Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

63. Kia Pregio

Ondanks de gaande discussie over het grijze kenteken heb ik onlangs een busje met dubbele cabine aangeschaft. Vooralsnog is het belastingtarief laag (140,-/kwartaal) en is diesel een stuk goedkoper dan benzine. De Kia Pregio kwam qua prijs en prestaties net iets voordeliger uit in vergelijking met de Hyundai 100. In dezelfde prijsklasse was ook de Ford Transit een optie maar bij dit type vond ik de beenruimte achterin nogal tegenvallen.

Tot nu toe bevalt de Kia Pregio goed. Met name de afmeting van de bus vergt, vooral bij het parkeren, enige gewenning. In de wat oudere parkeergarages is het dus even opletten. Wat ook kan is buiten de binnenstad (gratis) parkeren en de resterende afstand fietsen. Er passen tenslotte 6 fietsen in de riante bagageruimte. Verder maakt de dieselmotor nogal wat geluid in vergelijking met een personenwagen met benzinemotor, maar ook dat went.

Zeker als je een wat luxere uitvoering kiest is er wat het zitcomfort betreft geen enkele reden om voor een veel duurdere MPV te kiezen. De regelmatige gehoorde term "bijstands-MPV" vind ik dan ook beslist niet gerechtvaardigd.

Rob

Reactie voor op de website?

63.1. Ervaringen met Kia Pregio

Hoi Rob en lezer(s)essen,

Ook wij zijn in het trotse bezit van een Kia Pregio. Een mooie blauwe. Wij zijn blije Kia Pregio rijders:-))).

Twee jaar geleden hebben we onze Kia gekocht. We hadden toen drie kids die in een autostoeltje moesten dus alledrie achterin. De oudste kon voorin, tussen mij en mijn man in. En dat is eigenlijk nog steeds zo. Alleen hebben we de jongste nog in een kinderstoel en er zit een broertje links en een rechts van haar. De dubbele buggie kon zo achterin de laadbak, hoefde niet eens ingeklapt te worden. Alles kon er zo in. We hoefden niet na te denken of we iets wel of niet mee konden nemen. We zijn er zelfs mee naar Zuid-Frankrijk geweest. Ideaal. Mijn man had tussen de achterbank en de voorbank in een plank gemaakt zodat de oudste kon slapen. De 3 jongsten sliepen uiteraard in hun stoeltje.

Tot nu toe rijden we nagenoeg probleemloos en hopen dat nog jaren te doen. We hebben wat extra's op en in de auto zitten zodat we lekker nog wat jaren voort kunnen.

Groetjes Marianne & René en onze 4 kids.

Reactie voor op de website?

63.2. Een KIA busje voor grote gezin: mijn impressie

Ik heb een nieuwe Pregio gekocht. De auto is perfect voor grote gezinnen, 6 personen kunnen er goed in zitten, kinderen zitten als koninginnetjes op hun stoelen achterin (inderdaad geen bank) compleet met goede heupgordels.

Maar: de eerste dag zag ik al ROEST! Shit nee he, terug naar KIA, o.k. die heeft de plekjes 'aangestipt' en gaat het in de gaten houden. Maar eerlijk gezegd heb ik er weinig vertrouwen in, want als je ziet hoe ze dat gedaan hebben. Ergste van alles vind ik de startonderbreker die ik er gelijk in heb laten zetten voor   340,34, zag ik ergens anders ineens voor   181,06 (normale prijs inclusief inbouw). Balen: KIA gebeld: inderdaad meneer die onderbreker kost normaal 275,- maar we zijn er 3 uur mee bezig geweest om hem in te bouwen. Even ter vergelijking: het bouwen van de hele auto duurt volgens mij nog geen 24 uur !!

Kortom: mijn advies is koop een zo kaal mogelijke KIA en laat de extra's er door een goede en goedkope inbouwer erin zetten.

Fam. G

Reactie voor op de website?

63.3. KIA Joyce

Wij hebben sinds 2 jaar een KIA Joyce daar 4 kinderen niet makkelijk meer op de achterbank te proppen waren, het is een ideale wagen voor een in verhouding lage prijs, nog even in guldens deze kostte ons fl 46000,= (   20.873,89) incl stuurbekrachtiging airco verstelbare buitenspiegels en trekhaak. Ter vergelijking voor een gelijkwaardige Opel Safira betaal je minimaal fl 10000,= (   4.537,80) meer.

Reactie voor op de website?

63.4. ervaringen met Hyundai 100 DC en Kia Joice

We hebben 3 jaar in een Hyundai 100 (2.5 diesel) bus met dubbele cabine gereden. We hebben deze nieuw gekocht. Hij beviel uitstekend. Vooral omdat wij 2 grote kinderen en 2 kleine kinderen moesten vervoeren kwamen we uit op de H100; in zijn prijsklasse de comfortabelste. Met acherin 2 hoofdsteunen en 3 heupgordels. Het blijft natuurlijk een bus, maar de laadruimte die je hebt is geweldig. We hadden zo'n ouderwetse kinderwagen en die schoven we er zo in.

Toen mijn man ziek werd en aangewezen was op een rolstoel hebben we ook veel plezier beleeft aan de bus. Wij haalden overigens met gemak de 120 km per uur. Hij was wel windgevoelig, maar dat heb je volgens mij al snel met een bus. We hebben er een 80.000 km mee gereden en geen "gekke" dingen meegemaakt. De kapotte uitlaat viel nog onder de garantie. Banden en accu waren intussen wel vervangen.

Helaas kon de bus niet aangepast worden aan de handicap van mijn man (handicap in combinatie met zijn lengte) en moesten we uitkijken naar iets anders. Dat is een hele klus geweest. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een Kia Joice (type 2.0 comfort) met G3 gasinstallatie. Om plaats te nemen zak je niet diep weg en door middel van een aangepaste stoel kunnen wij ons weer verplaatsen. We hebben deze auto nu driekwart jaar en 22.000km gereden. We zijn er uiterst tevreden mee. We missen alleen de bergruimte, maar een voordeel is dat we geen kinderwagens ed. meer nodig zijn. Voor de vakantie wordt er nu gebruik gemaakt van een bagagewagentje.

Een Kia Joice is qua verdeling te vergelijken met een Opel Zafira. 2 voorstoelen, een verstelbare middenbank (3 zitplaatsen) en een achterbankje (2 kinderzitplaatsen). Zowel middenbank als achterbank kunnen plat gelegd worden. Een Kia Joice is al te koop voor E 20.000 zonder G3. Wij betalen voor de wegenbelasting met G3 E 201 per 3 maand. Het omslagpunt om op gas te rijden lag bij ons om en nabij de 1100 km per maand. Hij rijdt op benzine 1:10 en we zijn er vanuit gegaan dat hij op gas 1:8 zou rijden, maar hij blijkt zuiniger te zijn.

Fimmy

Reactie voor op de website?

63.5. Ervaring met Kia Pregio

Wij rijden ook met zijn zessen en hebben daarvoor een Kia Pregio met dubbele cabine. Voorin kunnen 2 volwassenen en een kind in het midden en achterin zitten 3 stoel aan elkaar en kunnen dus nog eens 3 personen in gordels zitten. Wij zijn ontzettend tevreden over deze auto. Hij is wat lawaaierig maar dat vinden we geen probleem. Pas hebben we gekeken naar een Hyundai H200 maar die vonden we achterin echt te krap.

Willeke

Reactie voor op de website?

63.6. Kia pregio parkeren

Ik rijd nu zo'n drie en een half jaar met een pregio en vind het geweldig. Wij zijn met z'n zessen. Ik heb direct bij aanschaf bij halfords een kijkhoek vergroter gekocht om op de achterruit te plakken. Dit geeft goed zicht bij het inparkeren.

Arnold

Reactie voor op de website?

63.7. Blijde pregiorijder.

Wij maken met plezier gebruik van onze Kia. Het is nog een kia met de 2,7 l motor. Dus niet het recente type. Vanwege contacten in Hongarije en Roemenie maken wij dankbaar gebruik van de grote laadruimte. Erachter hangen wij nog een caravan van 1000 km. Met een gemiddelde kruissnelheid van +/- 80 km schiet je op gemakje lekker op. Met caravan en bepakt en bezakt (afgeladen) verbruikt de kia ongeveer 1 op 8,5 De hellingen neemt hij niet met hoge snelheden, maar wel getrouw. Geen gevoel, kom ik boven of kom ik niet boven. Dat gevoel had ik wel met mijn vorige auto, een peugeot 405 diesel. Met cruisecontrol is het heerlijk rijden.

En een startonderbreker werkt prima, zolang in de afstandsbediening een goed batterijtje zit, en deze af en toe vervangt. Hoe het loopt met de houderschapsbelasting is nog even afwachten. Jammer van de verhoging, toch geen reden om de Kia weg te doen. Ik hoop dat hij nog ons nog jaren vervoert.

J. Westeneng

Reactie voor op de website?

63.8. Ervaringen Kia Pregio 2005 of 2004

Beste lezers!

Ik zoek mensen die een kia pregio rijden. Ik ben inmiddels flink arm geworden door de motoren van een H100. Ik zit er aan te denken een gloednieuwe pregio te kopen.

Iemand ervaring? Ik ben vooral benieuwd naar de kwaliteit van de 2.5TD motor.

Breijer

Reactie voor op de website?

63.9. Pregio 2003 aankoopadvies

reactie op 59,7

Ik ben van plan om een pregio 2003 te kopen. Ik twijfelde eerst tussen een h200 of een pregio, maar na al het kommentaar over de h200 gelezen te hebben denk ik dat ik toch maar ga voor de pregio. Het enige naadeel vind ik dat ik nergens een pregio te koop zie staan met meer dan 200000km op de teller. Dat wil niet zeggen dat ik er eentje wil met veel kilometers maar als ze er zijn is dat wel een blijk van betrouwbaarheid.

Dus voor alle blije pregiorijders met meer kilometers op de teller, laat het me even weten aub.

bvd arnold

Reactie voor op de website?

63.10. Kia Pregio bevindingen

2 jaar terug kochten we de Pregio 2.7 ui `97 met de bedoeling om een busje te kopen die aangepast kon worden voor mijn dochter in een rolstoel. Na alle negatieve info over de H100 viel die snel af en kwamen we de goedkope Pregio tegen. Het was een aannemersuitvoering (met achterbank) en hebben we laten aanpassen, naar volle tevredenheid.

Nadeel is alleen dat Bever (installateur) een dichte rijplank heeft gemonteerd waardoor het zicht naar achter sterk wordt vermindert.(aandachtspunt voor mensen die ook de pregio gaan laten aanpassen.)We kochten hem met 90000 op de teller en zitten nu aan de 180000. Nog steeds dik tevreden en alleen problemen met een oliekeerring gehad.Maar ja hij is wel 10 jaar oud. Roestvorming heb ik met name alleen aan de onderkant van de deuren, verder niets.

Mijn buurman heeft een nieuwe Pregio en kan niet meer vertellen als een perfecte service van de dealer. Dus wij zijn blije Pregio rijders, vind alleen wel dat het een ondergeschoven kindje is want vind bijna nergens info over de auto en de Kia club is niet gericht op de Pregio rijders.

Familie van der Heide

Reactie voor op de website?

63.11. Reactie ervaringen Pregio 2005 of 2004

Hallo, na jaren een H 100 te hebben gereden kwamen plots de reparatiekosten van de motor een 2.4 benzine op gas. 3.500,euro in een jaar. Een 3 mnd oude Kia Pregio van 01-03-04 aangeschaft. Voorwaarde was wel dat we geen lawaaibak wilden. Het verschil tussen de 2.7 diesel en de 2.5 DCI is aanmerkelijk. Naar het werk of evenementen gaan de fietsen achterin.

Tijdens de vakantie gaat onze ruim 5 meter caravan plus zes fietsen en een grote houten picniktafel en 4 kinderen allemaal mee. Kostenbesparend is dan ook de hoeveelheid levensmiddelen die worden meegenomen. Voorlopig willen we de ruimte niet kwijt.

Wel zitten we er aan te denken om nog een achterbank met tafel te plaatsen en de normale achterbank om te draaien. Weet iemand iets over de bevestigingspunten voor zo'n operatie?

Fam Ophuis

Reactie voor op de website?

63.12. Info over 9 persoons busje

Wij hebben een groot gezin,dat bestaat uit 2 volwassenen en 6 kinder. Wie kan mij vertellen wat een kia busje kost als 9 persoons busje, dat wil zeggen de aanschaf, verbruik, wegenbelasting en de verzekering.

groetjes Danny

Reactie voor op de website?

63.13. Kia pregio uit nov 2004

Hoi,

Wij zijn de trotse bezitters van een Kia Pregio uit November 2004. Dit is het laatste model (met de hoge koplampen zeg maar). In vergelijking met het vorige model is het allemaal een stuk beter afgewerkt. Op de achterbank zitten 3 heupgordels, op de voorbank 2 stoelen met 3-punts gordels en een inklapbaar stoeltje in het midden met een heupgordel.

In vergelijking met alle andere busjes met dubbele cabines vind ik de ruimte in dit model echt super. Als je op de achterbank zit kun je je benen gestrekt naar voren houden! Ook vind ik het heel makkelijk dat er een richel voor de achterstoelen zit. De kinderen kunnen daar hun spullen prima kwijt (zeker handig op lange ritten). Wij hebben een 2,5 tcd, deze is redelijk zuinig en rijdt er prettig, pittiger dan verwacht zelfs. Ook de airco is erg prettig.

Heb je nog specifiekere vragen dan kun je altijd mailen.
groeten Lisette

Reactie voor op de website?

63.14. Koop geen kia pregio

Niet doen, is echt een rot bus. De mijne is het eerste jaar 23 keer terug geweest bij de grage, en het tweede jaar 8 keer. Is rond om overgespoten i.v.m. roest gaten zaten er in gerot. Nieuwe bedrading en versnelingsbak. Bouwjaar 28-04-2005

Reactie voor op de website?

63.15. 9 persoons Kia Pregio bus

Er is geen 9 persoonsbus van de Pregio. Dit heeft te maken met de type goedkeuring van personenbusjes. De Pregio heeft een M1 goedkeuring en geen M2 zoals b.v. de Transporter of Transit.

Meint

Reactie voor op de website?

63.16. goede bedrijfswagen

Ik raad iedereen aan om een pregio te kopen. Goede prestaties. Airco werkt fantastisch. Hij is nu 3 jaar oud en nog nooit problem mee gehad. Er staat nu 190.000 op de teller.

Reactie voor op de website?

63.17. Super Pregio

Waar voor je geld! Dat is wat je zeker krijgt als men een Kia Pregio 2.5 Tci aanschaft. De dubbele cabine is erg ruim (heb meerdere bestelwagens gehad waaronder een aantal vw transporters)en het karakter van de 2.5 Tci motor is krachtig/zuinig,maar helaas door de constructie wel wat aan de rumoerige kant.Niet de motor zelf,maar door resonanties in de carosserie.De auto heeft nu bijna 50.000 km gelopen,ziet er uit als nieuw, geen roest!!!!Zijn er mensen die meer informatie willen over de kia pregio 2.5 tci ,omdat ze misschien er een willen aanschaffen,mail me gerust mvg Sandeman

Reactie voor op de website?

63.18. Roest

Tja, ik ben niet helemaal ontevreden, maar er zijn toch wel 2 problemen waar ik van het begin af aan (ik heb mijn KIA Pregio in 1999 nieuw gekocht) al last van heb. Ten eerste is dat de vochtvorming in de cabine. Bij en na regenachtig weer gaan de zijruiten in de cabine erg beslaan, hetgeen soms gevaarlijke situaties oplevert, omdat je weinig of niets ziet en constant je ramen moet schoontrekken.

Verder beginnen mijn voorportieren inmiddels een soort van af te brokkelen. Ik heb na een jaar of 2,3 al geconstateerd dat de lak met name aan de onderkant van de voorportieren en in de randen van de zijpanalen aan de achterzijde begon te bobbelen. Ik heb eea zowel bij de dealer als bij de importeur aangekaart, maar geen van beiden geeft echt thuis.

Omdat ik heb gezien dat er meer Pregio's rondrijden met dezelfde roestvorming, probeer ik enkele mede"slachtoffers" te mobiliseren en KIA Nederland zover te krijgen dat er wordt erkent dat het een fabricagefout is (iets dat de chef van de werkplaats van mijn plaatselijk KIA-dealer zelf ook vind!) en dat ze de problemen willen oplossen.

Graag verneem ik of er meer mensen zijn met dezelfde ervaring.

Ruud

Reactie voor op de website?

63.19. Koppeling Kia Pregio

Omdat wij vijf kinderen hebben waarvan er één ook nog drummer is, hebben wij in 2003 een splinternieuwe Kia Pregio gekocht. De ruimte in de bus bevalt ons heel erg goed, er is bijna geen roest te zien, alleen valt het verbruik ons wat tegen, maar wat het allerergste nadeel is: morgen moet er alweer het vierde setje nieuwe koppelingsplaten in! De eerste twee keer was gelukkig nog onder garantie (binnen 3 jaar, en dan denk je van de ellende af te zijn...) maar de vorige is erin gezet in augustus 2007. Zijn er meer Kia-gebruikers met dit probleem, en wat kun je er tegen doen??? De kilometerstand is trouwens 171.000 km.

Erika

Reactie voor op de website?

63.20. Motorgeluid

Om het motorgeluid te beperken heb ik bij mijn pregio de motorkap onder de zitting geisoleerd met noppen, matten en de scheidingswand ook. Dit scheelt aanzienlijk. Misschien een tip.

met vriendelijke groet, Cees

Reactie voor op de website?

63.21. reactie op 62.9 Arnold

Reactie op Pregio 2003 aankoopadvies

Beste Arnold, laat ik nou zo'n Kia hebben! Hij heeft 220.778 km op de teller. loopt als een "idioot" (positief bedoeld) en gebruikt 1:14 door elkaar, dus autobaan, binnendoor verkeer, stad EN filerijden! Olie gebruik minimaal. Hij is van 2000.

Alleen mijn advies, rij rustig, hij loopt meer dan 140/u, maar ik hou het op 100 tot 110 op de teller en hou wat centen in mijn zak!

Kijk naar verdere info over de te gebruiken olie naar het bericht onder de naam Allessander. Alle kleine tips helpen je te genieten van je Kia! Succes met je aanschaf! Rob Hardorff

Reactie voor op de website?

63.22. Kia Pregio gegevens

Reactie op Kia Pregio bevindingen

Voor iedereen die gegevens nodig heeft betr. de Kia Pregio: Ga naar:
1e www.mijnkia.nl
2e registreren en
3e naar "mijn autodossier".

Uw inlogcode is de viercijferige afmeldcode op uw kentekenbewijs. Men kan er zelfs het complete instructieboekje downloden. Veel succes en plezier!

Rob Hardorff

Reactie voor op de website?

63.23. Maxicosi in Pregio

Reactie op Ervaringen met Kia Pregio

Reactie op "een kia busje voor grote gezin"

Klopt het dat de Kia pregio alleen maar zitplaatsen heeft met een heupgordel. (behalve de bestuurder en de bijrijderstoel). Wij hebben 2 kinderen (tweeling) die nog in een maxicosi zitten. Dat gaat waarschijnlijk dan niet lukken ofwel? Is het zowiezo mogelijk om een heupgordel te laten omzetten in het 3-puntsgordel?

Alvast bedankt voor uw reacties.

Hako

Reactie voor op de website?

63.24. Kia 2004

Reactie op Kia pregio uit nov 2004

Wij hebben net een kia pregio gekocht. Zoals Hako vroeg is het mogelijk om een driepunts gordel te plaatsen ipv de aanwezige heup gordels. We wonen in UK en tot zover ik kon zien is het niet zo eenvoudig betreffende de kia pregio informatie te vinden over spareparts en over kia prefio zelf. Dus was wel heel blij dat mijn zus deze site vond voor me.

Onze kia is geregistreerd als een 12-zitter maar de vorige bezitter heeft er 3 stoelen uitgehaald, waar kan ik stoelen voor kia pregio vinden?

Is roest een vaak voorkomend probleem met een kia pregio. Oh, het is een kia pregio 2004 trouwens. Elke tip is welkom!

Alvast bedankt! Jude

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kia Pregio

 1. Ervaringen met Kia Pregio
 2. Een KIA busje voor grote gezin: mijn impressie
 3. KIA Joyce
 4. ervaringen met Hyundai 100 DC en Kia Joice
 5. Ervaring met Kia Pregio
 6. Kia pregio parkeren
 7. Blijde pregiorijder.
 8. Ervaringen Kia Pregio 2005 of 2004
 9. Pregio 2003 aankoopadvies
 10. Kia Pregio bevindingen
 11. Reactie ervaringen Pregio 2005 of 2004
 12. Info over 9 persoons busje
 13. Kia pregio uit nov 2004
 14. Koop geen kia pregio
 15. 9 persoons Kia Pregio bus
 16. goede bedrijfswagen
 17. Super Pregio
 18. Roest
 19. Koppeling Kia Pregio
 20. Motorgeluid
 21. reactie op 62.9 Arnold
 22. Kia Pregio gegevens
 23. Maxicosi in Pregio
 24. Kia 2004

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.