Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

26. Kinderen vooraan in de wagen

Wij zijn ouders van drie kinderen; nu het vierde op komst is, hebben wij een nieuwe wagen gekocht: een opel vivaro minibus, omdat dit veel goedkoper uitkwam voor veel meer plaats dan een monovolume. De wagen heeft een extra airbag voor passagier. De bedoeling was deze extra airbag nog een jaar of twee à drie uit te laten schakelen tot onze oudste zoon groot genoeg zou zijn om veilig vooran te zitten, en zo was ook afgesproken met de verkoper.

Nu de wagen geleverd is, blijkt het plotseling heel erg moeilijk om de airbag te laten uitschakelen. Praktische vragen:

Koen

Reactie voor op de website?

26.1. Ligt aan de kilo's

Hoi,

Een kind van 5 kan op een booster zitten als het 15 kilo weegt. Het meest veilige is een booster set, waar ook de rugleuning en hoofdsteun bij zit. Dat geleidt de gordel bij de nek ook beter. Ook handig als ze in slaap vallen. En die kan jaren mee! Een airbag kan wel uitgeschakeld worden maar er is geen zekerheid dat hij ook daadwerkelijk niet werkt.

Elly

Reactie voor op de website?

26.2. Kinderen voorin auto met airbag

Koen,

Naar wat ik begrepen heb is dat de airbag te krachtig is voor een jong kind. Houd je alsjeblieft aan de verkeers regels: een kind moet niet alleen langer zijn dan... maar ook ouder en dus sterker. De airbag zou je kind anders alleen maar schade toe kunnen brengen. Vraag dit anders eens na bij b.v. rijksdiens van wegverkeer zij doen ook auto keuringen en weten hier mischien wat meer van.

m.v.r.gr. Marleen

Reactie voor op de website?

26.3. Het gaat om de leeftijd

Het gaat vooral om de veiligheid. Wat gebeurt er als je het kind vooraan zet?

Een kind van vijf heeft een slecht verantwoordelijkheidsgevoel. Misschien gaat het kind wel helemaal uit het raam hangen, de deur open doen, op de knopjes drukken. Het kan flink gevaarlijk worden, vooral omdat de omgeving nieuw is voor het kind en hij/zij overal aan wil komen.

Chellis

Reactie voor op de website?

26.4. Kinderen vooraan

We hebben een kind van 10 jaar en een baby van acht maanden waarmee we in de loop van de zomer naar Spanje willen. Omdat vrouw en baby best achteraan zitten zijn we verplicht onze dochter vooraan te laten zitten. Ze weegt 29 kilogram en is 1,45 meter groot. Is het in Frankrijk en Spanje toegelaten dat ze vooraan zit?

Chris Nelis

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kinderen vooraan in de wagen

  1. Ligt aan de kilo\'s
  2. Kinderen voorin auto met airbag
  3. Het gaat om de leeftijd
  4. Kinderen vooraan
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.