Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

39. Welke ?????

Wij zijn op zoek naar mensen die ervaringen hebben met de Kia Pregio en de Hyundai H100. We kunnen niet kiezen.

Van de H100 heb ik al verschillende minpunten gehoord, zoals niet harder kunnen dan 120 km p/u, erg windgevoelig op de rijksweg. En zijn er ervaringen met het trekken van een caravan met bovengenoemde auto's.

En als laatste is er een dame die mijn vrouw wat moed in kan spreken, want ze vind het maar niks om in een "bus" te gaan rijden.

Alvast reuze bedankt,

Carla, Henrie, Gerard, Marcel en Carolien.

Reactie voor op de website?

39.1. Busje ook voor vrouw!

Hallo Carla, Henrie, Gerard, Marcel en Carolien,

Wij hebben een H100 en dit bevalt prima. Hij is inderdaad wel erg windgevoelig waardoor wij op zoek zijn naar een volkswagen busje. Maar toch weer een busje inderdaad. Ik ben een vrouw en ik kan het ten zeerste aanbevelen. Het scheelt echt niet zo veel met een 'gewone' auto. Het is gewoon even wennen.

Nou succes met jullie keuze.
Corina

Reactie voor op de website?

39.2. Busje zeker voor mevrouw

Ik rijd zelf nu al een paar jaar in een H200 en aangezien ik de enige bestuurder ben, weet ik zeker dat ik er 39.000 km mee heb gereden. OK, een busje lijkt groot en eng om mee te rijden, en inderdaad zoek ik voor inparkeren bij de supermarkt een dusdanige plaats dat ik zeker weet dat ik er ook weer gemakkelijk uit kan.

Maar verder zijn er alleen voordelen, want je zit hoger en hebt een veel beter overzicht over het verkeer. Een file voor je zie je van ver aankomen. Je kijkt over geparkeerde auto's heen. De maat van de auto is iets waar je snel aan went, maar ik vraag rustig hulp van mijn medepassagiers bij het inparkeren in kleine plekjes. Dan stapt mijn man of oudste zoon uit om aan te geven hoeveel ruimte ik nog heb. Op de achterruit heb ik een soort glazensticker geplakt, zodat ik een beter zicht heb vlak achter de auto.

Toen ik nog niet zo handig was in het uitzoeken van goede parkeerplaatsen heb ik een paar keer met zweet in mijn handen gezeten, maar voorbijgangers wilden altijd advies geven, dus ik heb nog nooit een botsing gehad. (Afkloppen!)

Waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een busje is de verstelbaarheid van de stoel en de maten in de "cockpit". Wij wilden eerst een Ford Transit, maar volgens mij moet je apenarmen hebben om bij de versnellingspook te kunnen zonder steeds met je bovenlichaam naar voren te gaan. Ik had na één proefritje voor weken weer last van mijn nek. Dan maar geen FT!

Nog een voordeel van een grote auto ipv een klein "boodschappenwagentje": met de bullbar voor en achter ziet hij er zo robuust uit dat ik altijd voorrang krijg als ik er recht op heb. Niemand durft het risico te nemen dat "mevrouwtje" niet stopt!!

Francis

Reactie voor op de website?

39.3. Volkswagenbus, ook voor een vrouw

Hallo allemaal,

Wij hebben een volkswagen transporter 2.5 88pk, hij bevalt ons heel erg goed. Je kan er, zonder dat je het merkt, 150 km mee rijden, dit hebben we een keer uitgeprobeerd. Hij is ook niet extreem windgevoelig, je merkt het natuurlijk wel als het hard waait, meer dan een gewone personenauto.

Ik, Gea, rijd ook erg graag in de bus. Door er veel mee te rijden wen je goed aan de grootte van de bus en word je steeds handiger. Bovendien kun je alles heel goed zien omdat je zo hoog zit.

Wij kunnen je zeker een volkswagen transporter aan bevelen. Succes ermee.

Groetjes Gea

Reactie voor op de website?

39.4. Ervaring met Chrysler Voyager

Wij rijden al jaren een Chrysler Voyager, en hebben 5 kids (straks 6). Het bevalt ons prima, de banken kunnen eruit gehaald worden als dit nodig is. Niet windgevoelig en ligt formidabel op de weg. Echt amerikaans en rijd dus erg gemakkelijk en licht. Parkeren in een kleine parkeerruimte geen enkel probleem door de stuurbekrachtiging waardoor je met één vinger kan sturen in de moeilijkste situaties. Het is een automaat wat ook erg prettig is.

Hilda

Reactie voor op de website?

39.5. H100 en de caravan

We zijn de laatste 2 jaar met de caravan achter onze H100 (dubbele cabine) uit 1995 naar Frankrijk geweest. Hoewel het geen turbo is valt het ons niet tegen. Met 6 personen een volle bagageruimte en een caravan van 1100 kg konden we plankgas tot 100 km per uur (totaal gewicht 3000kg).

De trekkracht vanuit stilstand is niet erg groot, maar eenmaal aan het rollen trekt de dieselmotor het best. Als "losse" auto gaat de H100 inderdaad zwalken als je boven de 120 komt (met moeite). Je hebt het gevoel dat je steeds de auto moet corrigeren. Uit ruimte-overweging hebben we er een gekocht, maar qua comfort doe je een behoorlijke stap terug. Ook de afwerking in de auto is erg plastic-achtig. Ook hebben we het nodige aan onderhoud gehad: lekke olieleidingen bij 90.000km en een kapotte waterpomp bij 115.000km. En diverse kleinigheden als een kapotte tankklep en een afgeroeste schuifdeur rail.

Ondanks alles is de bruikbaarheid van de auto erg groot. Zeker gezien de prijs een aanrader.

Willem

Reactie voor op de website?

39.6. Kia Pregio gebruiker

Nou, als dame rij ik al 3 1/2 jaar mee in de Kia Pregio. Let op de beenruimte als je op de achterbank zit. Je zit wat hoger in een bus en dat bevalt ons prima. Met vakantie? Alles kan mee.

Groetjes Yvon

Reactie voor op de website?

39.7. Kia Pregio roest

Ik rij al rium 2 jaar een Kia Pregio en bevalt goed behalve dat hij veel roest van binnenuit heeft, en hij is nog geen 4 jaar oud. Ik heb 16 foto's gemaakt en ga a.s. woensdag met de dealer in gesprek omdat de bus 5 jaar carroseriegarantie heeft. De leidingen van de kachel zijn ook helemaal door en de linkerdeur heeft allemaal blaasjes van de roest onder de lak.

Maar voor de rest een betrouwbare motor, ik heb er in ruim 2 jaar 50.000 km mee afgelegd zonder noemenswaardige problemen. Waaronder ook 2 keer een reis naar Zuid-Frankrijk.

Fam. G.

Reactie voor op de website?

39.8. Dubbele cabine voor Nissan Vanette

Wij zijn in het bezit van een Nissan Vanette Cargo b.j. 1996. Wegens gezinsuitbereiding zijn wij genoodzaakt om die te verkopen of om te zetten naar dubbele cabine. Is dat toegestaan? En weet er iemand ons aan zo'n cabine te helpen?

Alvast bedankt,

Reactie voor op de website?

39.9. Advies voor dubbele cabine voor Nissan Vanette

Deze vraag wordt vaker gesteld. Het is van belang te weten dat er heel veel bussen achteraf omgebouwd worden naar een dubbele cabine, maar je moet daar wel een goeie voor nemen. De nissan is eigenlijk niet geschikt. Hij wordt wel omgebouwd en is ook veel nieuw met d/c verkocht omdat hij zo goedkoop was. De ombouw kosten zijn 2300 euro ex btw. De vraag is natuurlijk of het wel zo verstandig is om hem om te bouwen daar je deze bus al voor 6000 euro van 1998 gebruikt kunt kopen. Ik dacht dus van niet. Daarbij komt nog eens dat het een super kleine d/c waar je amper in kunt bewegen laat staan zitten. Ik heb ook twee kleintjes en ik ben blij dat ik een ruime d/c heb namelijk een renault trafic verlengd met driepunts gordels die ben je ook nodig. Als je achteraf een d/c inbouwt moet je niet raar opkijken dat je zonder gordels moet zitten. Ik zou deze bus inruilen en opzoek gaan naar een andere die ruimer is dan een nissan vannete en voorzien is van gordels.

Met vriendelijke groet

PS: als je toch wil laten ombouwen dan kun je ook bij ons terecht.

Reactie voor op de website?

39.10. Bus kopen

Koop een echte goede bus en dat is een VW.

Johan

Reactie voor op de website?

39.11. Busje ja of nee?

Al een aantal jaren rijd ik privé in busjes, Nissan Vanette, Nissan Urvan en nu Hyundai H200. Nadeel bij de eerste twee is dat je "bovenop" de motor zit; mijn H200 heeft veel problemen met elektrische zaken als ruitenwissers, centraalslot (gaat spontaan aan of uit) ruitensproeiers en interieurverlichting. Motorisch geen problemen.

Ben zo gewend aan de hoge zit dat ik mij in een personenwagen niet meer thuisvoel.

Wiebe

Reactie voor op de website?

39.12. Busje rijden

Dag Wiebe,

Wij rijden al jaren in een busje. Dde eerste jaren Mitsubishi en de laatste jaren Volkswagen Transporter, een heel fijne wagen!

Groeten, fam. N.

Reactie voor op de website?

39.13. H100

Hallo,

Wij rijden al 3 jaar tot volle tevredenheid met de H100. Ideaal voor de boodschappen en andere spullen, b.v. fietsen, kampeerspullen ed. Dubbele cabine is ideaal, het hele gezin kan mee. Wat je vrouw betreft, ook mijn vrouw blijft liever rijden in haar kleine auto, maar rijden in deze auto is te leren grote wijde bochten en spiegelrijden is wel een must.

Onze caravan van 6.79 meter kan goed achter de auto, je bent dan wel geen racemonster maar vakantie is vakantie. Veel succes.

Groeten Ron en Marijke

Reactie voor op de website?

39.14. Vrouw in bus

Ik rijd al jaren een bus h100, en zou niet meer anders willen.

gr. ina (een vrouw dus)

Reactie voor op de website?

39.15. Toyota picnic

Hallo,

Ik zelf heb vorig jaar een Picnic gekocht. Deze is er in 7 persoons en 6 persoons. Ik heb een 7 persoons omdat we met 7 zijn. Het is echt een perfecte auto. Niet te groot en toch veel ruimte. Ik zou zeggen, kijk voor alle gegevens op www.autotrader.nl en kijk voor een occation op: standaardpagina.nl/autos.htm, op deze pagina vind je allerlei webpagina's waar men auto's aanbiedt. Kies wel een Bovag garage dan kan er weinig mis gaan. Als u meer wilt weten over de Picnic dan hoor ik het graag.

Teun

Reactie voor op de website?

39.16. Ford Transit, aan te bevelen

Sinds een jaar rijden wij nu in een Ford Transit. Vorig jaar heb ik lang gezocht naar een geschikte bus met dubbele cabine. We zijn uitgekomen bij een Ford Transit. Qua prijs /kwaliteit voor ons het beste. Natuurlijk reed ik ook liever in een MPV of een luxe Vito of Transporter maar deze waren voor ons te duur. Een busje is zeker het aanbevelen waard. Natuurlijk zijn er nadelen (het inpakeren is lastig, rijcomfort is minder, het heeft wat minder status dan ....).

Maar de voordelen zijn voor ons veel groter. Je kunt met gemak veel mensen vervoeren. Collega's van mij rijden MPV. maar ik houd ze maar voor dat ze geen fiets(en) rechtop in de auto mee kunnen nemen. De bagageruimte is ideaal, we nemen al onze kinderspullen met gemak (en zonder in te klappen) mee. Bij regenachtige dagen worden de kinderfietsen gebracht of gehaald naar/van school. Bij het winkelen lach je natuurlijk iedereen uit. Hele karladingen Aldi spulletjes stouwen we naar binnen.

Een ander voordeel is natuurlijk de financiele kant. We betalen 21 euro wegenbelasting (of is het rijtuigenbelasting??) per maand en dan rijden we ook nog diesel. Onze Ford rijdt ongeveer 1:12.

Via internet heb ik de auto gevonden. Met een beetje zoekwerk en wat geduld kom je soms leuke aanbiedingen tegen. Trouwens mijn vrouw (1 meter 62) rijdt met gemak in de Transit. (De autostoel is van alle kanten in te stellen.)

Vorig jaar heb ik ook deze site geraadpleegd, daarom deze bijdrage. Ik hoop dat andere zoekenden er wat mee kunnen.

Haaije

Reactie voor op de website?

39.17. Bagageprobleem

Hallo,

Wij (gezin met 4 kinderen) zijn op zoek naar een andere auto, nu hebben we een station, maar daar kunnen we niet mer met z'n allen in. Nu zou je denken neem een MPV, maar daar stuiten we dan op het probleem dat je wel allemaal kunt zitten... maar waar laat je je bagage?? Wij willen de ruimte van een station met een extra zitplaats. Nergens te vinden dus. Ik zou zo de perfecte auto kunnen uittekenen, heeft er niemand dit probleem?

Marion

Reactie voor op de website?

39.18. re: bagageprobleem

Als je een 7 pers. midi-MPV (Zafira, Touran, Corolla Verso) neemt kun je een van de achterste stoelen neerklappen. Vaak nog voldoende ruimte voor bagage. Een Multipla heeft 6 zitplaatsen en voldoende bagageruimte. Ook al aan een dakkoffer gedacht??

McTenD

Reactie voor op de website?

39.19. Roestvorming Pregio

Ook onze Pregio (12-'98) kreeg behoorlijke roestvorming aan de deuren en achterklep.

Kreeg via de dealer toch mooi 2 nieuwe portieren, schuifdeur en achterklep gemonteerd voor 0,= euro!!!

H. Nawijn

Reactie voor op de website?

39.20. Reactie roestvorming Pregio

Inderdaad. Ook ik heb deze ervaring met de KIA Pregio. Veel roest van binnenuit.

ajj.kolster

Reactie voor op de website?

39.21. Nadeel

Wij hebben ook een dubbel cabine H100 diesel. Op zich bevalt ie prima, alleen vind ik het net een stuiterbal als het op drempels nemen aankomt. Omdat je bovenop de motor zit, vang je ieder hobbel zelf op. Ook (kleine) reparaties aan de motor kunnen heel moeilijk zijn. Zo moest bij ons vorige week een nieuwe accu geplaatst worden, die zit dus ergens half onder/achter de bestuurdersstoel. Je kunt overal moeilijk bij, het is nog een hele klus geworden.

Groetjes, Karin

Reactie voor op de website?

39.22. Kia pregio

Reactie op kia pregio. Wij hebben inmiddels onze 2de kia pregio (gezin met 4 kinderen) en die bevalt mij en mijn vrouw prima. De eerste pregio hebben we 5 jaar gereden zonder problemen. De nieuwe pregio die we nu rijden bevalt nog beter door de nieuwe 2.5 motor deze is veel stiller dan de pregio met 2.7 motor. Verder ken ik al 3 mensen die in hun H200 een nieuwe motor hebben hebben moeten plaatsen bij km standen van resp 60.000, 100.000 en 120.000 km.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de pregio meer ruimte, betere vering en rijeigenschappen heeft dan de H100 en H200. Een gemiddelde snelheid van b.v 130 km per uur is geen enkel probleem als je b.v op vakantie gaat.

met vriendelijke groet John

Reactie voor op de website?

39.23. 3 kinderzitjes naast elkaar?

Naast 1.5 jaar oude dochter kijgen we een tweeling. We overwegen een Chrysler Voyager of de Volvo 940, maar heb geen idee of er drie kinderzitjes naast elkaar inkunnen. Advies hieromtrent is zeer welkom.

Reactie voor op de website?

39.24. 3 kinderzitjes

Wij hadden hetzelfde probleem. Hebben een dochtertje van 3 en nu een tweeling van 6 weken. Let er op dat er achterin 3 x 3-puntsgordel zit, anders gaat het sowieso niet. Want zowel de twee 2 maxi cosies als het grotere stoeltje moeten met een 3 punts gordel vastgezet gaan worden. Bij onze ford station ging dat dus niet!

Tip: op de pagina www.autotrader.nl kun je alle specificaties van alle auto's terugvinden en kun je zien hoe breed de auto is. Zelf hebben wij nu een Opel Zafira gekocht. Op de middelste rij stoelen kunnen 2 stoeltjes (in het midden is het te smal voor een 3de stoel. Dan is er nog een 3de rij stoelen (2 stuks) die onafhankelijk van elkaar in te klappen zijn. Hier hebben wij er 1 van uitgeklapt waar dus een derde stoeltje staat. Je houdt dan nog redelijk veel bagageruimte over.

Succes ermee!

Brenda

Reactie voor op de website?

39.25. 3 kinderzitjes

Mijn zus heeft een Renault Espace van zo'n 5 of 6 jaar oud. Daarin kunnen 3 zitjes naast elkaar, heeft zij ook.

Linda.

Reactie voor op de website?

39.26. Re: drie kinderzitjes

hoi, ook wij hadden dat probleem. Wij hadden een fort escort station en de oudste zat in het midden en de tweeling aan de buitenkant in de maxicosi. Drie autostoeltjes op de achterbank was niet mogelijk omdat de stoeltjes breed zijn. Wij zijn toen overgestapt op een renault espace met veel plezier, veel ruimte en de kinderen kan je goed in de autostoeltjes zetten (hebben inmiddels 4 kinderen en dus hadden we toch wel "gemoeten").

succes met de keuze die je moet maken

Reactie voor op de website?

39.27. H100

De h100 is inderdaad best windgevoelig. Maar als er eenmaal iets in geladen is een extra gewicht van wat zal ik zeggen 200kg, dan loopt de bus al een stuk lekkerder. Echt het voordeel van een bus rijden is: Je hebt zo ontiegelijk veel meer overzicht op de weg! Je ziet alles al veel eerder, terwijl een ander voor je bijna op de voorrijder zit als deze in eenkeer moet remmen. Dan heb jij al lang je alarm lichten aangezet (jongens/meisjes rustig rijden kan gevaarlijk worden zometteen) Dus mijn voorkeur gaat zekers naar een bus.

Maar dan zou ik de h200 pakken als ik jou was, oke wel iets duurder maar met deze heb ik nauwelijks last van wind. Deze bus trekt geladen (1250 kg) net zo snel op als de h100 leeg is. Nou ja misschien iets sneller maar toch beter als de h100 geladen is dan.

Dion

Reactie voor op de website?

39.28. Citroën

Ik lees veel reacties over een hyundai en dergelijke, maar ik moet toch echt even zeggen dat voor een groot gezin (6 kinderen) er toch niets boven een citroën evasion gaat 8 persoons! Het is een echte MPV dus alle banken kunnen er zo uit, wel zo handig om schoon te kunnen maken ;o)!

Ik weet een ding zeker en dat is als die van mij de geest geeft dat ik dan weer voor een evasion ga!

Nikky

Reactie voor op de website?

39.29. Welke auto

We zijn een gezin met 4 kinderen 1 van 10 jaar en een drieling van 5 jaar. We rijden nu een peugot boxer, maar die raakt op en was grijskenteken. Dus wordt steeds duurder. Nu zoeken we een andere auto, het liefst iets met 2 en halfzits voorin. Heeft iemand een idee naar welke auto we kunnen gaan kijken?

Fam den Otter

Reactie voor op de website?

39.30. Kia Pregio

Ook wij rijden al jaren in een Kia Pregio. Roest is inderdaad een probleem, maar bagage niet. Met 3 kinderen kan er ook altijd nog een vriedinnetje mee. Laptop achter de middenstoel en de kids kijken achterin DVD's.

Met vijf fietsen en de nodige bagage, bijvoorbeeld frituurpan lach ik vele mensen uit met een fietsdrager.

Ook de beenruimte op de achterbank is meer dan bij een Hyundai. 140 km/h. lukt goed. Ligt goed op de weg, maar over een dam heb je denk ik altijd wel last van windgevoeligheid.

Ervaringen over roest en garantie hoor ik graag. Onze Kia is van mei 1999 en er moeten nu nieuwe deuren in, balen!

Fam. Kap

Reactie voor op de website?

39.31. Goede ervaring dubbel cabine

Beste familie Kap, Samen met mijn vriendin hebben we een samengesteld gezin met totaal 7 kinderen, waarvan er nog 4 thuis wonen en mee op vakantie gaan. Totaal 7 jaar een PREGIO gehad met een dubbelcabine.

Voordeel is t.o.v. de H. 100 / 200 dat KIA veel meer beenruimte heeft en zodoende ook grote kinderen / mensen achterin kan vervoeren. PREGIO is een ideale caravantrekker, vervoerde ons ruim 183.000 kilometer / hadden altijd voldoende bagageruimte en de auto had nagenoeg geen onderhoud nodig.

Nadeel is harde motorgeluid in de cabine, inmidels hoge wegenbelasting voor grijs kenteken (€ 99,= p/m) en forse afschrijving.

Theo

Reactie voor op de website?

39.32. Chrysler grand voyager

We zijn op zoek naar een mpv, met een voorkeur voor een chrysler grand voyager. Er worden hierop echter negatieve reacties gegeven. Graag wil ik van ervaringsdeskundigen weten wat hun ervaringen zijn. Alvast bedankt voor uw reactie.

Natasja

Reactie voor op de website?

39.33. Re. Crysler voyager

hi, de Chrysler Voyager is een fijne auto. Hij rijdt niet heel zuinig, (1:12) maar als je een beetje op je rijstijl let, kan je nog iets zuiniger, cruisecontrol aan op de snelweg, langzaam optrekken , goed laten uitrollen. de aanschaf is relatief goedkoop, voor een tweedehands CV betaal je veel minder dan voor een andere tank van die klasse.

Je hebt veel ruimte voor iedereen, je kan lekker zitten, het rijdt fijn omdat je wat hoger zit, dus een beter overzicht op de weg hebt.vooral de Grand heeft wat meer ruimte voor spulletjes achter de stoelen. we gooien zelf met vakantie ook veel onder de stoelen (die zijn vrij hoog).

En het is de moeite waard om verschillende garages af te gaan, t scheelt soms een paar 1000 Euro / kilometerstand / mate van onderhoud dan wel afgeragd zijn. geduld is een schone zaak.

Miep

Reactie voor op de website?

39.34. 7 personen en een rolstoel

Wij zijn een samengesteld gezin en zoeken ook een 7 persoons auto, maar er moet ook nog eens een rolstoel die niet inklapbaar is in de koffebak kunnen. We hebben nog geen auto kunnen vinden die daaraan voldoet.

Joukje

Reactie voor op de website?

39.35. H100

Wij hebben onze H100 12 jaar geleden nieuw gekocht. Met alle luxe van toendertijd erop. Dus met airco, elec ramen, centrale deurvergrendeling. Echter nog geen turbo. We rijden er ongeveer 25.000 km per jaar mee. Voordeel is de ruimte en het overzicht. Het rijdt veel makkelijke dan een auto. Ga er niet meer jakkeren, want dan rij je de versnellingsbak + motor kapot.

Fred

Reactie voor op de website?

39.36. H100

Ik rij nu bijna 7jaar met een H100; ik rijd zeker meer dan 30000km per jaar, rijd 3xper week met een 2-paardstrailer. Vind het een fijne auto. We zijn op zoek naar een andere auto, weet ook niet welke, mijn voorkeur gaat toch uit naar een bus. Het enige nadeel vind ik: de beenruimte is te klein van een H200. De H100 is inderdaad windgevoelig, maar ik rijd met de bus net zo makkelijk 140km. Ik ben zelf een vrouw maar vind een bus rijden, geen probleem.Zit hoger, heb beter zicht, in-parkeren gaat prima. Op vakantie: alles kan mee, fietsen, paardentrailer erachter. Gaat allemaal, alleen het optrekken wordt wat langzamer, maar het gaat wel, rustig op gang komen.

Els

Reactie voor op de website?

39.37. Kia

De kia is een goede auto met veel beenruimte en rijdt goed, maar er is een minpuntje hij maakt veel geluid. De Kia kan heel goed caravan trekken maar om er mee op wintersport te gaan is echt eng!

Matthijs

Reactie voor op de website?

39.38. Toyota Previa

Kies voor een toyota, google eens op TOYOTA PREVIA, geweldige kwaliteit en nog eens ruim ook! Kijk anders op TOYOTA PICNIC de voorloper van de previa. Geweldige auto's!

Maarten

Reactie voor op de website?

39.39. VW Caddy Maxi of Nissan Evalia

Reactie op Welke ?????

Wij verwachten volgend jaar onze 4e. En zijn nu aan het kijken naar een nieuwe auto, die we willen oprijden. We zitten te kijken tussen de Nissan Evalia acenta 1.6, voordeel goedkoper, nadeel bestuurders stoel niet te verstellen. Als alternatief meteen ook nadeel duurder 3300,- een Caddy Maxi trendline voordelen zijn: 47cm langer, zuiniger, acherdeuren ipv klep, bestuurderstoel te verstellen in hoogte.

Ben benieuwd over de meningen over beide wagens, waarom wel of niet voor de nissan of de vw kiezen ook gezien het feit dat we hem willen oprijden.

Elmo

Reactie voor op de website?

39.40. Lage wegenbelasting, koop een Multivan

Wij hebben een VW T4 Multivan, kostte slechts 7900 euro, rijdt op diesel, is een 7-zitter en vanwege het hefdak dat erin zit betalen wij slechts 39 euro wegenbelasting per maand! Wij hebben 'm bij Multivans.nl gekocht. En het is een Volkswagen dus oerdegelijk.

Groetjes,

Paula

Reactie voor op de website?

39.41. Mercedes Vaneo schuifdeuren en 1250 kg!

Wij hebben een voor onze drie kids een Mercedes Vaneo gekocht. We wilde de zekerheid van een betrouwbare (merk)auto. En hoewel hij het altijd goed doet heeft hij ons nu ook 1 maal in de steek gelaten.

Pluspunten:
- 3 kinderstoeltjes/maxicosi kunnen erin.
- lage wegenbelasting door zijn relatief lage gewicht.
- schuifdeuren (voor iedereen: dit is pas ware luxe).
- enorme laadruime, een fiets erin zetten is geen probleem!
- de mogelijkheid van een 6 en 7e stoel (je offert je dan je laadruimte op)
- hij haalt met gemak 145 en met een top van 155 a 160 (handig voor de autobahn).
- lage aanschafkosten. Het is het geflopte model van Mercedes waardoor hij goedkoop te verkrijgen is....

minpunten
- bijna alle onderdelen moeten van Mercedes zijn stukken duurder
- door het hoge model rijdt hij minder zuinig

Eugene

Reactie voor op de website?

39.42. Actueel overzicht auto's met 7 zitplaatsen

Als vader van een groot gezin (3 kinderen) ben ik vorig jaar op zoek gegaan naar een nieuwe auto. Ik was op zoek naar een auto met 7 zitplaatsen, ter vervanging van onze Opel Zafira. Ik heb veel informatie verzameld over beschikbare modellen en deze in een artikel geplaatst.

Het artikel is inmiddels een overzicht geworden van het actuele aanbod van auto's met 7 zitplaatsen. Je vindt het html hier .

Han Los

Reactie voor op de website?

39.43. Welke auto???

Ik ben zwanger van ons vierde kindje en als hij/zij geboren is hebben we toch echt een andere auto nodig. Aangezien wij daar allebei echt geen verstand van hebben, hoop ik het passende antwoord hier te vinden. Welke auto past het best bij ons?

-de kids zijn straks 0,2,6 en 8 jaar oud;
-we schatten dat de auto per jaar zo'n 15.000km zal rijden;
-..waarvan het overgrote deel mijn man alleen de auto zal gebruiken voor ritjes van en naar zijn werk (= klein stukje snelweg en verder voornamelijk binnen de stad)
-we hebben geen groot budget, dus zoeken een tweedehands die in verhouding bij onze rijstijl het voordeligst is in gebruik, onderhoud en wegenbelasting etc.

Wie kan ons helpen aan de gouden tip?

Alvast heel erg bedankt!

Marieke H2 13-10-2012 131012a Welke auto? Beste allemaal,

Wij zijn toe aan een andere auto, maar weten niet goed welke auto voor ons nu de beste is. Hoop hier mijn antwoord te kunnen vinden. We hebben drie kinderen en willen waarschijnlijk in de toekomst nog voor een vierde kindje gaan. Op dit moment zijn onze kids 5, 4 en 0 jaar. Mijn man gebruikt de auto ook voor zijn werk en daarmee zal de auto dus vaak binnen de stad worden gebruikt.

Ons budget is niet heel groot voor de aanschaf en qua kosten per maand (incl. geld opzij zetten voor de apk e.a.) is zo'n 300 euro per maand wel de max. Natuurlijk vinden we veiligheid ook belangrijk, dus een 7-zitter waarbij de achterste stoelen heel kwetsbaar zijn vind ik wat griezelig.

Wie heeft er tips voor ons? Alvast hartstikke bedankt!

Marieke

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Welke ?????

 1. Busje ook voor vrouw!
 2. Busje zeker voor mevrouw
 3. Volkswagenbus, ook voor een vrouw
 4. Ervaring met Chrysler Voyager
 5. H100 en de caravan
 6. Kia Pregio gebruiker
 7. Kia Pregio roest
 8. Dubbele cabine voor Nissan Vanette
 9. Advies voor dubbele cabine voor Nissan Vanette
 10. Bus kopen
 11. Busje ja of nee?
 12. Busje rijden
 13. H100
 14. Vrouw in bus
 15. Toyota picnic
 16. Ford Transit, aan te bevelen
 17. Bagageprobleem
 18. re: bagageprobleem
 19. Roestvorming Pregio
 20. Reactie roestvorming Pregio
 21. Nadeel
 22. Kia pregio
 23. 3 kinderzitjes naast elkaar?
 24. 3 kinderzitjes
 25. 3 kinderzitjes
 26. Re: drie kinderzitjes
 27. H100
 28. Citroën
 29. Welke auto
 30. Kia Pregio
 31. Goede ervaring dubbel cabine
 32. Chrysler grand voyager
 33. Re. Crysler voyager
 34. 7 personen en een rolstoel
 35. H100
 36. H100
 37. Kia
 38. Toyota Previa
 39. VW Caddy Maxi of Nissan Evalia
 40. Lage wegenbelasting, koop een Multivan
 41. Mercedes Vaneo schuifdeuren en 1250 kg!
 42. Actueel overzicht auto\'s met 7 zitplaatsen
 43. Welke auto???

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.