen zomaar 6 personen in en heeft zeeën van ruimte. Je wil het niet weten zoveel. Is bovendien zo breed dat je een extra gordel bij kan plaatsen tussen de achterstoelen (verbindingen zitten er al) en dan kunnen er 7 in! Tel uit je winst.

Gr Rik

Reactie voor op de website?

22.70. Extra zitplaats

Informeer eens bij garage Geurtsen in Veenendaal. Zij maken ook een extra zitplaats plus gordel tussen de stoelen van een Opel Zafira. Wie weet ook voor een Toyota picnic.

Reactie voor op de website?

22.71. Grote (goedkopere) auto

Wij hebben al een paar jaar een VW T2. Een personenbus met 7/8/9 zitplaatsen (afh. van de uitvoering) Onze bus is van 1975 en dus wegenbelasingvrij en oldtimerverzekerd (als 2e auto 45 euro/jaar).

Het onderhoud is niet echt heel goedkoop en benzineverbruik is ongeveer 1 op 10. Daar staat tegenover dat het houden van deze auto dus praktisch niks kost.

Ik ben mezelf gaan verdiepen in autotechniek om het onderhoud zelf te kunnen doen en dit lukt aardig. De techniek van deze auto's is vrij simpel dus goed te doen voor een leek als ik (was) Daar bespaar je dus echt op.

Mireille

Reactie voor op de website?

22.72. 7 gordel in de Multipla

Ik heb een zwak voor de Multipla en lees tot mijn vreugde dat er een extra gordel is te plaatsen op de achterbank. Aangezien ik 5 kinderen heb, zou mij dat goed uitkomen. Kan iemand mij vertellen hoe dat er dan uitziet? Volgens mij zijn het toch 3 echte stoelen als achter'bank'. Waar zit die 4e dan op?

Hoop dat iemand mij dat kan vertellen en ook wat de kosten ongeveer zijn.

Patrick

Reactie voor op de website?

22.73. Transporter of Vito?

Ik ben op zoek naar een bus met dubbele cabine. Ik twijfel tussen een transporter en een vito. In welke bus past een kinderzitje het best op de achterbank? Wat zijn jullie ervaringen met deze twee auto's, kan iemand mij hier iets meer over vertellen.

Arian

Reactie voor op de website?

22.74. Gordel inbouwen transporter

Ik sta voor de keus om een heup of 3 punts gordel in te bouwen op de achterbank of een voorbankje aan te schaffen inclusief 3 punts gordel. Ik heb een transporter uit 1995 Wie weet:
- zijn er voorbanken met 3 puntsgordels die passen?
- is er een adres waar je een 3 punts of heupgordel kunt laten inbouwen en wat kost dat?

Alvast bedankt

Loes

Reactie voor op de website?

22.75. Wat is dom?

Het plaatsen een derde bankje zou dom zijn? Terwijl het door Opel toendertijd tot de mogelijkheden behoorde! Evenals Mercedes Volvo etc.

Wat heet modificaties? Als het bankje inklapbaar is? Of standaard uitgevoerd met bevestigingspunten? Verzekeringstechnisch problemen??

Niet als je beslagen ten ijs komt, maar de onkunde dienaangaande en het gebrek aan verantwoordelijkheid durven nemen van particulieren en bedrijven omtrent deze kwestie leidt tot verwarring.

Het is heel simpel als een voertuig met derde bank goedgekeurd wordt door een APK instantie die zijn werk serieus neemt is er niets aan de hand. En wat betreft je kind in de kreukelzone plaatsen? Hoe zit het dan met een Renault Nevada Familiale of een Zafira? Daar zitten ze ook in de kreukelzone ;-) sterker nog daar zit de achteropkomende auto direct in de ruggegraat van je kind....

Een ieder moet weten wat hij doet als hij/zij maar zn gezond verstand gebruiken, dus geen zelfbouwprut maar gewoon volwaardige bankjes of stoelen die constructief deugdelijk (APK eis) aan de bodem bevestigd zitten. De APK zegt niet alles daar ben ik het gelijk mee eens maar als u duidelijk verzoekt of men het derde bankje goed wil beoordelen op de constructie en bevestiging heeft u uw verantwoordelijkheid genomen.

Kben genoeg keer aangehouden door de politie om vervolgens een kompliment te krijgen over de wijze waarop ik mn kinderen vervoerde.

Succes DJ

Reactie voor op de website?

22.76. Opel omega

Beste Hanneke,

een opel omega is niet zo'n beste auto, er zijn een aantal zaken die standaard kapot gaan aan die wagen en je kan er gewoon op wachten. en hij is duur in gebruik en verbruik. een derde bankje vinden zal ook tegen vallen, ik kan je er niet aan helpen, maar ik heb ook eens gezocht naar iets dergelijks, maar ik denk dat je beter af bent met een opel Zafira, als je dan toch opel rijden wilt, daar is haast nooit iets aan en het is ook geen dure wagen in gebruik.

Groetjes, mermaid (vrouw van een opelmonteur)

Reactie voor op de website?

22.77. Aangehouden ivm 3e bankje

Hoi,

Het moest er een keer van komen, vandaag werden we door de verkeerspolitie van de weggehaald omdat ze wilden kijken hoe wij onze jongste 2 zoontjes vervoerden. Ze hadden namelijk 2 koppies in de laadruimte van onze ford mondeo station gesignaleerd. Dat laatste klopte inderdaad, onze jongens zitten op het derde bankje, tegen de rijrichting in keurig in hun gordels. Nadat de agenten een en ander geconstateerd hadden werd ons verteld dat deze wijziging/aanpassing aan onze auto geregistreerd moest staan op ons kentekenbewijs?

Zij wisten ons namelijk te vertellen dat wij het bankje na plaatsing hadden moeten laten keuren bij een rdw-keuringsstation en als deze het bankje goedkeuren mogen we er pas mee rijden met een aantekening op ons kenteken. Deze variant kenden wij niet, we hebben toendertijd (4 jaar geleden) onze verzekering ingelicht, gebeld met de RDW, en sinds 1 april van dit jaar bestaat er zelfs binnen de wetgeving een richtlijn over wie je op dit bankje mag vervoeren.

We hebben de vraag inmiddels uitstaan bij het RDW maar wie weet hoe het zit of heeft dit ook aan de hand gehad?

Overigens mochten we zonder bon onze weg vervolgen maar we moeten ons wel binnen 4 weken melden bij het dichtsbijzijnde keuringsstation met onze auto.

Groetjes Simone mama van 6

Reactie voor op de website?

22.78. re: 3e bankje en inzittendenverzekering

Er wordt hierboven geschreven gewoon even de inzittendenverzekering aanpassen. Een ongevallen inzittendenverzekering keert echter alleen uit bij overlijden en bij blijvende invaliditeit. De dekking is enorm laag. Mijn advies sluit een schadeverzekering voor inzittenden, dan kun je alle schade die met het ongeval claimen dus ook schade aan zaken (denk aan laptop die achterin de auto in de kofferbak lag. De dekking is € 1.000.000 en premie is zeer laag. Ook mogelijk met een plus dekking gezin zodat er ook als wandelaar, fietser dekking is.

Deze verzekering keert uit aan alle inzittenden van de auto. Premie is ook niet duur. Informeer bij je assurantietussenpersoon.

Lyda

Reactie voor op de website?

22.79. Picnic van 6 naar 7 persoons

Over de vraag of het mogelijk is een Toyota Picnic van 6 naar 7 persoons om te bouwen lees ik tegenstrijdige antwoorden. Graag zou ik willen weten of er iemand is die echt het goede antwoord weet.

Vic

Reactie voor op de website?

22.80. Toyota picnic van 6 naar 7

Reactie op Van 6 naar 7 in toyota picnic

Dat kan. Bij mijn auto is dat gebeurd (kennelijk, ik hem zo gekocht). Volgens zonder probleem, omdat in de standaard Picnic ook gewoon een bank ingebouwd kan worden (met bouten op 2 rails, zodat hij wat naar voren en achteren kan schuiven).

Ton

Reactie voor op de website?

22.81. Voyager van 7 naar 8 personen

Wij hebben ooit een voyager gehad en deze mocht legaal worden aangepast van 7 naar 8 personen. We hebben toen een tweede 3 persoonsbank opgehaald bij de sloop en deze kon gewoon worden bevestigd aan haken in de bodem van de auto die er al zaten. Iedereen had een goede zitplaats, alleen het in en uit stappen was iets lastiger.

André

Reactie voor op de website?

22.82. Bergruimte Multipla

Reactie op Reactie op: Aantal kinderen op de achterbank

Is in de achterbak van de multipla voldoende ruimte voor een kinderwagen met bak? En kun je dan ook nog wel wat spullen meenemen voor een lang weekend bijvoorbeeld?

vr.gr. Han

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Derde bankje in opel omega

 1. Pas op met derde bankje
 2. De portemonnee
 3. Algemene tip
 4. Onderdelen van auto\'s
 5. Universele neerklapbare 3e bankje
 6. Verzekering met derde bankje.
 7. reactie op verzekering derde bankje
 8. Bankje garage Geurtsen niet wettelijk goedgekeurd
 9. verzekering
 10. De portemonnee/2
 11. Ford Transit dubbelcabine, hoe met 6 kinderen?
 12. 6 personen in een ford transit
 13. Van 6 naar 7 in toyota picnic
 14. Toyota picnic van 6 naar 7
 15. 4 kinderen op achterbank volkswagen transporter?
 16. Aantal kinderen op de achterbank
 17. Passen zeven personen in een Transit?
 18. Pas op met derde bankje?
 19. Passen 7 personen in een Ford Transit
 20. Hoeveel kinderen op de achterbank?
 21. 4 kinderen achterin Volkswagen Transporter
 22. Ook met 4 in de transporter
 23. Rruimte in een spacewagon
 24. Wie zet zijn kind in de kreukelzone?
 25. Stoel i.p.v. bankje
 26. Op zoek naar een 3 persoonsbank voor een Espace i.p.v. de huidige achterste twee stoelen
 27. 3e bankje
 28. reactie op 22.22 4 kinderen en bagage in een spacewagon
 29. citroen evasion
 30. mpv\'s
 31. Ford Transit
 32. Ford Transit bus
 33. re Nathalie
 34. Het allerveiligste stoeltje?
 35. Vraag Citroën Berlingo
 36. Derde stoel in Berlingo
 37. Vraag Citroën Berlingo (2)
 38. Het antwoord
 39. Picnic van 6 maar 7 persoons
 40. Extra heupgordel op de achterbank Omega
 41. 4 kinderen in een transporter t4
 42. Ford transit met 7 zitplaatsen (mieke)
 43. Derde bankje
 44. Doblo voor8
 45. Ook voor mij?
 46. 6e zitplaats in berlingo
 47. Tarief verandert
 48. Extra bankje of MPV
 49. Extra zitplaatsen in Multispace
 50. Erg handige 6e en 7e kinder zitplaatsen
 51. Valt wel mee
 52. Wij zijn voorzien en tevreden
 53. Extra stoelen Berlingo in kattebak?
 54. Achterbank Hi-Jet
 55. Ruimte in een SpaceWagon/MPV
 56. Aantal zitplaatsen auto
 57. Alternatief voor de \'familiale\' modellen van Renault, Peugeot, Volvo en Mercedes
 58. Kan derde bankje in een hyundai 100 busje?
 59. Antwoord van Hilko
 60. Derde bank er in: BPM belasting betalen.
 61. Goed zoeken
 62. Ik zoek een extra achterbank, help!
 63. Stoel
 64. Extra bankje h100/h200
 65. Zitplaatsen
 66. Toyota Picnic van 6 naar 7
 67. Transporter T4
 68. Reactie op: Aantal kinderen op de achterbank
 69. Waarom geen Fiat Multipla?
 70. Extra zitplaats
 71. Grote (goedkopere) auto
 72. 7 gordel in de Multipla
 73. Transporter of Vito?
 74. Gordel inbouwen transporter
 75. Wat is dom?
 76. Opel omega
 77. Aangehouden ivm 3e bankje
 78. re: 3e bankje en inzittendenverzekering
 79. Picnic van 6 naar 7 persoons
 80. Toyota picnic van 6 naar 7
 81. Voyager van 7 naar 8 personen
 82. Bergruimte Multipla

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.