Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

57. Volvo 245

Wij rijden sinds 2 jaar in een Volvo 245 GLT, de auto is van 86. Het is waar niet iedereen vindt hem even mooi, zuinig is hij niet en ook niet geheel kraak vrij. Maar dit is wel de auto die bij ons past hij is (ondanks de leeftijd) veilig en betrouwbaar en afschrijving heeft hij niet meer. Het 3de bankje is eenvoudig maar zeer praktisch vooral om eens te wisselen tijdens een lange reis. Dit bankje is 2de hands voor ong FL 500-750 te vinden. Nu zijn onze kinderen nog klein (7, 5, 3 en1) maar als ze groter zijn zal ik toch aan de dure APV moeten want een busje (6 pers) is voor mij nu en straks geen optie want dan moet er een kind voorin het zal dan eerder een VW t4 of een Vito 7-8 pers worden.

Peter

Reactie voor op de website?

57.1. Volvo 245, extra bankje

Wij rijden ook al jaren met veel plezier onze oude volvo, en zoeken nu (ik ben deze zomer bevallen van ons derde kind) een extra bankje voor achterin. Kan je die er zo inzetten/past dat in elke volvo 245? Vraagt dit geen aanpassingen van de normale achterbank; ik bedoel hoe kom je op dit bankje? Ik heb het nl. nog nooit gezien. Het lijkt me wel erg handig, met zijn vijven is het vanwege die kinderzitjes erg krap.

Alvast bedankt! Frederike

Reactie voor op de website?

57.2. Extra bankje

Hoi Frederike, wij rijden al ruim 5 jaar met n extra achterbankje eerst in n volvo 240 en nu in n 960. De bankjes verschillen iets. Je kunt je laten inschrijven bij een paar volvodalers in de buurt. Soms krijgen die een volvo met achterbankje binnen en stellen de nieuwe kopers er geen prijs op. Als dat niet lukt(ze zijn zeldzaam) kun je ze ook nog nieuw kopen.

Wij zijn er heel erg blij mee (5 kinderen) want je rijdt nog in een gewone auto. Het bankje is helemaal op te klappen, dan heb je dus geen ruimteverlies. De kinderen stappen in via de achterklep en rijden dus achteruit, wat erg leuk is voor de kinderen maar ook voor de overige weggebruikers!!

Veel succes! groetjes Mirjam

Reactie voor op de website?

57.3. Volvo 940 extra bankje

Hoi Mirjam,

Wij hebben ook een derde bankje in onze volvo, maar vragen ons af of je de kinderen veilig in de kattebak kunt vervoeren. Kun jij hier een antwoord op geven?

Alvast bedankt! Ep

Reactie voor op de website?

57.4. 3e bankje achterin nu wel zo verstandig?

Hallo Ep, Mirjam en iedereen die een 3e bankje in de 'kattebak' van zijn auto wil monteren.

Ik heb in het forum zo snel niemand kunnen vinden die vragen stelt over de veiligheid van de kinderen die op dit bankje zitten bij een aanrijding van achter.

DENK EERST GOED NA: Je zet namelijk je dierbaarste bezit precies in de kreukelzone van je auto.

En je hebt er nu eenmaal geen invloed op of iemand je van achter aanrijdt of niet.

Ik wil niemand bang maken, maar dit is wel een punt om over na te denken.

Menno

Reactie voor op de website?

57.5. 3e bankje

Dag Menno,

Met je opmerking worstel ik ook. Maar als ik naar onze Zafira kijk, dan zitten onze kinderen ook bijna tegen de achterruit aan. Stel dat er iemand achterop rijdt, dan is dat volgens mij ook behoorlijk gevaarlijk. Misschien net zo gevaarlijk als bij een volvo met achterbak. Ik weet het ook niet ...

grt. Herman

Reactie voor op de website?

57.6. Derde bankje

Hoi, wij hebben tijden een 240 glt gereden met een derde bankje. En hebben nu een 164, en zijn weer hard op zoek naar een 145, want wat missen wij het derde bankje.

Over de kreukelzone, hebben jullie wel eens een volvo gezien die van achter aangereden is? Ik wel en ook met veel geweld. Ik zou ze inderdaad niet in welke andere mpv willen hebben. In de volvo, ja je kan er been letsel aan overhouden, maar lijkt mij altijd beter dan rug nek of welke schade van achter dan ook, en de kreukel zone begint dan ook bij volvo meteen met de bumper. Herinner u wel dat volvo een van de veiligste auto's heeft ontworpen, en dus goed heeft nagedacht over het veilig plaatsen van een derde bankje achterin.

Ja ik laat mijn kinderen met een goed gevoel achterin (stappen). Wim

Reactie voor op de website?

57.7. Volvo 245 en 945

Van 1997 tot 2005 heb ik met een 245 2.3 gereden. Ik begon op 180.000 km en heb doorgereden tot 360.000 km. Grootste reparaties waren een cilinderkoprevisie en een ruilversnellingsbak op ca. 330.000 km. Verder alleen kleine kosten gehad. Het zijn geweldige reisauto's, ook als caravantrekker. Comfort, veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid komen samen in dit type. Mijn vrouw stuurde er ook heerlijk in. Daarbij heel veel bagageruimte.

Ik heb de auto doorverkocht aan een familielid, die onlangs 500.000 km op de teller heeft gezet. Iets meer onderhoud gehad, maar voor een afschrijving waar je geeneens voor kunt fietsen. Overings heeft hij met de nieuwe Citroën van zijn werk veel meer problemen gehad dan met die oude tank van Volvo. Zelf rijd ik nu in een 945 model 1998 met inmiddels 275.000 km op de teller.

Bij 260.000 weer kop en versnellingbak laten regelen, maar verder een geweldige en probleemloze auto. Luxer en comfortabeler dan de 245 en minder roestgevoelig. Een aanrader voor gezinnen die voor relatief weinig geld fijn en betrouwbaar willen autorijden.

Reactie voor op de website?

57.8. Montagehandleiding derde bankje volvo 240

Hier vind je de handleiding voor montage van het derde bankje in recentere modellen volvo 240: cleanflametrap.com/thirdseat.html

Donald

Reactie voor op de website?

57.9. Derde bankje

In Obdam zit een bedrijf die gespecialiseerd is in volvo estatas. Zij hebben vaak 3e bankjes te koop:

www.estateservices.nl/

Martine

Reactie voor op de website?

57.10. Derde bankjes

Reactie op Volvo 245, extra bankje

Wij hebben en monteren derde bankjes voor alle volvo's; ook voor de nieuwste types

mvrgr 06-53992584

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Volvo 245

  1. Volvo 245, extra bankje
  2. Extra bankje
  3. Volvo 940 extra bankje
  4. 3e bankje achterin nu wel zo verstandig?
  5. 3e bankje
  6. Derde bankje
  7. Volvo 245 en 945
  8. Montagehandleiding derde bankje volvo 240
  9. Derde bankje
  10. Derde bankjes
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.