Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

59. Rover

Reactie voor op de website?

59.1. Rover Montego Countryman

Een paar dagen geleden hebben wij onze Sunny Wagon ingeruild tegen een Rover Montego Countryman. Die niet al te grote stationwagon is standaard geschikt voor het plaatsen van een bankje in de bagageruimte (extra kooiconstructie, gelaagde achterruit, bevestigingspunten gordels).

Een busje of MPV wilden we niet hebben, omdat we nogal eens in erg smalle straatjes moeten rijden. Mijn voorkeur ging uit naar een Volvo uit de 7** of de 9** serie, maar na een proefrit bleek mijn vrouw daar niet goed mee overweg te kunnen.

De Rover was een goed alternatief: niet te groot (vergeleken met onze Sunny), en toch de mogelijkheid om 4 kinderen plus twee volwassenen veilig in te vervoeren. Gelukkig liepen we snel tegen een goede tweedehands aan (nieuw worden ze sinds een paar jaar niet meer gemaakt). De garagehouder wist ook wel een bankje op de kop te tikken tegen een geringe meerprijs.

De oudste kinderen vinden het prachtig om achterin te zitten en krijgen daar veel bekijks (vooral bij stoplichten). Enige nadeel is natuurlijk dat er weinig bagageruimte overblijft als het bankje opgeklapt is. Het is wel erg eenvoudig weg te klappen, en dan kan er hele hoop bagage mee.

Overigens zit op deze wagen standaard een erg handig roof-rack, inclusief verwijderbare dwarsstangen, waardoor gemakkelijk bagage op het dak kan worden meegenomen: je hebt er geen aparte imperiaal voor nodig.

Marien

Reactie voor op de website?

59.2. Ervaring

Ik heb 3 montego's gehad, 1 sedan met een 2 liter benzine motor en 2x een stationwagon met een 2 liter turbo diesel motor. Alle twee de diesels ingeruild met ± 300000 km op de klok. Stuk voor stuk prima auto's. Alleen behoorlijk roest gevoelig, met name bij de spatborden en de dorpels. Service van de dealers scoort bij mij een 6. Kortom een prima auto voor weinig geld.

Emiel

Reactie voor op de website?

59.3. Rover Montego

Wij hebben jaren in een montego met achterbankje gereden. Ideale auto, niet duur en veel ruimte. Helaas gaat ie nu de deur uit. De opvolger is een volvo 940, rijdt ook heerlijk. Wel een heel andere prijsklasse!

Marjan

Reactie voor op de website?

59.4. Rover => Nissan Serena

Wij hebben onze Rover al weer bijna drie jaar geleden ingeruild voor een Nissan Serena. De kinderen werden te groot om nog in de Rover te passen en de wagen roestte onder onze kont vandaan. Ongeveer alles wat maar kapot kon gaan begaf het, behalve de motor.

De Serena bevalt tot nu toe prima. Helaas is de koeling onlangs naar de vaantjes gegaan toen onze buren hem leende. Dat leverde een heel erg grote schadepost op. Maar sinds vandaag (1/12/6) doet 'ie het weer, dus we zijn weer mobiel!

Marien

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Rover

  1. Rover Montego Countryman
  2. Ervaring
  3. Rover Montego
  4. Rover => Nissan Serena
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.