Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

13. De fietskar

Een goed overzicht van fietskarren vind je op de site Fietskarren.

Ouders Online geeft een heel goed overzicht.

En bij de fietserbond vind je ook informatie.

Reactie voor op de website?

13.1. Gebruik van de dolphin

In navolging van het verzoek om tips voor het gebruik van de Dolphin zou ik kunnen beginnen te melden dat je er vooral je kinderen mee kunt vervoeren. Wij hebben hem nu ruim anderhalf jaar en vervoeren er hoofdzakelijk onze kinderen in. Hij schijnt daar ook voor ontworpen te zijn. :-p

Overigens vraag ik me wel af hoe ik er in hemelsnaam twee baby's inclusief reiswieg in wring, want onze 'derde' blijkt een tweeling.

Soms gebruik ik de kar om boodschappen te doen maar met kinderen is dat vaak niet handig. Dat is vooral onhandig omdat het bagageruim achterin snel overladen is waardoor de kar achterover valt als de kinderen uitstappen. Zonder kinderen heb je een geweldig ruime prive-boodschappenwagen, maar dan slingert alles wel los in je wagen. Het enige dat daar niet tegen kan is glas en wij kopen zelden iets dat in glas is verpakt.

Bart

Reactie voor op de website?

13.2. Fietskar: Weber Ritchie

Mijn jongste twee kinderen vervoer ik in een Ritchie fietskar van Weber. Ik heb heel wat fietskarren bekeken van Dolphin, Burley, Kidcar etc, maar de Ritchie is echt de beste. Hij heeft een veiligheidskooi voor de kinderen en hij is afgeveerd. Wij gebruiken hem achter de tandem en dan gaat het allemaal nogal hard, maar de kids zitten er ook dan heel comfortabel in. Verder features zijn:

1. optionele kuipstoeltjes voor kinderen jonger dan 1 jaar. Mijn 10 weken oude dochter zit er heerlijk in. Zo gauw we ons in beweging zetten valt ze meteen in slaap.

2. een voorwiel zodat hij ook als wandelwagen, jogger of skater te gebruiken is.

3. extra koppelingen. Bij ons kan de kar achter iedere fiets. Heel handig als de een brengt en de ander ophaalt.

Het is een moordkar! Leuke site is dit.

Groeten, Toine

Reactie voor op de website?

13.3. De kinderfiets als aanhanger

Wij hebben begin dit jaar de "Follow Me" gekocht bij Wim Kok in Utrecht. Voor ons is dit de oplossing. Het voordeel van de Follow me is dat je hem mee kunt nemen en je kind zelf kan laten fietsen. Onderweg, als je kind moe wordt, kun je dan de kinderfiets aan je fiets hangen. De constructie is knap, degelijk en zeer stabiel. Op www.enfb.nl onder het kopje "Kinderfiets ombouwen tot aanhangfiets" vind je een foto en een korte beschrijving. Er staat daar overigens ook vergelijkende informatie over de gebruikelijke aanhangfietsen met een wiel.

Luuk

Reactie voor op de website?

13.4. Hema fietskar: fietsen met drie kinderen

Wij hebben een dochter en een jongenstweeling. Zodra zij zelf konden zitten hebben we een fietskar van de Hema aangeschaft.

Ik moet zeggen dat het dan nog niet mogelijk is lange afstanden te fietsen. Zitten is dan nog een inspanning. We hebben toen geen babyzitjes gekocht, ten eerste wist ik niet of ze pasten en ze zijn vrij duur. Ten tweede wandelde ik meer met de tweelingbuggy die toen nog niet te zwaar was om te duwen.

De zitting en rug zijn van stof en ik vind dit een modificatie waard. Een stevige zitting en rug is een verbetering die ik nog wil uitvoeren. Ook vind ik het jammer dat de dissel onder de fietskar gescharnierd moet worden alvorens deze in een wandelwagen omgebouwd kan worden. Je kan dit wel doen terwijl de kinderen in de kar zitten, dit vinden ze niet leuk maar er gebeurt verder niks, ze blijven keurig op hun plaats (veilig) en het duurt maar even.

Met een fietskar moet je wel op de balans blijven leten. Of dit bij ander merken beter is betwijfel ik maar indien je al je boodschappen achter in de bagage ruimte plaats dan valt de wagen om. Zware pakken dus verdelen onder de voeten en achterin. Boodschappen halen met de kinderen is beperkt of je gaat alleen met de kar met een klap kratje en een tas in de fietskar blijft alles op zijn plek en je kan hem tot de nok toe vullen.

Wat ik wel vervelend vind is dat er weinig kontakt is met de kinderen in de fietskar. Mijn dochter heeft altijd voorop de fiets gezeten, je kan alles wat er te zien is benoemen en gezellig praten, met de fietskar is dat niet mogelijk. Voor mijn gevoel echter is het veel veiliger dan een kind voorop en een kind achterop. De bouw van de fietsbestuurder heeft hier naar mijn mening wel veel invloed op. Door dit alles zo te benoemen bedenk ik mij dat ik moet proberen een van de jongens eens voorop de fiets te plaatsen en mijn dochter van vier in de fietskar met mijn andere zoon. Dan hebben opa, mama en papa allemaal een koppeling en deze kost minder dan 20 euro.

Het lijkt nu dat ik meer ontevreden dan tevreden ben maar het tegendeel is waar. Ik ben erg tevreden over de fietskar hij biedt zoveel mogelijkheden de auto wordt hierdoor minder gebruikt en mijn conditie verbeterd.

Onze tweeling is inmiddels twee jaar en we fietsen heel wat af al moet ik zeggen dat dit altijd in de directe omgeving is (bezoek, familie, vrienden, heen en weer naar school). Mijn maximale fietsafstand is nu een half uur fietsen heen (ongeveer +/- 10 km) even iets doen, winkelen, strand, visite etc. en dan weer terug. Vaak zit mijn dochter van 4 dan ook nog achterop.

Het is nu makkelijker ook met de fietskar te winkelen. De kinderen lopen allemaal zelf en een enkele boodschap is nog haalbaar zonder de kinderen gelijk kwijt te raken. De meeste winkels zijn niet geschikt om binnen te wandelen (uit mijn hoofd 85 cm breedt), zo wel stoor je hier vaak het overig winkelend publiek. Echter heeft de fietskar het voordeel dat de kinderen met hun grijpgrage handjes nergens bij kunnen, de zijwanden verhinderen dit. De dagelijkse boodschappen gaan in de supermarkt gewoon met twee kinderen in het winkelwagentje. Wat wel goed gaat is met de kinderen naar het strand of bos. De fietskar rijd je gewoon het strand op en in het bos is een flinke wandeling weer mogelijk. Zonder met de buggy vast te lopen in een slecht pad of dat er weer eens geen parkeerplek voor de auto te vinden is.

Hij past in het geheel in onze auto (ja dan moet je wel een volvo 940 hebben) maar inklappen is eenvoudig en kost weinig tijd.

Mijn dochter is nu vier en wil zelf naar school fietsen. Uiteraard gaat dit nog niet allemaal vlekkenloos. Door de tweeling in de fietskar mee te nemen kan ik mijn fiets gewoon even neerzetten zonder dat kinderen in fiets zitjes met fiets en al kunnen omvallen terwijl ik mijn dochter help. Zelfs als de fiets omvalt blijft de fietskar gewoon staan.

Voor de fietskar moet je wel plek hebben hij past niet door een gewone deur. Bij ons staat hij in de garage, waar geen auto meer in past. Een standaard tuinhek gaat ook niet. Elke keer in en uitklappen is niet praktisch.

Wat belangrijk is dat je zelf op verantwoorde wijze aan het verkeer deelneemt, let op de route die je kiest. Neem ruim de tijd om over te steken het is zwaarder dus snelheid maken kost meer tijd. En boven al wees een ervaren fietser. Heb je lange tijd niet gefietst pas dan maar op want veilig fietsen doe je niet zomaar!

Ik wens iedereen heel veel succes gewenst met de keuzes die je maakt.

p.s Graag zou ik nog willen weten of iemand ervaring heeft met een kind van vier tot zes dat zonder zijwieltjes fietst over groter afstanden in kombinatie met een ouder+fietskar. Eenmaal heb ik een volwassenenfiets met daarachter een trail-bike (kinderfiets zonder voorwiel gekoppeld aan de ouderfiets) met daarachter een fietskar zien rijden. Ik vroeg me af of dat nog wel kan, naar mijn mening is dat toch te lang.

Dan maar ouder met twee kinderzitjes en een trail-bike maar dat kan niet want de koppeling van de trailbike zit onder het zadel, oplossing?

met vriendelijke groet Marleen

Reactie voor op de website?

13.5. Reactie op fietsen met 3 kinderen

Hoi Marleen,

Er zijn ook aanhangfietjes die je aan je bagagedrager kunt monteren, waarbij een achterop stoeltje dan ook nog mogelijk is. Er zijn twee systemen de ene is van Burley. Kijk maar eens op www.burley.com of hier (hiervan weet ik niet zeker of een achterop stoeltje nog kan, maar de bevestiging van de aanhangfiets zit wel aan je bagagedrager, dus dat zou je even kunnen informeren.)

De tweede heb ik gezien op de site van Moederfiets. Hierbij wordt jou eigen bagagedrager vervangen door een speciale, waar dus de aanhangfiets aan kan, en een achterop zitje is hierbij zeker mogelijk. Op de site van moederfiets staat ook nog een leuke aanhangfiets waar je twee kinderen op kan laten fietsen, misschien leuk en handig voor je als je jongens wat ouder zijn.

Succes ermee ik hoop dat je hier wat mee kan.

Groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

13.6. Fietskarren

In Nijmegen is een winkel met een zeer uitgebreid assortiment, Deze mensen doen ook niet moeilijk als je wil passen. Let bij de aanschaf vooral op beenruimte voor de kids. Wij hebben sinds april een roady roller en die bevalt heel erg goed voor het vervoer van een ouder kind en een baby. Succes

Paul

Reactie voor op de website?

13.7. Follow me

Wij hebben deze zomer ook een follow me bij Wim Kok in Utrecht gekocht en zijn daar zeer tevreden over. Uiteindelijk is het de goedkoopste manier om met aanhangfiets en toch nog een stoeltje achterop te fietsen. En het voordeel is dat je de eigen kinderfiets als aanhangfiets gebruikt. Scheelt weer een hoop ruimte in de schuur.

En wat nog leuker is om er een keer mee te gaan fietsen zonder dat je kind er op zit. De mensen weten echt niet wat ze dan voorbij zien gaan.

Mirjam

Reactie voor op de website?

13.8. Fietskarren een riskante zaak.

Steeds meer zie ik gezinnen met een fietskarretje en dan houd ik mijn hart vast. Een paar jaar geleden heb ik de politie gebeld en gevraagd of er kinderen in een fietskarretje vervoerd mochten worden. Het antwoord was een duidelijke nee. Er werdt me gezegd dat als er iets gebeurd de kinderen in het fietskarretje de eerste waren die verongelukken. Dat karretje is zeer onstabiel en zelfs met slecht weer nog gevaarlijk.

Ik ben toen verder gaan snuffelen en via een tip heb ik nu al een paar jaar een dubbelzitje voor achterop. Zeer veilig en zo kan ik toch 3 kinderen op de fiets vervoeren. Ik wil de mensen erop wijzen dat een fietskar gevaarlijk is en met een ongeluk of plotselinge beweging de kinderen als eerste de dupe worden.

Ik hoop alleen dat de ouders goed nadenken wat ze doen en de fietskar gebruiken om boodschappen in te vervoeren!!!

José

Reactie voor op de website?

13.9. Vervoer op fiets altijd gevaarlijk

Hallo José en Tineke,

Wij hebben nu ruim een jaar een fietskar. De kidcar van Vogel. En ik moet zeggen, ik wou dat ik die al veel eerder had gekocht. Het is een geweldig ding, kinderen zitten er prima in (met gordels, dus ze kunnen er niet zomaar uit) en is zeer ideaal voor vervoer van meer kinderen. Maar niet alleen als je drie of 4 kinderen wilt vervoeren per fiets. Ik gebruik hem ook met maar 1 (dan zet je de gordels in het midden). Daarnaast kun je nog zoveel andere dingen meenemen omdat ie zeer ruim is.

Wat betreft het gevaarlijke waar José het over heeft, ben ik met haar eens dat in geval van een ongeluk het niet zo safe is. Maar dat geld voor elk fietsstoeltje. Als je met de fiets een ongeluk krijgt ben je niet beschermd. Maar met een fietskar ben je veel stabieler dan met een kind voor en achterop. Laat staan 2 kinderen achterop. Mij lijkt dat nog gevaarlijker. Heb je dat ook bij de politie nagevraagd?

Fietskarren kunnen niet zomaar omvallen. De kinderen zitten ruim en in geval van regen ook nog droog. Er is al eens eerder een discussie over kinderen op de fiets geweest, dat ging o.a. over draagzakken. Daar heb ik ook al gereageerd dat niet iedereen een auto heeft.

Tineke, als je een fietskar wilt, raad ik je die van harte aan. Ze zijn weliswaar prijzig, maar echt geweldig. Eenmaal zo'n ding en je wilt niet anders meer. Ze zijn ook heel fijn als je een baby wilt vervoeren. Die kan dan in de maxi cosi (er zijn tegenwoordig ook speciale klemmen in de handel om die goed vast te zetten). Wij hebben de kidcar, maar de Dolphin van Winther is ook geweldig, die kun je vrij makkelijk ombouwen tot 'kinderwagen'. Ga naar een goeie fietsenzaak en laat je voorlichten zou ik zeggen. Ik ken meer mensen met zo'n karretje en we zijn allemaal enthousiast (behalve over de prijs, maar ja dat zij zo). Soms kun je er tweedehands aankomen.

De kidcar van Vogel is minder duur dan de Dolphin maar is dan ook minder handig. De kidcar is bijv. breder en kan niet door iedere deur! Wij hebben de poort verbreed zodat ie i.i.g. de tuin in kon en nu staat ie onder een afdak. Als we hem in de schuur willen hebben moeten we hem inklappen. En als je elke keer als je hem nodig hebt hem moet in en uitklappen is dat niet zo handig. Neem de maat van je poort op (Als je een garage hebt heb je geen probleem). Ik wens je veel succes met beslissen. Maar ik zou zeggen: doen!

Groetjes, Marga

Reactie voor op de website?

13.10. Tandems

In de vragen over tandems wordt de speciale tandem voor kinderen genoemd waarbij het kind voorop zit. Dit werkt goed maar beperkt de bruikbaarheid van de tandem.

Ter overweging: plaats zogeheten "kiddy cranks" achter op een gewone tandem. Dit is een extra trapstel dat ruwweg halverwege de zitbuis (= de staande buis) wordt bevestigd. Met een extra ketting + tandwiel komt een verbinding met de bestaande aandrijving tot stand. Rond het kind maak je met 2 racesturen en wat buismateriaal een soort van "kooi" en rijden maar. Het kind zit op de standaard zadelhoogte en kan dus goed om zich heen kijken. In een later stadium kunnen de "kiddy cranks" eraf en kan het kind op de normale trappers verder fietsen (eventueel crankverkorters monteren).

Prijzig, maar heel mooi alternatief is een tandem met superlage achterzijde kopen/laten bouwen.

Met vriendelijke groet,
Marten

Reactie voor op de website?

13.11. De fietskarrenspecialist

Kijk bij de Fietskarrenspecialist voor veel informatie over fietskarren.

Reactie voor op de website?

13.12. Het verkeer is kortom altijd gevaarlijk

Ik kan niet anders dan me bij Marga aansluiten. Ikzelf heb de fietskar aangeschaft omdat wij thuis vroeger op een provincieweg woonden waar ik verscheidene kinderen heb weten sterven die achterop de fiets zaten. Steeds hetzelfde scenario. De mama valt met het kind op de weg en dan de dode hoek van die vrachtwagen, brrrr. Je moet dan nog extra evenwicht oefenen wat met een fietskar niet hoeft. Als ik met mijn fiets val, blijft de kar netjes staan. De auto's nemen veel meer afstand.

Ik denk dat ieder voor zich moet uitzoeken wat het veiligst is, maar ik voel me stukken zekerder met de kar. Als je geen ongeluk wil, kan je jezelf beter opsluiten tegenwoordig.

Veerle

Reactie voor op de website?

13.13. Tweedehands bakfiets

hoi,

Wij hebben een bakfiets gekocht. Tweedehands, via Ebay, anders zijn die dingen namelijk verschrikkelijk duur. Mischien is dit ook een oplossing voor anderen met een groot gezin. Ik zal er een paar foto`s bij doen:

foto 1
foto 2

groetjes Joyce

Reactie voor op de website?

13.14. Dubbelzitje achterop niet gevaarlijk?

In reactie op de mededeling dat een fietskar achter de fiets gevaarlijk is, wil ik de volgende vraag stellen: Is het dan niet gevaarlijk om twee kinderen achterop te vervoeren?

Bij diverse fietszaken werd mij het monteren van een dubbelzitje achterop afgeraden omdat de fiets niet gebouwd is op zo'n zware belading achter het middelpunt. Ik merk nu al (met 1 voorop en 1 achterop) dat plotselinge en heftige bewegingen van de kinderen mij uit mijn evenwicht halen.

Mian

Reactie voor op de website?

13.15. Het begrip 'gevaar'

Beste Sonja,

Waarop zijn jou vooronderstellingen gebaseerd? Als je ervan uitgaat dat je kinderen per fiets wilt vervoeren dan zijn er een aantal opties. Waarschijnlijk is een bakfiets de meest veilige optie en de meest kostbare. En dan heb ik het nog niet over de ruimte die het ding inneemt. Alternatieven voor het vervoeren van meerdere kinderen op één fiets zijn de zitjes voor- en achter op de fiets en de fietskar. Rekening houdend met de vooronderstelling dat je hiermee ook de dagelijkse boodschappen wilt halen e.d.

Mijns inziens moet je jezelf dan niet de vraag stellen of kinder fietskarren 'gevaarlijk' zijn maar vraag je je af welke gevaren je met kinder fietskarren loopt en welke gevaren er zijn met het gebruik van de voor- en achter zitjes. Verder is de vraag hoe deze gevaren zich tot elkaar verhouden en welke gevaren/ ongelukken het meest voorkomen. Ik ga er gemakshalve vanuit dat ouders die met hun kinderen fietsen zelf voorzichtig zijn in het verkeer. Het gevaar zit hem dan ook m.n. in het gedrag van de andere weggebruikers en het op- en afstappen bij de twee varianten.

Ik vooronderstel dat het op- en afstappen bij kinder fietskarren weinig problemen opleverd terwijl dat nu juist zo gevaarlijk is bij zitjes op de fiets. Volgens een zwitsers onderzoek zouden fietskarren, bij een vergelijkend onderzoek, veiliger zijn dan kinderzitjes op de fiets. Fietskarren voor kinderen zijn zo ontwikkeld dat (bij een botsing met een auto) de bak niet onder de auto schuift maar voor de auto uitschuift. Niet dat de gevolgen erg prettig zijn uiteraard maar m.i. wel een belangrijk gegeven. Het feit dat je kinderen dicht bij je zitten, op de fiets, wil nog helemaal niet zeggen dat ze dus ook veiliger zitten ook al lijkt dat gevoelsmatig zo. Wat betreft het gegeven dat jij de politie gebeld hebt. Ik vind dat geen steekhoudend bewijs. Wat heb jij de politie precies gevraagd?

Geen mens zal beweren dat fietskarren voor kinderen veilig zijn. Maar vraag je hen of de kinderzitjes op de fiets veilig zijn dan zullen ze hetzelfde zeggen. Vraag je een agent waarmee de meeste ongelukken gebeuren dan is dat toch echt bij het op- en afstappen van de fiets waarop één of twee kinderzitjes zitten. Er was even geen goed fietsenrek of er zaten teveel zware boodschappen in de linker fietstas of bij het eraf tillen van het ene kind ging de fiets om met het andere kind er nog in. En heb je wel eens, met glad weer en neerslag, met twee kinderen op de fiets en de boodschappen in de tassen gefietst? Een dodemansrit.

In een fietskar kunnen ook veel meer boodschappen en je hebt dan meer ruimte in de fietstassen. Met een fietskar hoef je dus ook minder vaak erop uit. Dan zijn er dus ook minder risico's. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik denk dat mijn bijdrage wel duidelijk is.

Groeten, Mark

Reactie voor op de website?

13.16. Niet gecharmeerd van fietskar

Hallo Mark,

Je schrijft boven jou stukje: "Beste Sonja", dit moest zijn "beste Jose", aangezien je reageert op een stukje van Jose. (Dit om verwarring te voorkomen!)

Verder wil ik even kwijt, dat ik 2 kinderen achterop de fiets vervoer (incidenteel en slechts kleine stukjes!) en dan ook een kindje voorop. Het probleem van op- en afstappen van de kinderen heb ik vergemakkelijkt door er een dubbelpotige standaard onder te monteren (soort bormmerstandaard!) Dit werkt prima! En, nee, als ik 3 kinderen op de fiets vervoer, neem ik geen boodschappen mee! Die haal ik lopend (of met de auto) en daarvoor gebruik ik de kinderwagen of de bolderkar! (ook ideaal! Kan veel in!)

Verder ben ik niet gecharmeerd van een fietskar. Ik heb er een gehad hier in de stad, moet je eens proberen met 'tig verkeersdrempels, telkens een "zucht" mee als je over zo'n grote hobbel gaat! Bovendien is hier soms het fietspad autovrij gemaakt door aan het begin en einde een paaltje te plaatsen, waar de fietskar niet tussendoor kan! Ook is mijn ervaring dat automobilisten niet rekenen op een aanhanger achter de fiets en dus te vlug achter je langs willen (oeps!.... en karretje,.... bijna raak!) En dat ondanks het feit dat er op de kar een vlag stond!

Wij hebben hem dan ook snel van de hand gedaan! Het was ook veel te omslachtig om dat ding door het huis, voor op straat te krijgen: fiets omrijden, kar uitvouwen en aankoppelen, kinderen opsnorren in huis, en in de kar zetten! Moet je nagaan als er dan op de terugweg ook nog boodschappen uit moeten! Nee, ik ging er aleen maar minder door fietsen!

Groetjes van (de echte) Sonja! hihihi!

Reactie voor op de website?

13.17. Fietskar is veilig en handig

Wij hebben nu al jaren een fietskar, voor onze twee jongens van 4 en 2 jr. Hij gaat altijd mee op vakantie en hij is ideaal in het gebruik. Destijds is deze kar goed getest door de ANWB. Daarnaast hebben we een zeer veilge koppeling aan de fiets. Omkantelen is onmogelijk. De kar is door het omdraaien met een simpele handeling van de voorwielen om te toeveren tot een tweepersoons buggy.

Het laadvermogen is zo'n 50 kg. Dus in de laadruimte achter de kinderen kunnen ook nog een hoop boodschappen. Wij gaan dus vaak met de fiets winkelen en hebben nooit parkeerproblemen. Tevens is hij met een simpele handeling in een tel ingeklapt en past in de kofferbak van een middenklasse auto.

Ongelooflijk hoeveel positieve reacties wij op onze kar met kinderen in binnen- en buitenland al hebben gehad. Absoluut een aanrader!

Rien en Jacqueline

Reactie voor op de website?

13.18. Ervaring met fietskar

Wij hebben 5 jaar de Charriot chauffeur gebruikt voor onze 3ling. We hadden er 2 in de kar, 1 achterop en 1 voorop. Hij is wel duur. Maar ik raad deze zeer aan. Wij hadden daarbij ook de zwenkwielen zodat we deze zeer veel als wandelwagen konden gebruiken. Daarbij is hij heel compact en zeer licht van gewicht. Deze kar kwam 5 jaar geleden als beste uit de test van de ANWB. Wij hebben er erg veel plezier van gehad. Hij is het waard in zijn prijs.

d.H.

Reactie voor op de website?

13.19. Met z'n 3en op 1 fiets

Onverantwoord noem ik dat. Eentje achterop en eentje op het stuur. Zelf heb ik het ook moeten doen maar eigenlijk is het onverantwoord. Sturen is een kriem en je bent helemaal niet meer zo wendbaar.

Dat de "politie" zegt dat er niemand in een fietskarretje vervoerd mag worden is niet de waarheid. Er zijn daar helemaal geen regels over. Om helemaal veilig te zijn heb ik van mijn fietsaanhanger een soort riksja gemaakt.

Nu zie ik mijn kinderen zitten en met z'n drieen naast elkaar. Ik voel me veiliger in het verkeer en ik ben zeer wendbaar.

Stefan

Reactie voor op de website?

13.20. Veilige fietskar

Hallo,

Ik heb je article gelezen! Ik ben niet met je eens! Ik fiets al 3.5 jaar met mijn Burley fiets kar. Ik werk zelf in een ziekenhuis op de rontgen afd. hoe vaak moet foto's maken van het kindje dat achter zit met zijn voet tussen de spaken is gekomen! Of ook de moeder die is uitgegleden door de sneeuw of regen. Foto's van de schedel, sleutelbeentjes, onderbenen, etc.... lees anwb kampioen. De fietskar is de veiligste manier om kinderen te vervoren met de fiets.

gr, andrew

Reactie voor op de website?

13.21. Ervaring / test fietskarren

Hoi medefietsers_met_kinderen,

Zoals een aantal onder jullie fiets ik ook regelmatig met een kinderkar achter de fiets rond. Wij hebben 'em, een Burley DLite, gekocht toen onze dochter een paar maanden oud was en ze een dag bij vrienden aan de andere kant van Utrecht kon komen. Met de auto is dit niet te doen, en een maxicosi achterop de fiets zagen we ook niet zo zitten. Deze wiebelt nogal, vering is niet gedempt en heeft een heel hoog zwaartepunt.

Via internet waarschuwden een aantal mensen om een kinderkar vooral niet te laat te kopen... Het vervoer van een baby met maxicosi in de kar is ideaal en heel veilig (niet omvallen, veiligheidskooi) zoals een aantal hier al reageerden. Nu hebben we een tweede en het blijft handig. In de stad wel oppassen met paaltjes, (gemeenteambtenaren fietsten zelf nooit, daar lijkt het in ieder geval op...) en drempels, en op grotere afstanden zou ik geen alternatief weten. Er gaat veel bagage in (hangt van kar af) en hij blijft zeer stabiel, ook met hoge snelheden en zware belasting.

Voor meer informatie heeft de fietsersbond deze zomer een test gedaan (hebben we ook aan meegedaan) en deze is te vinden op www.fietsersbond.nl. Deze test is zeer uitgebreid en met echte gebruikerservaringen, waarbij zeer duidelijk ook verschillen tussen de karren boven water komen.

groeten, Peter

Reactie voor op de website?

13.22. Onze ervaring met de Kidcar

Wij hebben ongeveer 6 jaar geleden een kidcar comfort gekocht. In eerste instantie als bagegewagen om mee op vakantie te gaan. Sinds 2 jaar hebben we er een kleintje bij (de oudste 2 kinderen zijn nu 14 en 12 jaar) en gebruiken we de kar dagelijks als fietskar.

Eerst hebben we de auto-maxicosi erin gezet, zitting bodem losgemaakt en dan met spanbanden de cosi vastgezet. Dat ging fantastisch. Nu hij gewoon zelfstandig kan zitten zit hij als een prins midden in de kar. Omdat ik bijna moet bevallen gaan we nu op zoek naar een babyschelp, want een cosi en een 2 jarig kind dat past niet naast elkaar.

Wij zijn tevreden over de fietskar. We hebben wel twee nieuwe koppelingen gekocht voor zowel mijn fiets als die van mijn man. Bovendien is deze koppeling beter. Het is een kogel-koppeling, waardoor de kar nooit kan vallen als de fiets omvalt. Wij hebben ook nooit problemen gehad met veel boodschappen achterin.

Ik zelf vind het een prima vervanging voor de stoeltjes aan en op de fiets. Patrick leest een boekje, drinkt zijn beker leeg, eet een appel, zit uit de wind, kan lekker in slaap vallen, enz enz. Wij wonen in de polder met veel wind, dus hij zit heerlijk beschermd. Veel last van paaltjes hebben we hier niet, dus ik kan niet aangeven of een kar in de stad ook prettig is.

Omdat het al een 'oude'versie is, hebben we geen 3e wiel. Ik mis het ook niet. Er zullen nu ook wel betere, meer geveerde wagens zijn. Er heeft ooit een test gestaan in de consumenten gids, dacht ik. Als ik het kan terugvinden mail ik nog wel even.

Veel fietsplezier allemaal. Joan

Reactie voor op de website?

13.23. Veilige fietskar

Als reactie op de vele vragen rondom fietskarren wil ik graag onze ervaring met jullie delen. Inmiddels gebruiken we al twee jaar de Dolphin van Winther en hij bevalt ons zeer goed. De kuip is royaal dus voldoende zitconfort voor twee kinderen. Daarnaast is hij door de knalrode kleur, de hoogte/grootte en het opvallende vlaggetje goed zichtbaar. Ik gebruik hem achter een moutainbike waarop ik nog twee bobikes/kinderzitjes heb gemonteerd. Het is een hele optocht, maar als je zelf oplettend blijft, zijn de risico's op ongelukken beperkt. Als je de wielen er vanaf klikt past de fietskar in z'n geheel in een Volvo stationwagon.

Hoop dat jullie wat aan deze tips hebben. Succes! Jacco

Reactie voor op de website?

13.24. Wat te doen met 3 kinderen onder 4 jaar?

A.s. woensdag 21 januari beval ik van mijn 3e dochtertje. Mijn andere 2 dochters zijn 3 en 2 jaar oud en gaan beide naar de peuterspeelzaal. Hoe kan ik ze het beste alledrie vervoeren? Het liefst met de fiets, maar een fietskar? Dubbele zitjes? Wat is het veiligst, gemakkelijkst en fietst het licht?

Mijn voorkeur gaat uit naar een fietskar, maar de jongste moet er samen met de baby inpassen. Met welke fietskar kan dit? En wat is beter, maxi cosi of babyschaal? En wat is een goede maar goedkope fietskar? Is tweedehands verstandig, of is nieuw beter?

Jessica

Reactie voor op de website?

13.25. Overkapping vervangen

Wij hebben 8 jaar geleden een kinderfietskar gekocht en willen het doek graag vervangen of de kar ombouwen tot een bagagekar. Heeft iemand hier ervaring mee?

Vriendelijke groeten Corine

Reactie voor op de website?

13.26. Re: babyschelp in Burley D'Lite

Hallo Karolien,

Misschien wel een beetje late reactie, maar vast nuttig voor andere lezers. Het monteren van de babyschaal gaat vaak een beetje omslachtig, zelfs de importeur van Burley weet het niet zo goed!

Het riempje vooraan, bij de voetjes, hebben we over de volle breedte van de kar gespannen, ik dacht over de "hoogste" buis. Omdat we de schaal naar een kant hebben geschoven, heb ik in het midden van het spanbandje een blokje rubber geschoven (onder het schaaltje) om te voorkomen dat het schaaltje scheef gaat hangen.

Het bovenste bandje dient dan alleen om het zitje op z'n plaats te houden. Ik kan me herrinneren dat we dat bandje door een van de lussen van de veiligheidsriempjes hebben gehaald.

Je moet er een beetje handigheid in krijgen, maar het kan goed, zeker in vergelijking met andere fietskarren. Ik kan me ook herrinneren dat de latere versies van de Burley (na 2000 of zo) een iets ruimer zitgedeelte hebben, waardoor het schaaltje er wat makkelijker inligt en beter op het echte zitje steunt.

Succes, en veel plezier,
Peter

Reactie voor op de website?

13.27. Aanhangfiets

Wij hebben onze aanhangfiets nu zo'n anderhalf jaar, eerst hebben we zo'n fiets gehuurd, en daarna hebben we er zelf een gekocht. Als vierjarige kon onze zoon mooi meefietsen. Nu is hij bijna zes en van de zomer gaat de aanhangfiets (FLYKE, zonder versnellingen) zeker weer mee. Zowel op vakantie als bij andere fietstochten is het een uikomst. Je kunt zo met je kind langere afstanden afleggen en een hoger tempo aanhouden. Nadeel is dat je hem niet zo goed in de gaten kunt houden, dat doet mama dus die ernaast of erachter fietst.

Ik denk dat onze zoon tot zijn zevende wel op de aanhangfiets kan, daarna wordt hij denk ik te zwaar. Je voelt namelijk elke beweging in je stuur, maar daar wen je wel aan. En dan is het echt plezier voor twee.

Henk

Reactie voor op de website?

13.28. Sparta amazone en winther dolphin fietskar

Ik rij al drie jaar rond met deze combinatie fietskar en moederfiets, inmiddels met vier kinderen. Je kan heel goed een maxi-cosi vast maken in de fietskar, en als je met vier kinderen erin en erop rijdt is het geheel zeer stabiel en goed voor je conditie, ik zou niets anders meer willen. Je kan ook nog ruim je boodschappen en of schooltassen erin doen en in koude tijden een lekkere warme deken over je kinderen doen evt. in combinatie met een kruik voor barre winters.

Petra

Reactie voor op de website?

13.29. Follow me ook voor kind van 7 jaar?

Die Follow Me lijkt me wel wat, omdat ik dan het fietsje van onze Tom (7) eraan kan hangen en dat weer los kan laten als hij zelf wil rijden. Nu vraag ik me wel af of hij (25 kg) niet te zwaar naar links of rechts aan je gaat hangen. Kortom: hoe stabiel is die Follow Me?

Zeer bedankt! Sam

Reactie voor op de website?

13.30. Hema kar helemaal super

Ik heb de hemakar nu ruim een jaar en ik vind hem helemaal super. Ik heb hem gebruikt vanaf dat mijn kinderen 9 manden waren en altijd met veel plezier gefietst. Het handige vind ik dat je hem ook als wandelwagen kunt gebruiken. Gisteren bijvoorbeeld was het slecht weer en mijn mannetjes zijn nu zo groot (21 maanden) dat ze de regencape van de wandelwagen aftrekken. Bij de hemakar lukt dat ze niet en ze zitten erg goed beschermd tegen de felle wind die er deze dagen regelmatig is. Echt ervaring met de babyschaal heb ik zelf niet, maar ik heb wel ouders gehoord die er erg positief over waren. Misschien kun je eens kijken op de site www.fietsersbond.nl onder kopje kinderkarren.

Veel plezier in ieder geval, Cindy

Reactie voor op de website?

13.31. Oplossing

Je kunt het koppelstuk gewoon naar voren laten en dan kun je prima wandelen, tenminste dat doe ik altijd. Je kunt eventueel een standaard aan de achterzijde van de fietskar bevestigen zodat hij niet achterover kiept.

Cindy

Reactie voor op de website?

13.32. Veilgheid?

Vervoer op de fiets is inderdaad in principe onveilig, maar in de fietskar absoluut veiliger dan op de fiets:

Paul

Reactie voor op de website?

13.33. Fietskar in auto?

Wij probeerden vandaag om een dolphin xl in onze toyota corrolla van 9 jaar oud te stoppen. Lukt niet! De kar is te lang (1.10m) optie: op het dak!

Mirjam

Reactie voor op de website?

13.34. Fietskar koppelingen

Ik heb zojuist een weber koppeling aan mijn fiets en dolphin gezet. De kar staat niet symmetrisch achter de fiets, maar een beetje naar links. Tussen paaltjes mikken en met je eigen (fiets)voorwiel midden tussen de paaltjes mikken is dan niet de goede aanpak en kan brokken geven. Dat een beetje naar links staan hoort zo volgens de fietsenmaker, want zou het bochten naar rechts maken gemakkelijker maken. Hebben anderen ook deze ervaring?

De mate van naar links hangen wordt bepaald door de lengte van het rechte stuk (dat bij de fiets-as of het fietsframe begint). Bij de weber koppeling komt er naar mijn gevoel door het slot nog extra stuk "rechtdoor" bij wat naar mijn herinnering bij het proefrijden met de een standaardkoppeling niet was.

Een hema kar zag ik gisteren wel netjes in het midden? Rijdt dat niet veel gemakkelijker?

Marco

Reactie voor op de website?

13.35. Follow me fiets aanhanger

Hoi

Ik zoek een bouwtekening van een aanhangfiets die koppelt aan de bagagedrager zodat stoeltjes achterop of bagage drager achter op nog mogelijk is. Aan de hand van deze bouwtekening zou mijn handige zwager (werkt in de metaal) vast iets kunnen fabriceren. Wie weet raad? Daarnaast reageer ik op Luuk met vragen over de Follow Me

Ik heb je positieve verhaal over de follow me gelezen. Ik zelf heb de follow me uitgeprobeerd op het parcour van de kleine aarde in Boxtel. Helaas was de meneer/mevrouw die normaal gesproken het fietsen uitproberen begeleid er niet. Misschien kwam het daardoor dat wij de follow me voor onze toen 4 jarige dochter (16 kilo) niet zo stabiel vonden.

Wij willen deze zomer gaan trekken met tent en kinderen (deze zomer: 6, 4 en 2 jaar) Ik heb de volgende vragen:
-heb je ervaring met bagage achetrop en de follow me,
-heb je ervaring met trek fietsen (hybride 28" met versnelling) en de follow me?

graag hoor ik je reactie. Alvast bedankt!

groet Cok

Reactie voor op de website?

13.36. Tips voor het karretje

Hoi, ik ben Jaco. Ik geef een tip, je moet als je de bocht om gaat er tegenaan rijden, en dan pas sturen. Dan kan je er in een keer door.

Reactie voor op de website?

13.37. Bodem Hema fietskar vestevigen

Wij hebben vorig jaar ook een fietskar bij de Hema gekocht. Voornaamste reden om voor deze kar te kiezen was de prijs en de onzekerheid of we 'm wel frequent zouden gebruiken. De merkkarren zijn mijns inziens belachelijk duur: ongeveer de prijs van een goede nieuwe fiets.

In eerste instantie gebruikten we de kar voor ons 4 jaar oude dochtertje, en dat ging prima. December 2002 werd ons zoontje Tim geboren. Ten gevolge van tweemaal een hersenvliesontsteking heeft hij een forse motorisch achterstand, waardoor hij onvoldoende zitbalans heeft om in een fietsstoeltje vervoerd te worden. Van kennissen had ik nog een oud fietsstoeltje liggen: een onmogelijk groot kuipvormig ding, die op een fiets niet meer gemonteerd kon worden, maar waar Tim wel redelijk goed in zat. Ik wilde dit stoeltje in de hema fietskar maken, maar deze heeft een zachte bodem van tussen het frame gespannen kunststof, dus dat kon niet. Op een simpele maniet is de bodem van de kar wel te verstevigen. Na losschroeven van de zitting kun je op het frame eenvoudig een houten mutiplex plank monteren (wel goed verven, anders rot het weg), waarna je de kunsstof zitting met wat langere schroeven weer terug kunt zetten. Een stel gaten door de nieuwe bodem van de kar en het fietszitje zit nu met twee lange slotbouten en vleugelmoeren stevig in de kar vast, en is in een minuut te verwijderen. Tim zit er prima in.

Wanneer we een dure kar met een harde schaal (zoals bijvoorbeeld de Dolphin) hadden gekocht dan was dit niet nodig geweest, maar daar was ik misschien ook niet zo snel in gaan boren.

Mogelijk dat anderen iets aan deze tip hebben

Hans

Reactie voor op de website?

13.38. Dolphin fietskar

Wij hebben onze tweeling vanaf de geboorte al in de kar liggen en dat gaat prima wanneer je hem achter de fiets hangt dan is het wel verstandig om een fiets met versnellingen te gebruiken

We hebben de rugleuning losgehaald en naar achteren verplaatst. De vloer hebben we gevuld met schuimplaten van geluidsisolatie (verkrijgbaar bij de bouwmarkt) en de kids in hun reiswiegjes naast elkaar gelegd, beetje wringen maar het gaat.

Bert

Reactie voor op de website?

13.39. Verkoop fietskarren

Hallo,

Wij verkopen landelijk en lokaal fietskarren van de merken InStep en Schwinn, fietskarren met een goede (Amerikaanse) kwaliteit tegen een scherpe prijs, goed geschikt voor het vervoeren van twee kinderen of 1 in een maxicosi.

Kijk op www.fietskar-zeeland.nl of www.fietskarverkoop.nl voor meer informatie.

Mochten er hierover nog vragen zijn verneem ik dat graag!

Groeten,

Reactie voor op de website?

13.40. Fietskar opvouwbaar

Hallo,

Kijk voor meer info over opvouwbare fietskarren eens op www.fietskar-zeeland.nl. Leveren ook in België.

André

Reactie voor op de website?

13.41. Ervaring met kidcar comfort

Dag Marco, ik heb een kidcar comfort, die is al 9 jaar oud. En ja ook bij mij is de koppeling zo, dat die iets naar links staat. Met paaltjes heb ik veel geoefend. Ik moest er dagelijks langs een paar keer per dag en altijd beheerst en nog even achterom kijken of ik er al langs was. Het went.

Over de koppeling, wij hebben het een keer laten vervangen voor een kogelkoppeling en er met een een extra aangeschaft op de fiets van mijn man, zodat we kunnen afwisselen.

Daniële

Reactie voor op de website?

13.42. Fietskar is veilig

Graag wil ik ook iets zeggen over de veiligheid van de fietskar. Ik heb er destijds een gekocht omdat ik ook met drie kleintjes zat en een kleuter van 4. Ik moest op de fiets naar school, lopen was te ver. Ik ben dikwijls gevallen met de fiets vanwege het zitje voorop. De fietskar vind ik echt veiliger.

Het is me namelijk ook al eens over komen dat ik van een hellende weg een bocht naar links maakte en met de kar de rand van een stoepje raakte. De kar viel om. De kinderen, incl. de baby hadden niks, ook niet bij het hoofd, ze zaten goed in de gordels vast. Het kind dat ik achterop in het zitje had, had zich wel bezeerd en ik zelf was er ook met wat pijn vanaf gekomen.

Dit is inmiddels al twee jaar terug. Langs die zelfde bocht moet ik nog altijd. Die neem ik nooit meer fietsend. Ik rem altijd op die plaats en steek lopend over. Ik ben nog altijd blij met die kar.

Daniële

Reactie voor op de website?

13.43. Fietskar gevaarlijk en onhandig?!

Ik vind het nogal wat om te zeggen dat een fietskar gevaarlijk is en onhandig. Ik gebruik die van mij nu ruim een jaar en ik woon in Amsterdam. Ik heb nog nooit een gevaarlijk situatie meegemaakt en mijn kar is met drie handelingen binnen nog geen vijf minuten rijklaar. Automobilisten die mij wel zien door de vlag gaan juist langzamer rijden en nemen meer afstand van je als ze zien dat je een kar achter je hebt hangen. Misschien kun je het stukje lezen dat ik heb geplaatst bij meerlingen onder vervoer: stukje over kinderkarren.

Als het echt zo gevaarlijk is en als het door de politie verboden is om kinderen in een fietskar te vervoeren, dan mag zo'n stukje ook niet geplaatst worden door de fietsersbond. Wat ik namelijk begrijp is dat je hebt gevraagd of een kind in een fietskar vervoerd mag worden, een fietskar is iets anders dan een kinderkar. Een kinderkar heeft gordels en een kind zit vast. Een fietskar heeft dat waarschijnlijk niet.

Ik ben het absoluut niet met je eens dat het gevaarlijk is. Ja, als je je niet aan de regels houdt en als een gek gaat fietsen met je kids los in het karretje, ja dan is het gevaarlijk. Maar volgens mij fietsen de meeste ouders veilig met zo'n kar en doen ze geen rare dingen.

groetjes en laat nog eens horen of je van mening bent veranderd. Cindy

Reactie voor op de website?

13.44. Ervaring met montare totty ride

Hallo Hendriëtte,

Wij hebben vorig jaar (juli 2003) een fietskar van Montare totty ride aangeschaft, en hij bevalt heel goed! Ik gebruik hem om mijn twee kinderen (nu 1,5 en 3,5 jaar) te vervoeren. We hebben er voor de jongste een babyschaal bijgekocht, en dan nog passen ze er prima in met z'n tweetjes. Op vakantie hebben we hem erg veel gebruikt voor fietstochtjes, en het is dan heel handig dat je meteen een wandelwagen hebt als je hem afkoppelt. Helaas is bij ons vrij snel de bevestiging van het voorwieltje gesneuveld, maar dat was onze eigen schuld omdat we ermee over het strand hebben gereden en het wieltje vastliep in het zand. De kinderen vinden het heerlijk om in het karretje te zitten, en er kan ook heel wat bagage mee.

Ik zou er bij de aanschaf wel op letten dat je een kar koopt met een harde kunststof bak, dat is wat degelijker dan een kar die helemaal van nylon is. Ik gebruik de kar bijna dagelijks en het is een echte aanwinst!

Groetjes van Chantal

Reactie voor op de website?

13.45. Politie heeft gelogen tegen jou

Hoi, nog een berichtje van mij. Je vertelde dat de politie had gezegd dat kinderen niet in een fietskar vervoerd mochten worden. Dat is dus niet waar. Ik heb nog geen half uur geleden met de politie van Amstelland gebeld en kinderen mogen gewoon vervoerd worden in een fietskar. Dde kar mag echter niet hoger en breder dan 1 meter zijn en dat zijn ze vaak ook niet. De mevrouw die me hielp vond het nogal vreemd dat de politie tegen jou had gezegd dat het niet mocht, terwijl dat niet zo is en het dus wel mag.

groetjes Cindy

Reactie voor op de website?

13.46. De r.c. fietskar

Hoi Arno,

De R.C. Fietskar is een nieuwe fietskar en wij (de Pas-Op-Shop) hebben de gehele voorraad van Frankrijk gekocht. Graag nodigen wij u uit om te komen kijken in 's-Hertogenbosch. Hij staat hier uit achter een fiets.

Groetjes 073-6840 840 of 06 53 104631

Reactie voor op de website?

13.47. Ervaringen turbomillie van Melia

Wij hebben sinds een paar weken de Turbomillie van Melia en zijn erg blij met de fietskar. Hij rijdt erg licht en is zeer snel om te bouwen tot buggy. Waar we absoluut niet tevreden mee zijn is de "service" van Melia. Ik zou dan ook niemand aanraden om bij Melia een fietskar aan te schaffen. Overigens schijnt er nog een bedrijf te zijn dat deze fietskar van Instep te koop aanbiedt via internet.

Paulien

Reactie voor op de website?

13.48. Wandelen met de fietskar?

Wij zijn meer wandelaars dan fietsers. Met een kindje van drie jaar en een baby van 5 maanden groeien we nu uit de rugdragers. Een goede wandelwagen waar 2 kinderen in kunnen zitten/liggen lijkt nu de oplossing. Toch willen we ook gaan fietsen met de kleintjes. Dus misschien is een fietskar wel handig.

Heeft iemand ervaring met wandeltochten (dus ook buiten de stad, denk aan een kilometer of 20 en dan niet op het fietspad). Ik ben benieuwd naar de ervaringen.

Hanna

Reactie voor op de website?

13.49. Follow-me en bagage

Hoi Cok,

je wilde het één en ander weten over de follow-me. Mijn vriend Hans, zijn dochter Chaniek (nu 7) en ik hebben vorig jaar de follow-me gebruikt tijdens een trek/kampeertocht in Zweden. Ideaal! Chaniek kon gewoon op haar eigen fiets met haar eigen bagage (kinderfietstasjes) fietsen, totdat de tocht, het weer of de bagage te zwaar voor haar werd. Dan haakten we het voorwiel van haar fiets in de follow-me en fietsten we lekker door. Het systeem is heel stabiel (geen gewiebel zoals bij een wiel-met-stang-aanhanger die we daarvoor 2 jaar gebruikten) en wendbaar. Als ze weer zin had om zelf te fietsen, haakten we haar eveneens in twee minuutjes weer los. Je kunt gewoon bagagetassen, kinderzitjes of wat ook maar op of aan de bagagedrager van je fiets doen en toch je kind met eigen fietsje op sleeptouw nemen.

Beperking: de follow-me is geschikt voor fietsen met wielmaat tot 20 inch. Het systeem is niet goedkoop maar wel ideaal.

groet, Leontien

Reactie voor op de website?

13.50. Gevraagd: ervaringen met kinderbakfiets

Hoi allen,

Wij wonen momenteel in Hamilton, Nieuw-Zeeland en ik ben info aan het vergaren over kinderbakfietsen, waarbij ik zelf kan fietsen en de kinderen voorin de bak kunnen zitten. Ik ben tot nu toe bij een bedrijf (fietsfabriek) aan het vragen en wordt goed geholpen tot nu toe. Graag zou ik ervaringen van anderen horen met dit bedrijf en andere bedrijven in NL over hoe de fietsen bevallen en hoe de service is als er eens iets mankeert aan de fiets. Reacties graag naar .

Alvast bedankt, Sophie

Reactie voor op de website?

13.51. Tips voor gebruik Dolphin-fietskar

Beste Dolphin-gebruikers,

Sinds drie-en-half jaar maken wij intensief gebruik van onze Dolphin-fietskar.

 1. In de eerste plaats natuurlijk om er onze kinderen in te vervoeren; dat kan al vanaf 3 maanden, met een speciaal zitje (schaaltje) dat veel kleiner is dan een maxi-cosi (zodat er zowel een baby als een groter kind in de kar kunnen).

 2. Verder doe ik als het even kan onze (weekend)boodschappen op de fiets (geen problemen met parkeerplaatsen) en ik gebruik de kar dan als boodschappenwagen. Nu de kinderen wat groter zijn neem ik ze in twee kinderzitjes op de fiets mee en hang ik de kar achter de fiets. Het is even trappen maar dat is goed voor de conditie.

  Je kunt prima (met een draaibeweging) een plastic-vouwkrat dwars op de zitting zetten van de Dolphin (even testen welke maat er past). Je kunt die vouwkrat bij de kassa al vullen, vervolgens in één keer in je fietskar zetten en bij thuiskomst weer in één keer de kar uitladen (anders blijf je boodschappen in- en uitpakken). Wat groter spul zoals een zak aardappels enz. leg ik los in het voetendeel van de kar.

 3. Mijn ervaring is dat vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen die nooit in een fietskar zitten dat erg spannend vinden. Al een paar jaar is het een succesvolle afsluiting van verjaardagspartijtjes om de kinderen met de fietskar naar huis te brengen. Eigen kind achterop en twee 'gastjes' in de kar, hard rijden en je hebt drie uitgelaten kinderen! Het kost een paar ritjes en wat inspanning maar ze hebben er veel plezier mee en het is eens wat anders.
Groet, Jos

Reactie voor op de website?

13.52. Weber 'ritschie' fietskar

Wij hebben ook een ritschie van weber, en dit is een topkar. Hard frame, zodat je er van alles mee kan doen, veiliger en de derde zetten we vaak bovenop de kar als ze moe is. Deze doet eerlijk gezegd de 'zeildoeken' karren wat verbleken. Er gaan stemmen op om een fietskar te bouwen die, als je m als wandelwagen gaat gebruiken, ombouwbaar zou moeten zijn (smaller) om ermee een winkel in te kunnen. Is dit een moordidee, of hebben julie daar geen behoefte aan?

Reactie voor op de website?

13.53. Instep fietskar

Hallo,

Op groot gezin zag ik je opmerking over de instep fietskar van melia. Ook ik heb een turbomillie fietskar van instep. Maar waar ik echt van baal is de breedte. Hij kan dus lang niet alle winkels in (of er wel in maar niet uit langs de kassa omdat deze te smal zijn) hebben jullie daar ook last van? Over de service van melia heb ik tot nu toe nog niet veel te klagen, maar wat is er mis gegaan bij jullie?

Vriendelijke groeten, Anouk

Reactie voor op de website?

13.54. Turbomillie en Melia

Ook wij hebben een turbomillie aangeschaft begin februari. Zijn we heel blij mee want we wilden in eerste instantie een tweedehands Burley kopen. Nu hebben wij dus een soortgelijke kar maar dan voordeliger. Over de service zijn wij echt meer dan te spreken, zowel aan de telefoon als tijdens de testrit waren de medewerkers heel geduldig in hun uitleg. Toen wij per ongeluk schroefje kwijt waren geraakt om het neuswiel mee te bevstigen werd dit onderdeel zonder vragen te stellen nagezonden (kosteloos!). Wij zijn blij...

Velma

Reactie voor op de website?

13.55. Onveiligheid fietsaanhanger

Hallo Jose,

Het spijt me dat jij dit antwoord hebt gekregen op jouw vraag aan de politieman (of vrouw). Ik ben zelf politieman en kan je zeggen dat het absoluut niet verboden is om je kind in een fietskar te hebben, los van het "verboden" is het zelfs zo dat kinderen veiliger zijn in de fietskar.

Zoals jezelf aanhaalde is de onveiligheidsfactor bij zwaar weer niet in de aanhanger, maar op een fiets vele malen groter als in de kar. De fiets is beladen met 1, 2 of 3 kinderen veel hoger, dus gevaarlijker op de weg, dat kan je aan iedere fietsenmaker vragen. Bij iedere extra, bewegend kind, wordt de tweewieler onstabieler.

Let wel, de aanhanger vraagt om een andere rijstijl van de fietser, je moet er rekening meehouden dat er een aanhanger achter de fiets zit, jouw verkeersinzicht wordt dus anders. Tevens zorg je ervoor dat het vlaggetje altijd op de kar zit en je kinderen vast zitten, waarom niet alleen een heupgordeltje?. Nou, kinderen met veel plezier zitten niet stil en dan wordt het weer een beetje onstabieler.

En veel plezier hebben ze, bij mij thuis vechten ze erom, binnenkort alle 4!!!

Roeloffs

Reactie voor op de website?

13.56. Bakfiets voor tweeling 3 mnd oud?

Is een bakfiets ook geschikt voor het vervoer van een tweeling van ongeveer 3 maanden?

Lizette

Reactie voor op de website?

13.57. Fietskar ombouwen tot wandelwagen?

Hallo,

Afgelopen zomer heb ik een fietskar gekocht bij de blokker, fijn ding en ben er erg tevreden mee (ondanks dat ik hem nog maar 2x heb kunnen gebruiken). Helaas heeft deze geen duwstang en wandelwiel, en die heb ik toch wel nodig. Hoe kan ik dat zelf maken?

Een andere fietskar kopen gaat niet vanwege financiële situatie.

Marinda

Reactie voor op de website?

13.58. Zelf wandelkit maken

Marinda,

Weet niet precies hoe jouw fietskar eruit ziet, maar zelf hebben wij een Chariot chauffeur. Deze heeft aan de voorkant al wel een een kunstof verbindingstuk waardoor je het wiel er aan kan bevestigen ook aan de achterzijde van de fietskar ter hoogte van de duwstang waren de buizenpijpen open.

Wij vonden ook de wandelkit vreselijk duur, meen 130 euro, en hebben het toen als volgt opgelost. Op de rommelmarkt een oude buggy gekocht.

De voorwielen van de buggy gebruik je. Deze zaag je op de juiste maat af. Je boort er twee gaten in. In het onderste gat gaat een bout met moer en in het bovenste gat een borgpen.
Als je de wielen niet gebruikt zet je ze op de kop. (links op de foto) Rechts het gemonteerde wiel. De bout met schroef zit dan onder het kunstoffen verbindingsstuk. De borgpen er boven.
Het handvat van de buggy zaag je op de gewenste lengte af en boort er een gat doorheen. Het handvat gaat dan in de buis (links op de foto) van de fietskar en je zet hem met een bout met schroef vast.
Totale investering euro 5,50.

veel succes. Lyda

Reactie voor op de website?

13.59. Fietskar gevaarlijk?

Hier ben ik het dus niet mee eens! We hebben nu zo'n twee jaar een fietskar. Zelfs 4 weken mee door Nederland getourd met een baby van 5 maanden achterin. De fietskar is erg stabiel (het is wel eens gebeurd dat de fiets viel, maar de kar blijft gewoon staan). Mijn ervaring is dat hoe meer je op je fiets laadt, hoe instabieler het zaakje wordt (vooral bij op- en afstappen). En wat betreft gevaar, als er een auto achterop rijdt, dan maakt het vrees ik niet veel uit of het om een fietskar gaat, of om een kind achterop.

Bendiks

Reactie voor op de website?

13.60. Adressen gezocht

Graag zou ik adressen van winkels willen weten waar ze een ruim assortiment aan fietskarren hebben, zodat je kunt vergelijken in prijs, kwaliteit en gebruiksgemak. Liefst Utrecht of in de buurt van de Betuwe. Wij willen de kar gaan gebruiken voor vervoer van een 2-jarige en een baby. De kar zal ook intensief als wandelkar in combi met boodschappen gebruikt gaan worden. Tips?

Karin

Reactie voor op de website?

13.61. Adressen

Hoi Karin

Ik weet zo niet of er winkels zijn die veel fietskarren op voorraad hebben, meestal hebben ze er een of twee ivm. met de ruimte en de verkoop. Maar heb je al eens rondgeneusd op het internet?

Ik heb wel wat links voor je. Op de site van de Fietsersbond hebben ze enkele karren getest en beoordeeld. Ook hebben ze ergens in Brabant een testplaats waar je dus een heleboel karren zelf kan testen. Helaas is deze alleen gesloten vanaf 1 november.

Op de site van Auto-Zeeland staan ook nog enkele karren beschreven.

Dan heb je nog Moederfiets.

Zo kan je denk ik wel wat prijzen en soorten vergelijken. Wil je nog meer adressen dan zou ik gewoon even zoeken in google.

Ik hoop dat je hier mee verder kan, succes.

Gonny

Reactie voor op de website?

13.62. Lyda bedankt voor de Tip!

Lyda

Bedankt voor de tip.

Mijn fietskar heeft voorin onderop een aluminium stang, daarin hebben, we gaatjes geboord en 2 praxis wielen eronder gezet. Ik zat alleen nog met de duwstang, maar ik ga jouw tip maar toepassen, kan ik hem als wandelwagen gebruiken en heeft het ding nog nut. Alvast bedankt!

Mocht iemand ook een blokker fietskar hebben en er wielen onder willen zetten, kan ik wel een foto mailen.

Werkt prima. Al kan ik de fietskar helaas nog steeds niet gebruiken, ik kan er namelijk niet fatsoenlijk mee weg. Het kost me (echt waar ik heb het getimed) een half uur, voordat ik weg kan fietsen.

Marinda

Reactie voor op de website?

13.63. Hoe kan maxi-cosi in kidcar vastmaken?

Gezien uw ervaring met maxi-cosi+fietscar wil ik graag weten hoe het zitje vastgemaakt kan worden? Ik heb het paar keer geprobeerd, maar zonder enige success...

Veronika

Reactie voor op de website?

13.64. Ervaringen met Chariot en Dolphin karren

Wij hebben ee tweeling van ca 10 maanden, en we zoeken een fietskar. We hebben voorkeur voor een Chariot Captain of een Winther Dolphin:

- De Chariot vanwege het speciale peuterzitje, want de 2 kinderen zijn al te groot voor een babyschaal. Een nadeel van deze kar lijkt echter het feit dat de ENFB inschat dat de kinderen er tot 2,9 jaar samen inkunnen in tegenstelling tot 4,4 jaar voor de Dolphin. VRAAG: Is de Chariot Captain inderdaad maar geschikt tot ca 3 jaar? Kunnen ze in de peuterzitjes goed liggend slapen tijden langere ritten?

- De Dolphin is aantrekkelijk vanwege de goede ENFB test en geschatte maximale leeftijd van 4,4 jaar, maar daarvoor zijn alleen babyschalen geschikt; er zijn geen peuterzitjes. Ook lijkt het niet draaibare neuswiel ons een nadeel, want wij wandelen erg graag. VRAAG: kun je kinderen van ca 10 maanden voor wat langere ritten goed (liggend) vervoeren in de Dolphin? Alvast bedankt!

Emile

Reactie voor op de website?

13.65. Ervaring winter-dilphin

Hoi Emile,

Wij hebben een winter-dolphin fietskar en zijn altijd erg enthousiast geweest. Ondanks dat het voorwiel niet kan zwenken, kan je er uitstekend mee wandelen. Hij rijdt licht en prettig en doordat het zwaartepunt wat naar achter ligt wip je met gemak de neus op om te zwenken. De rugleuning kan in een slaapstand, en met bijv. een kussentje erbij kunnen ze heerlijk zitten of liggen slapen op langere ritten. Die max leeftijd van 4,4 weet ik zo niet hoor. Onze jongens zijn al 5 en kunnen er nog met gemak in.

Hopelijk heb je hier wat aan, als je nog meer vragen hebt kan je me altijd mailen.

Groetjes Janne

Reactie voor op de website?

13.66. Weber babyschelp

Wie weet of de weber babyschelp in een Hema fietskar kan, er wordt gezegd dat de weber babyschaal universeel is en dus in alle fietskarren past, maar is dat ook zo?

Manon

Reactie voor op de website?

13.67. Fietkar gevaarlijk??

Iedereen die twijfelt moet eens op de site van Tros radar of de fietsersbond gaan kijken. Daarin staat nl dat een fietskar juist veelal veiliger is dan je kind te vervoeren in een kinderzitje. Een goede fietskar is erg stabiel ne ze zitten ook nog eens lekker droog als het regent. Wij vinden het een ideaal ding. Met een buggywiel erbij is hij zo omgebouwd tot wandelwagen en kun je makkelijk boodschappen doen, zonder eerst je kinderen weer te moeten overpakken.

Marloes

Reactie voor op de website?

13.68. Wandelkit

Beste Lyda,

Wij lazen je verhaal over het zelf maken van de wandelkit. Heb je voor ons misschien ook een paar foto's zodat wij een idee krijgen hoe de wandelkit zelf te maken?

Goed idee en alvast bedankt, Folkert Jan

Reactie voor op de website?

13.69. Een wettelijke fietskar

Dit zijn regels waaraan je je moet houden als je een fietskar wilt aanschaffen: Voordelen van een fietskar: Cedric

Reactie voor op de website?

13.70. Dolphin niet recht achter fiets

De reden dat de Dolphin niet recht achter de fiets hangt, is dat je op deze manier met de fiets normaal langs de stoeprand kunt fietsen. Bij een "standaard" aangehangen kar gebeurt het regelmatig (zeker bij onervaren gebruikers) dat het rechter wiel een stoeprandje "meepakt". Ik vind het juist een geweldige vondst!

Chris

Reactie voor op de website?

13.71. Hoe oud mag een baby zijn?

Hallo,

Wij hebben een Burley D'Lite. Ik ben er heel blij mee. Ik ben net bevallen en we vragen ons af hoe oud een baby moet zijn om in de kar te mogen. Is een schelp handiger dan een maxi-cosi of maakt dat niet uit? Wie kan mij helpen aan antwoorden. Onze oudste van anderhalf geniet er elke dag weer van om erin te zitten. Wie heeft hier ervaring in?

Rosemarie

Reactie voor op de website?

13.72. Baby in de fietskar

Onze dochter geboren 18 april is vanaf anderhalve week al diverse keren in een schelp mee geweest in de fietskar met boodschappen doen. Het gaat dan best om een aardige fietsafstand (7/8 km + weer terug). Wij hebben een kidcar waarbij de schelp van dit merk perfect past, zeer stabiel vastzit en toch snel en gemakkelijk te verwijderen is. In deze schelp zit een verstelbaar steuntje voor het hoofdje, dit lijkt me wel noodzakelijk. Onze zoontje van 2,5 jaar zit er naast, gaat perfect.

Een maxicosi lijkt me lastiger goed te bevestigen in een kar. Het is wel van belang dat die niet gaat schuiven of schudden.

Johan

Reactie voor op de website?

13.73. Fietskar vaak te breed?!

Fietsen met een fietskar vraagt inderdaad om een andere manier van rijden: rustig de bocht nemen, rekening houden met paaltjes, stoepranden e.d. Daarom zal het in het begin voor iedereen even wennen zijn. Maar laat je niet weerhouden!

Wij zijn al 6 jaar heel blij met onze Burley Solo. Een fijne fietskar, voor 1 kind ipv 2, maar daardoor wel lekker smal (60 cm inclusief wielen) en ik kom er overal (stad, supermarkt, strand, bos, trein, etc). De maxi cosi is er makkelijk in vast te gespen (met een paar spanbanden) en er kan een hoop bagage mee (zo veel, dat ik in ieder geval niet met een zwaardere kar zou willen fietsen!)

Dus echt een optie voor iedereen die waarschijnlijk niet meer dan 1 kind tegelijk zal vervoeren. Onze dochter is 6 en fietst zelf naar school en onze zoon van 2 gaat in de kar. Als we met z'n drie-en op de fiets zitten, dan wisselen we kar en stoel af. Tijdens dagtripjes en in de vakantie gaat de 6jarige op de aanhangfiets en de jongste in de kar. Heerlijk genieten!

Renate

Reactie voor op de website?

13.74. Maxi-cosi in fietskar

Naar mijn weten kan er geen kind naast een maxi-cosi in de fietskar. Alleen met zo'n schelp, die voor ons helaas te duur is, kan je twee kinderen in de kar kwijt. Wij hebben ook een Hema-fietskar en mijn man maakt de cosi altijd vast door een blok hout in de voetenbak te leggen. Verder is het even een uitgezoek, maar dan zit ie ook wel goed vast.

We hebben overigens wel geïnvesteerd in zo'n babybanz zonnebrilletje, want ze hebben regelmatig de zon in hun gezicht.

Ik heb overigens geen tweeling, maar twee kinderen die weinig schelen met elkaar. Dit is dan ook een fijn forum om tips vandaan te halen! Dat met die buggywielen moeten wij ook maar proberen.

Marieke

Reactie voor op de website?

13.75. Nieuwe fietskarren, waar halen ze het?

Blijkbaar vinden fabrikanten nog steeds dat het beter kan. En vinden ze leuke nieuwe dingen uit. Zo is er de nieuwe chariot sidefietskar of de nieuwe Winther combinatie fietskar/bak.

Laat ze zo maar verder doen. Dit zint me wel.

Info vind je op www.fietskarinfo.nl.

kandu bambi

Reactie voor op de website?

13.76. Fietskar en zon

Zijn er lezers op deze site die ervaring hebben met het beschermen van kinderen in een fietskar tegen de zon, of wat voor mogelijkheden hiervoor zijn?

Wolter

Reactie voor op de website?

13.77. Oplossing fietskar en zon

Dat is vrij eenvoudig, wij hebben een kidcar en hebben hiervoor een zonnescherm bijgekocht, maar dit is ook een voudig zelf te maken. Het bestaat uit een langwerpig stuk doek dat over het frame wordt gespannen middels in de zomen verwerkt elastiek. Vlak boven de wielen zit aan beide kanten een inkeping in de plastic kap waar dit elastiek achter gehaakt kan worden, simpel en doeltreffend. Ook goed zelf te maken.

Johan

Reactie voor op de website?

13.78. Vervoer: maxi cosi en kind in fietskar?

Ik zit al een tijd te dubben over het volgende: Ik verwacht over 5 weken een 2e kindje en heb een dochter van 2 1/2. Ik wil qua vervoer niet alleen afhankelijk zijn van de auto, maar ook lopend (15 minuten naar de stad) of fietsend (ruim 5 minuten) naar de stad kunnen. Mijn dochter zit inmiddels op een achteropzitje. Er vanuitgaande dat ons 2e kind pas rond 9 maanden kan zitten en ik de maxi cosi ook niet meer achterop de fiets kan doen omdat onze dochter daar zit, moet ik iets anders.

Voor mijn dochter is zelf fietsen op haar fietsje nog te ver en staand op een kiddy board achter de kinderwagen ook en bovendien zal ze zich daar snel vervelen en eraf willen. Een zitje op de kinderwagen is ook niet een optie, want daarvoor is de wagen te licht. Bovendien kan ik dan nog steeds niet fietsen en je wilt ook wel eens een snelle boodschap doen. Een bakfiets is niet een optie, want dan heb je nog niet een oplossing voor het wandelen. Bovendien veel te duur voor de periode van 9 maanden die je wilt overbruggen.

Een fietskar lijkt de beste oplossing te zijn, mits er een 3e wiel op te plaatsen is, zodat je er ook mee kunt lopen. Tweedehands is dit ook een niet al te dure oplossing. Wel heb ik dan het volgende probleem (en dit is dus eigenlijk mijn vraag, hè, hè): er moet dus een maxicosi in en mijn dochter moet ernaast passen (voor het geval ik wil wandelen, fietsend zou ze immers in het achteropzitje kunnen). Ik moet dus een vrij brede fietskar hebben en ben erachter gekomen dat de Kidcar en nog 1 merk hieraan voldoen. Nadeel is wel dat je hiermee niet alle winkels in kunt vanwege de breedte, maar omdat de baby in de maxi cosi zit, kan ik de baby er zo makelijk uittillen en zo een boodschap doen in de winkel.

Dat is ook mijn andere punt: een zgn. babyschaal is smaller dan de maxi cosi naar ik heb begrepen en dan zou je kunnen volstaan met een smallere fietskar, maar dan kun je de baby er niet makkelijk uithalen en snel lopend vervoeren voor een boodschap in de winkel.

Verder heb ik begrepen dat je zelf een inventieve oplossing moet zoeken om de maxi cosi in de fietskar vast te zetten? En je een baby-mee-kussen (schuimrubber kussenvulling schijnt ook te voldoen?) moet aanschaffen voor de demping van trillingen?

Wat ik ook jammer vind, is dat als je een fietskar achter de fiets hebt, je de buggydrager niet meer op je bagagedrager kunt houden. Klopt dat? Zijn er andere oplossingen voor? Kan de buggy misschien achterin de fietskar?

Het is een heel verhaal en ik hoop dat het jullie een beetje duidelijk is, maar dit zijn zo'n beetje de overwegingen waarover ik zit te dubben, de situatie waarin ik zit en wat mijn wensen zijn. Zouden jullie eens willen schieten op mijn verhaal/ideeën opperen/vragen beantwoorden? Herkennen jullie dit probleem? Alvast heel erg bedankt.

Mirjam

Reactie voor op de website?

13.79. Voor Mirjam: maxicosi en kind in fietskar

Hoi Mirjam

Ik zie nu pas je oproep en ik wil er wel even op schieten hoor! Enkele ideeen die bij mij op komen zijn de volgende:

Nou dat waren zo maar wat ideeen. Ik hoop dat je er wat mee kan. Als je meer wilt weten mag je me wel mailen, succes met de bevalling (als die 5 weken kloppen moet je nog bevallen toch?)

Groetjes van

Reactie voor op de website?

13.80. Dubbel zitje of fietskar

Hoi,

Ik wil even reageren op u reactie met de veronderstelling dat het veiliger is uw kinderen te vervoeren dubbel achterop ipv in fietskar. Misschien is het vervoeren van kinderen in een fietskar gevaarlijk wat u beweert maar het vervoer van twee kids dubbel is ook gevaarlijk. Zie www.3vo.nl!

Monique

Reactie voor op de website?

13.81. Weber babyschaal in Kidcar?

Wij hebben een KidCar Bikebuggy gekocht met 2 Weber babyschelpen. Maar hoe die te bevestigen. Heeft iemand ervaring hiermee? Het zijn universele babyschelpen maar hoe die te bevestigen zodat de baby's nog redelijk plat liggen is ons een raadsel.

Reactie voor op de website?

13.82. Babyschaal

Juist vanwege die reden hebben wij dus ook maar de kidcar babyschelp gekocht. Erg duur maar vanwege de speciale bevestigingsmogelijkheden leek dit ons toch de enigste oplossing.

Marloes

Reactie voor op de website?

13.83. Kind in draagzak

Beste Gonny,

Naar mijn idee is het dragen van een baby in een draagdoek of draagzak niet verstandig. Als je per ongeluk met de fiets kom te vallen van je boven op je baby en die zal het zeker niet fijn vinden (als het tenminste nog goed afloopt). Als het kind in een zitje vast zit kan je er als volwassenen in ieder geval niet met je volle gewicht op vallen.

Groet Yumgum

Reactie voor op de website?

13.84. Kind ik draagzak gevaarlijk?

Hoi Yumgum

Wij hebben 4 kinderen en ik heb ze altijd in een draagdoek vanaf het eerste begin meegenomen en ik ben nog nooit gevallen met de fiets (hoe vaak val je zowiezo met de fiets).

Mijn ervaring is dat als je toch je evenwicht verliest, je uit instinct er wel voor zorgt dat je jezelf rechtop probeert te houden, en liever de fiets laat vallen dan jezelf (als er tenminste niet ook nog een kind in een stoeltje zit)

Het is wel verstandig om je zadel zo laag te doen dat je goed met je voeten aan de grond kan mocht je je evenwicht verliezen dan zet je zo een voet aan de grond. Ook met wegfietsen is dit makkelijker. Ook het dragen van dichte schoenen is een voordeel.

Maar ik weet het, over dit onderwerp zijn de meningen verdeeld, en iedereen is weer anders en zit in een andere situatie. Dus ik denk dat een ieder voor zichzelf moet weten of je de baby wel of niet in een draagdoek meeneemt op de fiets.

Als we het dan over gevaar in het verkeer hebben vind ik kinderen met zijwieltjes (gehandicapten uitgezonderd) in het verkeer erg gevaarlijk, maar dat is weer een andere discussie.

Groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

13.85. Vragen over fietskar

Wij hebben twee kinderen. Eentje van 2,5 en eentje van 8mnd. We hebben sinds kort een croozer 535 gekocht en omdat de jongste vaak in slaap valt als we fietsen hebben we ook een babyschelp gekocht. Nu is ons probleem: de schelp kan maar op één manier in de kar en dan zit ze nog vrij recht ook. Doe ik nu iets verkeerd dat het maar op een manier erin kan, wie kan mij helpen? De beschrijving van de schelp is onduidelijk en in het duits. En vanaf wat voor leeftijd mogen babys in de fietskar/schelp mee?

groetjes

Reactie voor op de website?

13.86. Roady roller en baby

We hebben ruim twee jaar een roady roller en die bevalt ons zeer goed. Toen we hem kochten waren de kinderen 1,5 en 2,5 jaar oud. Tot voor kort gebruikten we de kar om de kinderen (3,5 en 4,5) dagelijks naar school te brengen. Nu verwachten we een baby'tje. Ik zie echter niet goed hoe je een baby'tje en een groter kind in de roady roller kan vervoeren. Wie heeft daar ervaring mee? Voor andere merken bestaan er inzetschelpen en hangmatten, maar voor de roady roller heb ik nog niet echt iets gezien.

Greetje

Reactie voor op de website?

13.87. Bakfiets of fietskar

Ik heb 4 kinderen, een van 3 1/2 en een van 2 en een tweeling van 4 maanden. Nu twijfel ik tussen een fietskar of bakfiets. Met name als ik boodschappen wil gaan doen lijkt een fietskar mij handiger omdat je die los kan koppelen in de winkel. Maar op een fiets met 2 kinderen en een fietskar erachter is volgens mij wel zwaar trappen. Wie heeft er advies voor mij?

Hendrine

Reactie voor op de website?

13.88. re:12.90 bakfiets of fietskar

Hendrine,

Zelf heb ik een zoon van nu bijna 5 en een tweeling van 3. Eerst had ik een fietskar dat ging heel goed. Totdat de tweeling bijna 3 jaar was. Ze zijn erg groot voor hun leeftijd en al het gewicht hing aan mijn achterwiel. Dat fietste ook zwaar. Nu heeft mijn man een leuke bakfiets voor mij gemaakt de kinderen zitten dan voor je.

Je kunt makkelijker met elkaar praten en ze in de gatenhouden. Een bakfiets fietst ook niet licht. Zelf heb ik met 3 kinderen bijna 60 kilo gewicht te vertrappen dus dat is ook zwaar. Wel passen er in een bakfiets veel meer boodschappen. Het is een persoonlijke keuze.

Succes, Lyda

Reactie voor op de website?

13.89. Roadyroller website

Zie de website van roadyroller, hier kun je een babyschaal bestellen die in de roadyroller past.

Met vriendelijke groet
Jonathan

Reactie voor op de website?

13.90. Welke fietskar waar kopen?

Hallo,

Ik wil een fietskar kopen maar heb advies nodig welke.

Een fietskar moet voor ons aan de volgende eisen voldoen:
- Hij moet kleiner zijn dan 80 cm (ivm deur schuur)
- Er moeten 2 kinderen in (2,5 en 10 mnd)
- Fietsen naar de stad is goed een half uur heen en half uur terug, best een lange rit dus de kinderen moeten comfortabel zitten.
- in de stad gebruik ik de fietskar als wandelwagen, dus vooral het ombouwen tot wandelwagen en het vastmaken aan de fiets moet makkelijk en snel gaan. Dit is echt heel belangrijk.

Momenteel twijfelen we tussen de dolphin winter xl, kid car buggy city, tottyride. En staan nog open voor andere opties. De prijs speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

Dus wie weet de verschillen tussen deze 3 fietskarren? Wie heeft een andere goede optie? En waar kan ik hem het beste kopen?

Alvast bedankt voor de hulp.

groetjes, Esther

Reactie voor op de website?

13.91. Re: welke fietskar

Esther,

wij hebben een chariot chauffeur. Het is een oerdegelijke kar nooit geen problemen mee gehad. Voorzien van regenscherm en vliegennet. Deze chariot klapt heel makkelijk in en kan dan zo door een schuurloopdeur. Wij hebben er zelf een wandelewagenkit bijgemaakt. Ik gebruik de fietskar nu niet meer. Je mag hem ook overnemen.

Reactie voor op de website?

13.92. Fietskar / Bakfiets met vier kinderen

Hallo Hendrine,

Ik heb zelf ook een tweeling, een zoon en een oppaskind. Daarom fiets ik ook wel eens met vier kinderen. Zelf heb ik een fietskar. Daar zweer ik ook bij, inderdaad omdat je dan de kleinsten in de stad verder kunt duwen. Moet je wel een fietskar nemen die groot, stevig is en die tot wandelwagen omgebouwd kan worden.

Zelf heb ik een dolphin. Een bakfiets is natuurlijk wel heel gezellig, maar is ook niet echt licht en je hebt geen wandelwagen bij je als je van de fiets afstapt. Dit zijn overwegingen van ons om niet te gaan bakfietsen... Ook al lijkt me dat ook helemaal leuk! En zwaar.... Als je fietsen gewend bent, valt het best mee. Ik zou zeggen: huur eerst een fietskar bij babyrent.nl. Dan kun je kijken of het je bevalt!

Succes met de beslissing, Mente

Reactie voor op de website?

13.93. Kid car city is ideaal!

Beste Esther,

Toen onze tweede 6 maanden was en de eerste bijna 2 hebben wij ook gedubd over welke fietskar we moesten nemen. We hebben uiteindelijk besloten de Kid Car te nemen, met name omdat die gemakkelijk van fiets- naar wandelwagen gemaakt kan worden. Ik moet je zeggen, na bijna een jaar hebben wij nog steeds geen moment spijt van onze keus; we gebruiken hem eigenlijk voornamelijk als wandelwagen, hoewel mevrouw inmiddels 3 is en dus prima lange stukken kan lopen. Maar ook hebben we veel gefietst. Het grote voordeel ook van het ding is dat het in de winter met de regenkap eroverheen lekker warm voor ze is; dit in tegenstelling tot zitjes op de fiets, en wandelen met een gewone buggy.

Kortom, wij zijn razend enthousiast over de Kid Car. Hij is smal (past door elke normale deur), loopt heerlijk door het zwenkwiel, fietst prima, de kinderen zitten er goed in. Maar het kost wel een duitje. Als je echter ook nadenkt over een tweeling-kinderwagen dan zou ik die niet aanschaffen. De fietskar is prima als wandelwagen.

Succes ermee!

Groet Hester

Reactie voor op de website?

13.94. Nog steeds nieuwe modellen

Nog steeds komen er modellen bij op fietskarinfo.nl.

De moeite is de Tout-terrain. Redelijk duur, maar een pluimpje, op 1 wiel.

De triobike : combinatie bakfiets - fiets - buggy

Chantal

Reactie voor op de website?

13.95. Totty Ride

Twee fietskarren hebben mijn voorkeur. De Kid Car of de Totty Ride. De specificaties zijn van beide goed. Alleen heeft de Kid Car een zitbreedte van 66 cm en de Totty Ride 56 cm. Het prijsverschil is ca. 200 euro. Ik vraag me af in hoeverre de zitbreedte van Totty Ride te smal is voor grotere kinderen of dat het allemaal wel meevalt. Hoe lang kunnen de kinderen in de kar? Wie heeft ervaringen?

Monique

Reactie voor op de website?

13.96. De goedkoopste leverancier van fietskarren in Nederland

Geachte heer/mevrouw,

Wij verkopen meer dan 400 fietskarren per jaar en geven een zeer goed advies via de mail of telefoon of in onze showroom waar meer dan 15 diverse fietskarren van o.a kidcar/chariot/dolphin op voorraad staan. Mijn site is Budget-Bikes.

Reactie voor op de website?

13.97. Ervaring fietskar chariot

Hallo!

Ook wij zijn in het bezit van een fietskar, de Chariot comfort. Wij hebben 4 kinderen, waarvan 3 onder 4 jaar (waaronder een baby van inmiddels 4 maanden). We wonen ongeveer 15 minuten lopen van school af, dus een fietskar is een ideale oplossing. De Chariot comfort bevalt erg goed. De kuip is van kunststof, dus erg stevig. Achter het zitgedeelte is nog een grote bergruimte. Daarnaast heeft ie voor 2 zwenkwielen zodat je de kar ook goed kunt gebruiken om mee te wandelen. Ideaal! We hebben wel onder de fiets een stevige, lange standaard laten bevestigen. Zo valt je fiets niet om als je de kinderen in wilt zetten.

Onze baby ligt in een soort hangmatje, daarnaast zit onze peuter. Nadeel van het hangmatje is wel dat je kindje vrij rechtop zit. Ik zou een baby onder de drie maanden niet snel vervoeren in een fietskar vanwege het gehobbel.

Wij hebben gekozen voor een wat duurdere kar. Voordeel is wel dat je 'm waarschijnlijk goed 2e-hands kan verkopen, want er is veel vraag naar. Kortom... een uitvinding die fietskar! En ook niet onbelangrijk... de kinderen gaan er graag in zitten!

groeten, Diana

Reactie voor op de website?

13.98. Babyschalen verschillende merken hetzelfde?

Ik heb een vraag. Op internet zijn verschillende babyschalen te koop. De meest voor de hand liggende is de Weber babyschaal die rond de 75 euro kost. Nu zag ik ook een babyschaal va Melia voor 30 euro. Wie heeft hier ervaring mee? Is het eenzelfde babyschaal of is er veel verschil in materiaal? Ik heb een dolphin fietskar en is de schaal er makkelijk in en uit te zetten.

mvg Anita

Reactie voor op de website?

13.99. ervaring met Dolphin fietskar

De dolphin fietskar is een van de weinige fietskarren die tot ± 65 kilo kunnen dragen. Fietst heerlijk, wandelt heel goed en licht, veel bagageruimte achter de zitjes en is het geld meer dan waard. daarna weer goed 2e hands te verkopen.

Reactie voor op de website?

13.100. Reactie op Emiele keuze dolhpin fietskar

Hoi Emiele,

Ik heb zelf ook een dolphin fietskar. Toen mijn dochter 10 maanden was zette ik de maxicosi in de fietskar dat ging toen nog goed. Maar met een tweeling gaat dat dus niet. Nu hebben ze iets nieuws namelijk een peuterzitje.

Kijk maar eens op www.babyschaal.nl, daar staan nl peuterzitjes op het vervolg op de babyschelp.

Onze dochter kon idd na 18 maanden pas echt goed in de dolphin zitten. Ze vallen nl nog zo snel in slaap dus zo'n zitje is toch wel erg fijn.

succes. gr. Anita

Reactie voor op de website?

13.101. Fietskar veiliger dan fietsstoel

Fietskarren blijken een stuk veilger te zijn dan fietsstoeltjes. Belangrijkste reden is dat het risico op blijvende hersenletsel een stuk kleiner is bij fietskarren. Bij een fieststoel valt het hoofd, onbeschermd (de norm in NL), van een grote hoogte.

Zie het verslag, met als conclusie:

  Crash tests demonstrated that the injury risk is smaller in bike trailers: in cases of side-on crashes, for example, the trailer is not run over, but "only" pushed in front of the car. The main risk for trailers, by the way, is in cars turning right: drivers may see the bicycle, but not the trailer.
Kijk ook bij het International Bicycle Fund.

Navraag bij bevriende kinderartsen bevestigt dit beeld.

Groetjes, Will

Reactie voor op de website?

13.102. Babyschaal verschillende merken 12.96

Hi eenieder,

we hadden ook de keuze tussen de originele weber 75 euro en de melia 30 euro. Toch de duurste genomen: op veiligheid moet je nooit bezuinigen! Overigens, thuis de volgende dag laten bezorgen door fietswagenwinkel.nl. De nekbeschermer kun je los kopen, rond de 17 euro -deze is hetzelfde als de 'vulling' of verkleiner in de maxi cosi autostoel.

Succes met de keus,

Anette

Reactie voor op de website?

13.103. Babyschaal Melia

Hallo,

Ik wil even reageren over de tal aan babyschalen. Ik heb ook lopen dubben welke ik nou moest kopen. Die van Weber of Melia. Wij hebben besloten voor de babyschaal van Melia. En hij bevalt ons uitstekend. Hartsikke licht en toch stevig. Past in diverse fietskarren. Een nadeel was, dat we best wel lang hebben moeten wachten. Er is een run op die schalen.

Groetjes Hanneke

Reactie voor op de website?

13.104. Rem op fietskar

Wij hebben laatst een fietskar van instep gekocht (rocket) en nu kwamen we erachter dat er geen rem op zit als je er mee gaat wandelen. Is erg lastig als je de kar even wilt neerzetten.

Heeft er iemand enig idee of het mogelijk is om er zelf een rem op te maken en hoe dat dan moet?

Bedankt alvast voor een antwoord.

Sandra

Reactie voor op de website?

13.105. Reactie voor Bart (12.1) en Toine (12.2)!

Hallo Bart en Toine,

Jullie hebben op deze site verteld over jullie ervaringen met een fietskar. Wij hebben een dochter van 20mnd en verwachten eind september een tweeling. Oeps. Wij zijn op zoek naar een degelijke tweedehands fietskar die ook is te gebruiken als wandelwagen. Er moeten twee babies in kunnen (in babyschalen). Marktplaats ken ik, maar daar zie ik door de bomen het bos niet meer.

Graag willen wij weten: - Wat zijn de beste wagens; wij vinden dit (in deze volgorde) het belangrijkst:

 1. Comfortabel voor met name babies;
 2. Te gebruiken als wandelwagen;
 3. past door een standaarddeur
Na veel tests te hebben gelezen lijkt ons de Burley D-lite het beste bij ons passen.

- Wat betaal je voor een tweedehands exemplaar?
- Waar vind ik ze (omgeving Den Bosch of Tilburg)?
- Vanaf welke leeftijd kun je er babies in babyschalen in vervoeren?

Vast bedankt voor tips! Groet, Jasper

Reactie voor op de website?

13.106. Fietskarren veiliger dan men denkt!

Beste, mijn zoontje is nu 8 maand en we hebben deze week na lang overwegen een fietskar 'croozer' gekocht. Ook wij waren overtuigd dat een fietskar (vooral in België) een gevaar op de baan was. Vandaar het lange twijfelen over het al dan niet aanschaffen van een fietskar. Nu moet ik zeggen na lang onderzoek (op de website) ik toch tot een duidelijke constatie kan komen.

Je koopt het best een degelijk toestel dat herkend is en duidelijke veiligheidsmaatregelen voorschrijven. Bij botsing of ongeluk zitten de kinderen (en lees duidelijk) stukken veiliger dan op de fiets in een fietsstoeltje. Je fiets valt omver bij een ongeluk en de kinderen hebben onmiddelijk lichamelijke schade. Bij een fietskar zitten er bumpers (althans in de degelijke modellen) waardoor de kinderen nog overkop mogen gaan. Ze zitten beschermd in hun cocoon.

Dus inderdaad, als je een fietskar wilt kopen, bespaar aub niet en koop die niet in gelijk welke winkel. De veiligheid van je kind gaat toch voor!!

Sandra

Reactie voor op de website?

13.107. Fietskar voor tweeling

Hallo,

Wij zijn ook op zoek gegaan naar eer fietskar voor onze tweeling.

Onze bevindingen:

Succes met de zoektocht! Ivo

Reactie voor op de website?

13.108. Fietskar past niet door de deur

Onze fietskar past alleen zijwaarts door de (schuur)deur. Dat nodigt niet uit voor gebruik. Daarom heb ik een hokje in de tuin gemaakt waar de fietsar in kan. Nu was onze tuin niet zo groot, dus dat hokje zou vreselijk in de weg staan. Uiteindelijk heb ik het hokje groter gemaakt en er een schommel en glijbaan aan gehangen.

Arjen

Reactie voor op de website?

13.109. Babyschaal van Melia

Wij hebben een babyschaal type BRGL van Melia aangeschaft in Amersfoort. Helemaal compleet met hoofdverkleiner kwamen we nog niet uit op het bedrag van de zogenaamde veel te dure Weber schaal.

Onze kleine meid past er goed in en er is geen verschil tussen de enige twee universele babyschalen die worden aangeboden. Waarom dan toch 75,- Euro betalen voor een babyschaal waar kinderen slecht 6 maanden in zitten ( gemiddeld) Wij hebben 60 Euro betaald voor een complete babyschaal met hoofdverkleiner en die kost van Weber circa 100,- compleet. De Melia schaal is daarnaast gtest en voldoet aan de gestelde CE-normen voor dit soort producten.

Helaas was er bij ons in de buurt geen verkooppunt dus hebben wij het besteld via internet, maar ze garandeerden mij dat dat zal veranderen in de toekomst aangezien ze nu ook worden verkocht via de een van de grootste fietsgroothandelaren van Nederland.

Verona

Reactie voor op de website?

13.110. Roady Roller: informatie gevraagd

Hallo,

In de test kwam er uit dat hij erg zwaar zou zijn en de lagers waren niet goed. Kunt U mij zeggen of het een goede kar is? Mijn dochter heeft een tweeling en een van bijna 4 en wil er hoofdzakelijk mee wandelen. Hoop dat U nuttige informatie heeft.

H de Jong

Reactie voor op de website?

13.111. Veilige fietskar

In de stad zou ik de fietskar nooit hebben durven gebruiken. Nu ik in een dorp woon fiets ik maar al te graag rond met mijn 2ehands instep-fietskar. Ik ben nogal onhandig en heb al talloze keren mijn fiets laten vallen, daar is de instep met zijn veiligheidding nog NOOIT van omgevallen. Toen ik nog alleen met een kinderzitje achterop fietste zwaaide ik vaak gevaarlijk heen en weer. Vooral als zoonlief niet stil wilde zitten of lekker zijn armpjes ging uitsteken. Brrr. Als hij dat nu probeert zit hij lekker veilig in de kar en voel ik hooguit een beetje weerstand van de wagen. Stukken veiliger dus.

Verder is het ding zo gifgroen dat je het van ver al ziet aankomen. En wat je met een zitje voor of achter op je fiets niet hebt... Bijna elke wagen stopt hier gewoon voor je ook als je van links komt! Zo kan het dus ook.

Wel kijk ik altijd extra goed uit als auto's de bocht om willen. Nu komt het niet gauw voor maar mezelf even langs een vrachtwagen proppen doe ik dus gewoon niet (ook niet bij een stoplicht!). Waar je als fietser sowieso altijd rekening mee moet houden is de dode hoek van grotere wagens. Als ze al jou zien aankomen, ga er dan NIET vanuit dat ze de lagere kar ook zien. Aan andermans rijgedrag kun je niets doen, maar je kunt er wel rekening mee houden.

Ik moet ook erg lachen om de reactie's van mensen: mijn twee koters (1 en 4 jr) zitten graag knus met de armpjes in elkaar gehaakt en zo blijven ze maar de show stelen.

Fijn overigens van de politieman te horen dat het niet verboden is. Mijn vraag op de website van de politie hierover is nooit beantwoord. Er gaan veel geruchten over dat het bijv verboden is, verboden gaat worden etc. Nou weet ik tenminste wat!

groet sj

Reactie voor op de website?

13.112. Verschillen van merk kidcar

Er zijn zoveel verschillende soorten van de kidcar fietskar, maar wat is nou het verschil? Kan nergens echt een test vinden welke het smalst is/ het lichtst/ veiligst enzv. Of ik zoek niet goed genoeg, kan ook nog. Maar vond dit en dacht vraag het hier maar even.

alvast bedankt, groetjes Joyce

Reactie voor op de website?

13.113. Fietskar winkel Online

Geachte ouders!

Wij van Kidcarshop.nl hebben alle soorten fietskarren! Nou is het leuke wij geven altijd 20% korting op alle fietskarren en accessoires! Dus alles wordt nu wel heel voordelig als u het bij www.kidcarshop.nl koopt!

Tot ziens!

Reactie voor op de website?

13.114. Gezocht beschrijving Burley d Lite

Is er misschien iemand die een Nederlandse beschrijving heeft van de Burley d Lite en een fietskoppeling. Misschien kan het gecopieerd worden en dan mailen. Alvast bedankt. H de Jong

Reactie voor op de website?

13.115. Burley

Onze dochter heeft een tweeling van 20 maanden en eem zoon van 4 . Wij hebben een Burley d"Lite tweedehands gekocht voor 75.00 Euro. Dus dat gaat best goed, je moet een beetje geluk hebben. Gelijk mailen als je er zin in hebt en er naar toe rijden als het in de buurt is, dan kan je beter onderhandelen. Deze mensen gingen verhuizen en er zat weer in. Nou veel sucses. H de Jong

Reactie voor op de website?

13.116. Gevraagd: tweedehands follow-me

Hallo,

Is er iemand die een "follow-me" verkoopt?

Alvast bedankt voor de reacties.

Reactie voor op de website?

13.117. Gevaarlijk?

Ik weet niet waar je het vandaan hebt, maar fietsen met een kar is juist de veiligste manier. Als de kar aan alle eisen voldoet dan is het de meest veilige manier, de kids zitten veilig in de gordel, als een auto er tegen botst dan schuift de kar weg en slaat hij niet om. Bovendien is het door de fietsersbond ook gezegd dat het het meest veilig is. Je moet hem alleen op de juiste manier gebruiken en de bijbehorende vlag gebruiken zodat je goed zichtbaar bent. Ook moet je een fiets met handremmen en versnelling hebben en kun je niet zo fietsen als dat je alleen op een fiets doet.

Besef je heel goed dat op het moment dat je 2 kids op je fiets hebt en een auto ziet je niet of te laat, dan val je om en rijdt de auto in het ergste geval over je heen. Wat is dan veiliger?

Cindy

Reactie voor op de website?

13.118. Chariot Caddy (Caddie)

Hallo,

Heeft hier iemand ervaring met de fietskar merk Chariot type Caddy (caddie) het is de "simpelste" van de chariot, er zit een neuswiel bij om hem toch als wandelwagen te gebruiken.

Wij kunnen deze kopen van iemand voor 200 euro. Deze mensen hebben hem gewonnen en kunnen hem niet gebruiken dus hij is gloednieuw! Nieuwprijs is 449,-- euro!

Kan iemand mij een tip geven of dit een goede fietskar is?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten,

Laura

Reactie voor op de website?

13.119. Rammelt de Winther Dolphin altijd zo?

Ik heb een Winther Dolphin overgenomen van iemand, maar eerlijk gezegd valt hij me een beetje tegen. Hij rammelt ontzettend en de vering is ook niet goed. Ik weet niet wat het gerammel nou veroorzaakt, het vlaggetje is in elk geval een boosdoener en de losse spullen in de bak ook. Maar als dat allemaal er uit is, rammelt hij nog! Dit is toch niet de bedoeling?

Annemarie

Reactie voor op de website?

13.120. Re: Rammel Dolphin

Wij rijden tot grote tevredenheid al jaaaaren met de Dolphin. Bevalt echt super en bij ons rammelt er nooit wat! Toch maar nakijken wat het kan zijn, want het is niet gebruikelijk.

Gr. Marjan

Reactie voor op de website?

13.121. Totty ride

Heeft iemand ervaringen met de totty ride? Hij spreekt ons erg aan mede gezien de prijs en specificaties, maar wij willen hem gebruiken voor onze kinderen van 5 en 3 jaar en we vragen ons af of deze dan niet te smal is?? Hopelijk heeft iemand ervaring met deze kar.

Esther

Reactie voor op de website?

13.122. Fietskar met 3 kinderen?

Hallo, wij hebben 3 kinderen, bijna 6, bijna 4 en 15 mnd. We twijfelen of we nou wel of niet een fietskar willen aanschaffen. Aan de ene kant lijkt het ideaal, 2 in de kar (of passen er 3 in?) en 1 achterop. Maar de oudste wil dan natuurlijk ook wel eens in de kar, kan dat qua gewicht? En zijn er ook karren waarbij de rugleuning naar achteren kan zodat de jongste kan slapen in de kar?

Henny

Reactie voor op de website?

13.123. Fietskar en 3 kinderen

We hebben 1 van de breedste en hoogste fietskarren, een kidcar. Drie kinderen lukt echt niet, een kind van 6 wordt ook bij de kidcar wel wat groot en zwaar, maar voor kortere afstanden is het geen bezwaar.

Met drie kinderen in deze leeftijden (wij hebben 6, 3, 0) is een onderwatertandem met een fietskar er echter ideaal, de oudste zit voorop, trapt mee, waardoor fietsen met fietskar (met de twee jongste) heel licht gaat. Tevens doet de oudste verkeersinzicht op. Het middelste kind kan ook nog op een extra zitje tussen stuur en ouder die als extra leverbaar is bij de tandem. Zie www.familietandem.nl/

Johan

Reactie voor op de website?

13.124. Future-store

Kent iemand de fietskarren van de Future-store.nl? Ze hebben een kar, de BT601 voor 119 euro in de aanbieding, een mooi prijsje, maar is het wat?

Henny

Reactie voor op de website?

13.125. Ervaringen Nordic Cab

Wij overwegen (met een tweede op komst over een maand en een meisje van 13 maanden) om een fietskar aan te schaffen. Wie heeft er ervaringen met een Nordic Cab? Is dit een nieuwer merk omdat er nog vrij weinig over te lezen valt?

Jacqueline

Reactie voor op de website?

13.126. Instep quick ne'z

Beste,

Zijn er mensen die de instep quick ne'z fietskar ook hebben gebruikt voor het vervoer van kleine baby's (vanaf 4 maanden oud)? Ik hoor verschillende verhalen over het heen en weer 'schudden' van de hersens van zo'n kleintje en dat het daarom wordt afgeraden. Graag jullie ervaringen/tips? Bij voorbaat dank!

Mies

Reactie voor op de website?

13.127. Chariot reiswieg

Hallo Fietskarfans,

Wie heeft ervaring met een reiswiegje in de fietskar? Wij hebben een chariot fietskar, die ik wil gebruiken als wandelwagen voor onze peuter (1,5 jr.) en onze baby. Ik weet dat je met een reiswiegje niet mag fietsen, maar dat is deze zomer ook niet de bedoeling. Ik denk dat i.c.m. een babyschaal het nog teveel hobbelt voor een pasgeboren baby, dus gebruik ik mijn fietskar alleen om twee kinderen in te vervoeren als ik ga wandelen. Fietsen ermee komt later wel weer.

Gr. Wilma

Reactie voor op de website?

13.128. A-symmetrische bevestiging kar

In eerste instantie was ik geschokt dat mijn (nieuwe) fietskar niet recht achter de fiets hangt. Meer naar links dan de fiets lijkt mij juist gevaarlijker, omdat achteropkomend verkeer de kar dan eerder raakt. Een extra reden voor zo'n vlaggetje dus.

Het argument dat je in de bocht naar rechts anders sneller de stoeprand raakt klopt echter, al is er maar een klein beetje ervaring voor nodig om dat niet te laten gebeuren. Het voordeel van de Burley Solo die wij hebben is dat je de beugel ook aan de linkerzijde kunt insteken, zodat je ook veilig door Engeland kunt toeren. Als je om wat voor reden dan ook zou willen kun je er op die manier ook voor kiezen de kar juist rechts van je fiets te laten uitsteken.

Sjoerdt

Reactie voor op de website?

13.129. Rocket aluminium

Heeft iemand ervaring met de rocket aluminium? Ben benieuwd hoe jullie ervaringen zijn hiermee, of anders met de schwinn take two. Ik ben namelijk van plan om een fietskar aan te schaffen voor 2 kinderen (2 maanden en bijna 3 jaar). Heb wel ervaring met een eenpersoons fietskar, maar van een duurder merk. Alleen heb ik momenteel niet de financiele mogelijkheid om nu een dure fietskar aan te schaffen, en als deze ook goed zijn?

Bedankt! Joanne

Reactie voor op de website?

13.130. Vering roady roller

Reactie op Fietskarren

Ik twijfel tussen de roady roller en de kidcar twister xl. De kidcar is natuurlijk wel iets duurder, maar ik vraag me af of de roady roller wel vering heeft. Weet iemand dit?

Danielle

Reactie voor op de website?

13.131. Vraag over zitje in Burley D'lite

Mijn tweeling jongens hebben in de babyschalen altijd heel goed in de Burley D'lite gezeten. Nu zijn ze 1 en kunnen ze (net) zitten dus babyschalen eruit:) Maar het lijkt alsof het stoffen zitje heel weinig steun geeft, na wat fietsen en hobbelen liggen ze schuin en onderuit en dat ziet er niet prettig uit. Heeft iemand tips en ervaring hoe dit te verhelpen?

Annick

Reactie voor op de website?

13.132. Fietskarren

Wij verkopen fietskarren ( www.wielersport-expert.nl/fietskar) die veel gebruikt worden door grote gezinnen.

met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

13.133. Follow me tot 20 inch

Reactie op Follow me ook voor kind van 7 jaar?

Sam, je vraagt of de Follow me stabiel genoeg is met een kind van 7 jaar van 25 kg. Het antwoord is: ja. De Follow me is heel stabiel en volgt ook prima. Met mijn eigen kind van 7 heb ik er al veel plezier van gehad. Een nadeel: hij is maar te gebruiken voor fietsjes met wielen tot 20 inch.

We hebben hem binnenkort niet meer echt nodig als aanhanger vanwege veiligheid en afstand (kind kan inmiddels al flinke afstanden aan), maar vooral om de fiets zonder kind te vervoeren. Ideaal omdat de school en opvang ver uit elkaar liggen en het prettig is om geen extra ritjes met kind achterop te hoeven maken om de fiets bij school op te halen.

An

Reactie voor op de website?

13.134. Ervaringen roady roller

Reactie op Fietskarren

In december 2010 de roady roller aangeschaft, mede n.a.v. de discussie op dit forum. Na een jaar gebruik zijn heb ik een aantal positieve en negatieve zaken op een rijtje gezet voor diegene die deze of een andere fietskar overwegen:

Plus:

De fietskar

 1. Gebruik van de dolphin
 2. Fietskar: Weber Ritchie
 3. De kinderfiets als aanhanger
 4. Hema fietskar: fietsen met drie kinderen
 5. Reactie op fietsen met 3 kinderen
 6. Fietskarren
 7. Follow me
 8. Fietskarren een riskante zaak.
 9. Vervoer op fiets altijd gevaarlijk
 10. Tandems
 11. De fietskarrenspecialist
 12. Het verkeer is kortom altijd gevaarlijk
 13. Tweedehands bakfiets
 14. Dubbelzitje achterop niet gevaarlijk?
 15. Het begrip \'gevaar\'
 16. Niet gecharmeerd van fietskar
 17. Fietskar is veilig en handig
 18. Ervaring met fietskar
 19. Met z\'n 3en op 1 fiets
 20. Veilige fietskar
 21. Ervaring / test fietskarren
 22. Onze ervaring met de Kidcar
 23. Veilige fietskar
 24. Wat te doen met 3 kinderen onder 4 jaar?
 25. Overkapping vervangen
 26. Re: babyschelp in Burley D\'Lite
 27. Aanhangfiets
 28. Sparta amazone en winther dolphin fietskar
 29. Follow me ook voor kind van 7 jaar?
 30. Hema kar helemaal super
 31. Oplossing
 32. Veilgheid?
 33. Fietskar in auto?
 34. Fietskar koppelingen
 35. Follow me fiets aanhanger
 36. Tips voor het karretje
 37. Bodem Hema fietskar vestevigen
 38. Dolphin fietskar
 39. Verkoop fietskarren
 40. Fietskar opvouwbaar
 41. Ervaring met kidcar comfort
 42. Fietskar is veilig
 43. Fietskar gevaarlijk en onhandig?!
 44. Ervaring met montare totty ride
 45. Politie heeft gelogen tegen jou
 46. De r.c. fietskar
 47. Ervaringen turbomillie van Melia
 48. Wandelen met de fietskar?
 49. Follow-me en bagage
 50. Gevraagd: ervaringen met kinderbakfiets
 51. Tips voor gebruik Dolphin-fietskar
 52. Weber \'ritschie\' fietskar
 53. Instep fietskar
 54. Turbomillie en Melia
 55. Onveiligheid fietsaanhanger
 56. Bakfiets voor tweeling 3 mnd oud?
 57. Fietskar ombouwen tot wandelwagen?
 58. Zelf wandelkit maken
 59. Fietskar gevaarlijk?
 60. Adressen gezocht
 61. Adressen
 62. Lyda bedankt voor de Tip!
 63. Hoe kan maxi-cosi in kidcar vastmaken?
 64. Ervaringen met Chariot en Dolphin karren
 65. Ervaring winter-dilphin
 66. Weber babyschelp
 67. Fietkar gevaarlijk??
 68. Wandelkit
 69. Een wettelijke fietskar
 70. Dolphin niet recht achter fiets
 71. Hoe oud mag een baby zijn?
 72. Baby in de fietskar
 73. Fietskar vaak te breed?!
 74. Maxi-cosi in fietskar
 75. Nieuwe fietskarren, waar halen ze het?
 76. Fietskar en zon
 77. Oplossing fietskar en zon
 78. Vervoer: maxi cosi en kind in fietskar?
 79. Voor Mirjam: maxicosi en kind in fietskar
 80. Dubbel zitje of fietskar
 81. Weber babyschaal in Kidcar?
 82. Babyschaal
 83. Kind in draagzak
 84. Kind ik draagzak gevaarlijk?
 85. Vragen over fietskar
 86. Roady roller en baby
 87. Bakfiets of fietskar
 88. re:12.90 bakfiets of fietskar
 89. Roadyroller website
 90. Welke fietskar waar kopen?
 91. Re: welke fietskar
 92. Fietskar / Bakfiets met vier kinderen
 93. Kid car city is ideaal!
 94. Nog steeds nieuwe modellen
 95. Totty Ride
 96. De goedkoopste leverancier van fietskarren in Nederland
 97. Ervaring fietskar chariot
 98. Babyschalen verschillende merken hetzelfde?
 99. ervaring met Dolphin fietskar
 100. Reactie op Emiele keuze dolhpin fietskar
 101. Fietskar veiliger dan fietsstoel
 102. Babyschaal verschillende merken 12.96
 103. Babyschaal Melia
 104. Rem op fietskar
 105. Reactie voor Bart (12.1) en Toine (12.2)!
 106. Fietskarren veiliger dan men denkt!
 107. Fietskar voor tweeling
 108. Fietskar past niet door de deur
 109. Babyschaal van Melia
 110. Roady Roller: informatie gevraagd
 111. Veilige fietskar
 112. Verschillen van merk kidcar
 113. Fietskar winkel Online
 114. Gezocht beschrijving Burley d Lite
 115. Burley
 116. Gevraagd: tweedehands follow-me
 117. Gevaarlijk?
 118. Chariot Caddy (Caddie)
 119. Rammelt de Winther Dolphin altijd zo?
 120. Re: Rammel Dolphin
 121. Totty ride
 122. Fietskar met 3 kinderen?
 123. Fietskar en 3 kinderen
 124. Future-store
 125. Ervaringen Nordic Cab
 126. Instep quick ne\'z
 127. Chariot reiswieg
 128. A-symmetrische bevestiging kar
 129. Rocket aluminium
 130. Vering roady roller
 131. Vraag over zitje in Burley D\'lite
 132. Fietskarren
 133. Follow me tot 20 inch
 134. Ervaringen roady roller
 135. Re op Ervaringen Roady Roller
 136. Fietskar
 137. Fietskar Nordic Cab

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.