Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

53. Laguna Break Familiaire uitvoering

Toen ik zwanger bleek van een drieling terwijl onze oudste net 4 maanden was, wisten we dat we een probleem zouden krijgen met het vervoer. In welke auto passen 4 kinderstoelen??

We wisten van het bestaan af van het oudere model station van Renault die in familiare uitvoering te krijgen was met een extra achterbankje. Maar die auto's worden vrijwel altijd door een gezin helemaal "opgereden" en zijn dus tweedehands niet te krijgen. Nieuw waren ze er ook niet meer.

Toen bleek de Laguna een station uitvoering te krijgen met familiaire uitvoering. Toen hebben we maar alle centen bij elkaar geschraapt en een nieuwe auto gekocht. Oke, het is niet goedkoop, maar je komt overal zonder nu gelijk in "een busje" te moeten rijden.

Er is plaats voor 5 kinderen mét 5 driepuntsgordels (bij de meeste auto's is de middelste een tweepunts maar hier niet) en twee volwassen. Het is vaak knokken wie er weer achterin mag.

De prijs: vanaf   19.512,55. Een aanrader.

Miranda

Reactie voor op de website?

53.1. Ervaring Renault Laguna Fam

2 jaar lang in een fam gereden en we hebben heel veel profijt van gehad. Best wel zuinig hoor voor zo'n grote en zware wagen (ongv 1400kg) gemiddeld 1:12.

De kleine bank in de kofferbak is wel alleen geschikt voor kids tot 10jaar, en daarboven zitten met hun knieen in hun oksel.

Tja, kleine kinderen worden groot dus overgegaan op een Espace 7 pers. WoW.. dat is heeel wat anders. Wel eerst errug diep in de buidel passen. Maar ja, nu hebben we met z'n 6zen heel veel plezier.

Ries

Reactie voor op de website?

53.2. Ervaring Renault Laguna Familiale

Ook wij hebben geweldige ervaringen met onze Laguna. Die van ons rijdt op LPG (op de plek van het reservewiel), dus dat is heel goedkoop op vakantie gaan! Wij gebruiken hem vooral met "maar" 3 kinderen en 2 volwassenen, maar regelmatig stappen opa en oma ook in, of gaan we met véél kinderen lekker naar het strand! Geen moment spijt gehad, maar nu krijgt mijn man een grote auto van de zaak en gaat de Laguna toch de verkoop in (met een beetje pijn in het hart).

Bianca

Reactie voor op de website?

53.3. lpg g3 op nieuw model grand espace

Hallo,

Wij hebben een espace uit 2004 (lpg g3), nu hebben wij 2 maanden geleden ons vierde kindje gekregen, en overwegen een grand espace te kopen, maar deze zoeken wij eigenlijk ook op lpg, het oudere model zijn zat lpg auto's van te vinden, maar van het huidige model hebben wij er nog geen gevonden. Is er iemand die ons kan vertellen of deze wel bestaat, en zo niet waarom niet.

Is er ook iemand die ook de overstap van een gewone espace naar een grand espace heeft gemaakt, en wat zijn dan uw ervaringen qua ruimte?

Martin

Reactie voor op de website?

53.4. Overstap Passat naar Espace

Hallo,

we hebben 5 kinderen dus ons gezin telt 7 personen. We hadden een passat variant uit 2000 met een derde bankje. Het bankje hadden we met de rijrichting meegeplaatst, dus MPV idee. Achter het bankje paste precies de koelbox ect. voor een dagje uit. Echt heerlijke auto, met veel plezier mee op vakantie naar buitenland geweest en dagjes uit niet te vergeten. Nooit geen problemen mee!

Maar de kinderen worden groter. Op dit moment hebben we drie pubers en de jongste twee nog op de basisschool. Ze werden te lang voor op het derde bankje: hoofd tegen het dak, knieëen bijna tegen de kin. Nee voor de lange ritten ging dat niet meer!

In aug. vorig jaar hebben we de overstap gemaakt naar een 'echte' MPV een Renault Espace 2004 diesel. We hebben er twee stoelen bijgekocht, dus nu een 7 zitter. Echt een fantastiche wagen heerlijk ruime beenruimte voor de groten en allemaal een eigen stoel. Echt relaxed! Mijn man rijdt voor zijn werk veel kilometers en ook hij is erg tevreden over het technische van de auto. Tot nog toe geen enkel probleem.

Wel is de ruimte achter de stoelen erg minimaal, maar gelukkig pas de koelbox tussen de twee achterstoelen, en voor op vakantie hebben we een ruime dakkoffer, dus dat moet volgens ons lukken. De Grand espace heeft wel meer ruimte achter de stoelen, maar is wel gelijk groter i.v.m. parkeren. tevens gebruik hij meer brandstof omdat hij zwaarder is. Door de vele km. die we per jaar rijden is dat voor ons best belangrijk. Vandaar dat we ook zo lang mogelijk met een passat hebben gereden, die was echt super zuinig 1: 18 a 20!

Wij hebben daarom bewust niet voor een grand gekozen, maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die het brandstof verbruik etc. niet zo belangrijk vinden en nog kleinere kinderen

Ellis

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Reactie voor op de website?

53.5. Renault Espace

Wij (Jacqueline, mijn vrouw en ik) verwachten in februari 1999 ons zesde kind. Nummer vijf is augustus '97 geboren en in januari hebben wij een 7-persoons Renault Espace gekocht (tweedehands,   4.537,80). Het zijn echter allemaal aparte stoelen waardoor het vervoer van 8 personen onmogelijk wordt.

Alex

Reactie voor op de website?

53.6. Renault Espace

Wij hebben sinds mei 1997 een Renault Espace (het huidige model). De auto is erg praktisch en biedt veel zit- en/of bagageruimte (afhankelijk van het aantal personen). Stoelen zijn makkelijk uitneembaar of verplaatsbaar. De auto rijdt goed en is (relatief) zuinig (1:10, 2-liter benzinemotor).

Voor verdere vragen: stuur gerust een e-mailtje!

Sjoerd

Reactie voor op de website?

53.7. Renault Espace

Ons gezin bestaat uit zes personen (4 kinderen <7 jaar, Mieke, Sander, Els en Wouter). Sinds de geboorte van Wouter waren wij op zoek naar een MPV. Na een uitgebreidde zoektocht op Internet en door de vakbladen viel de keuze op een Renault Espace (het voorlaatste model).

Het aanbod is matig en gelet moet worden op de kilometers. Uiteindelijk vonden we in juli een passende Espace (2.2RTi). De wagen was voorzien van 6 stoelen, airco etc.

Tot op heden zijn we zeer tevreden over de auto. Het verbuik is 1:9.5, de losse stoelen maken de auto zeer flexibel (beter als bij een voyager). We kunnen er makkelijk met z'n allen in en daarnaast nog een kinderwagen en een buggy meenemen. De auto rijdt zeer comfortabel en vergelijkbaar met een luxe auto.

Onze vorige auto was een Astra Station en te krap voor een gezin met 4 kinderen. De kinderen vinden de airco ideaal (vooral met zo'n zomer). Wat ook niet onbelangrijk is dat de Espace een van de veiligste MPV's is.

Groeten
Marinus en Monique

Reactie voor op de website?

53.8. Espace turbo dx bouwjaar 1991

Ben,

Onze vierde is op komst en sinds 4 maanden rijden we nu in een Espace. Hiervoor hadden we een Kadett, welke voor drie kinderen eigenlijk al te klein was. Als we nu met het hele gezin onderweg zijn is er nooit geen ruzie meer achterin. Dit is natuurlijk niet voorbehouden aan de Espace, maar de ruimte van iedere MPV is een zegen.

Ervaringen met de Espace: Ruim, Veilig, Relatief goedkoop in wegenbelasting, Betrouwbaar, roestvrij kunsstof, maar te zachte stoelen en niet echt zuinig (1:12 op diesel).

Succes Paul

Reactie voor op de website?

53.9. Ruimtegebrek in MPV

Hallo Paul,

Wij hebben 4 kinderen en bewust gekozen om géén Espace-spacewagen etc. aan te schaffen. De reden: deze auto's zijn wel leuk voor korte ritjes zonder bagage, maar als het om vervoer met bagage gaat, dan heb je niet veel ruimte om de spullen voor een 6 persoons gezin mee te nemen.

Wij hebben gekozen voor een Renault 21 Nevada en de verlengde uitvoering (dus met 2 achterbanken) zodat we ook behoorlijke bagageruimte hebben.

Toen wij op zoek waren naar een grote auto hebben we de wandelwagen meegenomen om te passen of er wel ruimte was voor de boodschappen en de kinderwagen; onze ervaring was dat als de boodschappen en de kinderwagen mee moesten, dat niet past in een Espace.

In onze auto past dat ruim, in de toekomst denken we aan een busje het liefst met grijs kenteken, maar voorlopig hebben we ruimte zat om met 6 personen op vakantie te gaan.

Groetjes Catharina

Reactie voor op de website?

53.10. MPV of gewone stationwagen

Hallo,

Wij hebben de afgelopen 8 jaar in een Renault 21 Nevada gereden, met 2 achterbanken (4 kinderen). Veel plezier van gehad. Gedwongen door de slechte staat van de carrosserie ben ik op zoek gegaan naar een andere. Voyager en Espace vielen af, te weinig ruimte voor bagage en grote hond. Vervolgens gezocht naar grote stationwagens en uiteindelijk uitgekomen bij een Passat Variant met lpg onderbouw. Uitgebreid gepast met de kinderen. Valt reuze mee qua ruimte.

Groeten,
Hans

Reactie voor op de website?

53.11. Espace nader beschouwd

Na mijn eerdere reactie is er ondertussen een winter voorbij en is de Espace turbo dx uit 1991 niet zo'n betrouwbaar vervoer gebleken: de constructie van de motor is nogal gevoelig voor oververhitting. Kortom we zijn nu genoodzaakt een andere auto te zoeken, wel duur een jaartje van de espace genieten.

groeten Paul

Reactie voor op de website?

53.12. Ervaringen met Renault Espace

Wij rijden sinds okt. 1998 in een RN 2.2I Cyclade met 7 stoelen (tweedehands aangeschaft, bouwjaar 1994). Zeer comfortabel. We laten hem regelmatig onderhouden, zodat we niet langs de kant komen te staan. Als je de stoelen eruit haalt heb je een zee van bagageruimte, maar zelfs met de stoelen erin kun je nog wel een fiets vervoeren. We denken erover om hem binnenkort voor een andere Espace in te ruilen.

Kees

Reactie voor op de website?

53.13. Ervaringen met renault espace quadra.

Al 10 jaar rijden wij met een renault espace. In 1992 kwam de eerste, het was een gts fase 1 met 5 zitplaatsen. De tweede kwam drie jaar daarna, door toeval kwam ik een gebruikte tse tegen met 7 zitplaatsen, ideaal met vier kinderen en een alaskan malamute. De derde espace kwam twee jaar later, een gebruikte 2.2 I quadra uit dec 1992. Dit is de permanent vierwiel aangedreven versie.

Deze auto brengt ons nu al weer 4 jaar door heel Europa, ondanks sneeuw zoals op 19 december 2000 op de duitse autobaan, extreme regen en andere ongemakken. Het is geen terreinwagen maar het is onvoorstelbaar wat de wagen kan zolang het maar op een pad lijkt. Ook rijden met aanhanger en zeer veel bagage is een genot en superstabiel. De auto is wel iets minder vlot dan de standaard espace.

Wel is de espace erg duur in onderhoud bij de renaultdealer, er is een goed boek van Hanes verkrijgbaar voor het onderhoud en in Oud Beijerland (Albert Einsteinstr. 18, 3261 LP) zit renaultsloop die regelmatig espace onderdelen heeft. In Frankrijk zijn een onvoorstelbaar aantal accessoires te verkrijgen tot een kompleet twee persoons camper interieur, binnen fietsenrek voor twee fietsen, bagage bakken enz.

C.B.

Reactie voor op de website?

53.14. Nog meer ervaringen met de Renault Espace Quadra

Even een paar opmerkingen.

Als u nog geen trekhaak heeft en er wel één wilt, bij brik maken ze er één op maat zodat het reserve wiel nog onder de auto past. De trekhaak die renault nul levert past (hoort) niet onder de quadra.

Voor onderdelen aan de achterbrug en het uitlaatsysteem en de remmen met naam en toenaam vernoemen dat het gaat om een quadra. Ander krijgt u zeker de verkeerde onderdelen. Zelfs het noemen van chassisnummer brengt geen garantie voor de juiste onderdelen. Dit heeft te maken met de slecht administratie van renault in de jaren 90. Veel onderdelen komen van Matra, de bouwer van de espace en de levertijden kunnen wel eens lang zijn.

Rijden met de quadra.

Als u met de auto naar de wintersport gaat laat u dan niet verleiden om sneeuwkettingen te plaatsen om de voorwielen. De auto gaat zich dan gedragen als een twee wiel aangedreven auto. Beter is er echte sneeuwbanden onder te leggen dan kun je, behalve op ijs, zonder kettingen uit de voeten. Wij rijden al 5 jaar zonder kettingen moeiteloos op aangereden sneeuw en losse sneeuw tot 30 cm.

Elektrisch kwaaltje van renault (espace).

Dit is onze derde espace en ook vrienden rijden met deze auto's. Onze huidige auto is al drie keer uitgevallen vanwege elektrische problemen. Overspanning van de dynamo waardoor de accu niet wordt geladen, tevens vallen dan de elektrische ondersteuningssystemen van ABS, etc uit, alarm lichtjes gaan branden. Optie is dan (tip van de wegenwacht) alle elektrische apparaten aan en naar de dichtstbijzijnde garage voor een nieuwe dynamo. Doorrijden heeft ernstige schade tot gevolg.

C.B.

Reactie voor op de website?

53.15. Ervaringen espace

Beste Kees,

Graag zou ik van jou jouw ervaringen met de renault espace (1998) willen weten. Ik denk er zelf ook over om een espace 1998 aan te schaffen, maar ik twijfel. Ik hoor hier en daar commentaar over de kwaliteit van de espace. Wat zijn jouw bevindingen.... ? Graag hoor ik van je..

Frank

Reactie voor op de website?

53.16. Dure Voyager?

Vervoer regelmatig 7 kinderen en denkt aan aanschaf van Voyager. Nu hoor ik dat reparaties/onderhoud schreeuwend duur zijn. Is dat zo? En hoe zit het met zwakke plekken van de Voyager zoals de vooras die nogal eens problemen schijnt te geven. Wie weet het?

Reactie voor op de website?

53.17. Chrysler Voyager

Hoi Ronald,

Even een reactie van een moeder van 6 kids, in het bezit zijnde van een Chrysler Voyager uit 1991 met 150000km. Toen wij deze auto overnaman van iemand wilden we dit "beestje" gelijk goed aanpakken d.m.v. een grote goede beurt bij de Chrysler dealer. Nou dat hebben we geweten: kosten 5000 florijnen. Er volgden nog een aantal keren de nodige reparaties i.v.m. onvoorziene mankementen (nieuwe koppeling, nieuwe banden, lamp defect, enz.). Ik denk dat we bij elkaar zo'n 10000 florijnen kwijt geweest zijn aan reparaties. Op dit moment zijn we overgestapt naar een kennis die automonteur is en bovendien onderdelen bij de "sloop" vandaan tovert.

Om eenlang verhaal kort te maken: bezint eer gij begint. Hoewel de auto op dit moment als een zonnetje loopt, beginnen we nooit meer aan een nieuw avontuur met een Chrysler, want het is bij een reguliere garage echt heeeel duur.

Flokie

Reactie voor op de website?

53.18. Voyager vs Espace

Bijna 2 jaar hebben wij Voyager gereden, 2e hands gekocht, 4 jaar oud, slechts 55.000 km op de teller. Het is een heerlijke, comfortabele, ruime en flexibele auto, voor een gezin met 3 kinderen en een inwonende schoonmoeder. De twee banken maken het bovendien mogelijk bijna een heel elftal mee te nemen, en als de (zware!) banken eruit zijn heb je net een bestelauto.

Echter, vanaf dag 1 hebben wij diverse mankementen gehad met de Voyager: kuren met de motor (regelmatig terugval toerental zonder verklaring, meestal op snelweg), remmen met problemen (staat vorig model Voyager om bekend), weigerende centrale deurvergrendeling, een stinkende airco, en recentelijk een versleten drukgroep (koppeling).

Sinds een paar weken rij ik nu in een (nieuwe) Espace. Het (rij)comfort is - nog - beter dan in de Voyager, de Espace ligt stabieler op de weg, de veiligheid is hoger, en het verbruik is beduidend lager. Verder zijn door de losse stoelen meer indelingen mogelijk, maar toch mis ik de banken en vooral de schuifdeuren (vooral op parkeerterreinen waar de kinderen ongeduldig de deuren opensmijten.) Maar bovenal ben ik nu zielsgelukkig dat ik van de technische problemen af ben!

Joris

Reactie voor op de website?

53.19. Veel ervaringen met Espace

Ervaringen met Espace 1,2 en 3

Mijn 1e Espace was een type 2000-1 uit 1988. Gekocht met 120.000 km op de teller. Fantastisch, praktisch en probleemloos gereden tot 1993. Toen verkocht met km st 220 000 km. Deze eigenaar meldde ca 3 weken geleden, dat hij de wagen verkocht na 10 jaar had met 330.000 km en alleen in 1993 een probleem had gehad met de stuurbekrachtiging. Daarna 10 jaar probleemloos.

Ik heb in 1993 een nieuwe type 2 gekocht met airco etc, (alleen een wiellager probleem). Na 150.000 km in 1998 ingeruild op een nieuw type 3. Deze heb ik in 2001 met 90.000 km verkocht aan een kennis. Helaas heeft hij daarna veel kosten gehad. Binnen 40.000 km problemen met het verwarmingssysteem,de stuurbekrachtiging en de airco.

Uitgaande van alle ervaringen kan ik concluderen, dat vooral het type 1 (van voor 1991) geschikt is om met lage kosten lang te genieten van de ruimte en het rijcomfort. Wel bepaalt de staat direct de prijs. Met name de kosten om airco's van voor 1993 weer te laten werken zijn hoog (ombouw minimaal 500 - 1000 E). Maar een goede benzine-uitvoering blijft waardevol.

Leo

Reactie voor op de website?

53.20. Espace sunroofs?

Ha Leo,

Gezien je ervaringen met de Espace wil ik je het volgende voorleggen. Mijn Espace type 2 juli 91 heeft 2 zonnedaken. Inmiddels lekt de voorste (op de bestuurdersstoel). Dichtkitten of is er een meer passende en betaalbare oplossing?

groet

Reactie voor op de website?

53.21. Espace

Wij hebben ook een renault espace (oud type), het is een 3 liter v6 benzine motor. Echt super is dat. Wij hebben nooit problemen gehad en ruimte is er ook zat voor ons gezin met 5 mensen! Binnenkort willen we misschien de nieuwe espace kopen (3.5 liter v6 benzine).

Niels

Reactie voor op de website?

53.22. Espace

Jammer dan dat je niet tevreden bent over de espace. Ik heb sinds 3 jaar een espace turbo diesel uit 1991. Heb nog nooit problemen gehad, alleen een keer de accu kapot gehad, en twee niewe bandjes. Normale slijtage dus. Heb 4 kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar. Ben echt super tevreden, altijd ruimte, 7 zitplaatsen, kinderwagen kan zo (niet ingeklapt) mee, en er is makkelijk veel ruimte te creeren. Ben nu inmiddels 80000km verder en hoop nog lang plezier te hebben. Bedenk je nog eens voordat je de wagen weg doet.

gr. Norbert

Reactie voor op de website?

53.23. Zeer tevreden over de espace

Wij hebben een gezin van 6 personen en 2 honden. Sinds 4 jaar rijden we in een espace, uit '97, een RXE uitvoering met een 2.0 benzinemotor. Hiervoor hadden we een pontiac transporter. Met de espace nog nooit een technisch probleem gehad, met de pontiac wel. De espace rijdt bijzonder comfortabel, ongeveer 1:10. Eigenlijk wil ik nooit meer een andere auto dan een espace. We overwegen nu een grand espace aan te schaffen vanwege de bagageruimte. Kortom, het is een vrij prijzige auto, maar goed, en zeer comfortabel.

Eric

Reactie voor op de website?

53.24. "Gewone" Espace versus Grand Espace

(in ons geval bouwjaar 1997) Waar kan je direkt aan zien dat je met een Grand Espace te maken hebt? We hebben onze 95'er Espace ingeruild voor een 97'er Grand Espace.... en ik geloof de verkoper natuurlijk wel, maar ik zie het er niet aan af. Is er misschien iemand die mij dat kan uitleggen, het liefst met een foto! En ja ik weet dat hij ± 25 cm langer is. Er staat ook niks op de auto en ook niet op het kenteken bewijs.

Groetjes (gezin van 6 en al drie jaar met veeeeeel plezier Espace rijders)

Reactie voor op de website?

53.25. Ervaring met gechipte Vivaro

Zoals een tijdje geleden hier gemeld heb ik de auto laten chippen van 100 naar 130 pk. Het effect is goed merkbaar, met name de souplesse is een stuk beter. Je kunt nu makkelijker even een sprintje trekken om in te voegen op de snelweg bijvoorbeeld.

Solo is het brandstofverbruik nauwelijks merkbaar afgenomen. Van 1:13.4 naar 1 op 13.55, beiden gemeten over een periode van 4 maanden. Echter met de caravan er achter is het verbruik aardig gedaald. Over de vakantie van september vorig jaar (ongechipt), dik 4000 km waarvan de helft met caravan aan de haak, gemiddeld 1:11,6. Nu in mei (gechipt) ongeveer dezelfde afstand gereden ook de helft weer met caravan er achter, gemiddled 1:12,2. In beide gevallen waren het vakanties in de Alpen, dus ook solo daar in de bergen gereden.

Vorig jaar heb ik op hellingen nog geregeld volgas moeten rijden. Dit jaar was dat niet nodig, dus door het chippen heeft de motor nu nog wat reserve en dat is een prettig idee.

De auto heeft nu 52000 km gelopen en is nog steeds zonder problemen. Wel wordt komende vrijdag het CD/navigatiesysteem vervangen aangezien een CD afspelen niet mogelijk was. CD's slaan over, lopen vast, etc. Het is een systeem van Siemend, de 2011. Heb er 9 maanden voor nodig gehad om de dealer zo ver te krijgen dat hij het gaat vervangen. Onder garantie uiteraard. Daar kan de auto verder weinig aan doen, da's meer een dealer-probleem.

Rico

Reactie voor op de website?

53.26. Veel problemen met de Espace

Ik heb ontzettend veel problemen gehad het afgelopen halfjaar met mijn 1,5 jaar oude Espace (het nieuwe model 2.2 dCI). Niet starten, injectie uitgevallen, remmen uitgevallen om maar een paar problemen te noemen. En dat terwijl ik nog geen 45.000 km heb gereden met deze Diesel.

Ik heb de dealers gevraagd de auto terug te nemen. Reactie van beiden: de parkeerplaats staat al helemaal vol! Gaat het goed met Renault?

Overigens met mijn vorige Espace ook al veel problemen met deze dealer uit Zeist. Komt dat u bekend voor?

Inmiddels ken ik al vergelijkbare gevallen.

Robert

Reactie voor op de website?

53.27. Renault Grand Espace

Wij zijn een gezin met 4 kinderen en 2 grote honden. Eerst hadden we een Espace bj '94 3.0 V6 Automaat waar wij heel veel problemen en kosten mee hebben gehad. Totdat de automaat vastliep 6 maanden geleden. Toen was het echt over met de auto.

We hebben nu een grand espace van '99 2.0i met 7 zitplaatsen. Geweldige auto. Veel ruimte... ook voor de honden. Tot nu toe zeer betrouwbaar en goed onderhouden (ex. lease). Ik kan deze wagen aan iedereen aanraden. Er zijn zelfs achterbankjes verkrijgbaar voor deze auto als je meer zitplaatsen nodig hebt (in plaats van de twee losse stoelen achterin).

Johan

Reactie voor op de website?

53.28. Espace

Een dealer neemt maar niet zo een auto terug. Enige juridische steun heb je daar wel bij nodig. Bovendien moet de dealer in gebreke blijven. Ik ben op dit moment met een procedure bezig in verband met versnellingsbakproblemen met mijn Renault Espcae IV 1,9 dCi Expr. Ik heb de dealer inmiddels in gebreke gesteld en de advocaat van mijn rechtsbijstandverzekering is bezig met het deponeren van de zaak bij de Geschillencommissie Voertuigen. Eis: ontbinding van het contract.

Rini

Reactie voor op de website?

53.29. Espace

Hoi,

Ligt het verbruik niet erg hoog met een 3.0 liter motor? En de wegenbelasting?

Peter

Reactie voor op de website?

53.30. Verbruik Espace

Het gemiddeld verbruik van een espace 3.0 V6 benzine ligt rond 12l/100km, of 1 op 8.

M.

Reactie voor op de website?

53.31. Renault Espace 3.0 dCi

52.000 km nu gereden met mijn nieuw aangeschafte Espace 3.o ltr diesel. 7 pers. leer, airco enfin van alle gemakken voorzien. Perfect geschikt voor het gezin met 4 kinderen.

Maar de problemen met deze auto maken ons ondanks z'n comfortabele rijeigenschappen geen Renault liefhebbers.

Aut. versn. zeer rauw bij terugschakelen reeds vervangen zonder resultaat, airco defect, koplamphoogte verstelling defect, speling wielophanging, afgebroken stoelframe, klapperend schuifdak, ventilatieroosters gebroken en nog wat kleine dingen. Heeft iemand dezelfde slechte ervaringen mail ons.

LK

Reactie voor op de website?

53.32. Espace iv 2.2 DCi

Zelfde problemen: injectiesysteem uitgevallen. Niet opgelost. Uiteindelijk ingeruild (met gunstige prijs) op een 2.0T (ik rij nu minder). So far so good..

Peter

Reactie voor op de website?

53.33. Reparatie dak

Dag Willem

Als het een achteraf ingebouwd dak betreft (kantel of topslider)is je opendak is eenvoudig op het dak gelegd, en met rubbers op het dak gedrukt met klemmen. Als deze rubbers ondicht zijn, komt er een waterbrug (capilaire werking) en loopt je open dak vol met water. Een bocht rijden en het water loopt over je heen. Oplossing: het dak losschroeven, naar boven uit het autodak tillen. De randen schoonmaken, (de oude afdichting is een harig geheel) afdichting verwijderen en de plek waar de afdichting gezeten heeft met ruiten montagekit (zachte type zonder stevigheid) weer monteren. Klemmen vastmaken en klaar is het feest.

De kit die tussen het dak eruit geperst is meteen verwijderen met doeken (rotwerk).

Het is bijna altijd de afdichting zelden of nooit het dak zelf.

Is het een dak die naar binnen opengaat, is de afvoerleiding verstopt. Deze zorgt dat het hemelwater afloopt via een slang in de auto. Deze doorblazen.

Succes. Jan-Bart

Reactie voor op de website?

53.34. Lang - kort

U kunt het zien aan het achterruitje gezien van de zijkant. Loopt hij aan de achterzijde van de auto rond dan heeft u te maken met een korte Espace, zit er echter linksboven een hoek van bijna 90 graden dan is het een lange. Heeft u de auto bij een dealer gekocht dan zal de verkoper hees wel betrouwbaar zijn volgens mij.

Groeten en succes, Marcel

Reactie voor op de website?

53.35. Stotteren cq inhouden

Onze espace van 1988 stottert kan dat aan de brandstof liggen super of euro?

Reactie voor op de website?

53.36. Kachel stuk espace

Ik heb zelf de kachel van mijn espace vervangen en ook de kachelradiator van een renault nevada. Het is echt veel werk, dus je moet denken aan 2 dagen werk voor inbouwen en uitbouwen. Het vervangen van de radiator zelf valt erg mee. Als je geïnteresseerd bent om het zelf te doen, heb ik een erg goedkoop adres voor alle soorten radiators. Ik kan je dan ook nog nuttige tips geven. Helaas moet wel je gehele dashboard gedemonteerd worden.

succes

Reactie voor op de website?

53.37. Al jaren problemen

Ik heb mijn Espace 2.2 dci nieuw gekocht in 2001; continu problemen met het elctronische gedeelte, uitvallen van de turbo enz. Laatst heeft de auto een beurt gehad maar er blijft van alles branden op het dashboard. Reactie Renault garagebedrijf, we weten niet wat de oorzaak is maar U bent het toch wel gewend dat er een paar lampjes blijven branden. Torenhoge rekeningen en een onbetrouwbare wagen, ondanks de verdere fijne rijeigenschappen geen Espace meer voor mij.

R. Ederzeel

Reactie voor op de website?

53.38. Ervaring Espace

Wij hebben een renault espace gekocht, in totaal 7 stoelen en nog plek voor de honden, een extra lange uitvoering, zeer tevreden over.

Reactie voor op de website?

53.39. Verwarming Grand Espace 3,5 V6 Initiale.

Per 06-05-2004 nieuw aangeschaft. Fantastische auto met een sublieme (Japanse) motor, maar met het bekende Franse afwerkings niveau. Enig mankement, hetgeen Renault (nog) niet heeft kunnen verhelpen is het fenomeen dat als het interieur enigsinds op temperatuur is het linker gedeelte van de verwarming alleen nog maar koude lucht uitblaast! Koud hè. Ondanks een modificatie van fabriekswege, is het probleem nog steeds aanwezig. Hoe lang moet ik geduld hebben, en wanneer kan ik verlangen dat het voertuig teruggenomen wordt? Verder ben ik van plan om de standaard garantie van 2 naar 4 jaar te verlengen. Verlenging naar 5 jaar, was bij tijde van aanschaf nog wel mogelijk, heeft Reanault als mogelijkheid geschrapt.

P. van Griensven

Reactie voor op de website?

53.40. Renault Espace

Wij willen graag een 2-hands renault Espace kopen i.v.m. groot gezin. Wie kan er iets vertellen over de modellen tussen 1996-1999? Met betrekking tot mogelijke onkosten etc. Positief en negatieve ervaringen! Alvast bedankt

Frans

Reactie voor op de website?

53.41. Verbruik espace V6

Ik ben van plan een espace V6 AUT4 uit '97 te kopen maar vraag me af hoeveel zo'n ding ongeveer verbruikt. Wij rijden vooral korte afstanden en een paar keer per jaar een uitstapje / vakantie en dan wordt er veel gereden. In totaal zo'n 10.000 km. Iemand die hier iets van kan zeggen?

Joost

Reactie voor op de website?

53.42. Fiat Doblo family

We (gezin van zes personen plus hond) zijn op zoek naar een nieuwe auto. Daarbij hebben we ook gekeken naar de Fiat Doblo Family. Heeft er iemand ervaring mee opgedaan.

Zijn er auto's die goedkoper in de aanschaf zijn, waarmee 7 personen vervoerd kunnen worden?

We rijden relatief veel kilometers, vanaf wanneer wordt het goedkoper om een dieselauto te kopen?

Jullie merken het al, we moeten elk dubbeltje omdraaien.

Groetjes, Hub Abresch

Reactie voor op de website?

53.43. Verbruik Espace 3.0 V6

Het verbruik van onze espace 3.0 V6 (mei 1998) ligt rond de 1:7 op LPG. Benzine lijkt niet veel zuiniger. De gasinstallatie is eind 2001 ingebouwd en is een G3 installatie.

Bob

Reactie voor op de website?

53.44. Ervaringen Espace

Fijne auto, als die rijdt tenminste! Mijn exemplaar is van 2002. (2.0 16v) In de afgelopen 2 jaar te vaak bij garage op bezoek geweest. En geen kleinigheden: motor vastgelopen door slechte kwaliteit afdichtringen oliefilter (!), na vervangen distributieriem binnen 20.000 km distributieriem kapot door foutje bij montage, kapotte aandrijfas door scheurtje in rubber manchet (die niet was opgemerkt bij controles) en ga zo maar door. De volgende wordt dus zeker geen espace maar een andere MPV. Voorheen Citoen Evasion gehad, die was veel bedrijfszekerder. De volgende wordt waarschijnlijk C8.

Max

Reactie voor op de website?

53.45. Espace te weinig bagagruimte: GRAND ESPACE

Ik lees hier overal dat de Espace te weinig bagageruimte zou hebben. Toch past er zeker een grote kinderwagen in. Maar ook bij ons is de vierde op komst en hebben we toch besloten om de GRAND Espace te nemen. En deze heeft echt enorme bagageruimte. Ook hebben we gekeken voor een Grand Voyager, maar de reden dat we voor de Grand Espace zijn gegaan is: Espace niet roestgevoelig, onderdelen van voyager bij onderhoud extreem duur (import amerika).

Groetjes en succes bij de beslissing

Familie Krol

Reactie voor op de website?

53.46. Ervaringen C8

Ben van plan om mijn espace in te ruilen voor een C8. Dit niet om slechte ervaringen met de espace, maar door het gebrek aan een renault garage in mijn woonplaats. Wie heeft (positieve en negatieve) ervaringen met de C8?

Reactie voor op de website?

53.47. Andere achterbank?

Hoi,

Heb pas een Vanette Cargo uit 97 gekocht. Er zit een "nep" achterbank in, soort van plasticgegoten ding. Is een verkorte versie, dus meer laadruimte. De vorige eigenaar had geen gordels erin laten monteren maar omdat 2x kids heb wil ik dat laten doen. Ik werd verteld dat het een fluitje van een cent zou zijn. Heb dus 2x setje 3-punt gordels gekocht maar geen garage wil / kan ze voor me inbouwen. Ik laat de kinderen never nooit zonder gordels in de bus zitten. Wat moet ik doen? Ik zit te denken om bij een sloop een originele achterbank te gaan halen. Wat zou de beste oplossing zijn?

Graag jullie reacties naar mijn email adres. bvd / mvg Jon

Reactie voor op de website?

53.48. Ervaring renault espace

Ongeveer een driekwart jaar een renault espace uit 95, na eerst kapotte startmoter, nu werkt de kachel niet naar behoren en de kleppen die de warme lucht moeten sturen gaan constant op en neer. Startmoter kan altijd natuurlijk, maar bij de kachel moet het hele dashboard eruit volgens dealer, zegt is twee dagen werk plus dan de kosten van de onderdelen, moet ik dat geloven? (Dan hebben we het alleen nog maar over de kachel) Komt namelijk op zo'n 16euro, de hele auto koste me 4000euro.

Was gewaarschuwd door leken en professionels. Toegankelijkheid franse auto's is een ramp. Auto voor grote gezinnen, ja die met veel geld. Zeker de nieuwste espace: een en al elektronica. Is dat kapot, dan ga je grof betalen, dus toch geen espace meer, jammer want op zich rijdt ie wel heerlijk.

Jack

Reactie voor op de website?

53.49. Pas op!

Dag,

na veel nalezen en onderzoek hebben wij besloten tot koop van een espace 2.0 16v uit 2000. Wetende dat deze auto electrische problemen kent hier goed op gelet. De auto bevalt ons nu na een jaar goed, comfortabel en praktisch.

Een woord over waar te kopen. Je ziet deze auto bij dealers en bij handelaren staan. De handelaren zijn vaak goed koper en kunnen meer voor je oude auto teruggeven. Het inruilen scheelde ons op een mercedes vito 2800 euro. Wij hebben bij een handelaar gekocht, dat is echter een grote fout geweest, na koop waren er zaken niet in orde die bij de keuring bij de rwd opgemerkt zouden moeten zijn. Nu na een jaar is alles in orde, maar niet door de verkoper, die lapt op wat je constateert, op een slechte manier.

Mijn advies, ga naar dealer die je vertrouwt en laat de auto keuren. Onze kosten 2700 euro.

Maar hij rijdt nu wel goed, en.. roesten doet hij niet. Kunststof carrosserie en gegalvaniseerd chassis, zoek datmaar eens bij een andere mpv.

gr Eric

Reactie voor op de website?

53.50. Wel of geen nieuwe Espace?

Voor ons gezin met 4 kinderen hebben we een 6/7 zitter nodig. We hadden een Land Rover Discovery TD5, die we in april 2003 voor één van de eerste Grand Espaces lV 3,5V6 ingeruild hebben. Heerlijk comfortabele auto, maar vele malen in de garage geweest. Mijn eerste gedachten was dan ook nooit meer een Renault!

Omdat ik nu weer een diesel zoek ben ik weer op 'jacht' naar een nieuwe auto.

Dus vrees ik op de 3.0V6 diesel Grand Espace (Initiale) terug te moeten vallen, ondanks mijn verworven antipathie voor het merk Renault! Of heeft er iemand nog een goed alternatief?

Ron

Reactie voor op de website?

53.51. Voyager onderhoud

Zelf heb ik ruim anderhalf jaar met een voyager uit 2000 rondgereden. Nooit een probleem mee gehad maar wel rustig bereden. Voor de meeste auto's geldt dat er weinig ellende is als je er rustig mee rijdt. Ga in ieder geval niet naar de dealer want die trekken je een poot uit.

Siebe

Reactie voor op de website?

53.52. Renault espace?

Zelf heb ik anderhalf jaar probleemloos in een voyager gereden. We hebben nu een Grand espace en ik moet zeggen dat indien een voyager afvalt om onderhoudstechnische redenen, de Espace helemaal niet in aanmerking komt. Koop dan gewoon een kleinere Duitser.

Siebe

Reactie voor op de website?

53.53. Espace

Koop nooit een espace, heb er zelf ook een. Niks anders dan ellende. Versnellingsbak, startmotor, airco, enz, enz. Heb ook model 1998. Niet doen dus, of je moet die van mij willen kopen, kompleet gereviseerd.

Reactie voor op de website?

53.54. Reactie op 49.46

De condensor op zich is eenvoudig te vervangen. Pas op dat de aansluitpunten, die behoorlijk vast kunnen ziteen, niet afbreken. Ik zou zelf ook het droogelement vervangen. Deze bevindt zich bij de V6 onder de rechter koplamp (zwarte bus met twee aansluitingen bovenzijde). Je moet hem laten afvullen met R134a vloeistof. De hoeveelheid is 1225 tot 1275 gram. Bij mijn V 6 hadden ze er 850 gram in gedaan. Dat is voor het type vanaf 1997. Hij werkte derhalve onvoldoende. Door de onjuiste afvulling werkte de kachel ook niet goed. Mogelijk dat de onderdruk of bovendruk sensor invloed hierop heeft. Afvullen bij erkend bedrijf is het best.

Herman

Reactie voor op de website?

53.55. Extra achterbank Espace

Recent lazen wij dat een inzender (Johan) wist dat er in plaats van 2 stoelen ook een achterbank verkrijgbaar is voor een Renault Grand Espace. We zouden dat graag willen, aangezien we met een gezin van 8 personen net 1 plek missen. We hebben een nieuw exemplaar (jan 2006) en willen ook graag een 8-persoons espace hiervan maken. Weet iemand waar wij hiervoor terecht kunnen?

Dank je wel.

Arjan Struijk

Reactie voor op de website?

53.56. Sportiefste

Ik heb na veel wikken en wegen en helemaal tegen mijn gevoel in een Renault Espace 2.2i van 1993 vraagprijs 3500,00 euri voor uiteindelijk 2500,00 euri gekocht. Inmiddels heb ik voor meer als 1000,00 euri eraan versleutelt (Accu, Radiator, Dynamo, Koppeling en het einde is nog niet in zicht), nu moet nog een nieuw achterklepslot gemonteerd, het expansievat van de koeling moet vernieuwd, er is iets aan de hand met het starten, soms moet ik 20 keer de sleutel omdraaien om te starten en dan is er weer wekenlang niets aan de hand! Dit is de reden, waarom ik de espace de sportiefste auto van de eeuw heb gedoopt. Sinds ik deze "auto" heb, doe ik veel meer op de fiets.

Vriendelijke groeten, Rob

Reactie voor op de website?

53.57. Renault Espace

Ons gezin heeft 4 kinderen en twee ouders. We hebben 4 jaar een (grand) Espace en zijn daar alle 6 zeer tevreden over. Hij zit lekker en onze oma gaat graag mee om van de Espace te genieten. Er zit een 3.0 V6 motor in, dus is lekker pittig.

Stijn

Reactie voor op de website?

53.58. Verbruik Espace V6 24 v 2001 benz. / G3-gas

Recent (4-06) Espace V6 24 kleppen automaat gekocht. En op gas (G3) laten zetten. Op benzine 1:8 en nu op G3 1:7,2.

Theoklas

Reactie voor op de website?

53.59. Espace: slechte auto of slechte garages?

Op zoek naar mede-Espace rijders vond ik deze site. Sinds 1990 rijden we er in, niet voor een groot gezin maar voor veel spullen. Begonnen als grijs kenteken, werden we al snel verrast door de overheid met het afschaffen van deze status en hebben we er losse stoelen bijgekocht.

Het grootste probleem is dat bij kilometerstanden die het boekje teboven gaan (ging bij 157.500 km na vier jaar dus al!!/diesel) er geen onderhoudinstruktie meer is en de garage maar wat doet. Gevolg: kapotte motor bij 318.200 km. Na het monteren van een nieuwe motor bleek kort nadien wat de vermoedelijke oorzaak was geweest: een vervuilde radiateur (voor 40% verstopt). Deze zat er dus gewoon nog in zonder door te spoelen wat uitdrukkelijk in de montage instrukties stond. Keurig alsnog door een Spaanse garage in orde gemaakt, zover mogelijk onder internationale garantie.

Van de dealer en Renault NL nimmer meer iets vernomen op de uitgebreide klachtenbrief. Sindsdien in eigen beheer mbv de Spaanse garage in onderhoud. APK (helaas) nog in NL.

Positief punt: we rijden er nog steeds in ondanks enkele (hogeleeftijds) reparaties. Inmiddels 16 jaar en 510.000 km, voor net nog geen € 0,20 gemiddeld. Afgelopen week pas de eerste lakschade opgelopen door een Franse boer die met zijn maaimachine stenen en modder over de weg spoot, de lul! De les van 45 jaar autorijden is dat je zelf bezig moet zijn met je auto, diagnose stellen, kijken wat ze doen/gedaan hebben, rekening kontroleren ook!

Ergo: fijne auto, slechte garage(s).

Ik wens iedereen veel rijplezier. Groeten, Ed

Reactie voor op de website?

53.60. Zelf repareren?

Wij hebben ook een Espace gekocht. Deze was niet dealer onderhouden maar ook niet duur. Als eerste hebben we maar 'ns de accu vervangen. Deze was er aan toe. Wonderlijk genoeg verdwenen diverse andere mankementen ook meteen als sneeuw voor de zon! Liep lekkerder en zo'n typische Franse kwaal als een defecte brandstofpeil meter was ook meteen over.

Maar wat een gedoe zeg, zoiets simpels als een Accu uitbouwen. Hoe kan je 'm zo moeizaam wegstoppen. Ook niet handig: Hij zit naast het reservoir van het koelsysteem zonder hitteschild. Dit beperkt de levensduur van je accur dus extra. Waar je een normale accu elk halfjaar zou controleren zou ik het bij de Espace elke 1000 km doen.

Wat betreft het kinderzitje: Door de bouw van de Espace stoelen steken kinderzitjes nogal ver naar voren uit. De hoofdsteunen zitten in de weg voor alles dat de maxicosi voorbij is! Ons plan om op de achterste (derde) rij stoelen kinderzitjes te plaatsen, werkt dus niet. Ze passen er niet tussen en als je ruimte in de achterste rij maakt, dan is er geen beenruimte meer in de middelste rij...

Peter

Reactie voor op de website?

53.61. Reactie kinderzitjes

Ik heb m´n VW golf station TDI1.9 wegens gezinsuitbreiding ingeruild op een Espace 2.0 16v van 9-2000. Een maxicosi is even wat lastig maar dat duurt toch niet zo lang. Onze kinderstoelen passen goed. Je kunt de hoofdsteun verstellen.

Tip: Kijk uit met het 180° draaien van de voorstoelen. Het kabeltje (tbv airbags) onder de voorstoelen geven weleens problemen. Dat zie je dan ook wel op het dashboard.

Verder ben ik best tevreden met mijn autootje!

Peter

Reactie voor op de website?

53.62. Wel of geen Espace

Kopen we wel of geen Espace, de berichten zijn zo verschillend. Ik vind het een prachtige auto en zo functioneel, maar ik krijg sterk de indruk uit de berichten dat je met een aankoop erg veel geluk moet hebben. Ik wil een Espace kopen van ongeveer € 12500. Wie heeft een goed advies? Alvast bedankt!

Reactie voor op de website?

53.63. Reactie: wel of geen espace

Versie gekocht: de Ford Galaxy (ook Seat Alhambra of Volkswagen Sharan). Rijdt ook erg fijn (beetje steviger maar toch erg comfortabel), is wel een beetje saai. Voor het bedrag dat je te besteden hebt heb je verder niet zoveel keus; van peugeot/citroen kun je het nieuwe type (vanaf 2002) nog niet kopen (nog te duur) en het oude type is wel erg oud en de Chrysler Voyager is zo mogelijk nog onbetrouwbaarder. Kia,s en Hyundai's en zo koop je voor een prikkie maar rijden belazerd en zijn erg onveilig.

Peter

Reactie voor op de website?

53.64. Oudere modelen beter?

Als ik dit zoal lees dan wekt bij mij de indruk dat de modellen van 1991 t/m 1995 de beste auto's zijn als het maar handgeschakelde zijn en met 4 cylinders....

Zijn er mensen die dit zo ervaren hebben?

Heb interesse in een Espace Quadra van 1992, maar heb geen zin dat klanten van de Renault garage gaan denken dat ik bij het personeel hoor omdat ik er zo vaak moet zijn.

Tjitte

Reactie voor op de website?

53.65. Verbruik Espace V6 benz/lpg / Theoklas

Zag dat Theoklas in April 2006 een lpg installatie in 3.0 V6 Espace heeft gezet. Ben van plan dit ook te doen. Kun je aangeven of je tevreden bent en welk merk installatie je hebt laten installeren? Dank

Stephen

Reactie voor op de website?

53.66. Espace dci 2.2privilege

Ben momenteel in bezit van espace dci2.2 privilege en ben daar heel content van. Het grootste deel van de problemen met jullie espace is, jullie willen 1 kopen en zijn te gierig voor een degelijke of een nieuwe te kopen en dan beginnen de problemen he. Heb je geen geld koop dan een andere auto die minder kost. En niet vergeten onderhoud de auto zoals het moet, verversen olie en dergelijke en rijd niet als een zot en de problemen zullen veel minder zijn.

Ervaren chauffeur uit Belgie

Reactie voor op de website?

53.67. Wat moet ik nemen?

Hallo,

Wij zijn een gezin met drie kinderen en gaan ook aankomend jaar weer op vakantie met de caravan naar Spanje. We hebben nu nog een Renault Laguna, maar willen graag een MPV vanwege de ruimte. We hadden onze zinnen gezet op een 2e hands Renault Espace (nieuw model), maar morgen zouden we gaan kijken voor een Chrysler Voyager omdat we die er mooier uit vinden zien. Ik lees alleen, dat een Espace beter is? Wat is het beste, zuinigste en goedkoopste en weet je misschien ook en goed adres voor een zaak die zo'n auto dan voor een goede prijs verkoopt?

A. Eissens

Reactie voor op de website?

53.68. Problemen Espace model 2003

Ik heb 105.000 kms gereden met een Espace 2.2 dCi (model jun 2003). Zeer aangename wagen zo lang er geen problemen zijn ...

Verschillende problemen met waterpomp, ontkoppeling en uiteindelijk motor onherstelbaar beschadigd. Oorzaak, ondanks onderhoud volgens boekje etc., ´slechte smering´ waardoor lagers werden beschadigd en vervolgens motorblok vastgelopen... Volgens Renault gewoon ´pech´. Ik heb mijn Espace (zonder motor) uiteindelijk voor 6.000 Euro kunnen verkopen aan een handelaar uit Lithouwen.

Ik heb intussen reeds verschillende ´slachtoffers´ gevonden die een gelijkaardig voorval hadden met oa. Laguna 19 dCi en Espace!

Dus : koop geen renault! Marc

Reactie voor op de website?

53.69. Espace Diesel 1992: kilometervreter

Ik ben tevreden over onze Espace 2,1 Turb Diesel uit 1992. Ondanks de wat beperkte bagageruimte komen we (gezin 6 personen) overal. Verbruik 1:14. Kilometerstand bij aanschaf: 267.000, nu (1-1-07) 354.000. Gebruikt geen spatje olie, krijgt 1x per jaar een beurt bij de Renault garage.

In het begin wel wat probleempjes met de koeling van de motor gehad. Toen gelijk alle koelslangen en radiator laten vervangen (zijn de kosten niet en voorkomt nare verrassingen). Inmiddels moet wel de kachelradiator ook vernieuwd worden. Verder enkele kleine ongemakjes zoals dashboard lampjes die niet werken, etc. Maar dat mag de pret niet drukken want de auto rijdt prima. Er zitten niet te veel elektrische snufjes aan, die kunnen dus ook niet kapot gaan!

Carrosserie is kunststof: geen roest! Helaas wel de blanke lak die hier en daar los begint te laten.

Al met al: een goede auto.

Ed

Reactie voor op de website?

53.70. Espace 22dt

Ik heb een renault espace van 2000 een 22turbodiesel. Met 400000km nog geen problemen gehad. Is een superauto.

PS: problemen aan autos liggen meestal aan chauffeur en slecht onderhoud.

Hank

Reactie voor op de website?

53.71. Achterbank renault espace

Hallo,

Het schijnt dat er ook een achterbank te krijgen is voor een espace. Ik zag een mededeling van die strekking laatst op marktplaats voorbij komen. Wellicht de moeite waard om eens bij een renault dealer te informeren over het bestaan ervan.

mvrgr, H. Claessen.

Reactie voor op de website?

53.72. Renault espace IV 3.5V6 op LPG

Heeft iemand ervaring met een espace 3.5 v6 op lpg? Welk type installatie bevalt goed, verbruik, storingen etc. Gebruik van een 6 cilinder lpg installatie of 2 x 3 cylinder installatie?

JP Borger

Reactie voor op de website?

53.73. re:53,69 Kopen of niet

Je kan misschien ook even vragen naar de serviceboekjes van de auto; als die steeds zijn ingevuld moeten de gegevens wel kloppen.

Of vraag anders aan de koper of hij via zijn garage (als die bij nationale autopas is aangesloten) een nationale autopas verklaring kan opvragen. Kost E7,95. De garage mag het niet zomaar geven aan de hand van het kenteken, zij moeten kontroleren of je eigenaar van de auto bent. In dit register wordt van elke auto de km stand bij apk keuring etc ingevuld, zodat er een goed overzicht is van de historie van de auto.

Veel succes. Margret

Reactie voor op de website?

53.74. Espace op lpg?

Ik rij nu een espace diesel, 1e type 87 en dat gaat eigenlijk erg goed, eerste motor 440.000 en toen helaas cylinder kapot en andere motor erin van de sloop (600,-E) welke wel moeilijk te vinden was maar het nu alweer 40.000 km goed doet. Maar ik ben al weer aan het kijken naar een nieuwere espace (toch het millieu) en dan wel op LPG3, maar hoe zit het met espace (uit 2000) en LPG? Ik zie toch wel heel veel kopreparaties voorbij komen, heeft iemand hier ervaring mee? Ben heel benieuwd!

gr willem te amsterdam

Reactie voor op de website?

53.75. Chrysler Voyager Koppeling stuk?

Als alleenstaande moeder van 3 kindjes rijd ik met een chrysler voyager TDI SE van het jaar 2000. Sinds gisteren maakt men auto zeer hoge toeren en komt bijna niet meer vooruit. Is het men koppeling? In een erkende dealer kost het stukken van mensen om iets te vervangen en zou dit eventueel door een vriend kunnen laten doen maar daarvoor moet ik zeker zijn wat er aan scheelt Iemand suggesties?

Alvast bedankt, Kim

Reactie voor op de website?

53.76. Motorproblemen grand espace

Hoi Allemaal,

we staan op het punt een grand espace in te voeren vanuit Duitsland. Het is een 2.2 cdi dynamique uit 2005 met net geen 80 op de teller. Echter heeft hij een nieuwe motor gekregen bij 75.000km. Hierdoor geeft renault dus wel weer garantie op de auto.

Het heeft zijn voor en nadelen:

voordelen: nieuwe motor, dus kan er langer mee doen.

nadeel: welke garantie heb ik dat ik na 70dkm weer hetzelfde probleem heb?

Ik hoor dat deze modellen vaker problemen hebben met opgeblazen motoren maar dan met name 1.9 en 3 liter modellen.

Wie kan ons meer vertellen?

Maurice

Reactie voor op de website?

53.77. Espace "The Race"

Hi,

Alhoewel onze wagen al wat ouder is (6jr) toch al veel problemen met deze wagen (nieuw gekocht) gehad. Na twee maanden viel de electronica qua snelheid etc uit. Volledig vervangen, maar na drie maanden idem ditto. Vervangen met eigen bijdrage van 20%.

Het volgende jaar begon ook goed met het breken van de rechter voor(aandrijf)as (en nog wel midden in het laagste punt van een tunnel). Vervangen door een tweedehands as uit België (ja door de Renault dealer). Vervolgens remblokken etc vervangen, terwijl de wagen nog maar 32000, ja 32000 km gereden heeft.

Qua onderhoud ben ik na de garantieperiode meteen naar een mij bekende garage (van twee man: dus lagere overhead?) overgegaan. Maar ook deze beginnen al over het vervangen van de ditributieriem bij 5 jaar of een bepaalde km. stand. Als ik dan vervolgens de vraag stel waarom: Renault schrijft dat voor........

Laat me jullie ervaringen eens weten.

Tom Tellings

Reactie voor op de website?

53.78. Renault espace

Ik heb mijn leven lang een renault espace en het zijn prima en zuinige autos. Maar dan heb ik het over de espace 98-99 2.2dt, dat zijn heel sterke en zuinige autos. Ze zijn een beetje de namaak van de seat alhmbra en de sharan. Maar de espace is de sterkste europeese mpv wagenen. De espace is ook nog heel modern met al die knopjes en al die hendeltjes. Wat ik dus wou zeggen het is een goede wagen

Nico

Reactie voor op de website?

53.79. Espace 89 LPG

Ja ik zat ook zo eens langzaam aan te kijken naar een nieuwe espace maar huiver bij het lezen van alle verhalen en de berichten van kennisen mbt de versnellingsbak cilinderkoppen en electronica. das niet fijn.

Mijn 89 er 2000 GTS heeft er nu 425.000 op LPG op zitten met de orginele niet gereviceerde kop en de koppeling draaid wonderwel ook al minimaal 215.000 km mee en misschien zitten er wel meer KM op. Rijdt 1 op 10 op LPG

Bij 320.000 wel een kapot gerammelde bezine vlotter gehad en onlangs vloog er spontaan een bougie uit. (Zit er nu weer met overmaatsdraad in) En roest helaas toch wel. Let goed op het inwendige van de deur(als je ramen zwaar gaan) en onder je voorruit waar de ruit verlijmt is. Ik heb nu een achterdeur scharnier die los lijkt te komen in mijn achterdeur. Maar een verdomd fijne auto

GOR

Reactie voor op de website?

53.80. Verschrikkelijk product

Ik had al een vooroordeel over franse producten maar ben nu toch zo stom geweest om toch tot aankoop over te gaan, ik raad het iedereen af om over te stappen op Renault als je zuinig bent op je centen ik heb zelf een renault espace gekocht en heb nog nooit zoveel drama meegemaakt als met dit hok, mensen wees verstandig en koop gewoon een duits of een japans product en laat deze troep lekker in Frankrijk staan. Als je nog twijfelt kijk even op de site www.problemcar.nl bij de categorie renault, ik weet zeker dat je je bedenkt.

Maikel

Reactie voor op de website?

53.81. Espace diesel 2003

Deze wagen als 2-dehands gekocht in januari 2007. Voor we hem kochten is er nog een zéér groot onderhoud gebeurd. Het is nu november 2007, er stat 123.000km op de teller en we hebben al voor 1.400 EUR kosten gehad aan de wagen. Er is al een nieuwe luchtkoeler in gestoken, het dieselinspuitsysteem sloeg onlangs tilt en nu start hij gewoon niet. Als we de sleutelkaart insteken en op de startknop drukken gebeurt er niks. Ook niet met de ander kaart. De wagen is echt niet betrouwbaar en kost in onderhoud inderdaad enorm veel. Je kan hem niet binnen doen voor een onderhoud onder de 300 EUR. Wij denken er sterk aan om hem weer te verkopen ...

Kris

Reactie voor op de website?

53.82. 2 maxi cosi's en 1 kinderstoel: hoe in een Espace vast te zetten?

Wij verwachten een tweeling en hebben al een zoontje van 5. Dat betekent in eerste instantie 2 maxi cosi's en 1 kinderstoel, en wat later twee kinderstoelen en een stoelverhoger. Als ik de achterbank in onze Volvo 240 bekijk, gaat dat niet naast elkaar passen (of heeft iemand de ervaring dat dat wel kan?) Op zoek dus naar iets (nog)groters, en de Espace lijkt me groot genoeg (klopt dat?). Volgende vraag is echter hoe alle maxi cosi's en stoeltjes vast te zetten. Vandaar deze vragen:

- Heeft een Espace standaard 3 driepuntsgordels (op de 'achterbank')? Zo ja, vanaf welk bouwjaar?
- Of is een derde driepuntsgordel als optie verkrijgbaar?
- Kan ik achteraf een middenstoel plaatsen met een driepuntsgordel?
- En eigenlijk dezelfde vragen voor het Isofix systeem (vafa welk jaar bestaat dat systeem uberhaupt?)...

Alvast dank!

Reactie voor op de website?

53.83. Reactie achterbank espace IV

Ik heb begrepen dat je bij J. de Bruin in Veenendaal een achterbank kan kopen voor de derde zitrij (0318 520651).

Groeten, Legein

Reactie voor op de website?

53.84. Ervaringen Espace

Na 3,5 jaar problemen met een espace te hebben gehad eindelijk besloten om de auto met een grote zwaai eruit te gooien. Vanaf de eerste dag dat ik de auto had eigenlijk problemen gehad, als hij rijd was het een geweldige auto, maar verder. Het was een 2.2 CDI uit 2003

We hebben de auto gekocht toen hij 1,5 jaar oud was, met 53.000 op de teller, niet echt schokkend dus. Toen we de wagen 4 weken hadden moesten alle remmenschijven en blokken vervangen worden, dit ging nog onder de garantie wat eigenlijk wel logisch is. Hierna 3 maanden zonder problemen gereden, toen ging de versnelling raar doen, dus moest er een nieuwe versnellingsbak in, wat gelukkig net tegelijk viel met een terugroepactie van renault, maar dat was tegelijk de laatste actie waarbij er geen kosten waren. niet starten, niet lopen, terugval van toeren, noem maar op.

In 2007 was de distributieriem aan vervanging toe, dus maar laten vervangen, telefoontje dat de waterpomp ook kapot was, die dan ook maar. Na een paar dagen de auto opgehaald, en mijn vrouw ging er mee rijden, heeft ca.4km gereden en kon gesleept worden, er was een retourleiding van de diesel los geschoten die tussen de v snaar was geschoten, weer een week in de garage. Auto opgehaald en toen wel 3 dagen kunnen rijden, alle lichten schoten op rood en de motor stopte er mee, weer wat kapot en dus weer een dure reparatie. en zo ging het maar door, iedere keer als de auto naar de garage was geweesd ging er binnen 3 weken wel weer wat kapot. Airco laten checken, alles was goed, binnen 3 weken was hij kapot, en weer een reparatie van € 800,00. begin dit jaar begaf de stuurbekrachtiging het, weer een keertje € 1.000,00 aan reparaties, weekje later startproblemen, dus een nieuwe accu, dat heeft dan weer 4 dagen gewerkt en toen bleek de dynamo defect, dit was voor mij het einde van deze wagen, in de handel aan de garage terug verkocht. Nu heeft de garage hem laten poetsen en laten repareren en in de showroom gezet, waar hij dus na 3 dagen al niet meer wilde starten, er zit nog een probleem in de bedrading.

Dus na 3 jaar met een espace gereden te hebben ben ik een ervaring rijker en € 50.000 armer.

we hebben nu een opel vivaro gekocht, 6 persoons, die heeft tenminste nog wat laadruimte en de kinderen hebben er ook een ruime zitplaats. Hoop wel dat ik met deze auto meer geluk zal hebben

Dick

Reactie voor op de website?

53.85. Grand espace verschil tov espace

Hallo,

het verschil kan je direct zien van een 1997 tm 2002 espace dat die lang is. dit is te zien aan de achterste zijruit. Met een lange loopt het ruitje met een scherpe hoek naar beneden en voor een gewone espace loopt dit ruitje rond naar beneden.

Mark

Reactie voor op de website?

53.86. Renault Espace

Ik heb in juli 2009 een renault espace 2.2 DCI gekocht in een garage. De auto was van het bouwjaar 2004. Ik heb nog niets anders gehad of problemen met die auto gekocht in juli 2009. Ik had hem 1 dag en hij wilde al niet meer starten. Nieuwe battery geplaatst, dan 1 maand later op de autostrade opeens gans de motor geblokkeerd: motor kapot, had 128000 km. Auto terug einde augustus met nieuwe motor erin. Dan 2 maanden goed maar nu servopomp kapot. Een nieuwe. Dan de aircopomp kapot; een nieuwe erin. En ook de waterpomp kapot: een nieuwe. Dan: motor wilde pas starten na 3 a 4 maal probreren. Oorzaak: de sensor was kapot op het vliegwiel. En nu ook nog de katalisator kapot. Ik heb van juli 2009 tot frebruari 2010 4 maanden kunnen rijden met de auto. NOOIT NOG EEN RENAULT zal ik kopen.

ronny

Reactie voor op de website?

53.87. Seat Alhambra

Wij hebben een seat alhambra, 7 persoons auto en die bevalt reuzegoed. En we hebben een t2, volkswagen oldtimer en daar passen 9 personen in, en als er wat stuk is kun je het vaak zelf reparen, als je handig bent natuurlijk. Dat is een stuk goedkoper. Voor de t2 betaal je geen wegenbelasting en verzekering. Dat is ongeveer 100 euro in de maand. En het rijdt nog geweldig ook.

groetjes Annemieke

Reactie voor op de website?

53.88. Espace IV 2.2 DCI

Rij sinds juni 2010 mijn Espace. Heb 10.000 km gereden en nog geen problemen gehad. Ik bof dus als ik alle commentaar lees. Rustig rijden en op tijd zijn beurten, maar niet bij de dealer.

Groetjes,

Andy

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Laguna Break Familiaire uitvoering

 1. Ervaring Renault Laguna Fam
 2. Ervaring Renault Laguna Familiale
 3. lpg g3 op nieuw model grand espace
 4. Overstap Passat naar Espace
 5. Renault Espace
 6. Renault Espace
 7. Renault Espace
 8. Espace turbo dx bouwjaar 1991
 9. Ruimtegebrek in MPV
 10. MPV of gewone stationwagen
 11. Espace nader beschouwd
 12. Ervaringen met Renault Espace
 13. Ervaringen met renault espace quadra.
 14. Nog meer ervaringen met de Renault Espace Quadra
 15. Ervaringen espace
 16. Dure Voyager?
 17. Chrysler Voyager
 18. Voyager vs Espace
 19. Veel ervaringen met Espace
 20. Espace sunroofs?
 21. Espace
 22. Espace
 23. Zeer tevreden over de espace
 24. "Gewone" Espace versus Grand Espace
 25. Ervaring met gechipte Vivaro
 26. Veel problemen met de Espace
 27. Renault Grand Espace
 28. Espace
 29. Espace
 30. Verbruik Espace
 31. Renault Espace 3.0 dCi
 32. Espace iv 2.2 DCi
 33. Reparatie dak
 34. Lang - kort
 35. Stotteren cq inhouden
 36. Kachel stuk espace
 37. Al jaren problemen
 38. Ervaring Espace
 39. Verwarming Grand Espace 3,5 V6 Initiale.
 40. Renault Espace
 41. Verbruik espace V6
 42. Fiat Doblo family
 43. Verbruik Espace 3.0 V6
 44. Ervaringen Espace
 45. Espace te weinig bagagruimte: GRAND ESPACE
 46. Ervaringen C8
 47. Andere achterbank?
 48. Ervaring renault espace
 49. Pas op!
 50. Wel of geen nieuwe Espace?
 51. Voyager onderhoud
 52. Renault espace?
 53. Espace
 54. Reactie op 49.46
 55. Extra achterbank Espace
 56. Sportiefste
 57. Renault Espace
 58. Verbruik Espace V6 24 v 2001 benz. / G3-gas
 59. Espace: slechte auto of slechte garages?
 60. Zelf repareren?
 61. Reactie kinderzitjes
 62. Wel of geen Espace
 63. Reactie: wel of geen espace
 64. Oudere modelen beter?
 65. Verbruik Espace V6 benz/lpg / Theoklas
 66. Espace dci 2.2privilege
 67. Wat moet ik nemen?
 68. Problemen Espace model 2003
 69. Espace Diesel 1992: kilometervreter
 70. Espace 22dt
 71. Achterbank renault espace
 72. Renault espace IV 3.5V6 op LPG
 73. re:53,69 Kopen of niet
 74. Espace op lpg?
 75. Chrysler Voyager Koppeling stuk?
 76. Motorproblemen grand espace
 77. Espace "The Race"
 78. Renault espace
 79. Espace 89 LPG
 80. Verschrikkelijk product
 81. Espace diesel 2003
 82. 2 maxi cosi\'s en 1 kinderstoel: hoe in een Espace vast te zetten?
 83. Reactie achterbank espace IV
 84. Ervaringen Espace
 85. Grand espace verschil tov espace
 86. Renault Espace
 87. Seat Alhambra
 88. Espace IV 2.2 DCI

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.