Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

16. De Kidcar Coach?

Hallo,

Graag zou ik willen weten of er onder jullie personen zijn die ervaring hebben met de kidcar coach. Wij hebben ons oog op deze kar laten vallen omdat hij smaller is (80 cm). Ook wil ik graag weten hoe jullie een maxicosi (oud model) in en dergelijke kar vastzetten.

Kidcar heeft pas een nieuwe constructie op de markt gebracht voor het aanbrengen van het derde wiel, deze is nu onder de bak geplaatst. Kan iemand mij iets vertellen over het loopcomfort hiervan. De meeste andere fietskarren hebben het derde wiel immers aan de trekstang.

Kan iemand mij verder vertellen waar ik, in de buurt van Leiden, een dergelijke kar kan uitproberen (mijn kinderen erin zetten en het lopen met de kar even uitproberen)? Wij zijn inmiddel in diverse zaken geweest en overal worden we vreemd aangekeken als we zeggen onze kinderen er even in te willen zetten. Ik vind dat als je zo'n groot bedrag uitgeeft, je toch ook wel even mag uitproberen.

Alvast bedankt,

Maaike

Reactie voor op de website?

16.1. Onze kidcar coach

Hallo Maaike

Wij hebben een kidcar coach. Hij is heel makkelijk aan de fiets te monteren en om te bouwen tot duwwagen. Een nadeel vind ik dat het zwaartepunt als duwwagen te ver naar achteren ligt. Als je dus met je kinderen aan de wandel bent moet je er dus op verdacht zijn dat je niet te veel op de duwstang leunt anders kantelt hij achterover. Verder bevalt hij ons goed ook al gebruiken we hem op dit moment niet, daar onze tweeling goed in een fietsstoeltje kan zitten.

Marjon

Reactie voor op de website?

16.2. Ervaring met Fietskar kid car comfort

Ik heb 3 kinderen, waarvan er 1 naar school gaat. De middelste is net 3 en de jongste is nu ruim 4 maanden. Om onze oudste naar school te brengen moet ik met de fiets, om te lopen is het net te ver. Daarom hebben we de kidcarcomfort aangeschaft. Best een grote uitgave maar zeer zeker de moeite waard. Ik ben er erg gelukkig mee!! De jongste gaat in een oude maxi-cosi (de easybob past niet!!) waar het handvat vanaf is gezaagd en wordt vastgemaakt in de gordels van de car zelf. De oudste of de middelste gaat er dan gemakkelijk nog naast hoewel ze beiden erg groot zijn voor hun leeftijd, en de andere gaat dan achterop mijn fiets. De oplossing van de fabrikant (een speciaal kussen) hoeft op deze manier niet en een oude/tweedehands maxi-cosi is goedkoop aan te komen. Zo fiets ik 4x daags naar en van school, in weer en wind.

Groeten, Freke

Reactie voor op de website?

16.3. Ervaring met fietskar Kidcar Coach

Wij hebben bewust voor deze fietskar gekozen, omdat we de fietskar ook als wandelwagen willen gebruiken. De oudste is 13 maanden ouder dan de tweede en een duowagen is erg krap (achter elkaar). De maxicosi kun je vrij eenvoudig met een ondersteunend kussen vastmaken met riempjes. Het is wel even handigheid krijgen, maar dan is het ook zo gebeurd.

Het wiel onder de kar is erg handig, omdat je dan de stang er af kunt halen. Die past weer achter in het boodschappenvak en wordt met goede, veilige borgpennen bevestigd als je hem weer aanbrengt. (Is ook even handigheid krijgen) Waar je inderdaad op moet letten is de stoepranden op en af gaan. Met name als je je boodschappenvak vol hebt zitten.

Wij vinden het een fijne kar. Voor twee kinderen is hij wel aardig breed, dus let er even op of hij door je schuurdeur past!!!!

Groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

16.4. Ervaring met Kid Car

Wij hebben al enkele jaren zo'n fietscar. Met een maxcosi erin en vastgemaakt met de gordels van de kidcar lukte ons dat aardig, echter kon er dan wel geen 2e kind inzitten.

Katty

Reactie voor op de website?

16.5. Wel easybob en 1 kind in kid Car Comfort

Wij hebben ook al enkele jaren een kid car comfort, en mijn 3e kind heeft erin gezeten in een easy bob met haar zus ernaast, en nu gaat de jongste er in met zijn zus ernaast. De easy bob maak ik met de gordels vast die in de fietskar zitten en mijn dochter gaat er naast, al is dat wat krap,vervoeren kan je ze. En het bevalt me prima ik zou niet meer zonder kunnen.

groetjes Marina

Reactie voor op de website?

16.6. Fietskarren uitproberen

Natuurlijk wil je je kinderen er even in zetten! Bij fietshandel Wim Kok in Utrecht hebben ze een groot assortiment fietskarren van alle merken, daar kun je ook zoveel uitproberen als je wilt. Je krijgt er deskundig advies.

Overigens biedt Melia, een importeur van fietskarren, ook proefritjes aan (je mag de kar zelfs een week uitproberen).

Lara

Reactie voor op de website?

16.7. Ervaring met verkoop en gebruik kidcar

Ik heb een Kidcar Comfort (De bredere) in Arnhem zuid bij Mantel gekocht. Uitproberen ging hier een slag verder dan kinderen er in zetten. Zij monteerden de trekkogel aan mijn fiets, kar eraan vastgekoppeld, kinderen er in en mijn vrouw en ik konden om beurten een proefritje maken. Onze dochter was nog een baby. Wanneer je een maxi cosy in een coach zet, blijft er erg weinig ruimte over voor een tweede kind. Een inzetschelp is wat dat betreft economischer (plusminus 50 Euro).

Inmiddels is het ene kind op een aanhangfiets en kan de tweede op een stoeltje. Voor lange fietstochten nemen we de kar toch altijd mee. Hij doet dan dienst als slaapkamer.

Ben

Reactie voor op de website?

16.8. Ervaring met kidkar coach

Wij hebben al twee jaar een kidkar coach en op een paar kleine punten bevalt de kar prima. Eerst de positieve dingen. Wij hebben de jongste in een easy bob stoeltje vervoerd. Deze hadden we dan met een zelfgemaakt riempje vast gezet. Hiernaast kon nog makkelijk een kind zitten. In de winkel zeiden ze dat dit niet kon maar wij zijn met z'n allen naar de winkel gegaan en hebben daar gepast. Het neuswiel is er makkelijk af te halen, doordat hij niet aan de trekstang vast zit, is de kar kleiner dan bij fietskarren waar het wiel wel aan de trekstang vastzit.

Een nadeel is dat de duwstang erg laag zit. Voor mij met m'n 1,64cm is dat prima, maar als je veel langer bent is het denk ik wel te laag. Er zit geen verlichting op. Dit heb je 's winters laat op de middag nodig en dat had er voor dat bedrag best op mogen zitten.

Mariëtte

Reactie voor op de website?

16.9. Fietscar kidcar coach

Hoi Maaike,

Ook wij hebben voor dezelfde problemen gestaan. Overal werden we raar aangekeken als we de kar even wilden uitproberen. Na lang zoeken ben ik in Groningen terecht gekomen. Bij de Firma Ab Kuik en heb hier mijn verhaal gedaan van 1 kind op de fiets en 1 kind en 1 baby in de fietskar. Deze meneer heeft mij een prima e-mail teruggestuurd met een aantal mogelijkheden en daaruit hebben wij de kidcar coach gekozen.( ). We hebben deze uiteindelijk bij Halfords in Alphen aan den Rijn gekocht. Zijn daar meerdere malen geweest om te passen. Kinderen mochten er best even in zitten.

Uiteindelijk heb ik voor de baby een babyschelp gekocht, omdat er anders voor het andere kind te weinig ruimte overbleef. Ik heb deze schelp uiteindelijk bij de Firma AB Kuik besteld, daar was deze aanzienlijk goedkoper als elders ook met de verzendkosten erbij. Verder bevalt de car ons prima. Kinderen zitten en slapen er zelfs heerlijk in. Als wandelwagen loopt hij lekker ligt.

Veel succes

Trudy

Reactie voor op de website?

16.10. Ervaring met Kidcar

Ook wij hebben een Kidcar aangeschaft, anderhalf jaar geleden. We hebben eerst een aantal 'fietsspeciaalzaken' in Utrecht bezocht, maar de kennis en service m.b.t. fietskarren was daar zonder uitzondering erbarmelijk. Toen hebben we ons georienteerd via internet. Uiteindelijk hebben we bij Ab Kuik (in Groningen) onze kar gekocht. Het was weliswaar een fikse tocht, maar de firma Ab Kuik handelt al jarenlang in fietskarren, terwijl de reguliere (Utrechtse) fietswinkel het er een beetje 'bij doet'. De firma Ab Kuik kon bijvoorbeeld precies vertellen hoe een Maxi Cosi kon worden bevestigd in de karren. Zo hoefden we dat niet zelf nog eens uit te vogelen.

In vrijwel alle opzichten voldoet de Kidcar aan onze wensen: geschikt voor vervoer van twee kinderen tegelijk, als 'wandelwagen' te gebruiken door makkelijk te bevestigen derde wiel, hard plastic bodem, eenvoudig inklapbaar, bedieningsgemak door klittebandsluitingen, snel aan en af te koppelen, veel ruimte voor boodschappen achterin. Toch kent ook deze fietskar enkele minpunten: stoffen zitting (weinig steun, moeilijk rechtop zitten), relatief breed (moeilijk door deuropening te manoeuvreren), lage duwstang, niet geveerd anders dan door luchtbanden, trekstang moeilijk los te maken bij transformatie tot wandelwagen.

Al met al beviel deze fietskar ons het beste. De Dolphin voldeed aan veel minder van onze eisen/wensen, bovendien is de Dolphin nog breder en moet je dus sowieso bij elke doorgang de kar uit elkaar halen, hetwelk allerminst praktisch is. Over de Burley hadden we reeds zoveel slechte verhalen gehoord en gelezen (m.n. m.b.t. de duurzaamheid), dat we die niet persoonlijk hebben getest. Na het uitproberen van nog enkele andere merken en types, hebben we gekozen voor de Kidcar.

We hebben er al veel plezier van gehad, vooral omdat we nu niet genoodzaakt zijn om altijd met de auto boodschappen te doen. Wat betreft de veiligheid: het allerveiligste is het natuurlijk om met je kind helemaal niet te vervoeren, maar zolang de kar goed zichtbaar is, zullen de risico's er kleiner mee zijn dan met een fietsstoeltje (vanwaaruit je kind immers van veel grotere hoogte kan vallen).

Bart

Reactie voor op de website?

16.11. Ervaringen met kidcar coach

Hoi,

Wij hebben een coach met neuswiel voor.

Het lopen ermee bevalt prima, Hij rijdt erg licht, niets in vergelijking met onze tandemwandelwagen. De coach kun je bij wijze van spreken met 1 vinger voortduwen.

Er kunnen veel boodschappen achterin maar als je hem te vol pakt en de kinderen stappen uit wil hij wel eens omvallen zoals je dat ook met een buggy vol tassen hebt. Het zwaartepunt is daarom ook in lege toestand het best, vandaar dat hij ook zo licht rijdt denk ik.

Achter de fiets gaat prima met de verwijderbare trekstang, zodat deze ook niet blijft zitten met het wandelen.

Groeten Josephine

Reactie voor op de website?

16.12. De fietskar in de auto - aan Mirelle

Mirelle,

In Kapellen is een winkel die in fietskarren doet zie op www.fietskar.be. Daar heb je verschilende modellen. Ik zelf ben op zoek naar een voor mijn 2 honden, maar ik denk dat je al gauw 500€ kwijt bent. Je moet wel goed zien naar de montage hoe die aan de fietskar moet. Daar heb wel verschil in! En ook de wielen, je hebt er met vele spaken en met maar een paar. Bij ons in ST-Antonius-Zoersel op de Turnhoutsebaan is een fietsenwinkel die er verkoopt. Bij Vermeulen richting Turnhout is het rechts. Veel geluk met uw zoektocht.

gr Andra

Reactie voor op de website?

16.13. Ervaring met Totty-ride van Montare

Hoi Hendriette,

Ik heb nu een jaar een totty-ride en hij is mij uitstekend bevallen. Hij heeft een wandel-functie, waarin hij eenvoudig is om te bouwen. Hij is stabiel en makkelijk in te klappen. Ik had mij dochter in een maxi-cosi erin. Als je een baby en een kind erin wil vervoeren, heb je wel een speciale baby-schelp nodig om de baby in te vervoeren, want met een maxi-cosi erin kan er geen kind meer naast. Met een baby-schelp erin kan dit wel. Voor ons was het een uitstekende en betaalbare aankoop.

Susan

Reactie voor op de website?

16.14. Wie kan mij advies/tips geven

Hallo Allemaal,

Wij zijn van plan om een fietskar te kopen om onze dochter mee te vervoeren (9,5 maand, en eventueel in de toekomst nog meer kindjes.

We hebben op internet al lopen zoeken maar er staan er zo veel op. Ik wil eigenlijk liever ervaringsverhalen horen. Wat voor ons belangrijk is zijn de volgende punten;


-Er moet een baby mee vervoerd kunnen worden, dus goede vering.
-Er moet genoeg bagageruimte zijn ivm de boodschappen.
-Hij moet ook als buggy goed functioneren
-Hij moet door de deur passen
-Makkerlijk om te bouwen zijn tot buggy
-Er moeten 2 kinderen in kunnen ( baby en ouder kindje)
-De kinderen moeten niet zelf het doek los kunnen maken zodat ze tussen de wielen kunnen komen.
-Het liefst zitjes met een slaapstand, en comfortabele zit voor de kinderen. Niet te stug.
-Het lijkt mij wel handig als het voorste wiel een zwenkwiel is.

Hij hoeft niet klein te zijn, we hebben ruimte genoeg om hem op te bergen. De prijs maakt mij niet zo veel uit, als het maar goed is.

Ik hoor graag jullie ervaringen

groetjes van Anne

Reactie voor op de website?

16.15. Met welke leeftijd in fietskar

Geachte lezer(es),

Ik vraag me af met welke leeftijd je baby's/kinderen verantwoord kunt vervoeren in een fietskar. We overwegen er een aan te schaffen (vering, stoffen zitting) en de baby in een maxicosi of babyschaal te vervoeren. We hebbeb ze ook met een soort hangmatje gezien (Burley).

Groeten, Jan

Reactie voor op de website?

16.16. Baby in fietskar

Hoi Jan,

Onze tweede hebben we vanaf een maandje of 2 al in de fietskar vervoerd. Zonder vering en in een oude maxi cosi. Wel hadden we een soort constructie gemaakt met oude binnenbanden (voor toch nog iets vering). De maxi cosi hing als het ware een beetje in de fietskar. Voor onze fietsvakantie (ze was toen een maandje of 5) hebben we een schelp van Weber gehuurd bij de Babyrent. Ik weet niet of ze er nog iets van over houdt, maar tot nu toe nog niet gemerkt! (Ze is nu 1,5). Overigens sliep ze altijd heerlijk in de kar.

Groetjes, Bendiks

Voor foto's www.lois.tk

Reactie voor op de website?

16.17. Tip voor Anne

Hallo Anne,

Wij hebben sinds afgelopen zomer een Roady Roller. Onze zoon van 3 1/2 jaar zit erin als een vorst. Wij hebben de kar gekocht omdat ik chronisch rugpatient ben en mijn zoon niet meer in het fietszitje kon tillen omdat hij te zwaar werd. Een tweede kind kan er ruim naast. Met 2 kinderen passen er achterin ook nog boodschappen ter volume van een volle winkelkar! De kinderen hebben veel beenruimte.

Tot nog toe heeft de kar probleemloos door iedere deur gepast, thuis en in de winkel. Deze voldoet aan al jouw wensen, met uitzondering van een zwenkwiel. Dat zit er niet op. Voordeel is wel dat je geen trekstang hoeft te verwisselen/verwijderen voor het loopwiel. Je klapt eenvoudig de stang omhoog en het wiel kantelt naar beneden. Kijk op www.roadyroller.nl.

Wij hebben de kar gekocht bij Ab Kuik in Groningen. Prima service!

Wij hebben ook naar de kidkar gekeken. De bike buggy had geen bagageruimte in de kar zelf. De comfort uitvoering is te breed en past daardoor niet door elke deur.

Groetjes, Miranda

Reactie voor op de website?

16.18. Fietskarren

Wij overwegen de aanschaf van een babyfietskar voor ons gezin. Heeft iemand ervaring met de verschillen tussen gespaakte en kunststof wielen? Tevens: welke extra opties zijn aan te raden (verstevigde kooi / koppelsystemen)

Op de webshop van www.sporttoko.nl zijn kennissen van ons geslaagd voor een wat duurdere (zeer mooie!) Burley, maar een model van 199 euries is wel aantrekkelijk, zijn er mensen met ervaring met 'goedkope' karretjes?

Jubbe

Reactie voor op de website?

16.19. Met welke leeftijd in fietskar?

Hallo, onze dochter is 3 maanden en zit/ligt met babyschelp in kidcar bike buggy. Broertje van 3 ernaast gaat perfect! Ze slaapt er heerlijk in.

Frank

Reactie voor op de website?

16.20. Beste koop ooit

De aanschaf van onze Kidcar Comfort is iets waar we geen moment spijt van hebben gehad. We zijn ook in Groningen terecht gekomen bij Ab Kuik. We hebben de kar via de pakketdienst geleverd gekregen, perfecte service. De kar heeft zijn waarde meermalen bewezen. De stad in met 3, later 4 kinderen, is geen enkel probleem. Toen ze klein waren pasten er zelfs 3 naast elkaar (maar dat deden we alleen als we hem gebruikten als wandelwagen). Wij hadden de versie met het aluminium frame, maar toen we op de fietsrai het bedrijf Kidcar zelf zagen staan, hadden die karren een stalen frame met kogelkoppeling. We hebben toen van hen gratis dit nieuwe en verbeterde frame thuisgestuurd gekregen. Dus ook nog eens service vanuit de leverancier zelf!

Wat hebben we dat ding veel gebruikt. Boodschappen doen met de fiets? Geen probleem. Kinderen moe? Geen probleem, ze slapen er fantastisch in. Veel wind (onze oudste heeft soms last van astma)? Geen probleem. Kinderen willen drinken of eten tijdens het fietsen? Geen probleem.

Pluspunten op een rijtje:
- stabiliteit
- eenvoud van ombouw van fietskar naar wandelwagen
- veiligheid (kooi, afgeschermde wielkasten etc.)
- bagageruimte
- ruimte voor de kinderen
- 5 punts gordels
- te gebruiken voor 2 kinderen of 1 kind (dat kan dan in het midden zitten, ook met 5 punts gordel)
- als wandelwagen super licht lopend
- neuswiel zit aan de bak en niet aan de stang
- waardevast

Te verbeteren:
- verlichting toevoegen
- zonnescherm
- stoep op en af
- verstelbare zitting (het zou mooi zijn om een soort echte stoeltjes die je kunt verstellen en meer steun bieden aanwezig zouden zijn)

Ik heb onlangs mijn KidCar verkocht via internet, dat ging razendsnel. Ze worden meer gevraagd dan aangeboden. De investering is dus niet zo groot als hij in eerste instantie lijkt.

Uiteraard is mijn verhaal geschreven vanuit mijn ervaring met dit ene type. Ik kan niet oordelen over waar deze nou beter of slechter in is dan andere merken.

Frank

Reactie voor op de website?

16.21. Hoe lang kunnen Simon(5) en Lisa(3) in een fietskar?

Ik overweeg om een 2ehands kinderfietskar (dolphin...) aan te schaffen voor dagelijks gebruik. Hoelang zou ik Simon(5) en Lisa(3) nog in zo'n kar kunnen vervoeren, heeft het nog wel zin? Zou je een fietskar buiten kunnen laten staan (op slot)? Het lijkt me met het heen en weer racen naar school nogal omslachtig als je zo'n ding eerst moet aankoppelen enzo. Iemand tips of ervaringen?

Pepa.

Reactie voor op de website?

16.22. Voor Pepa

Hoi Pepa

Wij gebruiken ook al jaren een dolphin fietskar. Het aan en afkoppelen is slechts een kwestie van enkele seconden, dus ik zou je zeker adviseren om (als je ruimte hebt) hem binnen neer te zetten ook vanwege de regen hij is dan wel waterdicht maar toch lekt er wel eens wat langs.

Ik denk dat je moet overwegen wat je allemaal met de fietskar wilt doen, je oudste is er tenslotte al bijna aan toe om zelf te fietsen, en hoe zwaarder de kinderen hoe meer jij moet trekken. Zelf gebruik ik de kar nu nog om de boodschappen te halen dat is echt ideaal. (we hebben geen auto) Maar als je hem alleen wilt gebruiken om de kinderen in te vervoeren dan kun je misschien beter uitkijken naar een aanhangfietsje.

Ik hoop dat je hier iets mee kan, succes. Als je nog vragen hebt hoor ik het wel.

Groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

16.23. Wereldreis met de Kidcar Comfort

Hallo Allemaal,

Wij maakten in 2004 samen met onze zoon van 1,5 jaar een 11-maanden lange fietsreis door diverse wetserse landen. Jip zat 11.000 km in de Kidcar Comfort en dat is ons prima bevallen.

Enkele nadelen aan de kar:
- de bevestiging aan de fiets gaat naar verloop van tijd speling krijgen
- door de UV straling m.n. in Australie werd het plastic raam bros en dat zorgde voor scheuren
- een zonneschermpje wordt node gemist!
- er ontstond veel speling tussen de stang en de fietskar waar deze aan elkaar komen te zitten

Voordelen:
-Ruime kar en veel bagage plaats
-klein op te bergen
-veilige kunststof bak i.v.m. opspattende stenen!

Voor meer info kijk op www.jip-op-wereldreis.tk.

Momenteel zijn we met 2 kinderen (Tijl is nu 4 weken en Jip 3 jaar) en van de zomer gaan we zeker met de fiets en kar op reis. Zelf denk ik aan de aanschaf van een babyschepje. Tijl is dan circa 6 maanden oud en nog iets te jong voor een stoeltje, hoewel Bobike heeft nu ook een bevestigingsstuurtje en dat verhoogt de veiligheid/comfort.

Heeft iemand daar al ervaringen mee?

Groeten, Loek Munnichs

Reactie voor op de website?

16.24. Ervaring met fietskar Burley Cub

Ik overweeg een tweedehands fietskar van het merk Burley cub aan te schaffen. Deze is rond de 4 jaar oud en zou € 300,00 moeten kosten. Ik ben heel benieuwd naar gebruikerservaringen met dit type kar. Het liefst had ik nl. een kidcar bike buggy gekocht maar hier is tweedehands zeer moeilijk aan te komen voor een schappelijke prijs. Kan iemand mij de voors en tegens van (het liefst beide) karren laten weten? Alvast hartelijk dank!

Gerda

Reactie voor op de website?

16.25. Fietskar

Hallo allemaal,

Tip- tip- tip! Wij hebben een fietskar besteld bij Itek (België). Deze kostte 89 euro en de verzendkosten naar Nederland waren 17 euro. Het is een hele mooie fietskar die je ook als wandelwagen kunt gebruiken.

Op het moment gebruik ik er een maxi cosi in maar ben nog van plan om een baby schaal te gaan kopen want ik wil 2 babytjes erin vervoeren 1 van 3 maanden en 1 van 6 maanden. Zeker voor de komende lente is het ideaal.

Grietje

Reactie voor op de website?

16.26. Vraagje over fietskar van Itek

Een vraagje over de fietskar van Itek: Deze heeft een zachte bodem. Is dat een probleem of juist fijner dan een kunststof bodem? En moet er ook nog een soort stoeltje in voor een kind van 4 jaar of kan die zo (fijn) in de kar zitten?

Groetjes Corine

Reactie voor op de website?

16.27. Advies fietskarren

Beste,

Wij zijn gespecialiseerd in fietskarren en bieden graag ons advies GRATIS aan ouders die een kar willen aanschaffen. U kan ook een kijkje nemen op onze website www.kidscab.be.

Vriendelijke groetjes

Reactie voor op de website?

16.28. Nordic Cab Fietskar

Hallo,

Ik overweeg een Nordic Cab fietskar te kopen. Compact en een comfortabele zitting. Helaas geen vering. Verder is ie multi functioneel vlgs de website ( www.nordiccab-fietskarren.nl). Maar hoe zit het in de praktijk? Ik heb geen reviews kunnen vinden over dit product. Kan iemand hier iets over zeggen?

Mvg Ferdinand

Reactie voor op de website?

16.29. Nordic Cab

Beste Ferdinand,

De Nordic Cab is een kwalitatief zeer goede fietskar. Helaas is het zo dat niet alleen de kwaliteit bij een fietskar de prijs bepaald, maar ook de functionaliteit van een kar. Met functioneel bedoel ik: hoe snel klap je het in, hoe snel vorm je het om, zijn alle onderdelen beschikbaar en hoe lang? Doordat de Nordic cab een multifunctionele fietskar is verliest het veel aan functionaliteit, spijtig! Moeilijk is ook de fietsdissel aan de voorzijde die naar binnen geschoven kan worden, wanneer je gebruikt als buggy.

Zie ook onze website www.kidscab.be

Groetjes Kidscab

Reactie voor op de website?

16.30. Nordic Cab

Beste Kidscab,

Ik heb op je website gekeken en ben erg geïnteresseerd in de Nordic Cab.

Wat bedoel je juist met 'je verliest aan functionaliteit' bij de Nordic Cab? Is het werkelijk heel erg moeilijk hem in te klappen of als buggy te gebruiken, heb je er bv. gereedschap voor nodig?

Vooral wat betreft het inklappen: Thuis hoeven we dit nooit te doen, past zo door de deur van ons fietsenhok, maar soms gaan we op fietsweekend- of vakantie en dan zou ik de kar (max. 2x dus, de eerste en de laatste dag) willen inklappen om hem op de trein mee te nemen. Is dat haalbaar?

Nog een vraagje: als hij smal is (in vgl. met andere karren), is er dan vanbinnen ook veel minder ruimte of valt dat goed mee?

alvast bedankt voor uw antwoord, Yannick.

Reactie voor op de website?

16.31. Nordic cab

Hallo Yannick,

ben zelf 6 maanden bezitter van een Nordic cab en tot volle tevredenheid. Zoon van 18 maanden en neef van 36 maanden naast elkaar is OK. Als je 2 kleinere kids moet meenemen is dit zeker geen probleem. We rijden voornamelijk met ons zoontje alleen en het voordeel is inderdaad dat hij smal is. Dit heeft echt niet tot gevolg dat hij klein lijkt van binnen. Hij is heel handig met het inklappen maar het blijft een groot geval waar je mee zeult. Het handige waarom wij voor Nordic Cab gekozen hebben is omdat hij een harde onderschaal bevat ook later als fietsaanhangwagen kan gebruikt worden.

Tot volle tevredenheid aangeschaft bij kidscarshop.nl en deze heeft van alle modellen eentje op voorraad. Je kan dus echt vergelijken tss de verschillende merken wat ik altijd een pre vindt.

Wel altijd ff bellen of jouw keuze op voorraad is en je kan hem zo meenemen.

Succes met je keuze, Kristof

Reactie voor op de website?

16.32. Nordic cab

Hallo,

Ik weet niet of het nog relevant is, maar wij hebben de Nordic cab nu een aantal maanden en ook wij zijn erg tevreden!! We hebben voor de jongste een babyschaal erbij gekocht (ze was toen 4 maanden) en vanaf 9 maanden zit ze er los in. Dit gaat prima naast haar zus van 2,5 jaar.

Inklappen hebben we nog nooit gedaan, gebruik hem dus alleen in en om huis, zelfs lopend naar de winkels! Het inschuiven om de kar als buggy te gebruiken vind ik niet nodig als ik er even mee door het winkelcentrum loop, maar als ik er echt mee ga wandelen dan schuif ik hem wel in. Ik vind dit niet vervelend of lastig om te doen, maar om dat te doen als ik van de fiets afstap voor 10 of 20 minuten boodschappen vind ik overbodig want zonder inschuiven loopt het ook prima, maar moet je wel rekening houden met de lengte, de kar is dan gewoon wat langer.

De boodschappenruimte vind ik ideaal alleen jammer dat er niet een grote boodschappentas in past zodat ik de wekelijkse boodschappen 1 voor 1 van de tuin naar de keuken moet brengen, maar dat heb je ook met fietstassen en het mandje van de kinderwagen dus ik weet niet beter.

Jammer vind ik dat het jogging wheel wat duur is, want ik zou er graag achter skaten, maar dat vind ik nog iets te prijzig...

Elize

Reactie voor op de website?

16.33. Hoe maak je de maxi cosi vast

Hallo

ben erg benieuwd hoe jullie de maxi cosi nou vast maken, staat niet echt duidelijk in de beschrijving.

wie kan mij helpen

groeten Maris

Reactie voor op de website?

16.34. Nordiccab superfietskar

Reactie op Nordic cab

Wij zijn in het bezit van een Nordiccab fietskar. We zijn zeer tevreden hierover.Het is de smalste tweezitter met harde kuip aan de onderkant. De zitting kan in alle gewenste standen gezet worden, zelfs helemaal plat.

Tijdens een dagje strand doet onze kleinste daar een lekker dutje in. De kinderen hebben een goede zithouding ook wat betreft hun benen, ze kunnen ze 90 graden buigen, maar ook lekker languit strekken. De laadruimte is ruim voldoende. Het omzetten van fiets naar wandelfunctie is super handig. Alleen in en uitschuiven van de fietsstang. Geen losse wieltjes, dus je kunt niets vergeten. Van de winter ski's eronder gehad zodat het een slee werd, helemaal top.

Vorig jaar hebben we de nordiccab aangeschaft via de website kidcarshop. Ook losse onderdeeltjes hebben ze daar. Als de kinderen eruit gegroeid zijn, gaan we hem als bagagekar gebruiken. Zeer goede fietskar!!

Groetjes Elise

Reactie voor op de website?

16.35. Montage maxi cosi in totty rider

Reactie op Ervaring met Totty-ride van Montare

Susan schrijft hier dat ze een maxi-cosi in de toty rider heeft gebruikt. Kun je ons vertellen hoe je ons misschien vertellen hoe je dit heb gedaan.

groeten Paul

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De Kidcar Coach?

 1. Onze kidcar coach
 2. Ervaring met Fietskar kid car comfort
 3. Ervaring met fietskar Kidcar Coach
 4. Ervaring met Kid Car
 5. Wel easybob en 1 kind in kid Car Comfort
 6. Fietskarren uitproberen
 7. Ervaring met verkoop en gebruik kidcar
 8. Ervaring met kidkar coach
 9. Fietscar kidcar coach
 10. Ervaring met Kidcar
 11. Ervaringen met kidcar coach
 12. De fietskar in de auto - aan Mirelle
 13. Ervaring met Totty-ride van Montare
 14. Wie kan mij advies/tips geven
 15. Met welke leeftijd in fietskar
 16. Baby in fietskar
 17. Tip voor Anne
 18. Fietskarren
 19. Met welke leeftijd in fietskar?
 20. Beste koop ooit
 21. Hoe lang kunnen Simon(5) en Lisa(3) in een fietskar?
 22. Voor Pepa
 23. Wereldreis met de Kidcar Comfort
 24. Ervaring met fietskar Burley Cub
 25. Fietskar
 26. Vraagje over fietskar van Itek
 27. Advies fietskarren
 28. Nordic Cab Fietskar
 29. Nordic Cab
 30. Nordic Cab
 31. Nordic cab
 32. Nordic cab
 33. Hoe maak je de maxi cosi vast
 34. Nordiccab superfietskar
 35. Montage maxi cosi in totty rider

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.