Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

35. Kostenvergelijk

Wij zijn een gezin met 6 kinderen, regelmatig gaan wij met elkaar op stap met de auto. Op dit momnet hebben wij een Toyota HI-Ace busje, maar we zijn op zoek naar een Renault 21 nevada op LPG of een Peugot 405 van 1991/1992.

Wat zijn de tarieven voor de wegenbelasting voor beide auto's?

met vriendelijke groet P. V.

PS: natuurlijk ook kosten van andere auto's die geschikt zijn voor grote gezinnen zijn nuttig om te weten!

Reactie voor op de website?

35.1. Het internet

Op brandstof startpagina is een kopje LPG, hier zijn de nodige links te vinden.

Er is een (particuliere) site genaamd: www.wegenbelasting.nl waar snel de tarieven voor de wegenbelasting van de verschillende auto's kan worden opgevraagd.

Reactie voor op de website?

35.2. Renault 21 Nevada op benzine

Wij hebben een Renault 21 Nevada op benzine en daar betaal ik F.254,- per 3 maanden voor.

Cindy

Reactie voor op de website?

35.3. Goedkoop stationcar rijden voor 7 personen: koop een amerikaan!

Wij hebben vier kinderen in de leeftijd van 2-9 jaar. Twee jaar geleden een Oldsmobile Cutlass Cruiser aangeschaft voor het luttele bedrag van 3000 spijkers. Rijdt heerlijk (automaat) en we kunnen er met zijn zevenen in. Heeft wel een 3.8 liter v6 in het vooronder, maar als je niet veel kilometers maakt, maakt dat niet uit. De aanschafprijs was voor ons onder andere van doorslag, de auto was nog in prima staat, en zeg nu zelf: wie houdt z'n blik lang fatsoenlijk met vier kinderen (en een hond)? (erg) zuinig hoef je er niet op te zijn, na drie jaar is 'ie toch al afgeschreven, alles wat je langer goed houdt is meegenomen (op een nieuwe auto schrijf je een veelvoud af !) Voor ons is er eigenlijk maar een keus: een echte sloep uit de States!

Johan

Reactie voor op de website?

35.4. Ruimte voor de kinderen

Veilig en toekomst (groei) gericht, zou ik u toch een een ruimte auto adviseren. Bijv een Toyota Picnic 6 persoons (ieder z'n eigen stoel). Veel succes. Kijkt u ook eens bij www.stationcars.nl.

vr groet, Ad

Reactie voor op de website?

35.5. Wegenbelasting

Hoeveel is de wegenbelasting van een grote MPV, zoals een pontiac of een renault espace? We wilden bijna een pontiac aanschaffen maar de wegenbelasting zou toen   113,45 per maand zijn. Klopt dit?

Reactie voor op de website?

35.6. Uitrekenen van wegenbelasting

Dit is afhankelijk van het gewicht, de brandstof en de provincie waar je woont. Op de volgende link kun je het berekenen: www.wegenbelasting.nl.

Gerrit Jan

Reactie voor op de website?

35.7. Wegenbelasting

Wij hebben net een pontiac 2.3 gekocht, de wegenbelasting voor deze auto 1670 kg is 185 euro per kwartaal. Maar de ruimte die we nu hebben met onze 4 kinderen is het wel waard.

Fam K.

Reactie voor op de website?

35.8. Er komt een 4e aan!

Ben dus op zoek naar een mpv ofzo 6 of 7 persoons auto. Ik heb geen idee wat een goede, betrouwbare en vooral goedkope auto is. Heb gezien dat de pontiac niet duur is in de aanschaf, maar heb ook gehoord dat ie duur in onderhoud is. Kan iemand me helpen?

Reactie voor op de website?

35.9. mpv

Dag Christian,

Laat ik beginnen te zeggen dat mijn reactie niet helemaal objectief is. Ik ben namelijk bezig mijn MPV te verkopen! Ik heb echter bij de aanschaf van deze wagen voor het zelfde dilemma gestaan. Die amerikaanse wagens gaan inderdaad vrij goedkoop weg in de handel, maar zijn vervolgens wel vrij kostbaar in onderhoud en verbruik. Dit komt omdat eventuele onderdelen allemaal geimporteerd moeten worden.

Ik heb zelf nu een mitsubishi (te koop dus) die er vergeleken met die amerikanen goed uit komt. Ten eerste rijdt hij op gas, ten tweede is hij minder zwaar (wegenbelasting!) en ten derde is hij geschikt voor 8 personen. Ik zou je willen adviseren om dus eens in de hoek van de japanners te kijken (en het liefst bij mij!)

De reden dat ik de mijne weg doe, is dat ik in de praktijk minder met de auto doe dan ik van tevoren gedacht had en dan is het ineens best duur zo'n grote wagen. Je moet hem dus wel zeer regelmatig gebruiken wil je het voordeel van de LPG en de extra ruimte eruit halen!

Ik hoop dat ik je, ondanks mijn behoefte om mijn auto aan te prijzen, toch een beetje van dienst ben geweest!

Succes,

Reactie voor op de website?

35.10. Op zoek

Mijn schoonouders hebben een pontiac en zelf rijd ik espace (mijn 3e alweer). Ik moet zeggen, als je uitkijkt, zijn de espaces voor een redelijke prijs uit te halen en wegen ongeveer 350 -450 kg lichter dan een pontiac. Het onderhoud: voor een grote beurt betaal ik ongeveer €200 en mijn schoonouders €475. Het verschil mag dus duidelijk zijn.

mvg Fred

Reactie voor op de website?

35.11. Tip voor kostenvergelijk

Mischien een kleine tip: kijk online op de auto-telegraaf, daar zit een link waar je zo de wegenbelasting kunt laten uitrekenen.

Als je op zoek bent naar een vergelijk van auto's, kijk op www.autoweek.nl, daar kun je een keuze van jouw uitgezochte auto's zoeken en vergelijken en de pro's en contras bekijken van een bepaalde auto.

succes

Marcel

Reactie voor op de website?

35.12. Tarieven grijs kenteken

Op de site van de belastingdienst is een mogelijkheid om de verschuldigde houderschapsbelasting te berekenen voor personen-, bestel- en camperauto. Ook motor en vrachtwagen.

Reactie voor op de website?

35.13. Transporter 9-persoons

Hallo,

ik wil een transporter t4 9-persoons aanschaffen alleen ik weet niet hoeveel dat me gaat kosten in de wegenbelasting Ik zou graag willen weten waar je dat kan opvragen via een website.

mvg: Mo

Reactie voor op de website?

35.14. Benzine of diesel?

Ik ben bezig met de aanschaf van een nieuwe auto. Wie kan mij vertellen hoeveel kilometers ik jaarlijks minimaal moet rijden om diesel als rendabele brandstof te gaan gebruiken. Of is er ergens een website waar ik dit kan vinden?

Rein

Reactie voor op de website?

35.15. Amerikaanse sloep van Johan

Beste Johan,

Ik vind het een mooi verhaal! Zelf hebben we 4 kinderen en een mercedesbus met dubbele cabine. Diesel, 1 op 11, en 20 euro per maand wegenbelasting.

Maar ja dat is alleen een optie als je het niet erg vind om in een halve vrachtwagen te rijden!

Hou 'em op de weg zou ik zegen!

groeten, Stef

Reactie voor op de website?

35.16. Rijden op gas

Hoi,

Wat weegt die auto en wat betalen jullie dan aan wegenbelasting. Wij rijden best veel kilometers en hebben nu een grijs kenteken bus maar dat willen ze laten vervallen in den haag. Maar als je de berichten hoord willen ze lpg ook aanpakken.

Gr Peter

Reactie voor op de website?

35.17. Wegenbelasting gratis uitrekenen op..

.. deze site.

Klaas

Reactie voor op de website?

35.18. Pontiac MPV?

Ik zou graag een wat oudere Pontiac willen aanschaffen maar ik heb geen flauw idee of deze wagens betrouwbaar zijn. Is er iemand die mij meer kan vertellen?

Bedankt alvast Wido

Reactie voor op de website?

35.19. Wegenbelasting

Volgens de autotrader van 13-20 Januari 2005 betaalt u voor een korte transporter met 9 zitplaatsen 49.00 Euro per maand.

Vriendelijke Groet J Rijkeboer

Reactie voor op de website?

35.20. Klopt

Als het een auto op gas is kan dit inderdaad kloppen.

Kees

Reactie voor op de website?

35.21. Handig schema kosten diesel / benzine!

Hierbij mail ik even een handig excel sheet waarbij je zelf even
* dieselprijs
* benzine prijs
* wegenbelasting (diesel, benzine)
* verbruik

kunt invullen. De rest rekend excel zelf uit.

En wat blijkt: DIESEL is goedkoper dan je denkt. Want de meeste mensen denken dat je 30.000 km of meer moet rijden wil diesel goedkoper zijn dan benzine. Maar met mijn schema zie je dat ik met mijn diesel het omslagpunt bij 11.500 km heb liggen.

Veel succes ermee Groetjes,

Leon

Reactie voor op de website?

35.22. Amerikaan voor 7 personen

Johan, interessante info over die cutlass cruiser. Paar vraagjes:
* zijn ze ruim verkrijgbaar? waar het beste te vinden ?
* tot welke leeftijd is het zinvol om zo'n wagen te kopen?
* welke prijs moet ik rekenen?
* wegenbelasting hoeveel ?

b v dank voor je informatie. Hans

Reactie voor op de website?

35.23. Personenbusjes op grijs kenteken

Vroeg me af of er personenbusjes zijn op grijs kenteken. Heb een bedrijfje en zou de bus daar onder kunnen brengen en dan ook privé kunnen gebruiken. De wegenbelasting is dan in ieder geval rond 70 euro per maand minder.

Ik bedoel dus busjes als 9 persoons volkswagen transporters, etc.

Peter

Reactie voor op de website?

35.24. 9-persoonsbusje en toch goedkoper dan grijskenteken

Het is niet mogelijk om grijskenteken te rijden en toch een negen persoonsuitvoering. Het grijskenteken tarief is gekoppeld aan de uitvoering van de wagen (bedrijfsuitvoering) en je moet een bedrijf hebben.

Wij rijden momenteel met een negenpersoonsbusje (sinds november 2004) en ben toch goedkoper uit dan toen ik met grijskenteken reed.

Mijn verhaal staat bij Grijskenteken verdwijnt: de ideale oplossing en Grote auto, niet duur.

William

Reactie voor op de website?

35.25. De vierde komt eraan of is er al

Christiaan,

Ik hoor alleen praten over Pontiac, Renault etc. Maar denk ook eens aan Seat Alhambra of de VW Sharan. Te koop voor een leuke prijs en de wegenbelasting is zeer te doen. Zeker in tegenstelling tot die andere merken. Je hebt er al een met een 1.8 motor. Als je de wegenbelasting wil bekijken dan raad ik je om gewoon naar de site Autotelegraaf.nl te gaan. De eerder genoemde site wegnebelasting.nl moet betaald worden. VW zeker ik heb er al jaren rijplezier van met m'n vijf kinderen. Heb er een uit 1997 rijd als een tjekko + comfort.

Marcel

Reactie voor op de website?

35.26. mpv

Toyota is natuurlijk de beste. Maar daardoor ook aan de prijs. Alternatief is misschien een hyundai trajet.

marco

Reactie voor op de website?

35.27. Pontiac aanschaffen?

Hallo, wij hebben een jaar geleden een 11 jaar oude pontiac gekocht bij een bedrijf in assen. Afgelopen week, en ik mag heel blij zijn dat wij er nog zijn, mijn man reed gelukkig zo'n 15 km, en het hele motorblok lag op straat, stuurophanging finaalafgebroken, subframe gescheurd, rijp voor de sloop. Dus denk alsjeblieft eerst goed na als je wat met zulke auto's krijgt. Onderdelen moeten uit amerika komen en zijn stinkend duur. Hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Fam Lammerts

Reactie voor op de website?

35.28. De vierde is er al of komt eraan

En wat te denken van de Fiat Multipla? 6 echte zitplaatsen, geweldige wegligging, niet zo lang dus ook in steden te parkeren ... en zo kan ik nog wel even doorgaan. Prima auto wat mij betreft.

Manon

Reactie voor op de website?

35.29. Onze ervaring met grote auto's voor een groot gezin.

Hallo allen,

Na het gaan samenwonen van ons, hadden we een gezin bestaand uit 6 personen, de kids 11, 12 en 2 van 15 jaar, vergen de normale volwassen ruimte in de auto. Daar wij regelmatig onderweg zijn, was een ruime auto noodzakelijk. Wij hadden eens een VW sharan geleend van een kennis, welke qua zitruimte en comfort prima was, maar de bagageruimte was nagenoeg niks. Zelf is mijn werk in het buitenland, en word daarbij een keer of 8 per jaar heen en weer gereden van en naar Schiphol dmv een taxibus. Daar zitten we soms met 8 man + bagage in en dat gaat prima, dus was het idee om ook zoiets dergelijks aan te schaffen. Bij een taxi bedrijf een "oude" VW taxi aangeschaft, geschikt voor 9 personen, en een hoop bagage. 200.000 km zat erop. en 4000 euro.

Deze heeft ons een jaar lang naar heel veel uithoeken gebracht, waaronder Oostenrijk en nog wat andere langere Nederland ritten. De auto reed op geel kenteken, waarbij de wegenbelasting op 110 euro per maand kwam, (diesel) het verbruik was gemiddeld 1 op 10 a 11,

En toem kwamen er wat reparaties. Veel dingen deed ik zelf, zoals olie verversen, filters vernieuwen, remschoenen e.d, maar koppelingsplaten vernieuwen heb ik laten doen. Al met al was een jaartje VW rijden vrij prijzig. Nu is een koppelingsplaat niet een regelmatig voorkomende reparatie dus valt dat bij mij onder de noemer pech.

In de berekening aangaande jaarlijkse kosten van een auto, heb ik de koppeling achterwege gelaten.

Dit waren / zijn voor mij directe kosten. Na een tip van een kennis, die mij wees op de mogelijkheid om een auto op camper kenteken te kopen, waarbij je tegenwoordig gewoon het hele jaar mag rijden ongeacht het aantal kilometers. Om nu niet direct in zo'n vierkante bak terecht te komen zijn we het internet ingedoken en heel veel campers bekeken. Ons oog was gevallen op een Chevrolet Van. In eerste instantie niet echt een merk waarvan je zegt goedkoop. Met het oog op onderhoud en onderdelen. Toch moet ik zeggen dat het reuze meevalt.

Wij hebben nu een Chevy Van G20 op gas, bouwjaar 1992, geïmporteerd 1994 en 80000 km op de teller. Alle history en papperassen waren er bij. Heb dit keer iets beter uit mijn doppen gekeken en ben na enige tijd dus op dit vehicle gestuit. Motor is standaard, V8, 5.7 ltr, 190 pk dus niet opgevoerd. Daarbij is de kans dat de motor (met normaal onderhoud en normaal gebruik) mij waarschijnlijk overleeft). De carrosorie is smetteloos, en geen enkel roestplekje, ook niet in en op het chassis.

Vóór aanschaf, gekeken naar directe kosten, waar haal ik onderdelen en waar kan ik de auto laten repareren.

We hebben de auto nu anderhalf jaar. De grootste besparing is de wegenbelasting. En de rest van de kosten zijn tot nu toe niet echt verschillend. De auto is wat zitruimte en comfort betreft onovertroffen, bagage ruimte is nog steeds zeer ruim ondanks het keukentje achterin. 7 volwassen zitplaatsen, met een giga beenruimte De extra luxe die er in zit is meegenomen maar was niet een eerste vereiste. Edoch heerlijk op de lange ritten. Tevens gebruiken we de auto ook daadwerkelijk als camper. Zodra de kids bij de ex-wederhelften zijn, en er is voor ons de mogelijkheid om een weekend weg te kunnen, dan halen we de 2 middelste stoelen eruit, en gaan we camperen. Diverse stedentrips zijn al gemaakt. De aanschaf van de "van" daar is nog geen minuut spijt van geweest en hoop dan ook dat we er nog vele jaren plezier van hebben.

Sybren

Reactie voor op de website?

35.30. Gemopper op USA auto's

Hallo allemaal,

Ik zit zoeens te lezen, en het valt mij op dat er zoveel op auto's uit de usa gemopperd wordt. Ik heb alleen maar goede ervaringen, maar hoor inderdaad dat er vele garages zijn waar ze die auto's verzieken (lees slecht onderhoud plegen). Ik heb pontiac transsport 3 jaar geleden ingeruild op een chevrolet tahoe. De pontiac ging weg met 650000 km. En de tahoe staat op 300000 nu. Kijk eerlijk is eerlijk met deze km-standen kan er weleens iets kapot gaan. Vergeet niet dat een japanse of europese auto na 200000 km helemaal op is.

nb. ik rijd 70000 km per jaar met ongeveer 5-10 jaar oude auto's. TIP: Kijk voor een usa garage eerst goed rond: hoe meer wapperende vlaggen en teksten zoals "specialist" etc. hoe slechter het onderhoud is mijn mening. Nog een tip: Chryslers staan wel om veel problemen bekend. Vergeet niet dat dit veel ex-lease auto's zijn.

mvg Peter

Reactie voor op de website?

35.31. Oproep ervaringen: Bespaar benzine en bespaar geld

We kregen het volgende bericht: "Wie zou er geen geld willen besparen elke keer als u een tank op moet vullen? met de Mpg-caps(tabletjes) 100% natuurlijk kun je van 7% tot 15% brandstof besparen."

Is dit inderdaad verstandig om te doen? Wie heefthier ervaring mee, of weet er meer van?

Reactie voor op de website?

35.32. Benzine of Diesel?

Wij kijken rond naar een Ford Transit of VW T4 9-persoons bus. We rijden 10.000 tot 12.000 km per jaar, dus dat is niet al te veel. Mede daarom weten we niet of we nu benzine of diesel moeten gaan rijden. We hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet:

benzine: 9-persoons busjes moeilijk te vinden, maar redelijk goedkoop. Wegenbelasting circa de helft van een vergelijkbare diesel. Jaarlijkse brandstofkosten 1500-1900 euro.

diesel: 9-persoons busjes makkelijker te vinden (ex-Taxi), maar duurder dan vergelijkbare benzine busjes. Wegenbelasting circa 2x zo veel als een benzine busje. Brandstofkosten circa 900 per jaar.

Wat ik begrepen heb rijdt benzine duurder als diesel. Maar hoeveel? Moet ik denken aan 1:10 versus 1:12 of is het erger: 1:8 versus 1:12. Het eerste of het laatste scheelt aanzienlijk, dus wat is de ervaring in dit forum?

Ik zelf rij met een rustige rijstijl (100 op de snelweg en rustig optrekken). Groeten,

Hans

Reactie voor op de website?

35.33. Kosten van wegenbelasting bij diesel

Wij hebben een 8 persoons Caravelle 2.5 op benzine en die rijd 1op 8/9 als je rustig rijdt, wat een diesel durf ik niet te zeggen. Kijk eens op www.weetjewel.nl, een Vw-bussen site.

De kosten van de wegenbelasting op diesel hebben ons doen besluiten om een benzine uitvoering te kopen. Het is een verlengde uitvoering dus 8 personen en dan nog een zeer ruime "kofferbak" ideaal! Ze zijn lastig te vinden op benzine maar wij vinden het zeer zeker de moeite waard.

Ramon

Reactie voor op de website?

35.34. Kosten auto/busje

Ik ben een alleengaande moeder van zes kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12. Op twee en een halve dag zijn alle kinderen bij mij, op de overige dagen alleen de jongste drie. Ik heb nog geen rijbewijs, maar overweeg dit te behalen daar de afstanden die ik moet afleggen met de fiets mij teveel energie kosten. Ik zou graag weten met welke kosten ik rekening moet houden bij het rijden met een auto of busje.

Vriendelijke groeten van Saskia

Reactie voor op de website?

35.35. Eerlijke prijzen voor reparatie en onderhoud

Die zou je kunnen krijgen bij www.mijngarage.nl.

Reactie voor op de website?

35.36. Gratis wegenbelastingberekening

Beste grote-gezinnen-mensen,

In veel artikelen op deze site wordt verwezen naar een betaalde site voor het berekenen van de wegenbelasting. Dat kan ook gratis op: www.autobelastingen.nl/berekenmrb.php. (Je kunt een dubbeltje maar een keer uitgeven, niet waar?!)

Hans

Reactie voor op de website?

35.37. Kosten aanschaf, diesel is duur

Beste Hans, moi excell sheetje, maar je vergeet 1 ding: de aanschaf van een dieslauto is veeeel duurder, ook 2e hands blijven ze een stuk duurder. Ik heb het ook es doorgerekend op basis van diverse occasionprijzen, en het blijkt dat benzine ongeveer even duur is!

Henk

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kostenvergelijk

 1. Het internet
 2. Renault 21 Nevada op benzine
 3. Goedkoop stationcar rijden voor 7 personen: koop een amerikaan!
 4. Ruimte voor de kinderen
 5. Wegenbelasting
 6. Uitrekenen van wegenbelasting
 7. Wegenbelasting
 8. Er komt een 4e aan!
 9. mpv
 10. Op zoek
 11. Tip voor kostenvergelijk
 12. Tarieven grijs kenteken
 13. Transporter 9-persoons
 14. Benzine of diesel?
 15. Amerikaanse sloep van Johan
 16. Rijden op gas
 17. Wegenbelasting gratis uitrekenen op..
 18. Pontiac MPV?
 19. Wegenbelasting
 20. Klopt
 21. Handig schema kosten diesel / benzine!
 22. Amerikaan voor 7 personen
 23. Personenbusjes op grijs kenteken
 24. 9-persoonsbusje en toch goedkoper dan grijskenteken
 25. De vierde komt eraan of is er al
 26. mpv
 27. Pontiac aanschaffen?
 28. De vierde is er al of komt eraan
 29. Onze ervaring met grote auto\'s voor een groot gezin.
 30. Gemopper op USA auto\'s
 31. Oproep ervaringen: Bespaar benzine en bespaar geld
 32. Benzine of Diesel?
 33. Kosten van wegenbelasting bij diesel
 34. Kosten auto/busje
 35. Eerlijke prijzen voor reparatie en onderhoud
 36. Gratis wegenbelastingberekening
 37. Kosten aanschaf, diesel is duur

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.