Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

36. Tweedehands MPV in België kopen

In Nederland zijn tweedehands MPV's schaars en daarom duur. Zo niet in België, daar stikt het van de Renault Espaces, Peugeots 806 en Citoens Evasion tegen uiterst billijke prijzen. Invoeren naar Nederland is niet echt moelijk meer, je moet alleen wat belasting bijbetalen. Een Peugeot 806 van 3 jaar oud met 60000 op de teller kost in Brussel   9.915,74 van een particulier en   11.155,21 in een garage met garantie. Het is de moeite waard.

Julius

Reactie voor op de website?

36.1. 2de hands MPV in Belgie

Leuk, maar wat moet er dan aan belasting worden betaald? Waar kan ik informatie hierover vinden?

m.vr.gr. Hans

Reactie voor op de website?

36.2. Auto-invoeren

Even om dit auto-import verhaal te completeren.

Auto-invoer kan interessant zijn maar bij een 3 jaar oude waarschijnlijk nog niet. Je betaalt belasting aan de hand van de leeftijd van de auto. Die heffing houdt verband met onze BPM, dat is dus wat je moet gaan betalen bij import. Alle info hierover is te vinden bij het RDW en bij de belastingdienst.

Collin

Reactie voor op de website?

36.3. Vijf kinderen: hoe nu op vakantie?

Wij hebben vijf kinderen en hebben bezit van een renault personenauto. Die voldoet in principe prima, want de oudste twee (14 en 16) gaan heel vaak niet meer mee met onze uitstapjes. Het probleem doet zich voor als we in de herfst ons gezamelijke weekendje weg doen met de herfst vakantie, en onze auto ons allemaal moet vervoeren. Op zich vinden wij dat ene weekendje krap zitten op de heen- en op de terugreis niet zo'n probleem. Maar de regering wel, want dat kan natuurlijk niet allemaal in de gordel in onze auto. We hebben al eens een bus gehuurd, maar dat is dit jaar echt niet op te brengen en ook het openbaar vervoer is niet echt een oplossing, want die stopt een half uur van onze locatie en dan moeten we nog een half uur krap met z'n alle zitten of op en neer gaan. Al met al niet ons idee van vakantie.

Wie geeft ons een goedkope oplossing om toch op vakantie te kunnen met z'n allen?

Henni

Reactie voor op de website?

36.4. Import inderdaad niet moeilijk

Tijdens mijn zoektochten op het net, kwam ik deze site tegen www.importautos.nl. Er staat veel informatie op deze site en het fijne is dat ze de import voor hun rekening kunnen nemen. Dit is natuurlijk niet gratis, maar dat had je waarschijnlijk ook niet verwacht.

Tevens is het verstandig om eens met de douane te bellen, ik heb al eens contact gehad met de douane in Roosendaal (ik woon in Zeeland). Die stonden me prima en erg vriendelijk te woord, ik heb er best veel aan gehad.

Zelf heb ik nog geen ervaring met importeren, maar de volgende keer ga ik toch maar eens in België kijken, want het scheelt inderdaad best veel geld.

Succes verder en laat eens iets van je ervaringen horen.

André

Reactie voor op de website?

36.5. Import

Hallo, ik heb zelf een luxe 8- persoons bus (Trafic Privilege) uit Belgie geimporteerd en weet er nu alles van. Je kunt echt veel geld besparen als je het goed aanpakt (plus nog wat pingelen :)). Als je echt serieuze plannen hebt, dan kan ik je wel helpen.

Ruud

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Tweedehands MPV in België kopen

  1. 2de hands MPV in Belgie
  2. Auto-invoeren
  3. Vijf kinderen: hoe nu op vakantie?
  4. Import inderdaad niet moeilijk
  5. Import
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.