Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

61. Mercedes Vito

Sinds 7 januari jl. rijden wij met onze 4 kinderen (resp. 9, 7, 4, 2 jaar) in een Mercedes Vito 110 cdi aannemersuitvoering. Inderdaad is de beenruimte beperkt maar dat is inherent aan standaard bussen; bij langere uitvoeringen wordt de auto gelijk meer dan 5 meter met alle problemen met inparkeren of parkeervakken die te kort zijn.

Waar vaak niet op gelet wordt zijn de zit- en rugvlakken; de Vito heeft uitstekend voorgevormde zit- en rugvlakken en een iets gekantelde rugleuning op de achterbank wat vaak bij andere busjes vlak en kaarsrecht is. Door zijn iets bredere chassis is de 2-persoonduobank voorin ruim te noemen, in vergelijking met b.v. de vw-transporter scheelt dat zo'n 10 cm. Overigens mag onze oudste zoon officieel (nog) niet voorin zitten omdat hij nog geen 12 jaar is; maar gezien zijn lengte zit hij slecht 6 cm onder de verplichte 1.50 m. Een driepuntsgordel heeft hij wel.

Dat een Vito duurder is dan andere busjes is waar, maar standaard is de Vito ruimer uitgerust met ABS, antislipcontrole en rondom schijfremmen. Bovendien zijn de variabele kosten zoals houderschapsbel., diesel 1:11 en verzekering een stuk lager dan een geel-kenteken-auto. Onderhoud: pas bij 22.500 olie verversen en een eerste grote beurt bij 45.000km. Of de praktijk zo zal zijn valt echter nog te bezien.

Tot nu toe hebben wij 4.000 km gereden, misschien is dat te kort om een totaalbeld te geven maar de volgende kenmerken kan ik wel noemen:

Als afsluiting 2 tips:
 1. let bij aanschaf erop dat de zijruiten uitzetbaar zijn; van een andere Vito-eigenaar hoorde ik dat bij het ontbreken hiervan zomers de cabine te heet wordt voor de passagiers op de achterbank.
 2. indien je een van plan bent een caravan te willen trekken dan is de Vito 108 te licht.
Ik hoop hiermee een kleine bijdrage geleverd te hebben voor al diegene die nog een keus willen of moeten maken; wij zijn er ook 4 maanden mee bezig geweest.

Succes met de jacht.

Angelo

Reactie voor op de website?

61.1. Ook goede ervaring met Mercedes Vito

Bij het zoeken op Internet kwamen wij vanuit België per ongeluk op uw site terecht. Daar vonden we het commentaar van Angelo over de Mercedes Vito, en dit speelde een beslissende rol in de aanschaf van zo'n nieuwe Mercedes Vito 110 CDI (type dubbele cabine met gesloten kofferruimte). Blijkbaar zijn de Belgische types gelijkaardig als de Nederlandse.

Het is inderdaad een prachtwagen. Toen we verleden week in Nederland waren, hadden we inderdaad alle fietsen vlot in de koffer gereden (dat gaat heel eenvoudig, die kunnen er gewoon rechtop in, hij is dan ook een van de laatste die in België nog aanvaard worden als lichte vrachtwagen).

Wij hebben de luxe uitvoering genomen (in België heet dat: comfortpakket ZK5 + ZP9) alsook Airconditioning, al zijn alle opties van Mercedes natuurlijk peperduur (aanschafprijs vond ik daarentegen redelijk). Maar je krijgt blijkbaar veel wagen voor dat geld, en bovenal een veilige wagen met zware carrosserie. Het verbruik van tussen de 8 tot 10 liter per 100 km (stijgt vooral als je meer dan de toegelaten snelheid op autostrades rijdt en de airco goed doet draaien), moet je erbij nemen, maar je bent inderdaad met 2 ton op de baan. Als ik ooit stop als zelfstandige, blijf ik gegarandeerd zo'n wagen houden voor mijn vrije tijd.

Ik wou intussen Angelo wel bedanken, wat verder in zijn verslag staat, kan ik beamen. Ook het geluid valt inderdaad mee, want ik rij continu met GSM-carkit en alleen boven de 120 km per uur, word ik moeilijker verstaanbaar.

Bij de onderhandelingen met de garagehouder vraagt u best bij uw akkoord (gratis ?) spatlappen/slijkbeschermers. De achterklep wordt anders vrij snel vuil en de achterliggers zullen minder ruitenwisserslijtage hebben.

Te uwer informatie: prijs Vito basis is   17.228,60 + BTW min korting rond 10%. Volledige uitrusting met tweede cabine, airco, alle opties (behalve metalisé) + aangepaste trekhaak (let op : alle circuits in auto zijn zwakstroom, geen trekhaak dus door derden plaatsen)   22.310,42 + BTW (in België 21 %).

Koop nooit maar dan ook NOOIT een occasie Vito waar geen CDI-motor in zit (vb. 110D), deze worden in België alleen naar Oostbloklanden geëxporteerd, één op drie motoren is compleet slecht - wordt erkend door Mercedes. Ze raken ze hier nog niet aan de straatstenen kwijt.

Het is momenteel wel de meest gestolen auto in West-Vlaanderen, maar met autoglasgravering omwille van de vele ruiten, daalt de pakkans met 40% voor de professionele dieven (als ze hem moeten hebben, nemen ze hem toch). Bovendien heb ik bedrijfsletters gekleefd die er moeilijker af te krijgen zijn.

Nogmaals mijn dank en proficiat voor uw site!

+ jong/groot gezin

Reactie voor op de website?

61.2. Mercedes Vito, na een jaartje rijden

Een klein addendum misschien bij mijn artikel van verleden jaar. Na één jaar rijden en meer dan 55.000 km verder, ben ik nog even enthousiast. Je ziet het ook aan de vele Vito's die nu rondrijden. Wel heb ik de merkverdeler betrapt op het gebruik van half synthetische olie 10w50 (gewone camions) i.p.v. volsynthetische olie 5w50. Het kan geen kwaad, maar dan mag je er geen 20.000 km mee 'volle petrol' geven. Airco, uitrusting, niets laat te wensen over. En mijn voorste banden zijn nog steeds goed. Wellicht twee nieuwe voorste banden op zo'n 70.000 km (maar ik rij nogal sportief). Wel raad ik om de 40.000 km een Marly dieselreiniger in de diesel aan (anders doet Mercedes dat wel) zodat hij terug trekt als nieuw. Verkrijgbaar bij de Makro Eke (daar staat de diesel/benzine in België ook spotgoedkoop).

Jean Marc

Reactie voor op de website?

61.3. Meer ruimte in dubbelcabine Vito

Naar aanleiding van een aantal reakties over de beperkte ruimte achter in een Vito wil ik graag opmerken dat bij de inbouw ook gekozen kan worden voor een grotere achterklep uitbouw. Dit geeft 5 cm meer binnenruimte.

Jaap

Reactie voor op de website?

61.4. Mercedes Vito

Mercedes Vito: benzine-injectie-motor met moderne vierkleppen-techniek: deze heeft een vermogen van 95 kW (129 pk) en is ook als LPG-motor leverbaar. De Vito heeft alles wat u van een bestelwagen in de klasse tot 2,6 ton verwacht: compacte buitenafmetingen (totale lengte 4,66 m, breedte 1,87 m) en verbluffend veel ruimte binnenin (4,8 m3 laadvermogen). Aannemersuitvoering.??

Dat ie leverbaar is met dubbele cabine wist ik niet. Dat maakt 'm voor mij ook interessant. Voor mijn vier kinderen (12, 14, 14 en 16 jr) wordt de VW Passat Variant te krap. Een MPV (personenbus is te duur) en belastingtechnisch gezien is een bedrijfsauto in aannemersuitvoering interessant.

De Hyandai H200 is te krap heb ik wel gezien.

Frans

Reactie voor op de website?

61.5. Ervaring met de Mercedes Vito

Wij hebben 3 jaar geleden als particulier een nieuwe Mercedes Vito 110 d aangeschaft. We hebben hem laten uitrusten met dubbele cabine. De overweging ging tussen een Voyager, Espace, VW Transporter en deze Vito. Andere busjes vielen al snel af vanwege gebrek aan comfort en wegligging. We wilden daarom persé onafhankelijke wielophanging.

Het is de Vito geworden omdat deze het beste antwoord gaf aan onze vervoersvraag. We hebben 4 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Bovendien ondernemen we nog al eens wat met z'n allen en willen dus ook veel kunnen meenemen. Op vakantie gaan we met een grote tent (de waard vergrote zilvermeeuw) en natuurlijk van alles en nog wat voor 6 personen. Niks op het dak of achter de auto. Ongekend hoor!

De VW is afgevallen omdat we de Vito mooier vonden en omdat je voorin beter met z'n drieen kan zitten. Hij is op schouderhoogte iets breder. Achterin kun je goed met 3 à 4 personen zitten mits de benen niet al te lang zijn.

De kwaliteit viel erg tegen. Naast kleinigheidjes als een afgebroken stoel zijn er ook heel grote mankementen geweest. Direkt vanaf het begin hadden we te kampen met overmatig oliegebruik. Practisch elke tankbeurt moest er ook een liter volsynthetische olie bijgevuld worden! Het verbruik lag op een liter olie op 800 kilometer! Na 15.000 km aanmodderen werd de complete motor vervangen. Geen halve maatregelen dunkt mij. Echter, ook deze motor vertoonde precies hetzefde beeld. Toen bleek dat heel veel turboversies met dit probleem te kampen hadden. De zuigerveren en olieschraapveren bleken bij bepaalde serienummers niet in orde. Voor de 2e keer werd weer de motor vervangen. Met deze motor is het beter gesteld. Nu werken de remmen af en toe verschillend. D.w.z. het pedaal grijpt op verschillende hoogte aan. Gelukkig werkt de rem wel altijd en heeft de garage mij verzekert dat hij niet zal uitvallen. De verklaring zit in de ABS pomp. Omdat deze nu niet definitief stuk is wordt hij niet vervangen. Overigens ben ik benieuwd in het geval dat dat wel moet gebeuren. Formeel is de garantie voorbij. De pomp kost   1.361,34!

Verder rijdt de auto prima. Kan goed meekomen met het verkeer. Ligt als een blok op de weg. Hij is wel iets minder comfortabel als mijn vorige auto. Maar ja,... ik had een Citroën.

Ad

Reactie voor op de website?

61.6. Vito bus 108

70.000 km met deze bus gereden, al heel veel reparaties gehad (hoofdremcilinder, radiator,tankdop, hoesjes on stuurstang). Geen garantie en hij is nu net 3 jaar oud. Door de belachelijke prijzen die de Mercedes garage in Zwolle rekent maar naar een andere garage gegaan. Om mee te rijden is het een prima bus maar hij is erg duur aan de reparaties.

Ben

Reactie voor op de website?

61.7. Vito bus 108 - vito 110 D

Zoals vermeld in mijn eerste aanwijzingen, laat u nooit ofte nooit bedriegen om een oude Vito te kopen: 108 valt ietsje mee, maar 110D en 112D zijn een ramp! Zelf rij ik dus met een Vito CDI (rode letters op motordeksel nazien om zeker te zijn) en dat is vlekkeloos. Alle XXXD zijn rampmotors. De vermelde artikelen hierin getuigen daar nogmaals van. De garagist die dit verzwijgt is niet waardig zijn vergunning als handelaar te behouden.

Jean Marc

Reactie voor op de website?

61.8. Gevolgen van bedrijfsauto

Eigenlijk belangrijke vraag die over het hoofd gezien werd. Als fiscalist en Vito rijder (zie supra) kan ik u volgende zaken aanbevelen:
 1. kinderzitje vooraan geen probleem.
 2. dubbele cabine is natuurlijk niet dezelfde luxe als gewone zetels. Dat is inderdaad een nadeel. Wij konden drie soorten uitvoeringen nemen en kozen de middenversie. De bank blijft uiteraard rechter dan een zetel, maar onze kinderen (nu 7 & 10 & moeke achteraan omwille van kleine van 1 jaar vooraan) hebben er geen probleem mee (tenzij als ik wat snel door de bochten ga).
 3. Let op let op: als u ooit een kind in de koffer zet (leg dus nooit zo'n bekentenis af), kunt u in België tegengehouden worden door de politie/rijkswacht/douane. Als zij dit constateren heeft dit twee gevolgen:
  1. u bent alle voordelen kwijt en de wagen wordt gereclasseerd als gewone personenwagen (met alle boetes daarbij horend, in België vrij ernstig, zeker als u de BIV of belasting op inverkeersteling en taksen meerekent en de foutief afgetrokken BTW - de helft van de BTW dus)
  2. bij een ongeval dekt de verzekering absoluut niets, of toch zeker de kinderen achteraan niet. De zwakste kant van een Vito bij een ongeval boven de 120 km per uur is trouwens de achterzijkanten. Met de rest zult u normaal enkel wat kwetsuren overhouden.
  Tot slot is er in België een houding van de fiscale ambtenaren en een richtlijn dat vensters aan de zijkanten niet mogen in de Vito versie om fiscaal 100% aftrekbaar te zijn. Ik heb arresten die deze bijkomende voorwaarden telkenmale ongedaan maakten (zonder uitzondering).
Voor fiscale info: raadpleeg anders even uw boekhouder-fiscalist, en nogmaals koop geen 108D 110D 112D, zelfs al krijgt u geld toe. Koop enkel de 108CDI, 110CDI, 112CDI. Koop best de 110CDI, dan kunt u daar goedkoop eventueel een 112CDI maken (van de 108CDI ontbreekt de intercooler, dacht ik).

Momenteel op 94.200 km, en de wagen rijdt als nieuw, nog steeds geen echt onderhoud, vooraan 2 nieuwe banden gestopt omdat veiligheid hoofdzakelijk uit banden/remmen/schokdempers bestaat, ongeacht met welke wagen u rijdt.

Jean Marc

Reactie voor op de website?

61.9. Gevolgen van bedrijfs auto: een vraag

(voor Jean Marc)

Hallo Jean Marc,

Bedoel jij dat als de kinderen op de achterste bank van de dubbele kabine zitten, dat ze dan niet verzekerd zijn? Of bedoel je wanneer de kinderen in de laadruimte zitten? Ik begreep het niet helemaal, sorry! Enne, weet jij of datzelfde ook geldt voor Nederland?

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

61.10. Goede ervaringen met Vito 108D

Beste Jean Marc,

Meermalen kom ik je waarschuwing tegen de 108D en 110D modellen tegen. Zelf bezit ik een Vito 108 D uit 1997. De wagen heeft nu 117.000 km gelopen en kan ik vaststellen dat ik er nog immer geen noemenswaardige problemen mee heb ondervonden. Het is natuurlijk wel zo dat de onderhoudsintervallen kleiner zijn dan die van een CDI uitvoering. Bovendien zijn tweedehands Vito's vaak bij de eerste eigenaren (meestal bedrijven) door verschillende chauffeurs bereden. Met als gevolg dat niemand zich echt verantwoordelijk voelt voor het onderhoud.

Nogmaals, ik heb goede ervaringen met de Vito 108D maar dat kan natuurlijk mazzel zijn.

Frans

Reactie voor op de website?

61.11. Nieuwe motor voor vito 110D

Als eerste vraag: een vito 112D bestaat die? Ik heb vernomen dat alleen de 108D en de 110D bestaan. Pas toen de CDI motoren kwamen is er een 112 versie bijgekomen met 122 Pk.

Ik zelf rijd een 110D uit nov 1997. Bij 10700 km nieuwe motor, bij 150.000 km koppakking vervangen. Zou graag meer vermogen willen hebben, maar wil deze auto niet kwijt, is geheel aangekleed. Is geen tweede van. Weet iemand waar je een komplete 112 of 110 cdi motor + bak en elektronica kan kopen om dit geheel te transplanteren?

Reactie voor op de website?

61.12. Voorin?

Hoe zit het nou bij de Vito, mag nou ieder kind vóórin op de duobank, of vanaf 12 jaar, of in een maxicosi, of in een autostoel of op een verhogend zitje? En heeft de Vito op alle zitplaatsen 3-puntsgordels? En hoe zit dit bij de Ford Transit?

Wij willen namelijk graag een 4e kind, maar hebben nog geen geschikt vervoer.

Daniëlle

Reactie voor op de website?

61.13. Vito113 benzine/lpg ervaring?

We zagen een advertentie van een vito 113 benzine/lpg met grijs kenteken. We hebben naast gezin ook een zaak, dus voor ons geen probleem. In al jullie ervaringen echter wordt alleen gesproken over Diesel motoren. Heeft iemand ervaring met de 113, en kan iemand mij vertellen wat de maandelijkse belasting en verzekering kost??

Bedankt!! Debby

Reactie voor op de website?

61.14. Koop geen Vito 113 en al helemaal niet op gas

De echte reden kan ik je niet geven maar mijn neef werkt bij de Mercedes Dealer. Ik heb me net een 108 CDI aangeschaft en heb vooraf met hem overlegd wat op dit moment verstandig is. Hij heeft mij afgeraden te kopen de, V 108 D, V 110 D, V 230, V 113 en de V 280 alle modellen t/m 1998.

De 108, 110 en 112 CDI motoren zijn via Chiptunen sneller te maken maar dit wordt afgeraden.

Koop nooit een Vito bus op gas, je kunt dan net zo goed je geld gewoon aan mij geven.

Beste koop op dit moment blijven de laatste 3 genoemde types hoe mooi de anderen erook uitzien of lijken.

Nogmaals ik neem aan dat mijn neef mij het meest oprechte koopadvies geeft en hij zal het als Mercedesdealer toch wel weten denk ik.

Succes met de aankoop van deze prachtige bus.

Reactie voor op de website?

61.15. V220 het stuk ellende

Na de tweede week al voor de eerste keer weggetakeld nog geen 1500 km op de teller. Mercedes assistance = 4 uur wachten eer er een garagist opduikt. Vervolgens getakeld worden en met 5 volwassenen en 1 kind in een A-klasse 200 km rijden. Twee maanden later zelfde scenario weer het injectiesysteem, nog 5 maanden later de cylinderkoppakking, gevolgd door 4 maand later nog maar eens het injectiesysteem. Reken door nog enkele tussentijdse garagebezoeken bij voor defecte sloten, rammelende versnelling, rook uit de motorruimte en je bent 2 jaar verder waarin je 5 keer in panne staat, de garantie ondertussen verlopen is en er zich nieuwe problemen aandienen tegen een vlot tempo. Zo is er nu weer een probleem met de remmen en deed de koppeling het daarstraks ook al niet. Nu ik er wat op let merk ik inderdaad veel vito's en v klasses op straat maar veel eigenaars hebben gelijkaardige verhalen kortom op deze wagen kan je niet rekenen en ik verlang terug naar mijn vorige wagens voyager en nissan prairie waar ik nooit problemen met had.

Raymond

Reactie voor op de website?

61.16. Vito 113 LPG

Ik rij al 3 jaar zonder problemen met een Vito 113 op gas als eerste eigenaar. De Mercedes dealer heeft mij ten onrechte afgeraden een vito op gas te gaan rijden. Met het huidige injectie systeem is het geen enkel probleem. Zij verkopen echter liever diesel en een echte motivatie heb ik nooit gehoord. Voordelen van belasting 22 Euro per maand en toch goedkope brandstof. Mijn auto heeft bovendien twee schuifdeuren naast natuurlijk dubbele cabine.

Wim

Reactie voor op de website?

61.17. Open(schuif?)dak Vito

Weet iemand waar een open(schuif?)dak voor een Vito te krijgen is? Ik wil dus een dak dat precies in het voorste vak op het dak past. Ik heb het hele internet afgezocht en heb hier niets over kunnen vinden. Ze bestaan wel want af en toe zie ik er weleens 1 rijden maar volgens mij zijn die fabriek-af geleverd.

Reactie voor op de website?

61.18. Open schuifdak Vito

Bij Jordens schuifdaken, Lagelandsweg 51 6545 CC te Nijmegen (024 3730395) kun je probleemloos zo'n dak in laten bouwen. Div. mogelijkheden. Zelf ook gedaan en heb daar goede ervaring mee.

Succes, Dick

Reactie voor op de website?

61.19. Problemen met Vito

Beste Jean Marc,

Ook ik heb met mijn Vito (110D-dubbelcabine) alleen maar problemen gehad. Inmiddels is de auto 6 jaar oud. Ik heb hem gekocht toen hij 2 jaar oud was en inmiddels meer dan 7000 euro aan reparatie uitgegeven. Nieuwe koppakking, nieuw versn. mechanisme, nieuwe voetremkabels, compleet gereviseerde versnellingsbak, compleet vervangen koelsysteem enz. Een ramp.

De Mercedes importeur is steeds niet thuis met de mededeling dat de auto nu toch wel 6 jaar oud is. Hij heeft echter maar 150000 km gelopen. (ik ben blij dat ik geen bedrijf heb!) Wordt het is niet tijd om een website op te richtten voor ontevreden Mercedes klanten?!

n.b. inruilen is geen optie want de garagehouders willem hem gewoon niet of tegen een veel te lage prijs

Reactie voor op de website?

61.20. Vito dubbele cabine voor 6 personen

We zijn een gezin van 6 personen, bestaat er een vito met dubbelle cabine voor 6?

Didier

Reactie voor op de website?

61.21. Mijn ervaringen met 110D

Ik heb nu bijna twee jaar een 110D, en heb er geen enkel probleem mee gehad. Heb nog nooit naar de olie gekeken, alleen net voordat tie naar de keuring moest. (is van 1997). Olienivo was in die bijna twee jaar van max naar half gegaan en dat lijkt me redelijk. Alleen een probleem met de startonderbreker, maar dat is het Tex alarm. Voor de rest alleen maar lof. Dus de verhalen over een 110 of een CDI is onzin, misschien een pechgeval gekocht.

Mercedes maakt nu eenmaal geen rotzooi.

Johan

Reactie voor op de website?

61.22. Problemen met Vito

Hallo Vito-liefhebbers.

Ik heb net een Ford Transit 2.0 TDCI dubbel cabine aangeschaft. Na lang vergelijken en testrijden met andere merken, kregen wij bij Ford het meeste wagen met de meeste opties voor ons geld.

Wat betreft de Vito: ik werk zelf in een garage en ik hoor voor 90% niets dan klachten over de afwerking en kwaliteit van de Vito. (Maar ja, een mercedes gebouwd in Spanje, wat wil je? denk maar aan de MB 100D) Mijn advies: Doe de moeite om eens langs te gaan bij Ford. De nieuwe Transit met TDCI is echt wel de moeite !

Kurt

Reactie voor op de website?

61.23. Lof voor Vito

Ford Transit? We praten niet over boesjes maar over Mercedessen.. en er is niks mis mee met de Vito. Wat hebben die mensen gekocht, daar gaat het om. Heb van anderen niks anders dan lof gehoord. De transits? Die hoor je al van kilometers ver, zien er niet zo gelikt uit als een Vito, en ze zijn primair om mee naar Istanbul te rijden. Mercedes Vito is een personenwagen in de vorm van een bus. Prima kar!

Johan

Reactie voor op de website?

61.24. Schuifdak op Vito

Hoi Dick,

Ik las je reactie en vroeg me af wat voor dak je hebt. Is het er eentje die over de (bijna) gehele breedte van de auto gaat (past precies in zo een vak in het dak) of een kleiner model. Wat was de prijs?

Bob

Reactie voor op de website?

61.25. Dieselspoeling

Gelieve notitie te nemen dat bij het afsluiten van een onderhoudscontract in België er geen dieselspoelingen worden betaald door de onderhoudscontracten. Wilt u deze toch zult u ze zelf moeten betalen. De reden hiervoor is mij onbekend maar als werknemer in een werkplaats van Mercedes wordt de dieselspoeling enkel gebruikt voor mensen die "ZELF" hun rekening betalen. Spijtig voor de anderen...

Dasouth

Reactie voor op de website?

61.26. ABS POMP

Indien een onderdeel tijdens de waarborgperiode mankementen vertoont maar niet helemaal defekt is kan men vragen om een officele inspecteur erbij te halen en hem de beslissing te laten nemen. Zit men juist (tot ongeveer een jaar en afhankelijk van de km-stand en tijdig onderhoud) buiten de waarborg kan men een esculab laten aanvragen.

Met een beetje geluk springt Daimler Crysler bij in de kosten waardoor bv nog enkel de werkuren betaald dienen te worden. Een kleine nota, het ligt niet aan de atelier dat een esculab niet goedgekeurd wordt, DCBELUX beslist hier volledig autonoom.

Indien men een esculab krijgt dient deze herstelling binnen de 21 dagen te gebeuren of DBBELUX betaald niets en de rekening is volledig ter uwe lasten. Voor meer informatie gelieve een technisch adviseur van een officiële werkplaats te raadplegen

Dasouth

Reactie voor op de website?

61.27. cdi motor in gewone D uitvoering

Heb dit nog nooit gezien en is volgens mij ook zo goed als onbegonnen werk. In de cdi versie zijn namelijk alle stuurdozen via canbus verbonden. Bij de gewone diesel is dit echter niet het geval, dit zou willen zeggen dat men alle stuurdozen mee dient te vervangen. Motor zo'n 5000, stuurdoos motor 1000, stuurdoos combi 1000, stuurdoos cv, abs, ..... alsook koplampen, niet meer met onderduk gestuurd maar elektrich verstelbaar en ga zo maar door. Dit is echt een niet te doen werk zowel in de prakrijk als betreft kosten

Trouwens, welke zware problemen doen zich voor bij een gewone D-uitvoering? om de 100.000km een koppaking maar voor de rest? Af en toe een nieuwe ventilateurriem en je bent er, met de cdi zijn er wel andere problemen, gloeibougies die afbreken, injecteurs die niet willen loskomen om nog maar te zwijgen over de kleine metaalschilfers in de mazouttank, als die in het systeem geraken mag je ook rekenen op 4000 Euro kosten dus wat is de slechtste?

Volgens mij kan je nog best even wachten als je nu een vito wil kopen. Binnenkort komt er een nieuwe uitvoering van uit, motor is ook en cdi maar gevasseerd op de Sprinter, en ja eidelijk achterwieltractie, gedaan met stofkappen van de cardan, een dag werk voor een koppeling en onhandig werken an de motor. Lang leve achterwielaandrijving.

Greetz Dasouth

Reactie voor op de website?

61.28. Vito 108D: een fijne wagen

Hallo

Ben het niet met je eens dat de 108D en 110D slechte motoren hebben. Zelf heb ik een 108D die ik nu alweer een jaar heb en probleemloos mee rijd. Kortom een fijne wagen.

Gr: André

Reactie voor op de website?

61.29. Verzekeringen en dubbele kabine

U moet enkel specifieren aan de verzekeringsmakelaar dat er 5 plaatsen in de wagen zijn (anders ben je niet verzekerd voor de achterste rij). De meerprijs draait rond de 10 euro.

Mario

Reactie voor op de website?

61.30. Open dak

Hollandia levert een opendakje dat precies past.

Job

Reactie voor op de website?

61.31. Temperatuur achter in dubbele cabine

Ik overweeg de aanschaf van een Vito dubbele cabine. Ik las hier een bericht dat het op de achterbank zomers te warm is. Ik heb twee kinderen in de leeftijd van 2 en 0 jaar. Graag zou ik jullie ervaringen horen. Alvast bedankt.

Koen

Reactie voor op de website?

61.32. Wat wel en wat niet te kopen

Wij lopen met het idee om een Vito 230 Turbo diesel uit 1997 te kopen met 204.000km op de teller. Nieuwe Airco, luchtpompvering, banden, 7 leren stoelen + tafel. (deze zal tevens onze caravan moeten trekken) In jouw e-mail lees ik dat jouw neef het afraadt om een V230 t/m 1998 te kopen. Daar wij geheel voor het eerst een Vito overwegen wil ik vragen of dit advies ook geldt voor bovenstaande aanbod. Met dank

Reactie voor op de website?

61.33. 108D, 110D slechte auto?

Wat een onzin over de kwaliteit van de 108D en 110D. Afgezien van het feit dat deze ongeblazen diesels iets meer brandstof verbruiken dan hun modernere CDI-broertjes is er niets mis mee. Overmatig olieverbruik en lekke koppakkingen worden meestal veroorzaakt door te snel opwarmen en afkoelen van de motor. Ofwel: plankgas wegscheuren met een koude motor! Eigen schuld, dikke bult. De CDI motor wordt na de koude start automatisch begrensd waardoor ze bestand zijn tegen slechte chauffeurs. Als je de 108D en 110D tijd geeft om rustig op temperatuur te komen dan gaan ze 4 ton+ mee.

Als monteur in een mercedes-gargage weet ik alles over de Vito en de V-klasse.
Modellen t/m '97: Elektrische opties
Alle Modellen: Fragile aandrijving, kan niet veel overbelasting verdragen. Vandaar de achteraandrijving op de nieuwe vito en viano.

Jan, chef werkplaats mercedes garage

Reactie voor op de website?

61.34. Brandstofverbruik transit 2.0 TDCI 125 pk

Op 57.24 Kurt jij rijdt een ford transit 20. TDCI 125 pk , kan je mij vertellen wat het brandstof verbruik is van deze auto, ik ben ook opo zoek naar een dubbel cabine bus.

Reactie voor op de website?

61.35. Mijn busje en ik

Vol trots stap ik in mijn woonplaats een VW dealer binnen met de intentie een bedrijfs wagen aan te schaffen (februari 2000). Na een kwartier de showroom bezichtigd te hebben besloot ik zelf maar naar de balie te lopen waar de verkopers een gezellig onderonsje hadden. Na eerst naar elkaar te kijken wie nou eigenlijk mij zou helpen stapte er iemand aarzelend op mij af "goede morgen, kan ik u helpen." Gelukkig men wilde mij nog helpen. Ik bevestigde zijn vraag met: "Jazeker ik ben op zoek naar een luxe bedrijfs auto met dubbele cabine." Vervolgens draaide hij zich om graaide in de kast een paar folders en overhandigde deze aan mij. Stomverbaasd nam ik deze folders aan en melde dat ik eigenlijk een offerte wilde en deze auto wilde zien. Nou meneer lees eerst maar even de folders. Stomverbaasd en verbouwereerd draaide ik mij om met de folders onder mijn armen en heb de showroom verlaten.

Ik stapte in mijn auto en vervolgde mijn weg naar de mercedes dealer. Met de gedachte van mijn eerdere ervaring van de VW dealer in mijn hoofd stapte ik de showroom binnen. Twee vriendelijke heren stelden zich netjes voor en wensten mij een goede dag en vroegen of zij mij wellicht konden hebben. Ik meldde dat ik op zoek was naar een bedrijfswagen met dubbele cabine. Een van de heren legde mij vriendelijk uit dat zij uitsluitend een personenwagendealer waren en verwijst mij naar een collega bedrijfswagen dealer iets verderop.

Ik weer mijn auto in en meteen naar de bedrijfswagendealer. Bij binnenkomst van de dealer werd ik stomverbaasd verwelkomd met mijn naam. De verkoper meldde mij dat hij net gebeld was door eerder genoemde dealer dat ik onderweg was. Ik zelf ervaarde dat als zeer prettig zeker na het eerste bezoek van de VW dealer. Na een verkoop gesprek beslot ik meteen een proefrit te maken met een vito en merkte dat de auto niet voldeed aan mijn persoonlijke wensen en eisen. De verkoper bood mij vervolgens aan een week later een proefrit te maken met een v-class, waarop ik inging. Na deze proefrit was ik verkocht, deze wagen voldeed meer Dan alles aan mijn persoonlijke eisen. Eindelijk was het zover. Ik kon mijn eerste spiksplinternieuwe wagen afhalen. Na enige uitleg van de verkoper kon ik eindelijk de nieuwe wagen meenemen.

Ik stapte in en draaide de contactsleutel om en niets: hij wilde niet starten. Om een lang verhaal kort te maken, drie monteurs zijn 2 uur bezig geweest om hen aan de praat te krijgen. Eindelijk kon ik rijden. De dagen daarop werd ik geconfronteerd met een cruise control die niet of uitzichzelf werkte, een alarm dat een eigen leven had, portiersloten die regelmatig vanzelf op en neer gingen, binnenverlichting idem, remlichten die contra werkten (rem in trappen gingen deze uit in plaats van aan). Met deze klachten ben ik vervolgens die week daarop naar de dealer gegaan. Deze heeft meteen actie ondernomen en top service geleverd in alle opzichten om deze klachten te verhelpen.

Na weer enige tijd in de auto te hebben gereden kwamen er weer klachten terug en deden zich weer nieuwe klachten voor. Hieronder een opsomming van de klachten van het eerste jaar. Ik probeer het kort te houden: Cruise control, Binnen verlichting, Airco, Alarm, Portiersloten, Luchtvering regelaar, voorste gedeelte uitlaat stuk, Brandstofpomp defect, Lage accu spanning, Scheurtje in carosserie achterklep, Rammeltjes, Hoog brandstof verbruik 1 op 6, Brandstof lekkage, Diesel lucht in interieur, Meters en lampjes op dashboard een eigenleven, Start onderbreker spontaan aan tijdens rijden, Linker portier raam vaak niet naar beneden, Ruiten sproeiers eigen leven. En veel terug kerende elektrische storingen.

Ik moet zeggen dat veel van deze storingen (tijdelijk) zijn verholpen, echter veel kwamen er weer regelmatig terug. De dealer heeft er alles aangedaan en nu nog steeds om deze problemen te verhelpen zelfs een aantal met succes. Ik moet benadrukken dat de service en het begrip altijd perfect is geweest. Echter het vertrouwen in deze auto heb ik niet meer. Na overleg te hebben gehad met mercedes Nederland heeft men besloten om op dit voertuig de garantie te verlengen tot 3 jaar met een maximum van 75000 km. Ik heb mijn auto een week lang bij de dealer achtergelaten zodat zij alle problemen grondig konden verhelpen, en ben met deze voorwaarden akkoord gegaan.

En nu drie jaar verder. In de tussentijd is de auto regelmatig teruggegaan naar de dealer met terugkerende klachten veelal elektrische storingen. Voordat de verlengde garantie termijn verlopen was heb ik wederom contact opgenomen met Mercedes Nederland samen met mijn Dealer met de vraag wat nu verder. Door omstandigheden van mercedes heb ik nog niets vernomen. Wat mij op dit moment zorgen wekt zijn de reparatiekosten die in de afgelopen drie jaar zijn geweest. Een raming is ongeveer 50% van de aanschafwaarde van de auto. Mijn conclusie is dat een auto en zeker van dit merk en zelfs ook in de folder vermeld dat dit een betrouwbaar product is met een lage afschrijving en lange levensduur, niet aan de verwachtingen voldoet.

Het enigešpositieve is wat ik kan melden dat de dealer zijn best heeft gedaan om de problemen te verhelpen en goede service heeft gegeven en zelfs kosten die niet verhaald konden worden bij mercedes benz Nederland voor eigen rekening heeft genomen. Wellicht had ik vanaf het begin anders moeten handelen. Maar dat is achteraf.

Eduardo

Reactie voor op de website?

61.36. Vito-probleem en ervaring met Nissan Vanette

Met de Mercedex Vito is er een probleem dat zeker te voorkomen is; Mercedes heeft een aantal modellen met voorwielaandrijving gemaakt. KOOP DEZE NIET! Mercedes heeft de produktie hiervan beëindigd nu, en dat wordt niet voor niets gedaan (dit zijn de "echte" probleem gevallen).

Ik rijd zelf Nissan Vanette met dubbelle cabine, goedkoop, simpel, weinig onderhoud nodig tot zover (heeft nu +/- 85000 gelopen). Er zijn gebruikt vele luxe uitvoeringen (met o.a. airco en versterkte deuren voor de veiligheid) te vinden voor acceptabele prijzen.

Nadelen zijn oa weinig beenruimte achter (zeker bij lange bestuurder! ik houd zelf +/- 15 cm over tussen achterbank en bestuurders stoel). Leeg is deze auto erg gevoelig voor zijwind, maar dit is eigenlijk alleen van toepassing op de grote weg boven de 110 km/h.

Reactie voor op de website?

61.37. Een tevreden vito fan

Na lang zoeken eindelijk een site gevonden waar ik mijn Mercedes Vito gevoel op kwijt kan. Ik ben de gelukkige eigenaar van een vito 110 td van 11e maand 98 met nu 117.000 km op de teller en mag zeggen dat ik een bijna probleemloze auto rijd, het enigste wat ik tot nu toe heb mogen vervangen aan de auto is 1 abs melder op het rechter achterwiel en een setje turboslangen a 50 euro. Dus ik deel niet de mening van somige andere mensen dat dit een rampenauto is.

Ik ben zelf erg gecharmeerd van het model en steek er veel vrijetijd in om mijn auto te stylen naar mijn eigen wensen. Heb laatst 18 inc velgen onder de auto gezet en dat maakt hem wel heel netjes.

Ik ben zeer tevreden over de overzichtelijkheid van de auto daar ik hem zelf makelijker inparkeer dan mijn voorgaande vw passat. Ruimte zat zelfs met een dubbele cabine en een beter overzicht op de weg door de hoge zit, waardoor ik veel ontspannender rijd.

Wij gebruiken de auto alleen voor prive (ongeveer 35000 km per jaar) en voor mij niks anders meer dan de vito, en laat ik vooral de goedkope wegenbelasting niet vergeten, voor de verandering spek ik de belastingdienst eens niet en ik rijd toch in een personenauto!

Zo dit is mijn gevoel over de Mercedes Vito, ik kan wel zeggen een auto die absoluut mijn passie gevonden heeft. Graag zou ik ook met andere vito fans in contact willen komen om de passie te delen.

Reactie voor op de website?

61.38. Vito op benzine

Hallo,

Om even te reageren, als jullie net de staatsloterij hebben gewonnen kun je wel aan een Mercedes Vito op benzine/LPG beginnen. Een Mercedes op benzine gaat nog wel. Maar een Mercedes op gas is een regelrechte ramp. Ik spreek als monteur van een Mercedes garage uit ervaring. De reparaties van een LPG Vito reizen echt de pan uit. Koop dan liever een diesel,indien mogelijk, wel 1 met een CDI motor voor het meeste plezier, en de minste onkosten.

Vriendelijke Groet Wolter.

Reactie voor op de website?

61.39. Ervaringen met MB vito 113

Hallo,

Ik ben van plan een Vito 113 te kopen, dit is dus een benzine uitvoering. Omdat er hier zo weinig stukjes staan over de benzine uitvoeringen zal ik willen vragen of iemand mij hier iets meer over kan vertellen, of zijn ervaringen wil delen?

Alvast bedankt.

Bart

Reactie voor op de website?

61.40. Lange ervaring met Vito 108 D

Uit alle bovenstaande reacties van Vito-rijders blijkt mij dat er eigenlijk weinig mensen bij zijn die al echt een lange ervaring hebben met de Vito. Ik kocht begin 1997 een nieuwe Vito 108 D en heb er inmiddels 230.000 kilometer opzitten. De eerste vier jaar heb ik er een heerlijke auto aan gehad met weinig problemen, al vond ik dat een nieuwe uitlaat na 120.000 kilometer voor een auto die alleen lange afstanden rijdt en waar bijna nooit korte ritjes mee worden gemaakt, wel wat vroeg was (inmiddels heb ik de uitlaat bij 210.000 km opnieuw moeten laten vervangen).

Maar bij 160.000 kilometer begon de ellende. Ik kreeg problemen met de versnellingsbak, de aandrijfassen, de lagering van de spanrol en een reeks van kleinere zaken. Nu begint de auto aan de schuifdeur en op het plaatwerk aan de rechterzijde van binnenuit door te roesten. Sinds 2001 ben ik ruim 7000 euro aan garagerekeningen kwijt. Met de motor van deze auto heb ik overigens geen enkel probleem gehad, het olieverbruik is 0,0 en hij loopt nog net zo mooi als toen hij nieuw was.

Met mijn vorige auto (een Toyota) heb ik probleemloos 440.000 kilometer gereden, ik had niet verwacht dat ik dit met een Mercedes zou kunnen evenaren, maar dat een auto van dit merk na 160.000 (rustig en zorgvuldig) gereden kilometers eigenlijk niet meer echt rendabel te exploiteren is had ik niet kunnen vermoeden.

De service van de Mercedes-dealer is trouwens perfect, niets dan lof daarvoor. Je betaalt er uiteraard wel fors voor, maar ze zijn altijd zeer behulpzaam en voorkomend. En als er een probleem is, dan helpen ze je in een record tempo weer op weg.

Voor herstel van de roest wil de dealer mij voor de helft van de kosten tegemoet komen (Mercedes laat het in deze geheel afweten), maar ik heb laten weten dat de auto mij nu wel duur genoeg is geweest. De dealer heeft mij in reactie daarop een aanbod gedaan voor inruil tegen een nieuwe overjarige 110 CDI met fikse korting. Een snel geregelde proefrit in een Opel Vivaro (=Renault Trafic) met 6-bak en 100 pk motor heeft mij doen besluiten niet op het aanbod van Mercedes in te gaan. De Opel-Renault rijdt zeker niet minder dan een Vito. Hij is een stuk goedkoper (zelfs goedkoper dan een Vito met fikse korting), net iets ruimer en enorm veel stiller, mede door de 6-bak die hoge snelheden met een laag toerental mogelijk maakt. Wat betreft uitrusting en veiligheid is hij zeer vergelijkbaar met de Vito, met standaard ABS en airbag. Volgens verbruikers-ervaringen moet hij ook nog een stuk zuiniger zijn dan de Vito, ondanks zijn enorm krachtige motor. Opel geeft een heel aardige inruilprijs.

En Opel en Renault geven 12 jaar schriftelijke garantie tegen doorroesten van binnen uit op de Vivaro en Trafic. Hoe de Opel-Renault zich op den duur houdt moet ik natuurlijk afwachten, maar na mijn ervaring met Mercedes durf ik de gok wel te wagen. Over zes jaar, als mijn Vivaro er weer meer dan 200.000 kilometer op heeft zitten hoort u opnieuw van mij!

Voor de cijferaars onder u, nu ik besloten heb mijn Vito in te ruilen en de inruilprijs weet, heb ik kunnen uitrekenen wat de auto mij nu over al die jaren heeft gekost. Het komt neer op ruim 16 eurocent per kilometer. Dat valt me nog mee, maar daarbij speelt een rol dat ik betrekkelijk veel rijd (tussen de 30.000 en 40.000 km per jaar en hoofdzakelijk snelweg).

Degene die de aanschaf van een Vito overweegt wens ik sterkte met de beslissing. Als je niet te veel rijdt kun je er een heerlijke auto aan hebben. Maar ik adviseer met klem ook eens naar andere merken te kijken. Sla Renault of Opel (of Nissan, want die levert hem ook) niet over, al geeft het model misschien niet direct aanleiding tot 'liefde op het eerste gezicht'......

De nieuwe Vito vind ik overigens geen alternatief. Ook deze heeft, net als de Opel-Renault, een zes-bak. Maar de overbrengingsverhoudingen liggen heel anders, waardoor je met de 109 CDI in de zesde versnelling bij 120 km per uur toch nog zo'n 3000 toeren draait. De versnellingen liggen zeer dicht bij elkaar, waardoor je voortdurend zit te schakelen. Tenzij je natuurlijk versnellingen overslaat (dat kan de motor aan), maar dat is ook lastig. Met die zesbak is de nieuwe Vito wel een goede trekker, voor wie daarnaar op zoek is.

Andrew

Reactie voor op de website?

61.41. Aandrijving

Hoe zit het met een voorwiel aangedreven vito 110cdi van 2000 is deze wel goed of niet ik ben namelijk van plan er een te kopen.

Reactie voor op de website?

61.42. En wat met de TD versie?

Ik ben volop op zoek naar een Vito wagen om mee op vakantie te gaan. De bedoeling is om er een simpele camper van te maken. Na het lezen van deze site krijg ik wel schrik om een okkasie Vito te kopen. Hoe zit het met de TD versie. Ik heb er namelijk een tegen gekomen voor een redelijke prijs een 110TD van 1997 met 106000km voor 8000€. Wat denken jullie hier van?

Reactie voor op de website?

61.43. Ervaringen met de MB Vito.

Ik ben reeds 4 jaar in het bezit van een Vito 108 CDI en ik moet zeggen, ik vind hem ronduit teleurstellend op kwalitatief niveau. Het positieve is, dat de rijeigenschappen en het comfort op hoog niveau staan. De Vito wijkt zelfs bij windkracht 10 niet van zijn koers!

In schril contrast daarmee is het gesteld met de kwaliteit van de toegepaste techniek. Ik heb slechts 53.000 km op de teller staan en al een hele reeks extra garagebezoeken gehad. Alhoewel het instructieboekje doet vermoeden dat de Vito slechts eens per 22.500 km naar de garage hoeft voor onderhoud, in de praktijk ben je er vele malen meer. Zaken als defecte ABS-pomp, airco, parkeerrem, fluitende ventilatie, koelwaterverlies, hakerige gordelrolautomaten in de dubbelcabine, roest aan het chassis, lekkage voorruit, loslatende hemelbekleding in de dubbelcabine en defecte voorwiellagers zijn meer regel dan uitzonderingen.

Er zijn diverse internetsites, waarin gefrustreerde Vito-eigenaren zich beklagen. Wil je ondanks deze risico's toch een Vito aanschaffen, dan is er nog de krappe dubbelcabine. Als je kleine kinderen hebt, gaat het nog wel, die van mij zijn 12 en 14 en beginnen nu te klagen over zere knieen i.v.m. de gebrekkige beenruimte.

Ondanks de garantie en coulance van de Mercedes Benz dealer zijn de exploitatiekosten van deze auto zeer hoog. Ook reguliere beurten zijn erg duur in verhouding tot bedrijfsauto's uit dezelfde categorie. Ik heb in mijn omgeving een aantal Vito-eigenaren, die dezelfde ervaring hebben.

De nieuwe Vito vind ik een scheet. Hij is bijzonder fraai vooral van binnen. De dubbelcabine is ruim en gezellig. Ik zal hem echter niet aanschaffen na alle ellende, die ik met het vorige model heb gehad. Ik zal niet zeggen nooit meer MB, maar ik moet eerst opnieuw overtuigd raken van de kwaliteit van deze auto's.

m.vr.gr. Reinier.

Reactie voor op de website?

61.44. Mercedes Vito

Mercedes maakt kwaliteitsauto's en daar is iedereen het wel mee eens. De Vito is eigenlijk bedoeld als 'proef' want dit is zwat de eerste MPV die Mercedes ooit gemaakt heeft. De Vito heeft bij sommige chauffeurs meer gefaald dan geslaagd. Komt dat misschien omdat dit de eerste voorwielaangedreven en van omvang en gewicht een grote Mercedes is?

Ik heb een paar keer met een 110CDi gereden en qua eigenschappen is hij goed op de weg. Verhouding pk/gewicht is minder, hij heeft dan toch een goede 20 seconden nodig om 100 op de teller te krijgen en zal met moeite de 155 halen. Dat zijn dezelfde resultaten als mijn eigen bus(Nissan Serena 2.0 Diesel) en ben ik 'trage' wagens gewoon.

Stukken zijn er afhankelijk van het rijgedrag (of niet?) Zo rij ik al 10 jaar met mijn bus zonder problemen. Vito wordt nu niet meer gemaakt, maar nu is er de Viano: een monster van een auto!! Moet je maar is uitproberen.

C.

Reactie voor op de website?

61.45. Koop nooit een Vito op gas!

Ik heb nu ruim een jaar een Vito 113 op gas. Dit was echt de miskoop van de eeuw. Mercedes Nederland liet de gasinstallatie centraal inbouwen bij een bedrijf in Zevenaar (van Eick). Helaas is dit bedrijf failliet gegaan waardoor de know how ontbrak. Gevolg is een auto die niet goed rijdt! Tot overmaat van ramp maar ingeruild na veel ellende. Dus niet doen! Volgens de garage(s) (Allen mercedes) moet je op Gas gaan koken en niet rijden.

Gr. Jack

Reactie voor op de website?

61.46. Vito 110D geen probleem

Meermalen lees ik ten onrechte dat een 110D een ramp zo zijn, het is zo dat inderdaad bepaalde serie nummers, met name v.a.'96 tot half '98, veel motorische problemen hebben. Zelf rijd ik al een jaar in een 110D van na half '98 en ben uitermate tevreden, heb nog niets gehad en ook naar Frankrijk met continu 140 a 150 km/uur op de teller is geen probleem (verbruik ligt dan wel wat hoger 1 op 7,5). Dus niet alle D motoren zijn per definitie een ramp.

Jack

Reactie voor op de website?

61.47. Kopen Jan?

Beste Jan,

Na je goede ervaringen met de Vito 110 d bied ik je de mijne te koop aan. Je krijgt er alle garage rekeningen t.w.v. 9000 euro er gratis bij. En als je hem laat APK keuren neem dan een goed gevulde beurs mee of misschien ben je zelf handig?

Groetjes Dick.
(een zeer teleurgestelde mercedes rijder)

Reactie voor op de website?

61.48. Graag ervaringen met de vito's vanaf bj 2002

Graag ervaringen met de vito's vanaf bj 2002.

Eric

Reactie voor op de website?

61.49. Is een Vito nou goed niet?

Over de Vito staan hier zeer uiteenlopende reacties. Ook ik heb een Vito (110D, 1998) en heb daar de nodige problemen mee gehad. Zijn Vito's daarom slechte auto's? Of zijn ze juist goed omdat iemand anders een probleemloos exemplaar heeft? In beide gevallen is het antwoord een luid en duidelijk "misschien".

De Vito is tot stand gekomen in een periode dat Mercedes-Benz een enorm kostenbesparingsprogramma doorvoerde. Ook de vorige C-klasse (1993) en de A-klasse (1996) hebben daarvan de gevolgen ondervonden. Componenten en materialen werden wat goedkoper ontworpen en ingekocht, het ontwerp werd minder "over-engineered" dan voorheen enzovoorts. Dit alles om aan een verkoopprijs te komen die de markt zou accepteren. Ter toelichting: ik heb zeven jaar bij MB Nederland gewerkt en heb nu nog bijna dagelijks contact met (ex-)collega's van dat bedrijf. Waaronder iemand die in gebruikte Vito's en andere bedrijfswagens handelt.

Gevolg voor de Vito: een relatief groot aantal problemen. Ik zeg met nadruk "relatief" omdat er duizenden Vito's volstrekt probleemloos rondrijden. Maar er zijn er (veel) teveel waar wél problemen aan zijn. Bij de oudere modellen zit dat vooral in de montage en afwerking (roest, bijgeluiden), bij de latere modellen zijn er relatief veel problemen met de CDI-techniek. En vooral dat laatste kan ernstig in de papieren lopen: 1 CDI-inspuitventiel kost 450 Euro ex. BTW. En bovendien zijn ze vaak buitengewoon moeilijk uit de cylinderkop te krijgen met het risico op zeer dure gevolgschades.

Samenvattend: een fijn rijdende auto waar een mens uiterst gelukkig mee kan worden. Maar ook een auto waarbij je niet verbaasd moet zijn als er het nodige mee mis is. Een bonus is dan - zoals iemand al schrijft - dat de MB-werkplaats in het algemeen snel werkt. Ze hebben immers met *bedrijfs*auto's te maken en die moeten snel weer rijden. Je kunt er dus ook 's avonds en in het weekend terecht. Maar eigenlijk zou je die (goede) werkplaats niet nodig moeten hebben.

Advies: wil je top betrouwbaarheid, koop dan een Toyota Hi-Ace!

Marten (24-2-2004)

Reactie voor op de website?

61.50. Ruimte dubbelcabine Vito I

In enkele bijdragen wordt geklaagd over de geringe beenruimte bij de achterbank van een Vito dubbelcabine. Dat is zeker een punt van aandacht bij de aankoop.

Let op: het is niet iets waaraan iets te veranderen valt - althans niet zonder de wet te overtreden. De wettelijke eisen t.a.v. de dubbelcabine zorgen er namelijk voor dat de bank zover naar voren moet. In de nieuwe Vito is een dubbelcabine zelfs niet meer leverbaar in de kortste uitvoering. De laadvloer van het nieuwe model is namelijk korter geworden dan voorheen zodat er nu helemaal geen beenruimte meer zou overblijven. En dat zit zo lastig.

Marten

Reactie voor op de website?

61.51. Vito 113 benzine/lpg

Debby,

Hoe oud dit artikel is, weet ik niet, maar ik rijd (nu maart 2004) sinds 1997 met een vito op lpg. Destijds werd de bij elkaar geraapte installatie geleverd door LPG techniek Zevenaar en die zijn failliet. Nu is dit waarschijnlijk Necam. Tot nu toe 168.000 km met een kleine hoeveelheid onderhoud / reparaties aan de gasinstallatie in het laatste jaar.

Pas op dat de garage ervaring en kennis heeft van gasonderhoud, want mijn ervaring is dat ze rustig zeggen onderhoud te hebben gedaan, terwijl er niets is uitgevoerd aan de lpg installatie. De elektrische installatie van een oudere vito is onbetrouwbaar= brekende draden in de deuren, onopspoorbare losse kontakten, verkeerd aangesloten in de fabriek. Hoe de nieuwe vito is weet ik niet.

Wat betreft rijkomfort is het een fijne auto, maar de betrouwbaarheid van een "japanner" heeft de oude vito zeker niet. Volgens de dealer hier in zeeuws vlaanderen is de nieuwe vito op lpg niet aan te raden omdat dit een 6 cilinder motor is en er te weinig ruimte is om de installatie in te bouwen. Belasting is op grijs kenteken in Zeeland =/- 20 euro per maand. Verzekering afhankelijk van de inrichting /soort verzekering / bonus-malus en de maatschappij. Wil je nog meer weten, mail dan direkt.

Reactie voor op de website?

61.52. Geweldige auto

Sinds een jaar rij ik in een Vito 110D, met meer dan 2 ton op de teller. Deze auto werd gebruikt door een bouwvakker die zijn cementkuipen er in vervoerde. Ik heb wat tijd, energie en geld gestoken in het opknappen van de auto. Sinds kort comfort-zetels er in, isolatiemateriaal onder het dashboard tegen overmatig dieselgeluid en nu karren maar.

Regelmatig maak ik tochten van meer dan 500 km per dag (heen en weer van Rotterdam naar Groningen) en ik kom net uitgerust uit de auto als dat ik er in gekomen ben.

De Vito loopt perfect, geweldige wegligging, trekkracht en wat een ruimte. Omdat het toch een vrij breda auto is kunnen er met gemak 3 volwassenen

achterin in de DC. Deze auto heeft geen noemenswaardige reparaties gehad, goed bereden. Diesel betekent rustig op gang komen, niet aftrappen en zo blijft de koppakking waar die zijn moet. Ik heb altijd gereden in een benzinewagen, de laatste 5 jaar in een Volvo 850 Estate. Waarom ben ik niet eerder begonnen met Vito vraag ik mij nu af, de Volvo is inmiddels dood en begraven, achteraf een gigantische afschrijving. Vito was voor mij een betere keuze dan b.v. een T4. In mijn ogen een saaie auto met teveel electronische problemen in de TDI-versies. Regelmatig gaat daat de computer van kapot en dat is een dure grap. (Van dichtbij meegemaakt). Daarom, Vito for ever.

John

Reactie voor op de website?

61.53. Amigo?

Iemand enig idee hoe ik aan een 108 cdi kan zien (kenteken oid?) of het een 'gewone' vito of een Amigo betreft?

BVD, Groets,

Reactie voor op de website?

61.54. Reactie op 55.53 Vraag over Vito

De Vito (vorig model) is 1.88 meter hoog, het nieuwe model is een paar centimeter hoger, zo rond de 1.95 meter hoog.

Over Péageklassen heb ik me nooit druk gemaakt, zijn die afhankelijk van de hoogte? Als dat zo is, zal onze Vito wel altijd in Klasse I gevallen zijn.

Marten (09-03-2004)

Reactie voor op de website?

61.55. Probleem met gloeien van 110TD

Ik heb sinds kort een vito 110TD gekocht uit het bouwjaar 1997. Ik ben zeer tevreden over de auto maar zit met een probleem, en dat is, als ik de kontaksleutel omdraai begint hij te gloeien en blijft hij dat doen. Officieel mag dat maar iets van 10 seconden zijn. Bij mij blijft hij dat doen, ik dus 4 nieuwe gloeistifften erin gezet, maar het probleem is nog niet opgelost, dus ik naar de garage gebeld en het hele verhaal uitgelegt. Ja zeg die monteur dan zal de gloeirelais wel kapot zijn, wij hebben hier nog een nieuwe liggen nou die erin gezet, nog niets verder gekomen. Rara wie o wie kan mijn verder helpen? Kan het ook zijn dat die nieuwe gloeirelais kapot is (de verzegeling van het doosje was al verbroken).

Reactie voor op de website?

61.56. Een Vito met ruim 4 ton op de teller...

Dag mensen,

Ik rij met een hele simpele 108D van juni 1996. Zo ongeveer de ramp onder de vito's als ik alle bovenstaande berichten moet geloven. Klopt dat? Ja en nee. Laat ik met de Nee beginnen: tot 360.000 kilometer nul komma nul problemen. Normale dingen als nieuwe schijven, een keer een slang lek etc. Het ergste wat me tot die tijd was overkomen was nog wel een hardnekkig probleem met de dashboard verlichting die regelmatig kapot ging. Ik rij 75.000 kilometer per jaar en laat een beurt uitvoeren om de 30.000 kilometer. Olie bijvullen gebeurt (nog steeds!) alleen bij de beurt.

En toen heb ik een blunder begaan... Ik ben met mijn Vito een rondreis gaan maken door Scandinavie. In 4 weken bijna 13.000 kilometer gereden. Dat heb ik geweten. Na terugkomst begonnen de problemen. Inmiddels staat de teller op 414.000 en heb ik in die 54.000 kilometer de volgende problemen gehad:
- kapotte startonderbreker
- kapotte stabilisatorstangen
- koppeling afgebroken
- nieuwe versnellingsbak (!!!)
- nieuwe versnellingskabelset (later dan de bak)
- nieuwe remcilinders
- afgebroken luchtfilter (ja dat kan!)
- lekkende voorruit
- nieuwe zijspiegel (eigen schuld)
- weigerende centrale vergrendeling
- kapotte claxon
- draaimechanisme zijruiten allebei stuk
- mechanisme stoel defect (lekker zo laten hij staat goed)
- antenne ergens binnen in afgebroken
- en weer de dashboardlampjes kaduuk
Alles bij elkaar goed voor zo'n 3800 euro kosten. Het is dat ik een garage heb die mij niet de volle prijs rekent. Overigens: ik moest het wel laten repareren. Ik had toen geen geld voor een ander.

Concluderend: ik had mijn geliefde vito'tje een jaar geleden moeten verkopen. Maar ik wilde wachten op het nieuwe model... Die is er nu. En inmiddels staat de bestelling genoteerd bij de MB-dealer. In België. Mijn eigen garage koopt hem daar voor me en voert em in. De belgen vragen namelijk aanzienlijk minder voor een nieuwe vito naar het schijnt.

Ondanks alle troubles dit jaar dus toch weer een vito. Ik heb er tenslotte ruim 3,5 ton zo goed als probleemloos mee gereden (en niet vergeten: mijn vito is er eentje van de allereerste serie die zo bekend staat om alle ellende).

Groet Marc

Reactie voor op de website?

61.57. Lawaai

Een ford heeft standaard veel meer lawaai en de veiligheid van een vito zijn ze bij ford nog aan het ontwikkelen. Veel succes als het er aan komt.

Wim

Reactie voor op de website?

61.58. Hoogte van de Vito

Beste Peter

Even reageren op de opmerking van jou over de hoogte van de Mercedes Vito. Als je er inmiddels achter bent van wat de hoogte is van de Vito dan graag even een mailtje naar mij. Wij hebben naast ons huis een carport en ik zou eigenlijk wel een website willen zien waar alle bedrijfswagens op zouden staan met alle hoofdafmetingen er op. Met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

61.59. vito van 2003

Hallo, wij hebben in september 2003 een nieuwe vito gekocht, een 112 cdi. Ik moet zeggen dat we -tot nu toe- toch heel tevreden over zijn. Ondertussen hebben we 12.000 km en nog geen echte problemen gehadt. Vind het een hele leuke wagen om mee te rijden, want ik was er wel bang voor om er mee te rijden in het begin,leek me zo groot, maar het valt best mee. Moest wel anders konden mijn 4 boxers niet meer allemaal gelijk mee.

Anita

Reactie voor op de website?

61.60. V230 turbo diesel - prima

Wij rijden al jaren in een V230 turbo diesel (1998). Olieverbruik is minimaal (teller 160000). Met twee schuifdeuren is het echt de ideale familie auto. Het is wel te merken dat de basis een bedrijfsauto is, dus op de afwerking is wel wat aan te merken. Nu na 160000 km op de klok blijkt dat de uitlaat en de remschijven aan vervanging toe zijn. Niet verkeerd bij deze km stand.

Vrijwel alle kleine problemen die wij in de loop der jaren hebben gehad zijn voortgekomen uit slechte MB dealers met dito personeel.

In de loop der jaren zijn alleen de gloeibougies vervangen + de voorschokbrekers (prijzig)

Wij blijven voorlopig nog lekker rijden in onze auto.

Fam. W.

Reactie voor op de website?

61.61. Mercedes vito 110d

Na het lezen van de diverse meningen over de Mercedes vito 110 d is mijn twijfel om deze auto gebruikt aan te schaffen alleen maar toegenomen. Het gaat hier over het type 110 D van augustus 1998 (ongeveer 100.000 km gelopen). Wie kan mijn twijfel met gegronde argumenten wegnemen zodat ik alsnog deze auto zou kunnen kopen?

b.croonenberg

Reactie voor op de website?

61.62. Mercedes vito

Geachte heer croonenberg,

bij deze kan ik de twijfel bij u wel wegnemen een mercedes vito is een degelijke auto. Waar u wel op moet letten is dat de kilometerstand de juiste is maar de door u opgegeven kilometerstand klopt redelijk. Een vito is een auto waarbij u weinig problemen zal ondervinden. Ik rij zelf met een mercedes sprinter 413 cdi bakwagen en over het algemeen is er nooit nix mis mee. Wel ff kijken of er onderhoudsboekjes bij zitten. Of kunt u naar een mercedes dealer rijden en hem laten bekijken. Ik wens u veel plezier met de nieuwe aanschaf, oja als het koud is de eerste 5 minuten rustig rijden om de moter warm te laten lopen.

met vriendelijke groet, wybe-j.

Reactie voor op de website?

61.63. Lichte vracht met zijruiten

Hallo, ik ben een toekomstige Belgische Vitorijder met een paar vraagjes. Ik weet bij een verdeler een 112 cdi staan met zijruiten tot achteren. Op het verkoopplaatje staat lichte vracht. Enkel zetels vooraan en geen tussenschot. Kan ik deze wagen probleemloos als lichte vracht laten verzekeren? En kan iemand me een reeel beeld geven van het verbruik van dit beestje?

Reactie voor op de website?

61.64. Dieselverbruik vito 2004

Wij rijden met een nieuwe Vito sinds april 2004. Het is een 115 CDI 110 KW 2.148 cylinderinhoud.Hebben nu kilometerstand 2000 km. Vito heeft gemiddeld dieselverbruik van bijna 15 liter op 100 km. Is dat normaal of scheelt daar duidelijk iets? Wij tanken meer dan dat we rondrijden.

Graag reactie op ons probleem aub

Gerda

Reactie voor op de website?

61.65. Dieselverbruik vito 2004

Graag reactie van iemand.

Gerda

Reactie voor op de website?

61.66. Antw 55.54 Amigo of niet

De Amigo is de goedkope uitvoering van de 108CDI en mist daarom ABS, ASR e.d. Verder kun je het eigenlijk niet zien. Ik rij nu 4 jaar met heel veel plezier in deze uitvoering (180.000KM) en heb deze zaken eigenlijk nooit gemist. Heb wel achteraf cruise control in laten bouwen, want hoe gek het ook klinkt gas geven kan zeer vermoeiend zijn in deze uitvoering op de lange afstand (kramp). (juni 2004)

Eland

Reactie voor op de website?

61.67. Viano 2.0CDI Automaat ervaringen?

Heb onlangs een Viano 2.0 CDI DC Automaat gekocht (levering 9/2004). Echter proef gereden in 2.2 CDI DC Automaat. Volgens verkoper weinig verschil qua vernogen en rijeigenschappen. Mbt nogal rumoerig bij optrekken verzekerde mij de verkoper dat sinds april andere geluid absorbtie materialen worden gebruikt dat 30% meer reduceert in vergelijking tot test auto. Kan iemand de beweringen van de verkoper bevestigen? Verder is het een GEWELDIGE auto! Proefrit gemaakt van Maastricht naar Oosterwolde (Fr.) v.v. totaal ca. 700 km.

Philip

Reactie voor op de website?

61.68. 110D ipv 110CDI

Typische fout, in België zul je GEEN ENKELE 110D vinden die verkocht wordt langs een officiële Mercedes garage. NIEMAND mag zo'n wagen kopen, want het is een gekend catastrofe. De 110CDI is de opvolger en daar zijn niet echt problemen mee.

Vertel die aan iedereen door, want van de 110D werd ongeveer 1 op 3 motoren vervangen, en moet je met Meranti Shell olie werken om het olieverlies en de verdere schade te beperken. Maar zo'n wagens worden in het algemeen verscheept naar het oostblok!

Tot slot, de 108D blijkt nog wel te doen, wellicht doordat daar geen intercooler in zit. Van 110CDI naar 112CDI is trouwens enkel een kwestie van de computerchip te veranderen, dus de motor is dezelfde (het is zelfs eigenlijk goedkoper nadien i.p.v. bij aankoop te doen).

. Gelukkige eigenaar 110CDI met al meer dan 170000 km op de teller nu (in totaal heb ik al meer dan 1.000.000 km gereden beroepsmatig als zelfstandig boekhouder/fiscalist)

Reactie voor op de website?

61.69. 108D & 110D

Even over de e-mail van Frans:

Tot slot, de 108D blijkt meestal wel te doen, wellicht doordat daar geen intercooler in zit. Van 110CDI naar 112CDI is trouwens enkel een kwestie van de computerchip te veranderen, dus de motor is dezelfde (het is zelfs eigenlijk goedkoper nadien i.p.v. bij aankoop te doen).

Je kunt dus ook niet van een 108D naar een 110D gaan zonder zéér zware kosten te doen zoals hierboven. De 10 staat voor (afgerond) 100 PK en de 8 voor 80 PK (en in CDI heb je de 112 die staat voor 120 PK met dezelfde motor van de 110CDI).

Ter info: de nieuwe Vito's zijn achterwielaandrijving geworden (ik rij normaal alleen met voorwielaandrijving, je moet maar eens op een rondpunt op een olievlek rijden, met voorwielaandrijving en zoveel km's als ik, zul je de Vito mooi rechttrekken door serieus diesel te geven, maar dat mag je nu dus wel vergeten met achterwielaandrijving) en het 0 cijfer achteraan is vervangen door een 5, dacht ik. Wel ook langere laadlengtes.

Wat betreft de kinderen: dezen zijn VERBODEN in de laadruimte. Op de tweede zetel (dubbele cabine) is de wetgeving in België als volgt: als je er een gordel hebt laten plaatsen, is de gordel verplicht, maar heb je er GEEN gordels laten plaatsen, dan hoeven ze (uitzonderlijk) geen te dragen. De beperking van drie personen op deze bank is sinds 2003 stom genoeg ook ingevoerd in België. Dus mag je in België geen 4 kinderen meer kopen met een Vito (ik heb er... drie).

Wij hebben ook de middelste stoel vooraan er uit laten halen, zodat je gemakkelijk in de wagen zelf kunt rondlopen. Vandaag moest ik bijvoorbeeld ondergronds parkeren toen ik naar de studiedienst van het Vlaams Blok ging op het Madouplein, en ik parkeerde de wagen op een paar centimeter tussen twee wagens. Ik ben dan gewoon langs achteren langs de schuifdeur naar buiten gegaan. Ik blijf het een droom van een wagen vinden, en heb nu al meer dan 170.000 km op de teller. Preventief heb ik wel à 150.000 km de kardanas en vooras laten vervangen (ik belast de voorwielaandrijving van mijn wagen enorm door mijn rijstijl in steden en door soms vooruit te parkeren over hoge voetpaden waarbij ik de differentieel zwaar belast door traagjes over voetpadstenen te maneuvreren) omdat ik onderhoud nu eenmaal wel zeer belangrijk vind, maar anders geen distributieriem, enkel olie, voorste banden na 70.000 km en bij 140.000 km, achterste banden op 140.000 km (!) en vervangen door originele incl. reservebanden. U moet hiervoor trouwens eens op mijn site gaan loeren logocom.be dan de rubriek 9. Belgium: Het land dat gek maakt - en dan de rubriek autokeuring, want ze gingen bij de autokeuring mijn ORIGINELE banden afkeuren (België = absurdistan geworden, leve het Vlaams Blok, 'k ben nochtans liberaal, maar het werd me wat teveel de laatste jaren).

Boekhouder-Fiscalist logocom.be

Jean Marc VAN BELLE Gelukkige eigenaar 110CDI met al meer dan 170000 km op de teller nu (in totaal heb ik al meer dan 1.000.000 km gereden beroepsmatig als zelfstandig boekhouder/fiscalist)

Reactie voor op de website?

61.70. Reageer op de ABS pomp

Beste Ad,

laat de pomp maar vervangen er zit namelijk coulance op zowel op de pomp als het arbeidsloon. Mijn pomp is na 3 jaar vervangen onder 100% garantie.

Mvg, Hans

Reactie voor op de website?

61.71. Dure Mercedes garage

Hoi Ben, Ik las je ervaringen. Ik rij zelf een 108cdi en ik begin ook een beetje genoeg te krijgen van deze garage. Ze zijn te duur naar mijn mening. De motor is vrijdag kapot gelopen door een defecte hogedrukbrandstofpomp en nu gaat dit E7150,- kosten. Het moet goedkoper kunnen. Waar laat jij nu je vito onderhouden en repareren?

Groetjes

Opmerking van de redactie: We zijn terughoudend in het plaatsen van namen. Zie ook de faq Privacy van artsen.

Reactie voor op de website?

61.72. Motor van 110CDI in 110D?

Hallo kan ik een motor van een 110CDI of 112CDI in mijn vito 110D van '97 inbouwen zonder teveel rompslomp?

Reactie voor op de website?

61.73. Dieselverbruik

Ik ben in het bezit van een mercedes v-klasse v200 cdi aut. bj juli 2002. Het verbruik gemiddeld is 1:11 !!

mvg patrik

Reactie voor op de website?

61.74. Brandstofverbruik.

Patrik, ik rij sinds 2002 vito 110cdi nieuw gekocht. Per week hou ik het verbruik bij en ik kom op 1 op 14.5 er zijn weken van 1 op 15 maar nooit onder 1 op 13.5 Als ik met aanhanger ca 1000 kg in de bergen kom ik op 1 op 10. Volgens mij moet jouw vito goedkoper kunnen rijden. Leg het voor bij de dealer.

Groet, Harry

Reactie voor op de website?

61.75. Verbruik Mercedes Vito

Ook wij zijn sinds juli 2004 in het bezit van een mercedes Vito 111, en ook wij staan meer bij het benzinestation dan dat we rijden. Ons verbruik is zo'n 11 liter op 100 kilometer. Wij hebben een folder van de Mercedes vito 111 waar in staat vermeld dat het verbruik van 1:13. Zijn er meer die dit probleem hebben?

Groeten

Reactie voor op de website?

61.76. Vito is een prettige auto om te rijden, als hij rijdt!

Kortom, ik heb 195.000 km met een 110 D gereden en altijd rustig, maar twee keer koppakking vervangen. Homo kineten natuurlijk, electronica diverse malen gewoon einde. Kortom ik heb er spijt van. Tweede hands geeft niemand er een cent voor. Uitvoeren naar het Oostblok of Africa. Dit was het advies van de MB dealer bedrijfs wagens benoorden Dieren!

Voor mij geen tweede Vito. Mazzel Hans

Reactie voor op de website?

61.77. Niet blijven zeuren over geen CDI

Reagerend op de negatieve berichtgeving over de 108D en 110D (jean-marc bijvoorbeeld) kan ik stellen dat dit absoluut overdreven is. Ik rijd met een gebruikte 110D met airco uit 1998, ben de derde eigenaar en heb inmiddels meer dan 80.000 km gereden (km stand nu meer dan 150.000 km)zonder noemenswaardige problemen.

OK, hij verbruikt redelijk wat olie, maar dat was pas nadat ik bijna 80 km gereden heb na benzine getankt te hebben! Bij de dealer hebben ze de tank leeggepompt, nieuw brandstof filter erin en rijden maar weer. Dit gebeurde 40.000 km geleden. Bij een cdi moet je in zo'n geval het complete brandstofsysteem vervangen, inclusief pomp en verstuivers, KASSA!

Dus niet meer zeuren over slechte 108D of 110D zonder hier zelf ervaring mee te hebben.

Paul

Reactie voor op de website?

61.78. Vito 115 CDI Automaat

Na een hele reeks proefritten en gepraat over inruilprijzen, ben ik tot mijn eigen verbazing wederom gestuit op een Mercedes Benz Vito. Zoals u ergens tussen deze artikelen kunt lezen, ben ik begonnen met bijna 5 jaar MB Vito 108 CDI. Vijf lange jaren, mag ik wel zeggen, want de garagebezoeken zijn ontelbaar geweest. Kleine en grote reparaties en veel ergernis, ondanks de vele coulance-zaken. Waar ik zelf een soort van blij mee ben, is de erkenning, die ik bij MB heb gekregen inzake de problemen met het vorige model. Dit heeft zeker een rol gespeeld bij de aanschaf van de nieuwe. Nu dus een 115 CDI Automaat. Een bestelauto, die in tegenstelling tot de vorige, direct MB personenwagenachtig "aanvoelt".

Enkele verbeterpunten zijn o.a.:

Ruime dubbelcabine met beter zittende achterbank (minder steile rugleuning);
Soepel werkende rolgordels op alle zetels voor en achter;
Betere zit en kantelbaar stuur tot bijna vertikaal!
Betere hoogteverstelling voorstoelen;
Fantastische prestaties 150 pk motor met automaat.

Overige punten:

Iets rumoeriger dan vorig model;
Motor trilt iets meer bij stationair draaien;
Ook meer trillingen tijdens het rijden bij verschillende snelheden, maar met name rond de 80 km/u;
Wat 'vlakke' voorstoelen;

Ik moet wennen aan het nieuwe model, de vorige vond ik iets mooier aan de buitenkant; De achterwielaandrijving vind ik persoonlijk noch een pré, noch een contra;

Ik rij in de zomer altijd met caravan naar de vakantiebestemming (Hobby 495 1400kg beladen)en ik moet zeggen, dat het verschil tussen de 82 pk 108 CDI en de 150 pk CDI niet te beschrijven is. De 115 trekt met caravan erachter sneller tot 80 km/u dan de 108 zonder. Ook in de bergen 'beult' de combinatie lekker door. Als je budget het toelaat, neem dan de automaat.

Ik ben er zeer over te spreken. De afsteming tussen motor en automatische transmissie heeft MB, na een wat minder goede afstemming bij de voorserie, nu geheel onder de knie. Het geweldige koppel wordt ook door deze bak goed benut, dus hij schakelt niet te snel terug. Ik heb met alle types gereden de 109, 111 en 115.

De 109 is erop vooruit gegaan t.o.v. de 108 CDI, maar deze vond ik voor de caravan te weinig vermogen hebben. De 111 is een goed alternatief. Trekt goed door, maar is in het 'middengebied' relatief iets langzamer, vergeleken met de 115. Aangezien de trekkracht voor mij een zwaar wegend criterium was, heb ik uiteindelijk voor de 115 gekozen. Ik heb er geen spijt van.

Ik rij exact 1 op 10. Dat vind ik alleszins acceptabel voor een bijna 1900 kg zware bestelwagen met automaat. Omdat je met de caravan erachter, lagere snelheden rijdt, is er ook weinig verschil in brandstofverbruik tussen al dan niet met aanhanger rijden.

Verder is tot nu toe (ik rij 'm pas 9 maanden) de kwaliteit goed gebleken. Ik ben nog niet terug geweest bij de garage. Iets, waarvoor ik het meeste angst had, na de ervaringen met mijn 108 CDI.

Over D.V. een jaar informeer ik u nader over mijn bevindingen.

m.vr.gr. Reinier.

Reactie voor op de website?

61.79. Zeer tevreden

In 2000 kocht ik een nieuwe vito 110 cdi automaat met cruisecontrol met het idee dat het best wel een dure grap was. Maar het voornemen was en is nog steeds om er minstens 10 jaar in te rijden. Heb hiervan nooit spijt gehad, zelfs niet nu de wegenbelasting voor bestelwagens wordt gelijkgetrokken met personenauto's. De kosten bestonden de afgelopen 5 jaar alleen uit de normale beurten en nieuwe banden en verder is alleen de oliepeilsensor vervangen. Zelfs de uitlaat is na 114000 km nog origineel. Een fijne kar die rijdt als een persoenen wagen.

Jaap

Reactie voor op de website?

61.80. Vito 110CDI, eindverslag

Na vijf jaren met de Vito gereden te hebben, en 212.000 km op de teller, moet ik van de rechter deze wagen verkopen om onderhoudsgelden aan mijn echtgenote te betalen in kortgeding (terwijl het in beroep nog moet voorkomen!). Mijn kinderen en ik zijn hiervoor enorm verdrietig en dit snijdt zéér diep in het hart. Ik heb hier diverse bijdragen geleverd, mijn Vito rijdt nog als nieuw, verbruikt in die 22.000 km nog steeds geen olie, het dieselverbruik is nog steeds zo'n 8,5 liter per 100 km gemiddeld (tenzij in de zomer met de airco of in de winter met de extra dieselverwarmer), de achterbanden gingen meer dan 150.000 km mee en de voorbanden gaan langer dan 70.000 km mee; de schokdempers zijn nog steeds perfect in orde; preventief heb ik wel de kardanassen dom genoeg vervangen (want nu moet ik deze voor nog 200.000 km in orde gezette wagen afstaan om mijn tegenadvocaat te betalen). Enige troost: ik zal normaal gezien nog een serieuze prijs krijgen voor deze auto omdat het een CDI is (wat ze ook beweren hier, zoek maar eens naar een occasie CDI, je vindt ze normaal niet, want de gebruikers verkopen ze normaal niet als het water niet tot hun lippen komt), maar ik moet een leasing nemen om als zelfstandige te kunnen overleven bij zo'n feitelijke scheiding en mijn drie kinderen te kunnen blijven liefhebben.

Nu, mijn talloze mooie kilometers in deze Vito zonder en vooral mèt mijn kinderen zullen voor mij eeuwig in het hart blijven!

Hopelijk vind ik een koper die mij mijn Vito terug verkoopt binnen een paar jaar!

Intussen moet ik misschien uitkijken voor een goedkopere Vivaro, want de nieuwe Vito's zijn toch ècht een heel stuk duurder en dat kan ik momenteel niet meer aan.

Reactie voor op de website?

61.81. Lof voor vito

Ik heb een vito cdi van 2002 en echt het is een topwagen! Hij rijdt als een personenwagen terwijl hij het eigenlijk niet is. Vrienden van mij hebben hem wel eens geleend en die waren echt heel erg verbaasd over het rijgedrag, de afwerking van de wagen en het vermogen. Is echt iedere dag weer een genot om in te stappen en lekker mee in de file te staan!

Mike

Reactie voor op de website?

61.82. Mercedes 110 CDI

Sedert 2002 rijd ik met een MB Vito 110 CDI die ik in occasie kocht. Ik heb er op 3 jaar tijd zo'n 80.000 km mee gebold en best over het algemeen tevreden over deze auto. Hij rijdt inderdaad als een personenwagen.

Wel al een paar kleine mankementen gehad (versnellingspook afgebroken bijvoorbeeld).

Wij gaan er meermaals mee kamperen en dat is wel de max! Je hebt ruim 2 meter ruimte in de koffer en de breedte van de auto is vergelijkbaar met de breedte van een tweepersoonsbed. Ik heb er een opklapbare tafel laten in plaatsen en een klapvenster. Ook heb ik een tent op maat laten maken die je achteraan aan de auto vastmaakt. Méér heb je eigenlijk niet nodig. Als je naar de zon trekt natuurlijk.

Marc

Reactie voor op de website?

61.83. Brandstofverbruik Vito 2004

Als reactie op de vermelding van het hoge brandstofverbruik voor de Vito II 115 CDI van Gerda, hier mijn relaas:

Ik heb een Vito 115 CDI automaat en deze verbruikt 9 liter diesel per 100 km gemiddeld. Het is dus zeker niet normaal als je 15 liter per 100 km gebruikt met een handgeschakelde.....!

Reinier

Reactie voor op de website?

61.84. Reactie op vraag Philip Viano 2.0 CDI A

Als reactie op de vraag van Philip inzake het verschil tussen de Viano 2.0 en 2.2 CDI Automaat hier mijn bevindingen:

De Viano 2.2 draait wat minder toeren dan de 2.0. Ik vind de 2.2 overtuigender accelereren dan de 2.0. Inderdaad is er andere geluidsisolatie toegepast bij de april-versie. Ook is de eindoverbrenging iets gemodificeerd t.o.v. de voorserie, waardoor het toerental van de motor bij gelijke snelheid iets is afgenomen. Ook zijn er in het begin wat problemen geweest bij het uitbalanceren van de cardanas, waardoor er wat dreungeluiden in het interieur doordrongen. Dit is in de aprilserie verholpen. Er blijven wel wat lichte trillingen in de aandrijflijn voelbaar, maar niet hinderlijk.

Persoonlijk zou ik de 2.2 automaat prefereren. De meerprijs is relatief laag en je kunt beter wat pk's over hebben. Het brandstofverbruik is bij beide versies gelijk.

m.vr.gr. Reinier

Reactie voor op de website?

61.85. Vito 113 gas

Mijn 113 vito op gas heeft nu 100000 km. gelopen, is 5 jaar oud. Hij loopt als een zonnetje, heeft nog nooit een mankement gehad. Genoeg power, milieuvriendelijk rijden. Mijn volgende vito weer op gas, ditmaal lpi. De meeste dealers geven zeer ten onrechte een negatief advies, willen allemaal hun stinkende diesel verkopen. Ik heb nu een offerte, met 4 jaar volledige garantie op alles! Laat mij maar lekker en geruisloos op gas rijden.

Bexkens

Reactie voor op de website?

61.86. Vito op gas

Wederom een lulverhaal van een dealer. Ik rij al 5 jaar zonder probleem op gas. In januari 2006 krijg ik mijn tweede vito, een zescilinder op gas. Volledige garantie van 4 jaar op alles door de Benz dealer in Roermond. Gasinbouw is volgens de inbouwfirma in Baarlo geen enkel probleem. Hij zegt zelfs, geef mij maar Mercedes om lpi in te bouwen, geweldig! Geen lawaaierige en niet opkorte stukken warm te krijgen stinkende diesel, maar een geruisloze soepele gasauto!

Toon

Reactie voor op de website?

61.87. Reactie mercedes vito

Ja er zijn wat problemen met de 110d versie. Bij ons zijn de grootste problemen een lekke koppakking (1 keer, daarna nooit weer, schijnen slechte pakkingen te zijn) en 2 keer aandrijfassen. Het blijft een heerlijke auto om in te rijden.

D.Delwel

Reactie voor op de website?

61.88. Van Vito snel weer naar Passat

Zelden zo'n waardeloze auto gehad, ben zelf courier (internationaal) dus begin vorig jaar een nieuwe vito aan geschaft, zwaarste versie met v6 motor, eerste 30.000 km (bijna) geen problemen gehad, daarna werd het verschrikkelijk, de motor is zelfs vast gelopen! De topsnelheid van deze v6 versie lag rond de 160? Stond zeer vaak bij de pomp, kortom slecht bevallen! Heb nu weer een passat van 2005 v6 165 pk helemaal top.

Met mijn vorige passat van 2002 240000 km gereden in 3 jaar, nooit problemen, ja op het laatst wat meer olie verbruik! Maarja, dit komt ook door mijn rijgedrag, want waarom zou je in Duitsland geen 180/200 rijden als het mag.

Kees

Reactie voor op de website?

61.89. Vito 108 CDI

Wij overwegen een vito 108 CDI uit 2000 aan te schaffen omdat dit de enige bus lijkt die aan onze vervoersbehoeften voldoet, zowel zakelijk als prive (kind in het midden voorin). Wat zijn nou echt de risico's van deze aanschaf en waar moet je nou op letten? Het lijkt een prachtbus, maar al die verhalen...

Jan

Reactie voor op de website?

61.90. Vito is een nachtmerrie

Na een 8 tal jaren ervaring met de mercedes VITO 110D heb ik er toch wel genoeg van.

Mijn koppakking is nu al voor de 3de keer lek en dat is er teveel aan. Daarbij komt nog mijn carrosserie die wel metaalkleur is maar volledig in roestplekken is. Een goeie raad: koop geen mercedes 0% service 0% garantie. Diegene die durven zeggen dat de 110D motor tijd nodig heeft om op te warmen hebben het juist (ik gaf hem z'n tijd). Met iedere diesel moet men voorzichtig zijn. Het komt er gewoon op neer dat de 108D en 110D nooit op de markt gebracht mochten worden. Deze motoren zijn een schande voor mercedes. Mercedes geeft bij mij totaal zijn goeie naam verloren en nog bij vele andere mensen denk ik (ben ik eigenlijk zeker van). Pas 160000km en 30000euro kwijt das geen lachertje.

Reactie voor op de website?

61.91. Roestvorming mercedes vito 108 cdi

Geachte heer/mevrouw,

Graag zou ik jullie hulp/advies willen krijgen over het volgende.

In juni 2004 heeft ons gezin een Mercedes Vito aangeschaft. Gekocht bij een officiele seat dealer, alwaar de vorige eigenaar deze had besteld en altijd in onderhoud heeft gehad.

Ikzelf heb na een 1/2 jaar een ANWB keuring laten doen waar geen bijzonderheden uitkwamen.

Op wat roestplekjes t.g.v. stootschade een hele nette bus.

Maar nu! Sinds december (ongeveer) dit jaar komen er op diverse plaatsen spontaan roest naar voren.

Diegene waar ik hem heb gekocht vertelde mij dat ik naar de Mercedes dealer moest gaan i.v.m. coulance regeling.

Bij de dealer vertelde zij mij het volgende: Het was mijn keus om een 2e hands vito te kopen buiten de dealer om. Vervolgens is de bus niet bij een officiele dealer in onderhoud geweest waardoor zij nu geen garantie meer kunnen afgeven. Immers de punten waarop de bus nu roest zijn bekende zwakke punten bij de Vito deze worden dan ook gecontroleerd bij een grote beurt. Kortom jammer.

Ik ben verbaasd. Ik durf een Mercedes uit mei 2000 te kopen omdat het een Mercedes is en die heeft een kwaliteitsnaam. De vorige eigenaar heeft altijd keurig onderhoud gepleegd en ik ook. Dit bij dezelfde garage. Echter is de bus wegens kleine dingetjes al 3 maal bij de Mercedes dealer geweest. 1x tbv turbo en 1x tbv wintercheck en 1x bij de aanschaf. Dit alles in juni 2004. Toen heeft de Seat dealer hem daar gebracht voor motorcontrole. Tot 3x toe heb ik steeds een brief gehad van Mercedes tbv tevredenheidsonderzoek.

Als ze me dan kunnen vinden, waarom dan niet een briefje dat er zoveel zwakke lakpunten op de bus zijn.

De dealer heeft foto's genomen en opgestuurd naar de importeur. Hij vertelde mij dat de roest van buiten komt en dat het nu te ver gevorderd is om coulance te verkrijgen. Echter heb ik onlangs de bus schoongemaakt en kwam tot de verbijsterende ontdekking dat 2 deuren aan de onderkant doorgeroest zijn. Een oud eigenaar van een schadeherstelbedrijf vertelde mij dat het echt roest is van binnenuit.

Ik wacht het echte antwoord van de dealer nog af. Toch wil ik sterk staan. Ze kunnen mij niet wijs maken dat een Mercedes Vito na 5/6 jaar doorgeroest mag zijn. Zeker als het bekend is bij hun dat het zwakke plekken zijn.

Op de site van auto-week heb ik wat gelezen dat zoiets onder de coulance regeling valt. Dus ik hoop maar.

Ik hoop dat u mij kunt helpen, want we hebben de bus speciaal gekocht voor ons gezin en om een start te maken met mijn speurhondenschool. Het zou nu erg zuur zijn om eerst gefopt te worden door de regering na afschaffing grijs kenteken, daardoor vervolgens de bus met enkele duizenden euro's in waarde te zien dalen en er nu achter komen dat hij onder mijn kont wegroest.

Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Met vriendelijke groeten,

, 06 50 23 07 44

Reactie voor op de website?

61.92. Vito 108d aanschaffen?

Hallo, ik ben van plan om een vito 108d uit 1997 aan te schaffen. Mooie auto met volledige onderhoudsboekjes etc. eerste eigenaar en door de garage aangeboden waar deze nieuw is verkocht en in onderhoud is geweest. Ik lees nogal wisselende reacties en vooral veel negatieve. Nu weet ik ook wel dat mensen die goede ervaringen hebben minder snel reageren dan mensen met slechte. Hebben jullie nog tips?

Met vriendelijke groet,

René Krabbenbsoch

Reactie voor op de website?

61.93. Benzineverbruik

Ondanks veel negatieve reacties toch een Mercedes-Vito Westfalia 110D-camper aangeschaft (177000 km km op de teller). Kan iemand mij vertellen hoeveel het brandstofverbruik is en scheelt het nog om V-power te tanken. Is het nog raadzaam om periodiek een of andere toevoeging te doen bij het tanken, en zo ja wat is daar dan het voordeel van?

Dico

Reactie voor op de website?

61.94. Driepuntsgordels achterbank vito

Hoi,

Waar kan ik een beschrijving vinden voor het plaatsen van die driepuntsgordels in een vito met een achterbank?

Groetjes Maria

Reactie voor op de website?

61.95. Let op injectoren

Een vito is inderdaad een idiale gezinswagen maar in reactie op uw artikel wat betreft het onderhoud, niet vergeten om de 80000 km uit de cdi motoren de injectoren te halen en de dichtingen te vervangen. Dit kost je 3 uur werk en bespaart je een enorme faktuur wanneer ze beginnen te lekken en vast te komen te zitten (kleppendeksel stukslaan, cullas afnemen en injectoren vernieuwen). de Koster

Reactie voor op de website?

61.96. Gloeien

Het probleem is dat tempatuurvoeler kapot is.

a.schotte

Reactie voor op de website?

61.97. VITO 110 D & tevreden.

Ik heb een Vito 110D met een turbo een zeer fijne wagen met perfecte wegligging ales erop en eraan elec. ramen cv airco cruisc.verbruik 1litertje op de 11km. Wat ik perfect vind gezien het gewicht(1720 kilo) van deze wagen. Kocht hem 2dehands en heb er beslist geen spijt van. Betaal een beetje meer wegenbel. maar dan heb je ook wat om in te rijden. Dus wat negatieve reacties betreft, over de 110 kan ik niet beamen, zij hebben waarschijnlijk de zogenoemde maandagmorgen auto gekocht!

een tevreden vito Rijder.

Reactie voor op de website?

61.98. Vito 110 cdi

In september 1999 heb ik een vito 110 cdi aangeschaft met dubbel cabine. Toen nog in het grijs circuit. En elk jaar gingen we met zijn vieren naar spanje. Ondertussen heeft hij ongeveer 150.000 km gelopen.

Mijn ervaring over deze 110cdi is het volgende. het is een goede auto, mits je het op de juiste manier mee omgaat. Goed voorverwarmen voor de start, de auto op temperatuur laten komen. Scheuren over het asfalt is niet nodig, het is per slot een diesel. Je moet dat niet vergeten. En op tijd olie verversen, wel vol sythetisch, kost ietsje meer maar is beter voor de motor. Heeft tot zijn 100.000km al zijn beurten gehad bij de MB dealer. Nadien gewoon bij een goede garage(diesel.

Heb tot nu toe de volgende onderdelen vervangen: Remblokken en schijven (4x), dynamo, v-snaar, remleidingen voor(flexibel), stabilisatorstangen,kachelmotor, bij 120.000km de gloeibougies.

De andere kant van de medaille is het vlgende: bij het vervangen van de gloeiboegies is er eentje stukgegaan. Het zou me een extra duit kosten om die ene te vervangen. Dus heb besloten het zo te laten.Rijd dus nu op 3 gloebougies en heb al twee koude winters doorstaan. Vorig jaar op vakantie in de winter.Gewoon starten op 3 gloeibougies.Jammer dat die grijsgeval is afgeschaft.

Omdat ik mijn vito nog lang wil rijden, heb ik nu een camperombouw gedaan. Heeft me ongeveer 2300 euro gekost + bpm 1890 euro.De bpm werd omgerekend naar de accessoires. En dat tikt heel erg aan. Dat is veel geld, maar heb nu een camper voor terug. Mag gewoon voor mijn oprit staan en een lager wegenbelasting.

Volgende probleem en ook een vraag : de auto gaat nu niet harder dan 120km sinds kort. wie heeft deze ervaring?

Kasbi

Reactie voor op de website?

61.99. Vito 108 CDI: nooit meer

Wij hebben onze 108 CDI - met dubbele cabine - op 3-jarige leeftijd gekocht van een kennis waarvan we weten dat hij zorgzaam met zijn wagenpark omgaat. De wagen had niet veel km, en is altijd op tijd onderhouden geweest bij een officiële Mercedes-dealer.

We rijden er nog steeds mee rond, met onderhoud via dezelfde dealer, maar toch manifesteerden ondertussen zich de volgende mankementen:

Het doet allemaal terugdenken aan onze vorige Mercedes, die op zesjarige leeftijd een gat in het koetswerk vertoonde van 15 cm diameter - onder de voeten van de linkerachterpassagier.

Ter vergelijking: onze Volvo 740 uit 1985 die we tot vorig jaar gebruikten heeft geen reparaties moeten ondergaan, ondanks dat we hem gebruikten als trekauto (vaak aanhanger van meer dan 2500 kg). Onze "nieuwe" Volvo S70 uit 1996 heeft evenmin mankementen.

Willem

Reactie voor op de website?

61.100. Vito 110 d

Heb zopas een vito 110 d aangeschaft 4000 € en 270.000 km, bj 97. Heb er een dag aan gekuist, als nieuw. Rijdt zeer stabiel, geen interieurslijtage, alles solide en vast. Rijdt als een mercedes (hopelijk blijft hij dat doen).

Altijd traag rijden met een koude diesel, velen doen da nie. Mijn vorige camionet 412d (met kast) had 380.000 km, verkocht voor nog zeer goede prijs, reed nog als nieuw, fantastische motor.

Hoeveel olie gaat er in de vito 110 D (10W40), ga even smeren.

Beste groeten Hendrik

Reactie voor op de website?

61.101. Mercedes vito 120

Sinds oktober 2006 ben ik trotse eigenaar van een mercedes vito 120cdi dubbelcabine, dit is zogezegt dus een aannemers bus met een 3 liter v6 motor.

Ik heb in zeer veel verschillende auto's gereden vanwege mijn vorige baan bij een zeer grote auto dealer, en ik moet zeggen dat dit de beste auto is waarin ik gereden heb, de auto is zeer geschikt voor lange afstanden, zeer zuinig vanwege de lage toeren die de auto maakt (schakelt al door bij de 1800 toeren)

Inparkeren is vast een probleem zult u denken, aangezien de auto achterwiel aandrijving heeft heeft de auto een extreem kleine draaicirkel, inparkeren is hierdoor kinderspel geworden, verder voldoet de auto aan alle mercedes eisen, dus ook kleine dingetjes zoals automatische ruitenwissers, automatische verlichting, etc, etc.

En de 3200 kg die de auto mag trekken moet natuurlijk ook niet overgeslagen worden.

Dit allemaal maakt voor mij persoonlijk de vito 120cdi tot de perfecte auto.

W. Wees

Reactie voor op de website?

61.102. Kosten koppakking VITO

We hebben sinds zo'n 3 jaar een MB Vito 110 CDI, bevalt super (zitten in de paardensport)!

Hebben alleen al geruime tijd last met de koelvloeistof etc. Alles wat hiermee betrekking op heeft is inmiddels vervangen, echter de koppakking nog niet. Kwamen vannacht uit Den Bosch, koelvloeistoflampje gaat branden (bijna thuis!!) en ANWB gebeld. Is zo goed als zeker de koppakking.

Weet dat dit een kostbare reparatie is, maar kan iemand me een prijsindicatie geven? Auto is altijd in onderhoud geweest bij locale BOVAG-garage, dus geen MB dealer!

Groetjes

Reactie voor op de website?

61.103. "ventilatie" in de VITO

Mocht het in de zomer te warm worden, in de cabine, voor de achterbank dan is een zijwindscherm aan te bevelen. Zij-ramen voor kunnen dan iets open blijven staan ,tijdens het rijden, zonder dat men in de bus op de tocht komt te zitten,tijdens het rijden. Ons gezin bevalt het prima. Zie hiervoor; www.snowhunter.nl (een zeer goede service)

Jannie

Reactie voor op de website?

61.104. VITO of T5

Hi

Ik ben een aannnemer in H.V.A.C installatie en ik ben van plan volgend jaar 2008 een nieuw busje te kopen. Aangezien de reacties hier op de forum uiteenlopend zijn. Weet ik tot nu nog niet welke ik moet kiezen. Ik heb offerte laten maken voor een Vito 115 cdi en een T5 130 tdi. Prijsverschil is enorm. 3000 euro verschil tussen T5 en Vito. Kwa prijs en merk hoop ik dat mercedes het waard is. Als zaakvoerder wil ik ook een betrouwbaar product. Iemand die mij kan overtuigen kan mij altijd mailen op .

MisterCool

Reactie voor op de website?

61.105. Vito 110D

Heb net een vito 110D gekocht en na alles wat ik hier heb gelezen doe ik geen oog meer toe s'nachts. Hij heeft 119000 km en is van het jaar 1996-8 zonder turbo. De verdeler die hem altijd onderhouden heeft zegt dat ik een goede deal gedaan heb. Nu eens zien wie er gelijk heeft, gelukkig kan ik zelf een beetje mechanica zodat ik niet altijd naar een garage moet lopen. Iedere diesel moet warmlopen en zeker de turbo's.

Reactie voor op de website?

61.106. Mercedes vito een roestbak?

Wij hebben een Vito 112CDI van 2002. Na 2 jaar begon onze auto langzaam te roesten. Dit is bij de dealer gemeld. Tot twee keer toe hebben ze alles netjes (zonder kosten) gerepareerd, aangezien het een bekend probleem is. Er is een reeks Vito's waar de lak niet goed van is. Dit heeft Mercedes aan ons gezegd. Toen ik er voor de derde keer kwam werd gezegd dat per 1 januari 2007 de regels zijn veranderd bij Mercedes Nederland waren veranderd. Onze dealer (waar onze auto nieuw is gekocht) kan/wil ons ook niet meer verder helpen. Tijd voor actie!!!! Zijn er meer mensen met dit probleem?

Reactie voor op de website?

61.107. Vito benzine is niet meer verkrijgbaar

december 2007 De vito in benzine uitvoering is niet meer verkrijgbaar want ik had ook graag deze versie gehad om er LPG in de legggen.

Voor de rest zou ik graag van jullie willen weten wat jullie ervaringen zijn met de Vito : PRO en CONTA!

Uw berichten tegemoetziende.

Kris

Reactie voor op de website?

61.108. Ruiten achteraan in België = wettelijk;; 4 kdn een probleem; 108D wel goed; 110D niet goed

Ruiten achteraan in België = wettelijk;; 4 kdn een probleem; 108D wel goed; 110D niet goed

Ik had al lang niet meer naar dit forum gekeken en zie dat er een aantal vragen aan mij werden gesteld:

 1. . Zijruiten achteraan werden door de belastingen en BTW plots verworpen. Te Luik is er een arrest waarin de rechter de fiscale overheid er serieus van langs geeft en wel met volgende commentaar: Overal zijn we bezig met verkeersveiligheid en nu gaat de belastingen die achterruitjes schrappen. Dit is een bijvoeging aan de wet en totaal irrelevant. Mijn vermelde Vito 110CDI is ook met zijruitjes achteraan en was daardoor extra veilig qua zicht. Was 100% aftrekbaar qua BTW en als kost omdat wij ook nog een extra wagen hadden die we 100% prive beschouwden (de kerk moet in het midden staan of je moet exact alles bewijzen).

 2. . In de laadruimte mogen NOOIT kinderen zitten. Zelfs de verzekering moet bij een ongeval eerst uitbetalen, maar kan zich dan wenden tot u om u verzwaring van de ernst toe te schrijven. Ik denk trouwens dat in veel contracten staat dat kinderen in de laadruimte zelfs NIET onder de dekking vallen tout court.

 3. . Een correctie: de 108D lijkt nagenoeg altijd WEL goed te zijn. De 110D blijft een boosdoener. De CDI's zijn allemaal goed. De 110CDI van mij heeft intussen al 250.000 probleemloze kilometers, maar begint nu toch te roesten (heeft wel nooit in een garage gestaan). Wel gemerkt dat wie met gelijke welke camionette hard aanzet met voorwielaandrijving of over bonduren rijdt of parkeert, meestal al aan een vervanging van de cardanassen toe is. Reden waarom de nieuwe Vito's nu terug achterwielaandrijving zijn. Banden gaan vooraan 70.000 km mee, achteraan zelfs 140.000 km bij rustig rijgedrag. Maar ik merk dat mijn goedkopere Opel Vivaro nu ook al 100.000 km vooraan doet met zijn banden (achteraan heb ik een kapot gereden e
Jean Marc

Reactie voor op de website?

61.109. Vito V-(klasse)

Ik heb een V230 TD uit 1998 gehad en rij nu even in een V 220 CDI uit 2000 en ik kan maar één ding zeggen "ALLEEN MAAR ELLENDE" Ik rij er taxi mee en ook met de nieuwe Vito en Viano zijn er weer problemen ik zal even wat opnoemen Automatische bak, versnellingsbak kabels en hart van de kopelingsplaat bij handgeschakelde, armleuningen, luchtveringbalgen en compressor, SRS (kabelbreuken), CV en raambediening ook kabelbreuken, handgrepen van de deuren die afbreken, stoelen die te snel door zakken, deuren die niet soepel lopen, enz enz enz veel plezier met deze auto's

Tino schrier

Reactie voor op de website?

61.110. Ook goede ervaring vito 112cdi

Geachte,

Zelf heb ik een 112cdi lichte vracht en dubbel cabine en wil jullie melden dat ik zeer tevreden ben over mijn vito. Hij heeft een prachtig vermogen. Daar ik geregeld een caravan trek van 1500kg, heeft hij hier geen enkel probleem mee. De extra kosten die buiten het smeren zijn uitgevoerd zijn voor mij minimaal, maar denk en overweeg een goede garage. Momenteel heb ik over mijn auto een zeer goede ervaring.

groetjes Jef.

Reactie voor op de website?

61.111. MB vito 108 dci: handrem?

Een paar dagen geleden voor een aangepaste auto bij een dealer wezen kijken. Hij demonstreerde de handrem, die met een voet te bedienen was en met een soort klep weer los te trekken was. Wat zijn de ervaringen met deze handrem. Nu heb ik een luxe auto, waar ik de handrem veel gebruik. Kortom: hoe zit het met handigheid van de handrem op deze auto?

Frank

Reactie voor op de website?

61.112. al 5 jaar top 108d

Ik heb een koeriersbedrijf en rijd nu al 5 jaar met mijn 108d uit 1998.

Totaal geen problemen en er staat al ruim 350000 km op de teller!!!!

Roest valt mee en is eenvoudig zelf te voorkomen/verhelpen met tectyl en als het ontstaan is weghalen met powerfile en bijspuiten met spuitbus.

Heb nu afgebroken bout in spruitstuk, rijd er zeker niet minder om, maar gezien de km.stand toch aan vervanging toe...

Ik heb het eerste type derhalve schakelt hij wat stroef maar gezien het comfort en gebruiksgemak verder vind ik het en topwagen!!!

Kosten die ik heb gehad zijn nieuwe aandrijfassen, remblokken, voorste gedeelte uitlaat (einddemper is nog steeds origineel)dynamo, stuurbekrachtigingspomp en verder het normale onderhoud qua olien.

Werkelijk een topwagen. Ga zeker weer een vito kopen!!!!!!!!

Alain

Reactie voor op de website?

61.113. Vito 113 Op gas, perfect!

Ik heb een vito 113 op lpg, de auto heb ik gekocht toen hij 3 jaar oud was en 82000 km op de teller. Hij is van 1997 dus inmiddels 9 jaar oud en 296000 km op de teller. Buiten het normale onderhoud geen enkel noemenswaardig probleem. Ondanks dat hij ouder wordt, wil ik hem nog niet missen. Voor mij, de perfecte bestelwagen met dubbelcabine.

Tonnie

Reactie voor op de website?

61.114. 2 punts vervangen door 3 punts

Weet er iemand een goed adres in Belgie waar ik de 2 punts gordels van mijn Vito kan laten vervangen door 3 punts. Wij hebben immers 2 kinderstoelen te plaatsen op de achterbank.

Alvast bedankt, Lieven

Reactie voor op de website?

61.115. Probleemloos

Hallo,

Ik rijdt nu zo'n 6 jaar met 108D. Het enige wat vervangen is zijn de remschijven en de gloeispiralen. Probleemloze auto geweest al die tijd. Je kunt dus niet generaliserend zeggen dat de Vito een probleemauto is!

gr Gertjan

Reactie voor op de website?

61.116. bijrol

Kan iemand mij vertellen of mijn Vito motor 108CDI van 1999 behalve een spanrol 1 of 2 bijrollen heeft? Vorig 8 mnd geleden 1 rol en spanrol laten vernieuwen en nu piept er weer een rol. Dank voor uw informatie.

Reactie voor op de website?

61.117. Gordels plaatsen achteraan

In onze vito 108cdi zijn er achteraan geen gordels omdat dit niet verplicht is. Wij wensen die toch te laten plaatsen om het inderzitje te kunnen gebruiken (twee kinderen, 2j en eentje van 10 maand). Waar kun je dat laten monteren ergens in Belgie? Mag gelijk welke garage dit doen? Moeten ze erkend zijn, de instaleerders?

Mvg, Pascal

Reactie voor op de website?

61.118. Kinderslot

Kan iemand mij mss vertellen hoe het kinderslot van de schuifdeur van de vito (110D,'97) werkt? Of waar het zit?

Alvast dank,

Reactie voor op de website?

61.119. Roest mercedes vito bouwjaar 2000

Ik rijd sinds half jaar een mercedes vito cdi automaat, eerst in een chrijsler te heben gereden, maar door grotere werkzaamheden overstag gegaan voor een mercedes vito. ik denk er nu wel anders over de mercedes vito. een grote roestbak. Naar een mercedes garage gegaan om eventueel een tegenmoetkoming te krijgen. De lakgarantie duurt maar 2jaar laat ik mij vertellen, het is toch te gek voor woorden dat de lak zo slecht is dat na 8 jaar (de vito is altyd goed onderhouden door de vorige eigenaar) gaat roesten. Vooral bij de plinten sierstrippen. Een vrijblijvende offerte bij de plaastlijke mercedes garage aangevraagd wat overspuiten inclusief arbeidsloon btw. gaat kosten: kosten 4000 duizend euro. Dit zal mijn eerste maar ook de laaste mercedes vito zijn.

Mijn km in jaar is meer dan 60 duizend km zitten slechte chaufeurstoel in de vito. ik ben geen tevreden rijder. en over weeg de vito in te ruilen voor een ander merk bestel wagen met meer servic en comfort.

Zijn er meer mensen die ervaring hebben met het roesten van deze vito's? Laat mij uw menig eens horen.

Grietje

Reactie voor op de website?

61.120. Mijn Mercedes ervaringen

Vito 108 2.3 DSL wat een keigoeie wagens man! De simpele 108D zonder toeters en bellen.

Ik heb hier 4 jaar met trots in mogen rijden. Het enige wat ik ooit eraan heb moeten vervangen was de crucas keerring/ Homokoneten (dure grap) 2 maal eigenlijk komt het omdat het de eerste keer niet goed gebeurde bij een niet mercedes garage, dit in de 4 jaar tijd.

Ik was zo trots op die wagen man, echt trots, heeft veel kms gemaakt en mij nooit in de steek gelaten.

108D eigenlijk ideaal voor lange afstanden,het optrekken daarin tegen niet echt top en is deze niet echt snel maar als het om de lange afstanden gaat? haha.. zonder enige problemen (Frankrijk, Duitsland, belgie op en neer etc) En het grappigste is dat de auto beter aanvoelde en lekkerder reed na zo'n lange afstand. Mercedes Motor wow, deze motor is te vergelijken met de oudere (190, 300) modellen echt betrouwbaar.

In die 4 jaar wilde eigenlijk al snel overstappen omdat ik van mening ben dat ik hetzelfde heb maar alleen met een turbo en wat extras (electrische ramen etc) Nu na 4 Jaar Mercedes Vito 2.1 110 CDI eerste gevoel was de power! lekker strak en snel en zelfs volgeladen rij ik heerlijk. Ik rij er nu niet lang mee maar er komt nu al rook uit de motor omdat er waarschijnlijk een slangetje stuk is waar de olie doorheen komt en ergens op de hete motor drupt. Als dit is verholpen verwacht ik ook hier niet zo veel problemen om eerlijk te zijn.

Ik krijg er grijze haren van als ik aan de roest moet denken want alle Vito modellen die roesten verrot aan de deuren, onderkant, zijkant, voorkant alle kanten roest dit omdat die flutspanjaarden (die hebben deze gebouwt met goedkoop flutmateriaal) lekker weer hebben het hele jaar door en weinig water zien! Heb je een Vito? zorg ervoor dat je klaarstaat met een doekje als het opklaart na een regenbui!

Al met al zijn beide modellen best wel lekkere wagens maar toch kijk ik (als mercedes Fanaat!) met bewondering naar de Transporter T4/T5 en vooral hoe de Crafter aanvoelt omdat ik ermee rijd op t werk.Toch kan ik er maar niet overuit hoe de 300 series, 190 series, 200 series van net voor de jaren '90 de perfecte autos zijn! Daarom geef ik de hoop niet op.

Ik heb nu een Vito 110 CDI maar wil er een V-Klasse bij (gezinsuitbreiding) het liefst een 7 zitter. Nou lees ik overal dat de V220 CDI één groot probleem is.

Wat raden jullie mij aan?? ik zoek dus een V-klasse MPV full option en het liefst een schakel omdat deze minder problemen geven heb ik t idee. Moet tegen warmte kunnen (vakantie auto ook vooral).

Lange verhaal, excuses

Mercedes fan

Reactie voor op de website?

61.121. Vito nooit aan beginnen

Wij hebben een vito uit 2005 115c. Het is een bak ellende en de ene reparatie na de andere. De mMrcedesgarage in Hilversum geeft niet thuis. Dirk het lijkt mij een goed initiatief om een gezamelijk front te vormen met onze klachten.Misschien dat ze ons dan eens serieus nemen.

Reactie voor op de website?

61.122. Gehandicapten besodemieteren

Heb 2 jaar niet kunnen rijden vanwege mijn ziekte. Ben gehandicapt geraakt doordat ze mijn linkerheup eruit hadden gehaald. Maar in augustus 2007 wilde ik weer een auto kopen. Ik had mijn zinnen gezet op een bus omdat ik dan mijn scootmobiel mee zou kunnen nemen. Mijn vriend [nu mijn man] vond via internet een prachtige zilverkleurige vito in Zundert. Alles erop en eraan. Hij daarna toe gereden [wij wonen in Hippolytushoef] en proef gereden. Deze bus had geen dubbele cabine.

Hij was er helemaal gek van. Dit moest hem worden. Wij gingen naar B&S aanpassingsbedrijf in Hoorn. Want ja, er moest een hijsinstallatie in. Wij konden, zo sprak , B&S, deze auto niet kopen omdat we dan problemen kregen met de wegenbelasting vanwege het grijze kenteken. Hij wilde ons wel een auto bezorgen. Dezelfde avond kon ik kiezen tussen 2 vito's. Wij wilden de vito, die ik had uitgekozen op de brug zien. Dat kon daar niet. Zij zouden de auto nakijken de roestige plekken wegwerken en met apk afleveren. Ook kon ik bij hun een hijsinstallatie kopen, weliswaar 2e hands maar toch effe 3000 euries. Ik heb er toen een bullbar en sidebars oplaten zetten waarvoor de vito op de brug moest. In de koplampen stond water, was net een aquarium zonder vissen, onder de auto was net een baggerput. Daarna kwamen de problemen met de verlichtingen, 6 maanden later moest ik aan 4 nieuwe banden, de achterverlichting precies als aan de voorkant, water. B&S had de auto gekocht bij Centraal in Hoorn. Ook daar kon ik niets vergoed krijgen. De automatiche vergrendeling was ook bereslecht. Kortom hij roest onder je kont weg.

Ineke

Reactie voor op de website?

61.123. Re:60.122 Gehandicapten besodemieteren

Wat heeft dit met gehandicapt of niet -gehandicapt te maken? U had een aankoopkeuring kunnen laten verrichten. Bovendien heeft u bepaalde rechten m.b.t. aanschaf van goederen (bv. garantie). Misschien nog belangrijker: U heeft zelf ook een onderzoeksplicht.

Is dit wel een item voor een GrootGezin Site?

McTenD

Reactie voor op de website?

61.124. Vito 638

Mijn vito van 1998 hebben we ingeruild met een km stand van 425000 km. Hij heeft naaast het gebruikelijke onderhoud geen noemenwaardige problemen gekend. Wij hebben vernieuwd op die km: de koppeling, de koppakking, de radiateur en de aandrijfas hoezen. Met de nieuwe vito hoop ik ook weer zulke goede km te rijden.

Bert

Reactie voor op de website?

61.125. Uitgekleed door Mercedes

Ik mag hier mijn ervaringen over de Vito 108D kwijt? Mooi!

Ik heb nog nooit zoŽn verschrikkelijk ellendige auto gereden. Gekocht in 2007, bouwjaar 2000. Zou je toch nog een paar jaar mee moeten kunnen rijden dacht ik.

We waren de garage nog niet uit of de ellende begon al. Ieder halfjaar hebben wij wel iets wat kapot is en zijn daar dan ook zeker 2x per jaar rond de 1200 euro aan kwijt. Hij zuipt als een tierelier. Je moet er niet te lang naar kijken want dan valt hij uit elkaar van de roest, echt waar al die roest vandaan komt, ik weet het niet.....

En ja hij bevalt niet zo dus ruil ik hem liever in voor een ander als ik hem tenminste nog voor een fatsoenlijk bedrag kwijt zou kunnen....DRAMA!!!! Koop nooit een Vito 108D

Reactie voor op de website?

61.126. Vito 110 CDI

Ik heb een Vito 110 CDI van 2001. Heeft altijd prima gelopen. Wel had ik roest onder de zijstrips al na 5 jaar. Is toen overgespoten. Nu is de Vito inmiddels 9 jaar. Ik ga hem opruimen. Hij begint op diverse plekken te roesten van binnen uit. Waren het vroeger de Franse auto's, nu mag je van de Vito zeggen dat ie roest in de folder. Waarschijnlijk een te hoog percentage schroot in het metaal.
Het valt me erg tegen van een Mercedes. Ook ben ik kopschuw geworden van de MB dealer. Goede service, maar voor goud geld. Altijd weer even schrikken. Een nieuwe Vito komt er dan ook niet meer. Jammer, want rijden deed ie fantastisch vond ik. Peter

Reactie voor op de website?

61.127. roest 108 cdi 2002

Reactie op Roest mercedes vito bouwjaar 2000


Heb alle zijstrips verwijderd en de (grote) roestplekken weggeslepen en behandeld, en ik dacht dat dit het ergste was. Dan ging ik de onderkant eens nakijken, op het eerste zicht redelijk goed veel opervlakkig roest, maar dan begon ik op de chassisbalken eens te duwen met een schroevendraaier, was juist of ik in boter duwde, chassisbalken op vier plaatsen groote stukken volledig doorgeroest van binnenuit, uiterlijk niks zichtbaar, mooie beschermlaag van in fabriek nog mooi intact, heb er eens grote stukken van weggesneden,
Ongelooflijk overal doorgeroest van binnenuit, goed voor de schroothoop.
Ik denk dat veel mensen niet weten dat hun vito zo roest is omdat je het gewoon niet ziet, zit mooi achter de beschermlaag.Ik heb dit nu bij toeval ontdekt, mijn vito is van 2002, heeft slechts 145000km en ik kan hem op de schroothoop gooien, plezant.

Patrick

Reactie voor op de website?

61.128. Vito slecht?

Wat een verbazing om te lezen dat die motoren en bakken slecht zouden zijn. Ik heb een tijd met de voorloper van de vito gereden de MB100d,ook voorwielaandrijving en moet zeggen dat het een fijn ding was. De meeste klachten krijg je als een ex-bedrijfsbus koopt, die zijn ruig behandeld en krijgen problemen,die van mij was een camper en die rijdt nog steeds rond!

Gewoon met beleid rijden. Over het algemeen is mijn ervaring met de eerste Vito's dat het rammelkarren zijn, maar ze doen het gewoon goed als je normaal rijdt. Tevens goede ervaring met Mercedes TN (207d/208d) bussen, roesten wel maar rijden altijd.

Maar eens een keertje gaan kijken voor een dusseldorfer (508D),heb al een 407d/dc gehad en dat beviel wel.

Krijnen

Reactie voor op de website?

61.129. Vraag Vito 110 Turbo

Beste vrienden, ik ben zinnens mij een vito 110 turbo van 1997 automaat met 330.000 km aan te kopen.Heeft iemand daar ervaring mee. Mijn garagist raadt mij aan het voertuig niet aan te kopen daar de herstellingen zeer moeilijk en duur zijn.

Dank voor uw racties

Reactie voor op de website?

61.130. Vito v-klasse 2.2

Ik twijfel nogal of ik nu wel of niet een op het eerste gezicht mooie nette Mercedes Vito V-klasse 2.2 diesel zal kopen, bouwjaar 2002. 200.000 km gereden. De auto ziet er luxe uit, maar is het zo dat deze veel problemen geeft zoals ik hierboven lees. Wat ik jammer vind is dat de auto niet veel beenruimte heeft op de achterbank, valt het in de praktijk mee, of is het echt krap? Iedereen die reageert bij voorbaat dank

Erna

Reactie voor op de website?

61.131. Reaktie op vito 113 LPG

Reactie op Koop geen Vito 113 en al helemaal niet op gas

Wij rijden al 6 jaar een vito 113 op lpg. Na het verdwijnen van het grijs kenteken hebben wij onze master 2.5 diesel omgeruild voor een vito 113 lpg automaat. Een super bus, uiteraard een stuk kleiner maar financieel gezien Diesel tov lpg, is dit erg aantrekkelijk. We betalen nu 296 euro aan wegenbelasting, en de bus rijdt 1 op 7. We hebben er al ruim 150000 km probleemloos mee gereden. Altijd wel zijn beurten gehad. Dus ik weet niet waar men de wijheid vandaan haalt dat de vito 113 een slechte bus zou zijn. Wij hebben er prima ervaringen mee. Ook zijn wij er al 3 keer mee naar Italie geweest met een caravan erachter.

Jos

Reactie voor op de website?

61.132. Vito ellende

Reactie op Mijn ervaringen met 110D

Na het lezen van de ervaring van Vito rijders, en van wat ik al veel langer voor mezelf weet, de tevreden Vito eigenaars zijn zeer dun gezaaid. Ikzelf heb een 220V gehad, en zoveel ellende met 1 auto heb ik nog nooit meegemaakt. Een schande dat er zoveel geld voor gevraagd wordt. Toen ik een andere auto wou kopen en aan de autodealer vroeg of hij mijn Vito wou overnemen heeft hij mij gezegd dat hij daar helemaal geen zin in had, daar hij 6 maanden garantie moet geven op die wagen en "op een Vito alles stuk gaat, zelfs datgene wat men denkt dat niet stuk zou kunnen gaan". Nu, dat was niet gelogen! Voor mij dus geen Vito meer, zelfs een andere Mercedes zal mij lang niet meer kunnen bekoren!

novah52

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Mercedes Vito

 1. Ook goede ervaring met Mercedes Vito
 2. Mercedes Vito, na een jaartje rijden
 3. Meer ruimte in dubbelcabine Vito
 4. Mercedes Vito
 5. Ervaring met de Mercedes Vito
 6. Vito bus 108
 7. Vito bus 108 - vito 110 D
 8. Gevolgen van bedrijfsauto
 9. Gevolgen van bedrijfs auto: een vraag
 10. Goede ervaringen met Vito 108D
 11. Nieuwe motor voor vito 110D
 12. Voorin?
 13. Vito113 benzine/lpg ervaring?
 14. Koop geen Vito 113 en al helemaal niet op gas
 15. V220 het stuk ellende
 16. Vito 113 LPG
 17. Open(schuif?)dak Vito
 18. Open schuifdak Vito
 19. Problemen met Vito
 20. Vito dubbele cabine voor 6 personen
 21. Mijn ervaringen met 110D
 22. Problemen met Vito
 23. Lof voor Vito
 24. Schuifdak op Vito
 25. Dieselspoeling
 26. ABS POMP
 27. cdi motor in gewone D uitvoering
 28. Vito 108D: een fijne wagen
 29. Verzekeringen en dubbele kabine
 30. Open dak
 31. Temperatuur achter in dubbele cabine
 32. Wat wel en wat niet te kopen
 33. 108D, 110D slechte auto?
 34. Brandstofverbruik transit 2.0 TDCI 125 pk
 35. Mijn busje en ik
 36. Vito-probleem en ervaring met Nissan Vanette
 37. Een tevreden vito fan
 38. Vito op benzine
 39. Ervaringen met MB vito 113
 40. Lange ervaring met Vito 108 D
 41. Aandrijving
 42. En wat met de TD versie?
 43. Ervaringen met de MB Vito.
 44. Mercedes Vito
 45. Koop nooit een Vito op gas!
 46. Vito 110D geen probleem
 47. Kopen Jan?
 48. Graag ervaringen met de vito\'s vanaf bj 2002
 49. Is een Vito nou goed niet?
 50. Ruimte dubbelcabine Vito I
 51. Vito 113 benzine/lpg
 52. Geweldige auto
 53. Amigo?
 54. Reactie op 55.53 Vraag over Vito
 55. Probleem met gloeien van 110TD
 56. Een Vito met ruim 4 ton op de teller...
 57. Lawaai
 58. Hoogte van de Vito
 59. vito van 2003
 60. V230 turbo diesel - prima
 61. Mercedes vito 110d
 62. Mercedes vito
 63. Lichte vracht met zijruiten
 64. Dieselverbruik vito 2004
 65. Dieselverbruik vito 2004
 66. Antw 55.54 Amigo of niet
 67. Viano 2.0CDI Automaat ervaringen?
 68. 110D ipv 110CDI
 69. 108D & 110D
 70. Reageer op de ABS pomp
 71. Dure Mercedes garage
 72. Motor van 110CDI in 110D?
 73. Dieselverbruik
 74. Brandstofverbruik.
 75. Verbruik Mercedes Vito
 76. Vito is een prettige auto om te rijden, als hij rijdt!
 77. Niet blijven zeuren over geen CDI
 78. Vito 115 CDI Automaat
 79. Zeer tevreden
 80. Vito 110CDI, eindverslag
 81. Lof voor vito
 82. Mercedes 110 CDI
 83. Brandstofverbruik Vito 2004
 84. Reactie op vraag Philip Viano 2.0 CDI A
 85. Vito 113 gas
 86. Vito op gas
 87. Reactie mercedes vito
 88. Van Vito snel weer naar Passat
 89. Vito 108 CDI
 90. Vito is een nachtmerrie
 91. Roestvorming mercedes vito 108 cdi
 92. Vito 108d aanschaffen?
 93. Benzineverbruik
 94. Driepuntsgordels achterbank vito
 95. Let op injectoren
 96. Gloeien
 97. VITO 110 D & tevreden.
 98. Vito 110 cdi
 99. Vito 108 CDI: nooit meer
 100. Vito 110 d
 101. Mercedes vito 120
 102. Kosten koppakking VITO
 103. "ventilatie" in de VITO
 104. VITO of T5
 105. Vito 110D
 106. Mercedes vito een roestbak?
 107. Vito benzine is niet meer verkrijgbaar
 108. Ruiten achteraan in België = wettelijk;; 4 kdn een probleem; 108D wel goed; 110D niet goed
 109. Vito V-(klasse)
 110. Ook goede ervaring vito 112cdi
 111. MB vito 108 dci: handrem?
 112. al 5 jaar top 108d
 113. Vito 113 Op gas, perfect!
 114. 2 punts vervangen door 3 punts
 115. Probleemloos
 116. bijrol
 117. Gordels plaatsen achteraan
 118. Kinderslot
 119. Roest mercedes vito bouwjaar 2000
 120. Mijn Mercedes ervaringen
 121. Vito nooit aan beginnen
 122. Gehandicapten besodemieteren
 123. Re:60.122 Gehandicapten besodemieteren
 124. Vito 638
 125. Uitgekleed door Mercedes
 126. Vito 110 CDI
 127. roest 108 cdi 2002
 128. Vito slecht?
 129. Vraag Vito 110 Turbo
 130. Vito v-klasse 2.2
 131. Reaktie op vito 113 LPG
 132. Vito ellende

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.