Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

29. In het midden

Ik zou het echte stoeltje voor het jongste kind met de tweepuntsgordel in het midden vastzetten zodat jullie dochter van 4,5 aan het raam met de driepuntsgordel kan zitten op de stoelverhoger. (De wet schrijft volgens mij alleen over de verplichting van een stoeltje voorin, het gaat achterin om wat je zelf veilig vindt.)

Succes ermee.

Harko

Reactie voor op de website?

29.1. ANWB "stoeltje" VARIO

Wij hebben onze zoon van net 7 (nu niet meer op een stoelverhoger) op de achterbank met een ANWB "stoeltje" VARIO. Dit is een stevig tafeltje dat hij voor zijn buik houdt en waar een twee of driepuntsgordel door heen kan. Bij een botsing beschadigt de buik dan minder. We gebruiken deze zitjes al jaren en ze bevallen uitstekend. De jongste zit in een Storchemuhle-stoeltje op de middenplaats. Omdat deze stoel eigenlijk in een driepuntsgordel moet, hebben we dat opgelost met een stevige sjorband die om de bank heen zit en door de vergrendeling van het stoeltje. Ik hoop dat je hiermee verder kunt.

Fimmy.

Reactie voor op de website?

29.2. Vervolgstoeltjes in H200

Wij hebben al een aantal jaren een Hyundai H200. Auto (en laadruimte!!) bevalt prima, maar het plaatsten van een maxi-cosi achterin is al een probleem. Het stoeltje zit klem tussen voor en achterbank. Ervaringen met een vervolgstoeltje zijn ook negatief: zodra het kind wat langere beentjes krijgt past het niet meer achterin. De voetjes eraf schroeven is wat moeilijk.

Na een stoeltje met buikkussen ("zit strak..." en dan overgeven) hebben wij onze 2,5 jaar oude dochter maar op een stoelverhoger met aankoppelbare rugleunig geplaatst, die we met een kussen in een relaxstand hielden. De bank en rugleuning achterin zijn alleen voor rechtopzitters bedoeld.

Nu hebben we er een tweeling (6m) bij en ik orienteer me vast op een vervolgstoeltje. Liefst een die in een twee- en driepuntsgordel kan. Zelf dacht ik aan de Fixmax, maar misschien heeft iemand een andere oplossing. Ik zoek dus een ondiep stoeltje dat achterin een H200 past. Wie weet welk merk of type geschikt is?

Francis

Reactie voor op de website?

29.3. Wetgeving

Hallo luitjes,

Ik zou graag willen weten wat wettelijk, dus niet commercieel of in het kader van de veiligheid, verplicht is voor kinderen achterin de auto van 1 tot 7 jaar wat betreft verhogers, kinderzitjes en dergelijken. Waar moeten wij ons wettelijk aan houden?

Met vriendelijke groeten Wim.

Reactie voor op de website?

29.4. Wetgeving voor vervoer

Bij Consument en Veiligheid, op de pagina Veilig Vervoer vind je de wetgeving over hoe je je kind in de auto moet vervoeren.

Nell

Reactie voor op de website?

29.5. Vervolgstoeltjes in H200

Ik zou heel graag contact willen met Francis. Wij hebben ook een H200 bus. Wij hebben er heel veel werk van gemaakt om achterin autogordels te bevestigen en nu blijken de maxi-cosi's er niet in te passen. Ondanks dat wij de achterbank nog een heel eind naar achteren hebben verplaatst. Wij verwachten spoedig ook een tweeling. Francis zit in precies dezelfde situatie als ons, misschien kan zij ons helpen met deze hersenbreker.

Groetjes

Reactie voor op de website?

29.6. 4 kinderen in Opel Corsa

Ik heb zelf een opel corsa uit 2002. Nu moet ik af en toe 4 kinderen in deze auto vervoeren. Het probleem is alleen, ik heb achterin in het midden alleen maar een heupgordel. De kinderen zijn 6, 6 (allebei in een stoelverhoger), 5 (in een stoelverhoger met rugleuning) en 2 (autostoeltje van romer king).

Mag een van de kinderen in het midden zitten in de heupgordel (met stoeltje uiteraad)?

Groeten Jolien

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

In het midden

  1. ANWB "stoeltje" VARIO
  2. Vervolgstoeltjes in H200
  3. Wetgeving
  4. Wetgeving voor vervoer
  5. Vervolgstoeltjes in H200
  6. 4 kinderen in Opel Corsa
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.