Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

62. Peugeot 406

Ik zou persoonlijk de Peugeot 406 aanbevelen. Zeker een betrouwbare auto waarin, mits voorzien van het zgn Familiale-pakket, plaats is voor: 2 volwassenen(voor 2 zitplaatsen), normale achterbank en een derde (kinder)bankje voorzien van gordels. Dus: 2 ouders met 5 kinderen met gemak. Derde bankje is inklapbaar waardoor desgewenst gebruik gemaakt kan worden van de grote bagageruimte. op vakantie gaan is minder eenvoudig, daar dient duidelijk de keuze gemaakt te worden voor óf de derde achterbank óf de bagageruimte.

Succes, Rob

Reactie voor op de website?

62.1. Ervaringen gezocht met Peugeot 806

Wij zijn op zoek naar een grote auto voor 6 personen, waarbij er nog voldoende ruimte moet zijn voor de tweelingkinderwagen (DMT). Nu overwegen we de Peugeot 806 van een jaar of 8 oud. Zijn er mensen die ervaring hebben met oudere peugeot's 806? Dingen waar we op moeten letten bij een aankoop?

Alvast bedankt! Marjon

Reactie voor op de website?

62.2. Onderhoud peugeot 806

Let vooral op de kunststof achterklep. Deze kan bij de nummerplaat en onder de achterlichten kleine scheuren vertonen en die worden alleen maar groter. Bekende zwakke plek (ontwerpfout) van dit type auto. Reparatie kost ca. € 500.

Let er ook goed op wanneer de distributieriem vervangen is. Dit is anders een dure onderhoudsbeurt.

Remschijven van de 806 gaan niet erg lang mee. Controleer of er al een keer nieuwe op zijn gezet.

Let goed op alle elektronica. Bijvoorbeeld het airbaglampje of dat goed functioneert.

Verder is bij ons de radiateur lek geraakt na bijna 8 jaar en 180.000 km maar dit kan een exemplarische afwijking zijn.

Houd rekening met een benzineverbruik van 1 op 10 bij een rustige rijstijl (stad en snelweg gemiddeld).

Als reisauto voldoet de auto prima. We zijn bijvoorbeeld gecharmeerd van de automatische airco en dat ieder kind een eigen goede stoel heeft. Onderhoudskosten zijn echter hoger dan van mijn vorige ook oudere auto's zoals bijvoorbeeld een Volkswagen Passat Variant.

A. van der Kooij

Reactie voor op de website?

62.3. Ervaring Peugeot 806

Sinds twee jaar rijden wij met een Peugeot 806 Turbodiesel van 1999. Voor een groot gezin (wij zijn met 6) is dit een perfecte auto; veel ruimte, betrouwbaar,en met een normale rijstijl ca. 1 op 13. De auto is ook zwaar, wat betekent dat het comfort op hoog niveau staat, en bij een eventuele caravan is dit zeker een voordeel. Het gewicht heeft ook twee nadelen: de wegenbelasting, ca. 100 euro per maand en de sportiviteit van de auto.

In zijn algemeenheid is de auto alles behalve sportief. Je bent echt anders dan het overige verkeer, langzamer weg bij stoplichten, langzamer door de bocht etc. Toch wel iets teveel "bus". En het is natuurlijk een franse auto: toch wel wat rammels, slordigheden etc., maar een ultiem comfort.

Voor een groter gezin m.i. een prima auto.

Maarten

Reactie voor op de website?

62.4. Ervaringen met de peugeot 806

Sinds kort hebben wij onze Citroën XM Break vervangen door een Peugeot 806 2.0 SR van 1996. Wij zijn een gezin dat bestaat uit 5 personen. Onze 3 dochters worden al wat groter, 11, 9 en 7 jaar en het begon op de achterbank van de XM toch wat krap te worden. Gunstig tegen een Peugeot 806 aangelopen die er voor zijn leeftijd erg goed uitziet.

We vinden het allemaal een heerlijke auto met zeer veel ruimte en comfort. De vering mag je natuurlijk niet vergelijken met dat van een Citroën, maar afgezien daarvan bevalt de Peug ons uitstekend. Voor het onderhoud ben ik niet zo bang, want de motor is exact dezelfde als in de XM ligt en daar heb ik nooit problemen mee gehad, terwijl ik het onderhoud zelf uitvoer.

Met ons gezin van 5 personen, fantastisch. Zelfs met de beide oma's en een opa erbij in. De Peug is ook al een aantal keren ingezet met schoolactiviteiten. Onze jongste dochter had de halve klas in de Peug ingedeeld, het houdt natuurlijk een keer op met de ruimte, maar zij vond het geweldig dat ze zomaar 6 klasgenootjes in de auto mee kon nemen.

Tot op heden zijn wij vol lof over de Peugeot 806 en kunnen de auto aanbevelen. Frans comfort met een zee van ruimte.

Bert

Reactie voor op de website?

62.5. Autoweek.nl-reviews

Het verdient aanbeveling de ervaringen van gebruikers te raadplegen op de link MyReview op autoweek.nl. Ervaringen zijn nogal wisselend, zodat je beter kunt nagaan welk model het interessants zijn. Overigens is de Citroen Evasion op bekledingstoffen na exact dezelfde, maar vaak goedkoper in aanschaf. Het is een grote auto, dus onderhoud is duurder.

MyReview Peugeot

Richard

Reactie voor op de website?

62.6. Peugeot 806

Wie heeft ervaring met een 8 persoons peugeot 806 op gas?

Reactie voor op de website?

62.7. Heel veel kilometers voor weinig geld Hdi

Voor het eerst rij ik langer dan 3 jaar in een auto terwijl ik privé toch bijna 40 dkm per jaar rij. Via een kennis ben ik aan een 806 Hdi Pullmann gekomen uit 2000 met weinig kilometers. Tijdstip van aankoop juni 2003. Dat houdt in 6 losse stoelen met overal armleuningen. Het nadeel is echter dat de achterstoelen niet 3 op de middenrij passen. De tussenstoel is fractioneel smaller. Als we op vakantie gaan laten we 1 stoel thuis.

De 806 staat inmiddels op bijna 300 dkm en de motor vertoont nog tekenen van vermoeidheid. De volgende beurt moet de distributie voor de 2de keer vervangen worden ( elke 160 dkm ) ook de schijven zijn dan aan de beurt. Behalve banden, accu, 2 fusee-kogels, uitlaat en aircocondensor met droger zijn er geen grote onverwachtse reparaties geweest. Ook het verbruik van de Hdi is op grote afstanden geweldig ( mede door de cruise-controle ) 1 op 18 bij 100 km/u is makkelijk haalbaar. De spaanse grens is op 1 tank van 80 liter te bereiken. Enkel de achterveren zijn in de loop van tijd wat slapper geworden. Deze worden voor de vakantie vervangen voor nieuwe exemplaren. Minimaal blijft de peugeot nog in ons gezin.

Gijs

Reactie voor op de website?

62.8. 806 Op gas

Reactie op Peugeot 806

Heb een 806 op gas (g3)en ben er zeer content mee.Had wel de nodige problemen om heb storingsvrij te krijgen maar de gasspecialist heeft ervoor gezorgd dat ie weer prima is afgesteld.

Heb een onderbouwtank die nu vervangen is omdat er toch heel veel roest onder zat.Ga hulp veren achter plaatsen zodat ie net iets hoger op de weg blijft. Onderhoud vraagt deze auto iets meer als dat ik gewend was maar dat staat niet in verhouding tot het plezier wat ik van deze 8 zitter heb. Heeft ruim 280.000 erop zitten. Laatste jaar aan kosten: distributie/ multisnaar/bougies/ gasafstelling/verdamper/ banden/ draagarmrechts, links ook maar gelijk gedaan/ buitenste stuurkogel/ hulpveren ivm caravan trekken/ uitlaat gasdicht.

Daarentegen waren dat voorlopig dus wel kosten die je maakt om er weer een tijdje tegenaan te kunnen.

Rob

Reactie voor op de website?

62.9. Peugeot 406 familiale 7 pers orgineel bere goed

Reactie op Peugeot 406

Een peugeot 406 familiale is beregoed en in zijn klasse erg goedkoop per gereden km. De onze (hdi diesel 110 pk) is van febr. 2002; zelf nieuw gekocht met rijke uitrusting airco cruise control elek ramen, staat nu 328.000 km op de teller. Hij is nu nog bijzonder goed en perfekt onderhouden. Rijdt als of ie nieuw is; als het aan ons lag reden wij er mee door, echter door natuurlijke veranderingen in gezinssamenstelling en ziekte zit er niet anders op hem weg doen. Was voornemens er minimaal 500.000 km mee te rijden .......... tot nu toe het enige dat vernieuwd is, de achterdemper van uitlaat / de knipperlicht schakelaar en dat was het. En nogmaals de km prijs scheelt wel 0.25 of meer per gereden km t.o.v. b.v. een peugeot 806.

Kees

Reactie voor op de website?

62.10. Achterklep scheuren

Reactie op Onderhoud peugeot 806

Wanneer de achterklep scheuren vertoont, zijn de kosten ongeveer 500 euro. Komt er dan een nieuw paneel in, wordt het geplaatst of kun je nog e.e.a. zelf doen?

Met vriendelijke groet
Johan Bonefaas

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Peugeot 406

  1. Ervaringen gezocht met Peugeot 806
  2. Onderhoud peugeot 806
  3. Ervaring Peugeot 806
  4. Ervaringen met de peugeot 806
  5. Autoweek.nl-reviews
  6. Peugeot 806
  7. Heel veel kilometers voor weinig geld Hdi
  8. 806 Op gas
  9. Peugeot 406 familiale 7 pers orgineel bere goed
  10. Achterklep scheuren
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.