Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

27. Ervaringen gevraagd met autozitjes

Ons dochtertje is inmiddels 9 maanden en we zijn op zoek naar een groter autostoeltje. Gezien alle ophef over het slotje van de Maxicosi willen wij mensen vragen wat hun ervaringen zijn met de diverse merken en types. Op dit moment denken we aan de Bobob.

Wendy

Reactie voor op de website?

27.1. Slotjes

Mijn tweeling van 2 jaar zit nog steeds lekker in hun stoel van safety-one. Ook zij hadden al gauw door dat met een simpele druk op het mooie fel rode knopje de gordeltjes open konden. Ik heb er niet veel ophef over gemaakt, maar gewoon de riempjes en het slotje omgedraaid, zodat het rode knopje naar de buik toe wijst. Ze maken nu nooit meer het slotje open, want ze zien het niet meer. Misschien een Tip?

succes Miranda

Reactie voor op de website?

27.2. Bevindingen gevraagd

Hoi,

Wat zijn je bevindingen tot zover? Ik zit nl. met hetzelfde probleem voor m'n zoon. Alvast bedankt.

Reactie voor op de website?

27.3. Maxi-Cosi en Saab?

Hallo,

Ik ben erg benieuwd of er iemand onder de lezers is die een Saab 900 classic heeft en een oplossing heeft gevonden om een Maxi-Cosi achter in de auto op de bank te plaatsen. In mijn geval is de gordel te kort en past het stoeltje alleen voorin.

Groet Alex

Reactie voor op de website?

27.4. Maxi-Cosi in Saab!

Hallo Alex,

Wij hebben een tijdje een Saab geleend waarbij inderdaad de gordel achter erg kort was, maar het paste net in de goede volgorde: eerst de gordel over de beentjes en achter de rugleuning langs vervolgens het geheel iets voorover kantelen richting de rugleuning van de autobank. Nu kun je de gordel vastklikken en het stoeltje terug duwen/schuiven in de goede stand. Wel oppassen dat de voetjes van je kindje niet ergens tussen gedrukt komen te zitten.

Hopelijk werkt het bij jullie ook.

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

27.5. Kind maakt gordel autostoeltje open

Vraag: Mijn nicht heeft een zoontje van 3 jaar. Hij maakt tijdens een autorit om de 5 minuten de gordels van zijn autostoeltje zelf open. Na een half jaar stoppen opnieuw vastmaken, straffen en alles geprobeerd om het hem af te leren, is ze ten einde raad. Heeft er iemand ooit zo iets meegemaakt? Is er een oplossing bijv. een slot voor de gordels of iets dergelijks? Een antwoord van verkeer en veiligheid als: ouders dienen het af te leren, gaat hier echt niet meer op! HELP!

Esther

Reactie voor op de website?

27.6. Kind maakt autogordel los: tip?

Hallo Esther,

Wij hadden ook zo'n woelwater! En inderdaad, niks hielp, totdat ik van iemand de tip kreeg om de gordel om te draaien, zodat de knop om los te maken tegen zijn buik zat! Nu zag hij de knop (lekker fel oranje!) niet meer en bleef hij er ook vanaf! Misschien ook iets voor het zoontje van je nicht?

Succes ermee! Sonja

Reactie voor op de website?

27.7. Tip kinderstoel

Je moet zorgen dat de drukknop aan de achterkant zit, zo kan hij er niet bij. Dit helpt echt

Veel plezier, Marcel

Reactie voor op de website?

27.8. Kind wurmt zich uit gordels autostoeltje, wie heeft tips?

Onze zoon van ruim anderhalf heeft ontdekt dat als hij zijn handjes tussen de gordels van de autostoel heen wurmt (5-puntsgordel), de autogordels om zijn schouders wegvallen. Tot zijn groot plezier heeft hij dan veel meer bewegingsvrijheid, maar wij vinden het helemaal geen fijn idee dat hij dan nog maar alleen met de heupgordel vastzit.

Uiteraard zetten we dan zo snel mogelijk de auto aan de kant, zetten hem terug in de gordels en maken hem duidelijk dat het niet kan, maar hij is nog zo jong dat het weinig indruk maakt.

Het ligt er niet aan dat de gordels niet strak genoeg zitten: dat zitten ze namelijk wel.

Wie heeft tips?
Janneke

Reactie voor op de website?

27.9. Tips voor kind in gordel van autostoeltje

Hoi Janneke,

Ik herken jouw probleem, al is het bij ons alweer 8 jaar geleden. Wij trokken onze zoon een oud jasje aan en zetten de schoudergordels met een veiligheidsspeld aan de schouders van zijn jas vast. Tegen de tijd dat hij dat doorhad was hij groot genoeg om door te hebben dat je je niet los mag maken. Verder het zo leuk mogelijk maken voor hem in de auto. En inderdaad het wel verbieden, het dringt echt een keertje door,

succes Jolanda

Reactie voor op de website?

27.10. Volvo ook

(Zweedse) volvo 850 ook. Drama, past gewoon niet Heel secuur plaatsen en gordel uittrekken of de dealer een langere gordel laten plaatsen. Niet alleen dat type Saab.

René

Reactie voor op de website?

27.11. Te korte gordels in saab

Het is mogelijk om gordelverlengers te kopen (doe even navraag bij de babyspeciaalzaak!)

Hans

Reactie voor op de website?

27.12. Hét autostoeltje voor te korte gordels

Koop een Easybob Maxi, aansluiting van de gordel loopt onder het stoeltjes, past altijd dus ook bij te korte gordels, omdat de bevestiging onder het stoeltje is. Easybob is zeer veilig getest in Duitsland en Oostenrijk!

Hans

Reactie voor op de website?

27.13. Gordelverlengers en verzekering

Helaas ben je dan niet verzekerd Hans!!

Bert

Reactie voor op de website?

27.14. Welke autostoel voor 1-jarige in dubbele cabine?

We hebben net een Renault Trafic met dubbele cabine gekocht en komen tot de ontdekking dat het autostoeltje voor onze net 1-jarige niet past op de achterbank (te kort voor stoeltje). Wie weet welk stoeltje voor haar leeftijd wel zou passen? De stoelverhogers voor onze andere kinderen passen wel. Maar deze zijn voor haar natuurlijk nog niet goed.

Reactie voor op de website?

27.15. Autostoeltje Renault Traffic

Hallo,

Wij hebben ook een Renault Traffic dubbele cabine. Wij hebben echter wel de verlengde versie waarvan 30 cm toekomt aan de achterbank.

Bij ons past de autostoel van MaxiCosi op de achterbank, maar weet niet of die bij de gewone Renault Traffic past.

Monique

Reactie voor op de website?

27.16. Stoelen voor sharan, galaxy, alhambra ook met ingebouwde kinderzitjes

Kijk op www.hjstoeten.tmfweb.nl.

Erik

Reactie voor op de website?

27.17. Easybob maxi

In de Saab 900 classic past perfect het stoeltje easybob-maxi uit de Bobob-line. Dit is het enige stoeltje waar de autogordel onderlangs loopt. Het is mogelijk het stoeltje via Happybaby te kopen. In februari komt de nieuwste uitvoering met nieuwe bekleding op de markt.

Vriendelijke groet Jasper

Reactie voor op de website?

27.18. Bobob

De bobob van dremefa is uitgevoerd met een beter slot. Hierbij moet het kindje zowel naar beneden als naar onder duwen. Het stoeltje is aan te schaffen via Happybaby. Vriendelijke groet

Jasper

Reactie voor op de website?

27.19. Autozitje

Kijk een s op de autozitjes test van de ANWB van oktober 2003.

Veel succes.

Familie L.

Reactie voor op de website?

27.20. Gordels te kort

Ook bij sommige Volvo's is dit een bekend probleem. Bij Volvo zijn er gordelverlengers te koop. Ik weet niet of die universeel zijn maar ik neem aan van wel.

Succes, Gerard.

Reactie voor op de website?

27.21. Driepuntsgordel transporter

In onze vw transporter met dubbele cabine zitten geen driepuntsgordels. Aangezien Flemming van 9 maand ook wel mee wil op vakantie is mijn vraag: wat is de goedkoopste, makkelijkste en vooral veiligste manier om aan de gordels en kinderzitje te komen?

vr gr Leo

Reactie voor op de website?

27.22. Plaatsing autostoel

Hallo,

Ik heb ooit gehoord dat je een minder risicovolle plaats hebt ik de auto om je autostoel te plaatsen, nu weet ik niet meer of dit rechts of links op de achterbank is. Wie kan me dit vertellen??

Bedankt Judith

Reactie voor op de website?

27.23. Veiligste Plek

De veiligste plaats is achter de bestuurderstoel.

Hilko

Reactie voor op de website?

27.24. Alternatief voor kinderstoeltjes

De campagne "gordels achterin verplicht" lijkt niet te zijn besteed aan kinderen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar. Voor hen zijn de gordels te groot en snijden daardoor gevaarlijk langs hals en nek. Dat is ook de reden dat de overheid gedoogt dat zij de gordel niet dragen, of alleen het heupgedeelte. En dan te bedenken dat vier van de tien jonge verkeersslachtoffers valt terwijl ze achterin de auto van hun ouders meerijden. Vaak droegen zij geen gordel.

Gelukkig is er nu een prima alternatief, in de vorm van een zogeheten gordelgeleider: de Comfortclip. Hiermee krijgen kinderen een gordel op maat. De gordelgeleider is vanaf september te koop bij de ANWB-vestigingen. Voor meer info zie: www.comfortclip.com.

Philip

Reactie voor op de website?

27.25. Gordelverlengers

Ben erg benieuwd of jullie een oplossing gevonden hebben. Ik heb zelf een Renault Laguna met te korte gordels. De dealer, Brezan of Hallfords heeft ze in ieder geval niet. Wie wel?

met vriendelijke groet, Aart

Reactie voor op de website?

27.26. Verlenging autogordels

Ik heb gisteren een gordelverlenger gekocht bij Brezan in Den Haag. Prijs incl. btw 40.16 euro.

Adres: Binckhorstlaan 259 tel. 383 39 99

Algemeen informatienummer:0800-1928

Succes ermee. Lia

Reactie voor op de website?

27.27. Volvo V40 is ook een probleem

Het lijkt er op dat er geen maxi-cosis in Zweden worden verkocht want ook de Volvo V40 heeft dat probleem.

Jeroen

Reactie voor op de website?

27.28. Gordelverlenger

Ik heb me eens verdiept in het thema gordelverlengers en ben een en ander te weten gekomen.

Ik heb gebeld met een paar Volvo dealers en ze hebben de gordelverlenger op voorraad. Hij kost EUR 54,62 (incl. BTW). Het Volvo onderdeelnummer is 6812818. In welke Volvo's 'ie past konden ze zo snel niet achterhalen. Ik heb ergens iets gelezen dat 'ie voor de 400-serie en 850 zou moeten passen, maar ik zou het vóór de koop nog eens navragen èn uitproberen, want universeel zijn gordels niet (gordelsloten en -gespen hebben niet altijd dezelfde afmetingen!) Of 'ie voor andere merken past is ook nog maar de vraag.

De RDW had nog nooit van gordelverlengers gehoord, maar meende toch dat die van Volvo zijn toegestaan, aangezien er aan de struktuur van de auto niets wordt veranderd (je klikt ze gewoon vast). De originele gordels en bevestigingspunten blijven intact. Bij de APK-keuring haal je hem er gewoon af. Dit alles in tegenstelling tot de gordelverlengers waarbij het bevestigingspunt wordt verplaatst. Net als het monteren van een andere (langere) gordel leidt dit zonder meer tot afkeur bij de APK. Vooropgesteld dat de keurmeester het ziet natuurlijk. BMW biedt trouwens als optie op de 5- en 7-serie langere gordels aan. Die zijn dan wel toegelaten.

Volgens de verzekering (Centraal Beheer) zijn gordelverlengers geen probleem, omdat de inzittenden- verzekering een bepaald aantal inzittenden verzekert, ongeacht hoe ze vastgegespt zitten. Ik heb hier echter mijn twijfels over en vraag me af of ze er echt wel zo makkelijk over denken in geval van een ongeluk. Altijd navragen dus, bij voorkeur schriftelijk.

Met vriendelijke groet, Luuk

Reactie voor op de website?

27.29. Wel verzekerd

Ik heb net FBTO gebeld over verzekerd zijn en gordelverlengers en zij vertellen dat je wel bent verzekerd.

gr. Peter

Reactie voor op de website?

27.30. Kind maakt autogordel niet meer los

Bij DijkmanAutomaterialen.nl in Harderwijk is de safe-clip anti-gordelontgrendeling voor kinderen verkrijgbaar. 0341-417806

Reactie voor op de website?

27.31. Losse 3puntsgordel

Op de site: www.pasopshop.nl onder onderweg en dan in de auto staan losse 3puntgordels te koop voor 19,95 euro. Misschien is dat wat.

mvg Ingrid.

ps. wij hebben een maxicosi priori waar we erg over te spreken zijn. Maar waarschijndelijk zijn er ook andere goede.

Reactie voor op de website?

27.32. 2 Rodi's en 1 maxicosi in een Toyota Carina?!

Wij verwachten in maart ons vierde kindje. Wie kan ons tips geven hoe we drie kinderen veilig op de achterbank kunnen vervoeren. De dealer zegt geen 3 puntsgordel te kunnen plaatsen. Maar we hebben 2 kinderen van 3 in een rodi zitten en daar moet de maxicosi nog bij....

Aleksandra

Reactie voor op de website?

27.33. Twee zitjes en een maxicosi

Binnenkort krijgen wij een derde kindje. We vragen ons af hoe we de maxicosi moeten vastmaken naast een kinderzitje en zo'n verhoginkje. Mag ons kind van vier met alleen een heupgordel achterin zitten?

Kees

Reactie voor op de website?

27.34. Los maken gordel autozitje

Had dat ook met 2 van onze kinderen. Heb het slot omgedraaid zodat de "kliksluiting" aan de binnenkant zit. Als je deze dan strak bevestigt kunnen ze hem moeilijker los krijgen.

Succes Jannic

Reactie voor op de website?

27.35. Slotjes

Kijk hier eens hier.

Mark

Reactie voor op de website?

27.36. Gordelverlenger

Er is bij de SAAB dealer een gordelverlenger te koop.

Wim Geverink

Reactie voor op de website?

27.37. Langere gordel

Wim, ik heb mijn 900T al een tijd geleden verkocht maar had het zelfde probleem. Ik heb een universele gordel bij Halfords gekocht en gemonteerd. Dat is al wel een jaar of 5 geleden.

succes, Hans

Reactie voor op de website?

27.38. Reactie comfortclip

Reactie op 26.24

Wij hebben de comfortclip gekocht en inderdaad, hij zorgt voor een prima geleiding van de riem. Hij heeft alleen de zeer vervelende eigenschap om de riem vreselijk te laten draaien! We hebben al van alles geprobeerd, maar niets helpt, wat betekent dat onze dochter van 6 regelmatig zit te stoeien om de riem vast te maken. Erg irritant. Volgens ons komt het omdat de clip niet mee draait.

Annet

Reactie voor op de website?

27.39. Reactie comfortclip

Wij gebruiken de clip al een paar maanden, maar bij mij draait de riem niets meer dan zonder clip. Het draaien valt bij ons wel mee. De voordelen wegen bij mij ruimschoots op tegen de (kleine) weinige nadelen. De riem wordt netjes door de clip geleid en blijft nagenoeg niet hangen o.i.d., kortom prima ding. Wel was het lederen deel waar de clip inzit gescheurd. Dat probleem is door de leverancier van de clip prima opgelost door een nieuwe op te sturen.

Abee

Reactie voor op de website?

27.40. Langere gordels bmw 3 en 5 serie

Reactie op nummer 26.28

Beste Luuk,

Weet je toevallig nog waar je gevonden hebt dat BMW langere gordels aanbiedt op de 3 en 5 serie? Ik ben bij de BMW dealer in mijn woonplaats geweest en die wist nergens van (hij wist überhaubt niet van het bestaan van dit probleem af).

Met vriendelijke groet,

Philip.

Reactie voor op de website?

27.41. Gordels los krijgen

hoi,

Ik lees nu regelmatig dat kinderen los komen in hun autostoeltje. Ook wij hadden dit probleem en alle babyzaken keken je ook vreemd aan van "dit kennen we niet". Vind zelf maar een oplossing, losse bandjes tussen de 2 gordels. Alleen als er wat gebeurt, je kunt je kind nooit er snel genoeg uitkrijgen als je zelf gaat prutsen aan de gordels van het stoeltje.

Stefanie

Reactie voor op de website?

27.42. Gordelverlenger voor in Nissan

Hallo,

Op de achterbank van onze Nissan Almera zijn de gordels ook te kort voor een maxi cosi. Mijn zus had hetzelfde probleem met haar Nissan Sunny. Een universele gordelverlenger van de plaatselijke Automat past niet op onze gordels. De autogarage wist ook geen oplossing. Wie weet er een speciale gordelverlenger voor in een Nissan Almera? Is dit probleem een 'Nissan-kwaal?'

Clenda

Reactie voor op de website?

27.43. Gordelverlengers

Ik heb pas een vraag gesteld (29-01-09) hieromtrend bij het vvn (Veilig Verkeer Nederland) omdat mijn vrouw redelijk corpulent is, en daardoor niet goed in de gordel past.

Dit is hun antwoordt hierop. Het lijkt er op dat mits deugdelijk materiaal en gebruik het dus wel zou mogen.

  Geachte heer/mevrouw,

  Onlangs heeft u ons een bericht gestuurd. Hierbij het antwoord op uw vraag. (Bij Veilig Verkeer Nederland bekend onder registratienummer 71355).

  In de wet staat niet dat een gorderverlenger wel of niet gebruikt mag worden. Wat ik wel in de wet vind, is dat de gordel zó gebruikt moet worden dat de werking behouden blijft. In hoeverre de gordelgeleider afbreuk doet aan die werking kan ik niet te zeggen.

  Hieronder het wetsartikel:

  Artikel 59 lid 7, RVV 1990 De autogordel, de veiligheidsgordel of het kinderbeveiligingssysteem wordt gebruikt op een wijze die de beschermende werking ervan niet negatief beïnvloedt of kan beïnvloeden. Personen van 18 jaren en ouder en personen onder de 18 jaren die in de betrokken omstandigheden geen gebruik hoeven maken van een kinderbeveiligingssysteem, mogen zonodig een voorziening gebruiken door middel waarvan het diagonale deel van de autogordel over de schouder wordt geleid. Onze Minister kan aan een dergelijke voorziening nadere eisen stellen.

Eric

Reactie voor op de website?

27.44. Hoofdsteunen VW transporter

Voor de kinderen op de achterbank (zitten al geleiders in) zoeken we 2 hoofdsteunen voor de VW Transporter. We hebben er een uit 1995 (ja nog steeds helemaal super rijdend) en de kinderen zijn uit de zitjes gegroeid en komen met hun hoofd boven de bank uit.

Bij voorbaat dank!

Reactie voor op de website?

27.45. Autostoeltje

Reactie op Ervaringen gevraagd met autozitjes

Hee Hallo Wendy!

Ook voor alle andere moeders met MaxiCosi /autostoel problemen...

Herkennen jullie het probleem dat de kleine niet langer in de MaxiCosi wil 'liggen' in de auto of er na een paar maanden al uit is gegroeid? En zich in alle bochten wringt om toch naar ons voorin te kunnen kijken? Ik werd bijna bang dat ie zn nekje zou verdraaien en ging dus op zoek naar een oplossing. Hij is pas 9 maanden oud, maar zit al perfect recht op en kan zo ook al uren zitten spelen.

En toen vond ik een nieuwe autostoel van MaxiCosi, waarmee de kleintjes ook rechtop kunnen zitten en alles kunnen zien!!

Voor iedereen die dit probleem herkent, kijk eens op http://www.duimelandshop. nl/pages/bulkgroup/s2/12230000000050-30010000000034/negenmaanden_01.aspx

Daar heb ik er eentje voor een mooie prijs kunnen kopen!

Ik zeg het je, Tobi is nu vrolijker dan ooit, zit constant te lachen en naar buiten te kijken als we weer eens met de auto op pad gaan!

Hopelijk is dit ook een oplossing voor jouw probleem, Wendy!

Groetjes!

Trudy

Reactie voor op de website?

27.46. Drie autostoeltjes op de achterbank

Reactie op Twee zitjes en een maxicosi

Ik herken het probleem, lang niet alle stoeltjes en maxicosi's passen met z'n drieen naast elkaar. Mijn broer heeft als oplossing het Easycarseat autostoeltje: dit zijn opblaasbare autostoeltjes. Dan passen er een maxicosi, autostoeltje (groep 1) en een Easycarseat stoeltje naast elkaar. Volgens mij kunnen er ook drie Easycarseat autostoeltjes naast elkaar op de achterbank van een auto.

Ineke

Reactie voor op de website?

27.47. De oplossing

Hé,

Ik had hier ook last van! Mijn kleine maakte de gordel ook altijd los wat voor gevaarlijke situaties zorgde. De oplossing die mij erg geholpen heeft is de safety clip! Ik heb hem besteld via marktplaats. Je gaat naar marktplaats.nl en typt bij zoek "safety clip" in Voor €9,95 was mijn probleem verholpen groetjes

Redmer

Reactie voor op de website?

27.48. Vraag voor 27.8 Janneke


Beste Janneke (27.8)

En, heb je de oplossing? Mijn dochter van bijna 3 doet hetzelfde. Ik zit er aan te denken een elastiek met drukknoopjes te maken zodat ze wel de ruimte heeft maar dat de schouderbandjes wel op hun plek blijven. Ik heb verder nog een bijkomstig probleem: ik vind het niet goed dat ze zich tussen de schouderbandjes wurmt maar d'r moeder vindt het "wel meevallen". Heeft iemand daar een oplossing voor? ;-)

Groet, Bas

Reactie voor op de website?

27.49. Overzicht autostoeltjes

Wen ruime keuze aan goedgekeurde, nieuwe autostoeltjes vind je op www.autostoeltje.info/.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ervaringen gevraagd met autozitjes

 1. Slotjes
 2. Bevindingen gevraagd
 3. Maxi-Cosi en Saab?
 4. Maxi-Cosi in Saab!
 5. Kind maakt gordel autostoeltje open
 6. Kind maakt autogordel los: tip?
 7. Tip kinderstoel
 8. Kind wurmt zich uit gordels autostoeltje, wie heeft tips?
 9. Tips voor kind in gordel van autostoeltje
 10. Volvo ook
 11. Te korte gordels in saab
 12. Hét autostoeltje voor te korte gordels
 13. Gordelverlengers en verzekering
 14. Welke autostoel voor 1-jarige in dubbele cabine?
 15. Autostoeltje Renault Traffic
 16. Stoelen voor sharan, galaxy, alhambra ook met ingebouwde kinderzitjes
 17. Easybob maxi
 18. Bobob
 19. Autozitje
 20. Gordels te kort
 21. Driepuntsgordel transporter
 22. Plaatsing autostoel
 23. Veiligste Plek
 24. Alternatief voor kinderstoeltjes
 25. Gordelverlengers
 26. Verlenging autogordels
 27. Volvo V40 is ook een probleem
 28. Gordelverlenger
 29. Wel verzekerd
 30. Kind maakt autogordel niet meer los
 31. Losse 3puntsgordel
 32. 2 Rodi\'s en 1 maxicosi in een Toyota Carina?!
 33. Twee zitjes en een maxicosi
 34. Los maken gordel autozitje
 35. Slotjes
 36. Gordelverlenger
 37. Langere gordel
 38. Reactie comfortclip
 39. Reactie comfortclip
 40. Langere gordels bmw 3 en 5 serie
 41. Gordels los krijgen
 42. Gordelverlenger voor in Nissan
 43. Gordelverlengers
 44. Hoofdsteunen VW transporter
 45. Autostoeltje
 46. Drie autostoeltjes op de achterbank
 47. De oplossing
 48. Vraag voor 27.8 Janneke
 49. Overzicht autostoeltjes

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.