Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

50. Nissan Vanette Cargo Dubbel Cabine

Heeft iemand rij- en onderhoudservaringen met deze auto. Wij denken erover na om een Cargo DC te gaan aan te schaffen. Op een Engelse site kwam ik enige negatieve reacties tegen over Cargo's uit 2000 en 2001 die niet veel trekkracht hadden en nogal lawaaierig waren, ook gaf men aan dat het wel goedkope auto's waren, maar dat je al snel heel veel kontakt had met de dealer.

met vriendelijke groet Dick

Reactie voor op de website?

50.1. Ervaringen met de Nissan Vanette Cargo DC

Wij hebben 4 jaar in een Vanette gereden, in dec. 02 hebben we hem verkocht omdat de kids nu toch echt te lange benen kregen (hoofdzakelijk de oudste, 8 jr). Het is een fantastische auto, beresterk en trouw in z'n diensten. Het enige nadeel is de rechte en korte zit van de achterbank. Voor de rest, een kanjer van een auto!

Jeanette

Reactie voor op de website?

50.2. Vier en een half jaar Cargo rijden

In augustus 1998 hebben wij een Nissan vannette cargo gekocht en hebben hiervan geen spijt. Zoals elke bedrijfswagen in deze prijsklasse hebben ze meer lawaai dan een luxe auto. Wij hebben hier geen problemen mee.

Op de beurtjes met gewoon onderhoud na hebben wij nog nooit bij een garage geweest. Starten is lopen. Achterin wat krap maar kinderen tot 10 jaar zitten er prima en volwassenen kunnen hier ook gerust zitten alleen laat het comfort dan wat te wensen over.

Wij zijn hierover dus erg tevreden en hebben de eerste 100.000 km gereden. Succes met de keuze.

L.

Reactie voor op de website?

50.3. Verplaatsen tussenschot?

Wij zijn van plan een Nissan Vanette Cargo D.C. te kopen en denken er over om dan het tussenschot wat naar achteren te verplaatsen zodat er mee ruimte op de achterbank ontstaat. Is er iemand die daar ervaring mee heeft t.a.v het grijze kenteken (en eventueel tips)?

Reactie voor op de website?

50.4. Verplaatsen tussenwand

Ik ben eigenaar van een H200 en heb ook mijn tussenwand verplaatst. Dit ging een jaar lang goed, tot ik op de A28 bij Zwolle werd aangehouden. Er werd gelijk gezien dat de wand verplaatst was, en er is dan ook een proces verbaal opgemaakt. Ik moest de wand gelijk terug plaatsen. (volgende dag gelijk gedaan) Ik zou een oproep krijgen voor een herkeuring. De bekeuring zou volgen, over de hoogte hiervan kon men me niets vertellen. Het is inmiddels al 5 maanden geleden en heb er tot op heden niets van weer gehoord.

Fam. S.

Reactie voor op de website?

50.5. Gordels achterin?

Heeft iemand ervaring met het plaatsen van gordels achterin een Vanette cargo? Het gaat om het plaatsen van kinderstoeltjes. De Nissan dealer raadt dit af omdat de achterbank te smal zou zijn waardoor de stoel te wiebelig zou staan. Wie heeft hier ervaring mee?

Reactie voor op de website?

50.6. 39.6

Ik vind de Nissan Vanette een aanrader. Ook al heb ik een Nissan Serena, weet ik toch iets over de Vanette (het zijn bijna dezelfde auto's) De motor in oersterk,gewoon niet kapot te krijgen. De meeste mensen zeggen dat de Vanette/Serena trage MPV's zijn,maar dat is helemaal niet het geval! Op de snelwegen kan hij grote afstanden afleggen tegen een behoorlijke snelheid. We zijn er al mee naar Italie,Spanje,Oostenrijk,... gereden zonder één keer motorpech te hebben.

De trekkracht moet ongeveer rond de 1400 kg zitten. Maar zeker ben ik het niet. Voor de Serena is dat 1200kg trekkracht en 680/700kg laadvermogen.Dat vind ik toch al niet slecht. De achterbank is,zoals de meesten dat al voor mij gezegd hebben,redelijk krap.Voor de rest is de Vanette een stevige auto,die je maar moeilijk kunt verslijten. Een aanrader zou ik zo zeggen!

Cedric

Reactie voor op de website?

50.7. Pas op!

(Reactie op Verplaatsen tussenschot?)

U voldoet dan niet meer aan de "grijze kenteken" eis. Zo wordt hij ook niet goedgekeurd en riskeert u een boete.

Reactie voor op de website?

50.8. Onderhoud Vanette

Sinds februari ben ik in het bezit van een Vanette cargo ec. uit 1997 met een 2.3d (LD23) motor. Ik vind hem wat rumoerig en (zeker koud) zwaar schakelen. Verder is het een sterke auto die goed in het verkeer meekomt. Ik had wat pech met de motor. Nadat eerst ivm olielekkage de cilinderkoppakking was vervangen, kwam drie maanden later de cilinderkop aan de beurt. Deze was op twee plaatsen gescheurd naar het koelgedeelte. Vervangen door een tweedehandse was er niet bij. Een belletje naar een grote japanse autosloop leerde dat van de 25 vanette's die men daar binnenkreeg er hooguit een goede was te vinden. Dus een nieuwe kop, want ook een ruilkop was niet direct via VeGe te leveren. Kosten 700 euro (Excl omzetten kleppen en verdere montage!)

Achter de auto mag 1500 kg getrokken worden (geremd). En hij heeft een laadvermogen van 1065 Kg!

P.

Reactie voor op de website?

50.9. Gordels achterin

Hallo Anna,

Sinds vandaag zijn wij ook in het bezit van een Nissan Vanette met die bewuste korte achterbank. Hebben jullie inmiddels reacties gekregen over de gordels? Wij zijn nl. ook van plan om gordels achterin te plaatsen (voor dochter van bijna vier) Ik hoop dat je onze vraag beantwoordt!

Met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

50.10. 3-punts gordels achterin Vanette

Zeer recent een Vanette DC gekocht van '98 die alleen was voorzien van heupgordels. Bij een automaterialenzaak met de H. heb ik twee 3-puntsautomaten gekocht en ze op eenvoudige wijze kunnen inbouwen. In de C-stijl de gaten, net onder de invoer van de bekabeling naar de deurschakelaars, opgeboord tot M10 en van achter door het kabelgat voorzien van M10 bouten met extra grote en zware carroserie-ringen. Hierop de automaten bevestigd en in het tussenschot een sleufje van 1,5x7cm gemaakt om het gordelslot door te laten. De stoelverhoger met rugleuning past nu perfect voor onze zoon van 4 jaar.

Marc

Reactie voor op de website?

50.11. Nissan Vanette Cargo dc

Wij hebben 5 jaar met een nissan vanette cargo dubbel cabine gereden. Onze 3 kinderen zaten achterin in stoeltjes of cosi, we hadden 3 heupgordels erin laten bevestigen. Dit ging prima. De korte achterbank zorgde erwel voor dat we een stoeltje wat zelf een korte zitting had, hebben aangeschaft voor de oudste. Het andere stoelje, in slaapstand of rechtop stond in het midden, dit hadden we bevestigd op een plank ivm de korte achterbank. Dit stond superstevig. Door schuifdeuren aan beiden kanten kon je als volwassene, maar ook de kinderen later er nog prima in.

We hebben weinig problemen gehad, een keer de radiator stuk. Het is een prima auto, die ons goed beviel. Door de komst van een vierde kindje (nu bijna) hebben we vorige week onze auto verkocht, een keuze die we anders niet gemaakt zouden hebben. De laadruimte is immers ook een groot pluspunt en voorin zaten we super luxe.

Veel succes met jullie aanschaf van een vanette.

Iduna

Reactie voor op de website?

50.12. Onderhoud nissan vanette

We rijden nu al een tijdje een nissan vanette en hij bevalt ons prima. De achterbank hebben we wat aangepast zodat de zithouding wat onspannener is. Alleen is de auto rumoerig.

Alle andere auto's welke we hebben gehad, heb ik zelf onderhouden, van olie tot distributie, omdat onderhoud in een garage veel geld kost. Van al deze auto's hebben we dan ook een vraagbaak, werkplaatshandboek, o.i.d. Nu zoeken we dit voor een nissan vanette diesel(1998)

Alvast bedankt
Groeten

Reactie voor op de website?

50.13. Ervaringen met Nissan Primastar-Black Diamont.

Iemand die deze auto rijdt? Wat zijn nu eigenlijk de extra's?

Willem

Reactie voor op de website?

50.14. Trillingen Vanette Carga 2.3Diesel

Ik heb 8 maanden een gebruikte Nissan Vanette 2,3 diesel gekocht in de garage. Ik ben er erg tevreden over. De laatste week bemerkte ik echter dat hij enorm begint te trillen als ik doortrek in zijn 4 en vooral zijn 5e versnelling. Ik ben al in de garage geweest maar die konden niet direct iets ontdekken. Ik heb een nieuwe afspraak moeten maken zodat ze er meer tijd aan konden schenken om het euvel te kunnen oplossen. Ik maak me natuurlijk best ongerust en merk dat, als ik doortrek tot ongeveer 100 km per uur dit trillen stopt. Weet iemand misschien wat het kan zijn? PS als ik de koppeling tijdens het rijden intrap dan stopt het trillen. Wie weet raad?

Reactie voor op de website?

50.15. Trillen Vanette

Probeer eens op Problemcar.

Willem

Reactie voor op de website?

50.16. Extra's black diamont.

De extra's zijn elek. pakket, abs, radio cd, metallic, leer bekleding, glass look window, folie op de ramen d/c, side bars, wisser pakket op achterdeuren met ramen, luxe d/c met drie punts gordels, armsteunen voorstoelen met bekerhouders, airco en w.w.voorruit, lange uitvoering, en l/m velgen. Naar keuze nog te leveren met trekhaak, luxe betimmering in laadruimte, mistlampen en navigatie. Dit was het wel zo'n beetje. Voordeel is 3000 euro als je deze zo kompleet koopt. Het is dan zo als het is.

Prijs ex btw is dan 30.000 euro. Vergelijkbare mercedes of vw is 10.000 duurder.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

50.17. Verplaatsen tussenschot d/c

Nooit verplaatsen. Boete is volledige bpm dus 9000 euro en boete van 100% dus 18000 euro voor een grapje van 15 centimeter.

Veel succes. Groet Hilko. hilko

Reactie voor op de website?

50.18. Oplossing trillingen Vanette

Inmiddels is mijn Vanette in de garage geweest en in eerste instantie zou het de koppelingsplaat en drukgroep zijn die de trillingen zouden veroorzaken. Maar nadat die vernieuwd was, bleek bij het monteren van de aandrijfas naar de achterwielen dat een van de kruiskoppelingen stuk was. Enkele naalden van de lagers waren verdwenen en er was zodoende veel speling ontstaan. Nadat de achteras was gereviseerd waren de problemen opgelost.

Fons

Reactie voor op de website?

50.19. Temperatuurmeter

Geachte heer,

Ik ben zelf in het bezit van een Vanette en ik heb hem gebruikt gekocht. Ook toen deed de temperatuurmeter het niet en ik meende dat het aan de thermostaat van het koelwater lag hetgeen bleek te kloppen. De garage heeft hem onder garantie vervangen en het euvel was opgelost. Mijn Vanette is van 1996 en heeft 140.000 km gelopen.

Met vriendelijke groet, Fons

Reactie voor op de website?

50.20. Ervaringen met Vanette

Hallo, ik las dat je een vanette wilt aanschaffen? Denk wel na, als je kinderen hebt boven de 10 jaar, nooit een vanette kopen. De kinderen kunnen niet achterin zitten, laat staan een volwassenen.

Ik ben er regelmatig mee op vakantie naar Oostenrijk geweest. De auto in mijn geval een 2.3 diesel heeft wel moeite de Grossklockner op te komen. Hellingen van meer dan 12% dienen in de drie genomen te worden.

Maar voor ons vlakke Nederland voldoet deze auto goed. Rijdt lekker, weinig onderhoud en ruimte meeeeeer dan voldoende. Een echt min punt in de dubbele cabine veel te klein

Harry

Reactie voor op de website?

50.21. Verplaatsen tussenwand

De eisen die gesteld worden door de belastingdienst tav het grijse kenteken is dat de afstand van achterkant stuur tot aan de wand maximaal 115 cm mag zijn. Is deze afstand meer dan vervalt het grijse kenteken en moet er de BPM voor betaald worden. Hiervoor kun je gewoon de belastingdienst voor bellen.

Ger

Reactie voor op de website?

50.22. Nissan vanette DC

Lawaaibak boven de 90 km/u, roest enorm (zelfs tijdens de garantieperiode en dealers/importeur wilden daar niets aan doen), gebruikt in verhouding veel uitlaten, hoge brandstofconsumptie, ongemakkelijke zit achterin, razend dure onderdelen, nauwelijk spullen van op de sloop te vinden (kapotte vanettes gaan allemaal naar Afrika). Met de dreiging van het afschaffen van de belastingvoordelen NIET DOEN!

Eade Schaafsma

Reactie voor op de website?

50.23. Reactie op bankverplaatsing

Doe dit niet!! Doe je dit wel en word je gesnapt (een kennis van mij is dit overkomen) dan krijg je een beste boete (4 cijfers) en je betaalt extra belasting over de periode vanaf de aanschaf.

Jackelien

Reactie voor op de website?

50.24. Trilling vanette

Hallo,

Onlangs heb ik hetzelfde meegemaakt, maar het trillen zat bij het opschakelen in het gebied 40-50 km/uur en inderdaad ook rond de 100 km/uur. Euvel: een versleten kruiskoppeling van de kardan-as. Kosten: ruim 500 Euro. Verder een auto waar niks op aan te merken is.

h. habets

Reactie voor op de website?

50.25. Oplossing trillingen vanette!

Hallo geachte heer Habets,

Ik hoop dat je mijn artikel Oplossing trillingen Vanette hebt gelezen op deze site en dat u daar u voordeel mee hebt gedaan. De kosten in mijn geval waren ook 500 euro. De garage heeft me ook nog "gematst" door niet de uiterste prijs te tellen. Inmiddels ben ik overgestapt op een nissan primastar die ik als beeldend kunstenaar zakelijk rij.

Veel plezier met uw vanette. Fons Verhoeve

Reactie voor op de website?

50.26. Serena vraag

Ik lees links en rechts dat u Serena eigenaar bent. Wij willen graag zo'n auto aanschaffen kunt u me vertellen wat de min puntjes zijn die u bemerkt heeft bij het rijden met de Serena?

Bedankt!

Reactie voor op de website?

50.27. Serena antwoord 1

Ik bezit een Serena. Minpuntjes:
- geluid vanaf 3000 tpm
- zijwindgevoelig
- Op autosnelweg breekt de achterkant vrij snel uit (dankzij de achterwielaandrijving)
- volgens de normen van vandaag zijn de diesel versies sloom (2.0 en 2.3) maar uiterst betrouwbaar!! Als u een diesel wenst te kopen, zoek dan eerder naar een 2.0d ipv naar de 2300cc versie. De 2.0 is merkbaar zuiniger (1 op 13) en de prestaties zijn hetzelfde (De jongste 2.0d is vandaag wel al 10 jaar oud) Wenst u benzine? Neem dan een krachtige 2.0 16V motor.

Een serena is een heel goede keus als u niet alleen maar op comfort uit bent.

C.

Reactie voor op de website?

50.28. Verbruik Vanette Cargo Diesel

Hallo, kan iemend me op de hoogte brengen van het verbruik van de Diesel uitvoering van de Vanette Cargo 2.3 D ? Bijvoorbaat dank, Ron

Reactie voor op de website?

50.29. Verbruik Vanette

Dat schommelt van 1 op 11 (9 liter/100km) tot 1 op 13.5 (7.5 liter/100km)

C.

Reactie voor op de website?

50.30. Achterzitbank nissan vanette

Kan me misschien iemand vertellen hoe ik de achterzitbank een beetje confortabeler krijg?

Reactie voor op de website?

50.31. Vanette + caravan

hoi Hiljo,

Ik heb ervaring met de combinatie Vanette-caravan (1100kg). Om het even samen te vatten: heb geduld! De Vanette trekt de caravan zeker ondanks het geringe vermogen (75 pk en 150Nm) wel maar hij heeft geen haast. Positieve punten zijn de achterwielaandrijving, en het feit dat het een busje is (met caravan geen extra luchtweerstand). Voor mijn caravan van 1100kg zal het optrekken naar 100 km/u in 40 seconden gebeuren, topsnelheid 120 km/u en op hellingen van 5%(autosnelweg) is 70 km/u mogelijk. Maximaal hellingen van 20% nemen, dan gaat het met 40 km/u.

Voor jouw caravan van 1300 kg wordt het dus nog krapper, dus ik zou de caravan en de vanette zo licht mogelijk houden en vermijd zeer steile hellingen. Eenmaal op snelheid rijdt het wel fijn.

Je kunt de motor eventueel laten opvoeren wat een wereld van verschil zal maken! Uit dat 2300 blok zal 85pk en een koppel van 180Nm te halen zijn waardoor alle bovenstaande snelheden met 10 km/u vermeerderd worden.

C.

Reactie voor op de website?

50.32. Problemen te over

Bart,

Wij rijden vivaro 1.9cdti met ongeveer 45 bussen: 5 versnellingsbakken moeten vernieuwen. De plastic achterfrontjes waar de ruitensproeier in zit laten los en vliegen eraf tijdens de rit. De orginele voorruiten zijn zo dun dat er met de minste geringste steentje er een nieuwe in moet,dit ook al 11 keer. Als je een lange rit hebt kun je je passagier afleveren bij een bottenkraker. De auto's zijn sloom in de acceleratie (bijna ongelukken zijn orde van de dag) de zijruitjes tochten. Meer hebben wij nog niet kunnen ontdekken, we zijn ze dan ook pas in januari gaan rijden.

vrgr fwullink

Reactie voor op de website?

50.33. Verbruik

Mijn vanette 2.3 diesel verbruikt wel meer hoor, tot 12.5 liter maar dit is wel veel stad. Trekt wel goed op en rijdt 150, heb pomp beetje meer opengedraaid.

George

Reactie voor op de website?

50.34. Trillingen en meer....

Ik heb zelf een vanette 2.3 D bj95´, cargo uitvoering, alle beschreven mankementen heb intussen wel meegemaakt. Cilinderkop gescheurd, aandrijfas kapot op de kruiskoppeling, radiator, dynamo, stabilisatorstangen,etc etc. vrijwel alles wat kapot kan gaan, is al eens vervangen, en dat voor een diesel die net 2 ton gelopen heeft. Ik heb hiervoor een paar toyota´s gehad, allen diesels, en nooit geen manco´s aan gehad. Grote plus van de vanette is het koppel voor zo´n klein busje, een boottrailer met 1500kg trekt ie zonder problemen uit het water. En de dubbele schuifdeur is natuurlijk erg praktisch. Samengevat, naar eigen mening, een dure auto in onderhoud, zeker als alles bij de dealer gemaakt moet worden!

Dave

Reactie voor op de website?

50.35. Duur in onderhoud?

Wat hierboven beschreven wordt herken ik niet! M'n Vanette heeft alle mogelijke omstandigheden ondertussen wel meegemaakt en hij blijft maar gaan. Nog nooit reparaties gehad aan de motor/carrosserie e.d. Dit betekent toch iets na 12 jaar intensief gebruik?

Ik denk dat er altijd wel pechgevallen zijn, zelf tussen de mercedessen, maar de vanette is in ieder geval geen probleemauto!

Mark

Reactie voor op de website?

50.36. Versnellingsbak

Ik heb in juni 2004 een nieuwe Nissan Primastar 1.9 100pk gekocht. Niet omdat ik perse Nissan wilde rijden, maar vooral omdat Nissan mij 3 jaar garantie op de bus gaf. Na 35.000 Km de versnellingbak rot in de 5e en 6e versnelling. Dit kwam volgens de dealer omdat 5 en 6 over een andere oliegroep lopen en ik met een te laag toerental in deze vesnelling gereden zou hebben. maar goed Garantie..

Na wat andere dingen zoals: afgebroken raamslingers,fuseekogels,4 keer de voorruit,Ruitensproeiers die een pisstraaltje geven ( zijn nu ca 6 keer doorgeblazen), achterverlichting die in het plastic smelt, en een rechterportier wat ineens niet meer vanaf buiten opengaat.

Heb ik nu nog ca. 3 weken voordat de auto uit de garantie is. Omdat ik de laatste tijd weer problemen met de versnellingsbak heb, heb ik de auto afgelopen week naar de dealer gebracht met de klacht dat terugschakelen van 3 naar 2 niet normaal gaat, 8 van de 10 keer dat ik terugschakel ramt die em er gewoon in. je hebt dan het idee dat je zonder koppeling schakelt. na controle door de dealer is hem niets ongewoons opgevallen. op mijn vraag of hij er wel in gereden heeft kreeg ik ook niet echt een duidelijk antwoordt. Wel zou hij contact opnemen met Nissan Nederland of hij de bak van binnen mocht controleren en zou hier nog op terugkomen. heeft iemand ook dit probleem gehad en zo ja wat is hier dan aan gedaan?? Ik rij nu rond met een bak van voor 2005 en vrees het ergste voor de komende kilometers als de auto uit de garantie is.

Remco

Reactie voor op de website?

50.37. Zelf gordels inbouwen?

Hallo,

Wij hebben pas een Nissan Vanette gekocht. Nu zit er achterin slechts 1 heupgordel in het midden. Ik ben van plan om zelf twee driepunt gordels erbij te monteren. Heeft iemand hier ervaring mee, of dit laten doen? Of heeft er misschien iemand een Vanette met driepuntgordels achterin en kan er evt een foto van de gemonteerde rolgordels toesturen?

Ik zou er erg geholpen mee zijn.

Vriendelijke groet, .150}{17-11-2007}{Zelf gordels inbouwen?}{vervoer- Vervoer- Nissan Ervaringen}

Reactie voor op de website?

50.38. Trillen nissan vanette cargo dubbele cabine

Als de garagehouder nog niet naar de aandrijfas gekeken heeft, is dit een aanrader. Ooglijk zie je er misschien niets aan en voel je ook geen speling. Als je goed kijkt en men ziet om de kruisstukjes roestvorming dan is (zijn) mogelijk een (of twee) kruisstukjes slecht (dit is een veelvoorkomend probleem bij wat oudere auto,s van dit merk). Als men twijfelt, kan het beste de aandrijfas gedemonteerd worden (zijn 4 boutjes). En nu komt het: als ik gelijk heb, dan kan ik je ook nog helpen. Heb nieuwe en gerepareerde assen van de nissan op voorraad liggen. Indien het dus klopt wat ik denk, bel me dan maar. Mijn nr.is 0628030273. Mailen mag ook.

Reactie voor op de website?

50.39. oorzaak trillende/afgekeurde auto

Goededag Nissan berijders, als je problemen heb met een defecte of trillende aandrijfas dan kan ik je van dienst zijn. Ik heb vele uitvoeringen op voorraad liggen. Die ruil ik om voor uw defecte as en de prijs is ongeveer 230,00 eurotjes. Het dee en monteren neemt ongeveer 25minuutjes in beslag. Dus veel goedkoper dan wat ik op div site,s leest van 500 euro(tjes)en gematst. m.vr.dr.een specialist 0628030273/mail wim.vd.werf@home.nl

Reactie voor op de website?

50.40. Zelf tussenschot verplaatsen?

Het tussenschot mag verplaatst worden. Je moet dit echter door nissan zelf laten doen en je kofferruimte mag dan wel niet kleiner worden dan een bepaalde limiet. Kan je te weten komen via internet (voorwaarden lichte vracht). Als je kofferruimte te klein wordt dan krijg je een boete, en wordt je auto van dat moment aanzien als een personenauto. De DIV kan dan enkele jaren zelfs teruggaan ivm het bepalen van de boete.

Informeer je goed in je nissangarage,

mvg,; Johan

Reactie voor op de website?

50.41. Verwijderen tussenschot en bank

Ik rij zelf nu 2 jaar nissan vannete cargo dc, door te weinig laadruimte heb ik het tussenschot en bank verwijderd. Dit levert geen problemen op, wordt gewoon goedgekeurd, meerdere keren al controle gehad van politie je hoort er niets over. Ik heb wel de achterramen geblinderd. Nadeel van geen tussenschot is herrie, doormiddels van betimmering minder herrie.

Auto gaat er dit jaar uit, koop een nieuwe opel combo.

Erwin

Reactie voor op de website?

50.42. Heeft iemand de motor ruimte al geisoleerd?

Ik vind de Vanette een prima auto. Nadeel alleen vind ik persoonlijk het motorgeluid. Mag van mij iets stiller! Maar ben ook een verwende rijder. Kom uit een Nissan Laurel 2.8 diesel die behoorlijk stiller is. Ik heb een Cargo met enkele cabine van 2002.

Gerard

Reactie voor op de website?

50.43. Vraag over Nissan Serena

Hallo,

Wij zijn erg tevreden over de Nissan Serena. Maar we hebben wel een gek probleem. Het probleem is dat de afstandsbediening in de sleutel niet meer goed werkt, zodat je hem daarmee niet meer op slot kan doen. De zijdeur gaat alleen nog open als je hem met de ghand van slot haalt. Hij gaat wel op slot als je (met de sleutel) de deuren op slot doet.

De garage komt er niet uit. Er lijken toch geen batterijtjes in de sleutel te zitten(?) Misschien moet de motor in de zijdeur vervangen worden, kosten 250 euro.

Kent iemand dit probleem, of weet wat er aan dehand kan zijn?

Alvast bedankt!

Reactie voor op de website?

50.44. Tussenschot/achterbank

Reactie op Verplaatsen tussenschot?

Het verplaatsen van een tussenschot of achterbank is niet toegestaan. Ik heb het tussenschot en de achterbank verwijderd bij een Hyundai H100 en H200 en het busje omgebouwd tot kampeerauto. Daarna laten keuren bij de RDW. Dan moet je een bepaald bedrag aan BPM betalen. Daar zijn allemaal regels voor.

Voor het ombouwen zie mijn site: www.zenzien.zoefzoek.nl.

Henk

Reactie voor op de website?

50.45. Tikkend geluid bij de motor

Onze serena had een tikkend geluid bij de motor. Bleek een kapotte spanner van de distributie ketting te zijn. Spanner vervangen geluid weg maar motor erg sloom. distributie ketting vervangen te ver uitgerekt. Motor loopt en trekt weer super.

Heb nu last van trillen van uit de achter-as, maar als ik het zo lees is de cardan-as slecht. Gaan we maar vervangen dan.

Cees

Reactie voor op de website?

50.46. andere olie?


Las ergens iets over andere cardanolie in de Vanette,zodat motorlawaai wordt gereduceerd.Weet iemand hier iets over?
Welke mogelijkheden zijn er nog meer om lawaai bij hoge toeren van de 2. 3 D te verminderen? Motor isoleren? Graag reaktie en alvast bedankt!

Reactie voor op de website?

50.47. Nissan Vanette Cargo

Wij zijn van plan een nissan vanette cargo dubbel cabine tekopen. Willen het bestaande tussenschot verwijderen. Mijn vraag is of dit probleemloos kan.

Pieter

Reactie voor op de website?

50.48. Vanette Cargo 2.3

We hebben een Vanette uit 1999 met 300.000 km op de teller. Defecten waren: cardanas vervangen, antidiefstal op dieselpomp verwijderd, contactslot vervangen. Tussenschot wordt regelmatig verwijderd om de wagen om te bouwen tot (mini) camper. Vervelend is de kleine achterbank en de rammelende achterdeuren. Is zeker geen racemachine, maar met een rustige rijstijl heb je er veel plezier aan. Al eens in 2de vertrokken bij lege wagen?

Ook een zee van bergruimte die al vlug een rijdend atelier wordt als je niet oplet. Zicht op de weg is uitstekend. Stoelen verslijten vlug en moeten dan wat opgelapt worden. Boodschappen kunnen zonder "drempel" worden in en uitgeladen. Let op dat de achterdeur niet dichtwaait als je achterin de "laadbak" je boodschappen moet uitladen, je kunt er dan pas terug uit door de beschermplastiekjes te verwijderen onderaan de deur.

Vooral het ontbreken van (vervelende en nutteloze) electronica maakt de wagen betrouwbaar. Wat kan er nu aan stuk gaan als er niets inzit (of het moet het dieselslot en de centrale deurvergrendeling zijn).

Ondertussen een sloop Vanette gevonden en 3 Nissan Patrols. De sloopvanette heeft voorlopig enkel het stuurslot moeten leveren en de Patrols zijn voor de fun, zelfde no-nonsense ideologie.

Bernard

Reactie voor op de website?

50.49. Nissan Evalia

Een moderne 7 zitter, zie hier.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Nissan Vanette Cargo Dubbel Cabine

 1. Ervaringen met de Nissan Vanette Cargo DC
 2. Vier en een half jaar Cargo rijden
 3. Verplaatsen tussenschot?
 4. Verplaatsen tussenwand
 5. Gordels achterin?
 6. 39.6
 7. Pas op!
 8. Onderhoud Vanette
 9. Gordels achterin
 10. 3-punts gordels achterin Vanette
 11. Nissan Vanette Cargo dc
 12. Onderhoud nissan vanette
 13. Ervaringen met Nissan Primastar-Black Diamont.
 14. Trillingen Vanette Carga 2.3Diesel
 15. Trillen Vanette
 16. Extra\'s black diamont.
 17. Verplaatsen tussenschot d/c
 18. Oplossing trillingen Vanette
 19. Temperatuurmeter
 20. Ervaringen met Vanette
 21. Verplaatsen tussenwand
 22. Nissan vanette DC
 23. Reactie op bankverplaatsing
 24. Trilling vanette
 25. Oplossing trillingen vanette!
 26. Serena vraag
 27. Serena antwoord 1
 28. Verbruik Vanette Cargo Diesel
 29. Verbruik Vanette
 30. Achterzitbank nissan vanette
 31. Vanette + caravan
 32. Problemen te over
 33. Verbruik
 34. Trillingen en meer....
 35. Duur in onderhoud?
 36. Versnellingsbak
 37. Zelf gordels inbouwen?
 38. Trillen nissan vanette cargo dubbele cabine
 39. oorzaak trillende/afgekeurde auto
 40. Zelf tussenschot verplaatsen?
 41. Verwijderen tussenschot en bank
 42. Heeft iemand de motor ruimte al geisoleerd?
 43. Vraag over Nissan Serena
 44. Tussenschot/achterbank
 45. Tikkend geluid bij de motor
 46. andere olie?
 47. Nissan Vanette Cargo
 48. Vanette Cargo 2.3
 49. Nissan Evalia

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.