Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Ouders schuldig aan ruziënd kroost in auto

In het Reformatorisch Dagblad lezen we het volgende bericht over een Brits onderzoek:
    LONDEN – Ouders zijn vaak zelf de oorzaak voor ruziënde kinderen op de achterbank van de auto. Onderlinge onenigheid voorin of agressief rijgedrag leiden tot spanningen bij het kroost. Dit blijkt uit een Brits onderzoek.

    Constant gekibbel tussen chauffeur en bijrijder, het schelden op andere automobilisten, door het rode licht rijden en flink gas geven beïnvloedt het gedrag van kinderen. Een Britse opiniepeiler concludeert dit na een onderzoek in opdracht van de verzekeringsmaatschappij CGU onder zevenhonderd 9- tot 16-jarigen.

    Bijna een kwart van de kinderen beschuldigt de ouders van snelheidsovertredingen. Bijna 40 procent voorin schreeuwt en vloekt. Schotse ouders lijken nog het beleefdst, die in Londen het onbeschoftst.

    CGU, het Britse moederbedrijf van Delta Lloyd, spreekt in de Britse krant The Guardian over een onthutsend gebrek aan aandacht van de ouders voor veiligheid, gezondheid en welzijn van hun kinderen. Topman Cees Schrauwers van CGU: „Het onderzoek toont duidelijk aan dat wij als ouders een veel beter voorbeeld moeten zijn”.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.