Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

34. Oude modellen

Welke oude automodellen zijn geschikt voor vervoer van een groot gezin? Graag uw ervaringen!

Reactie voor op de website?

34.1. Auto's voor grote gezinnen

Ik las het stukje over auto's voor grote gezinnen en het viel mij op dat er alleen over nieuwe auto's wordt gesproken. Nu is het zo dat Renault van 1986 tot 1996 de Renault 21 Nevada Familiale heeft gemaakt. Dit is een auto met een extra bankje, welke goed gebruikt kan worden voor gezinnen met meerdere kinderen. Tot ong. 12 jaar kunnen de kinderen goed achterin zitten op dat extra bankje (mits de kinderen niet al te lang zijn).

Wij hebben zelf zo'n auto, ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 4 kinderen (5, 7, 11 en 13 jaar) en kunnen prima uit te voeten met deze auto.

groeten, Evert

PS: Tweedehands zijn deze auto's redelijk geprijsd.

Reactie voor op de website?

34.2. Oude Opel Rekord

Wij hebben een 13 jaar oude opel rekord van de sloop gered. Hij is nu inmiddels 15 en heeft slechts twee deukjes. Hij rijdt 1 op 10 en doet dat bij voorkeur op duitse bezine, want die is goedkoper. Verder passen er tussen de 1 en 10 personen in, afhankelijk van de grootte van de personen. Zolang hij het doet kopen wij geen andere.

Be

Reactie voor op de website?

34.3. Grote gezinsauto

Een confortabele gezinsauto is de Peugeot 405 gl 1.4i. Deze eenvoudig uitgevoerde 405 heeft het voordeel dat hij geen gedeelde achterbank heeft, maar een doorlopende, dus voor 3 personen een zitplaats en geen skiluik of 2 echte zitplaatsen. Verbruik tussen 1 op 12 en 1 op 15, loodvrij ron 95. Bouwjaar 1993. Prima auto

C.P.

Reactie voor op de website?

34.4. Renault Nevada

De Renault Nevada wordt alweer sinds 1995 niet meer nieuw gemaakt. Wie een tweedehandse koopt en er een familiale van wil maken, moet eens bij Renault Specialist Van den Tol in Oud Beijerland informeren. Meestal betaal je voor een originele tweedehands familiale meer als 'gewone break+familialeset'.

Wim

Reactie voor op de website?

34.5. Nissan Serena

Deze auto werd vooral geproduceerd van 1992 tot 2000. Hij kan gemakkelijk 7-8 mensen vervoeren(met de bestuurder erbij).Zelfs 9,maar dan heb je voor die laatste persoon geen gordel. Het nadeel is dat de mensen op de achterste bank weinig beenruimte hebben, maar toch nog genoeg voor iemand van 1.80m.

C.

Reactie voor op de website?

34.6. VW transporter

Wij verwachten binnenkort ons 4e kind. Om toch met zijn allen met de auto op pad te kunnen gaan en niet teveel vervoerskosten te hebben, hebben wij een 9 persoones VW transporter type 2 uit 1974 gekocht. We betalen hiervoor geen wegenbalasting en de verzekring kost ons ong. 100 euro per jaar. Nu ben ik zelf vrij handig met auto's dus het meeste onderhoud kan ik zelf. Deze bussen worden zelfs nog nieuw geproduceerd. Onderdelen zijn dan ook nog heel goed verkrijgbaar tegen een lage prijs.

Reactie voor op de website?

34.7. Pontiac Trans Sport/Chevrolet Lumina/Oldsmobile Silhouette

Deze Amerikanen werden van 1990 t/m 1997 gebouwd. Ze zijn verkrijgbaar met een 2.3 16v (schakel), 3.1(Aut), 3.8 (Aut) en 3.4 (Aut, alleen bj. 96/97). De Pontiac Trans Sport werd als europees model (te herkennen aan oranje knipperlichten en grijs interieur) via de GM dealers verkocht (meestal Opel dealers) Via het grijze importkanaal kwamen de authentieke amerikaanse modellen, hierdoor kwamen de identieke Chevrolet Lumina en Oldsmobile Silhouette op de Nederlandse wegen.

Ik rijd zelf nu mijn 2e Chevrolet Lumina 3.8 uit 1994. Het is een zeer luxe MPV met 7 stoelen, de achterste rijen kunnen als tafel worden gebruikt of eruit gehaald worden. Alle auto's hebben airco, en alle 3.1,3.4 en 3.8 hebben natuurlijk een automaat. De auto's worden vanaf 2500 euro verkocht, laat je niet afschrikken door hoge kilometerstanden, m.u.v. de 2.3 zijn het allemaal 6 cilinders.

Tip! Koop nooit een amerikaan op gas! LPG verzwakt de motor hierdoor ontstaat veel onnodige slijtage. Mijn advies luidt: koop een 3.4, dit is de zuinigste maar wel zeer moeilijk te vinden als oud mode of 3.8 hiervoor zijn makkelijk onderdelen te krijgen en zoek een goede garage voor onderhoud (ik weet er nog wel een in Doetinchem). O, ja ze zijn hebben allemaal een kunstof body dus geen roest en weinig poetsen.

Vragen? laat het me weten.

Reactie voor op de website?

34.8. Geschikt vervoer

Kijk eens op www.vwspijlbus.nl.

Riemer

Reactie voor op de website?

34.9. Goede goedkope 7 persoons auto

Vanaf 1976 levert Mercedes-Benz stationcars met een extra achterbank. De E-klasse van mercedes kan er af fabriek nog steeds mee worden uitgevoerd. Een exemplaar uit de tachtiger jaren is vanaf 1500 euro te koop. Voor een ruim aanbod zie www.mobile.de en zoek op mercedes, kombi, 7 sitzer en maximumprijs. Importeren heeft niet veel om het lijf (heb ik zelf ook gedaan). De auto's zijn allemaal uitgerust met niveau regeling zodat je achterbumper bij een volle auto niet over de weg sleept.

J. Luijkx

Reactie voor op de website?

34.10. Gezinswagen nr 1: de Multipla

Hier een bijdrage vooer mensen die kinderen hebben en af willen van een benauwde auto naar een heerlijk rijdend auto in dezelfde klasse met uitzicht,ruimtegevoel,snel,niet meer benauwend. Plus voor een ieder een volwaardige stoel.

www.multipla.punt.nl

Oftewel: net even anders!

John

Reactie voor op de website?

34.11. Tevreden zonder bus...

Wij hebben 6 kinderen en binnenkort misschien wel 7. Dat betekent dat het moeilijk is om dan met z'n allen verantwoord op pad te gaan. We hebben wat bussen geprobeerd, zoals de Ford Traffic, maar wat een herrie, en wat rijdt het traag. Sinds zo'n kleine 2 jaar rijden we in een Peugeot 806, (net als een Citroen Evasion). Rijdt prima, veel comfort, wat ook niet in alle busjes zo is en valt tweedehands nog wel mee, 4 jaar oud, 15000 euro. Ik kan het iedereen aanraden.

Linda.

Reactie voor op de website?

34.12. Grijskenteken verdwijnt: de ideale oplossing.

Dit was voor ons de ideale oplossing misschien is het iets voor jullie.

Wij hebben een gezin met vijf kinderen en reden ook grijs kenteken. Ford transit (Dubbele cabine met 7 zitplaatsen). Ideaal en met vakantie genoeg bagageruimte. Dat de goedkope wegenbelasting verdwijnt voor particulieren is zeker. Dus ik ging op zoek naar een alternatief.

Ik kwam op de site users.pandora.be/fordtransitambulances/ oude Ford transit modellen tegen met 8 of 9 zitplaatsen. Deze auto's zijn van de Duitse rampenbestrijdingsdienst geweest. Ik ben in België wezen kijken of het iets voor ons was. Daar stonden twee auto's (diesel en benzine) die net uit Duitsland binnen waren gekomen. Ze zagen er allebei prachtig uit. Genoeg ruimte voor ons gezin en tevens genoeg ruimte om bagage mee te nemen. We besloten om er een te bestellen met trekhaak. Binnen veertien dagen stond de auto bij ons in Wormer. (31.000km op de teller). Ik liet de wagen bij mijn Ford-Dealer afleveren. Daar waren ze erg onder de indruk over de staat van de auto. Vervolgens bij de R.D.W. laten keuren en daar waren ze wederom verbaasd over de staat van de auto uit 1984. Ik rij er nu een tijdje mee en hij rijdt zalig. (2 ltr.benzine motor).

Nu het financiele plaatje:

Als ik alle kosten per maand optel ben ik nu per maand minder geld kwijt als toen ik met grijskenteken reed.

En dan volgt er nog het plezier van zo'n auto. Ik vind het ontzettend leuk om in zo'n mooie oldtimer te rijden. Wij krijgen een hoop positieve reacties van mensen. Wij kregen de auto met zwaailicht en sirene. (zie foto) Deze heb ik er afgehaald. Bij onze auto zaten ook nog nieuwe sneeuwkettingen, brandblusser en een standkachel. Er zaten achterin ook twee uitklapbare brandcare's die heb ik er uitgehaald. Ik doe er een paar foto's bij.

Als je nog meer vragen heb mag je best bellen (075-6423481) of mailen. Je mag ook langs komen om zelf te kijken.

Groeten William Molenaar

Reactie voor op de website?

34.13. Kinderen tegenover elkaar in de Ford Transit

In vervolg op bovenstaand bericht: Bij een Ford transit kun je de banken omdraaien. De banken zitten met 6 of 8 bouten in de grond vast. Maar die kan je zelf makkelijk losmaken en kan je de banken omdraaien zodat de kinderen tegen over elkaar zitten. Het ziet er wel gezellig uit.

William

Reactie voor op de website?

34.14. Voordelig rijden en kopen

Hai, we hebben ook zo'n lekker groot gezin. Zelf rijden we in een mitschubischi 9 persoons busje, veel beenruimte. Alleen als we op vakantie gaan nemen we de opgebouwde vouwwagen mee, hier hebben we de tent uit gesloopt en bovenop hebben we een rek voor 7 fietsen gemaakt (meer kreeg ik niet voor elkaar). En waar de tent in zat hebben we nu onze spulletjes liggen (eventueel kunnen er nog twee kleine kinderfietsen achterin de auto). Tevens kun je de tweede bank van deze auto achtstevoren draaien waardoor je dan tussen de voorste en de tweede bank een hoop ruimte krijgt die je weer kan benutten om je spullen tussen te leggen.

groetjes Karel.

Reactie voor op de website?

34.15. Grote auto, niet duur

Op deze site (Grijskenteken verdwijnt: de ideale oplossing) staat al een uitgebreid verhaal over de wagen die wij gekocht hebben. Hier nog wat extra informatie na aanleiding van mensen die me gebeld hebben voor extra informatie.

De banken/stoelen 8/9 persoons zitten er standaard in en hoeven dus niet extra te worden aangeschaft. Er zit op elke plek een gordel (heup en schoudergordels). Het zijn ruime plekken voor volwassen mensen.

De bagage ruimte is flink. Achterin kan zelfs een fiets van een volwassen persoon en onder de banken kan je ook nog spullen kwijt.

Het invoeren gaat erg makkelijk: Je rijdt naar een keuringsstation van de RDW (op afspraak) en laat de wagen daar keuren. Dan is de wagen gelijk een jaar gekeurd voor APK. Vervolgens ga je naar de douane, die zitten in hetzelfde gebouw alleen een ander loket en betaal je de invoerrechten/BPM belasting en je krijg de autopapieren thuis gestuurd.

De onderhoudskosten zijn laag omdat de wagen nog weinig kilometers heeft gelopen en omdat het alleen een basis auto is zonder extra dingen. Bijvoorbeeld geen centrale deurvergrendeling, automatische ramen, airco, etc. dus dat kan ook niet stuk gaan. En zon wagen is erg waarde vast (weinig afschrijving). Ik betaal 50 euro in de maand wegenbelasting (benzine / geel kenteken).

Men (kinderen kan je uiteraard meenemen) is bij mij van harte welkom om zelf te komen kijken en een stukje te gaan rijden om je te overtuigen van deze mooie ruime wagen.

Telefoon 075-6423481

Reactie voor op de website?

34.16. Re: deuren of klep

Wij hebben toen gekozen voor deuren. Dit omdat je dan maar een kleine ruimte nodig hebt om toch achterin te kunnen. Je hoeft een deur (1 is dan al genoeg) maar een stukje open te doen om er kleine dingen uit te halen. Kost niets extra aan kracht, een klep misschien wel. Ook als de caravan erachter zit kun je achterin komen, alleen niet als er een fiets op de drager op de trekhaak zit (aanhaakgeval voor korte eindjes) maar bij een klep zou dat ook niet kunnen.

Henriëtte

Reactie voor op de website?

34.17. Espace automaat laten nakijken

Ik heb in mei 2005 een Espace V6 1997 gekocht (niet de 24 klepper) van een particulier met 165000 op de teller voor 10.000. Ik had een automaat gezien als een voordeel omdat de vorige eigenaren de auto niet hadden kunnen mishandelen. De week voordat ik op vakantie wil schakelt de automaat niet door naar de vierde trap. Na ontzettend veel onderzoek en diagnoses, waarbij telkens een onderdeel wordt vervangen besluit mijn garage er toch een nieuwe bak in te plaatsen; 4500 Euro. Hij heeft me daarbij zoveel mogelijk gespaard. Achteraf gezien had hij de te zwarte olie van de bak als signaal moeten interpreteren. Bij navraag bleek deze automaat bij Renault vaker dit probleem op te leveren, waarna zo'n auto eindeloos doorverkocht wordt. Maar dat houdt men zorgvuldig stil.

Verder is het een heerlijke auto en geeft tie een veilig solide gevoel met alle veel geroemde flexibiliteit van de Espace. Het is wel even slikken als je aankoop anderhalf keer zo duur wordt. Laat de bak dus even nakijken voordat je "ja" zegt.

Rob

Reactie voor op de website?

34.18. Onderhoud Renault 21 Nevada

Deze Renault is een prima auto en rijdt erg soepel. Waar je wel op moet letten bij deze auto's van redelijke leeftijd is het subframe waar aan de draagarmen, stabalisator stang, stuur- huis en waar op de motor vast zit wel eens rot wil zijn. Zit er op een bevestigingspunt veel roest of, zoals bij mij was, een gat ingeroest, dan wordt de auto afgekeurd voor de APK. De meeste garagehouders zeggen dan dat het niet te doen is om uw auto te repareren. Want een bevestigings punt mag niet gelast worden.

Toch is eensub frame goed te vervangen door een nieuwe. De garagehouder zal dan zeggen: dat is de auto niet meer waard. Maar dat blijft altijd nog uw keus, en heeft u een bevriende garagehouder waar u zelf mag sleutelen met een beetje hulp, dan vallen de kosten ook nog wel mee.

Uw auto rijdt weer als nieuw en kan wat dat betreft nog jaren mee. Laat na deze reparatie uw auto wel even uitlijnen wan dat bespaart u wel de aanschaf van een stel nieuwe voor banden.

Riemer

Reactie voor op de website?

34.19. Oldsmobile Silhouette

Hallo,

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat we een Oldsmobile Silhouette hebben gekocht. Hij is van september 1990 en geimporteerd begin 1991. Deze auto is zeer ruim en heeft in aanschaf weinig gekost. De auto rijdt heerlijk. De stoelen zijn gemakkelijk eruit te halen.

Ik heb me wat meer in de auto verdiept. Ik kon hem onder deze naam niet, we liepen hem toevallig tegen het lijf. Het bleek dat ie er ook was onder de naam Pontiac Transport en Chevrolet Lumina APV.

Het bleek dat in de film "get Shorty" met Danny de Vito en John Travolta uit 1995, de Oldsmobile Silhouette werd gepromoot. Gedurende de hele film rijdt John Travolta in de Oldsmobile Silhouette en wordt deze auto de cadillac onder de minivans genoemd.

Groet Jan Watze ten Kate

Reactie voor op de website?

34.20. Toyota Previa (oud model)

Wij rijden sinds een jaar in een Toyota Previa uit 1994 met 8 zitplaatsen! We hebben 4 kinderen, dus vriendjes en vriendinnetjes passen er ook nog bij. Op vakantie hoeft er geen bak op het dak en we nemen toch veel te veel mee! Er zijn er in NL niet veel te krijgen , in Duitsland echter rijden er nog heel veel! Een echte aanrader!

Marian

Reactie voor op de website?

34.21. Goede en goedkope 8/9 persoonswagen

Wij hebben in 2004 een Ford Transit personenbus gekocht uit 1984. Ik heb hier al een verhaal over verteld in 2004/2005. Zie uitgebreide verhaal bij Vervoer keuze; Oude modellen zie punt 34.13 en 34.16. Ik lees op deze site dat mensen nog steeds op zoek zijn naar een ruime en goedkope wagen.

Wij hebben er nu ruim 35.000 km mee gereden en heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Drie keer APK gekeurd en drie maal keurig door de keuring. We zijn er twee keer naar Zuid-Frankrijk en eenmaal naar Hongarije mee op vakantie geweest inclusief aanhanger. Ook in de bergen deed hij het prima. Onder de banken kan je complete tenten kwijt en achterin heb je heel veel bagageruimte. Er zijn al nu meerdere mensen die via deze site zo'n wagen hebben aangeschaft en ik hoor alleen maar positieve berichten.

Nogmaals mensen zijn bij ons van harte welkom om zelf te kijken en zelf een stukje te rijden om te kijken of het iets is voor hun. Schroom niet we doen het graag.

Vriendelijke groeten

Reactie voor op de website?

34.22. Vier jaar verder

Wij hebben in 2004 een Ford Transit personenbus gekocht met heel weinig kilometers en niet duur. Wij waren toen heel enthousiast en hebben daardoor op de grote gezinnen-site twee uitgebreide verhalen( met fotos) gezet over deze auto en hoe we eraan gekomen zijn: zie 34.13 en zie 34.16.
Ondertussen zijn we 4 jaar verder. Wij hebben al ruim 110.000 km met de auto gereden en hij heeft ons nog nooit in de steek gelaten. De wagen is oldtimer en zodoende hebben er nu een gastank in laten bouwen. We rijden nu twee jaar op gas. Goedkoper rijden kan gewoon niet. We rijden nu ruim 30.000 km per jaar, nooit geen problemen gehad. Er zijn al diverse mensen via de grote gezinnen-site bij ons komen kijken naar de auto. Bijna allemaal hebben ze ook zon auto gekocht of een grotere versie. (meer bagage ruimte). Die man in Belgie verkoopt ze nog steeds Fordtransit ambulances. Als iemand bij ons wil komen kijken zijn ze van harte welkom. (We hebben er al wat grote gezinnenvrienden aan over gehouden). Je mag altijd bellen 075-6423481 of mailen voor meer informatie.

Vriendelijke groeten

Reactie voor op de website?

34.23. Oude ford transit

Reactie op Grijskenteken verdwijnt: de ideale oplossing.

Ik wil graag reageren op de berichten van W.Molenaar. Nu anno 2010 is het toch niet meer intressant om zo'n bus aan te schaffen met de Km-heffing opkomst. Dan vervalt ook belastingvrij autorijden en 30.000 kilometers per jaar zoals u heeft gedaan op benzine is ook een kostbare aangelegenheid. Ik vindt het prachtig, zo'n transit bus, maar denk dat het nu voorbij is net als grijskenteken. Succes met uw Transit!

Gerrit

Reactie voor op de website?

34.24. Mijn ervaring

Ik zocht trekkracht, snelheid en ruimte.

Renault Espace v6 24 klepper automaat 1999. Een wolf in schaapskleren met een zee van ruimte! Dat is mijn ervaring met deze auto. Zonder gebruik van de sportieve automaat stand en de kickdown, hebben veel andere merken het nakijken bij een stoplicht en op de snelweg. Hij heeft nu 168000 km op zitten. Als je zon wagen 2e hand koopt dan moet je een beetje geluk hebben. Een ruime snelle mpv met alles er op en aan. Recent heb ik de ditributie laten vervangen. De reden was dat ik niet wist wanneer die de laatste keer was vervangen. Een kostbare operatie ruim 2700 euro bij een Renault garage.Vervang je de distributie niet op tijd in je auto dan loopt ook de renault motor in de soep. en die reparatie kost je dan tussen de 4500 en 6000 euro.Dus voordat je een 2ehands aanschaft vraag altijd wanneer de distributie is vervangen en de kosten daarvan.

J.Vroegop

Reactie voor op de website?

34.25. 7 persoons auto

Hallo,

Wij zijn op zoek naar een 7 persoons auto, ons gezin word eind dit jaar uitgebreid naar 6 personen. Ik vind de renault espace een mooie auto om te zien, nou hoor ik dat er veel electrische problemen mee zijn. Is dit zo, of zijn dit spook verhalen? Zijn er nog andere auto's die er mooi uitzien voor 7 personen en rond de 5000 euro? De vw sharan vinden we niet mooi. Van amerikaanse auto's zijn de onderdelen duur, of niet te verkrijgen. Van de opel zafira vinden we het best eng dat de kids zo dicht bij de achterbumper zitten(20 cm). We rijden best veel en willen daarom LPG-G3 of diesel motoren. Wie heeft er nog tips?

Lesly

Reactie voor op de website?

34.26. Sintra

Reactie op Oude modellen

Als ik een ruime MPV mag adviseren voor een lage prijs? Dan is dat de Opel Sintra 2.2i GLS van 1998 of 1999. Hij is Amerikaans getint en men rijdt apart. Zafira's zie overigens in elke straat. Kies wel voor een 2.2i, want de V6 kost duurder in verbruik cn onderhoud is prijziger.

Gerritsen, J.W.

Reactie voor op de website?

34.27. Auto

Een bankje kun je gewoon officieel in laten bouwen voor ELKE station wagen (je bent dus niet gebonden aan een oude bak van een auto met 3x zoveel kosten aan onderhoud dan een modernere auto vanaf pakweg 2002)

Kosten bankje ong. 900 E (kun je altijd weer verkopen indien overbodig) gewoon een kwestie van zoeken op internet meer niet !!!

Ha

Reactie voor op de website?

34.28. Camper een van de voordeligste grotegezinsautos

Goeden dag,

Zelf kom ik uit een gezin van 6 wat altijd erg gezellig is, inmiddels is iedereen wat ouder en hebben we geen grote gezins auto meer nodig. Zelf heb ik van de winter 2 kampeerwagens gebouwd in mercedes sprinters.Deze heb ik zoveel mogelijk gemaakt richting de wensen van grote gezinnen. ze zijn luxe uitgevoerd met dvd schermen en private class en lijken niet eens op een camper etc. zie een van mijn campers link.marktplaats.nl/452489179

Een camper is zo aantrekkelijk omdat je 75% korting krijgt op je wegenbelasting na omkeuring bij het RDW.

Mijn vraag is welke wensen spelen er nog meer bij grote gezinnen buiten de behoefte aan 7 stoelen en veel ruimte. Graag uw reactie zodat ik met de volgende camper in aanbouw er rekening mee kan houden.

Vriendelijke Groet

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Oude modellen

 1. Auto\'s voor grote gezinnen
 2. Oude Opel Rekord
 3. Grote gezinsauto
 4. Renault Nevada
 5. Nissan Serena
 6. VW transporter
 7. Pontiac Trans Sport/Chevrolet Lumina/Oldsmobile Silhouette
 8. Geschikt vervoer
 9. Goede goedkope 7 persoons auto
 10. Gezinswagen nr 1: de Multipla
 11. Tevreden zonder bus...
 12. Grijskenteken verdwijnt: de ideale oplossing.
 13. Kinderen tegenover elkaar in de Ford Transit
 14. Voordelig rijden en kopen
 15. Grote auto, niet duur
 16. Re: deuren of klep
 17. Espace automaat laten nakijken
 18. Onderhoud Renault 21 Nevada
 19. Oldsmobile Silhouette
 20. Toyota Previa (oud model)
 21. Goede en goedkope 8/9 persoonswagen
 22. Vier jaar verder
 23. Oude ford transit
 24. Mijn ervaring
 25. 7 persoons auto
 26. Sintra
 27. Auto
 28. Camper een van de voordeligste grotegezinsautos

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.