Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

56. Opel Zafira

Als trotse bezitters van vier kinderen en een middelgrote hond en een poes waren ook wij op zoek naar een nieuwe doch prijslijke wagen. Omdat de kids niet meer zo klein zijn, kozen we voor een Opel Zafira, iets tussen monovolume en break. De prijs is heel haalbaar.

De zetels klap je volledig neer als ze niet gebruikt worden. Zo bespaar je bergruimte en kan de hond nog mee zonder op een zetel te moeten zitten. Een aanrader om eens naar te kijken.

Bij Opel vind je ook bijna nieuwe wagens, de BNW's, die dezelfde garantie krijgen als een nieuwe wagen.

Dominique

Reactie voor op de website?

56.1. Mijn opel Zafira diesel gebruikt veel olie

Zijn er mensen die ervaring hebben met een nieuwe Opel Zafira die "nogal" wat olie consumeert. Ik vulde inmiddels 15 liter bij en reed 26000km.

Het mooie van de zafira is dat de auto slechts 1 keer per 30.000 km naar de garage hoeft om o.a. olie te verversen maar bij een dergelijk hoge olieconsumptie hoeft de auto volgens mij in het geheel niet meer naar de garage voor een oliewissel, in de loop van het gebruik wordt de olie immers regelmatig vervangen. Graag reacties, voor Opel schijnt dit een normaal verschijnsel te zijn.

Reactie voor op de website?

56.2. LPG in Opel Zafira?

Wie heeft er ervaring of weet een adres dat ervaring heeft met het inbouwen van LPG autogas in een Opel Zafira? De Opel importeur heeft dit niet voor mij. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie.

Reactie voor op de website?

56.3. Ombouwen is duur!

Als fervente aanhangers van de Opel Zafira omdat het toch zo een keileuke auto is.....

Nu hadden wij ook aan LPG gedacht, maar om de wagen te laten ombouwen kost het   3.718,40, wat wil zeggen dat je al aardig wat jaartjes daar kan voor rijden op diesel, zelfs benzine. Daarbij komt de tank op de plaats van je reservewiel, wat ook niet zo erg praktisch is he.

Elke Belgische dealer heeft de informatie wel en anders bel je eens naar Opel Verbeeck in Antwerpen. Wij hebben daar een schat van een verkoper gevonden die ook heel goeie naservice biedt en je zekers de informatie telefonisch wil geven.

groetjes Dominique en Paul

Reactie voor op de website?

56.4. Niet mogelijk in Nederland

Ook wij wilden in eerste instantie een Opel Zafira op LPG maar helaas bleek dit onmogelijk, aangezien de Opel importeur in Nederland nog steeds geen toestemming heeft gegeven om een LPG instalatie in een Zafira te bouwen. Er wordt momenteel wel onderzoek naar gedaan maar de uitslag laat voorlopig nog op zich wachten. Als je het wel laat doen vervalt de fabrieksgarantie.

In België en Frankrijk is het al wel type goedgekeurd. Als je het hier in Nederland wel laat doen, vervalt dus je type goedkeuring. Ook de RDW heeft dit dus nog niet goedgekeurd want dit moet dus eerst door de importeur aangevraagd worden.

Voor ons gezin van 6 personen viel onze keuze uiteindelijk op de Fial Multipla waar wel gas in gebouwd mag worden. Ook de Kia Joice en de Mazda Previa mogen wel op gas gebouwd worden.

Gelukkig wilde het bedrijf waar mijn man werkt rekening houden met de grootte van ons gezin bij de keuze van lease-auto via het bedrijf. Over 5 weekjes wordt de auto geleverd, wij verheugen ons hier nou al op. Op de Opel Zafira zit momenteel overigens al ruim 4 maanden levertijd misschien ook handig om te weten.

Groetjes Nita en Arnold

Reactie voor op de website?

56.5. Opel Vivaro

Beste Grootgezin lezers,

doordat de vierde afgelopen november is geboren zijn ook wij op het pad geraakt van een grotere auto, waar de diverse ervaringen op deze site prettig waren.

Wij hebben een Opel Vivaro bestelauto met dubbele cabine besteld: levertijd drie maanden. Waarschijnlijk gaan wij hem in mei rijden. Zoals mischien sommigen weten is de auto min of meer identiek model aan de renault trafic.

Doorslag heeft bij ons de prijs/kwaliteit verhouding en als kroon de proefrit gegeven.

Dooordat de dubbele cabine nog zo kort leverbaar is vragen wij ons af of er iemand hier ervaring mee heeft. Wij hebben hem namelijk nog niet in het echt gezien!!

Nu maar hopen dat grijs voor particulieren blijft bestaan...

Leon

Reactie voor op de website?

56.6. Opel Vivaro/Renault Trafic

Als reactie op de bijdrage van "Leon" kan ik aanvoeren dat ik de Renault Trafic in Rotterdam als DC heb gezien. Wij waren naar een bestelbus met DC op zoek. Jammer dat je niet hebt kunnen zitten in de Trafic DC want het is in de korte uitvoering ronduit spartaans zitten op de achterbank. De rugleuning is kaarsrecht en de beenruimte slecht. Alleen geschikt voor zeer kleine kinderen en dan nog voor korte afstanden. Ik heb daarom de nieuwe Ford Transit 125pk DC gekocht.

Wim.

Reactie voor op de website?

56.7. Zafira op LPG wel mogelijk

Vanaf juli 2002 rijd ik in een Zafira 1.8 op LPG. Ingebouwd in Nederland (Opel dealer Rijkmans te Emmeloord). Naar tevredenheid. Het is dus wel mogelijk! Het enige 'nadeel' is dat je je reservewiel mist. Maar daar zijn ook oplossingen voor.

Groet, Rokus

Reactie voor op de website?

56.8. Ervaring Opel Zafira Diesel

De Opel Zafira is een heelijke gezinsauto, rijdt prima, goed overzicht op de weg. Alleen als alle 7 zitplaatsen bezet zijn blijft er weinig kofferruimte over. Op vakantie biedt een skibox wellicht uitkomst. Alleen het motorolieverbruik van de Zafira Diesel is abnormaal. Hierover vindt u meer informatie bij Autozone.

m.vr.gr. Niek

Reactie voor op de website?

56.9. Olieverbruik

Ik heb reeds verschillende malen contact gehad met Opel Belgium en zij zeiden me dat een olieverbruik van 0,6 liter per 1000 km normaal is. Toch weet ik enkele mensen die reeds het bij aan te vullen olie gratis krijgen bij hun verkoper, dit is volgens mij toch een teken dat ze weten dat er een probleem is! Maar op eigen initiatief zullen ze geen vin veroeren! Dus zal ik proberen via onze consumentenorganisatie test-aankoop deze olie ook gratis te verkrijgen !

Johan

Reactie voor op de website?

56.10. Olieverbruik Zafira

Olieverbruik bij zafira (diesel) is in begin hoog. Liter per 2500 km na 40.000 km. Dat komt, zegt Opel, doordat de onderdelen allemaal zeer zeer glad zijn en dan slipt de olie erdoor. Bij mij minder geworden na 60.000 km. Opel heeft oplossing maar dan moet de tank nagenoeg leeg en dan een spulletje erin en dat opstoken. Bij diesel is dat geen feest.

G.K.

Reactie voor op de website?

56.11. Olieverbruik

Hallo, zafira rijders,

Gelukkig ben ik niet de enige die olieproblemen heeft met z'n zafira. Ook mijn zafira consumeert veel olie (gekocht met 29000 km) nu bijna 90000 km gedraaid. In het begin 1 ltr op 1500 km, nu wordt het heel langzaam wat beter.

Waar ik ook van stond te kijken zijn de geweldige tips die je van de dealer krijgt. Flink hoog in toeren rijden en dat de zafira gemaakt is voor de autobahn en dat soort geneuzel. Ik heb toch geen racewagen gekocht? Al met al bij de verkoop werd met geen woord gerept over eventueel hoog olieverbruik, maar achteraf was het dus een bekend probleem. En dan de service die je (niet) krijgt zelfs geen gratis olie. Nou bedankt Opel.

Johan

Reactie voor op de website?

56.12. Opel Vivaro en de versnellingsbak.

Ik heb een Opel Vivaro met inmiddels 32.000 km op de teller en de versnellingsbak begint een zagend geluid te produceren en bij het opschakelen van de 2e naar de 3e versnelling is er gekraak hoorbaar. Wie heeft er nog meer slechte ervaring met de Vivaro 6-bak of de Renault Traffic. De dealers doen er niet veel mee heb ik gemerkt, ondanks de garantie. Gaarne uw reacties

Met Vriendelijke Groet
Gerrit

Reactie voor op de website?

56.13. Vivaro versnellingsbak

Ook ik heb al problemen gehad, mijn versnellingsbak is bij 20000 km vervangen door een zagend geluid, veelal hoorbaar bij file rijden. Na ongeveer 5000 km met ne nieuwe bak te hebben gereden is het geluid weer hoorbaar. Ik ga nu een andere auto kopen.

Anton

Reactie voor op de website?

56.14. Reactie voor leon

Ik heb een Nissan Primastar 19 DCI een korte versie met dubbele kabine. De ervaringen zoals Wim die schetst zijn overdreven. ben naar Spanje geweest met 2 kinderen (8 en 11 jaar) en heb totaal geen problemen gehad. Meer dan voldoende ruimte (veel meer dan de Vito). Ook onlangs met 2 volwassen naar de TT in Assen geweest (250 km enkele reis). ook hier geen problemen met deze heren. Dus kortom een goede keus. Aleen jammer dat het een Opel is. Had beter voor Nissan kunnen kiezen. 3 jaar garnati inplaats van 2 voor de Opel.

Groeten Gert

Reactie voor op de website?

56.15. Reactie voor Leon en Gerrit

@Leon: Wij hebben een korte Vivaro met DC. Binnen NL is het ook voor volwassenen op de achterbank nog goed te doen. Als je ermee naar Zuid-Frankrijk wilt op vakantie met grote kids of volwassenen achterin zou ik de lange versie genomen hebben.

@Gerrit: Mijn Vivaro heeft nu bijna 60000 km gelopen en inderdaad de versnellingsbak maakt bij lage snelheden en laag belast zagende geluiden. Kraken tijdens schakelen doet hij niet, ook nooit gedaan. De dealer is niet voornemens er wat aan te laten doen en binnenkort is de garantie voorbij. Ik ga nu de dealer een verklaring op papier laten zetten waarin zij aangeven dat het zagen geen kwaad kan voor de werking van de bak. Dan sta ik sterker als buiten de garantie de bak het opgeeft.

Rico

Reactie voor op de website?

56.16. Olieverbruik Opel Zafira

Ik heb zelden een slechtere motor meegemaakt dan van de Opel Zafira. De mijne heeft een 1.6 benzinemotor en gebruikt meer dan 1 liter per 3000km. De garage vindt dat een moderne auto dit mag gebruiken. In het instructieboekje staat inderdaad een toegestaan gebruik van 0.6liter per 1000km. Ik ga zo snel mogelijk weer terug naar een BMW-touring 3-serie, ondanks dat ik dan veel minder ruimte heb. Nooit meer een dergelijk wrak als als deze Zafira. Het lijkt op een auto maar het is een Opel.

W. Goddijn

Reactie voor op de website?

56.17. Stoelen Opel Zafira

Ik ben heel tevreden met de Zafira, enig minpuntje is de lengte van de zitting van de bestuurdersstoel. Deze is voor mij veel te kort en daardoor is de zit erg oncomfortabel. Is er iemand die hier een oplossing voor weet?

Ton

Reactie voor op de website?

56.18. Koop een master

Als je echt een betrouwbare wagen wil: Renault master. Zelf heb ik de 2.8dti H1L1 En ben er rondom Spanje en Italie mee gereden. 40.000 km in 1 1/2 jaar feiloos. Neem een dubbelcabinene en een bijrijders bank en iedereen kan zitten met voldoende beenruimte. Bagageruimte groter dan dat je vullen kan. Verbruik 1:12 bij rustig en geen file rijden. Belasting na 1 juli 89 p/m wat ook nog mee valt.

Aanrader.

gr Wim

Reactie voor op de website?

56.19. Zafira stoelen en olie

Voor mij zijn er ringen geplaatst tussen de rails en de stoel. Hierdoor is de zitting iets gekanteld, waardoor nu wel m'n hele bovenbeen word ondersteund door stoel. Zit een stuk beter kost weinig. Overigens een naar hoog olieverbruik, ik reed met een oude Ford Sierra en heb tussen de beurten door nooit onder de motorkap gekeken. Reed gerust 30.000 km zonder olie te peilen. Kan ik met deze Zafira niet gokken! Jammer !

Arjan

Reactie voor op de website?

56.20. Het verbruik

Een zafira 2.0DTi: ongeveer 7 liter/100km.

Een alhambra 1.9TDi: varieert van 6.5 liter/100km (90pk) tot 7.5 liter/100km (115pk)

Reactie voor op de website?

56.21. Na 2jaar en enkele maanden starter al stuk, net geen garantie!

Dus onze opel zafira heeft na 2jaar en enkele maanden al een nieuwe starter nodig, onze auto valt net niet meer onder garantie; de pech valt weer bij ons voor, ook problemen met onze autoradio, dus dit is wel maar een klein probleempje maar tis wel weer bij ons dat zoiets voorvalt! Ik ben nu op zoek naar de klachtendienst of hoofdverdeler van oost-vlaanderen, kan er mij iemand helpen aub? Alvast dank, Van Houtte, 9790 Wortegem-Petegem

Reactie voor op de website?

56.22. Gevraagd: ervaringen met Opel Sintra

Hallo, Ik ben vader van 3 mooie kids, en wij zijn in blijde verwachting van een 4e kleine. Dit noopt echter tot de aanschaf van een andere auto. Nu ben ik gestuit op de Opel Sintra. Het is een mooie auto, maar ik ben benieuwd naar de gebruikerservaring in het dagelijks gebruik. Ik hoop dat iemand mij meer informatie kan geven.

Bvd. R. Oostra

Reactie voor op de website?

56.23. Ervaringen Opel Sintra

Wij zijn in het bezit van opel Sintra 2.2 uit 1997 sinds een jaar. Het is een erg practische auto. Hij heeft zeven stoelen en schuifdeuren( erg handig bij parkeren langs de weg). De tweedehands prijzen prijzen zijn over het algemeen laag met iets vergelijksbaars.

Verkijk je niet op het feit dat er een opel-teken op de gril staat. Het blijft een amerikaan met een europese motor erin. Het is immers de verkorte versie van de Chevrolet Transport. Is dus wat ongemakkelijker (duurder) kwa onderhoud dan een europese auto.

De auto voldoet goed en de kinderen zijn erg blij met hun eigen plak/stoel in de auto. Met normaal rijden haal je net niet de 1 op 10. Met de motor kun je goed genoeg meekomen in het verkeer, een keer op snelheid is tie lekker stil en draait weinig toeren. Wij hebben een puntje waar we nog geen oplossing voor hebben. Bij snel rijden boven 120km en een stevige wind hebben de ruitewissers de neiging op het raam te "slaan".

Hids

Reactie voor op de website?

56.24. Over de Opel Vivaro

Hallo,

Een Opel Vivaro is zeker een goede keuze. Zelf krijgen we er ook een. De bus zelf is zo goed doordat Nissan en Opel en Renault hem met zijn drieen hebben ontworpen, Bij ons was het geval dat de bus gewoon bij de Opel dealer was te bezichtigen.

Kees

ps. onze wachttijd is 9 weken.

Reactie voor op de website?

56.25. Olieverbruik

Hallo, ik weet nu niet of u veel of rap rijdt met de auto, maar ik heb mijn (nieuwe) zafira nu 2 weken en ben nu al voor de eerste controle gegaan. Maar mijn olie was niet veroert van zijn maximum. Ik heb geen zotte kuren met de auto (wel eens opgetrokken tot zijn maximum) haalt zo'n 180/u. en kan zo'n 850 km met een tank doen. Misschien eens veranderen van olie na uw eerste onderhoud. Ik doe dit om de 15.000 km aangezien ik veel autostrade doe.

vele groetjes Kurt en Nele

p.s.:Mijn garagist rijdt met de luxe uitvoering (150pk alles erop en eraan) en hij verbruikt wel wat olie! Maar hij doet het ietwat minder kalmer dan ik.

Reactie voor op de website?

56.26. Ervaring met Opel Sintra

Hoi, Wij hebben een opel sintra uit 1998. 5 jaar geleden gekocht en hij heeft ons al een fortuin gekost aan onderdelen. Bv kapje voorlamp 340 euro. Ik denk dat we al zo'n 3000 euro onkosten hebben gehad. Hij begint nu ook al te roesten op de motorkap. Ideaal voor ons gezin met 4 kinderen en om onze zware caravan te trekken. Zuipt benzine en is duur in belasting en verzekering.

Monique

Reactie voor op de website?

56.27. Ruitenwisser Opel Sintra slaat bij wind hard op stijl

Ik las de reaktie van iemand met een Opel Sintra waarvan de ruitenwisser bij een bepaalde windrichting opmerkte dat de ruitenwisser rechts dan som heel hard voorbij de ruit op de raamstijl kan slaan. Dat is een bekend euvel. Daarvoor bestaat er een speciaal rubber stoot rubber (als remedie).

Indien U wenst kan ik dat partnummer wel eens opzoeken. Reserve onderdelen zijn helaas erg duur voor de Sintra. Op de cd rom die alle dealers hebben is die voorkomende klacht zo terug te vinden, met een schets van de plaats waar het rubber bevestigd moet worden.

Veel succes.

Reactie voor op de website?

56.28. Versnellingsbak

Hoi, ik ben de spijtige eigenaar van een vivaro . Heel mooi, rijdt ook goed "als hij rijdt". Peperdure stukken en geen tussenkomst van opel. Nu is de boite (versnellingsbak) weer eraan: 3500 euro. Doe maar verder jongens, bij mij vliegt hij de deur uit. Schande voor opel.

Philip

Reactie voor op de website?

56.29. Ervaringen gevraagd Opel Zafira 2003

Wie heeft er ervaring met de Opel Zafira 2003 (nieuw model dus)? Wij willen misschien een 1.8 Benzine kopen. We lezen alleen wel slechte ervaringen. Wie rijdt in dezelfde auto? Alvast Bedankt!

Remco

Reactie voor op de website?

56.30. Zafira 2000 diesel: ervaringen na 205.000 km

Ik heb een Zafira diesel van 2000. Gekocht eind 2002 met 75000 km. Het olieverbruik was hoog maar neemt af. Ik vul tussen de beurten een litertje bij. Ik gebruik wel dure synthetische olie.

Na veel technische problemen gaat het de laatste 50.000 km weer goed met de Zafira (afkloppen!). Ik wilde er eigenlijk vanaf maar heb toch doorgezet. Je verlies bij snelle inruil is erg hoog. Nu ben ik blij dat ik hem gehouden heb. Het is een van slimst ontworpen auto's, die ik heb gehad. Benzinegebruik 6.2 liter per 100 km over de laatste 8000 km. Dat is inclusief 3000 km vakantie met vouwwagen achter de auto.

Wilbert

Reactie voor op de website?

56.31. Versnellingsbak Vivaro

Ook ik heb een Vivaro waarvan de versnellingsbak problemen geeft. Opel Nederland verschuilt zich achter haar dealers en de dealers achter Opel Nederland. Een soort van zakelijk verstoppertje spelen.

Een eigen onderzoekje heeft mij geleerd dat bijna elke Vivaro op een gegeven moment aan de beurt voor een nieuwe versnellingsbak. Momenteel ben ik nog met Opel in de clinch over een coulanceregeling.

Graag kom ik in contact met een ieder die ook problemen heeft met de versnellingsbak. Het is geen incident, maar een strucureel probleem en Opel Nederland zou haar verantwoordelijkheid hebben genomen als zij alle Vivaros terug had geroepen en onder garantie gerepareerd. Als wij ons verenigen kunnen we wellicht een claim bij Opel neerlegen. Mijn emailadres is: .

Groet,

Reactie voor op de website?

56.32. Stoelen Zafira

ik heb een zafira met een sportpakket! Hier is het zitgedeelte verlengbaar tot 20 cm. Ideaal om aan te passen aan verschillende been lengtes!

Ronny

Reactie voor op de website?

56.33. Opel Sintra, ideale auto

Sinds kort hebben wij een Opel Sintra gekocht na 2 keer een Alfa 164 te hebben gereden. Voor ons gezin met 4 kinderen in de leeftijden dat ze allemaal nog in een stoeltje moeten zitten, een ideale auto.

Vandaar dat we hebben besloten om volgend jaar zomer naar Tsjechie gaan in de Sintra. Overigens scheelt het onderhoud wel erg veel tussen de dealer en een merkloze hersteller.

Eelke en Yvonne

Reactie voor op de website?

56.34. Opel Sintra, ook voor ons ideaal.

Ook wij zijn een groot gezin. Wij hebben vier kinderen die nu allemaal comfortabel zitten. Net als vorige reactie's slaat ook onze rechter ruitenwisser er soms "vrolijk " op los. Toch hebben wij weinig tot geen onkosten gehad gedurende de drie jaar dat wij hem bezitten.

Het enigste minpuntje is toch wel dat je weinig bagage kwijt kunt wanneer iedereen in de auto zit. De oplossing bij boodschappen doen is, één van de achterstoelen naar voren klappen. Er blijven dan nog steeds vier stoelen over.

vr.gr. Jan.

Reactie voor op de website?

56.35. Brandstofpomp

Wellicht weet iemand ook iets van de abnormale prijzen voor het leveren en monteren van brandstofpompen bij een zafira, diesel uit 1999. Of is dit bij alle merken zo hoog?

Gerard

Reactie voor op de website?

56.36. Stuurbekrachtiging

Wij hebben de pomp van de stuurbekrachtiging stuk gehad, wie je er naar vraagd nog nooit iemand van gehoord.Pomp ook moeilijk te krijgen. Prijskaartje van reparatie € 1100, Verder is de Zafira een geweldige auto. Wie heeft het adres van de importeur van Opel Nederland. Ik wil deze vraag eens aan hun voorleggen

Leurink

Reactie voor op de website?

56.37. Opel Corsa, computer

Mijn Opel Corsa van slechts 2 jaar oud en 53000km verloor onlangs, tijdens het rijden, ineens zijn kracht. De snelheid viel met een schok terug van 100km/u naar 60km/u. Na een eerste diagnose in de garage werd de ECO-klep vervangen. Dit is een ingebouwde klep die dient om aan de eco-normen te voldoen qua uitlaatgassen. Na de auto 1 dag in gebruik gehad te hebben, bleek dat de auto helemaal niet hersteld was. Na een tweede diagnose in dezelfde garage gesteld blijkt dat de stuurcomputer voor de brandstof defect zou zijn. Zomaar eens even een herstellingskost van 850,00euro plus BTW en werkkosten.

Heeft iemand hier ook al mee te maken gehad en hoe hebben jullie dat opgelost?

Graag een antwoord. Mieke

Reactie voor op de website?

56.38. 1.8 125 pk zafira motor

Goedendag

U vroeg naar een reactie over de 1.8 motor. Welke bedoelt u? Die van 125 pk of de oudere van 115 pk? Ikzelf rijd in een zafira van bouwjaar 2003 met de 125 pk motor. Niks dan lof hiervoor Hij rijdt heel goed, trekt mooi op en pakt vanaf een 2500 toeren netjes op! Een caravan van 1000 kg erachter is geen probleem. Op snelweg in de 5 rijdt hij 100 km zonder problemen.

Brandstofverbruik zit tussen de 1 op 11, 1 op 12 met korte ritten en lange ritten. Voor de 125 pk motor totaal geen problemen,de 115 pk daarintegen is te zwak voor de auto geeft niet echt veel power voor de auto mischien bedoel je deze wel. Er is bij de garage een update voor de 125 pk motor, verandert het motormanagement en het koppel een beetje. Heb ik ook gedaa, loopt de motor nog mooier en is feller met wegtrekken en met tussenaclereaties merk je het ook meteen. bovendien zuiniger. Doen ze bij de opel als de er nog oude software in zit van 18 motor, kunnen ze snel zien op de laptop.

Als je verder nog vragen hebt, mail me maar. Ik heb nog 4 kennissen die een zafira rijden waaronder 2 18 motors waar ik ook geen problemen van heh gehoord. Ben er benieuwd naar wat je niet goed vindt aan de motor, vertel me dat maar. Woon je in de buurt van friesland, mag je ook wel eens een keertje langskomen om te rijden met een 18 motor. Heerlijke motor met geen probleem.


Hardegarijp

Reactie voor op de website?

56.39. Reactie op ervaring met de Opel Sintra

Wij zijn nog al is op pad met 2 kinderen en 2 Oma's. Dus zijn wij ook op een Opel sintra 3.0 v6 uitgekomen omdat die ruimer zijn dan een zafira en ook goedkoper. Op de grote weg kan je er 1 op 10 mee halen(niet harder dan 100) maar korte ritjes en stadswerk 1 op 8. Omdat er bij ons een automaat in zit rijdt het erg comfortabel. Hij bevalt ons zo goed dat ondanks dat er momenteel wat motorische problemen zijn(olie lekkage)de auto gerepareerd moet worden.

Reactie voor op de website?

56.40. Opel Sintra: geen klachten

Rij al 4 jaar met sintra, geen probleem en geen klachten. Alles mee mogelijk mooie auto, onderdelen zijn niet duur. Wel bij opel garage, ja dan vraag je erom: koplamp 340,- ?? Staan op marktplaats voor 119,- dat scheelt!!

Raymond

Reactie voor op de website?

56.41. Sintra prima

Wij rijden met ons gezin (3 kinderen, allemaal nog in eigen stoeltje) nu bijna twee jaar met veel plezier in onze Sinta 2.2. Verbruik zo rond de 1 op 10. De auto heeft inmiddels ruim 200.000 km op teller.

Helaas is nu de katalysator stuk (flexibele gedeelte is afgebroken). Gevraagd bij de Opel dealer in Amsterdam: EUR 1050,- !! Gezocht op internet: EUR 409,-! Blijft natuurlijk veel geld, maar wat een verschil!!! Hij gaat gemaakt worden hoor, want bevalt verder uitstekend. Op naar de 300.000 km!

Familie Weijers

Reactie voor op de website?

56.42. Sintra prima gerepareerd

In onze vorige bijdrage (41) verteld van de kapotte katalysator van onze Sintra. Het felxibele gedeelte bleek gescheurd. Via internet eentje opgespoort voor EUR 409,- , tot een collega ( ik werk bij een autobedrijf, en zie: dat loont!) mij vertelde dat die los te koop zijn. Moet je wel zelf handig zijn en over (las) apparatuur beschikken. Hij is gemaakt, kosten: EUR 49,-!! (en een vrije zaterdag). Autorijden hoeft dus niet perse duur te zijn! Zelfs Sintra rijden niet!!

Familie Weijers

Reactie voor op de website?

56.43. Iemand ervaring met sintra?

Sinds een half jaar zijn we (gezin met 4 kinderen ) erg enthousiast over onze Sintra. Super praktisch en ruim! Nog geen problemen mee gehad tot íe niet meer wilde starten. Wellicht stroomlek?: Radio en ramen vanzelf open/dicht aan/uit. Uitlezen leverde niets op. Heeft iemand hier ervaring mee en weet iemand misschien waar we goed terecht kunnen voor onderdelen?

Ine

Reactie voor op de website?

56.44. Mijn zafira is niet zo zuinig

Ik heb een zafira diesel die veel gebruikt, zeg maar 600km tot 650km met volle tank. Dat is veel of niet? Graag reaktie, groet Elvir

Reactie voor op de website?

56.45. Zifira Diesel 1999: Het houdt niet op

Gekocht in 2001, onze Zafira Diesel, met 60.000 km op de teller, zijn we het slachtoffer cq het slachtoffer geweest van een niet werkende airconditioning, kapotte stabilisatorstangen, een afgebroken bout van de motor-ophanging, een niet werkende luftmasse-messer, een volledig vernieuwde versnellingsbak, niet tot slecht werkende afstandsbediening, de brandstofpomp is het meest recente probleem. Vele duizenden euro's uitgegeven en nog moeten uitgeven aan onvoorzien onderhoud.

Als hij rijdt, rijdt hij lekker. Wel veel herrie onder de kap en zéker in de vijfde versnelling!!

SGM van Leeuwen

Reactie voor op de website?

56.46. Olieverbruik diesels Opel enz.

Beste,

elke wagen verbruikt olie. Moderne tdi's hebben er nogal last van. Synt. olie is dunner en dus ook sneller doorsijpelen. Bij Opel spreekt men van 1 liter per 1000 km, wat toch veel is. Ook Ford, VW enz. hebben er last van. Toyota op eerste zicht niet, maar daar groter reservoir olie. Regelmatig bijvullen is noodzakelijk en bij oudere wagen eventueel iets dikkere olie toevoegen, bv. 10w40., of 10W30. Synt. olie is ook duur geworden.

Guido

Reactie voor op de website?

56.47. Roetfilter

Beste,

Sinds 20/02/07 ben ik in bezit van een Opel Zafira 19Tdi 100 Pk. Na twee maanden was mijn membraam stuk van mijn Turbo en had ook last van mijn versnellingsbak. Ik kreeg hem moeilijk in eerste versnelling en mijn versnelling achteruit ging ook niet, als ik wou achteruit rijden uit de garage moest ik altijd eerst een paar cm's vooruit rijden vooral eer de versnelling achteruit wou pakken en zo heb ik 8 maanden moeten rond rijden voor ik een nieuwe versnellingsbak kreeg (ondertussen gemaakt).

Nu heb ik nog twee ander problemen 1. als mijn roetfilter opspringt (reinigen) komt de roetgeur via mijn verluchting binnen en ik kan U verzekeren dat het niet prettig is. Bij het aan zetten van de verluchting ruik ik de roetgeur na twee dagen nog. Mijn airco manueel maakt 15 seconde een schurend geluid en verdwijnt daarna en bij afzetten van de airco heb ik een walgelijke geur in de auto dat ik de verluchting moet afzetten en met vensters moet open rijden. Volgens de garagist is dat normaal met mijn roetfilter ik zou niet genoeg op de autosnelweg rijden (dus opel zafira is dan niet voorzien voor op kleine wegen te rijden) terwijl ik 2 collega's heb met de zelfde Zafira die dat probleem niet hebben, 1 collega wist zelf nog niet dat hij een roetfilter had.

Voor de rest ben ik tevreden, zuinig verbruik 6,3 Liter/100 Km. Als nu die twee problemen zouden opgelost geraken, ben ik een gelukkig man.

Spiritus T.

Reactie voor op de website?

56.48. Opel Sintra

Hallo

Wij hebben sinds twee jaar een opel sintra. Wij hebben hem tweede hands gekocht. De eerste zes maanden dat wij de sintra hadden heeft hij meer in de garage gestaan bij de dealer dan dat wij er in gereden hebben. Waarschijnlijk omdat de garage een auto die niet in de garantie zat belangrijker vindt.

Ook hebben we verder alleen maar ellende gehad met de Sintra. Hij blijft regelmatig staan en dan is de motor niet meer op gang te krijgen. Dan is er dit kapot en dan weer dat. Als hij het doet is het een goede auto. Maar dat is zelden. En ze weten nog steeds niet wat er mis is met de auto. Ik hoop dat u meer geluk heeft anders is u portemonnee snel leeg

E.Lenting

Reactie voor op de website?

56.49. problemen versnellingsbak vivaro

Geachte,

ook wij hebben dezelfde problemen met de versnellingsbak van onze wagen. Er wordt ook niet tssgekomen door de Opel. In feite zouden we onze krachten moeten bundelen, want als klein persoontje kan je niet veel doen tegen zo'n grote fabricanten.

Vriendelijke groeten vanuit Belgie, Maureen

Reactie voor op de website?

56.50. Olieverbruik

Jaaaa, ook ik heb last van het olieverbruik van mijn Zafira 1.8 uit 2002. Toen ik de auto vorig jaar kocht reed ik 1200 km op 1 liter olie. Regelmatig kwam de mededeling 'oliepeil controle' op het display. Terug naar de dealer (Hekkert in Heerlen) werd ik als een nozem behandeld. Meneer heeft u het peil gecontrolleerd. Meneer dit is normaal hoor. Nou volgens mij niet. De dealer heeft vervolgens de zuigerveren vervangen. Nu is het verbruik 1 liter olie op 2000 km. Nog veel te veel naar mijn mening. Vandaag is hij weer terug voor reparatie. Ben benieuwd met welke smoes Hekkert nu weer komt.

Afgezien van het olie-verbruik en de matige/slechte service van de dealer ben ik zeer tevrede.

Groeten Bart.

Reactie voor op de website?

56.51. Olieverbruik

Zafira is gekend voor oliedrinker. Gebruik iets dikkere olie, bv. 10w30

Ook andere merken hebben er last van, vooral tdi's.

Guido

Reactie voor op de website?

56.52. Rij al jaren op LPG

Je vraagt of het kan nu ik heb 2 jaar geleden mijn zafira laten voorzien van LPG G3: rijdt uit de kunst nu inmiddels 110 duizend later nog geen problemen. Op het hoge olie verbruik na, maar die had ik ook al voor die tijd. De kosten waren toen 1950 euro dus geen 3700 euro even shoppen. O ja ik heb de tank zitten op de plaats van de reseve band en rij nu rond met een flesje noodvulling. Gelukkig nog geen gebruik van gemaakt.

Ruud

Reactie voor op de website?

56.53. Olieverbruik dieselwagens tdi

Volgens mijn zoon verbruikt een golf tdi een liter olie per 10000 km, wat aanvaardbaar is. Bij opel tot 0.5 liter per 1000 km naargelang de rijstijl ook. Ook japanners verbruiken olie, zelfs toyota, maar ze hebben meestal een grotere oliebak zodat bijvullen minder hoeft. Ook de juiste olie gebruiken en niet teveel mengen van diverse soorten. Nederlanders gebruiken vaak aldi olie. Is goed voor bijvullen, maar olie is recyle-olie.

Gido

Reactie voor op de website?

56.54. Ervaring zafira 1.8

Tweede hands zafira 1.8 automaat aangeschaft op 12-1-2007, speciaal om de rolstoel te vervoeren. Hij is bouwjaar 2003 met 120000 km op de teller. Diverse keren al bij de dealer geweest, o.a computer geeft remlicht check aan: lamp vervangen(garantie), airco lek (geen garantie), radiateur lek (garantie), motorstoringslampje brandt: sensor vervangen (geen garantie), motorstoringslampje brandt:gereset (geen garantie), motorstoringslampje brand: lambasone kapot (geen garantie), fusee kogel speling te hoog geconstateerd tijdens storing zoeken (geen garantie), hoog olie verbruik auto. Maar als hij rijdt, rijdt heerlijk. Maar ik denk dat we nog niet aan het eind zijn met de problemen.

Bas

Reactie voor op de website?

56.55. Opel Sintra

Sinds kort rijden wij ook een Sintra, voor ons een perfecte auto met 4 kinderen. Nog geen noemenswaardige problemen mee gehad. Hij is nu 1 keer terug geweest naar de garage voor kleine dingetjes onder garantie gerepareerd. Hij is van1997 en heeft nu 62000 km gelopen.

Kan iemand mij ook vertellen wat zwakke punten van deze auto zijn en waar ik rekening mee moet houden ?

Gr. Teade

Reactie voor op de website?

56.56. Stoelgeleiders verlengen

Je kunt de stoelgeleiders laten verlengen bij de opel garage, kan ie verder naar achteren.

Edwin

Reactie voor op de website?

56.57. Zafira en airbag

Vorig jaar was ik zo gelukkig dat ik van mijn baas een nieuwe auto mocht kopen. Met het oog op gezinsuitbreiding viel al snel het oog op de Opel Zafira. Ondanks zo nu en dan een probleem met de startonderbreker een heerlijke auto om mee te rijden. Ons eerst kind zit heerlijk in het midden van de achterbank in een kinderzitje. Maar nu komt het, het is verboden om kinderen in een kinderzitje te laten zitten op plaatsen waar airbags zijn gemonteerd. Dus gebeld met de Opel garage om de airbag te laten uitschakelen.

Wat blijkt? Dit wordt niet gedaan vanwege aansprakelijkheidsrisico's voor Opel. Dus nu zitten we met een ruime auto maar moet ons jongste kindje op het achterste stoeltje zitten om mee te kunnen rijden. Lekker gezellig! En ook lastig omdat nu onze ruime bagageruimte niet goed bruikmaar meer is. Dit zou dus de ideale gezinsauto kunnen zijn maar is het niet. Wie weet nog een creatieve oplossing?

Reactie voor op de website?

56.58. olieverbruik diesels

Moderne diesels verbruiken allemaal olie, vooral als ze synthetisch is. Gebruik dus iets dikkere olie, bv. 10W30 of 40, om bij te vullen. 5w40 heet synthetische maar sommige garagisten zeggen ook synt. tegen halfsynthetisch. Minerale olie is 15w40 meestal.Japanese wagens hebben doorgaans lager olieverbruik.

Reactie voor op de website?

56.59. Olieverbruik Zafira

Een auto verbruikt altijd olie, maar Opel en VW veel , vooral diesels. Bijvullen met half synthetische olie is alternatief. Ook regelmatig olie verversen, want anders black sludge.

Reactie voor op de website?

56.60. lampje van motormanagement blijft branden

Ik heb een opel zafira 1.8 op benzine(1999) en heb het probleem dat het motor management lampje op het dashboard blijft branden. Bij uitlezen geeft de computer geen storing aan. Motor houdt even iets in rond de 100 km.maar dat is weg als je wat harder gaat.Ik krijg hem zo niet door de APK. Heeft iemand hier ervaring mee of een tip hoe dit is op te lossen?

Nico

Reactie voor op de website?

56.61. Versnellingsbak Vivaro

Mijn versnellingsbak heeft ook de zelfde problemen kraken en piepen. Ik krijg hem zelf al niet meer in tweede het is gewoon schandalig. Mijn vivaro is maar 4jaar en heeft 52.000km dit kan toch niet hé.

groetjes uit belgie Geert

Reactie voor op de website?

56.62. Olieverbruik Zafira diesel

Beste mensen,

Ik rijd nu bijna een jaar in een Zafira diesel 2.2 uit 2002. Inmiddels zo'n 30.000 km mee gereden en ik heb nog geen druppel motorolie bij hoeven vullen. Nu is de auto na een jaar weer rijp voor de APK, de km-stand is 140.000, maar heb ik dan misschien een maandagmorgen-produkt, als iedereen nog scherp is? Ben verder uitermate tevreden over deze auto!

goeten, Mark

Reactie voor op de website?

56.63. brandstofpomp Opel Sintra

Ik rij ook al een jaar of negen met dezelfde Sintra. Weining problemen mee gehad, alleen een keer een nieuwe accu en dat is dan weer lastig want speciale maat. Verder altijd heel fijn mee gereden je moet wel rustig aan doen over drempels.

Nu hoor ik dat een of andere pomp op zo ongeveer onder de handrem steeds meer herrie begint te maken maar ik kan niet vinden wat voor pomp dat dan wel moet zijn op hbase.nl weet iemand dat wel en ook waar ik die een beetje gunstig kan kopen?

Reactie voor op de website?

56.64. Olieverbruik wagens

Olieverbruik typisch voor Duitse wagens, vooral VW Opel

Oplossing : 10w40 bijgieten.

Reactie voor op de website?

56.65. Alternator opel astra gtc

Mijn wagen is 2,5 jaar oud,nog maar 40000 km en moet al een nieuwe alternator steken, de wagen is natuurlijk uit garantie. Kostprijs 500euro

Jurgen

Reactie voor op de website?

56.66. Lampje motormanagement

Een vriend van me rijdt ook in een zafira en heeft dit probleem ook gehad, er is dan iets mis in de meting van de uitlaatgassen (labda sodnde). Bij onze eigen peugeot is deze sonde een keer vervangen, bij gelijke problemen.

Wim

Reactie voor op de website?

56.67. Versnellingsbak zafira

Ik heb een zafira bjr. 2003 1800 cc, uitstekende auto maar na 67.00 km en 3½ jaar versnellingsbak naar de kl. Opel geeft niet thuis hoewel voor mijn gevoel een versnellingsbak bijna levenslang mee moet gaan. Wie weet of de nieuwe zafira een betere bak heeft gekregen?

Johan

Reactie voor op de website?

56.68. Olieverbruik Opel Zafira

Ik heb ook een Zafira van eind 1999. Mijn ervaring is dat het, indien je Kroon olie gebruikt, het verbruik van olie heel erg meevalt: Ik vul pas iedere 5000 km maximaal 1/2 liter olie bij. Onderhoud doe ik zelf.

Problemen:
- Gloeibougie(s) stuk (erg makelijk te vervangen);
- Bedrading deurvergrendeling stuk, maar dit is ook, indien je kunt solderen, makelijk zelf op te lossen.
- Airbag lapje stuur: sleepring stuurhuis vervangen.
- Airco lekt (nog niet verholpen). Het laatste is wel kostbaar.

Algemeen oordeel: een prima auto met weinig dagelijkse problemen.

Andries

Reactie voor op de website?

56.69. Kreukelzone!

Een beetje gelijk heeft Menno wel, gebruik het derde bankje voor korte ritten als het moet. Natuurlijk kan ook op een korte rit een ongeluk gebeuren. Maar al die lieve mensen in een diahatsu cuore of fiat panda van 600 kg. Waar ook, meestal niet in de gordel achterin mensen zitten. Deze auto is te klein voor zijn eigen kreukelzone toch!

Rijd zelf een 245 bj 78 perfeckt in orde, rijdt als een trein. Heb ook een derde bankje, maar geen kinderen. Als ik ze had dan zou ik niet constant 2 kaboutertjes op dat tuinstoeltje vervoeren.

Rectificatie na nalezen: Onzin, altijd vervoeren kan best, tis een overweging. De meeste autos zijn zwakker (lichter). Met 50 km pu mag een panda best op mijn kofferbak stuiteren, lijkt me dat, afgezien van een hoop schade, glas enz., dat het op het bankje relatief veilig is.

grt Rob

Reactie voor op de website?

56.70. Olieverbruik opel zafira

Hallo, ik heb een zafira bouwjaar 2000 juni deze gebruikt ongeveer 1 liter olie per 6000 km. Dus nieuwe of oude zafira's 18 16 v, ze gebruiken dus allemaal olie. Terwijl mijn vorige opel astra 16 75pk uit juni 1998 er helemaal geen last van had.

Hein

Reactie voor op de website?

56.71. Ook olieverbruik

Goedemorgen Bart.

ik heb in dec een zafira gekocht, en de beste verkoper heeft niets over olieverbruik verteld. Nu heb ik gelukkig 2jaar garantie gekregen en ga daar dan ook maar even goed gebruik van maken. Heb hem nu bijna 5,5mnd en heb er al 4.5l ingeflikkerd. Vind ik erg veel, na mijn weten heb ik er geen olieveld bij gekocht. We zijn net terug uit parijs en na de laatste peage begon het lichtje olie peil continu te branden. Hij was net weer bijgevuld door de garage, en ik kreeg ook dezelfde antwoorden als jij. Volgens mij zijn die mensen niet normaal of hartstikke lui, of als ze hun mond open doen is er ONTSLAG. Maar ja, ik vind het wel een fijne wagen om mee te rijden. Zal mij benieuwen als ik straks de caravan erachter heb.

Tot ziens, Frank.

Reactie voor op de website?

56.72. Olieverbruik

Hallo weet iemand mij te vertellen welke opel geen of weinig olie verbruikt? Graag reaktie, groetjes Hein

Reactie voor op de website?

56.73. Olieverbruik/ bijvullen/

Bij veel olie bijvullen hoef je niet om de 15000 km te vervangen. Hou rekening met reeds gewisselde olie.

Octaaf Peleman

Reactie voor op de website?

56.74. Zafira 2.2 diesel olieverbruik

Onze Zafira 2.2 diesel verbruikt eveneens geen druppel olie. Gekocht in 2006 (bj. 2004) met 171.000 best wel een gok. Tot nu toe enkel regulier onderhoud en één dure reparatie: de compressor van de airco (900 euro). Kilometerstand inmiddels 209.000. Wat ons betreft een aanrader, vooral ook omdat als er één stoeltje in gebruik is, er nog best wat ruimte is voor bagage.

Marcel

Reactie voor op de website?

56.75. Opel Vivaro

Mijn vivaro, een 1,9 cdti, 58000 km,bwjr 2005, dubbele cabine,ik denk dat de mijne de maandag gemaakt is: sinds hij uit garantie is: sensor buitentemperatuur, onderdruksensor,klep tussen turbo, pompje koppelingspedaal, druklager koppeling, allemaal vervangen.

Ik heb zelf een zaak en heb deze wagen kocht daar hij niet echt camionet aantoont en toch volledig kan in de zaak aangegeven worden, ik doe hem weg want mijn financieel voordeel is ver weg, en ik ben er onzeker mee op de baan, graag een reactie van vivarorijders die hiervan kunnen meespreken aub.

Marc

Reactie voor op de website?

56.76. Oplossing olieverbruik Opel Zafira

Ook zelfde problemen gehad met Zafira Diesel 2003. Op een gegeven moment gevraagd of de dieseldop onder de motorkap mocht en de oliebijvuldop aan de zijkant zodat ik makkelijker olie kon bijvullen.

Werden ze gelukkig wakker bij de garage en hebben in 2003 (in de garantieperiode) aan de importeur toestemming gevraagd een bepaald goedje in de dieseltank te gooien. Dit mocht en sindsdien is het olieverbruik normaal. Dit goedje zou de cilinderwand verglazen zodat er minder ruimte tussen de zuigerveren en cilinderwand zou ontstaan.

Ik zit inmidels in 2008 op 165000km en geen problemen meer gehad. Dus prima auto.

Paul

Reactie voor op de website?

56.77. Zwakke punten Opel Sintra

Ik rij sinds 1999 een Sintra 2.2 Gls uit 1997. Had toen 26000 km op de teller. Op de terugreis van een vakantie in Frankrijk heeft de distributie-riem het begeven, er was een aanzienlijke schade. De Sintra had toen dus nog geen 30000km gelopen! In overleg met een Opelgarage heb ik besloten om elke 50000 km de d-riem te vervangen.

Er zijn met de betreffende motoren veel problemen met de d-riem. De Sintra heeft nu net 200000 km op de teller.Deze zomer 3000 km gereden op vakantie in de Vendee.Rijdt nog steeds Perfekt en zuinig! autosnelweg gem-snelh.140km/h, 1 op 11. gem.algemeen 1 op 10.

Frans Somers.

Reactie voor op de website?

56.78. Geen olieverbruik

Bij deze even een reactie ik rij met een 2.2dti zafira die ook nog eens gechipt is nu 212000km op de klok en al 150000km met de chip levert nu 158pk en het olieverbruik is ECHT WAAR 1 liter op ongeveer 20000km auto wordt niet zachtjes bereden maar tot nu toe nooit problemen op wat remblokjes e.d. na.

Harm

Reactie voor op de website?

56.79. Olieverbruik zafira diesel

bij hoeven vullen. Alleen om de 30.000 km verversen. Kortom en perfecte diesel. j.zandstra

Reactie voor op de website?

56.80. Opel Vivaro

Mijn vivaro, een 1,9 cdti, 58000 km,bwjr 2005, dubbele cabine,ik denk dat de mijne de maandag gemaakt is: sinds hij uit garantie is: sensor buitentemperatuur, onderdruksensor,klep tussen turbo, pompje koppelingspedaal, druklager koppeling, allemaal vervangen.

Ik heb zelf een zaak en heb deze wagen kocht daar hij niet echt camionet aantoont en toch volledig kan in de zaak aangegeven worden, ik doe hem weg want mijn financieel voordeel is ver weg, en ik ben er onzeker mee op de baan, graag een reactie van vivarorijders die hiervan kunnen meespreken aub.

Marc

Reactie voor op de website?

56.81. Geen olie verbruik Zafira 2003

Ik rij sinds een half jaar en 10.000 km verder een opel Zafira 2 liter diesel uit 2003 die is gekocht met 183.000 km en tot op vandaag nog geen olie verbruik heb kunnen constateren. Het niveau blijft keurig op peil. Stoelen zijn goed verstelbaar, zowel in hoogte als de kantelbare zitting. Mijn Zafira heeft een volledig leren interieur met (voor)stoelverwarming, Climaat Control, en kleuren navigatie en donker getinte achterruiten. De auto word veel gebruikt voor "Oppas-kinderen" van en naar school te rijden. Ideale auto, geen spijt van de aankoop.

Leon V

Reactie voor op de website?

56.82. Advies van specialisten

Vraag vrijblijvende informatie bij Bovag garage dieselspecialist Jacobs & Gouw uit Rotterdam, zij hebben veel ervaring met onderhoud en brandstofpompen en zijn nog betaalbaar ook.

Reactie voor op de website?

56.83. km stand zafira

Zou me maar gaan vorbereiden op vervanging van de dieselbrandstofpomp, zo rond de 220.000 km zal die het begeven. Kosten nw pomp met plaatsen €3000,-, ruilpomp € 2300,-

algemeen bekend probleem van de zafira diesel (garage als ANWB wegenwacht)

Ger

Reactie voor op de website?

56.84. uitlaat Opel Sintra

Wij hebben hetzelfde probleem met onze Opel Sintra. Er zit een scheur in het flexibele gedeelte bij de katalysator. Nu las ik net dat de Fam. Weijers dat op een uitstekende manier heeft opgelost door alleen het flexibele gedeelte te vervangen inplaats van de hele uitlaat. Dus mijn vraag is waar alleen dat flexibele gedeelte te verkrijgen is. Alvast bedankt voor de tip.

Bob

Reactie voor op de website?

56.85. opel sintra

Sintra die in een keer niet meer start kan zijn dat de kabels van de accu niet goed zijn vastgedraaid indien dit een accu betreft waar je de kabels er aan de zijkant indraaid dmv bouten. Of de accu moet worden vervangen, computer gaat resetten en dan is het euvel meestal opgelost

Reactie voor op de website?

56.86. Ter info

Hallo sabbe heb net een nieuwe alternator moeten plaatsen, kostprijs 674,33 euro + een maand geleden het kuisen van de egr klep kostprijs 124,96 euro, terwijl ik ook al aan de 4e batterij ben. Die problemen traden al op tijdens de garantie, maar geen gehoor bij de dealers. Dit is dan ook de laatste opel die ik zal kopen. Ik ben ooit naar de dienst Naverkoop geweest en kreeg te horen dat het in orde ging komen. Maar dan wel uit mijne eigen zak, alé!

Nog veel succes met de wagen, groetjes Dino

Reactie voor op de website?

56.87. Stuurpomp

De stuurpomp van mijn Zafira heeft het ook al eens begeven, is idd een nogal prijzige reparatie. Ik heb zelf een slooppomp gemonteerd en kostte mij 500 euries. Probleem schijnt ook wel bij vectra en astra voor te komen.

M. Kaspers

Reactie voor op de website?

56.88. Opel Sintra

In 1997 een nieuwe opel sintra gekocht. Ik rijd er nog steeds in. Ik breng hem 1 x per jaar naar een sub opel dealer voor onderhoud en apk.

Ervaring leert dat ik 1 x in de 3 grote kosten heb i.v.m. slijtage die al normaal te omschrijven is, zoals remmen, banden en accu. Dus de gangbare dingen. De sintra staat nu op 232.000 km. Is nog nooit blijven staan.

Nadeel is inderdaad dat als je met 7 pers. op pad ben dat de bagage ruimt aanzienlijk te kort schiet.

Vaak is het zoeken naar een auto een moeilijke beslissing omdat je niet weet van wie een auto geweest is en hoe het onderhoud is geweest. Mensen liegen de sterren van de hemel als het hier omgaat.

Mijn advies. Als je er een aanschaft koop hem particulier. Dit is vaak goedkoper als bij de huis tuin en keuken dealers zodat je geld overhoud voor verassingen.

voorbeeld.

Je heb 6000 eur voor een sintra. Particulier kost een sintra 3750,- eur. U schaft hem aan en brengt hem weg voor een grote beurt. Laat het tegen vallen en 1500 euro kosten. Bent U 5000,- eur kwijt voor een goed rijdende sintra en houd U 1000 euro over. Kan je veel benzine voor kopen.

vr.gr. martin

Reactie voor op de website?

56.89. Brandstofpomp/olieverbruik zafira Diesel

Mijn brandstofpomp heeft het na 108.000 km begeven (net zoals mijn lucht-volumemeter). Kostprijs ruilpomp 1250 Euro bij Bosch dealer IDE te Meulebeke. Op de teller staat nu 261.000 km. Sedert dien geen enkel probleem meer gehad. Olie-verbruik was in het begin 1 liter / 1000 km , nu 1 liter / 20.000 km. Hangt ook af van de rijsteil en de kwaliteit van de olie. Ik gebruik Shell Helix Diesel (full synthetic).

Kurt

Reactie voor op de website?

56.90. Olieverbruik Zafira, valt wel mee

Als ik zo links en rechts de berichten over oliegebruik Zafira zie, valt het wel mee. Bij Volkswagen zeggen ze dat 1 Liter olie per 1000km normaal is!

L. Verheij

Reactie voor op de website?

56.91. Zafira, ervaring van 4 jaar

Hoi,

Wij hebben dus ook een zafira 1.8 16v uit 1999. Hij rijdt best fijn maar heeft zeker zijn nadelen.

1 Het is bijna niet mogelijk om vloeiend weg te rijden met de auto. Altijd zit er een hikje in.

2 Olieverbruik is verschrikkelijk hoog

3 Stuurbekrachtigings pomp is bij aanschaf vervangen. Was ook al kapot

4 Elektrisch is het ook geen wonder electrische ramen en cv in de achterdeuren is al kapot net als de electrische spiegel bediening voor.

5 En ik vind het zeker niet zuinig mijn oude golf 3 gti 2.0 was nog zuiniger ik rij op een volle tank op vakantie nog geen 500 km.

Bij ons maak hij binnenkort plaats voor een andere auto het is jammer want de auto heeft nog geen 120.000 km gelopen.

Gr Stefan

2-1-2010

Reactie voor op de website?

56.92. Opel Zafira

Sinds 2007 hebben wij ook een opel zafira 1900 td. Hij is reeds verschillende malen in de garage geweest voor de partikelfilter. Het lichtje voor de uitlaatgassen brandt regelmatig en dat kunnen ze alleen maar uitdoen in de garage zelf. Dus betalen na garantie. hun uitleg: meer op autostrade rijden geen enkel kort afstandje rijden.

Dus zelfs niet naar een supermarkt in de buurt. Erg is dat. We zullen er een busje inkappen om te reinigen: 20 euro + kosten om het lampje uit te doen met de computer, = 50 euro. Dank u wel tot de volgende maal.

En het milieu waar het ten slotte om te doen is? Het zou nog slechter zijn voor de mensen hun longen met deze filter. Dat heeft de regering nu onlangs ondekt. Nu dat het te laat is en iedere diesel zo een filter heeft. Wie gaat dat betalen? Wij natuurlijk! Ja zegt Opel, de software staat niet op punt. Maar bij de Insignia is al een ander systeem in gebruik dat beter is. dus de rest kan stikken. Dank u Opel.

Werner

Reactie voor op de website?

56.93. zafira

Reactie op Ervaringen gevraagd Opel Zafira 2003

De zafira 2003 is type a hij heeft wel een 125 pk moter hij kan max 1300 trekken nieuw mod. type b ook 1.8 moter 140 pk kan max 1200 trekken
groetjes

Reactie voor op de website?

56.94. LPG Zafira

Reactie op LPG in Opel Zafira?

Hallo,

We hebben sinds kort een Opel Zafira 2.2 Elegance automaat (bouwjaar 2002). Auto had nog geen 55000 km gereden. Hebben daarin een nieuwe LPG installatie laten inbouwen. Omdat we dit als een verkooppunt meenamen, werd dit tegen een meerprijs gedaan van €1500,- let wel: dus een aparte afspraak met verkoper. Het is een Eurogas installatie met een onderbouw tank van 63 liter. Dus geen reservewiel meer aanwezig, maar een spuitbus met bandenreparatie middel. Tot nu toe bijna 2000 km probleemloos meegereden. Auto start op benzine en schakelt automatisch over naar LPG. Opels met een injectie motor (type: DTI) schijnen niet voor LPG geschikt te zijn. Succes met de overwegingen.

Klaas

Reactie voor op de website?

56.95. LPG op de oude Opel Zafira

Ik heb reeds bijna 3 jaren LPG laten inbouwen bij een inbouw station in Houten, tot nu geen probleem. Ik rij ongeveer 50.000 km per jaar. Te zijnertijd wil ik een nieuwe Opel Zafira aanschaffen omdat ik inmiddels als dicht bij de 250.000km zit.t

Naar ik vernomen heb van de dealer, dat de nieuwe type een zachte kop hebben dus heb je behoorlijk slijtage. Laat je dus goed informeren. Het inbouwstation in Houten geeft 2 jaar garantie en als het niet mogelijk is geven zij het ook aan. Want mij werd gevraagd welk bouwjaar ik heb.

Kor

Reactie voor op de website?

56.96. Storing Opel Sintra

Reactie op Iemand ervaring met sintra?

Vorig jaar hebben wij een storing gehad bij onze Opel Sintra 3.0 V6 en wilde deze niet starten. Nadat wij de wegenwacht gebeld hadden, kwamen zij er ook niet uit.

Nadat de auto een week bij een lokale garage had gestaan (overigens niet in rekening gebracht!) waren zij achter het mankement gekomen.

Het bleek om een defekte krukas-sensor te gaan. Heb het daarna ook even aan de wegenwacht doorgegeven, want wellicht komen ze het probleem vaker tegen.

Desalniettemin is de Sintra een heerlijke, heel complete, ruime auto. De automaat rijdt goed. Koffer op het dak en gaan!

Rene

Reactie voor op de website?

56.97. re: achterbank Peugeot 807

Hallo Betsie,

Je kunt ook de autosites bekijken op aanbieders van een Peugeot 807, citoën 807 of Fiat Ullysse 8 persoons. Wij hebben destijds met aanbieders gebeld en soms willen ze een achterbank wel los verkopen of ook wel ruilen tegen 2 stoelen.

succes, groeten Petra

Reactie voor op de website?

56.98. Ervaring Sintra

Ik las dat iemand er last van had dat hij niet start. Dit euvel hebben we ook gehad en kan zo weer gebeuren. Het heeft te maken met de plaats van de accu, het boutje waarmee deze vast zit trilt door zijn plek los en ziedaar je auto start niet. Tip: zorg dat je sleutel 10 bij je heb en even aandraaien en rijden maar.

We hebben onze Sintra nu 3 jaar, er staat 230,000 km op de teller en alleen kleine problems die je bij elke auto hebt. Voor ons is en blijft tie ideaal, al kan ik het nog steeds niet moeders mooiste vinden, maar daar staat een zee van ruimte tegenover!

Regina

Reactie voor op de website?

56.99. Moter houdt in na 60 km

Na 50-60 op de snelweg gereden te hebben, begint te moter in te houden en valt terug naar 70 km p/u dit duurt even en dan is het weer mogelijk om gas te geven. Dit herhaalt zich dan on de paar km. Een levensgevaarlijke situatie. Beste is om 20 minuten te stoppen en dan verder te gaan tot de volgende hapering. Opel kan het probleem niet vinden. Ik weet ook niet wat ik ermee aan moet behalve de auto weg te doen en geen zavira meer te kopen.

Reactie voor op de website?

56.100. Opel zafira, motor houdt in

Het is een bekend Opel (Zafira) probleem, maar de garage kan het niet vinden. Want die hangen de computer aan de uitlezer en lezen geen foutmeldingen af. Mogelijk is het een brandstofslang in de benzinetank die kapot is. Dit heb ik namelijk al bij verschillende Zafirarijders gehoord.

Doorzeuren bij de garage en ze anders zelf de auto meegeven om uit te zoeken wat het euvel is.

Els

Reactie voor op de website?

56.101. Zafira dure wagen in onderhoud

Reactie op Olieverbruik

Onze opel zafira gaf al na een 10000km aan dat hij een nazicht nodig had. Naar de garage gegaan daar factuur van 157euro gekregen om filters te vervangen en olie. Protest hielp niet, was normaal onderhoudskosten zeiden ze en niet garantie. Als opel voorschrijft om nazicht te doen op 30000 km en de auto al na 10000 nazicht vraagt zijn dat volgens mij geen normale onderhoudskosten. Ik zou graag weten waar ik terecht kan om dat aan te kaarten het zijn geen gewone onderhoudskosten volgens mij. Als hij dat alle 10000 km blijft vragen dure wagen dan in onderhoud. Het is trouwens onze 4de zafira we hadden nooit eerder dit probleem

Hilda

Reactie voor op de website?

56.102. Ervaring

Reactie op Gevraagd: ervaringen met Opel Sintra

Hoi

Ik rij al iets meer dan een jaar de sintra. Heb van deze auto zeker geen spijt, rijdt lekker. Heb nog geen onkosten gehad aan de auto. Rijdt lekker vlot. Vering is goed. Lekker ruim. Onderhoud is wel wat duurder dan een andere auto, zeker bij de v6.

Henri

Reactie voor op de website?

56.103. Opel Sintra

Reactie op Ervaringen Opel Sintra

Om klapperende ruitenwisser te verhelpen zijn er "mini spoilers" verkrijgbaar. Deze drukken bij hogere snelheid de ruitenwisser beter tegen de ruit...

Martijn

Reactie voor op de website?

56.104. Opel sintra

Nou wij rijden al 6 jaar in een Opel Sintra, het gezin bestaat uit 5 personen. Onze auto heeft nu bij ons ruim 100.000 km gelopen en er is nog nooit iets aan geweest. Bij grote gezinnen en grote afstanden voor vakanties is deze auto echt een aanrader.

We vinden het heel spijtig dat deze wagen niet meer wordt gemaakt anders hadden we meteen weer een nieuwe aangeschaft. Nu zijn we genoodzaakt om een evenredige auto te vinden zoals deze geweldige Opel Sintra.

Wat betreft de ruitenwissers, hier hebben we ook af en toe last van.

Sandra

Reactie voor op de website?

56.105. Sintra

Reactie op Gevraagd: ervaringen met Opel Sintra

Ik rijd al ruim een jaar met een Sintra 2.2i en de keuze tussen een Sintra en een Zafira was niet moeilijk. Bij ons in het dorp staat ongeveer in elke straat wel een Zafira en hij is duurder in aanschaf. Voor bouwjaar 1999 ben je voor een Zafira toch gauw € 4.000,00 kwijt en voor een goede Sintra € 2.500,00. Tevens zou ik een 2.2i GLS aanschaffen i.p.v. een V6. De vier-cylinders zijn betrouwbaarder en verbruiken minder (1:10). Let bij aanschaf op de accu (moelijk bij te komen) en brandstofpomp (duur en tank moet worden verwijderd.) Rij-eigenschappen zijn goed en is ontzettend ruim. Gerritsen, J.W.

Reactie voor op de website?

56.106. Inhouding

Reactie op Moter houdt in na 60 km

Misschien de brandstofpomp (€ 194,00) defect?

Gerritsen, J.W.

Reactie voor op de website?

56.107. Zafira 2002 diesel olieverbruik en brandstofpomp

Reactie op Ervaring Opel Zafira Diesel

Zafira '02 het olieverbuik is denk ik, mijn ervaring, nu normaal ca. 1 liter per 12.000-15.000 km. Wat erg is dat je er rekening mee moet houden dat je rond de 200.000 km de brandstof pomp (Opel geeft aan 180-220k km) moet vervangen. De kosten zijn totaal (gereviseerd exemplaar) €2300,00. Anders ca. € 3000,00.

De huidige km stand is ca. 260.000 km waarvan ik 180.000 km heb gereden. Het is een ruime auto maar de onderhoudskosten zijn hoog. Ook een nadeel is de dode hoek voor de bestuurder, het zicht is beperkt. Verbuik ca. 1:14.

Ger

Reactie voor op de website?

56.108. Waarop letten zafira 2006

Hallo,

Wij overwegen een opel zafira te kopen van 2006 CDTI Heeft iemand ervaringen met deze auto? Alle reacties welkom.

Vrgr Veerle

Reactie voor op de website?

56.109. LPG g3 onderbouw

Onderbouw laten inbouwen in 2009 voor zeg 1900 euro. Rijdt prima en mis het reservewiel ook niet.

Hemko

Reactie voor op de website?

56.110. Olieverbruik

Dat olieverlies is een slechte motor, en niet iets typisch voor Zafira ... heb ook Vectra gehad 2 liter diesel, had zogezegd "harde" segmenten en verbruikte ook (te)veel olie, allemaal prietpraat. Ik reed vroeger met Mercedes, nu met VW en die verbruiken op 30.000 km longlife olie geen ml olie ... Mooi excuus van Opel om de brave burger zoet te houden. BTW (by the way), mijn kinderen rijden nu met de Zafira, heeft 250.000km en meer en heeft nooit olie verbruikt (2 liter diesel van 8 jaar oud !)

Hugo

Reactie voor op de website?

56.111. Opel sintra

Ook ik ben positief over de Opel Sintra. Vooral de ruimte natuurlijk is onovertroffen.

Gelijk na aanschaf had ik al wel een probleempje met de stuurinrichting, bleek het 'airbaglint' kapot. Nieuw kost dat ff 450 ex btw. Grote schrik. Maar na wat speurwerk ook 2e hands één gevonden en die was 75 euro. Mannetje heeft die er voor mij ingezet. Alles weer goed. Nog steeds jammer van het geld natuurlijk, maar wel een reuze tip om goed te zoeken naar 2e hands onderdelen. Ik zal hier geen reclame maken, maar op aanvraag kan ik wel een adresje geven.

groet Robert

Reactie voor op de website?

56.112. Zafira 2009 2.2 Automaat

Vorig jaar een Zafira Cosmo 2.2 Automaat uit 2009 aangeschaft. Een heerlijke (reis)auto. Stil, genoeg kracht en 7 zitplaatsen. Instap achter is redelijk eenvoudig door de snel verschuivende achterbank. We maken niet zo heel veel kilometers (6000 tot nu toe), maar tot op heden (nog) geen problemen mee gehad. Oliepeil is nog steeds op maximum, geen bijvul noodzakelijk. Verbruik stad (kleine ritjes) 1:9, snelweg: 1:12 en combi ongeveer 1:11.

J. de Waver

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Opel Zafira

 1. Mijn opel Zafira diesel gebruikt veel olie
 2. LPG in Opel Zafira?
 3. Ombouwen is duur!
 4. Niet mogelijk in Nederland
 5. Opel Vivaro
 6. Opel Vivaro/Renault Trafic
 7. Zafira op LPG wel mogelijk
 8. Ervaring Opel Zafira Diesel
 9. Olieverbruik
 10. Olieverbruik Zafira
 11. Olieverbruik
 12. Opel Vivaro en de versnellingsbak.
 13. Vivaro versnellingsbak
 14. Reactie voor leon
 15. Reactie voor Leon en Gerrit
 16. Olieverbruik Opel Zafira
 17. Stoelen Opel Zafira
 18. Koop een master
 19. Zafira stoelen en olie
 20. Het verbruik
 21. Na 2jaar en enkele maanden starter al stuk, net geen garantie!
 22. Gevraagd: ervaringen met Opel Sintra
 23. Ervaringen Opel Sintra
 24. Over de Opel Vivaro
 25. Olieverbruik
 26. Ervaring met Opel Sintra
 27. Ruitenwisser Opel Sintra slaat bij wind hard op stijl
 28. Versnellingsbak
 29. Ervaringen gevraagd Opel Zafira 2003
 30. Zafira 2000 diesel: ervaringen na 205.000 km
 31. Versnellingsbak Vivaro
 32. Stoelen Zafira
 33. Opel Sintra, ideale auto
 34. Opel Sintra, ook voor ons ideaal.
 35. Brandstofpomp
 36. Stuurbekrachtiging
 37. Opel Corsa, computer
 38. 1.8 125 pk zafira motor
 39. Reactie op ervaring met de Opel Sintra
 40. Opel Sintra: geen klachten
 41. Sintra prima
 42. Sintra prima gerepareerd
 43. Iemand ervaring met sintra?
 44. Mijn zafira is niet zo zuinig
 45. Zifira Diesel 1999: Het houdt niet op
 46. Olieverbruik diesels Opel enz.
 47. Roetfilter
 48. Opel Sintra
 49. problemen versnellingsbak vivaro
 50. Olieverbruik
 51. Olieverbruik
 52. Rij al jaren op LPG
 53. Olieverbruik dieselwagens tdi
 54. Ervaring zafira 1.8
 55. Opel Sintra
 56. Stoelgeleiders verlengen
 57. Zafira en airbag
 58. olieverbruik diesels
 59. Olieverbruik Zafira
 60. lampje van motormanagement blijft branden
 61. Versnellingsbak Vivaro
 62. Olieverbruik Zafira diesel
 63. brandstofpomp Opel Sintra
 64. Olieverbruik wagens
 65. Alternator opel astra gtc
 66. Lampje motormanagement
 67. Versnellingsbak zafira
 68. Olieverbruik Opel Zafira
 69. Kreukelzone!
 70. Olieverbruik opel zafira
 71. Ook olieverbruik
 72. Olieverbruik
 73. Olieverbruik/ bijvullen/
 74. Zafira 2.2 diesel olieverbruik
 75. Opel Vivaro
 76. Oplossing olieverbruik Opel Zafira
 77. Zwakke punten Opel Sintra
 78. Geen olieverbruik
 79. Olieverbruik zafira diesel
 80. Opel Vivaro
 81. Geen olie verbruik Zafira 2003
 82. Advies van specialisten
 83. km stand zafira
 84. uitlaat Opel Sintra
 85. opel sintra
 86. Ter info
 87. Stuurpomp
 88. Opel Sintra
 89. Brandstofpomp/olieverbruik zafira Diesel
 90. Olieverbruik Zafira, valt wel mee
 91. Zafira, ervaring van 4 jaar
 92. Opel Zafira
 93. zafira
 94. LPG Zafira
 95. LPG op de oude Opel Zafira
 96. Storing Opel Sintra
 97. re: achterbank Peugeot 807
 98. Ervaring Sintra
 99. Moter houdt in na 60 km
 100. Opel zafira, motor houdt in
 101. Zafira dure wagen in onderhoud
 102. Ervaring
 103. Opel Sintra
 104. Opel sintra
 105. Sintra
 106. Inhouding
 107. Zafira 2002 diesel olieverbruik en brandstofpomp
 108. Waarop letten zafira 2006
 109. LPG g3 onderbouw
 110. Olieverbruik
 111. Opel sintra
 112. Zafira 2009 2.2 Automaat

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.