Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

11. Vervoer van twee kleine kinderen van verschillende leeftijd

Wie weet een duo-wandelwagen (of tandem) die geschikt is voor twee kindjes van een verschillende leeftijd. Ik verwacht medio december/januari nog een kindje, maar heb ook nog een dochtertje die dan 14 mnd is.

Wie kan mij helpen of heeft een goede tip.

Carola

Reactie voor op de website?

11.1. Twinny load

Wij hadden indertijd een twinny load. Achterin kon Marleen liggen en voorin kon Jeroen zitten. Een soort buggy en kinderwagen aan elkaar gekoppeld, werkte ideaal. Wel ruime bochten voor nodig want hij is vrij lang maar niet breed.

Gerrit Jan

Reactie voor op de website?

11.2. Tweeling buggy

Ik heb een mclaren tweeling buggy met voeten zak. Ik heb hem gekocht voor mijn tweeling maar gebruik hem ook voor de jongste en een van de tweeling. Hij kan helemaal plat en heeft een regenhoes en zonneschermpjes. Hij is heel klein op te vouwen maar wel prijzig vind ik. Hij past wel door alle deuren, alleen in de supermarkt moet je het breedste pad hebben. Hij gaat wel heel lang mee.

Nikky

Reactie voor op de website?

11.3. Stoeltje op de wagen

Ik had voor mijn dochter Emily een stoeltje op de wagen. Die kun je gewoon bij prenatal kopen. Of een tweelingwagen is natuurlijk ook een optie.

Groetjes, Marjan

Reactie voor op de website?

11.4. 2 + 1 - en nu de wandelwagen nog....

Hallo,

Wij hebben een tweeling van nu anderhalf en de derde is alweer op komst. Heerlijk! Tegen de tijd dat de derde geboren zal worden is onze tweeling nog net geen twee en zullen ze ook nog steeds in de wandelwagen zitten. Wij zijn op zoek naar tips over hoe een jonge tweeling en een baby te vervoeren in een wandelwagen.

Groetjes, Suzanne

Reactie voor op de website?

11.5. De Kiwi Explorer, de ideale oplossing!

Beste Carola,

ik heb net als jij heel lang lopen dubben over een goede oplossing. Eerst de twee zittingen naast elkaar (te breed), toen de twee vóór elkaar (voorste kind wordt zwaar en kom je de stoep bijna niet op), stoeltje op de wagen (mijn dochter van 18 maanden heeft nog al temperament, dus was ik bang dat de hele wagen zou kiepen als ze eens flink te keer ging). Maar ik heb het gevonden, de prijs meer dan waard, de Kiwi Explorer. Bezoek hun site, je zult verbaasd staan.

Heel veel succes met de tweede, mijn oudste is 18 mnd, en de jongste onder hand 6 wkn.

Groetjes willemijn

Reactie voor op de website?

11.6. Dubbeldekker - kiwi explorer

Dag Carola,

Inderdaad de reactie van Willemijn is terecht, ook ik heb een kiwi explorer en het vervoer van 2 kinderen van verschillende leeftijden gaat perfect. Nu zijn ze 3 jaar en de jongste is 7 maanden. Ik had de kiwi al in mijn zwangerschap aangeschaft zodat ik mijn oudste ook nog er in kon hebben, toen 4 jaar (nu 5).

Groetjes Silvia

Reactie voor op de website?

11.7. Vervoer tweeling en derde kindje

Hallo,

Ook wij hebben een tweeling en de derde op komst. Als het derde kindje komt is de tweeling 2 jaar en 2 maanden. Nu hebben we een mountainterrain duowagen, maar we zijn zeer benieuwd hoe anderen dit "vervoersprobleem" aanpakken? We hebben wel eens gehoord van een constructie met een fietsstoeltje. Wie hebben er tips. Ik ben ook benieuwd naar de reacties die Suzanne heeft gehad.

Groeten

Reactie voor op de website?

11.8. reaktie op: vervoer tweeling en derde kindje

Dag Ineke,

Als je al een tweeling wagen hebt zou ik allereerst de baby in een draagzak of slendang vervoeren. Later als de baby kan zitten, kun je een wisselvariant proberen waarbij je een zogeheten Kiddy-board aan de wagen hangt (ik heb ze gezien bij karren als die van jullie) en de tweeling om-en-om laat staan of zitten. Met die constructie kom je een heel eind. Mits je natuurlijk een sterke rug hebt want ze worden wel zwaar na een tijdje lopen. Dit is een heel gemakkelijke variant en niet duur.

succes, Bart

Reactie voor op de website?

11.9. Onze oplossing

Inmiddels met de vierde op komst hebben wij een Renault Espace, errug makkelijk met uitneembare stoelen. Er is dan nog 1 plekje over waar de buggy in geschoven kan worden. Wij zijn erg blij met de Espace!

José

Reactie voor op de website?

11.10. Aluminium bolderwagen

Hallo allemaal,

Ik zag bij ons in de wijk opeens een heel mooie aluminium bolderwagen lopen. Wat een uitkomst zeg! Die mevrouw had er vier kinderen in, een baby in een klein kinderzitje en drie groter op bankjes. De kindjes zaten tegenover elkaar konden dus lekker met elkaar spelen. Ik heb hem zelf ook even getest en hij liep erg licht ondanks de bagage. Hij komt uit nederland en heet Rambler Explorer, maar ik kon de website niet zo snel vinden. Succes met zoeken en groeten.

Kirsten

Reactie voor op de website?

11.11. Informatie over aluminium bolderwagen

Kijk eens op de site Anndur. Voor houten bolderwagens kun je kijken bij Praktikar.

Reactie voor op de website?

11.12. Stoeltje op de wagen

Ik heb Prenatal gebeld om te vragen naar zo'n stoeltje, maar zij zeggen dat ze dat niet meer verkopen omdat de huidige wagens - i.v.m. lichtgewicht - niet stevig genoeg zijn. Hoe lang geleden heeft u dit stoeltje gekocht en op wat voor wagen heeft u deze bevestigd?

Reactie voor op de website?

11.13. 3 kinderen op 1 fiets

Beste Carola

Wij kregen 3 kinderen in 4 jaar (geen tweeling). Ik heb op een stevige Batavus Stabilo fiets een verlengde stevige bagagedrager van "de tegenwind" uit Utrecht gekocht, en daar 2 zitjes van GMG op geplaatst. De jongste voorop en dan vervoer je zonder angst voor kiepen 3 kids op 1 fiets. Doordat de stabilo extra stevig en stabiel is (extra stang langs zij) geen problemen gehad. Kinderen zo vervoerd tot ze drieeneenhalf en 5 waren en inmiddels wel 20 kilo p.p. wogen.

Reactie voor op de website?

11.14. Stoeltje op de kinderwagen

In maart dit jaar is onze tweeling geboren en omdat wij al twee kinderen hadden (de jongste nog geen twee) was het vervoer hiervan ook een groot probleem. Wij hebben het opgelost door op onze tweeling-kinderwagen (twee stevige bakken naast elkaar) een stoeltje te plaatsen voor onze toen jongste! Dit stoeltje is inderdaad niet overal te koop maar na enige navraag zijn wij bij Alles Kids in Tubbergen terecht gekomen.

Het stoeltje moet je inderdaad op een stevige bak plaatsen om het gewicht goed te verdelen. Wij hebben veel gemak hiervan, onze tweeling is inmiddels zeven maanden en onze zoon ruim twee!!

Ik hoop dat je alsnog een stoelje kunt vinden!

Simone

Reactie voor op de website?

11.15. Fietstip (i.p.v. wandelwagentip)

Hoi,

na het lezen van jou bericht dacht ik; wordt er bij hun ook gefietst? Zo ja,dan kennen ze het bestaan van de Cargobike en de Onderwaterfiets nog niet. Een prima oplossing om met meerdere kinderen onderweg te zijn. Interesse?? Even kijken op Bakfiets.nl en Onderwaterfiets.nl.

Groeten van , Beer Transportfietsen te Den Haag

Reactie voor op de website?

11.16. Reactie op: stoeltje op de kinderwagen

Wij hebben een kinderwagen van het merk "Teutonia". Het stoeltje past niet alleen goed op de kinderwagenbak, maar nu de jongste niet meer wil liggen, kan het stoeltje zelfs op het frame van de wandelwageninzet worden gezet. Weliswaar niet meer met alledrie de riempjes, maar als je de twee zijriempjes goed aantrekt, is er niets aan de hand. En het stoeltje is stevig genoeg; onze oudste zit er zelfs op te "schommelen", wanneer ze achterstevoren op haar knieën op het stoeltje zit. Eraf vallen is haast niet mogelijk; daarvoor loop jij "in de weg".

Het grootste voordeel van het stoeltje vind ik, dat je zelf voldoende loopruimte overhoudt. Dat is met zo'n kiddy-board wel anders. Ook kon onze oudste nog niet zo lang staan toen de jongste is geboren, dus ook vanuit dat oogpunt was zo'n kiddyboard geen oplossing.

Mariet

Reactie voor op de website?

11.17. 3 kinderen op de fiets.

Ik vind zelf een fietskar een uitkomst, maar daar kunnen (op de normale manier) inderdaad maar twee kinderen in. Maar als je er mee fiets kan er altijd nog eentje in een voorstoeltje of in een achterstoeltje (of beide zoals ik ook wel gedaan heb, 1 voorop, 1 achterop en 2 in de fietskar). Ik vind het wel veilig fietsen, hij kan namelijk niet omvallen als jou fiets wel omvalt, je moet de bochten wel iets groter nemen en drukke straten kan je niet in twee keer oversteken door op het midden te gaan staan, dat kan een nadeel zijn zeker in Amsterdam waar het toch al druk is.

Als je toch een fietskar koopt zou ik er eentje nemen die ook een klein wieltje heeft zodat je er ook mee lopen kar. (makkelijk als ze in slaap gevallen zijn of als je even een boodschap gaat doen). En een speciale babyschelp, die je kan bevestigen in de fietskar kan uitkomst bieden voor kleine baby's die nog niet zelf kunnen zitten en toch mee moeten in de fietskar (die zijn in aanschaf erg duur in meen 60 of 80 euro maar ook tweede hands wel aan te komen of anders te huren bij baby rent). Zelf heb ik deze gebruikt vanaf dat de baby 3 maanden was. (daarvoor nog gewoon in een draagdoek mee genomen op de fiets). Wat je ook wel veel ziet in Amsterdam zijn de bakfietsen, maar die kan je dan weer niet afkoppelen en lopende verder gaan, dus het is maar net waar voor je het voor nodig hebt.

Wij doen het nog steeds zonder auto (met 4 kinderen), als we eens verder weg op familie bezoek gaan huren we een auto, dat is altijd nog goedkoper dan een aanschaffen als je hem niet veel gebruikt. Dus je ziet het, het kan zonder auto prima, maar ik zeg wel altijd dat de fietskar mijn auto is want je wilt niet weten wat ik er allemaal mee vervoer, van boodschappen tot kinderfietsen en oud papier.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, succes met je zwangerschap en de verhuizing.

Gonny

Reactie voor op de website?

11.18. Reaktie Tanja

Beste Tanja

Ik heb hetzelfde alleen nu zijn mijn twee dochters reeds 2 en 3. Je betaalt er iets voor maar dan heb je ook iets de twinny mountain terrain of urban jungle. Echt geweldig, mijn duo loopt lichter dan mijn enkele.

groetjes Ingrid

Reactie voor op de website?

11.19. Nieuw model kiwi explorer E3

Hoi,

Ik heb een nieuw model van de kiwi-explorer aangeschaft namelijk de E3. Deze is echt supergaaf en wat compacter als zijn voorganger. Geweldige wagen. Wij hebben alles geprobeerd van duo-tandem en naast elkaar maar niets beviel ons. Deze kiwi explorer is echt geweldig en ik kan hem iedereen aanraden. Hij is net in Nederland op de markt dus kijk even wie een distributeur is bij jouw in de buurt. Je krijgt van deze buggy echt geen spijt.

Angela

Reactie voor op de website?

11.20. Drie kinderen op fiets, neem fietskar

Drie of vier kinderen op de fiets: neem de fietskar. Waarom kopen jullie niet gewoon een fietskar, er kunnen met gemak twee kinderen in van 6-7 jaar, althans mijn winther dolfin. Je hebt er nog jaren plezier van want ook als ze ouder zijn kan je er nog makkelijk even een groter kind 9-10 jaar in mee nemen. En wat dacht je van altijd weer de weekendboodschappen of die leuke logeerafspraak met tas en slaapzak of het kamp voor school of die fiets met lekke band? Alles past er in (ik heb net 4 zakken tuinaarde van 40 liter elk gehaald, ja in mijn fietskar.

Succes met jullie besluit, Petra

Reactie voor op de website?

11.21. Ervaring over kiwi explorer of kidcar

Hallo,

Ik heb ook met 15 maanden de 2e erbij gekregen. We hopen dat er nog meer kinderen komen. Nu twijfel ik sterk tussen de aankoop van de kiwi explorer of een kidcar. De explorer lijkt mij prettiger om te wandelen en shoppen, maar ik vraag mij af of de kinderen wel in de duozit nog willen als ze wat ouder worden. Wat is jullie ervaring hiermee? En met de kidcar coach of BikeBuggy City? Ik ben maar 1m52, dat speelt ook nog mee, vandaar dat ik een heel licht lopende wagen wil. Ik heb nu een duowagen naast elkaar, maar dat vind ik voor langere stukken te zwaar worden.

Hartelijk dank,

Reactie voor op de website?

11.22. Aanhangfiets Add+Bike

Hallo

Om 2 kinderen te vervoeren kan ik je de Add+Bike van harte aanbevelen. Zelf vervoer ik daar 2 kinderen van 6 en 7 jaar mee. Een achterop en een op de aanhangfiets.

Voor een plaatje kijk hier eens

hier.

Veel plezier met fietsen.

Marie

Reactie voor op de website?

11.23. Buggy waar tweede kind achterop kan staan

Wie kan mij helpen?

Ik ben op zoek naar een merk buggy waarbij je achterop voetsteuntjes hebt zodat een tweede kind daar achterop kan staan. Je zit dan niet met zo'n kiddyboard waar je elke keer met je schenen tegenaan schopt. Ik weet dat ze bestaan, want ik heb ze zelf gezien. Wie kan mij een merknaam geven en of een winkel waar ze deze verkopen?

Alvast bedankt voor de moeite! Rolf

Reactie voor op de website?

11.24. Peuter en kleuter op de fiets zoek GMG beugel

Hallo

Mijn oudste gaat alweer naar school, nu nog maar 1 á 2 keer in de week een middagje om te wennen, maar na de kerstvacantie al hele dagen. Mijn man werkt onregelmatig, en kan dus vaak halen en brengen terwijl ik thuis ben bij onze peuter (of andersom) maar ik zal dus ook vaak met 2 kinderen naar de school of van de school vandaan komen.

Nu is het probleem alleen dat jongste niet meer in het voorzitje kan, het past nog wel maar ze vindt het zo leuk dat ze door enthouisast te hoppen nu al 2 keer een tand door mijn lip heeft gehopst (auw!) en ze is vrij flink, dus binnenkort past het gewoon niet meer.

Nu heb ik een fietskar, een vreselijk handig ding, zo'n eenvoudige van de blokker, waar we zelf wandelwielen onder hebben gezet, en een duwbeugel voor gaan maken. Echt heel handig, alleen, we hebben maar een hele smalle tuinpoort, die uitkomt op een nog smaller brandgangetje, waar ik dus 90 graden moet draaien met fiets én fietskar, dat kan dus niet dus ik moet eerst de fiets buiten zetten (op slot, anders is die weg) fietskar opklappen en erachter monteren, en dan de kinderen in de kar zetten. Waar ik dus in totaal een half uur mee bezig ben.

Niet te doen dus.

Nu heb ik een beugel gezien van GMG waar je 2 fietszitjes (al aanwezig) op de bagagedrager kan monteren, ik heb een hele stevige opoe fiets, dus dat moet kunnen. Maar deze kan ik dus nergens meer vinden.

Wie weet waar ik deze (online) kan kopen?

Of wie heeft er een andere oplossing (geld voor een andere fiets is er niet, dus dat is geen oplossing).

Graag reageren via mail .

Alvast bedankt Marinda

Reactie voor op de website?

11.25. Leverancier twee-en-meer-zitje

Hallo Ineke (9.7)

wij zijn de enigste leverancier van het "twee-en-meer-zitje". Het vervoer van uw 3de kind i.c.m. met de DUO MT of de duo UBJ. Neemt u contact op met Twee en meer, tel 040-2836738 of 09-19094419, open op vrijdag & zaterdag of op afspraak.

Reactie voor op de website?

11.26. Rambler Explorer & Daytrack bij Twee en meer Nuenen

Hallo Kristen (9.10),

Inmiddels is er ook de daytrack, een iets kleinere uitgave & ook wat voordeliger. Eerst huren om te testen is mogelijk. Neem contact op met Berny of Frank van Twee en meer Nuenen klik www.twee-en-meer.nl of bel 040-2836738 / 06-19094419

Reactie voor op de website?

11.27. Wandelvervoer tweeling+derde

We hebben een tweeling van 20 maanden en verwachten over 2 maanden ons derde kindje. Wonend op een bovenwoning in amsterdam hebben we ook wat betreft vervoer van de kinderen nog als eis dat de wagen relatief klein (en snel) opvouwbaar moet zijn en op onze trap moet kunnen hangen zonder deze te blokkeren.

Een nadeel van de Daytrack is dat hij weliswaar klein opvouwbaar(demonteerbaar) is, maar dat dit toch enige tijd kost (dus wel geschikt om af en toe in de auto mee te nemen, maar niet iets om elke dag minimaal 2x te doen) en dat hij nogal zwaar is.

T.z.t. willen we gebruik gaan maken van een bolderwagen o.i.d. Voor de kortere termijn hebben we ons oog laten vallen op een drielingwagen: Inglesina Domino Trio. Is er iemand die ervaring heeft met deze wagen? Is er iemand in de randstad die zo'n wagen heeft en die we eens zouden kunnen zien?

Dineke

Reactie voor op de website?

11.28. Twee kinderen van verschillende leeftijd?

Ik vroeg mij af of iemand geschikte wagens weet voor het vervoeren van een kindje van twee-en-een-half en een baby van ongeveer 7 maanden. Ik wil ze het liefst achter elkaar en naar elkaar of mij toe gericht. Bestaan zulke wagens? Zeker geen bezwaar tegen ouderwets uiterlijk; het liefst tweedehands. Als het maar soepel rijdt!!

Bedankt alvast.

Claudia

Reactie voor op de website?

11.29. Kinderen tegenover elkaar in de auto

Claudia,

Bij Kinderen tegenover elkaar in de Ford Transit staat een verhaal over Ford transit wagens.

William

Reactie voor op de website?

11.30. Kiwi explorer (9.6)

Hallo Silvia,

ik ben van plan om een kiwi explorer aan te schaffen (ik moet binnen 2 dagen beslissen), maar twijfel of mijn baby wel lang genoeg (totdat hij kan zitten) in 't babynestje past. Hoe zijn jouw ervaringen?

Groeten, Jesse

Reactie voor op de website?

11.31. Tweedekindstoeltje en duo urban jungle

Prenatal heeft deze stoeltjes idd niet meer in zijn assortiment. Wij hebben er een besteld bij de babydump in Eindhoven en het bevalt ons prima.

Maar nu is onze jongste van 7 mnd nogal groot dus past bijna niet meer in de bak. Onze oudste 14mnd is gehandicapt en zal voorlopig niet kunnen lopen. Ik zoek dus een andere oplossing waar kinderen vrij lang in kunnen zitten en een derde kind eventueel ook nog bij zou kunnen.

Ik denk dat dan de duo urbAN JUNGLE de beste oplossing is omdat daar ook een stang met een fietsstoeltje op kan voor de derde....

Heeft iemand hier ervaring mee of goede alternatieven? Ik vind deze wagen namelijk nogal prijzig.

Brenda

Reactie voor op de website?

11.32. Speciale kinderwagen

hoi,

Ik wilde even vertellen dat er ook speciale kinderwagens worden gemaakt als 1 kindje van het gezin gehandicapt is ik heb dit ooit eens gezien bij iemand die een kindje had die gehandicapt was en daarna nog een baby kreeg. Misschien zou je eens informatie kunnen winnen bij instanties zoals spd of mee heet het tegenwoordig in Zuid Holland. Als ze speciaal gemaakt worden krijg je ze in bruikleen en hoef je er misschien niets voor te betalen.

groetjes Anne

Reactie voor op de website?

11.33. Duozitter

Hallo, ik zag dat jullie een verlengde bagagedrager incl 2 fietsstoeltjes erop verkopen. Is dit wel stevig en kiept de fiets niet achterover als ik plotseling van de fiets af moet? Graag uw reactie,

mvg m wit

Reactie voor op de website?

11.34. Vervoer kinderen

Wij zijn uitermate tevreden over de dubbele wagen van kiwi explorer. Onze dochters schelen 13 maanden precies en zijn nu twee en drie en ze gebruiken de wagen nog steeds. Onze investering wel waard geweest. Wij hadden de wagen rechtsstreeks bij de levancier gekocht via internet, scheelt aardig wat geld met de winkel.

succes Josée

Reactie voor op de website?

11.35. Kiwi explorer

Ik heb een vraag. Ik wil graag van u weten of een kiwi explorer nou wel lekker loopt met zo'n extra duozit, zit dat niet ontzettend in de weg? Kunt u me dat vertellen? U kunt me ook bellen.

06-14166050

Reactie voor op de website?

11.36. Kiwi explorer

De Kiwi explorer rijdt prima met de duozit. Je loopt er niet tegenaan, het zit niet in de weg en mijn kinderen (drie en anderhalf) vinden ook achteraan zitten allebei erg leuk. Hij kiept niet om als er vooraan één kindje inzit en ook niet als toevallig het kindje achteraan zwaarder is dan vooraan (wordt andersom aangeraden, maar als er al eentje vooraan ligt te slapen is het niet leuk te gaan verwisselen als de oudste wil zitten). Een echte aanrader dus!

Maaike

Reactie voor op de website?

11.37. Ook een Kiwi Explorer

Ik heb afgelopen week een tweede hands Kiwi Explorer gekocht (3 jaar oud). Heb lang gezocht naar een wagen voor 2 kindjes (oudste 19 mnd, 2e wordt over 7 weken verwacht), maar vond de wagens naast en achter elkaar niet handig. Ik moet hem nog ophalen, maar als ik bovenstaande berichten lees ben ik blij met mijn keuze!

Sandra

Reactie voor op de website?

11.38. Negatieve ervaring E3

Hoi allen,

N.a.v. zeer veel positieve recensies heb ik ooit een E3 gekocht. Dit was een eerste uitgave, deze is iets smaller dan de huidige uitgave die nu verkrijgbaar is. E3 is op 1 punt zeer goed, hij is namelijk zeer wendbaar, rijdt erg licht en met 1 hand te besturen terwijl kind en boodschappen in zit.

De volgende nadelen hebben mij doen besluiten de wagen te verkopen:

Kortom, voor grote babys, kinderen, ruimtezoekertjes en rondkijkers is het geen ideale wagen.

Y.V.

Reactie voor op de website?

11.39. Babynestje kiwi explorer

Een week geleden heb ik een gebruikte kiwi explorer gekocht. Het is een duowagen uit 2004, niet de E3. Zoals ik al elders las, is het babynestje inderdaad redelijk klein en smal. Ik verwacht dat mijn baby er met 4 maanden wel uitgegroeid zal zijn. Dan is de baby nog niet sterk genoeg om in de duozit te zitten. Ik ben op zoek naar ervaringen van mensen die dit creatief hebben opgelost. In het gebruik tot nu toe lijkt het een prima wagen. Mijn oudste van 2 1/2 zit er ook met plezier in. Wie heeft de gouden tip?

Alvast bedankt,

Eunice

Reactie voor op de website?

11.40. Aankoop kiwi explorer

Wij willen graag een nieuwe kiwi explorer kopen. Wanneer we wat via internet rondkijken, blijkt dat je de buggy rechtstreeks bij Phil and Teds kan kopen aan bijna de helft van de prijs in de winkel. Heeft iemand ervaring met de aanschaf via internet? Als ik een "double explorer" koop, is dan ook het zitje voor een baby inbegrepen, of alleen de duo inzet voor een peuter? Welke accessoires dien je eventueel apart bij te bestellen?

Dominique

Reactie voor op de website?

11.41. Positieve ervaring phil & teds

Wij hebben een phil & teds gekocht voor toen mijn kinderen 1.9 jaar en 3 weken oud waren. Ideaal. De kleine in een nestje plat en de oudste erboven. En nu zitten ze achter elkaar en wil de jongste slapen (8mnd nu), dan weer plat met de oudste voor. Het is net zo groot als een gewone kinderwagen. Heeft voor een groot zwenkwiel, Dus goed wendbaar in alle winkels. We hebben nog steeds veel bekijks ermee. Echt een aanrader voor kinderen in verschillende leeftijden.

groetjes Jeannette

Reactie voor op de website?

11.42. Mountain Terrain

Wij gebruiken een mountain terrain en deze bevalt goed.

Groet, Koen

Reactie voor op de website?

11.43. Kiwi Explorer; als baby uit de reiswieg groeit

Mijn jongste zat vanaf 5 mnd. achter in de duozit. Ik had een Maxi Cosi Dozi (kussentje voor autostoel Priori) gekocht om als soort verkleiner te gebruiken. Had ook het onderste gedeelte van de Kiwi slaapzak erin gedaan om een soort nestje te creeren. Een buggy voetenzak gaat ook prima.

Heb ook wel eens gezien dat men de onderste duozit niet aan de stang ritste (zoals het normaal zit) maar aan de extra flappen waar eigenlijk het nestje met reiswieg aan hangt (dus zonder stang van de duozit te gebruiken).

Ik heb 2 dochters van 4 en 2,5 en nu gebruik ik de wagen alleen nog op vakantie. We gaan nu lekker op de fiets: jongste achterop en oudste op aanhangfiets aan mijn bagagedrager.

Ik vond de Kiwi een fijne wagen, met als enige nadeel het moeizame 'uithijsen' van het onderste kind (ruimte te krap).

Yvonne

Reactie voor op de website?

11.44. E3, kiwi-explorer

Ik heb eind 2004 het eerste model van de E3 gekocht, maar ben daar niet zo tevreden over als ik had gehoopt. Pas vanaf het moment dat de jongste 5-6 maanden was en enigszins in de duozit kon zitten, heb ik hem weer even met plezier gebruikt.

Voor die tijd was de wagen niet alleen veel te krap in ruimte -baby was met moeite onderin te schuiven, kon zich nauwelijks draaien- maar vond ik het ook bezwaarlijk dat hij zo weggestopt lag en aan het zicht -en de wolkenlucht boven hem- onttrokken was.

Nu ik de derde verwacht -de tweede is dan bijna 2-zou ik de e3 dus weer moeten gebruiken, maar ik merk dat ik toch uitkijk naar andere duowagens (buggy's desnoods) waar de baby lang genoeg in kan liggen zonder weggestopt te worden onder zijn broertje.

De nadelen die ik eerder op deze site las over de e3 herken ik helemaal.

Katrien

Reactie voor op de website?

11.45. e3 via internet en ervaring

Wij hebben verleden jaar een e3 explorer via internet in de usa gekocht, echt vele malen goedkoper dan in Nederland op de site van Phil en Teds. Dit bedrijf mocht echte niet leveren aan de Benelux, maar wij hebben hem bij vrienden in duitsland later afleveren. Zelfs met bezorgen en invoeren scheelde dat bijna €200,-.

Wij hebben de e3 Versie 2 dus de "verbeterde" versie en ik moet zeggen dat van alle minpunten hierboven genoemd ik er geen herken. Kinderen zijn er makkelijk in en uit te halen zelfs als het gaat om een baby in het nestje dat onder d'r broerje lag. Moet ik zeggen dat ik kinderen heb van een gemiddeld postuur. Ik zou hem aan iedereen aanbevelen die kinderen snel achter elkaar krijgt. Het apparaat is zeer mobiel en wendbaar en geen vergelijk met andere duo wagens.

Zelfs inklappen is zo gebeurd en veel compacter dan de koelstra driewieler die we hiervoor hadden. Daar moest een wiel vanaf voordat hij in de kofferbak van mijn auto paste. Het enige minpunt dat ik kan ontdekken is dat als je kinderen allebei in wagen moeten zitten het tuigje waarmee je ze vastmaakt voor de kleinste erg hoog zit (tot bijna onder haar gezicht)

Inge

Reactie voor op de website?

11.46. Welke kinderwagen

Hallo, ik heb een paar eigen kinderen en pleegkinderen, alles bij elkaar 1 van 3 maanden, 1 van 1 jaar, 2 van 2 jaar, 1 van 3 jaar, 2 van 4 jaar, en 1 van 5 jaar.

De kids tot 3 jaar wil ik in een kinderwagn vervoeren (5 stuks waaronder 1 baby) maarja, welke wagen? Eventueel kan het kindje van 3 maanden mee in de draakdoek.

Heeft iemand een tip?

Bregje

Reactie voor op de website?

11.47. Voor Bregje: kinderwagen voor 5

Hoi Bregje

Ik kan me je probleem voorstellen. T'is niet mis 8 kinderen onder de 5 jaar. Petje af hoor.

Wat vervoer betreft weet ik dat er van Inglesia een 4-ling wagen bestaat. Maar ik zou je eerder een bolderkar aanraden. Misschien is de rambler wat voor je. Deze heeft zelfs een speciaal baby zitje. De kar is wel duur maar af en toe worden ze al tweedehands aangeboden.

Als je zelfs nog wilt fietsen met je kroost zou je eens kunnen kijken op de site van t'mannetje daar hebben ze een bakfiets waar 8 kinderen in kunnen en ook nog eentje achterop kan zitten.

Ik hoop dat je er wat mee kan succes.
Groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

11.48. Een hele bende

Hoi,

Nounou, da's een hele bende!

Ik zou gaan voor de Urban Jungle, met extra zitje voorop (zie elders deze website) én een plankje achteraan voor één groter kind als die wat moe wordt. Dat zijn dan toch al 4 kinderen op 1 vervoermiddel. De Urban Jungle is zéér stevig, wendbaar, kan door een gewone deur, kan ook makkelijk stoepdrempels en zelfs boswegen aan vanwege de grote wielen, en stabiel vanwege de 4 wielen. Maar helaas ook vrij duur, hoewel mits enig zoekwerk in occazie te vinden. Nog een optie is een bolderkar, maar daarmee raak je in de stad toch niet zover me dunkt, zeker niet in winkels...

Succes met de bende !

Ivo

Reactie voor op de website?

11.49. Reactie welke kinderwagen

Brechtje,

Wij hebben vier kleintjes van 1,5 jaar oud en hadden dus ook een vervoersprobleem. Nu hebben wij een Rambler explorer gekocht, een luxe bolderwagen, waar ook een baby goed in te vervoeren is. Ook kun je de kinderen dmv riempjes vastzetten. Het is voor ons de ideale oplossing, zodat ik nu lekker met de kinderen kan wandelen. Hij rijdt vrij licht met zoveel kinderen, alleen is de wagen wel vrij prijzig in de aanschaf en 2e-hands vrij moeilijk te krijgen. Kijk eens op de site www.Rambler.nl.

Petra

Reactie voor op de website?

11.50. Kiwi explorer rechstreeks kopen

Je kunt inderdaad bij phil and ted rechtstreeks kopen op de site, www.babybuggy.co.nz. Je betaalt wel bij het invoeren nog btw (19%) dus het is wel goedkoper, maar niet zo heel veel.

Eveline

Reactie voor op de website?

11.51. 5 kids 1 kinderwagen

We hebben een een drielingwagen (Urban Jungle) gekregen met 1 nestje, en er is zelfs een fietszitje voorop geplaats, Rogier staat op het plankje achterop. Dit gaat prima, nu kunnen we een stukje gaan wandellen, de hele dag binnenzitten met 8 kids is niet echt leuk.

Als we echt gaan winkellen hebben we 2 tweelingwagens, een dubbelle buggy en een tandewagen (allebij topmark met kroontjesmotief) en rogier opnieuw aan op een plankje.

Bedankt voor alle tips.

De kinderen blijven voorlopig bij ons, ze mogen niet meer terug naar hun moeder. We zijn nu in overleg om te kijken of ze echt bij ons blijven en niet meer naar een ander gezin hoeven. De kids hebben zoveel meegemaakt en moeten zeker bij elkaar blijven. En niet veel gezinnen willen of kunnen 5 kleine kinderen tegelijk opnemen.

Bregje

Reactie voor op de website?

11.52. Nog meer vragen over kiwi explorer

Hallo allemaal, ik heb al heel veel uit de tips hierboven kunnen halen, maar heb toch nog twee vraagjes. Mijn dochter is 2 jaar als de 2de komt. En de kiwi explorer lijkt mij ook de beste oplossing, alleen kan er ook een kiddyboard aan vast, als de wat grotere niet wil zitten? En als de baby niet meer in het nestje past kan het dan nog wel plat liggen in de achterste of voorste zit als zij met z'n tweeen zijn, want ik had nu een quinny freestyle. En dan kon de zitting ook niet helemaal plat en ik heb gemerkt, dat dat voor een baby van zes maanden toch wel erg vervelend is.

Graag hoor ik jullie ervaringen

Groetjes Marianne

Reactie voor op de website?

11.53. Een vooruit en eentje achteruit

Hallo, ik heb veel kunnen lezen over de kiwi en het lijkt me een handige wagen alleen zo ongezellig voor degene die onder zit, die ziet niet zoveel. Ik heb laatst iets gehoord over een duowagen waarbij het ene kind vooruit rijdt en het andere kind achteruit. Ze zitten dan rug tegen rug of kijken elkaar aan. Weet iemand welke kinderwagen dit is, welk merk en waar ik die eventueel zou kunnen kopen?

groetjes Kim

Reactie voor op de website?

11.54. Vervoeren 2e kindje

Hoi Carola,

Wij hebben achter onze wandelwagen een constructie waar het bobike fietsstoeltje op is gemonteerd. Zo kan onze oudste, wanneer ze te moe is om te lopen, toch zitten en onze jongste van 1 jaar kan rustig slapen. Dit alles zit aan de binnenkant van de duwstang gemonteerd en aangesloten op het buggyboard blokje. Met lopen loop je nergens tegen aan zoals je wel bij het buggyboard hebt.

Leontien

Reactie voor op de website?

11.55. Meer kinderen

De zwakste schakel bepaalt de aanschaf van weer iets nieuws (toch te zwaar voor de rugzak of te groot voor duozit, megakinderwagen plus babybjorn toch te veel ruimte, in zand is het toch weer niks). Bij elkaar worden al die miskopen erg duur. Daarom kozen wij voor de combinatie bakfiets en Explorer bolderkar. Tot 4-6 kinderen en 1-2 maxi cosi's/kinderzitjes ben je volledig flexibel. Verschillende 2-3wielsbakfietsen uitgeprobeerd, bij de Kleine Aarde in Boxtel, en de nieuwe De Bakfiets besteld; meest degelijke en perfecte wegligging, handjes weg van de wielen. De Nihola kiept om, Cargo klungelig gebouwd, Christiania slingert.

Arthur

Reactie voor op de website?

11.56. Kiwi ook geschikt voor pasgeboren tweeling

Ik ben nu 13 weken zwanger van ons 2e en 3e kindje. En ik vroeg mij af of de kiwi explorer ook geschikt is voor twee kleine kindjes. Iemand die er ervaring mee heeft?

Mariëlle

Reactie voor op de website?

11.57. Duo buggy

Kan een duobuggy mee op een steco buggymee? Ik bedoel er zo 1 van maclaren.

En vanaf hoe oud kan een baby in zo'n duobuggy worden vervoerd, evt. met voetenzak. kan dat vanaf de geboorte?

Fransesca

Reactie voor op de website?

11.58. Vraag over baby-mee

Ik heb een gewone opoefiets met een extra bagagedrager voorop, boven het voorwiel voor boodschappen, en een peuter achterop in een fietszitje.

Kan ik op die bagagedrager ook een steco baby-mee plaatsten?

Ik heb geen ruimte voor een bakfiets of een fietskar.

En past in die baby-mee ook het autostoeltje van Osann, Nania met onderstel. (babywalz)

En past dat onderstel van de nania babyautostoel ook op een steco buggy mee?

Reactie voor op de website?

11.59. Kiddy

'Vroeger' plaatste men soms een zitje op de kinderwagenbak. Zoiets is nog steeds te koop. De huidige kinderwagens lenen zich echter door hun constructie niet meer voor deze toch wel zware (oneigenlijke) belasting. Je kunt ook een van 2 zwenkwieltjes voorzien treeplankje kopen dat aan de achteras van de kinderwagen wordt gekoppeld. Wij hebben zoiets uiteindelijk zelf gemaakt en gebruiken dat nog steeds vrijwel dagelijks met veel plezier.

Let bij aankoop echter goed op of het wel achter uw wagen past en niet zo lang is dat u zelf erop trapt als u de kinderwagen duwt.

Gesinus

Reactie voor op de website?

11.60. Gebruik kiwi explorer

Beste allemaal,

Wij moeten een duo wagen gaan kopen en vinden de kiwi geweldig. Toch vroeg ik me af: loop je niet een eind van de wagen af als je deze moet duwen? Is het veel werk als je deze wagen moet inklappen en weer inelkaar zetten met duoinzet? Graag hoor ik van iemand die er ervaring mee heeft!

Groet Debora

Reactie voor op de website?

11.61. Kiwi explorer

Hoi Debora,

Wij hebben ook een kiwi. Hij bevalt ontzettend goed. Hij is licht, wendbaar en rijdt lekker. Hij klapt onzettend makkelijk in. In de winkel kunnen ze het voordoen. Je loopt niet ver van de wagen af.

Er zijn twee minpuntjes. Een kleine ruimte voor boodschappen en extra bagage. Waar laat je die grote luiertas? En het reiswiegje is aan de kleine kant. Wij hebben op een bep. moment onze kleine zoon zonder reiswieg in de wagen gelegd, met de trappelzak. Hij was te klein om te zitten en in de wagen. Toen hij eenmaal goed kom zitten was het probleem opgelost. Nu is hij helemaal geweldig. Je zult alleen veel reacties krijgen van mensen.

Amanda

Reactie voor op de website?

11.62. Zitje of fietsstoeltje op koelstra wandelwagen

Wij hebben een dochter van 7 een zoontje van 1 en een baby op komst. We gebruiken nu een Koelstra flexxo. Weet iemand een verkoopadres voor een zitje of fietsstoelconstuctie dat op de koelstra past?

Reactie voor op de website?

11.63. Re: fietsstoeltje koelstra ww

Er zijn bij verschillende babyzaken een soort van fietjes te koop. Is een stang met wieltje plus stuurtje. Dat kun je achter de wandelwagen klikkken. Oa in Kesteren gezien. Alternatief is misschien een tricot wikkeldoek. Kun je de kleinste in dragen en de zoontje lekker in zijn wandelwagen laten zitten.

Karin

Reactie voor op de website?

11.64. Follow-Me

Een oplossing is follow-me.

Zie foto's speurders

fietsaanhangers>>> zoek op follow-me

Hans

Reactie voor op de website?

11.65. 5 kids 1 kinderwagen

Wij zagen net de rambler bolderkar op de website www.anndur.nl. Hier kun je wel 5 kinderen tegelijk mee vervoeren. Kost alleen wel een paar centen.

Elma

Reactie voor op de website?

11.66. 2+2

Wij hebben een tweeling, en nog een tweeling op komst (allebij J+M)

Ik heb nu een duowagen van de babywalz (zonder zwenkwiel). Als de kleintjes geboren worden zijnde 'groten' 14 maanden. Ik zit op een heel strak budget en heb dus geen geld om een andere kinderwagen te kopen, (zelfs niet tweedehands)

Kan een peutertje van 14 maanden al op een meerijplankje? (1 peuter op het meerijplankje, 1 peuter zitten, 1 baby liggen en 1 baby in de draagzak)? En als de baby te zwaar wordt voor de draagzak, kunnen er dan 2 meerijplankjes achter een duowagen (naast elkaar)?

Rory

Reactie voor op de website?

11.67. Hoi Rory

Met 14 maanden zijn ze nog wel te klein hoor voor een meerijdplankje. Kleine stukjes zou wel kunnen, als het geen weglopertjes zijn tenminste. Ik zou i.p.v geboortekadootjes geld vragen voor zo'n drielingwagen 2dehands en dan met die fietsstoelconstructie. Als je deze wagen verkoopt? Dan heb ji misschien ook wel wat geld.

veel succes trouwens!

Marianne

Reactie voor op de website?

11.68. Ik vind de fietskar ideaal!

Onze meiden verschillen 10 maanden, dus deze vraag kwam ook bij mij op. Uiteindelijk heb ik een fietskar gekocht, de jongste heeft eerst in een 'schaal' gelegen, totdat ze zelf kon zitten. Verder kan hij prima door alle -winkel- deuren, achter de fiets en zelfs tijdens de regen, blijven de kinderen droog. Ook nu heb ik er nog veel plezier van (de kids zijn nu 1,5 en 2,5)

Liesje

Reactie voor op de website?

11.69. Heb je in de kiwi explorer een babynestje nodig?

Ik heb net tweedehands een kiwi explorer gekocht. Compleet met de zijkanten om het onderste zitje om te bouwen tot babywiegje. Maar dan vind ik het wel heel 'iel', de baby ligt dan eigenlijk in een doek, weing bescherming. Ik heb op internet gezocht, maar kan nergens vinden of je voor deze wagen ook een babynestje kunt krijgen? Weet iemand dat hier?

Alvast bedankt, Marian

Reactie voor op de website?

11.70. Explorer kopen via internet

Ik ben ook op zoek naar een nieuwe e3 explorer, via het internet in de USA. Maar heb nog geen dealer gevonden die levert aan Nederland. Hoe hoog zijn de invoerkosten? Wie kan mij helpen aan het adres van de dealer in de USA?

Astrid

Reactie voor op de website?

11.71. Mclaren tweelingbuggy

Hallo Carola,

Wij hebben indertijd toen onze dochter kon zitten en onze zoon 20 mnd. werd ook een McLaren tweelingbuggy gekocht. De buggy is echt geweldig! Onze oudste wil nu echter alleen nog maar lopen en daarom doen wij de buggy nu ook weg. Misschien wat voor jou? Neem anders even contact op. (De buggy is nu 1,5 jaar oud en z.g.a.n. - nieuwprijs was EURO 300,00).

Groeten Wendy

Reactie voor op de website?

11.72. Tandemwagen

Ik heb van mijn schoonzus een tandemwagen te leen gekregen, alleen ik vond het niets. Het zwaarste gewicht zit voorin, dus dat betekende dat ik bij elke kleine drempel de voorkant van de buggy op moest tillen, ik heb toe ook een duowagen van Mclaren gekocht, daar ben ik heel tevreden over, kan door alle deuren en makkelijk te draaien. Beide rugleuningen zijn goed te verstellen. (Mijn dochter was 1.5 toen mijn zoontje geboren werd)

Leonie

Reactie voor op de website?

11.73. Duobuggy

Ik wilde graag weten of er ook duo buggy's zijn die je kunt afkoppelen zodat je ze apart ook kunt gebruiken.

Rongen

Reactie voor op de website?

11.74. 2 kinderen kort op elkaar (14mnd)

Ik heb 2 kinderen waar 14 mnd tussen zit, en heb de quinny freestyle 4xl plus gekocht. Met deze wagen zitten de kinderen achter elkaar met de ruggen naar elkaar toe. Ik vond hem ideaal omdat ik er een maxi-cosi alleen op kon zetten, een dreami (wagenbak) alleen op kon zetten, een zitje voor en een maxi-cosi achter op kon zetten en 2 stoeltjes op kan zetten.

Ik heb deze kinderwagen in Duitsland gekocht bij kiddies24.de, dat scheelde de helft want € 699,- vond ik een hoop geld.

Patricia

Reactie voor op de website?

11.75. E3 bestellen via internet

Hallo Wendy,

Misschien een beetje laat maar ik zag je berichtje nu pas. Wij hebben de E3 met 2de zitje en een dubbele regenhoes gekocht via een e-bay winkel in Londen. Hier zou het geheel ons hier 740 euro gekost hebben. Wij betaalden met levering bij 550 euro. Wij waren zeer tevreden over de geleverde service van het bedrijf "Dragonssoup" (is een powerseller). Er zijn geen invoerkosten omdat hij van binnen de EEG komt. Je kan hem inderdaad aan de helft van de prijs vinden in de USA, na navraag bij de douane bleek hij duurder te zijn dan invoeren uit het VK en het kon lang duren vooraleer hij vrijgegeven zou worden. Veel succes

Eef

Reactie voor op de website?

11.76. De mutsy urban

Hallo moeders,

4 jaar geleden kocht ik een mutsy urban kei leuke en makkelijke kinderwagen toen kwam de tweede erbij dus ik wat rondgekeken naar een dubbele wagen maar dan krijg je een hele lange of een hele brede wagen niet makkelijk dus maar na lang zoeken vond ik ook van mutsy een wagen waar 2 kids kunnen zitten maar dan op een gewoon onderstel het ene kind zit dan wat hoger ik meteen heel enthousiast maar helaas ik had nog het oude model onderstel dus de duozit pastte er niet op maar voor aanstaande ouders een aanrader.

Joyce

Reactie voor op de website?

11.77. Meerijdplankjes

Je hebt ook meerijdplankjes waar je kind op kan zitten van welk merk het is durf ik niet te zeggen maar voor een kleine van 14 maanden ideaal.

Joyce

Reactie voor op de website?

11.78. Ruimte 'reiswieg' e3

De 'reiswieg' van de e3 komt nogal klein over. Is deze geschikt als tijdelijk bedje als je ergens op bezoek bent?

En als de baby groter is, leg je het kind dan zonder de reiswieg in de wagen?

Bram

Reactie voor op de website?

11.79. Maxi cosi op de kiwi e3

Zelf vond ik de reiswieg van de kiwi e3 klein en onhandig om de baby er in te leggen. (mn in duo-gebruik). Daarom deed ik de ritsen van de zitting een klein stukje open, dan past de maxi-cosi (ik heb een cabrio) er goed in. Als je het gezicht van de baby in de rijrichting zet, zit de maxi-cosi klem. Zelf vond ik dit erg handig, mn als je met de auto weg bent, hoef je de baby ook niet uit de maxi-cosi te halen. Voor de zekerheid zou je er nog een spanband omheen kunnen doen, maar dit heb ik zelf niet gedaan.

Tineke

Reactie voor op de website?

11.80. Litaf seat 2 go

Heb zelf 2 zonen met een verschil van precies 17mnd. Wij hebben de childwood tandem gekocht. Erg fijn al moeten we even kijken hoe het werkt als ze allebei iets groter zijn. Maar wat ik nu heb gezien lijkt me ook erg geschikt als de oudste wel loopt,maar nog niet te lang op de kiddyboard kan staan.

De Litaf seat to go. Dit is een soort zitje/trapje dat je aan de buggy/wandelwagen kan hangen. De oudste kan hierop staan of zitten als deze te moe wordt. Niet heel goedkoop, maar reuze handig. (goedkoper en praktischer als tandembuggy als de leeftijd van de oudste dit toelaat)

Succes

Reactie voor op de website?

11.81. Phil & Teds

www.babybuggy.nl/ laat de e3 explorer zien, een driewieler voor 1 kindje die uit te breiden is naar een duowagen; hartstikke smal en oerstevig. Wij hebben hem gekocht en zijn er erg tevreden over. De baby kan in een mooi hangend 'bedje' met een matrasje of nestje slapen terwijl het oudste kindje voor of onderop zit.

Laura

Reactie voor op de website?

11.82. Duo kinderwagen

Wij hadden een duo wagen met babynestje. Die kun je kopen in de babyzaak. Je baby ligt dan en de peuter zit dan. Helaas doe ik de mijn nog niet weg, is voor noodgevallen nl. ideaal.

Reactie voor op de website?

11.83. Kinderzitje voorop de reiswieg

Wij zijn nu zwanger van ons derde kindje en de jongste is zes maanden. We waren dus een makkelijke oplossing aan het zoeken voor het vervoer van onze kleine dreumes zo meteen! Nou hebben we wel eens zo een zitje voor op de kinderwagen gezien maar we weten niet waar dit uit te halen is.

Kan iemand ons hier bij helpen?

Vriendelijke groet, Nancy

Reactie voor op de website?

11.84. Ander alternatief

Met zo'n stoeltje voorop de kinderwagen wordt de wagen topzwaar en kun je hem dus geen moment loslaten. Ik heb het ook gehad en vond het niet prettig, zeker als er ook nog een derde meeloopt. Als ik jullie was koos ik voor een treintje, dreumes voorop en baby achterin lekker helemaal plat in een nestje. Je kunt overal binnenkomen en het loopt makkelijk. Je vindt ze ook op Marktplaats.

Linda

Reactie voor op de website?

11.85. Phil & teds

Wij hebben 3 kinderen van 5 jaar, 2,5 jaar en 6 weken en moeten elke dag 4 tot 5 keer naar school lopen. Deze wagen is tamelijk ideaal.

Invoeren vanuit USA kost ca. €65,00. Er zat alleen geen regenhoes bij. Deze hebben we los in Nederland gekocht. Wij hebben een GRACO babynestje los gekocht. Dit nestje is groter en kan ook nog bij het hoofdeinde verlengd worden door het uit te klappen. Alleen de harde bodem hebben we hieruit verwijderd zodat het beter past en de middelste toch nog bovenop kan zitten. Je moet wat creatief zijn. Als je vindt dat het hoofdeinde te laag ligt kun je een doek o.i.d. onder het hoofdeinde van het nestje leggen.

Als het kindje ouder is zou je een (heel) dun matrasje onderin kunnen leggen en in de slaapzak hierop kunne leggen. Het bagagevak is inderdaad wat aan de kleine kant.

Je moet een beetje creatief zijn want de perfecte wagen bestaat volgens mij niet. Verder is hij prima en we trekken veel bekijks.

Miranda

Reactie voor op de website?

11.86. Buggy waarop kind achterop kan staan

Wij hebben een PegPerego Pliko3. Hierop kan een kindje achterop staan. Wij hebben er nog geen ervaring mee. Wel is het zo dat wanneer je de wandelwagenbak gebruikt, het kindje niet achterop kan staan. De bak zit dan in de weg. Eigenlijk kan het alleen wanneer de buggy in zitstand staat. De buggy is verkrijgbaar bij de betere babyspeciaalzaak, maar niet bij Prenatal.

Sienna

Reactie voor op de website?

11.87. Baby en peuter in buggy

Wij hebben strax 2 kindjes die bijna 14 maanden schelen. Nu willen we voor in de auto een buggy mee nemen waar een baby in kan en een peuter. Is er een buggy waar je ook een maxi Cosi kan opklikken en een peuter mee kan nemen? Of een buggy waar van de zitting helemaal plat kan en dan de baby erin leggen met een babynestje of is dit gevaarlijk omdat het babynestje dat los ligt? Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes Natasja

Reactie voor op de website?

11.88. Re: baby en peuter in buggy

Hallo Natasja,

Wij hadden voor onze kinderen (schelen 20 mnd. en nog eens 20 mnd) een duowagen, van het merk Graco (helaas na intensief verbruik kapot gegaan). Hij kon plat ingeklapt worden. Als je het achterste deel helemaal plat legde, kon je er een maxicosi opzetten, maar er zat ook gewoon een voetenzak bij, die je met riempjes aan de wagen vast maakte. De baby lag dan in het achterste zitje plat, en de peuter zat voorop, in zijn eigen stoeltje. Ideaal! Er zaten ook 2 zonnenschermpjes bij, zodat de wagen eruit zag als een kleine huifkar. Bovendien had ik er ook een voetenzak voor de peuter erbij.

Succes! groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

11.89. Twee plus een

Als je een jonge tweeling en een baby wil vervoeren heeft one tree hill een urban jungle trio te koop. Dit is een wandelwagen naast elkaar met zwenkwielen. Ik heb de duo versie en die rijdt super. Hij is naar iedere wens te combineren. Met drie wiegjes, of met een zoals jullie geval. Er zijn ook andere wagens die een combinatie van drie hebben. Volgens mij heeft maclaren ook een trio buggy. Succes met de kleintjes.

Patricia

Reactie voor op de website?

11.90. Is dan niemand enthousiast over de tandembuggy?

Hoi,

Vorig jaar moest ik ook wat. Onze wagen was na 5 kinderen finaal op en no. 6 meldde zich wat te vlug aan. Ik heb gekozen voor een Mutsy. Ik heb hem 2e hands. Ik heb nu een onderstel, een bak (die heb ik net weer verkocht) een duosit en een enkele zit, en een reisstoel. Het bevalt me prima. Het kan allemaal op hetzelfde onderstel (urban) en het loopt veel lekerder als een buggy.

Succes, iedereen moet toch zelf uitvinden wat hij/zij het lekkerst vindt

Francien

Reactie voor op de website?

11.91. Re: tandembuggy

Hallo, In mijn vorige stukje: 11.88 baby en peuter in buggy, bedoelde ik eigelijk een tandembuggy, ipv, een duowagen! Ik was er altijd heel enthousiast over, heb 'm met veel plezier gebruikt. Ik had 'm toendertijd gekocht in het Babypark in Kesteren. Daar staan showmodellen, en modellen van vorig jaar, daarom zijn ze goedkoper dan bij andere babywinkels.

Succes, Marieke

Reactie voor op de website?

11.92. Tandembuggy

Tussen de oudste 2 van ons zit 17 maanden. Wij hadden ook een tandembuggy. Ideaal! De jongste kan lekker liggen slapen achterin en de oudste zit prinsheerlijk voorin.

Waar je op moet letten bij je aankoop is dat hij goed wendt en keert. Want met zo'n lange wagen door de klaphekjes op straat, in de supermarkt of langs een kassa vraagt veel stuur werk bij sommige merken. Wij hadden een Quinny. Onze tweede werd in de winter geboren en voor hem had ik een babynestje gekocht om lekker warm in te liggen. Koop er ook een regenhoes bij!

Groeten, Els

Reactie voor op de website?

11.93. Vervoer van meerdere kinderen

Ik had zeventien jaar geleden twee kinderen kort op elkaar, de oudste leerde pas laat lopen, hem laten lopen naast de kinderwagen was geen optie, de jongere baby ging brullen vanwege het slome tempo. Ik koos eerst een tweelingwandelwagen, zitjes konden tegenover of achter elkaar, in lig-zit of halfligstand. Onder de wagen een boodschappenmand, en op de kar een bakfietsbel, omdat mensen schrikken kunnen van zo'n lange wagen, en eroverheen kunnen buitelen. Daarna koos ik een MCLaren twinbuggy, ook ideaal, makkelijk opvouwbaar, zelfs op de fiets. We hebben wel opgemeten voor de aankoop, of alles in de liften van gebouwen en metrostations, en in treinen en bussen paste.

Een zitje op de kinderwagen werd 17 jaar geleden al afgeraden vanwege onveiligheid. Als het kind in het zitje beweegt, kan de wagen kapseisen. Ik ben daar nooit aan begonnen.

Reactie voor op de website?

11.94. Easywalkersky duo

Ik weet niet of het persé tweedehands moet zijn, maar op de site van easy walker sky (nederlands product) hebben ze ook duo wagens. Je kan hiermee verschillende combi's maken. Eigenlijk alle denkbare combi's. Maxi cosi met wandelwagen. Maxi-cosi met kinderwagen. Wandelwagen met kinderwagen. 2x kinderwagen. Wat je maar wilt. We hebben zelf een enkele, en die rijdt super!

Monique

Reactie voor op de website?

11.95. Stoeltje voor op de kinderwagen

Reactie op Stoeltje op de kinderwagen

hallo, ik heb een kleinzoon van 16 mnd, die erg druk is en absoluut nog niet los kan lopen, hij rukt zich los en loopt steeds weg, bovendien moet hij s middags nog slapen. Nu krijgt hij over 3 mnd een broertje of zusje, en aangezien ik oppasoma ben 3x per week wil ik graag een stoeltje dat je op de kinderwagen kunt plaatsen. Het is niet te vinden, alleen de kiddyboard op www.kleinedreumes.nl, maar ik vind hem daar nog te jong voor, svp uw advies?

Elly

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Vervoer van twee kleine kinderen van verschillende leeftijd

 1. Twinny load
 2. Tweeling buggy
 3. Stoeltje op de wagen
 4. 2 + 1 - en nu de wandelwagen nog....
 5. De Kiwi Explorer, de ideale oplossing!
 6. Dubbeldekker - kiwi explorer
 7. Vervoer tweeling en derde kindje
 8. reaktie op: vervoer tweeling en derde kindje
 9. Onze oplossing
 10. Aluminium bolderwagen
 11. Informatie over aluminium bolderwagen
 12. Stoeltje op de wagen
 13. 3 kinderen op 1 fiets
 14. Stoeltje op de kinderwagen
 15. Fietstip (i.p.v. wandelwagentip)
 16. Reactie op: stoeltje op de kinderwagen
 17. 3 kinderen op de fiets.
 18. Reaktie Tanja
 19. Nieuw model kiwi explorer E3
 20. Drie kinderen op fiets, neem fietskar
 21. Ervaring over kiwi explorer of kidcar
 22. Aanhangfiets Add+Bike
 23. Buggy waar tweede kind achterop kan staan
 24. Peuter en kleuter op de fiets zoek GMG beugel
 25. Leverancier twee-en-meer-zitje
 26. Rambler Explorer & Daytrack bij Twee en meer Nuenen
 27. Wandelvervoer tweeling+derde
 28. Twee kinderen van verschillende leeftijd?
 29. Kinderen tegenover elkaar in de auto
 30. Kiwi explorer (9.6)
 31. Tweedekindstoeltje en duo urban jungle
 32. Speciale kinderwagen
 33. Duozitter
 34. Vervoer kinderen
 35. Kiwi explorer
 36. Kiwi explorer
 37. Ook een Kiwi Explorer
 38. Negatieve ervaring E3
 39. Babynestje kiwi explorer
 40. Aankoop kiwi explorer
 41. Positieve ervaring phil & teds
 42. Mountain Terrain
 43. Kiwi Explorer; als baby uit de reiswieg groeit
 44. E3, kiwi-explorer
 45. e3 via internet en ervaring
 46. Welke kinderwagen
 47. Voor Bregje: kinderwagen voor 5
 48. Een hele bende
 49. Reactie welke kinderwagen
 50. Kiwi explorer rechstreeks kopen
 51. 5 kids 1 kinderwagen
 52. Nog meer vragen over kiwi explorer
 53. Een vooruit en eentje achteruit
 54. Vervoeren 2e kindje
 55. Meer kinderen
 56. Kiwi ook geschikt voor pasgeboren tweeling
 57. Duo buggy
 58. Vraag over baby-mee
 59. Kiddy
 60. Gebruik kiwi explorer
 61. Kiwi explorer
 62. Zitje of fietsstoeltje op koelstra wandelwagen
 63. Re: fietsstoeltje koelstra ww
 64. Follow-Me
 65. 5 kids 1 kinderwagen
 66. 2+2
 67. Hoi Rory
 68. Ik vind de fietskar ideaal!
 69. Heb je in de kiwi explorer een babynestje nodig?
 70. Explorer kopen via internet
 71. Mclaren tweelingbuggy
 72. Tandemwagen
 73. Duobuggy
 74. 2 kinderen kort op elkaar (14mnd)
 75. E3 bestellen via internet
 76. De mutsy urban
 77. Meerijdplankjes
 78. Ruimte \'reiswieg\' e3
 79. Maxi cosi op de kiwi e3
 80. Litaf seat 2 go
 81. Phil & Teds
 82. Duo kinderwagen
 83. Kinderzitje voorop de reiswieg
 84. Ander alternatief
 85. Phil & teds
 86. Buggy waarop kind achterop kan staan
 87. Baby en peuter in buggy
 88. Re: baby en peuter in buggy
 89. Twee plus een
 90. Is dan niemand enthousiast over de tandembuggy?
 91. Re: tandembuggy
 92. Tandembuggy
 93. Vervoer van meerdere kinderen
 94. Easywalkersky duo
 95. Stoeltje voor op de kinderwagen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.