Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

33. Grotere auto

Hallo,

Welke auto is geschikt voor een gezin met 6 kinderen, waarin ze allemaal netjes in een gordel zitten? Wie heeft een tip? We hebben nu een Opel Zafira en dus (maar) 7 zitplaatsen.

groetjes, Marja

Reactie voor op de website?

33.1. Ervaringen van grootgezinmanagers

Hieronder een compilatie van de reacties die binnenkwamen op de grootgezinsmanagerslijst.

Hyundai Trajet

Wij hebben een Hyundai Trajet, normaal met 7 zitplaatsen. Wij hebben er een extra zitplaats bij achterin. Dit is een van de diverse soorten met 8 zitplaatsen hoor, maar wel voordeliger in aanschaf dan de gemiddelde ruimtewagen. De beenruimte valt erg mee bij onze auto, ook op de achterste banken kunnen volwassenen zonder problemen zitten!. Echt veel meer ruimte bieden de Espace (Renault) en Sharan (VW) niet, terwijl deze ruim   6.806,70 duurder zijn.

Nissan Serena

De meeste MPV's hebben eigenlijk maar 7 zitplaatsen. Van de 2 achterbanken is alleen de middelste te gebruiken voor grote kinderen of volwassenen. De achterste zitplaatsen hebben erg weinig beenruimte en zijn daarom alleen geschikt voor het vervoer van kinderen. De middenbank heeft wel voldoende beenruimte voor volwassenen. De Nissan Serena heeft wel 8 zitplaatsen, met gordels voor 8 personen. De beenruimte bij de achterste bank is niet erg ruim, maar wel voldoende voor iemand van 1.80! Wij hebben er best lang over gedaan om een keuze te maken voor een nieuwe auto. Ons busje was 14 jaar, en moest vervangen. De Serena was en voordelig en ruim, we hebben de Serena nu een jaar en we zijn er zeer tevreden over. Qua comfort misschien niet te vergelijken met de Renault Espace, maar voor ons meer dan voldoende. De achterbanken in de Serena zijn stoelen, maar ze staan zo tegen elkaar dat ze makkelijk als bank gebruikt kunnen worden. Beide achterbanken hebben drie volwaardige zitplaatsen met gordels.

Nissan Serena en Trajet

Toen wij in 1998 erachter kwamen dat ons gezin van 2 naar 4 kinderen werd uitgebreid moesten wij ook op zoek naar een andere auto die ons zessen veilig kon vervoeren. Na veel gezoek en vergelijk (uiteraard ook op het prijsgebied) hebben wij toen voor de Nissan Serena gekozen. We hadden inderdaad alle ruimte en hadden veel plaatsen voor niet al te veel geld in vergelijking tot alle andere mpv's. Het nadeel was dat we er wel op comfort moesten inleveren, de Serena is qua comfort te vergelijken met een busje vonden wij, vooral het geluid. In september 2000 keken we, ivm verandering van werk naar een andere auto. De Trajet was toen net nieuw en wij waren gelijk verkocht, een hoop luxe, comfort en inhoud voor een acceptabele (voor ons dan) prijs. Nu na 10 maanden en 50.000 km verder zijn we nog steeds erg tevreden over deze auto.

Citroën Evasion

Onze "nieuwe" auto heeft ook 8 zitplaatsen, op de achterste bank mogen zelfs 4 kinderen zitten. Dat vind ik niet zo denderend, want er zitten daar maar 3 gordels. Er is wel veel beenruimte, mijn broer kan er goed zitten: hij is 1.96m! Wij hebben sinds een maand een Citroën Evasion met twee achterbanken.

Opel Zafira

Wij hebben een Opel Zafira. Deze heeft 7 plaatsen en is volgens mij goedkoper dan de andere auto's die ik voorbij zag. Ook bij ons geldt dat de oudste kinderen niet altijd meer mee gaan. De drie jongsten zitten in autostoeltjes op de achterbank en daarachter zitten twee stoelen dicht op elkaar. Eventueel kunnen daar ook nog drie zitten. Wij hebben deze auto vanaf januari en bevalt ons prima.Wanneer we met vakantie gaan gaan we toch met twee auto's want er is weinig bagageruimte. Je kunt wel de achterste stoelen in de vloer inklappen en dat doen we dan meestal wanneer we boodschappen doen. Dan hebben we alleen de drie jongsten bij ons.

Opel Zafira

Wij hebben nu een jaar een Opel Zafira. Bevalt ons heel erg goed. Het is onze eerste auto dus ik kan niet vergelijken. We hebben wel voor de vakantie zo'n bagage ding voor op het dak gekocht, want als alle stoelen uitgeklapt zijn is er niet veel bagageruimte. Het handige van deze auto vind ik dat je heel makkelijk de stoelen (die je allemaal bij je hebt) naar behoeve in en uit kan klappen.

Opel Zafira

Ja wij hebben al anderhalf jaar een Opel Zafira. Hij is prijslijk, ook in verbruik. Tussen beide achterzetels kan je zelf van Opel een speciaal zitje krijgen om ertussen te zetten (in België toch). Handig is dat je de zetels onder de vloer wegklapt, of je hebt twee zetels achter elkaar en de rest laadruimte. In twee minuten bouw je hem om en er kan nog een kinderwagen in ook (zo een nieuw model toch). Enig nadeel bij het extra zitje als optie is dat daar geen riem voor voorzien is

Dodge Caravan

Wij hebben gisteren een nieuwe (2e hands) auto gekocht; een Dodge Caravan. Deze lijkt als twee druppels water op de Chrysler Voyager. En wat een ruimte!!!!!!!!! Bij ons kunnen er ook 4 kinderen op de achterste bank, maar met slechts 3 gordels. De stoelen/banken zijn naar behoefte in te klappen, weg te nemen, naar voren of naar achteren te verschuiven. Dus je kunt alle kanten op.

Citroën Jumper

Wij hebben nu een Citroën Jumper met dubbele cabine. Daar hebben we 7 zitplaatsen, dus een over. Op de achterbank hebben we zelf vier heupgordels gemaakt, die zaten er niet in. Achter hebben we dan nog een bagage ruimte van 1,80 x 1,80 x 1,80 (ongeveer). Nu kunnen we dus op vakantie met fietsen mee Er is ook een uitvoering met 3 rijen zit plaatsen. Officieel is die dan geschikt voor 9 personen, anders mag je er niet meer in met een gewoon rijbewijs. In de praktijk kunnen er makkelijk 11 in. De banken achter zijn breed genoeg voor 4. Dan is er achter en onder de banken nog genoeg plek voor spullen. Er bestaan ook nog verlengende uitvoeringen. Als je die koopt en er twee vier persoons banken in laat zetten heb je een echte ruimtewagen.

Het is een gesloten bus op grijskenteken, en kost   255,93 per jaar aan wegenbelasting.

Reactie voor op de website?

33.2. Citroën Jumper

Ik zou graag willen weten van de inzender van het artikel over de Jumper met dubbele cabine of er qua console ook ruimte is om de voorstoelen draaibaar te maken (die plateaus zijn te koop). Is er dan nog beenruimte over? Weet u toevallig ook hoe die versie heet met 3 rijen zitplaatsen? Ik kan dat type nergens vinden. Het zou een goedkoop alternatief zijn voor de dure Evasion!

Reactie voor op de website?

33.3. Antwoord op jumper

Ik weet niet echt antwoord. Wij hebben voorin een bankje, dus niet twee stoelen. De bestuurdersstoel en het bankje staan op poten op de bodemplaat, dus ik denk dat er wel draaistoelen in zouden kunnen. Een console is er namelijk niet. De versnellingspook zit in het dashbord, naast het stuur en de handrem zit links. Of er in omgedraaide toestand voldoende beenruimte overblijft kan ik moeilijk inschatten, omdat ik niet weet hoe zo'n draaistoel eruit ziet, hoe diep hij is.

De jumper is gelijk aan de Fiat ducato en de Peugeot boxer. Die zie je een stuk vaker in de uitvoering met drie rijen banken/stoelen. Bij Fiat is de ducato te vinden en bij Peugeot de boxer.

Reactie voor op de website?

33.4. Station met 3e bankje?

We zijn op zoek naar een recente (1996-) occasion station met 3e bankje, we kennen de renault laguna en peugeot 406 familiale, maar zijn benieuwd of er meer stations zijn die af fabriek geleverd zijn met een derde bankje?

Of wie heeft ervaringen met naderhand inbouwen van een derde bankje?

Reacties welkom!

Reactie voor op de website?

33.5. Vervoeren van 4 kinderen

Hai,

Ik heb even een vraagje. We zijn er net een paar dagen achter dat ons gezin uitgebreid gaat worden met een vierde kindje. Hartstikke leuk natuurlijk, maar we stuiten wel direct op een praktisch probleem. Hoe gaan we al die kinders op een veilige manier vervoeren in de auto? We hebben dus over een tijdje vier kinderen van 7, 5, 2 en 0 jaar en zien eigenlijk geen andere mogelijkheid dan een "bus" aan te schaffen. Heeft er misschien iemand nog andere tips?

groetjes, Marleen

Reactie voor op de website?

33.6. De Mercury Sable

Ik heb vroeger een Mercury Sable gehad. Dit is een normale stationwagon met automatische transmissie (aan het stuur) daardoor beschikt hij over een bestuurdersstoel en brede passagiersstoel waarop twee gordels; voorin dus plaats voor 3 (volwassenenen kan maar is wat krap) Normale achterbank met 3 gordels.

Derde achterbank(tegen de rug tweede aan dus omgekeerde rijrichting) met 2 gordels. Totaal dus 8 (begordelde) plaatsen. Ook de Ford Taurus heeft dit (is een identiek model).

Je kunt ze nog tweedehands kopen maar let dan op de versnellingsbak, deze heeft na verloop van tijd renovatie nodig. Ze zijn ook nog nieuw te koop, maar ik weet niet of er voorin nog 3 plaatsen zijn ivm pook.

Succes, Rob

Reactie voor op de website?

33.7. Ervaring met Renault Trafic

Sinds een week zijn we dus de trotse eigenaars van een renault trafic. Wat een geweldige auto: twee achterbanken en dan nog behoorlijk wat laadruimte. Heb je meer ruimte nodig, haal je gewoon de achterbanken eruit en tjonge, wat een ruimte heb je dan. Echt een aanrader voor een groot gezin!

Gr. Marjolein

Reactie voor op de website?

33.8. Hyundai trajet

Ik las net dat er iemand is die van een 7 persoon trajet een 8 persoons heeft gemaakt. Hoe hebben ze dat gedaan of hoe doe je dat en is diezelfde truc dan ook mogelijk voor een opel zafira?

Maartje

Reactie voor op de website?

33.9. Alternatieve Amerikaanse auto

Wij hebben lang gezocht naar een combinatie comfortabel vervoer en bagageruimte voor vier kinderen en zijn uitgekomen op een Ford Econoline Hightop. Deze Amerikaan is met hulp van een gespecialiseerde garage ingevoerd in Nederland en voorzien van Kampeerauto specificaties (dus kwartaal wegenbelasting ipv jaar) en LPG installatie.

Het resultaat is een zeer comfortabele reisauto van 5,5 meter lang met vier captain chairs en een achterbank voor 3/4 personen die daarnaast kan fungeren als (electrisch) tweepersoonsbed. Voorzien van 5,8 liter V8 en automaat met cruisecontrol zeer aangename reisauto die mijn vrouw voornamelijk gebruikt. Fluisterstil en voorzien van alle comfort (tv/vcr) is het een prima hanteerbare auto die ondanks zijn enorme afmetingen zeer goed zich laat sturen.

Door de goedkope wegenbelasting en de zeer grote motor die geen overuren hoeft te maken een investering voor de langere termijn. Vrienden van ons in Amerika hebben een exemplaar waar ze al ruim 700.000 km mee hebben gereden zonder revisies (muv normaal onderhoud) Het is een tikkeltje vreemd maar tot en met 7/8 personen krijg je een auto waar je riant in kan zitten (en lopen) en tegelijkertijd een hoop bagage in kwijt kan. Wil je meer weten mail maar

Reactie voor op de website?

33.10. Tips auto voor vervoer van 6 pers.

Wij zijn een "klein" groot gezin met 4 kinderen (5, 4, 2 en 5 mnd) en op zoek naar een goed alternatief voor een MPV. We horen regelmatig berichten over stationwagens met een tweede achterbank. Wie heeft voor ons tips met betrekking tot de aanschaf hiervan, bv hou je nog wel bagageruimte over.

Herman & Henriët

Reactie voor op de website?

33.11. Kia Pregio

Wij hebben een Rover Estate gehad met een derde bankje. Het is echter een noodoplossing en volgens mij niet zo lekker voor grote afstanden. Bagageruimte heb je dan nauwelijks meer. Wat ik van harte kan aanbevelen is een Kia Pregio, een busje met dubbele cabine of een Hyundai. Qua prijs en belastingtechnisch een topper. Misschien wat groot om mee te rijden maar je uitzicht is perfect en alleen als het stormt rijdt het wat minder.

Groet, Paul

Reactie voor op de website?

33.12. Volvo 940

Wij hebben goede ervaringen met een Volvo 940 met een extra achterbankje. Nu de oudste 13 is en er nog een hummeltjje bij is gekomen is het te klein geworden maar tot dan hebben we ons prima kunnen redden. Ook qua bagageruimte, extra koffer op het dak of een karretje als we op vakantie gaan, verder geen probleem. Tips over aanschaf heb ik niet, je moet gewoon geluk hebben.

Marjolein

Reactie voor op de website?

33.13. Renault Nevada

Wij hadden voordat we onze Espace kregen een Renault Nevada stationwagen met extra achterbank. Dat geeft meer bagageruimte dan een mpv, maar de extra achterbank zit hoger en voldoet dus alleen voor niet al te grote kinderen. En een zitje op de extra achterbank plaatsen geeft een vreselijk gedoe met er in en eruit.

Catherina

Reactie voor op de website?

33.14. 4 kinderen in de auto

Wij hebben drie kinderen (3 jaar, 2 jaar en 10 mnd.) die alledrie in een autostoeltje op de achterbank van onze Transporter worden vervoerd. Wij willen graag nog een vierde kindje en zijn nu al aan het nadenken over hoe we met z'n allene nog in de auto passen! Onze Transporter heeft twee stoelen voorin. Heeft die van jullie een 'dubbele" stoel voorin waar twee personen op passen? En kun je daar een maxi cosy plus mama of papa op kwijt??

Mieke

Reactie voor op de website?

33.15. 3e bankje

Voor zover ik weet heeft Volvo en VW-passat station ook de mogelijkheid tot het plaatsen van een kinderbankje.

Ed

Reactie voor op de website?

33.16. 4 kinderen in de auto.

(Reactie op Vervoeren van 4 kinderen)

Hoi Marleen,

Je vraagt hoe je 4 kinderen veilig kunt vervoeren. Wij hebben gekozen voor een Fiat Multipla. Een grappige auto met 3 stoelen voor en 3 stoelen achter. Alle stoelen zijn voorzien van een 3-puntsgordel. Daarachter heb je dan nog een flinke bagageruimte. De auto rijdt goed en is fors goedkoper dan andere grote auto's.

Joke

Reactie voor op de website?

33.17. Peugeot J5

Sinds drie jaar hebben wij (gezin met 7 kinderen) een 9-persoons Peugeot J5 diesel (1992) die voorheen voor schoolvervoer werd gebruikt. We hebben er destijds maar 13.000 gulden voor betaald, maar het was wel even zoeken. Er is een enorme vlucht naar het buitenland van zulke voertuigen. Geel kenteken natuurlijk en dus behoorlijk duur: 114 euro per maand. Maar ja, daar doe je niets aan.

We zijn er erg blij mee, iedereen heeft een eigen stoel met verstelbare leuning, veel beenruimte, wel wat meer lawaai dan een sedan, maar enorm veel laadruimte achter. Kamperen met z'n negenen gaat geweldig! M'n vrouw had graag stuurbekrachtiging gehad. Er zijn ook versies waarbij dit wel het geval is.

Klaas

Reactie voor op de website?

33.18. Ford Econoline

Onder Alternatieve Amerikaanse auto vond ik een bericht van Frits over de Ford Econoline. Zijn er meer ervaringen met deze auto of met de Chevy Van of soortgelijke grote Amerikaans auto's? Ik ben geïnteresseerd in brandstofgebruik, gemak van inparkeren bij school!, onderhoudskosten en in het antwoord op de vraag of er twee volwassenen en zes kinderen in kunnen. Hartelijk dank.

Steven

Reactie voor op de website?

33.19. Ervaring met ford econoline

Hallo,

Ik heb toevallig een ford econoline (bedrijfsauto). Het brandstof verbruik op lpg kan met een rustige rijstijl uitkomen op ongeveer 1 op 6. Met een pittige rijstijl kan het gauw oplopen tot 1 op 3! Ik gebruik de auto dagelijks voor mijn werk en rij er zo'n 40.000 km op jaarbasis mee. 1 op 6 lijkt erg veel, maar het is op grijs kenteken en aangezien diesel 1 keer zo duur is als gas moet je het vergelijken met een diesel van 1 op 12.

De gewone personen uitvoering is met gemak geschikt voor 2 volwassenen en 6 kids, alleen ik denk dat de wegen belasting dan wel erg veel wordt, omdat de bus leeg al zo'n 2500 kg weegt. Je rijdt dan wel in een aparte bus, maar het onderhoud kan dan ook apart zijn:

zomaar even 2 prijzen. Het gewone onderhoud zoals kleine beurt/grote beurt/apk enz kan allemaal bij een gewone garage, maar het is wel een stuk duurder dan een vw transporter.

Het inparkeren vraagt wel even gewenning want hij is nogal groot en breed. (gewone autowasstraat kan niet bv). Het voordeel is wel dat de bumpers nog van ouderwets dik ijzer gemaakt zijn, dus een paaltje of andere auto heeft eerder schade (maar daar gaan we natuurlijk niet van uit).

Als je er eenmaal in gereden hebt, ben je of verliefd of je vervloekt hem! Het is anders, het rijd anders, er is geen europese bus ter vergelijking Ik vind het een pracht bus en neem alle ongemakken (prijs, grootte) voor lief en rij er dagelijks in met een grijns van oor tot oor!

S.M.B.

Reactie voor op de website?

33.20. Fiat multipla

Wij hebben vier kinderen (3 jaar, 2 jaar en tweeling van 8 maanden) en sinds kort een fiat multipla. Deze bevalt uitstekend. Het is ideale auto met een grote koffer: Onze mountain terrain tweeling kinderwagen past er goed. In dit wilde niet goed met de Opel Zafira en de Toyota Picnic. De grotere MPV's zijn verder een stuk duurder.

De voorste airbag kan eenvoudig uitgeschakeld worden zodat onze twee oudste kinderen voorin kunnen zitten. Ze vinden het leuk om voorin te zitten.

Marcel

Reactie voor op de website?

33.21. Laguna of Nevada

Wij hadden eerst een Nevada, met de derde bank in de rijrichting, kinderen kijken dus naar voren. Achter de derde bank is dan nog wat bagageruimte, ik herinner mij dat er 2 Curver-boxen naast elkaar pasten.

Daarna kregen wij een Laguna, wat ons betreft een echte afrader. De kinderen zitten achterstevoren en een kratje bier past er niet meer bij dus ALLE bagage moet in een ski-box op het dak. Waardeloos! Bovendien konden we onderweg niet meer met de achterste kinderen communiceren. Ze zijn onverstaanbaar en er is geen oogcontact. De Laguna ziet er bovendien uit als een drol op wielen.

Geef ons maar een Nevada.

Ysbrand

Reactie voor op de website?

33.22. Seat Alhambra als bus

Hallo Marleen,

Als je onder een 'bus' ook een mpv verstaat kan je dit bericht overslaan, zoniet, dan is een Seat Alhambra erg geschikt. Maximaal 7 zitplaatsen naar eigen believen in te delen, allen met eigen gordel en veel bagageruimte.

Groet, Bert

Reactie voor op de website?

33.23. Ervaring gevraagd met citroën Jumper

Ik lees dat de Jumper erg veel ruimte te bieden heeft. Is er echter iemand die ervaring heeft met een maxi-cosi op de achterbank? Is deze goed te bevestigen en is er voldoende ondersteuning?

Hoe zijn de rij-eigenschappen van de jumper? Zuinig in verbruik?

Reactie voor op de website?

33.24. Koop een Fiat Multipla

Wij hebben zelf tot volle tevredenheid een Fiat Multipla. Zes volwaardige zitplaatsen met behoud van volledige bagageruimte. Sterker nog, de bagageruimte is, door het naar voren plaatsen van de achterstoelen, nog eens sterk uitbreidbaar. Kinderen hebben dan nog ruim voldoende beenruimte. De meesten knappen af op het uiterlijk, maar zeg eens eerlijk: gaat het om de mooiste auto te hebben of om de meest praktische?

Marcel

Reactie voor op de website?

33.25. Amerikaanse auto

Hallo

Wij hebben sinds 4 dagen 6 kinderen en rijden in een G.M.C bus op lpg en op camperkenteken. Wij zijn ook in het bezit van een bmw 3 serie van 91 en de gemiddelde autokosten zijn ongeveer gelijk. Voor onderdelen heb ik een adres en daar zijn de prijzen zelfs goedkoper dan bijv. een golf.

De Van rijd dus op LPG en ik betaal aan belasting 184 euro per 3 maand. Aan boord zit 2x60 liter dus bij 80% vulling kan ik 96 liter menemen en kan daar ong 400 km mee rijden. De bus is iets breder dan een gewone auto maar voor nauwelijks een motorkap dus goed zicht. Achteruit rijden is wat anders,maar een redelijke achteruitrijcamera is niet zo duur maar zorgt er wel voor dat je prima zicht achter hebt.

Mocht je meer vragen hebben kun je altijd mailen

Hopelijk weet je even genoeg

Groetjes

Reactie voor op de website?

33.26. Jonge kinderen voor in de Multipla?

Hallo allemaal,

Ik las net een bijdrage van iemand die schreef dat de kinderen het zo leuk vonden op de voorbank van de Multipla. Wij zijn ook op de uitkijk naar een andere auto (Multipla?), maar vragen ons af of het toegestaan is jonge kinderen (niet meer in een autostoel, eventueel wel stoelverhoger) voor in een dergelijke auto te vervoeren.

Wie helpt?

Verder zijn ervaringen met de Multipla welkom. Is dit - los van het uiterlijk - echt de ideale oplossing voor een gezin met 4 kids?!

Groeten,
The Staalfamily.

Reactie voor op de website?

33.27. Antwoord station met 3de bankje

Beste Fred, Heb je wel eens van de Kia Joice gehoord ? bijzonder ruime auto en een van 2000 kost net zo veel als een renault van 1996 !

Reactie voor op de website?

33.28. Ervaring met Multipla

Dag,

Wij hebben vorig jaar een Multipla gekocht na de geboorte van de vierde. Hij bevalt uitstekend, lekker hoog en ruim, alle stoelen kunnen verplaatst/verwijderd worden, je zit lekker hoog en bovendien heeft hij compacte buitenmaten.

De oudste 3 (4.5, 4.5, 3) zitten in stoelverhogers met een rugleuning (gordelbegeleiding) de jongste in een gewone kinderstoel. Bij ons gaan de oudsten om de beurt voorin en dat gaat prima, vinden ze heel leuk.

Het enige nadeel is dat straks nummer 5 er niet bij past.....

Groetjes Nicole

Reactie voor op de website?

33.29. Multipla = de ideale auto!

Hoi,

ik wil even reageren op jullie oproep of de Multipla inderdaad zo'n handige auto is. Nou, dat is inderdaad waar. Wij hebben ook vier kinderen. Toen we de Multipla gekocht hadden, was de oudste bijna drie, eentje van 1,5 en een tweeling op komst. Juist met maxi cosi's in en uit de auto is deze auto ideaal. Voor een vaste kinderstoel en achter in het midden een vaste kinderstoel, zodat de maxi cosi's gemakkelijk in en uit de auto te zetten waren. Inmiddels zitten ze alle vier op een verhoger. Meestal zitten er twee voor en twee achter (behalve op zondag als Daddy ook mee gaat).

Verder heb je ruimte genoeg in de kofferbak voor een kinderwagen of drie boodschappen kratten naast elkaar. Wij beleven veel plezier aan deze auto, hopelijk hebben jullie wat aan deze informatie.

Groetjes Ilse

Reactie voor op de website?

33.30. Multipla - prima auto voor 4 (kleine) kids

Hallo Staalfamily,

Wij hebben sinds 10 maanden vier kids (nummer drie was een tweeling) en een Multipla en het is een ideale combinatie! Het is de enige personenauto die naast zes zitplaatsen ook nog een heel behoorlijke kofferbak heeft (probeer in een auto met een derde rij stoelen maar eens een beetje tweelingwagen te proppen). Zeker als de kids wat kleiner zijn, want dan kunnen de achterstoelen een standje naar voren, wat nog meer ruimte geeft. Met de stoelen in de achterste stand is de beenruimte perfect en zit je met volwassenen ook heel comfortabel.

Het is ook toegestaan in de Nederlandse wet om kinderen voorin te vervoeren, mits ze als ze onder de 1.50 m of jonger dan 12 jaar zijn in een voor hen geschikt kinderzitje worden vervoerd (dus autostoeltje of stoelverhoger). Wij zetten echter nooit de maxicosi's voorin, al kan de airbag uit, want het blijft natuurlijk een Italiaanse auto en er zal maar iets mis gaan.

De auto rijdt ook prima, is lekker fel en ligt stevig in de bocht. Tja, het uiterlijk is bijzonder, maar ik moet zeggen dat het went. Multipla-rijders onderling kennen het gevoel en het gebeurt vaak dat een collega-Multipla-rijder even vriendelijk een hand opsteekt.

Samengevat kun je lezen dat wij erg enthousiast zijn en het een prima auto vinden.

Groeten, Monique

Reactie voor op de website?

33.31. Grotere auto: extra zitruimte en toch bagageruimte

Hallo,

aangezien ik zwanger ben van de vierde (uitgerekend: sept. 2003) zijn wij ons vast aan het orienteren voor een grotere auto. Wij rijden nu een Ford Focus wagon, die groot genoeg is voor ons huidige gezin van 5 (leeftijd kinderen: 7, bijna 4, bijna 2) en een zeer ruime kofferbak heeft, maar voor 6 personen echt te klein wordt, omdat er natuurlijk maar 5 zitplaatsen zijn. Wij denken aan een Ford Galaxy, Crysler Voyager/Grand Voyager, maar ons valt het op, dat bij dit soort auto's er wel voldoende zitplaatsen zijn, maar de bagageruimte zeer beperkt is, als alle 6 stoelen in gebruik zijn. Wie heeft hier ervaring mee en heeft net als wij 4 kleine kinderen en veel spullen om mee te nemen (denk aan kinderwagen enz.). Mijn vraag dus eigenlijk aan de ervaren grote gezinnen: Wat voor auto raden jullie ons aan? (geen busje)

Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken.

Groeten Hans en Cynthia.

Reactie voor op de website?

33.32. Zelfde probleem

Hallo,

Ik zit met de zelfde vraag: kan je van een 7 persoons Zafira een 8 persoons maken, maar heb geen antwoord gevonden. Mocht u wat vinden dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet Jan Peter

Reactie voor op de website?

33.33. Reactie op vervoer van meer dan 7 personen

Marja,

De volgende suggestie: In een Peugeot 806 (of een Citroën Evasion/Fiat Ulysse/Lancia Zeta) kun je op de achterste rij een bank plaatsen. Hierop kunnen 3 personen vervoerd worden, de middelste heeft dan een heupgordel (of kan in een kinderzitje) en de buitenste twee hebben de beschikking over een driepuntsgordel. Direct achter de voorstoelen zijn drie zitplaatsen beschikbaar, waarvan de middelste evenals bij de achterbank de beschikking heeft over een heupgordel.

Naast de voorstoel staat standaard een normale stoel, maar aangezien de Auto hetzelfde onderstel heeft als Bijv. de Citroën Jumpy, kun je evenals in de Jumpy naast de voorstoel een tweepersoons bankje (laten) plaatsen. Dit is geen standaard optie, maar qua ruimte wel mogelijk.

Dit zou de auto voor max. 9 personen geschikt maken.

Ik hoop dat je wat aan mijn informatie hebt.

Groeten,

Albert

Reactie voor op de website?

33.34. Fiat ducato dubbele cabine

Hallo,

Wij hebben geen groot gezin, maar de fiat ducato dubbele cabine (=citroen jumper of peugeot boxer), biedt volgens mij de meste ruimte voor de passagiers achterin. Onze auto is nu bijna 4 jaar oud, en is een beresterke auto. Motor: 1.9. TD De steilste berghellingen bleken op vakantie geen enkel probleem. Wij hebben achterin 4 heupgordels laten aanbrengen, daar die er standaard niet inzitten. Er zit extra airco in, ramen electrisch, trekhaak, extra stevige laadvloer, en lat-om-lat betimmering. Met vakantie kun je enorm veel meenemen. En daarnaast 7 zitplaatsen.

Onze auto is vooral voor woonwerkverkeer gebruikt. Ik en mijn collega hebben beiden een dergelijke wagen. Omdat ze op de zaak zijn gekocht, gaan de auto's er waarschijnlijk einde dit jaar eruit. Ik kan me voorstellen, dat er voor deze wagens belangstelling is. Mail dan naar mij.

Groeten,

Reactie voor op de website?

33.35. Erg tevreden over Chevrolet Transport

Wij hebben gekozen voor een chevrolet transport. In één woord: IDEAAL. Hij zit nog beter dan mijn bankstel ;-) Er is ruimte voor 7 pers en nog genoeg ruimte voor bagage. Je kan er zelfs nog een stoel uithalen en dan heb je natuurlijk nog meer ruimte. Wij hebben dit ook gedaan. Aangezien we 4 kids hebben, kan dit makkelijk, en wil er iemand mee dan zetten we de stoel er weer in. De kinderen zijn 11-9-2-1jr en hebben meer dan genoeg ruimte. Persoonlijk zit ik liever achter omdat je dan lekker languit kan zitten.

Met andere woorden een wereldauto!(nee ik ben geen dealer;-) je zou het haast gaan denken.) Ik moet wel bekennen dat ik er tot nu toe geen mankementen aan heb gehad, maar al zou dat zo zijn, dan zal dit wel wat meer kosten dan normaal.

Cindy

Reactie voor op de website?

33.36. Kinderzitje op 2 persoons bijrijdersbank

Wij hebben een Peugeot Expert Combi. In ons geval is het een 6 persoons uitvoering met 2 zits bijrijdersbank en een zee aan bagageruimte. Een leuk en voordeling alternatief voor de ruimtewagens want hij is er al voor rond 22.000 euro. Bovendien ook te krijgen als 8 of 9 persoons uitvoering. Het is heel goed mogelijk om een kinderzitje op de bijrijdersstoel te plaatsen. Er is daarnaast nog voldoende ruimte voor een passagier.

Ronald

Reactie voor op de website?

33.37. MPV peugeot, citroen, fiat of lancia

Deze 4 merken hebben identieke mpv's, op de motor na. Peugeot 806, citroen evasion, fiat ulysse en lancia zeta. Deze wagen is bij uitstek geschikt voor grotere gezinnen. Wij kunnen de 3 kinderen en opa en vriendinnetje meenemen. Door een bank achter te nemen kan er zelfs nog een persoon meer mee. Met stoeltjes ook geen gehannes meer.

Zeker tweedehands zijn ze goed te betalen. voor tamelijk complete 97 jaargang minder dan 10.000 euro.

Hij rijdt vorstelijk Het enige wat we nu bedenken, waarom zijn we er niet eerder aan begonnen, wat een gemak!

Frings

Reactie voor op de website?

33.38. Fiat Multipla

Wij hebben ook een multipla en deze bevalt prima. Wij hebben vier kinderen en bezitten de auto nu bijna 2 jaar. Onze twee dochter van 4 en 2 passen er prima in en onze tweeling van 1 jaar eveneens. Het is een gekke auto om te zien maar zeer functioneel. Onze DMT past goed in de kofferbak. Dit kon niet bij een zafira en andere MPV's. Een aanrader!

Marcel

Reactie voor op de website?

33.39. Ervaring met Multipla

Hallo,

de multipla is echt een fijne gezinsauto, ok het is mischien niet de mooiste maar wel erg praktisch nl 6 echt volwaardige stoelen met driepuntsgordel waarvan de achterste drie stoelen binnen 3 min eruit te halen zijn.

gr Marc

Reactie voor op de website?

33.40. Landrover Freelander en 4 kinderen

De verzekering van mijn Freelander dekt 5 personen naast de bestuurder. Nu weet ik niet precies waar die vijfde persoon dan wel moet zitten. Wij hebben binnenkort 4 kinderen dus ik zou het onderhand wel willen gaan weten.

Is het mogelijk de houdenplank te verwijderen en aan de ankerpunten in de kofferbak een autostoel te bevestigen ?

Dank voor uw bijdrage ;-)

Groetjes, Joost

Reactie voor op de website?

33.41. Vraag: autogordels Kia Pregio achterin

hi,

Wij hebben vandaag de Kia dealer bezocht en kwamen van een koude kermis thuis. Achterin de Kia (en voorin) is een zee van ruimte... maar helaas zijn er achter geen 3 punts veiligheidsgordels. En volgens de dealer zijn ze ook niet te krijgen voor de Pregio. Is dat niet vreemd? En hoe is dit probleem op te lossen?

mvg Paul

Reactie voor op de website?

33.42. Ervaring met Chevrolet Transport

Hallo!

Ook wij kozen voor de Chevrolet transport 3.4, bouwjaar 99. Beresterke auto en propvol luxe snufjes! Onderhoud: gewoonweg duur. Maar in combinatie met grijskenteken en rijden op gas is dat sterk gecompenseerd. Een veilige sterke comfortabele auto!

Hans

Reactie voor op de website?

33.43. Multipla

Hoi allemaal,

Wij hebben ook een Multipla, met maar twee kinderen (1,5 en 4 jaar) als passagier (omdat het huis niet groot genoeg is voor meer...). Regelmatig rijden ook oma en opa mee en dat gaat perfect.

Zoals al vaak gesteld in andere reacties, is 'ie inderdaad heel ruim (en niet saai van binnen) en erg kort en dus ook wendbaar. Ook bij volle belading rijd 'ie lekker en strak (stuk strakker dan b.v. een Scenic) en er kan heel wat belading in. Mocht je niet met de volle stoelbezetting rijden, dan kun je voor extra ruimte er ook nog makkelijk een stoel uithalen waardoor je enorm veel bagageruimte krijgt. Ook kun je de drie achterstoelen (of apart) een standje naar voren zetten waardoor de bagageruimte groeit naar ca. 520 liter waarbij nog steeds volwassenen ruim achterin kunnen zitten.

Een aanrader dus (maar je moet wel tegen wat extra aandacht van buren, kennissen en andere weggebruikers kunnen).

Peter

Reactie voor op de website?

33.44. Amerikaanse Van

Hallo

Ook ik heb een Amerikaanse Van alleen geen ford maar een GMC. Deze staat op camperkenteken en kost 576€ per jaar op lpg. De van is van alle luxe voorzien zoals airco tv en video en natuurlijk volop ruimte.

Mocht je vragen hebben laat het maar weten.

Martin

Reactie voor op de website?

33.45. Wegenbelasting lpg g3

Hallo,

Ik heb een vraag en misschien kunt U mij helpen. Ik wil ook zo een chevrolet transport kopen omdat ik met mijn gezin er volledig in kan. Ik heb het hoofdzakelijk nodig voor de vakantie. Maar omdat het de 2e auto wordt, vraag ik mij af hoeveel wegenbelasting dat zal zijn?

groetjes

Reactie voor op de website?

33.46. Grotere auto door ombouw

L.S.

Hallo, wij (Hetty en Erik) zijn de ouders van 5 kinderen en sinds 2 maanden een pleegdochter van 14, we hebben een vervoer probleem, en zo te zien in de website zijn jullie goed op de hoogte, vandaar een vraag aan jullie gericht.

We hebben een Fiat Uno waar 5 personen in passen, en een Citroen Berlingo grijs kenteken waar nu 2 personen in passen. Met ons eigen gezin ging het allemaal net, in de 2 auto's. We hebben nu geen geld voor ander of groter vervoer, maar nu speelde ik met het idee om net zo als de kleine oosterse busjes, een degelijk bankje met gordels etc. te monteren op de plek van de bijrijderstoel van de Berlingo, 2 kinderen passen er dan nog goed. zodat we met 3 personen voorin de Berlingo kunnen. Ik heb een Citroen garage gebeld, maar die wou graag een complete ombouw verrichten naar geel kenteken, (€ tekens in hun ogen).

Ik heb wel begrepen dat er b.v. op veel busjes met volledige laadbak een type goedkeuring zit voor een 2 persoons bankje, en deze op de Berlingo niet zit.

Vraag: mogen we wettelijk in de Berlingo een 2 persoonsbankje inbouwen, en zo nee, is het haalbaar om er een goedkeuring voor te krijgen.

bvd voor jullie reactie.

Reactie voor op de website?

33.47. Antwoord aan Erik

Beste Erik,

bedankt voor je vraag. Helaas moet ik je in beide gevallen teleurstellen. Het mag niet. En het is ook niet toegestaan ivm de wettelijke aansprakelijkheid hiervan af te wijken in welke vorm dan ook.

Groet

Reactie voor op de website?

33.48. Wat kost gemiddeld het onderhoud?

Wij zijn van plan om eem Chevrolet transport te gaan kopen, 1998 of 1999, maar wat kan ik verwachten qua kosten als hij voor een onderhoudsbeurt moet?

Michel

Reactie voor op de website?

33.49. Leuke auto's

Hallo,

Twee leuke auto's zijn: renault espace en toyota picnic. Het zijn twee leuke wagens die ook leuk in prijs zijn.

Of je moet aan een busje denken.

groeten Rico

Reactie voor op de website?

33.50. Grote auto

Hallo Marja

Mischien een tip voor je. Wij hebben ook een groot gezin, 5 kinderen, en hebben een chevrolet transport. In de uitvoering die wij hebben zijn ze allemaal in het bezit van een eigen stoel en gordels. Echter weet ik ook dat er een uitvoering bestaat waarvan de laatste twee stoelen vervangen worden door een driepersoonsbank en kan dus iedereen zitten en in de gordels. Echter deze auto's zijn moeilijk te vinden. Maar als je maar genoeg internet afstruint kom je ze vanzelf tegen.

groet Marcel

Reactie voor op de website?

33.51. 3 kinderen: citroen berlingo

Net een Citroen Berlingo aangeschaft. Ruime plaats voor 3 kinderen en een kanjer van een koffer. En bovendien een zeer goede prijs/kwaliteit. En bovendien betrouwbaar. Doen!

Erwin

Reactie voor op de website?

33.52. Multipla en de Quinny kinderwagen EN boodschappen...

Leuk die auto, maar als ik dat allemaal wil, dan moet ik er een stoel uithalen om het een en ander te vergemakkelijken. De kofferbak daar kan wel de kinderwagen in, maar de boodschappen? Die kunnen dan niet meer in de klapkrat. Of als je op vakantie gaat stapel je dan alles boven op je kinderwagen? Je kunt die kinderwagen niet in de lengte in je bagageruimte kwijt....

Mvgr. Paps van 1 van 10, 1 van 8 en 1 van 6 maanden

Reactie voor op de website?

33.53. Multipla ook voor tieners

De Multipla is voor ons (moeder / vader / dochter / zoon / zoon / zoon, leeftijd tussen 50 en 15) de ideale auto voor uitstapjes en (lange) vacantieritten. Ieder op zijn eigen stoel in de eigen gordels met voldoende been- en bagageruimte. De campingkoelkast kan gewoon mee in de achterbak. Daarbij: na het verwijderen van de achterbanken kan je ook gewoon een wasmachine verhuizen. Een praktische auto die nog altijd veel emoties oproept in zijn omgeving.

Cees

Reactie voor op de website?

33.54. Zo heet het

De negenpersoons of achtpersoons bus die u bedoelt heet bij Citroen: jumper combi comfort of jumper combi club. Het verschil zit hem in de luxe. De eerste is met twee rijen banken achterin en de tweede is met twee rijen losse stoelen achterin. Ze zijn helaas alleen maar in geel kenteken uitvoering verkrijgbaar en aangezien de jumper niet echt een lichtgewicht is, gaat dat dan nogal wat wegenbelasting kosten. Op benzine ongeveer 712 euro en op diesel 1350 euro per jaar.

Ron

Reactie voor op de website?

33.55. Info ford econoline high top (Frits)

Wij zijn vader& moeder van 7 kinderen en zijn al een tijdje op zoek naar een ford econoline hoog of laag maakt niet uit. Ik kocht gisteren bijna een bus op camper kenteken maar het was een low top, er werd mij net op tijd verteld dat de stahoogte 1m70cm moest zijn, is dat zo?

Ik heb informatie gevraagd bij politie, rdw, noem maar niemand kon mij vertellen met hoeveel personen ik in een bus mag met camper- of grijs kenteken. Na heelwat garage's te zijn langs geweest wil ik nu wel eens weten met hoeveel mensen ik met grijs mag vervoeren of met camper kenteken mag vervoeren, want dit zijn de gunstigste kentekens wat de wegenbelasting betreft.

m.vr.gr Max& Carola.

Reactie voor op de website?

33.56. Reageren van je advertentie

geachte,

ik heb zelf een renault trafic gekocht. Ik zou graag meer zitplaatsen hebben. Heb jij toevallig die zitplaatsen nog van 2*1 persoons zetel of 1 van tweepersoonszetel? Ik ben alle sites hier aan het doorzoeken maar ik vind er geen. Hopelijk kan ik hierop hopen graag een seintje terug

gelieve dan je adres ook te vermelden

met vriendelijke groeten
Shana

Reactie voor op de website?

33.57. Fiat Multipla

Hallo, hier een reactie.

Wij bezitten al jaren een Scenic Perfect. Echter we gaan vaker op weg met 6 personen. Daar komt ie; zafira of de multipla.

Ik weet hoe een zafira rijdt maar niet de multipla. Voorkeur gaat uit naar de diesel jtd.

Hoe bevalt hij tot nu toe, gaarne spoed advies.

groet fam. S., 2 ouders, 3 kinderen plus aanhang

Reactie voor op de website?

33.58. Eisen camper of grijs

Het klopt inderdaad dat de hoogte van een camper 170 moet zijn, maar dat is pas als de outona 1999 ongeveer op kenteken is gezet. Alle eisen zijn op te vragen bij de belastingdienst en ook op de site van de amerikaanse bussen club davc vind je alles hier over. De link is www.davc.nl.

groeten Ruud

Reactie voor op de website?

33.59. Multipla beste alternatief in zijn klasse

In de mpv klasse: scenic, zafira, multipla zou ik kiezen voor de Multipla. Waarom: nou dat is niet moeilijk, ik heb alle drie auto's in het bezit gehad.

Wij zijn een gezin man/vrouw met drie kinderen. In de scenic kon oma of een vriendje nooit mee Nu wel.

In zafira is het zitcomfort minimaal hard en geen aparte stoelen.

In de multipla zijn alle stoelen verstelbaar, dus op vakantie richting Frankrijk is dit een groot pluspunt. Het rijcomfort met mijn JTD is boven verwachting (wat een trekkracht). Door zijn breedte is het ook nog eens een fantastische caravantrekker.

Tip: kijk op de website van mijn kinderen en dan de link aanklikken. Daar staan diverse websites op waaronder ook over de multipla.

veel succes Jan

Reactie voor op de website?

33.60. Grotere auto

Hallo Marja,

Ik zou gaan voor één van de volgende:

 1. Seat Alhambra
 2. Volkswagen Sharan
 3. Ford Galaxy
 4. Renault (Grand) Espace
In het rijtje van echte full-size MPV's (een Opel Zafira behoort tot het midi-MPV segment) behoren deze vier tot de meest betrouwbare en degelijke. 1 volwassene en 7 kinderen of 2 volwassenen en 5/6 kinderen is geen enkel probleem.

Als je puur op uiterlijk af zou gaan, vind ik een Chrysler Voyager of Grand Voyager tig keer mooier. Het zijn mooie en ruime familycars, maar de Voyagers zijn ontzettend onderhoudsgevoelig. Vooral als ze de 150.000 naderen of gepasseerd zijn en helemaal als ze ook op LPG(-G3) lopen is het oppassen geblazen voor gescheurde koppakkingen etc. etc. De voyager met de minste klachten is de gewone benzine-uitvoering, maar die loopt gemiddeld 1 op 7..........

Maar wat voor auto je ook kiest, en dat wil ik meegeven aan iedereen die dit leest, koop never never nooit een auto bij occasiondealer Nunspeet!!! Het zijn vrijwel allemaal opgelapte schade-auto's, tellers behoorlijk teruggedraaid, bouwjaar klopt in veel gevallen niet (bij een '97er zetten ze gewoon 1998, bij een '99er zetten ze 2000 enz. enz.), het kenteken schermen ze bij voorbaat al af (kijk maar op hun website), garantie geven ze slechts op de motor en draaiende onderdelen (dus eigenlijk geen enkele garantie) en zelfs dat zetten ze niet eens op papier, Nationale Auto Pas doen ze niet (je snapt wel waarom), onderhoudshistorie is niet aanwezig ("ligt nog bij de dealer mijnheer") en de afleveringsbeurt waarvoor ze 225 euro rekenen wordt NIET uitgevoerd! Bovendien zijn ze niet aangesloten bij de Bovag of de Focwa, dus als je terug wilt komen met een probleem sturen ze je gewoon weg en je kunt nergens terecht met je klachten dus moet je bij een particuliere advocaat aankloppen wil je je recht halen. Dus kijk alsjeblieft uit voor Occasiondealer Nunspeet!!!

Veel succes, Peter.

Reactie voor op de website?

33.61. 8 personen in zafira

Wij zijn ook in het bezit van een zafira we hebben 6 kinderen. Aan de binnenzijde van de stoelen van de achterste rij zit een metalen uitsteeksel waarop je een houten plankje kan bevestigen. Op de bodem tussen de 2 stoelen kan je eveneens een plankje maken dat hier juist tussen past. Op de plankjes breng je een harde mousse aan (waarmee men zetels vult) en dit overtrek je met een stofje. Je hebt zo een doorlopende achterbank waar je 3 kinderen tot ± 8 jaar kan op plaatsen. De plankjes moet je niet vastmaken op het metaal zo kan je ze ook makkelijk verwijderen.

Marina

Reactie voor op de website?

33.62. Te groot

Peter je top 4 is hartstikke leuk. Tuurlijk dat zijn fantastische auto's. Echter je gaat het doel voorbij.
 1. Als je teveel geld hebt kies je voor zulke auto's.
 2. Als je een grote oprit plus garage hebt kies je voor zulke auto's
 3. Gewicht en belasting verzekering spreek ik nog niet eens over.
 4. Het geld wat ik met de Multipla bespaar besteed ik liever aan me kinderen en niet aan zulke slagschepen. Een multipla is net zo ruim als deze slagschepen, echter zijn op alle punten goedkoper. En: het rijdt nog beter ook! Zeker de jtd.
 5. Gewoon een keer een dag met zo een auto toeren en je bent net als ik verkocht (ik was altijd anti fiat)
vriendelijke groet

Jan

Noot redactie: Kijk ook bij AutoZine.

Reactie voor op de website?

33.63. Multifunctionele multipla

Wat dacht je van een fiat Mulitpla, een hele praktische auto met 6 zitplaatsen en toch kleiner dan een bus, dus makkelijker in het verkeer.

Eric

Reactie voor op de website?

33.64. GROTERE auto

Jan, met alle respect voor de Multipla, maar de vraag van Marja (zie 31.) was een auto met méér dan 7 zitplaatsen, bestemd voor een gezin van 2 volwassenen met 6 kinderen.

De test op AutoZine is leuk, maar naar mijn mening maakt dat van de Multipla - die slechts 6 zitplaatsen heeft - nog géén fullsize mpv. Voor Marja's gezin is hij te klein en daarmee mis je dus inderdaad het doel. Zeker als je naast 8 personen nog flink wat bagage mee moet nemen.

Bovendien hebben de Alhambra, Sharan en Galaxy ruimtschoots bewezen zeer courante auto's te zijn. De Multipla is pas sinds eind 1998 op de markt. Wanneer je een vergelijking zou maken tussen bv. een Seat Alhambra TDI en de Multipla JTD uit hetzelfde bouwjaar met ongeveer hetzelfde kilometrage, kun je maar één conclusie trekken: De Seat Alhambra biedt voor bijna hetzelfde geld meer ruimte, meer comfort, veel meer auto.

Enkele minpunten van de Multipla:

Verder weet ik niet of Marja een grote oprit heeft en/of een grote garage. Mijn 'slagschip' staat gewoon voor m'n huis aan de straat, in een parkeervak tegen het trottoir.

Vr.gr. Peter.

Reactie voor op de website?

33.65. MPV

Onze Nissan Serena is ingericht voor 8 zitplaatsen. Op de voorstoelen zijn 2 veiligheidsgordels; op de middenbank 3 veiligheidsgordels en op de achterbank zijn 3 veiligheidsgordels. Je bagageruimte is dan niet meer zo groot. Maar het werkt prima.

Mvg

Reactie voor op de website?

33.66. Geen

Je kunt ook een Mercedes Benz Vito kopen of een Mazda mpv of een Renauld grand scenic, espace.

Karim

Reactie voor op de website?

33.67. Oude modellen

Een suggestie kan ook zijn een amerikaanse stationwagen van 1979 of ouder die zijn wegenbelastingvrij, in de classictrader vaak te vinden in goede staat. De 5 of 5.7litermotors lopen maximaal 1op4 en zo normaal 1 op 6,5. Neem een kijkje in de Classictrader of op www.classictrader.nl en zoek op Chevrolet Caprice of Impala, de meest gangbare stations en onderdelen goed te verkrijgen!

mvg Jona
Noot redactie: zie ook bij Oude modellen.

Reactie voor op de website?

33.68. Multipla

U wilt weten hoe een Fiat Multipla rijdt. Nou, wij (gezin met 3 kinderen) hebben deze auto (2de hands) nu 4 weken en we kunnen u wel vertellen dat u aan een Multipla een fantastische auto zult hebben. Veel ruimte, veel rijgenot. enz, enz. We zijn er onlangs mee op vakantie geweest met een volbeladen auto. Geen enkel probleem. We hadden zelfs een extra laadbak op de auto gezet. Waar u wel rekening mee moet houden is, dat als u dakdragers wilt kopen, u deze alleen via een Fiat-dealer moet bestellen.

Mocht u besluiten een Multipla (nieuw of 2de hands) te kopen dan wens ik u net zoveel plezier met die auto als wij hebben.

Reactie voor op de website?

33.69. Peugeot is de oplossing

Beste Marja,

Wij hebben ook 6 kinderen waarvan er nog 2 in een auto stoeltje zitten. Wij rijden sinds kort met een peugeot 806 en daar kunnen ze allemaal in de riemen zitten. Het bevalt ons heel goed. Wij hebben tussenin 3 losse stoelen, en daarachter een bankje voor drie personen. met de beenruimte gaat het heel goed met die auto. ook achterin heeft iedereen heel veel beenruimte.

Voor eventuele aanschaf kunt u met onze 'oom' contact opnemen, van hem hebben wij ook onze auto gekocht.

Groeten

Reactie voor op de website?

33.70. 6 personen in freelander

Ik geloof helemaal niet dat je 5 + 1 persoon kan vervoeren in een freelander. Ik heb zelf een range rover en onze vierde komt eraan dus wij moeten een andere wagen gaan kopen. Als ik trouw aan LR wil blijven wordt het een Defender.

Koop geen disco. Ik had er een, naast het feit dat de kids ruzie maakten wie er achterin mocht zitten is het achterin doodeng. Ze zitten met hun hoofd bijna tegen de achterruit! In de kreukelzone als je het mij vraagt.

Erwin

Reactie voor op de website?

33.71. Antwoord Shana

Voor Shana, wij zijn in Nistelroden geweest bij Gerritbedrijfswagens. Die had verschillende 6 tot 9 persoonsbusjes staan. Ook een Renault trafic, ik zou het daar eens proberen of je aan een extra stoel kan komen.

Daniële

Reactie voor op de website?

33.72. Een prima wagen

Een citroën jumpy is daarvoor zeer geschikt, en een zalige wagen om te rijden. Wij kunnen het weten want we rijden er zelf mee! Plaatsen 8+1.

groetjes Leo

Reactie voor op de website?

33.73. Autotip: Caddy Combi

Wellicht een goede tip voor jullie site, ik ben op zoek naar een nieuwe auto geschikt voor 7 personen, en ik liep daar tegen de nieuwe volkswagen Caddy Combi aan.

Volgens mij een van de goedkoopste auto's geschikt voor 7 personen. De nieuwe caddy combi is in een 7 persoons uitvoering leverbaar. De goedkoopste uitvoering is € 15345,--, en een extra bank komt op € 805,-- .

Dit zijn adviesprijzen, maar zonder inruil kun je aardig korting bedingen.

mvrgr. Jelle

Reactie voor op de website?

33.74. Fantastische autovakantie's? De Nissan Serena (Vanette)!

Ik raad deze Nissan aan iedereen aan die op vakantie wil gaan met een busje (verre afstanden!) en eventueel met een caravan. De 2.0 en de 2.3 diesels hebben 70pk 130Nm en 75pk 145Nm en hebben een gemiddeld verbruik tussen 7.5 en 9.5liter/100km! Ze worden wel niet meer gemaakt, maar je kan tegewoordig wel goede tweedehands vinden rond 15.000euro (2.3d) en 5000euro(2.0d). Dit komt omdat de 2.0diesel geleverd werd bij de eerste versies van de Serena en dus zijn ze iets ouder, maar zeker niet slechter! De dieseltechniek is onverwoestbaar.

Ik ben de trotse eigenaar van een Serena 2.0diesel, heb er 160.000km mee gereden, waarvan een groot deel in West en Zuid-Europa. Volgens technische gegevens lijken ze traag, maar in Duitsland heb ik er een hele tijd 150km/u mee gereden. Lang plankgas rijden kan perfect, en dat met 500kg bagage, dus de motor bleef 4250tpm en meer draaien zonder ook maar warmer te worden als dat ik 110 rijd. De motor geeft wel een mooi, zwaar en warm geluid, echt een vrachtwagen.

En bergaf was het dicht bij 180km/u, maar dat kan ik je niet juist zeggen omdat de teller stopt bij 160! Met caravan erachter van ± 1000kg (mag max 1200kg trekken) haal ik nog 110 in 4de versnelling, met een verbruik van 9.0l/100km. Van 0 naar 100 in 55seconden (met caravan!) Op hellingen van 5% en meer was het 60km/u in 2de versnelling met de volle 70 paardjes overgeleverd aan de achterwielen(achterwielaandrijving is makkelijker om een caravan te trekken). 10% en meer doe je in 1ste aan 40km/u (ik was eigenlijk in het rode gebied van de toerenteller met meer als 5000tpm) steilere wegen zoek je dan ook beter niet op.

Ideale auto om verre afstanden mee te doen. Het is geen scheurmonster, maar hij zal je tijdens de hele rit niet in de steek laten bij toch al hoge snelheden. Er kunnen 7 personen makkelijk plaatsnemen, en op lange afstanden beperk je dat tot 6, zodat iedereen genoeg ruimte heeft. Veel comfort en technische snufjes, en dat zet bij vele een raar gezicht op want mijn busje is nu ook al 10 jaar (en 15 zal hij worden!). Nou ja, Nissan is een merk in groei, ze hebben veel nieuwe en mooie personenwagens, 4x4's en bedrijfsvoertuigen.

M.

Reactie voor op de website?

33.75. Grotere auto

Wij zijn met 4 kinderen en hebben een nissan serena. Hierin kunnen 8 mensen in de gordels.

Silvia

Reactie voor op de website?

33.76. Grotere auto

Wij (6 personen) hadden tot voor kort twee auto's. Was niet altijd leuk om achter elkaar te rijden naar vakantie of strand. Nu hebben we echter een Citroën Evasion uit 2001. Kostte wel wat (15.000) maar alles en iedereen past er in. 8 persoons auto met ook echt 8 zitplaatsen (stoelvorm + gordels + hoofdsteun). We zijn meteen maar naar het buitenland op vakantie gegaan! Heerlijk (frans) comfort.

John

Reactie voor op de website?

33.77. Chevrolet Transport

Sinds februari 2004 hebben wij de chevrolet transport (model 2000). We hadden geluk een luxe versie te vinden. Die luxe lijkt bij deze tweedehands auto's bijna geen prijsverhoging te genereren. Sterker nog, als je goed zoekt is er nogal wat prijsverschil tussen de handelaren. Standaard is de Chevrolet al luxe, zoals leren stuur, ABS, audio, cruise control, airco, 3,4 V6 motor standaard. Deze luxe versie had nog leren stoelen, vier captain chairs, alles electrisch verstelbaar en een electrische schuifdeur.

We zijn erg tevreden met de auto. Hij rijdt zalig, vooral als reisauto. Met zo'n grote auto (5,11 m lang en 1,83 hoog) moet je natuurlijk niet scheuren door de bochten. Het gebruik is wel hoger dan europese MPV's, gemiddeld 11,5 l / 100 km. Het zuinigst is hij bij een snelheid tussen 70 - 80 km/h op cruisecontrol. Op kruissnelheid rijdt hij dan 7l / 100 km. Helaas is dat in Nederland niet lang vol te houden. In de winter met kleine ritjes in het dorp is het verbruik wel hoog en lijkt hij wel 20 l / 100km te verbruiken.

Qua gebruik is er geen betere auto te bedenken voor ons. We hebben standaard drie kinderen in huis, maar om de twee weken komen er daar nog twee bij. Iedereen heeft veel ruimte, meer dan in welke sedan dan ook. Er is dan nog steeds ruimte voor bagage. Wil je meer bagage meenemen dan schuif je de achterste rij naar voren (zo'n 30 tot 40cm) en je hebt voldoende voor de vakantie.

Toeren is heerlijk. De auto maakt weinig geluid vanwege de ruime motor. De automaat in combinatie met cruisecontrol is voor luie mensen geweldig, zeker op lange ritten, want je voeten zijn vrij totdat je moet remmen. Je kan van voren naar achter vrij doorlopen. Kinderen hebben allemaal bekerhouders, lampjes, en eigen vertilatieregeling. Ook de achterbankleuning is in lighouding te verstellen. Leuke hebbedingetje is de extern te gebruiken luchtgenerator, waarmee je luchtbedden of je eigen banden! kan opblazen. Dit gaat niet zo snel, maart is wel handig.

Natuurlijk is auto wel wat duurder, maar in vergelijk met een espace veel meer auto en ruimte. wegenbelasting: €63 per maand.

Peter

Reactie voor op de website?

33.78. Multivan

Kijk eens bij de volkswagen dealer maar dan de tranporters. Dit kan tot 9 zitplaatsen. Zelf zoeken wij een vw sharan o.g. voor 6 zitplaatsen

Wietse

Reactie voor op de website?

33.79. Peugeot expert combi

Een peugeot expert combi is geschikt voor 8-personen.

Reactie voor op de website?

33.80. 8-persoons auto

Wij hebben hetzelfde probleem gehad. 7-Persoons auto's zijn er nog relatief veel. 8-Persoon is een probleem. Je hebt de echte bussen zoals de VW, Mercedes, Ford en diverse Japanners maar die zijn behalve duur en afgeragd ook minder comfortabel en representatief. Wij rijden momenteel gewoon met 2 auto's maar hebben hiervoor een Nissan Serena gehad. Dit is in principe ook een 7-persoons auto maar heeft bevestiginspunten voor een achtste gordel achterin. Voordeel van deze auto is dat de beenruimte achterin veel groter is dan in bijvoorbeeld een Scenic of een Zafira en dat ze 2e hands veel betaalbaarder zijn. Wij hadden een 2 liter van 126Pk waarmee je goed mee kan komen ondanks het forse gewicht.

De auto zit prima en wij trokken er ook nog een forse caravan mee terwijl we er met zijn achten in zaten. Ondanks de acht zitplaatsen is er nog een redelijke kofferruimte. Laden en lossenmoet alleen van binnenuit geschieden als je er optimaal gebruik van wil maken. Dan kun je hem dus tot de rand vullen. Per ongeluk de klep open doen is dan wel een probleem. Dan ligt je bagage op straat. Op vakanties hadden we er ook nog een grote skibox op. Het verbruik is ongeveer 1 op 10 a 11.

Ook alle Nissan garages waar wij mee te maken hebben gehad waren top. Veel beter dan de VW garage waarmee we nu hebben te maken. Daar straalt de arrogantie vanaf. Wij hebben er uiteindelijk met pijn in het hart afscheid van genomen i.v.m. de veranderende fiscale wetgeving rond auto's van de zaak.

Wiebe

Reactie voor op de website?

33.81. VW Transporter

Beste,

Wij rijden zelf met een 2e handse VW Transporter van 1998 (50.000 km op de teller, uit leasing, 9000 Euro). Het is een 9-plaatsen 5 cylinder 2500cc benzine én automaat, dus niet te doen van verbruik, daarom hebben we er een sequentieel gasinjectiesysteem (LPG) van BRC in laten plaatsen. Niet goedkoop (2500 Euro), maar wel héél leuk aan de pomp. Hij verbruikt ± 16l gas per 100 km en dit is gemeten aan stadsverbruik want we wonen in een stad, maar rijdt zo verschrikkelijk zacht en soepel. Ook bergop geen probleem om vlotjes de 130 te halen.

De kritiek dat "minibussen" minder comfortabel zijn moet ik weerleggen, alles wat aan een moet zijn is eraan bij onze VW. Nu weet ik wel uit ervaring dat bvb een Ford Transit meer een echte cammionette is en niet zo comfortabel.

Ik zou er enkel opletten dat de middenste plaatsen ook 3puntsgordels hebben, dat is bij ons niet, en bijzonder jammer. Dat heb je nu eenmaal met okkazie's, je moet ze nemen zoals ze zijn. De nieuwe minibussen zoals Renault Traffic (= Opel Vivaro), of VW Transporter, of Mercedes Viano kunnen de vergelijking met een monovolume best doorstaan qua afwerking en luxe. De prijs is echter navenant...

Succes met de zoektocht, Ivo

Reactie voor op de website?

33.82. Grotere auto

Hallo Marja,

Wij hebben niet zo'n groot gezin, maar misschien is een Opel Sintra iets voor u. Deze auto is wat langer en breder dan een Zafira.

Met vriendelijke groet,
Fam. Braam

Reactie voor op de website?

33.83. odn cars nunspeet

Bij het lezen op deze site komt het verhaal van odn cars precies overeen met onze ervaring. Twee maanden geleden een deawoo nexia gekocht waarmee wij motorpech kregen. Contact gezocht, maar de telefoon en hun site zijn spoorloos verdwenen. Via internet een bedrijf gebeld, dat de overbuur is; zij gaven te kennen dat plotsklaps alle auto`s weg waren, waar de naam Maarsen viel. Misschien voor in de toekomst?

Freddy

Reactie voor op de website?

33.84. 4 kinderen

Er zijn genoeg mogelijkheden; opel zafira, peugeot 806, toyota picnic. Tip: kijk op autotrader.nl en geef als zoekopdracht 6-persoons.

Reactie voor op de website?

33.85. Derde bankje VW passat

Wij zijn op zoek naar een kinderbankje voor in een VW passat. Begin mei gaan we met opa en oma naar Italie. Graag gaan we met 1 auto. Dat erg krap met de huidige zitplaaten. Bestaat er een extra kinderbanke (derde bankje) voor de passat?

Groeten, familie Paas

Reactie voor op de website?

33.86. Passat geen derde bankje

Beste familie Paas,

Met de komst van ons 4e kind heb ik hard gezocht naar een betaalbare auto met derde bankje. De Volkswagen Passat ben ik niet tegen gekomen als mogelijk alternatief. Naast de 'grijze' dubbelcabine (die heb ik gelukkig niet gekocht) zijn dat er niet zo veel: Renault Laguna Break Familiale (tot 2000), Peugeot 406 Break Fam., 407 SW Fam., een Volvo, type ? en sinds kort ook Fiat Doblo, Volkswagen Caddy en wellicht nog meer.

Op termijn zullen de laatste als betaalbare 2e hands verschijnen. De Japanse minibusjes, zoals Subaru E-wagon, zie je zelden, maar zijn wel goedkoop. Deze zijn voor de lange afstand wel wat lawaaig.

Beer

Reactie voor op de website?

33.87. Chevrolet Trans Sport

Wij overwegen ook een Chevvy Trans Sport te kopen, vanwege de mega ruimte, maar horen telkens angstaanjagende geluiden over de hoge onderhoudskosten van die amerikanen. Wie heeft daar ervaring mee?

Jan

Reactie voor op de website?

33.88. Volvo 850, 7 personen

Deze auto's hebben de mogelijkheid om in de laadruimte een extra bankje te maken voor twee personen. Deze rijden dan weliswaar achteruit, maar hierdoor is het mogelijk 7 personen te vervoeren. De 850 is een betaalbare en zeer veilige wagen. Onze tweeling is geboren en ben aan het twijfelen tussen deze 850 en een multipla. De veiligheid van een volvo (i.t.t. de multipla) tegenover de extra ruimte rond de stoelen?

groet, Anco

Reactie voor op de website?

33.89. Tip: Mitsubishi Space Gear

Voor grote gezinnen, die een royale auto zoeken, blijft de Mitsubishi Space Gear bovengemiddeld interessant. Voor meer informatie, zie: Autoweek.

Simon

Reactie voor op de website?

33.90. Onderhoud

Hoi Marjolein,

Wij zitten ook te denken aan een Volvo 940, maar maken ons zorgen mbt de onderhoudskosten. Wat is jou/jullie ervaring hiermee?

BvD

Jasper

Reactie voor op de website?

33.91. 4 kinderen

Veel automerken die grotere combi's (stationcar) aanbieden, hebben een derde achterbank als optie: Volkswagen Passat, Volvo, Mercedes TE, BMW 5 serie. Die derde achterbank kun je dan plaatsen als het nodig is. Verder zijn MPV's zo als Spacerunner (Tojota) en Opel SINTRA of de nieuwe Volkswagen Touran niet zo groot als Voyager of VIVARO (Opel).

Ik heb een Opel Omega MV6 met derde bank, en het werkt! De kinderen kijken achter uit het raam, en de kofferbak ben je zo goed als kwijt. Maar, als je kleine kinderen hebt is de voetruimte groot genoeg voor baggage en het dak is er ook nog (koffer). Met 4 kids ga je toch niet hard rijden.

Ralf H2 26-03-2005 260305a Dobló handig en goedkoop Thuis zijn we met z'n 4-en. Altijd in kleine hatchbacks gereden (snap niet waarom men een grote auto moet hebben). Onze jongste zoon is 2 meter, we zijn naar het goedkoopste MPV gegaan met de meeste luxe de eerste grote luxe auto in 26 jaar dat we getrouwd zijn.

Martijn

Noot van de redactie: Voor meer info kun je tercht bij FIAT.

Reactie voor op de website?

33.92. 3e bankje laguna

Wij willen graag een 3e bankje voor onze laguna station van 2000 (vorig model). Maar zijn deze bankjes te koop 2e hands en waar. Via mail heb ik al heel wat autosites en sloperijen afgeweest maar zonder resultaat. We zijn benieuwd.

Groeten fam. van Ginkel.

Reactie voor op de website?

33.93. Wat is het verbruik van een jumper?

Ik heb een Peugeot Boxer 320M met dubbele cabine en een 2.5 liter motor zonder turbo. Het bouwjaar is 1997. Deze auto is technisch gelijk aan de Jumper. Het verbruik over de laatste 2 jaar gemeten, is 1 : 10,4. Er worden weinig snelwegkilometers gemaakt. Op de snelweg is het verbruik ongeveer 1 : 10. Op 80km wegen ongeveer 1 : 11.

A.Beers

Reactie voor op de website?

33.94. 8 persoons auto

Beste Marja,

Wij bevinden ons in dezelfde situatie, 6 kids van 1,5 jaar t/m 13 jaar. Wij hebben nu gekozen voor een landrover defender 110, 9 zitplaatsen. Hiervoor reden wij een Peugeot 807 welke met vaste achterbank plaats biedt aan 8 personen. Je kunt ook kiezen voor een Fiat of Citroen (zelfde bodem, alleen ander voor en achterkant eea afhankelijk van je persoonlijke smaak) Voor de vorige modellen geldt hetzelfde, dus keus genoeg voor gebruikte auto's vanaf 1996)

Succes Peter en Marion

Reactie voor op de website?

33.95. Volvo 850 of Multipla

Kijk ik als autoliefhebber zou gaan voor de 850. Maar even omkijken naar samenstelling gezin dan kijk je wat verder. En dan kom je uiteindelijk bij de Multipla. Je tweeling zal je bedanken dan voor die keuze. Eigen stoel/uitzicht. Ze genieten net zo als de bestuurder. Wij multirijders hebben medelijden met de kinderen die in de glad geschoren auto van paps moeten zitten bijvoorbeeld na Frankrijk.

Nee gezinnetjes hou het simpel en kies de Multi. Zie bijvoorbeeld de website: www.multipla.punt.nl. Meer wil ik niet kwijt, zie maar.

groet Jan

Reactie voor op de website?

33.96. Voyager

Die verhalen hoor ik ook vaak, ik ben nu aan mijn 3e Voyager bezig, de 1e was een 3.0 V6 automaat op LPG, 4 jaar mee gereden, met het LPG systeem hebben we inderdaad problemen gehad, verder niets. De vorige was een 2.4 uit 1999, 3 jaar mee gereden en 0 problemen, nu hebben we weer een V6 3.3 Grand Voyager, echt een fantastische wagen! En ook daar heb ik nog geen problemen mee gehad, het onderhoud is echt niets meer dan een andere merk, distributieketting hoeft bijv. pas bij 166000 km vervangen te worden! Voor Chrysler hebben we Peugeot 605 gereden, die is veel onderhoudsgevoeliger.

klaas de jong

Reactie voor op de website?

33.97. Advies gevraagd

Wie heeft advies over het aanschaffen van een “tweede” auto i.v.m. de grote kinderwagen/buggy? Wij waren al van plan om i.p.v. de Fiat Seicento een grotere auto te kopen, maar nu wij weten dat we een tweeling zullen krijgen, is dit toch weer eventjes wat anders. Graag willen wij een 5-deurs auto die zuinig rijdt qua benzine en de belasting.

Wie heeft er een goede tip?

Groeten, Helen.

Reactie voor op de website?

33.98. 32.5 vervoeren van 4 kinderen

Hoi Marleen.

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap. Heerlijk om straks weer een kleintje in je armen te hebben denk ik.

Toen wij voor een 4de kindje gingen dat een tweeling werd dachten we met een bus goed uit te zijn. We hebben de eerste maanden nog wel met 7 personen in de bus gezeten maar werd toch wel erg krap.

Nu hebben we sinds februari van dit jaar een Seat Alhambra gekocht, deze is te vergelijken met een volkswagen Sharan maar stukken goedkoper. We kunnen er zelfs nog veel bagage in kwijt. Onze tweelingwagen moest erachter in kunnen en dat paste perfect. De stoelen zijn allemaal te verstellen door ze naar voor of achteren te bewegen en dat geeft dat de auto straks als alles wat groter is genoeg beenruimte heeft.

Succes met het zoeken naar de juiste auto

Liefs Karin

Reactie voor op de website?

33.99. Advies gevraagd

Hoi Helen,

Ik zou ivm de benzineprijzen eens kijken of een auto op gas niet voordeliger is, nu en ook in de toekomst.

Sterkte Karin

Reactie voor op de website?

33.100. Pontiac trans sport

Nu een maand in bezit, een langgekoestere wens. Pontiac Trans Sport 2.3. Betaalbaar in aanschaf, het model is op z'n zachtst gezegd niet meer zo in trek. Kinderen in de gordels gespen, geen probleem, je loopt gemakkelijk voor de middelste rij stoelen. Rijgedrag: zalig, stabiele wegligging, directe besturing, perfect zicht op de weg.

Het verbruik vonden we een spannend gegeven, 1 op 15 hebben we gehaald, waarschijnlijk mede dankzij de cruisecontrol. 2000 toeren bij 110 kilometer, dat lijkt zweven. Het belangrijste, het gevoel is veilig. In de stad dan maar onze oude Nissan Micra, semper fidelis...

Hugo Harmsen

Reactie voor op de website?

33.101. VW Sharan 2e rij losse stoelen 3-puntsgordels?

VW Sharan is voor mij nu een optie, maar ik ontdekte net bij een occasion dat de 2e rij met 3 losse stoelen alleen de stoelen aan de zijkanten 3-puntsgordels hebben? De middelste had alleen een heupgordel. Weet iemand of dit altijd zo is bij de Sharan met 3 losse stoelen op de 2e rij? Of is er een speciale middelste stoel met 3-puntsgrodel?

Tie

Reactie voor op de website?

33.102. Groot gezin

Wij hebben momenteel 6 kids en de 7e onderweg maar wij rijden in een Toyota Previa, dat is 'n 9 zitter met 2 schuifdeuren. Ideaal voor 'n groot gezin.

Succes! Cristina

Reactie voor op de website?

33.103. Geen Fiat multipla

Hallo, ik wil toch even reageren op de multipla rijders. Wij hebben ook een gezin met in totaal 6 personen en de ruimte is inderdaad ok. Maar er is een nadeel: het is een Fiat of zoals de monteurs zeggen een spaggetie auto of zelfs Fiatsco. In 1 jaar tijd heeft deze auto in de garage gestaan voor de volgende gebreken: afgebroken deurklink, afgebroken deurdief, de riemen rollen niet meer terug, een lekkage bij de antenne, kortsluiting van het remlampje op het dashbord, airco slang kapot, dynamo kapot en nu heeft de koppeling het ook begeven. Kortom een ruime auto maar voor de rest een Fiasco!

Dus nooit meer Fiat

groetjes Erwin

Reactie voor op de website?

33.104. Enorme bus nodig?

Sinds kort hebben wij er een (pleeg)kind bij en dat is kind 7. Onze auto is 8 persoons (Peugeot 806) en dus hebben we een probleem, een zitplaats tekort. Moeten we nu naar zo'n enorme bus overstappen of zijn er alternatieven in een MPV. Wie geeft tips?

En als het een bus wordt welke is dan goed en zuinig en niet zo megagroot? Alvast bedankt voor je reactie!

Linda.

Reactie voor op de website?

33.105. Enorme bus nodig?

Beste Linda,

Wij hebben "slechts" 3 kinderen, waarvan een tweeling, en rijden tot ons groot plezier in een VW Transporter T4 met 9 plaatsen. Dat er meer plaats is dan in een MPV is heel duidelijk en vooral héél makkelijk.

Voordelen?
- plaats zat
- comfortabele in- en uitstap voor iedereen
- zalige rijhoogte (boven het gewone verkeer)
- ook met 9 personen is er nog kofferruimte
- rijdt net zo luxueus als een MPV, vergeet de oude bestelwagen zoals Ford Transit, de VW is géén lawaaierige kar op wielen
- is eigenlijk niet langer dan een MPV, en met de uitstekende servo parkeer je even makkelijk als met een andere wagen!

Nadelen :
- meerverbruik, maar dat is met een MPV idem
- voor Nederland: hogere belastingen maar daar kan je zowieso niet onderuit met 9 personen.

Succes met je keuze ! Ivo

Reactie voor op de website?

33.106. De perfecte auto: Chrysler Voyager

Hallo hallo,

Wij, een gezin met weinig kinderen (leeftijden: 12, 8, 4), hebben de perfecte oplossing gevonden! Wij rijden nu in een Chrysler Voyager uit 1998 voor een spotprijsje! Voor mensen met 5 kinderen is deze auto natuurlijk ook ideaal! Qua interieur en bagage ruimte is er ook niks te klagen. De uitvoeringen van de Chrysler zijn sinds 1998 uitgerust met 2 extra Chaptianchairs-niet allemaal maar een groot deel wel- of een deelbare achter bank waardoor je de volgende zitplaatsen krijgt:

2 Chaptian Chairs voor
2-persoonsbank op de middelste rij
2-persoonsbank op de achterste rij en aparte stoel

Qua wegenbelasting is de Chysler natuurljk best duur, maar dat is bij elke MPV. Het is voor iedereen een aanrader en de Renault Espace en de Fiat Multipla vallen hierbij echt in het niet, ook qua prijs dan.

MVG Ons

P.S Dat de Espace en Multipa in het niet vallen vind ons gezin natuurlijk, vooral de kinderen waren er vel op tegen om een Espace te kopen! Maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur..

Reactie voor op de website?

33.107. Grote auto nodig: zie 33.13 en 33.16

Ik lees dat Linda op zoek is naar een grote auto met 9 zitplaatsen. Wij hebben een wagen aangeschaft zie verhaal 33.16 en 33.16. Wij rijden er nu ruim een jaar mee en bevalt nog steeds erg goed. Er zijn al een aantal grote gezinnen die daar ook een wagen hebben aangeschaft. Je heb genoeg ruimte om 3 kinderzitjes naast elkaar te plaatsen. De kosten zijn laag. Zie mijn verhaal. Het is zeker geen enorme bus. Hij is niet echt lang (4.55 meter). Iedereen is van harte welkom om zelf een stukje te rijden om een goede indruk te krijgen van de wagen.

Vriendelijke groeten

Reactie voor op de website?

33.108. Chevy Van

Wij hebben sinds een jaar een Chevy Van op Camper kenteken, 7 zitplaatsen met driepuntgordels. Belasting 581 euro in het jaar, op LPG. We hebben 3 (5, 3 en 2 jaar) kids thuis en om de 14 dagen 1 dame van 12 erbij, dochter uit mijn vorige huwelijk, en nr 5 wordt in juni 2006 verwacht. Veel luxe aanwezig, zoals leren bekleding (ivm kids makkelijk schoon te maken), cruisecontrole, en dvd, video en tv aan boord, dus de kids vermaken zich perfekt.

Tanya

Reactie voor op de website?

33.109. Chevy Van

Hallo allen,

Heb ook interesse in een Chevy Van of GMC. Rijd momenteel zelf met een Hyundai H 200 bus (met dubbele cabine). Dat was voorheen een grijs kenteken maar nu niet meer zodat ik nu 100 euro p/m wegenbelasting betaal. Dat wordt me teveel. Zo'n Chevy is een aardige oplossing.

Je kunt met een camper kenteken toch gewoon het hele jaar rijden? Verder ben ik benieuwd naar het verbruik. En dan nog iets waar ik zelf ook wel eens tegen aan loop: Wat doen jullie met parkeren? Ik pas met deze bus nog net in een parkeergarage van 2 meter en 2m 10. Dan zal met een Chevy of GMC waarschijnlijk niet gaan! Verder zoek ik nog een betrouwbaar adres, en aan wat voor prijs moet ik ongeveer gaan denken voor een redelijke amerikaan. Al met al enkele vragen waar ik nog tegenaan loop.

Rob

Reactie voor op de website?

33.110. Grootgezinsauto

Wij hebben onlangs een Multipla gekocht. Wij krijgen veel reacties vooral over het uiterlijk natuurlijk. Zowel positief als negatief. De auto rijdt voortreffelijk op g3. Dus ook lekker goedkoop.

Wij hebben 3 kleine kinderen, waarvan 2 nog in een autostoeltje reizen en 1 op een verhoger. Voorheen was het altijd passen en meten om de stoelen er allemaal in te krijgen en een heel geworstel met de veiligheidsgordels. Vooral als de winterkleding weer aan gaat. Wij hebben dit probleem niet meer. Je hoeft niet meer bukkend de kinderen vast te sjorren, je kunt er nu zo bij. Ruzies lijken verledentijd te zijn. En de kinderen hebben alledrie ruim uitzicht. Zelfs onze 2 grote herdershonden hebben nog voldoende ruimte achterin.

Alle passagiers, zowel voor als achterin, hebben voldoende benenruimte. En wat erg handig is dat de voorstoelen van achter met een soort kunststof bekleed is. Waardoor moddersporen van schoenen zeer gemakkelijk te verwijderen zijn.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen. Een krappe parkeerplaats ivm de breedte. En veel kunststof van binnen, wat toch wel enigszins kwetsbaar is, vooral met koud weer.

Ik had niet verwacht dat deze auto zo superfijn zou bevallen, zelfs na 200 km ben je nog fit. Er zit een vlotte 16 klepper motor in van 103 pk. Dus vermogen genoeg. En betaalbaar. Kortom een echte aanrader!

Francis

Reactie voor op de website?

33.111. Chevy van op camper kenteken

Rob,

Bij toeval op deze site terecht gekomen en las jou vraag aangaande interesse voor een amerikaan. K'heb sinds anderhalf jaar een "chevy van" op camper kenteken, 7 persoons met echt alles erop en eraan. Eerst hadden we en VW transporter 9 persoons (oude taxi) welke op zich wel beviel, maar was in de wegenbelasting behoorlijk aan de prijs. (wij zijn met z'n 6en).

Na een tip van een kennis ben ik op zoek gegaan naar een chevy. En heb na een tijdje zoeken een pracht exemplaar gevonden, die qua technische staat perfect is. Bouwjaar 1992 Carrosorie is in nieuwstaat en heb direct een dinitrol behandeling gegeven (antie roest).

Afijn ons voordeel ten opzichte van de oude taxibus is: wegenbelasting, welke voor deze camper 550 euro per jaar is, Ik rijd op gas, en het gemiddelde verbruik is 1 op 5, qua verbruik en kosten is de chevy niet duurder dan de vw bus die op diesel reed (1 op 10 a 11).

De luxe die je in de chevy hebt is ongekend, comfortabel, alle stoelen en achterbank zijn ronduit fautuils. Er zit een dvd /tv in. (er is tegenwoordig alleen onenigheid welke film ze gaan kijken op de lange rit).+ nog wat luxe, wat betreft leeslampjes, een 6 tal koptelefoon aansluitingen voor tv en tweede radio, een extra airco verdamper achterin, en echt veel ruimte. Ook voor bagage.

Het onderhoud doe ik zoveel mogelijk zelf, toch moet ik zeggen dat de prijzen mij enorm meevallen. Ieder jaar laat ik een grote beurt met APK doen, en ben daarmee gemiddeld een 300 euro aan kwijt. De kleine beurten (met name olie verversen doe ik zelf) over het algemeen kan ik zeggen dat het kostenplaatje voor onderhoud op het zelfde neerkomt dan een VW transporter (misschien heeft dat te maken met het goed zoeken naar de juiste werkplaats die alleen datgene doet wat nodig is en daarbij een eerlijke rekening presenteerd).

Aanschaf van de chevy was 13.000 euro. Maar is tot nu toe nog iedere cent waard geweest. Als ik zie wat we allemaal uitvreten met dat ding..., Wat ik al zei, we zijn met z'n zessen, waarvan de jongste 11 jaar is en de oudste 2, 15 jaar zijn. Vorig jaar op vakantie, met nog een vriendin mee, dus met 7 man en een hoop bagage, naar Denemarken geweest. Ik had daarbij wel een dakkoffer boven op het dak. Geen enkele wanklank gehoord van de kids... Wij zijn regelmatig een weekend met z'n tweeen en zijn daarbij ook al een paar keer een weekend weg geweest met de chevy als zijnde camper. Het is wat passen en meten maar het gaat prima. De grootte van de auto is een kwestie van wennen, en een parkeergarage kun je vergeten (hoogte is 2.30 mtr). Maar ook dat is een kwestie van je eigen zoekfunctie veranderen. En dan blijkt dat er legio parkeerplaatsen zijn in de steden. + je rijdt wat aparts...

Uitendelijk moet in onze ogen een auto gewoon functioneel zijn, maar dan blijkt dat je wel een keuze hebt uit 10 duizenden auto's, die op hun beurt allemaal even functioneel zijn. Met wat uitzoeken en vergelijkingen zijn we uitgekomen op de auto die we nu hebben, en daar hebben geen spijt van.

Sybren

Reactie voor op de website?

33.112. Na een geslaagde herniaoperatie was de space gear uitstekende keuze

Aangekocht in tienen, na 10 jaar en 1,5 maanden 248.553 km veel plezier met de space gear 2,0 benzine (verbruik 1 op 11,3). Geen rugklachten meer gehad. Kan iedereen deze voortreffelijke auto aanraden.

Ignace

Reactie voor op de website?

33.113. Zevende kind, en nu?

Met ons gezin van 7 kinderen hebben we nu 9 zitplaatsen nodig in onze auto. Is het mogelijk om in een Peugeot 806 een zevende plek te maken voor een kind of wordt het nu toch een echte "bus". En welke is dan nog een beetje compact en goed te rijden? Welke bus is niet zo enorm en rijdt nog een beetje lekker door, hoe zit het met de wegenbelasting? Kortom, wie heeft tips?

Linda

Reactie voor op de website?

33.114. De goedkoopste nieuwe 7 persoons auto

Als je graag een nieuwe auto wilt rijden, dan is de is Fiat Doblo wel de goedkoopste die er te vinden is in 7 persoons. Jammer dat de bezine alleen leverbaar is met een 1.4 motor. Ik heb er in proef gereden, maar de motor is echt veel licht, de diesels zijn wel erg goed.

G Groeneveld

Reactie voor op de website?

33.115. Regels voor vans en bestelwagens

Frits en anderen, kijk eens op de site van Dutch American Van Club [ davc], daar is volgens mij een antwoord op jouw vraag over indeling ruimte, wat wel en niet mag op het gebied van vans en bestelwagens.

Veel plezier en geen dank, a3.

Reactie voor op de website?

33.116. Grote auto

Die fiat doblo is 7 persoons maar niet 9 persoons. Ik zou in dat geval kijken voor een echt busje, (wij hebben een vw t4 met dubbele kabine) dit is 6 tot 7 persoons. Maar als je het echte taxibusje hebt dan is die 9 persoons, is goed te rijden. Maar 4.79m lang (een toyota carina wagon is ook 4.60 lang) en een passat 4.70 dus het busje lijkt langer als die is.

Frank

Reactie voor op de website?

33.117. Vraag aan Erwin over Citroen Berlingo

Gezien jullie ervaring met de berlingo, kun je een inschatting geven over verbruik en kosten?

Groet, Esther Groenheide

Reactie voor op de website?

33.118. Ford Galaxy 7 pers.

Wij hebben nu zo'n 4 maanden een Ford Galaxy. Seat en VW hebben een soortgelijke MPV. Deze auto heeft 7 losse zetels, die makkelijk plat te klappen zijn of eruit te halen zijn. We betalen hier in Noord-Brabant 98 euro wegenbelasting per maand op LPG G3. We betalen niet meer verzekering dan we met een andere auto zouden betalen.

We zijn erg tevreden met deze auto. Vooral dat de stoelen makkelijk te verwijderen zijn en de picknick tafels aan de achterkant van de stoelen zijn ideaal. Achterin had wat meer bergruimte gemogen.

De auto rijdt op LPG zo'n 1 op 7 in de stad. (het is een automaat en die zijn altijd schadelijker dan een schakel)

Verder kan je bij deze auto veel extra optie's hebben. Automaat, stoelverwarming, airco (voor en achter appart geregeld), trekhaak, picknick tafels en bergruimte achterin de stoelen enz. enz.

Chrissy

Reactie voor op de website?

33.119. Chevrolet Transsport==> Nooit meer

Na aanschaf van de Chevrolet Transsport met veel plezier enige tijd gereden. Tot de eerste problemen kwamen was het inderdaad de ideale familie auto. Ondanks wat alle merken roepen is dit echt een van de meest luxe MPV's die er zijn. Na o.a. een kapotte versnellingsbak (2400 euro), gasproblemen en een overleden startmotor is de rek er wel uit. De auto is op zich al niet misselijk qua maandelijkse kosten, maar met dit soort onverwachte reparaties een echte leegloper.

Ben altijd enorm fan van amerikaanse auto's geweest, maar ik zal in ieder geval nooit meer een Transsport kopen. Kijk maar eens op www.carsurvey.org. Daar vind je hem onder de naam Pontiac Montana en dan zul je zien dat ik niet de enige ben die er niet blij mee is.

Mijn advies: links laten liggen die bak.

EvE

Reactie voor op de website?

33.120. Tips 8/9 persoons auto

Hoi,

Zoek een vw transporter voor een degelijke auto. Je kan ook voor weinig geld een chevrolet transport kopen maar dan niet te veel rijden ivm met bezine uitvoering. Heb zelf ervaring met deze wagen is wel bijzonder confortabel. Bij mij viel het onderhoud wel mee.

Groet Hans Verboom

Reactie voor op de website?

33.121. Pontiac Transport

Ook wij hebben een Pontiac Transport. En hadden eerst een Ford Galaxy. Beide zijn 7 persoons en hebben dezelfde indeling. 2 stoelen voor, bank daarachter (Ford 3 stoelen) en daarachter weer 2 stoelen. Maar toch heeft de Pontiac meer beenruimte voor de kinderen.

Verder hebben we hem nog te kort (2 dagen) om een goed oordeel te geven over deze auto. Zo op het eerste gezicht bevalt hij prima.

Pedro

Reactie voor op de website?

33.122. Ford Transit personenbus nog steeds geweldig.

Wij hebben in 2004 een Ford Transit 9 persoons busje gekocht uit 1984 en 31.000 km op de teller. Zie uitgebreide verhaal bij punt 33.16 en 33.13. Er zijn regelmatig mensen die ons bellen of de wagen nog steeds bevalt en of wij er nog veel onkosten aan hebben. De wagen bevalt nog steeds erg goed. We zijn er mee op vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk en Hongarije met aanhangwagen. Ook in de bergen gaat het goed. We hebben er nu ruim 25.000 km mee gereden. De enige extra kosten buiten APK en grote beurt zijn een vervanging van een gedeelte van de uitlaat en bij een remcylinder lekte een rubber. Die zijn nu aan beide kanten vervangen. Al met al zijn wij nog steeds erg blij met deze aanschaf.

Vriendelijke groeten William Molenaar

Reactie voor op de website?

33.123. 3 punts gordels op Sharan

Ik heb op mijn sharan ook vanachter in het midden een driepunts gordel. Deze zit verwerkt in het dak. Ik heb dit wel in optie erbij moeten nemen bij de aankoop (prijs viel best mee).

En tip in het algemeen. Laat vallen die tweedehands/occasions daar koop je meestal de problemen van een ander mee over. Koop een nieuwe, rij er een aantal jaren langer mee en op lange termijn kom je goedkoper af.

Jos

Reactie voor op de website?

33.124. Draaiplateau 33.2. Jumper

Eventueel kunt u info opvragen over draaiplateau's, bij Eurec. Deze bouwen campers. Ook op maat. Toen ik hier vroeger werkzaam was zag ik dat er een draaiplateau in een camper was geplaatst. Misschien kunnen zij u verder helpen.

Mvg Otto

Reactie voor op de website?

33.125. Chevrolet transsport

Even reageren op het onderhoud van de Chevrolet Transsport. Ik heb vier maanden geleden zo'n wagen tweedehands gekocht met 190.000 op de teller. Rijdt geweldig, luxueus als geen andere wagen, erg groot, zware motor en dientengevolge bijzonder dorstig.

Qua onderhoud heb ik nog geen grote ervaring, want de eerste beurt moet 'ie nog hebben (bij de Opel dealer, die doet tegenwoordig de grote Chevrolets heb ik begrepen). Daarbij was het wel even slikken toen ik de olie moest laten verversen. 112 euro. Voor olie. Tjonge. Ik houd mijn hart vast voor echte reparaties...

Bart

Reactie voor op de website?

33.126. Onderhoud Chevrolet Trans Sport

Voor onderhoud en onderdelen kunt voordelig terecht bij www.mpvparts.com en American Motors (zitten in hetzelfde pand) in Gaanderen (bij Doetinchem) Tel: 06 30784448 of E-mail: .

Reactie voor op de website?

33.127. Inbouwen 3e bankje

Naderhand inbouwen 3e bank: garage Geurtsen Veenendaal Klompersteeg 19. (Uniklapbank)

Reactie voor op de website?

33.128. Hyundai Trajet met 8 zitplaatsen

Hallo,

Een van de eerste berichten is van iemand die een Trajet heeft met 8 zitplaatsen, dus een bank op de achterste rij denk ik. Graag zou ik willen weten waar je dat kan laten doen. Ik heb ook een Trajet en inmiddels (bijna) 6 kinderen, dus ik ga een stoel te kort komen.

Daarnaast zie ik nergens een bericht met welke MPV’s er nu gewoon compleet met 8 zitplaatsen te koop zijn. Weten jullie waar ik die informatie kan vinden?

Met vriendelijke groet, Andre

Reactie voor op de website?

33.129. Sneeuwkettingen Alhambra

Momenteel op zoek naar sneeuwkettingen, echter alhambra heeft brede velgen 215/55/r16, volgens insiders kunnen er geen "normale" kettingen om ivm problemen remleidingen. (2 ongelukken met kapotte leidingen zijn reeds bekend) Heeft iemand ervaring met Autosocks?

Tjerk

Reactie voor op de website?

33.130. Goedkoopste nieuwe 7-persoonsauto

Waarschijnlijk in het eerste kwartaal 2007 leverbaar de Dacia Logan MCV, zoek met google maar eens naar Logan MCV, vanaf ± Euro 13.000,- te koop.

Ed

Reactie voor op de website?

33.131. Honda fr-v

Ik heb vier kids, ik heb de honda fr-v gekocht, 2 kids in een stoel naast mij en nog 3 op de achterbank. Plus een ruime achterbak. Heb peugeot 307 greden en renault espace en citroen picasso. Maar deze auto is geweldig, echt perfecht, klein ruim en zeer comfortabel en bovenal zo veilig!! Een echte aanrader.

groetjes jj overeem

Reactie voor op de website?

33.132. Berlingo

Eens met Erwin. De Citroën Berlingo is een ontzettend praktische en betaalbare auto voor gezin met drie kinderen. Veel laadruimte, de schuifdeuren zijn ideaal als je kinderen nog in zitjes zitten; niet bukken, geen dichtvallende deur in je rug terwijl je je kind in het stoeltje vastzet. Minpuntje: gevoelig voor zijwind door z'n hoogte.

Bert

Reactie voor op de website?

33.133. 3 kinderzitjes op achterbank

Heeft iemand tips in wat voor auto's je drie kleine kinderen op de achterbank kunt vervoeren (NB. de kinderzitjes zijn in dit geval: een maxicosi (baby), een stoeltje voor kinderen tot 4 jaar (kind van bijna 3) en een stoeltje vanaf 3 jaar (kind van 4)). Ik kijk voortdurend op achterbanken in auto's, maar kom alleen op de erg grote modellen die hier ook de revu passeren. Ben eigenlijk op zoek naar een zo klein (cq. licht) mogelijk model.

Veel van de berichten gaan over wat te doen als nummer 4 komt, maar hoe deden jullie dat bij nummer 3? Los in de gordels vinden we echt nog geen optie.

Erica

Reactie voor op de website?

33.134. 3 kinderzijes op achterbank

Hoi,

We hebben in Fiat multipla. Ik vind het prima. Zes zitplaatsen, 3 voor en 3 achter. Een tweeling van 2 jaar, en 1 jongen van 4 jaar.

Márcia

Reactie voor op de website?

33.135. 3e bankje laguna

Tip. Pak een bankje van een renault twingo. Hier zitten de gordels al aan vast! Je kunt deze ook gemakkelijk bevestigen op de laadvloer. Hij is ook nog eens neerklapbaar. volgens mijn mening is de bekleding hiervan wel vaak foeilelijk.

Groeten Raymond

Reactie voor op de website?

33.136. Opel Sintra

We rijden nu sinds ruim vier jaar een Sintra. Ruime 8-persoonsauto die ondertussen relatief goedkoop in aanschaf is. De rij-eigenschappen zijn perfect. Houd er echter rekening mee dat de onderhoudkosten schandalig duur kunnen zijn. In de garantie-tijd is er al voor 3500 euro aan versleuteld en zelf zijn we inmiddels datzelfde bedrag al gepasseerd. Eigelijk is de Sintra dezelfde auto in verkorte versie van de Chevrolet Transport. Het enige verschil is de Opel Motor en een ander frontje en bumper-partij.

Voor wat betreft de onderhoudskosten doen beiden niet voor elkaar onder. Misschien was het een maandagochtend-auto, maar de volgende keer kies ik toch een ander merk. Mijn techisch vertrouwen is behoorlijk beschadigd.

Look

Reactie voor op de website?

33.137. Nissan prairie

In al deze verhalen lees ik niks over de nissan prairie. Als je even krap bij kas zit en je zoekt een mpv voor 4 a 5 kleinere kinderen is een nissan prairie een goede auto. We rijden hem nu 3 jaar en we hebben er nog geen onkosten aan gehad.

Anja

Reactie voor op de website?

33.138. 7-persoonsauto

Wij hebben deze week de dacia logan mcv 7-persoons gekocht. Volgens mij de goedkoopste 7-persoonsauto waar je op de achterste rij met 2 personen nog steeds comfortabel kunt zitten. Wij hebben 4 kinderen in de leeftijd van 3 tot 20 dus voor ons een prima auto.

Reactie voor op de website?

33.139. USA bus

Als u een amerikaan koopt koop dan nooit een 4 cil of een v6. Deze auto's zijn erg duur in onderdelen. Koop een v8, deze zijn erg sterk en veel goedkoper in onderhoud dan de mpv's en erg luxe koop een gmc vandura een chevyvan of een ford econoliner. En voor onderdelen naar c&p uscars of mico. Deze bedrijven hebben alles op vooraad. Deze van's zijn goedkoop om mee te rijden. Op camper kenteken rond de 580 euro per jaar, op lpg en een verbruik van gemiddeld 1 op 5 op lpg. En met een nieuw model zelfs iets goedkoper. Echt super auto's. Je hoorde de kids niet klagen met tv, video, dvd en playstation. Echt de moeite waard

Herrie

Reactie voor op de website?

33.140. Superauto

Wij hebben 4 kinderen en zijn heel blij met de expert comb! Zelfs opa en oma zijn diverse keren meegeweest naar het buitenland. Naar Hongarije is geen probleem, de kinderen konden zelfs liggend slapen, zoveel ruimte zit er in deze auto! In Nederland onbekend maar in Frankrijk zie je deze auto heel veel rijden! Over een paar maanden bestellen we weer een nieuwe!

Marco

Reactie voor op de website?

33.141. Re 33.138 7-persoonsauto

Hallo, wij hebben ook 4 kinderen van 16 tot 8 jaar, wat zijn uw overwegingen geweest voor de keuze van deze auto, buiten prijstechnisch. En op welke type is de keuze opgevallen en waarom? Wij zijn ook geintereseerd in deze auto (levertijd 6 mnd?)

bvd voor uw reactie, Fam Steenhorst

Reactie voor op de website?

33.142. Keuze 7-persoonsauto

Hallo, Sorry voor de late reactie maar de reden dat wij hebben gekozen voor de logan mcv :De beenruimte op de achterste rij is zelfs voor mijn zoon van 1.95 comfortabel.

De achterste rij is er binnen een handomdraai ui en weegt maar 16 kg. Wij hebben gekozen voor de laureate 1.6 16v105. En natuurlijk toch ook de prijs. Indien jullie nog meer info willen mag je altij mailen.

Groetjes

Reactie voor op de website?

33.143. Re 33.141 7- persoonsauto

Hallo, Sorry voor de late reactie maar de reden dat wij hebben gekozen voor de logan mcv. De beenruimte op de achterste rij is zelfs voor mijn zoon van 1.95 comfortabel. De achterste rij is er binnen een handomdraai uit en weegt maar 16 kg. Wij hebben gekozen voor de laureate 1.6 16v105. En natuurlijk toch ook de prijs.

Indien jullie nog meer info willen mag je altijd mailen.

Groetjes fam Spanjersberg

Reactie voor op de website?

33.144. Onze oplossing; Reaktie op marleen no 33.5

Hallo Marleen,

Binnen nu en 1 week zal bij ons ook het vierde kindje er zijn (als alles goed verloopt). Ook wij zaten van ja hoe gaan we straks met het gezin op pad. We hebben veel auto s bekeken maar zij uitgekomen bij een Fiat Multipla 6 zitplaatsen en betaalbaar. Hoe we het gaan doen van de zomer als we evt op vakantie gaan? Dakkoffer en een aanhangwagentje probleem opgelost.

Succes met de zwangerschap en de zoektocht naar een andere auto.

Groet paul

Reactie voor op de website?

33.145. vervoer

Hallo,

ik ben een trotse moeder van zes lieve kinderen. Wij willen een andere auto aanschaffen, weten nog niet welke merken een 8 persoons uitvoering hebben. Daarom wil ik vragen of iemand mij wat tips kan geven over de merken en waar ik vooral op moet letten bij aankoop. We hebben tot nu toe nog niet veel geluk gehad met aankoop van onze auto's. We hebben in 4 jaar tijd drie auto af kunnen schrijven doordat er teveel mankementen aan zaten en het niet meer waard waren om ze te laten maken. Wie oh wie kan mij helpen.

groetjes Miranda.

Reactie voor op de website?

33.146. Grote auto

Hoi,

Wij hebben sinds vorige maand een Chrysler Voyager SE benzine uitvoering. Voorin 2 stoelen, dan achter 2 x een 3 persoonsbank. De banken zijn er erg makkelijk uit te rollen, dus we kunnen hem ook nog als laadbak gebruiken. Dan hebben we een ruimte van 2 meter 20.

Zuinig rijden is wel belangrijk, maar dmv de toerenteller goed in de gaten te houden. Hij rijdt 1: 11

Veel succes met het zoeken

Nicolette

Reactie voor op de website?

33.147. Renault grand espace

Gek genoeg is de Renault Grand Espace nauwelijks genoemd in de vele leuke en nuttige bijdragen. Ten onrechte! Maximaal 7 personen kunnen mee en dan houd je voldoende ruimte over voor een flinke vakantie-uitzet. Een vier jaar oude Grand Espace kostte me indertijd 12500 euro, maar die had wel een G3-installatie al ingebouwd. Sindsdien 100.000km mee gereden (in drie jaar) en in totaal 700 euro per jaar onderhoudskosten gehad. Op gas rijd ik gemiddeld 1 op 10.

Als je consequent nooit harder gaat dan 140 spaar je de kleppen en de koppen, dat vergeten mensen nog wel eens. De auto is nu 7 jaar oud met 150.000 op de teller. Dat is voor zo'n auto nog bijna niks.

Stijn

Reactie voor op de website?

33.148. 3 kinderzitjes achterbank

We hebben drie kleine kinderen van 4,2 en nu 1. Ik vervoer ze nu in een autostoeltje voor de jongste en 2 ophogers voor de oudste kinderen. Dit past precies in onze VW passat station.

In het begin had ik twee kinderzitjes voor de oudsten en een maxicosi. Exact uitgemeten in de auto. Een hema stoeltje is bijv. minder breed dan een maxicosi kinderstoel. Elke mm. telt hierin.

Reactie voor op de website?

33.149. Is 6e zitplaats in Berlingo mogelijk?

Wij hebben sinds 9 maanden een Citroen Berlingo met 2 schuifdeuren. We zijn er erg blij mee en kunnen onze kinderen van 6,4 en 1 allemaal keurig in zitje vervoeren. Nu willen we misschien toch een 4e kindje. Nu heb ik gehoord dat je in de laadruimte een soort (klap)stoeltje met gordel kan laten monteren. Heeft iemand hier ervaring mee? Is er dan nog genoeg laadruimte over voor oa. kinderwagen. En wat zijn de kosten?

Cindy

Reactie voor op de website?

33.150. Veilig voorin?

Met een vierde op komst zoeken wij een auto die groot genoeg, maar niet te groot is. We denken aan een Honda FR-V (volgens alle testen zuinig voor z'n soort, betrouwbaar, veilig, niet zo lang, maar toch veel bagageruimte). Het enige dat ons zorgen baart, is hoe veilig onze oudste dochter voorin is. Ze is 8 jaar en 1,22 m en met stoelverhoger of kinderstoel mag ze voor zover ik weet volgens de wet voorin zitten. Een airbag (niet uit te zetten) is weliswaar niet levensgevaarlijk (dat is het voor een tegen de rijrichting in geplaatste maxi-cosi wel), maar als de airbag te hoog tegen het kind klapt, kan dat nog steeds ernstig nekletsel veroorzaken (volgens TNO, zo vond ik op internet). Komt de airbag bij mijn dochter van 1,22 m op een stoelverhoger te hoog? Honda adviseert de stoel zover mogelijk naar achteren te zetten. Maar hoe (on)veilig is het dan? Kan iemand mij hierover enige duidelijkheid verschaffen (TNO gebeld, maar zij kunnen geen gegevens verstrekken)?

Ine

Reactie voor op de website?

33.151. Meer zitplaatsen?

Met de amerikaanse MPV heb je grote kans stuurschakeling te hebben waardoor er ruimte is voor een 3 persoons bank. En indien niet verkrijgbaar is het redelijkerwijs te maken, NB niet iedereen kan direct geld voor een originele bank betalen maar hebben wel de ruimte nodig.

Mvg K.F.Twijnstra

Reactie voor op de website?

33.152. Geen camper voor en lowtop

Het aantal pesonen dat je met grijs kenteken dubbele cabine mag vervoeren is 5, inclusief de bestuurder, en laat je nix wijs maken. Een low top voldoet niet aan de normen om een camper kent te krijgen.

Ik hoop je hier mee te hebben geholpen. Groet Ray

Reactie voor op de website?

33.153. oproep

Wij hebben 6 kinderen en zoeken binnenkort een auto voor 8 personen. Wij hebben ons oog laten vallen op een caddy met een derde bankje. Alleen zijn er op de derde zitrij maar 2 gordels terwijl er wel genoeg ruimte is voor 3 kleine kinderen. Is het wettelijk toegestaan om een derde heupgordel aan te brengen. Heeft iemand voor mij een tip of suggestie?

Alvast hartelijk bedankt. Ton

Reactie voor op de website?

33.154. Citroen Evasion

Wij hebben een gezin met 6 kinderen en sinds 4 jaar een citroen evasion. Eerst hebben wij nog een cadillac fleetwood limo gehad, alleen het onderhoud was te omslachtig dus die hebben wij er alleen maar voor de sier bij nu.

De citroen bevalt mij uitstekend! Ik heb een 3e bank dus wij kunnen er met z'n achten in! Ik ben er al een aantal keer mee naar frankrijk geweest en dat was heel goed te doen! Een vriendin van mij heeft VW transporter en die klaagt altijd over het feit dat ze niet in sommige parkeer garages past, daar heb ik dus helemaal geen last van, het is net een personene auto en rijdt absoluut niet als een bus!

Nikky

Reactie voor op de website?

33.155. Ombouwen Peugeot Expert grijs naar geel kenteken

Wij hebben 4 kinderen die de tiener leeftijd bereikt hebben. De beenruimte in onze Expert dubbele cabine wordt hierdoor te klein. Daar het grijs kenteken geen financieel voordeel meer biedt wil ik graag de auto ombouwen naar 8/9 peroons geel kenteken. Wie heeft hier ervaring mee? (Ik ben me bewust dat de auto door het rwd herkeurt moet worden.)

Jan

Reactie voor op de website?

33.156. Op naar de 9!

Sinds 2001 rijden we met onze (toen nog 4) 6 kinderen rond in een evasion van 1995. Een perfecte auto voor het grote gezin. Tot begin vorig jaar konden we bij onze vakantie rit de koelbox op de middelste rij kwijt i. p.v. de daar horende stoel. Ideaal als je onderweg iets wilt drinken en een perfecte tekentafel voor de jeugd achterin. Met ons 6e kindje erbij zit de auto nu gewoon vol.

Onderhoud aan de auto is tot nog toe de gebruikelijke beurt en dit jaar de kachel die moest worden vervangen. Dat was een eerste dure (800 euro incl beurt) reparatie.

Begin juli dit jaar verwachten we ons 7e kindje. Mijn vrouw was vandaag bij de citroen dealer en zag de jumpy staan. Is deze auto een goed alternatief voor 9 personen? Drie mensen op de eerste rij lijkt me niet ideaal. Heeft iemand ervaring? Of kan ik beter naar "echte" busjes kijken zoals de Ford, MB of Volkswagen modellen?

Reactie voor op de website?

33.157. Groot vervoer

Hoi,

Wij hebben nu 6 kinderen en binnenkort 7, varierend van een tweeling van 17 tot een zoontje van 6 maanden. Wij hebben van alles als auto gehad maar hebben nu een volkswagen transporter 9 persoons. Echt een superauto voor ons gezin ieder lekker zijn eigen plek, en veel meer rust in de auto.

Hoop dat je er wat aan hebt, groetjes Marcel

Reactie voor op de website?

33.158. KIA

Wij scheuren het laatste jaar rond in een KIA Carens, onze 4 zonen (13, 10, 4 en 1 jaar) gaan er prima in, het prettige is dat onze lange dweil van 13 zelfs op de achterste zitplaats prima zijn benen kwijt kan. Het is een betaalbaar alternatief voor de wat duurdere 7-zitters als de opel en Mazda. En hij rijdt ook nog eens fantastisch. Een echte aanrader.

Anuschka

Reactie voor op de website?

33.159. Fiat doblo family geschikt maken voor 9 pers.

Samen met mijn vrouw vang ik kinderen op met een zorgvraag van 5 tot 14 jaar oud. Nu kunnen wij voor een gereduceerde prijs een nieuwe fiat doblo family krijgen. Deze auto heeft standaard 7 zitplaatsen maar is het ook mogenlijk om deze auto voor 9 personen geschikt te maken op een redelijke officiele manier en volledig goedgekeurd.

groeten Peter, Marlies en de kids

Reactie voor op de website?

33.160. Antwoord Fiat doblo family

Het is helaas niet mogelijk. Doblo is niet goedgekeurd voor 9 pers. Zal ook niet gebeuren. Grotere bus nemen zoals Transporter of Transit.

Groet. Hilko.

Reactie voor op de website?

33.161. Renault Espace voor groot gezin

Hallo Marja, wij rijden in een renault espace. Je kunt achterin 2 extra stoelen plaatsen waarin kinderen met veiligheidsgordels aan zitten. Wij hebben 3 kindjes en nemen regelmatig opa of oma mee. Iedereen zit in een goede stoel met gordels.

Camilla

Reactie voor op de website?

33.162. 3 kinderen en toch 7 stoelen?

Dank voor jullie reacties, ik twijfel nog steeds. Niet zozeer vanwege het "gepruts" want dat zal wel lukken als ik het zo lees, maar ik heb al van 3 gezinnen gehoord (elk met 3 kinderen) dat een auto met 6 of 7 stoelen zo fijn is omdat je de kinderen buiten elkaars bereik in de auto kunt plaatsen. Ik ben erg benieuwd hoe de meningen op dit forum zijn, zowel van gezinnen met 5 als met meer stoelen in de auto.

Misschien kan deze vraag beter in een ander onderwerp worden geplaatst? Heeft niet zoveel meer met maxicosi te maken namelijk.

Sipke.

Reactie voor op de website?

33.163. Welke auto is geschikt?

Ik ben een alleenstaande ouder met 6 kinderen waarvan de oudste 14 jaar en de jongste 3 jaar oud is. Ik ben op zoek naar een betrouwbare tweedehands auto voor 7 personen die niet te duur in aankoop en gebruik is. Aangezien er zoveel merken worden aangeboden en ik er helemaal geen verstand van heb weet ik niet welke auto het meest geschikt zou zijn.

Wie heeft advies voor me? Welke auto kan ik het beste aanschaffen?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Babs

Reactie voor op de website?

33.164. Vervoer

Wij hebben een peugeot 807 gekocht voor 8 personen. De middelste rij bestaat uit drie stoelen en de achterste rij uit een bank met drie plaatsen en gordels. Zelfs op de achterste rij is ruim voldoende plaats voor drie volwassenen (hoofd en been ruimte). Zo heb je toch het comfort van een auto en wij wilden geen bus.

Reactie voor op de website?

33.165. Welke auto is geschikt

Nav de vraag welke mpv (6/7/8) persoons auto is geschikt: mijn ervaring (seat alhambra gereden, fiat ullyse, citroen c8 en nu weer een alhambra) dat deze laatste nu bijna 10jr op de markt is, alle kinderziektes zijn er uit. Absoluut het degelijkste (minder luxe en iets minder comfortabel). Bij aanschaf nieuw het goedkoopst (door verouderd model), daardoor 2e hands goedkoopst. Daarom ben ik zelf ook weer alhambra gaan rijden (laat me niet gek maken door de race om de mooiste). Ik ga voor ruimte en degelijkheid.

Succes ermee B van Roosmalen

Reactie voor op de website?

33.166. Airbag uit bij kinderenvoor in

Ik lees op het forum dat iemand zijn airbags uitschakeld wanneer de kinderen voorin zitten? Toch hopelijk alleen wanneer je bijv. een maxi-cosi gebruikt? Wanneer de kinderen 'normaal' voorin kunnen zitten (of op verhoger) de airbag gewoon aan laten staan!!

Groafer

Reactie voor op de website?

33.167. Crylser Voyager

Deze auto hebben wij, en bevalt ontzettend goed. Hij is geschikt voor 9 personen. En toch heb ik niet het idee dat ie op een bus lijkt, meer een grote stationwagen. Echt aan te raden voor grote gezinnen.

Maaike

Reactie voor op de website?

33.168. Grote auto

Koop een voyager, je kunt met bankjes deze auto aanpassen tot wel 9 persoons! Vraag ernaar bij garage g. geurtsen in veenendaal, die hebben daar ervaring mee.

hak

Reactie voor op de website?

33.169. Opel vivaro

Wij rijden in een 9-persoons opel vivaro met 5 kinderen. iedereen zit op een eigen plekje en er kan eventueel nog een vriend(-innetje) mee.

Monique

Reactie voor op de website?

33.170. 8 persoons auto

Was ook al op zoek naar een leuke auto voor een groot gezin...

kwam bij de nieuwe Honda Odyssey, erg mooi en ook handig.

Mafa

Reactie voor op de website?

33.171. Chrysler Voyager

Sinds 2.5jr hebben we de Voyager gekocht wegens gezinsuitbreiding. We hebben heel veel plezier ervan, want wij reizen vaak naar frankrijk. Veel ruimte en comfort is wat de wagen te bieden heeft. Tot nu toe hebben wij geen problemen. En met een kilometerstand van 184000 en een verbruik van 1 op 10. Vind ik het een prima wagen.

Met vriendelijke groet,

Stanley

Reactie voor op de website?

33.172. Fiat Multipla

Wij hebben 4 kinderen tussen de 10 en 4 jaar. De Fiat Multipla is volgens mij één van de weinige, zo niet de enige auto die niet ontzettend groot is maar toch voldoende ruimte biedt aan 6 inzittenden en ook nog een forse hoeveelheid bagage. Bij de meeste 7 persoons auto's hebben de achterste stoelen weinig beenruimte en is de bagageruimte dusdanig klein dat je altijd 1 van de stoelen moet neerklappen. Het gevolg een kind naast de bagage vind ik een zeer onveilig gevoel.

Jeroen

Reactie voor op de website?

33.173. auto voor 6 of 7 kinderen of meer

Wij hebben een gezin met 7 kids en hebben een mercedes vito 2007 gekocht ( taxi geweest) bij Stern auto'. SternEr zijn er meer op voorraad nog zo'n 20. De auto is een auto met 2 voorstoelen, 2x een 2 zitsbank en achter een 3 zitsbank. prijs rond de 30.000 euro compleet. Hij doet niet onder voor een gewone auto in luxe en comfort.

Reactie voor op de website?

33.174. Weke auto is geschikt voor 7 of 8 personen?

Hallo,

Ik ben al een tijdje opzoek naar een 7 of 8 persoons auto, maar kan maar niet de goede vinden. Of het is niet mooi of het is automaat of het is te duur. Kan iemand mij vertellen wat een mooie handgeschakelde niet duure auto is?

groetjes imen

Reactie voor op de website?

33.175. 7-persoons auto

Wij rijden een volvo 940 van 17 jaar oud met opklapbaar bankje. Daardoor kunnen we 7 personen vervoeren. Het bankje is goedgekeurd en mag dus. Op het bankje kun je 2 kinderen vervoeren tot 1.35 mtr. De aanschaf van de auto, met APK lag vorig jaar rond de 1000 euro. Of het model je aanstaat weet ik niet.

Misschien is dat wat? Gr. Sandra

Reactie voor op de website?

33.176. Mijn grote gezinsauto

Ons gezin bestaat uit 5 lange mensen en ik wilde niet vreselijk veel geld besteden voor een confortabele betrouwbare reisauto. Ik ben uitgekomen op het eerste type Toyota Previa (1990-2000). In Nederland zijn er maar 500 verkocht maar in Duitsland worden ze veelvuldig aangeboden (www.mobile. de en nog veel meer sites). Previa's uit 1991 worden nog veelvuldig aangeboden voor een paar duizend Euro gewoonweg omdat ze nooit echt kapot gaan. Het zijn zuipschuiten dus koop er een met niet erg veel km (< 160.000) en laat er lpg-G3 inbouwen met Flashlube (smeermiddel).

Voor €9000 heb ik een 8,5 jaar oude Previa met keuringen en een nieuwe LPG installatie gekocht. Het is een genot om met dat ding te reizen. Onze kinderen (15,13,11) zitten te computeren, kijken een film, lezen of sukkelen in slaap in de captain seats van dit beest.

Ik denk dat ik er nog 8 jaar mee kan rijden zonder grote onderhoudskosten. Op LPG loopt ie 1 op 7,5 en dan mag je 120 rijden. Hij is niet erg stil, veert redelijk maar zit erg goed voor 5 lange mensen (of 6 waarvan er 2 niet erg lang zijn).

De onderhoudskosten zijn laag (bij oude Toyota's gaat erg weinig kapot). Duitsers zijn over het algemeen correcte mensen waarvan je best een oude auto kunt kopen als ze zeggen dat ie goed is.

Ik ben erg tevreden over deze keuze en relatief niet duur uit. Maar ik lees dat veel mensen ook tevrden zijn met een FIAT Multipla. Ik zelf moet er niet aan denken. Die dunne stoeltjes, de krakkemikkige constructie... Het kan goed zijn voor niet al te grote mensen maar bij een Previa breekt mijn klink niet af als ik er iets te hard aan ruk.

Wie meer details wil horen over mijn keuze kan mailen:

Reactie voor op de website?

33.177. Reactie op de Jumper

Hallo, we hebben een jumper Combi gekocht,dat is er een met 2 rijen banken. De banken zijn er uit te halen.Ook de beide voorstoelen zijn draaibaar te maken. Wij laten de bijrijdersstoel draaibaar maken. Dan kan ik zo uit de electrische rolstoel over op de bijrijdersstoel.

Henk

Reactie voor op de website?

33.178. 4 kids, de kinderwagen, in welke auto past dat allemaal?

Met een kinderwens voor een vierde en een station die op de nominatie staat om vervangen te worden zijn wij aan het kijken voor een andere auto maar komen steeds hetzelfde probleem tegen. Namelijk, weinig kofferruimte.

Wij zijn een auto gezien de afstanden gewoon nodig, supermarkt is minimaal 5 km verderop en dan ga je niet zo snel op de fiets om de wekelijkse boodschappen te halen.

De auto moet voldoen aan:

We zijn al aan het kijken geweest voor een Zafira maar daar pas de kinderwagen echt niet meer in. Een kleine buggy zal dan nog wel passen maar hoe dat dan moet passen met een kinderwagen (lees onderstel en kinderwagenbak)

Voordeel van de Zafira tov een Espace is dat de achterste stoelen in de bodem wegzakken zodat je een normale kofferruimte overhoud. Espace moet je echt stoelen verwijderen (en dus weer opslaan thuis) plus dat de rail waar de stoelen dan in zitten, nog op de bodem zitten, lijkt ons niet praktisch ivm mogelijke beschadiging van spullen danwel de rail (ervaringen hiermee zijn zeker gewenst)

Gezien de slechte (lees krappe) parkeerplaatsen op het werk, is een bus eigenlijk geen optie en ook het gevoel van transportbedrijf te worden, speelt dan mee. Of is dat ook iets dat meevalt, lijkt mij namelijke helemaal niks, zo'n bus. Want ruimte achterin voor kinderwagens en/of boodschappen heb je daarin toch wel genoeg?

Een heel verhaal dus maar wie heeft ideeen?

4e gewenst

Reactie voor op de website?

33.179. 4 kids en kinderwagen vervoeren

Hallo mama met kinderwens.

Wij rijden al 2 jaar in een oude peugeot 806. 7 zitplaatsen en inderdaad stoelen kunnen verwijderd worden.Wij zijn met deze auto al eens naar een triathlon wesstrijd gereden met 6 personen 5 racefietsen (3 achterop de auto en 2 in de auto) een buggy en overige bagage.

Momenteel vervoeren wij naast onze 4 kids de rolstoel buggy van onze dochter achter de laastste zitrij. Plaats genoeg en qua aanschaf heeft deze auto ons nog geen E3000,00 gekost. De fiat Ulyssee is hetzelfde in opzet en mogelijkheden. Veel succes met het zwanger worden en een auto kopen.

groetjes een mama van 4

Reactie voor op de website?

33.180. Viano

Reactie op Grotere auto

Hi,

Dan is de Mercedes-Benz Viano en of Vito iets voor uw. Auto kan tot 9 personen incl. chauffeur.

Acisse

Reactie voor op de website?

33.181. Mercedes Vanio is perfect

Wij hebben een Vanio en zijn daar zeer tevreden van. Ze worden niet meer gemaakt, maar af en toe vind je een deftige 2de hands.

Anuschka

Reactie voor op de website?

33.182. Fiat Scudo voor 8 of 9 personen!

Ik kom helemaal nergens een Fiat Scudo tegen! Vreemd, want die gaan wij waarschijnlijk aanschaffen. Wij hebben 4 kinderen en een Hyundai Trajet. Genoeg ruimte, maar wij vinden de ruimte tussen de achterstoelen en de achterkant van de auto te klein i.v.m. de veiligheid. Als er iemand achterop je knalt, raken ze meteen de personen achterin.

De verlengde Fiat Scudo voor personenvervoer heeft 8 of 9 zitplaatsen ! en een veilige kooiconstructie. Verder heb je nog een grote kofferbak! Het is een geen busje, maar een vrij luxe personenwagen!

Jokie

Reactie voor op de website?

33.183. VW Sharan hele fijne auto

Wij hebben sinds Mei een volkswagen sharan, eerst getwijfeld over de Opel Sintra maar ben echt heel blij met deze keus. Alle 5 de stoelen achterin kunnen binnen enkele seconden verwijderd of ingezet worden, en als alles er in zit is er ook nog behoorlijke ruimte achter de laatste stoelen. eerste rij achterin zijn 3 stoelen en tweede rij 2. Mijn man neemt de auto altijd mee als hij uit moet spelen met darten en dan zitten er zonder problemen 7 volwassen mannen in de auto. Echte aanrader!

Groetjes Laura

Reactie voor op de website?

33.184. 3punts gordel middelste stoel Alhambra/Sharan/Galaxy

Ik weet niet of de vraag nog actueel is maar de middelste stoel heeft wel een 3-puntsgordel. De gordel komt vanuit het plafond. Tevens is juist deze middelste stoel op elke plek in de auto te gebruiken. Fantastische auto, zeer degelijk en betrouwbaar.

Familie Doesburg

Reactie voor op de website?

33.185. Kijk eens verder dan de folder

Reactie op Sneeuwkettingen Alhambra

Allen,

De keuze voor een groot gezin auto is een lastige en vaak persoonlijke zaak. Ik heb een gezin met 3 kinderen en diverse MPV's en stations gehad. Wellicht dat ik andere eisen stel aan een auto ivm het trekken van een zware caravan maar ik maak eerst een keuze met betrekking to vermogen en verbuik, dan pas de leuke gadgets in de auto.

Denk je dat je eruit bent kijk dan voor je koopt nog even op www.problemcar.nl en typ eens je droomauto in. Als er een waslijst met problemen naar boven komt moet je je conclusies trekken. Franse auto's (Espace bv) zijn erg populair op deze site. De dealers van Franse merken zijn er ook inmiddels aan gewend voor een servicebeurt een rekening van meer dan 1.000,- te sturen. Om deze reden rijdt ik VW Sharan (eigenlijk Seat Alhambra). Ik heb in totaal 300.000 km met dit type gereden in verschillende auto's en op een paar bekende probleempjes na nooit mega rekeningen va de dealer gehad. Neem dat ook eens mee in de berekening. Tevens zijn deze auto's niet zo ontzettend duur per kilometer.

Ik vind de Franse auto's wel mooier van design en completer, maar daar heb je zo weinig aans als ie stil staat langs de weg of in de garage.

Ed

Reactie voor op de website?

33.186. Sneeuwkettingen Alhambra/Sharan/Galaxy

Reactie op Sneeuwkettingen Alhambra

De Sharan/Galaxy/Alhambra heeft standaard banden en sneeuwkettingen passen er prima om. Nooit problemen gehad. ANWB heeft onlangs een test gedaan (ook met sneeuwsokken). Ik kan me wel voorstellen als je sneeuwkettingen van 2 a 3 tientjes koopt en er speling tijdens het rijden ontstaat er wel een risico op schade, maar dat geldt voor meer auto's. Koop kwaliteit.

Ed

Reactie voor op de website?

33.187. Gastmoeder zoekt goede 7 persoons auto

Hallo allemaal.

ja ik kwam op deze site en dacht nou jullie kunnen me vast helpen. Ik ben gastmoeder en heb zelf 3 kinderen van 6 maanden,4 jaar en 7 jaar. Ik van wekelijks 3 kinderen op. van 2 maanden,2 jaar en 3 jaar. Ik heb mijn "leen"kids 3 a 4 dagen in de week. Dus ja, tel wel mee als groot gezin toch? Maar nu heb ik eindelijk mijn rijbewijs dus kan de bakfiets rust krijgen of moeders wat meer rust!

Maar ik word er niet echt veel wijzer op welke auto's nou een beetje degelijk zijn qua prijs aanschaf onderhoud, enzo/ En aangezien jullie dagelijks met grote auto's rijden weten jullie vast wel welke je echt moet mijden en welke je met een gerust hart kan instappen! en tips zijn altijd welkom!

mvg Fleur

Reactie voor op de website?

33.188. Speciale website over 7zitter auto's

Beste Fleur, heb laatst de website www.7zitter.nl gevonden waar heel veel informatie over auto's met meer dan 5 zitplaatsen is te vinden. Wellicht dat dit je kan helpen.

Jongejans

Reactie voor op de website?

33.189. Nederlands

Reactie op Station met 3e bankje?

Volvo V70

Robin

Reactie voor op de website?

33.190. 4 kinderen in de auto

Reactie op Vervoeren van 4 kinderen

Ook wij hebben 4 kinderen, in de leeftijd van 6, 5, 2, 0 jaar. Wij rijden al enige tijd een peugeot 806. Het praktische aan deze auto is dat hij 7 losse stoelen heeft zodat je hem in kan delen zoals je maar wilt. Alle stoelen hebben een gordel dus iedereen kan in zijn eigen autostoel veilig vervoerd worden. Wij hebben de 7e stoel eruitgehaald zodat we meer bagageruimte hebben. Het is een ruime auto en op de achterste 2 stoelen kan makkelijk een volwassen persoon zitten.Deze heeft dan genoeg beenruimte. De bergruimte die dan nog overblijft achter de stoelen is net voldoende voor een boodschappenkrat, campingbedje of de wandelwagen.maar je kan natuurlijk niet alles hebben!

Nicole

Reactie voor op de website?

33.191. Multipla Multipla Multipla Hoera!

Even een kleine bijdrage. Tot ons groot verdriet moeten we afscheid nemen van de multi. Omdat we tijdelijke pleegkindjes opvangen moeten we over op een grotere. Voor iedereen die een auto voor 6 personen zoekt echt de beste auto. Ik kan iedereen die nooit een multi zou willen een proefrit in het donker aanraden. Dat heeft mijn man ook gedaan (je denkt toch niet dat ik daarin ga rijden). Hij en een goede vriend van ons waren meteen verkocht. 2 mannen van 1.90 meter die ruim achterin zitten. Een enorme kofferbak voor een duowagen en bagage. Drie boodschappenkratten op een rij. En nu na vier jaar en als grote kosten een stuk uitlaat en banden en remblokjes gaat hij weg. We hebben nog nooit zo goedkoop gereden ook niet met kleine auto,s. De kinderen zullen ook het ritje voorin missen.

Dus als je je over de buitenkant heen kunt zetten en hem probeert wil je waarschijnlijk nooit meer wat anders. Hij is door zijn gewicht en zuinigheid zelfs nog als 2e auto te rijden en parkeert zelf voor vrouwen met zijn 3.99 meter makkelijk in. En de aanschafprijs is helemaal geweldig.

Zo dat was de ode aan de MULTI we gaan nu weer verder hier op zoek naar een geschikte 7 of 8 zitter.

Laura en Martin

Reactie voor op de website?

33.192. Antwoord

Kijk eens voor een Peugeot 807. Die zijn erg groot (vergelijkbaar met Espace). Maar zij hebben ook een uitvoering met een achterbank (ipv stoelen 6 en 7)

Succes. Eric.

Reactie voor op de website?

33.193. Tijdelijk 3-de bankje gebruikt

Wij hadden een stationwagen Volvo V70 en bij nummer 4 hebben we dit probleem als volgt opgelost. Via google kwamen we bij Garage Geurtsen in Veenendaal die zelf inbouwbankjes maakt die in elke station-auto op maat gemaakt wordt. Inbouwen van een nieuw bankje met gordels etc, totaal prijs toen Euro 675. Hebben we ruim 2 jaar naar volle tevredenheid mee doorgereden, waarna we ons geld in een grotere Ford Galaxy hebben gestopt. Die bevalt ook heel goed, en is toch een stuk goedkoper dan een Espace.

Rob

Reactie voor op de website?

33.194. Peugeot 806

Na een behoorlijke tijd zoeken en rondkijken hebben wij sinds 2 weken een peugeot 806 waar we met z'n allen in passen! Heerlijk om niet meer met 2 auto's te hoeven rijden en ook heerlijk dat ik mijn achteruitkijkspiegel nu weer allemaal voorkantjes zie ipv ook 2 achterhoofdjes op het derde bankje!

Simone, mama van 4 ridders en 2 prinsesjes

Reactie voor op de website?

33.195. Chevy Van

Reactie op Ford Econoline

Hoi, wij hebben een chevy van hightop op camper kenteken en uiteraard op gas,ik rijd er dagelijks me naar het werk. voor het parkeren hebben wij een achteruitrij camera geinstalleerd en dat ding heeft honderden euro's bespaard. omdat hij een camper kenteken heeft betalen wij €625,-- per jaar wegenbelasting en op gaas rijd hij 1 op 5 maar vergeleken met de benzine prijs is dat ongeveer 1 op 10/14 dus dat valt ook wel mee.

Ideaal als je ver weg moet, alle luxe zit er op 22 inch tv plud dvd speler captainchairs en een bank die als bed kan fungeren. Ik ben uitermate tevreden en mijn kids ook, wij zijn met 7 en de jongste is 13 dus kun je nagaan wat er allemaal in kan. Ook al zijn straks de kids het huis uit, blijf ik een chevy van rijden. In een woord: subliem in alles.

Rene

Reactie voor op de website?

33.196. Betrouwbaar

Reactie op Volvo 940

Als Volvo 940 liefhebber durf ik gerust te zeggen dat dit eigenlijk een van de meest betrouwbare en goedkope (onderhoud) modelversie van Volvo is.

Geen moeilijke motoren (die daardoor duur aan arbeidsloon zijn) om aan te sleutelen. Geen dure electronische snufjes maar gewoon degelijk en betrouwbare techniek.

Kilometervreter bij uitstek. Super betrouwbaar!!

Verstegen

Reactie voor op de website?

33.197. Wegenbelasting

Beste heer / mevrouw,

wij zijn op zoek naar een grotere auto voor ons gezin. We hebben gekeken naar een volkswagen transporter. Maar wat ons niet helemaal duidelijk is wat hiervoor aan wegenbelasting betaald moet worden. Op bijvoorbeeld marktplaats wordt gesproken over 500,- euro aan wegenbelasting per 3 maanden. Op uw site lees ik weer dat er mensen zijn die een busje hebben waarbij ze maar 70,- euro per 3 maanden aan wegenbelasting betalen.

Zou u mij uit kunnen leggen hoe dat zit?

Met vriendelijke groet,

Matthijs Sterk

Reactie voor op de website?

33.198. Berekening wegenbelasting

Om de wegenbelasting van een VW Transporter te berekenen moet je eerst weten wat de auto weegt. Het gewicht van de VW Transporter is te vinden: hier.

Vervolgens is het tarief van de wegenbelasting te berekenen op: deze site.

Er is een groot verschil tussen dieselgebruikende auto's en auto's op benzine of gas, tarieven variëren van per kwartaal: € 160,00 (benzine/gas) tot €.400,- per kwartaal bij gebruik van diesel. .

Reactie voor op de website?

33.199. Let op! boete

Reactie op Reactie op vervoer van meer dan 7 personen

Hallo allemaal,

Sommige willen een 9-personen auto maken, let wel op wat voor soort rijbewijs je hebt. Normaal gesproken mag je maar MAX 8 mensen vervoeren.

Bij meer staat er een boete van 300€.

Groetjes Maya

ps uit ervaring!!

Reactie voor op de website?

33.200. Chrysler grand voyager

Reactie op Grotere auto: extra zitruimte en toch bagageruimte

Na een renault espace zijn wij over gestapt naar een chrysler grand voyager (diesel). De kinderen (4 stuks 10, 8, 8, 6) hebben hier echt de ruimte wat op de langere ritten een verademing is voor ons als ouders ;-). Het grootste voordeel vinden wij echter de bagage ruimte, die is nog echt ruim. In da vakantie kan daar onze campingkoelkast makkelijk staan en hij heeft daar ook nog een aansluiting zitten voor stroom. Stoelen en bank zijn gemakkelijk in de slaapstand te zetten! Wij gaan nu opzoek naar een nieuwe auto, maar denk dat we toch weer gaan uitkomen bij de crysler. O, en hij rijdt ook fantastisch!!

Mariette

Reactie voor op de website?

33.201. Ssangyong Rodius

Ik heb 4 dochters en die kunnen achterin een Rodius ruim zitten. Hij ziet er apart uit dat wel maar wat wil je? Een flitsende of een die doet wat hij moet doen. Hij is groter dan een grand voyager of een grand espace. Verder voldoende bagage ruimte tijdens de vakanties. De motor en het chassis van mercedes dus degelijk. Nu 110.000 ermee gereden en nooit problemen.

Zie ook hier of hier.

Eric

Reactie voor op de website?

33.202. 4 kinderen

Reactie op Vervoeren van 4 kinderen

Ikzelf heb ook een gezin met 4 kleine kinderen en na lang zoeken en informeren hebben wij een fiat multipla aangeschaft, dit is echt de ideale gezinsauto. Mega veel ruimte, rijdt zuinig en iedereen zijn eigen stoel plus alles weer lekker vertrouwd mechanisch ipv computer. (vorige auto) Kijk qua looks misschien niet helemaal ala james bond maar met 4 kinderen moet je alleen nog maar praktisch denken dus ik zou zeggen ga eens informeren naar een multipla.

Parel

Reactie voor op de website?

33.203. Ford Windstar?

Bij ons is de 4e telg opkomst. Nu rijden we een Opel Zafira, echter ik vind de bagageruimte veel te krap, wanneer er 1 stoel opgeklapt is, wat straks ook moet past de Bugaboo er niet meer in, laat staan de buggy die ook nog nodig is. En wat mij het meeste dwars zit is dat de ruimte achter de laatste stoelen minimaal is kwa aanrijdingen. Dus het kind wat achterin zit zal de kreukelzone zijn.

Om dit te voorkomen zijn we op zoek naar een auto met dus meer bagageruimte voor de veiligheid en voor het vervoer van de buggy en wandelwagen. De windstar zijn wij tegengekomen bij vrienden en die vinden hem geweldig. Wat ik liever niet rijd is een busje zoals de Traffic.

Wie heeft er ervaringen met de Windstar (ford)? Ik hoor het graag!

Nathalie

Reactie voor op de website?

33.204. Gezinswagen voor 8

Reactie op Grotere auto

Een Opel Vivaro heeft 9 plaatsen en is minder duur, heeft wel de vorm van een busje. Deze versie heb je ook bij renault. Je kan ook kiezen voor 8 plaatsen, maar is iets duurder.

Reactie voor op de website?

33.205. Geld besparen

Reactie op Ervaring met ford econoline

Misschien moet je eens imitatie onderdelen (soms beter dan orgineel, gezien de lagere prijs altijd) CNP USA PARTS 077-4759300

AP

Reactie voor op de website?

33.206. Vakantie!

Reactie op Grotere auto

Hier gaat het allemaal om auto's kopen, maar wij willen alleen graag een auto voor de vakantie gebruiken...

Huren via verhuurbedrijven is ongelofelijk prijzig, heeft iemand suggesties hoe we aan een 7 persoons auto op LPG komen voor een week?

Vriendelijke groeten,

Reactie voor op de website?

33.207. Opel Zafira

Reactie op Grotere auto

Wij hebben 4 kinderen en rijden een opel zafira. Wij hebben achteraf erg veel spijt van deze keuze. De plaatsen achterin zijn niet geschikt voor grotere kinderen. Mijn oudste wordt 11 en die zit al redelijk krap. Ook een kinderstoel achterin is niet handig. De bank moet dan een heel stuk naar voren waardoor de beenruimte daar weer wat krapper wordt. Een booster past wel op de achterste stoel maar omdat de stoelen vrij smal zijn vallen ze bij het nemen van een bocht regelmatig om. Als beide stoelen achterin uitgeklapt zijn kan ik geen kinderwagen kwijt. Het is eigenlijk al krap als ik maar 1 stoel uitgeklapt heb. Het voordeel is dat hij minder zwaar is en in vergelijking met andere mpv's redelijk goedkoop is.

Yvette

Reactie voor op de website?

33.208. leuke weetje voor de grote gezin 7 zitter belastingvrije Chevy VAN G20

Reactie op Info ford econoline high top (Frits)

Voor de grote gezinnen een hele leuke 7 zitter, belastingvrije Chevy Van G20. Kost je WA 62,- per jaar aan verzekering en geen wegenbelasting. 4 luxe pilotenstoelen en een grote driezits achterbank die tevens tot bed omgeklapt kan worden, electrisch ook nog. tevens voorzien van alle gemakken zoals airco en met klap op de vuurpijl een speciaal gemaakte voortent voor de leuke campingdagen met the kids. Voor vragen mail maar!! Een koopje!!

H2 20-02-2012 200212a grotere auto

Reactie op Grotere auto


Voor een 8 persoons auto val je in een andere (hogere)belasting groep,wordt dan als busje berekend.Dat geld ook voor een volkswagen-transporter,behalve als die omgebouwd is als camper en goed gekeurd is,dan valt hij inderdaad in het lage tarief.
J.F.H. Grit

Reactie voor op de website?

33.209. Vragen over de Fiat multipla

Hallo allemaal,

Wij willen binnenkort een fiat multipla gaan aanschaffen. Alleen is voor ons nog niet duidelijk wat de maandelijkse kosten bedragen. Kan iemand hier ons misschien wat meer info over geven? wat ben je bv vandaag de dag zo'n beetje kwijt voor een volle tank? en wat betaal je aan wegenbelasting? Alvast bedankt voor jullie reactie!

Groeten Sanne

Reactie voor op de website?

33.210. Welke auto

De vraag zal hier ongetwijfeld al vaker zijn gesteld, maar....

Welke grote auto (2 volwassenen, 4 of 5 kids) is nou het voordeligst? Hij zal alleen gebruikt worden om 2 a 3 keer per week mee naar de supermarkt te rijden met de 2 jongste kids op de achterbank en om in het weekend zo nu en dan een uitstapje te maken met zijn allen. En 1 keer per jaar naar Frankrijk. Ik heb er werkelijk heel weinig verstand van, maar zover ik begrijp zitten voor deze auto de kosten voor ons dan vooral in de wegenbelasting omdat mijn man voor het dagelijkst gebruik van en naar zijn werk onze Alto gebruikt en daar vooral dus mee tankt.

Heeft het zin om naar een auto op Diesel/LPG te kijken, of weegt die wegenbelasting dan niet op tegen de kosten die je bespaart qua brandstof?

Wie heeft er 'het' antwoord?? Alvast bedankt!

Esther

Reactie voor op de website?

33.211. audi q7

beste,

een audi q7 is een hele praktische auto. ik raad u aan
kost 90.000

Stan

Reactie voor op de website?

33.212. Welke auto?

Wij zullen op zoek moeten naar een andere auto, nu komen we 1 en straks waarschijnlijk twee plekken te kort.

We twijfelen over een bus, aangezien ik na een ongeluk mijn linkerarm niet meer zo is als de rechter. Maar dat we ook wel weer de ruimte hebben voor onze kampeerspullen. En ook niet al te duur in de belasting en onderhoud.

Dus een auto/bus voor 2 volwassenen en 5 kids. Wie geeft ons tips?

Ingrid

Reactie voor op de website?

33.213. Auto voor 7 personen

Hallo!

De Honda Stream is een ruime auto voor 7 personen! Rijdt zeer fijn en is niet breed (makkelijk met in een stad parkeren!) met veel plezier jaren lang in gereden, nu ingeruild voor een grotere auto voor 5 personen.

Simone

Reactie voor op de website?

33.214. MPV voor 8 personen

Wij rijden al een aantal jaar met veel plezier een Peugeot 806. Kinderen zijn nu 11/20 maar we kunnen er nog prima met 8 in als dat nodig is. De nieuwere versie is de 807 en ook die kan 8 persoons als je wil. Geen bus maar toch veilig 8persoonsvervoer.

Linda

Reactie voor op de website?

33.215. Gezinsauto met 4 kinderen

Hallo,

ik verwacht binnenkort mijn 4e kind en wij zijn aan het rondkijken voor een geschikt auto. Weet er iemand wat je moet betalen voor een opel zafira benzine per kwartaal en voor fiat multipla of heeft er iemand een beter auto in gedachten. De kosten zo laag mogelijk, wij rijden niet veel auto het is meer voor school samen op stap en boodschappen doen.

alvast bedankt

Yasmina

Reactie voor op de website?

33.216. Multipla

Wij hebben zelf een multipla, hij was in aanschaf niet duur €5000 voor een auto van 6 jaar oud met 50000 km op de teller, maar inmiddels hebben wij hem 6 jaar en zijn wel tot de conclusie gekomen dat het met de ruimte geweldig is, maar de onderhoudskosten zijn behoorlijk.

Op dit moment hebben we problemen in de winter omdat wij maar kleine stukjes rijden hebben we al enkele malen een bevroren uitlaat gehad, dit blijkt een multiplaprobleem.

conclusie: ruime auto voor weinig geld in aanschaf maar duur in onderhoud

Em

Reactie voor op de website?

33.217. Dacia

Wij hebben 4 kinderen, en hebben een Dacia Logan MPV gekocht. Superruim, voordelig en rijdt comfortabel.

Anne

Reactie voor op de website?

33.218. Grote auto

Reactie op Crylser Voyager

Hallo,

Ik lees net dat jullie een chrysler hebben waar je 8 a 9 personen kan in vervoeren. Wij hebben zelf zes kindjes en zijn op zoek naar een auto waar we de kindjes kunnen in vervoeren.

De chrysler heeft normaal maar 5 plaatsen achterin. Hebben jullie deze laten ombouwen ofzo?

Hoop op een snelle reactie.

Mvg, Evi

Reactie voor op de website?

33.219. Voyager

Reactie op Grote auto

Hallo,

Ik las net dat jullie een chrysler hebben met achterin 2x3 persoonsbanken. Hebben jullie die zo aangekocht? Wij zouden graag zo model kopen maar blijkbaar te verkrijgen in achterin een bank van 2 personen en 1 bank van 3 personen.

Alvast bedankt voor je reactie.

Mvg, Evi

Reactie voor op de website?

33.220. Chrysler 8/9 persoons

Ik wil wel even reageren: wij hebben nl een Chrysler (2000) omgebouwd tot 8 persoons. Gewoon de 2 zitstaking achterbank eruit, en een 3 zitsbank past dan gewoon op diezelfde plek. Wel wat lastig achterin te komen, kinderen kunnen erlangs, evt. Rugleuning van de middenbank plat.

Als je een automaat hebt, kun je op zoek gaan naar een voorbankje ipv. De bijrijdersstoel. Zijn wel schaars. Maar zo krijg je een 9 persoons.

T.veldman

Reactie voor op de website?

33.221. Verander een 7-zitter in een 8-zitter

Reactie op Grotere auto

Wij hebben het afgelopen jaar onze 6 kinderen vervoerd in een Toyota Avensis Verso met een opzetbank van Multimac www.multimac.co.uk.Daarmee verander je de twee losse stoelen op de derde rij in een zitplaats voor 3. Ze kunnen er t/m 10 jaar goed in zitten. De bank heeft geïntegreerde gordels en hoofdsteunen.

Omdat we nu overgaan naar een 9-persoons bus verkoop ik deze bank. Voor meer info, kijk op marktplaats link.marktplaats.nl/661661661

Rubriek: vervoer - Discussie: 190701

Reactie voor op de website?

33.222. Multipla


Hallo, Wij gezin van 5 personen hebben ook een Multipla gehad.Ik heb het altijd een geweldige auto gevonden. Super praktisch, veel ruimte en rijd echt geweldig. Maar ja het blijft een fiat dus heeft regelmatig/bovengemiddeled onderhoud nodig. ( Net als onze hogesnelheidstrein) komt uit het zelfde land. Op dit moment rijden we een Mazda 5, een mooie saaie auto. Ook praktisch en heel solide. Een Mazda zie je nooit aan de kant van de weg met pech staan. Ook leuk maar het geen Multipla. De kinderen waren ook weg van de Multipla. Vooral de derde stoel voorin is geweldig. Was er maar een Multipla met Mazda onderdelen! Het schijnt dat er in China een fabriek is die het model van fiat heeft overgenomen.
Hans

Reactie voor op de website?

33.223. Bus met ruimte!

Reactie op Grotere auto

Hallo. Wij rijden momenteel al 3 jaar 'n ford transit personenbus met ons gezin, en die heeft 9 zitplaatsen. Die is erg ruim en allemaal in de gordels. en er is ook nog genoeg plaats om alle boodschappen of de wandelwagen achterin te zetten. zonder deze in te klappen. Omdat we nu een 7 persoons auto zoeken gaan we deze nu inruilen, omdat de wandelwagen nu niet meer mee hoeft. Maar , de aanschaf was het zeker waard.

Succes. Gerard

Reactie voor op de website?

33.224. Welke auto?

Door de bomen zien wij even het bos niet meer. Ongepland, maar zeker gewenst, dient straks onze vierde zich aan. Over naar een auto met minimaal zes zitplaatsen dus. Echter ons budget is max E5000 en we kunnen ons ook niet al te hoge maandelijkse kosten permitteren. Ik ben steeds aan het zoeken naar welke auto in verhouding (wegenbelasting, verbruik, overige kosten) het meest betaalbaar is zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Iemand die HET antwoord heeft?

Alvast bedankt!

Tom

Reactie voor op de website?

33.225. Re: welke auto?

Heb je echt een auto nodig?

Wij hebben de auto opgeruimd en een goede(!) bakfiets met trapondersteuning gekocht. Kost eenmalig een hoop geld, maar daarna vele malen voordeliger dan een auto en ideaal!

Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om een auto te huren als je echt even niet zonder kan, moet geen probleem zijn en bespaart een hoop geld.

Gertje

Reactie voor op de website?

33.226. 4 lange kids

Wij hebben 4 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Wij rijden al ruim 8 jaar met veel plezier in een Renault Grand Espace. Helaas wordt de beenruimte nu wel erg krap. Ook moet er een (ingeklapte rolstoel) mee. Wie heeft er ervaring met oudere kinderen (met lange benen) in een auto met genoeg beenruimte en genoeg bagageruimte.

Groetjes, Monique

Reactie voor op de website?

33.227. Nissan Serena

Onze kinderen, waarvan 4 langer zijn dan 190, passen prima in de Nissan Serena.
De Nissan heeft acht volwaardige zitplaatsen met voldoende beenruimte en daarnaast ook nog voldoende bagageruimte.

Roos

Reactie voor op de website?

33.228. Nog een tip

Kijk eens hier.

Reactie voor op de website?

33.229. Alternatieve Americaanse bus

Reactie op Alternatieve Amerikaanse auto

Wij waren heel benieuwd naar de prijs van deze americaanse ford econoline highline bus? We hebben zelf 6 kids dus een grote bus met veel ruimte is noodzaak... misschien kan Frits iets meer vertellen hoe alles in zijn werk gaat van de bestellen tot hij daadwerkelijk aan kwam in Nederland!

Reactie voor op de website?

33.230. Grotere auto

Reactie op Grotere auto

Een volvo xc90 is een suv met een bankje in de achterbank voor 2 personen. Of de honda frv die drie zitplaatsen voor in heeft.

Miró

Reactie voor op de website?

33.231. Gezin van 11

Reactie op Grotere auto

Hallo beste lezers

Ik lees jullie verhalen en merk op dat jullie er geen rekening mee houden dat jullie kinderen groter worden en snel te weinig ruimte krijgen. Wij hebben eerst een renault espace gehad, maar na ons zevende kind zijn wij overgestapt naar de Volkswagen Caravelle. Gemakkelijk, voldoende ruimte voor grotere kids en fijn om in te rijden. Het overwegen waard, want hoe meer kinderen, hoe meer winkelbenodigdheden, boekentassen,...

Groetjes
Micheline

Reactie voor op de website?

33.232. Mitsubishi Gradis Mivec 7 personen

Wij hebben een Mitsubishi Grandis, een hele prettige auto. Hij is 7 persoons en de twee achterste zitplaatsen zijn ten op zichte van andere auto's ruim. Je kunt er als volwassene goed zitten en dan zit je echt niet krampachtig. Zuinig dat moet je niet verwachten van grote MPV auto's dan kun je blijven zoeken. Je rijgedrag is bij het verbruik erg belangrijk en vooral snel doorschakelen trek je lekker door dan moet je niet klagen over het verbruik. De auto is enorm sterk en trekt gemakkelijk een grote caravan weg zonder problemen.

De auto is super geschikt voor grote gezinnen, Uber taxi's of goederen vervoer omdat bij het inklappen van de achterbankjes je een enorme ruimte krijgt, je kunt er ook in slapen Een fijne auto met veel mogelijk heden wegenbelasting € 85 per maand, verbruik bij nomaal rijden 55 liter op 500 km.

Smit

Reactie voor op de website?

33.233. Transporter met anderhalf zit

Reactie op 4 kinderen in de auto

Hallo,

In onze transporter heb ik de bijrijdersstoel vervangen voor een bank, anderhalf zit of bouwvakkers uitvoering. Is vaak 2e hands te koop en de bevesteging is voor bewerkt in de bodemplaat. Stoel ook weer verkocht en zo voor € 100 klaar.

Succes groet, Pieter

Reactie voor op de website?

33.234. Overzicht 7 persoons auto's

Reactie op Grotere auto

Er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van een goede 7 zitter. Ik zie veel uiteenlopende reacties over welke auto's nou geschikt zijn voor een groot gezin met 6, 7 of 8 kinderen. Hier hebben wij een handig overzicht gemaakt over alle: 7 persoons auto's die dus geschikt zijn voor grote gezinnen. Onderaan de pagina zie je alle modellen die eventueel geschikt zijn.

Vriendelijke groet, Auto Siero

Bron: https://autosiero.nl/7-persoons-auto

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Grotere auto

 1. Ervaringen van grootgezinmanagers
 2. Citroën Jumper
 3. Antwoord op jumper
 4. Station met 3e bankje?
 5. Vervoeren van 4 kinderen
 6. De Mercury Sable
 7. Ervaring met Renault Trafic
 8. Hyundai trajet
 9. Alternatieve Amerikaanse auto
 10. Tips auto voor vervoer van 6 pers.
 11. Kia Pregio
 12. Volvo 940
 13. Renault Nevada
 14. 4 kinderen in de auto
 15. 3e bankje
 16. 4 kinderen in de auto.
 17. Peugeot J5
 18. Ford Econoline
 19. Ervaring met ford econoline
 20. Fiat multipla
 21. Laguna of Nevada
 22. Seat Alhambra als bus
 23. Ervaring gevraagd met citroën Jumper
 24. Koop een Fiat Multipla
 25. Amerikaanse auto
 26. Jonge kinderen voor in de Multipla?
 27. Antwoord station met 3de bankje
 28. Ervaring met Multipla
 29. Multipla = de ideale auto!
 30. Multipla - prima auto voor 4 (kleine) kids
 31. Grotere auto: extra zitruimte en toch bagageruimte
 32. Zelfde probleem
 33. Reactie op vervoer van meer dan 7 personen
 34. Fiat ducato dubbele cabine
 35. Erg tevreden over Chevrolet Transport
 36. Kinderzitje op 2 persoons bijrijdersbank
 37. MPV peugeot, citroen, fiat of lancia
 38. Fiat Multipla
 39. Ervaring met Multipla
 40. Landrover Freelander en 4 kinderen
 41. Vraag: autogordels Kia Pregio achterin
 42. Ervaring met Chevrolet Transport
 43. Multipla
 44. Amerikaanse Van
 45. Wegenbelasting lpg g3
 46. Grotere auto door ombouw
 47. Antwoord aan Erik
 48. Wat kost gemiddeld het onderhoud?
 49. Leuke auto\'s
 50. Grote auto
 51. 3 kinderen: citroen berlingo
 52. Multipla en de Quinny kinderwagen EN boodschappen...
 53. Multipla ook voor tieners
 54. Zo heet het
 55. Info ford econoline high top (Frits)
 56. Reageren van je advertentie
 57. Fiat Multipla
 58. Eisen camper of grijs
 59. Multipla beste alternatief in zijn klasse
 60. Grotere auto
 61. 8 personen in zafira
 62. Te groot
 63. Multifunctionele multipla
 64. GROTERE auto
 65. MPV
 66. Geen
 67. Oude modellen
 68. Multipla
 69. Peugeot is de oplossing
 70. 6 personen in freelander
 71. Antwoord Shana
 72. Een prima wagen
 73. Autotip: Caddy Combi
 74. Fantastische autovakantie\'s? De Nissan Serena (Vanette)!
 75. Grotere auto
 76. Grotere auto
 77. Chevrolet Transport
 78. Multivan
 79. Peugeot expert combi
 80. 8-persoons auto
 81. VW Transporter
 82. Grotere auto
 83. odn cars nunspeet
 84. 4 kinderen
 85. Derde bankje VW passat
 86. Passat geen derde bankje
 87. Chevrolet Trans Sport
 88. Volvo 850, 7 personen
 89. Tip: Mitsubishi Space Gear
 90. Onderhoud
 91. 4 kinderen
 92. 3e bankje laguna
 93. Wat is het verbruik van een jumper?
 94. 8 persoons auto
 95. Volvo 850 of Multipla
 96. Voyager
 97. Advies gevraagd
 98. 32.5 vervoeren van 4 kinderen
 99. Advies gevraagd
 100. Pontiac trans sport
 101. VW Sharan 2e rij losse stoelen 3-puntsgordels?
 102. Groot gezin
 103. Geen Fiat multipla
 104. Enorme bus nodig?
 105. Enorme bus nodig?
 106. De perfecte auto: Chrysler Voyager
 107. Grote auto nodig: zie 33.13 en 33.16
 108. Chevy Van
 109. Chevy Van
 110. Grootgezinsauto
 111. Chevy van op camper kenteken
 112. Na een geslaagde herniaoperatie was de space gear uitstekende keuze
 113. Zevende kind, en nu?
 114. De goedkoopste nieuwe 7 persoons auto
 115. Regels voor vans en bestelwagens
 116. Grote auto
 117. Vraag aan Erwin over Citroen Berlingo
 118. Ford Galaxy 7 pers.
 119. Chevrolet Transsport==> Nooit meer
 120. Tips 8/9 persoons auto
 121. Pontiac Transport
 122. Ford Transit personenbus nog steeds geweldig.
 123. 3 punts gordels op Sharan
 124. Draaiplateau 33.2. Jumper
 125. Chevrolet transsport
 126. Onderhoud Chevrolet Trans Sport
 127. Inbouwen 3e bankje
 128. Hyundai Trajet met 8 zitplaatsen
 129. Sneeuwkettingen Alhambra
 130. Goedkoopste nieuwe 7-persoonsauto
 131. Honda fr-v
 132. Berlingo
 133. 3 kinderzitjes op achterbank
 134. 3 kinderzijes op achterbank
 135. 3e bankje laguna
 136. Opel Sintra
 137. Nissan prairie
 138. 7-persoonsauto
 139. USA bus
 140. Superauto
 141. Re 33.138 7-persoonsauto
 142. Keuze 7-persoonsauto
 143. Re 33.141 7- persoonsauto
 144. Onze oplossing; Reaktie op marleen no 33.5
 145. vervoer
 146. Grote auto
 147. Renault grand espace
 148. 3 kinderzitjes achterbank
 149. Is 6e zitplaats in Berlingo mogelijk?
 150. Veilig voorin?
 151. Meer zitplaatsen?
 152. Geen camper voor en lowtop
 153. oproep
 154. Citroen Evasion
 155. Ombouwen Peugeot Expert grijs naar geel kenteken
 156. Op naar de 9!
 157. Groot vervoer
 158. KIA
 159. Fiat doblo family geschikt maken voor 9 pers.
 160. Antwoord Fiat doblo family
 161. Renault Espace voor groot gezin
 162. 3 kinderen en toch 7 stoelen?
 163. Welke auto is geschikt?
 164. Vervoer
 165. Welke auto is geschikt
 166. Airbag uit bij kinderenvoor in
 167. Crylser Voyager
 168. Grote auto
 169. Opel vivaro
 170. 8 persoons auto
 171. Chrysler Voyager
 172. Fiat Multipla
 173. auto voor 6 of 7 kinderen of meer
 174. Weke auto is geschikt voor 7 of 8 personen?
 175. 7-persoons auto
 176. Mijn grote gezinsauto
 177. Reactie op de Jumper
 178. 4 kids, de kinderwagen, in welke auto past dat allemaal?
 179. 4 kids en kinderwagen vervoeren
 180. Viano
 181. Mercedes Vanio is perfect
 182. Fiat Scudo voor 8 of 9 personen!
 183. VW Sharan hele fijne auto
 184. 3punts gordel middelste stoel Alhambra/Sharan/Galaxy
 185. Kijk eens verder dan de folder
 186. Sneeuwkettingen Alhambra/Sharan/Galaxy
 187. Gastmoeder zoekt goede 7 persoons auto
 188. Speciale website over 7zitter auto\'s
 189. Nederlands
 190. 4 kinderen in de auto
 191. Multipla Multipla Multipla Hoera!
 192. Antwoord
 193. Tijdelijk 3-de bankje gebruikt
 194. Peugeot 806
 195. Chevy Van
 196. Betrouwbaar
 197. Wegenbelasting
 198. Berekening wegenbelasting
 199. Let op! boete
 200. Chrysler grand voyager
 201. Ssangyong Rodius
 202. 4 kinderen
 203. Ford Windstar?
 204. Gezinswagen voor 8
 205. Geld besparen
 206. Vakantie!
 207. Opel Zafira
 208. leuke weetje voor de grote gezin 7 zitter belastingvrije Chevy VAN G20
 209. Vragen over de Fiat multipla
 210. Welke auto
 211. audi q7
 212. Welke auto?
 213. Auto voor 7 personen
 214. MPV voor 8 personen
 215. Gezinsauto met 4 kinderen
 216. Multipla
 217. Dacia
 218. Grote auto
 219. Voyager
 220. Chrysler 8/9 persoons
 221. Verander een 7-zitter in een 8-zitter
 222. Multipla
 223. Bus met ruimte!
 224. Welke auto?
 225. Re: welke auto?
 226. 4 lange kids
 227. Nissan Serena
 228. Nog een tip
 229. Alternatieve Americaanse bus
 230. Grotere auto
 231. Gezin van 11
 232. Mitsubishi Gradis Mivec 7 personen
 233. Transporter met anderhalf zit
 234. Overzicht 7 persoons auto\'s

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.