Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

47. Vakantie: vervoersprobleem

Wij willen deze zomer op vakantie naar het buitenland met een caravan, man, vrouw en 6 kinderen. Ons probleem is het vervoer. Hoe dan ander mensen dit? Ik ben erg benieuwd!

Fam. v.H.

Reactie voor op de website?

47.1. Reacties van de grootgezinlijst

Vanuit de grootgezinlijst komen de volgende antwoorden:
Jolanda:
Wij hebben 2 jaar terug (binnen Nederland) Wim met de auto en alle spullen gestuurd en 2 kinderen, en ik ben met de oudste 2 gaan fietsen. Dat was eigenlijk vooral om ook de fietsen op de plaats van bestemming te krijgen, maar je hebt natuurlijk ook meer bagageruimte met 3 mensen minder in de auto.
Ina:
Wij zijn wel met 6 kinderen en een (kleine) caravan op pad geweest, maar dan hadden we een bus. Dan konden alle kinderen veilig zitten (twee in een stoeltje), een deel van de bagage ging in de caravan en de rest in de laadruimte van de bus.

Je mag in geen geval over het toegestane gewicht gaan dat de caravan mag torsen, anders wordt het erg onveilig. En er moet een goede verhouding zijn tussen het gewicht van de auto en die van de caravan en dat dan in beladen toestand.

Marrigje:
Vroeger gingen wij altijd met 6 kinderen op vakantie. Wij gingen altijd kamperen en voor het vervoer huurde mijn vader altijd een volkswagenbusje. De twee banken werken met de zittingen naar elkaar toe gezet, zodat er een soort treincoupe ontstond ( ik heb geen idee of dat nog steeds kan) zat heel gezellig weet ik nog. De troep ging achter de banken, en onder de banken. En nu hebben we een volvo stationcar met een extra bankje achter in, daar kunnen dus 7 personen in zitten.
Judith:
Het beste is om dan met 2 auto's te gaan want de caravan mag en MOET je niet te vol stouwen. Wij hebben hem verleden jaar opgehaald met z'n allen maar het is echt kantje boord geweest, het had niet veel gescheeld of we waren om gekieperd. Wij hadden hem niet eens vol. Wij gaan altijd met onze 2 auto's, de ene heeft de fietsen op de kar de andere heeft de auto helemaal vol met boodschappen en kleren.

Nog een tip. Ik heb voor alle kinderen een kleine knapzak gekocht, in alle tassen zitten kleren voor een week. Ik neem alleen het noodzakelijkste mee. Ze zijn makkelijk op stapelen ook met kleine weekend tassen kun je dat doen.

Reactie voor op de website?

47.2. t4 op geel kenteken.

Wij hebben 5 kinderen, van 3-10-12-14-16, te veel en te groot voor een busje met grijs kenteken, met mogelijk als uitzondering een verhoogde en verlengde ford transit, maar dat is dan ook bijna een echte vrachtauto. Wij zijn zeer tevreden over onze VW T4 caravelle, een negen zitter, voldoende zitplaatsen en ruimte voor vakantie spullen en de caravan. Een klein nadeel: de wegenbelasting is wat aan de hoge kant: 98 euro per maand.

Reactie voor op de website?

47.3. Kampeerbus

Je moet een slaapplaats en een aanrechtje hebben, bv een éénpits gasstel, een afwasteiltje er in en een jerytank met water waar evt een kraantje aanzit. Je hoeft dan maar 3maanden te betalen en de rest van het jaar kun je gewoon rijden.

a.dalstra

Reactie voor op de website?

47.4. Inrichtingseisen kampeerauto

Ter informatie: Kampeerauto's die voor het kwart tarief in aanmerking komen zijn helaas gebonden aan regels opgesteld door de belastingdienst. Hier kun U zien welke eisen dat zijn. Klik op diverse voertuigen

groeten Ad Landman SBG

Reactie voor op de website?

47.5. Overnachtingen op doorreis naar Spanje

In juli gaan wij met de auto naar Spanje. Drie weken in een appartement met onze 4 kinderen (10-bijna 3- anderhalf en een half jaar). De heen- en terugreis willen wij heel ontspannen doen, 4 dagen heen en 4 dagen terug. Wie heeft er voordelige overnachtingsadressen voor de reis? (zelf een tent opzetten is geen optie). De locaties mogen ongeveer 300 kilometer uit elkaar liggen.

groet van Arie

Reactie voor op de website?

47.6. Autoverhuur buitenland: hoe zit het met het huren van een autozitje voor je kind?

Ik wil graag deze vraag stellen:

Wij willen met het vliegtuig naar het buitenland en dan een auto huren. Kun je ook autozitjes voor je kind (1,5 jaar) huren? Kan het nergens vinden.

m.vr.gr.

Reactie voor op de website?

47.7. Verhuur autozitjes in buitenland

Antwoorden:

Reactie voor op de website?

47.8. Vervoersproblemen

Deze zomer gaan we naar Zeeland op vakantie. Onze gehandicapte dochter maakt gebruik van een tandem-fiets waarbij zij voorop zit. Het zou voor haar fijn zijn als deze fiets ook op het vakantieadres aanwezig is, maar wij weten niet hoe we de fiets daar moeten krijgen. Heeft iemand een idee?

Monique

Reactie voor op de website?

47.9. Volvo 240 huren

Voor mensen die een vervoersprobleem hebben kunt u bij www.gordini.nl een volvo 240 estate huren. Lage prijzen, verzekering, goede technische staat en hulp bij pech.

Patrick

Reactie voor op de website?

47.10. Vervoersprobleem

Hallo Fam.V.H,

Wij hebben dit probleem ook gehad dat wij niet wisten wat te doen om met een caravan en de kinderen op vakantie te gaan. Wij hebben destijds een busje met trekhaak gehuurd bij autoverhuur van Hoof in Venray en dit ging perfect, bus mag genoeg gewicht trekken en de bagageruimte van de bus hebben we gebruikt voor de zwaardere spullen. De reis is ons goed bevallen want zo'n bus trekt de caravan met gemak, tevens heeft ieder vrij uitzicht omdat je in een bus veel hoger zit. Dit jaar gaan we niet met de caravan echter volgende jaar zal ik wedrom hetzelfde doen als afgelopen jaar.

Wij hebben hier een goede ervaring mee gehad, misschien heeft u iets aan deze tip anders anderen misschien.

Ronald

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Vakantie: vervoersprobleem

  1. Reacties van de grootgezinlijst
  2. t4 op geel kenteken.
  3. Kampeerbus
  4. Inrichtingseisen kampeerauto
  5. Overnachtingen op doorreis naar Spanje
  6. Autoverhuur buitenland: hoe zit het met het huren van een autozitje voor je kind?
  7. Verhuur autozitjes in buitenland
  8. Vervoersproblemen
  9. Volvo 240 huren
  10. Vervoersprobleem
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.