Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

32. Bevestiging autostoel 3e rij SEAT Alhambra/VW Sharan/Ford Galaxy

Ik heb een vraagje aan ervaren Alhambra/Sharan of Galaxy rijders met 4 of 5 kinderen, dwz met autostoeltjes op de 3e rij.

Wij hebben 2 dochters van 3 en 1 en krijgen over 4 maanden hopelijk een gezonde tweeling. Ecco, de oudste dochter van 3, zal naar de 3e rij verhuizen. Nou heb ik daar afgelopen weekend een stoel ingezet en geprobeerd haar autostoeltje (maxi-cosi priori) te bevestigen - dat lukte dus voor geen meter. De gordels op de 3e rij zijn noch 3-punts noch echte tweepunts gordels, zoals de middelste stoel op de 2e rij. Ik krijg het stoeltje dus alleen maar goed en stevig bevestigd door wat met die gordel èn een kofferriem te gaan klooien. Het zit dan wel muurvast, maar toch...

Wie heeft daar ervaring mee?

Hartelijke groet, Caroline

Reactie voor op de website?

32.1. Derde rij??

Wij hebben ook een seat Alahambra, met zeven stoelen in gebruik voor al onze peuters. Helaas is het ook bij ons een "geklooi" op de derde rij; de Hema autostoeltjes (ongeveer 100 gulden) passen daar nog het beste. Wel is het zo dat er op de derde rij eigenlijk te weinig beenruimte is voor een kind in een autostoeltje; helemaal als dat stoeltje in de slaapstand moet; misschien moet je toch overwegen om een kleintje op de derde rij te zetten; die hoef je in de regel minder tot de orde te roepen dan peuters, is onze ervaring; en dus hoef je er niet zo goed bij te kunnen. klinkt als een ontaarde moerder, maar is toch de meest praktische overweging.

Overigens is onze ervaring ook dat naarmate er meer kinderen in het gezin komen, je steeds minder met z'n allen weggaat (het zijn bijna verhuizingen), dus ook om die reden zouden wij nooit zo'n superduur stoeltje kopen!

Succes! Groeten, Ria From: GG.bezoeker@cs.kun.nl Reply-To: bosboom@euronet.nl To: redactie@grootgezin.nl

Reactie voor op de website?

32.2. Autostoel bevestigen

Goedemorgen,

Ik weet niet of het probleem inmiddels al is opgelost. Bij ons paste er ook geen autostoel/maxi-cosi in de Volvo. Wij hebben dit opgelost met een gordelverlenger. Wij kwamen nml. net een 20 à 30 cm te kort om de gordel vast te maken. We hebben de gordelverlenger nu sinds kort ook over, maar deze mail is zeker niet de bedoeling om u mijn gordelverlenger te verkopen maar een tip.

Groetjes en misschien tot hoors, Arianne

Reactie voor op de website?

32.3. Gebruik van 2 puntsgordel: veilig of niet?

We hebben 2 kinderen van 2 en 4 en binnenkort wordt onze nieuwe baby geboren. We hebben een FIAT Palio met drie stoelen op de achterbank, maar slechts 2 gordels.

Wel is er een 2 punts gordel in het midden. Is dit veilig genoeg om de maxi-cosi te vervoeren? Of heeft iemand wellicht een tip voor het aanschaffen van speciale oplossingen?

Alvast bedankt, Marjon

Reactie voor op de website?

32.4. Veilig of niet ..

Wij hebben dat probleem in onze oude auto ook gehad. En dat is opgelost door een kinderstoel aan te schaffen waar kinderen al heel jong veilig in kunnen zitten en veilig in een tweepuntsgordel zat. Iedere andere optie is mijns inziens onveilig, let wel met maxi cosi. Of je moet de baby voorin zetten (mits daar geen airbag in zit). De stoel is van Romer en was toen als beste getest.

Egon

Reactie voor op de website?

32.5. Stoel

Kijk even op www.mpvstoelen.nl.

met vriendelijke groet, Erik en Henriette

Reactie voor op de website?

32.6. Kinderzitje Galaxy

Wij hebben ook een Galaxy en bij aanschaf (nieuw gekocht) hebben we voor de geïntegreerde zitjes gekozen. Op het hele bedrag viel de meerprijs wel mee, en het had een hoop voordelen.

Echter, er was ook een mogelijkheid om speciale zitjes die ontwikkeld zijn voor de galaxy aan te schaffen. Deze waren aanzienlijk goedkoper dan de volledige stoelen die we nu hebben.

Misschien eens op de FORD-site kijken (wij wonen wel in België, kan zijn dat daar de opties anders zijn).

grtz Silvio

Reactie voor op de website?

32.7. Ford Galaxy

De moterrijtuigenbelasting is per drie maanden Euro 183,-. Wij hebben een ford galaxy in de aanbieding. En kunnen hierbij ook extra stoelen verzorgen. Zie onze website www.autovoskuilen.nl.

Misschien tot ziens, met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

32.8. Autostoeltje geïntegreerd

Dat geïntegreerde autostoeltje kan je misschien wel tweedehands bemachtigen. Het is een absolute aanrader. Wij hebben net de auto verkocht, inclusief stoelen uiteraard. Na vele vele jaren trouwe dienst.

Gerrit

Reactie voor op de website?

32.9. Geïntegreerd is wel perfect

Ik heb zelf geen ervaring opgedaan met kinderstoeltjes op de derde rij (middelste rij was nooit een probleem). In onze huidige auto hebben wij wel de geïntegreerde autostoeltjes en ik kan alleen maar zeggen dat dit fantastisch bevalt. Geen gezeur met kinderstoeltjes verwijderen als er een keer alleen volwassenen meegaan. Geschikt voor zowel heel jonge als voor schoolgaande kinderen (mijn dochter van 7 vindt het geweldig niet in een kinderstoel te hoeven zitten, maar gewoon op het verhoogde deel van deze geïntegreerde autostoel. Echt een aanrader waar je absoluut veel profijt van hebt!!!

Kok

Reactie voor op de website?

32.10. Geïntegreerd is wel perfect (2)

Ook ik heb alleen maar positieve berichten over deze stoelen. Bij mijn Alhambra is de gordel achtering een normale 3-puntsgordel, en ook met de geïntegreerde kinderzitjes is het achterin prima te doen. Ik kocht beide stoelen met geïntegreerd kinderzitje 2e hands, via de eerder in dit forum genoemde site (nog bedankt!)

Sander

Reactie voor op de website?

32.11. Driepuntsgordel in sharan?

Allereerst; Leuke en zeer nuttige site! Net ontdekt.

Ik ben vader van een tweeling (dochters van drie maanden) en heb een zoontje van 3 jaar. Krap achterin in onze huidige auto, dus mijn oog is gevallen op een VW Sharan/Ford Galaxy/Seat Alhambra.

Zijn er mensen die hier al eens een keuze uit hebben gemaakt. Wie kent de voor- en nadelen van deze auto's.

Wat is eigenlijk het verschil in stoelen tussen de tweede en derde rij?

Onze huidig auto heeft drie driepuntsgordels achterin. Ik begrijp dat de middelste stoel van de bovengenoemde merken op de tweede rij een tweepuntsgordel heeft. Is dit veilig en kun je hier de diverse Romer stoeltjes wel veilig in bevestigen?

Groet Martin

Reactie voor op de website?

32.12. 2 puntsgordelprobleem

Hoe los je het probleem op van een middelste stoel met enkel een 2 puntsgordel (heupgordel)? Kinderen tot 12 jaar mag je daar niet in vervoeren.

Ik heb dat probleem zelf bij een Peugeot 806.

Eric

Reactie voor op de website?

32.13. Autogordels achterin.

Heb zelf in mijn BB 100 Diesel bestelbus dubbelcabine gordels achterin gemaakt (was niet verplicht), maar werd gesommeerd deze te verwijderen omdat ze niet volgens de richtlijnen waren bevestigd. Dat terwijl ik extra een hoekstaal 50x50x5 in de auto gelast heb als basis voor de bevestigingspunten.

Ik heb hem gezegd dat ik dit naar mijn kinderen niet kan uitleggen en dat ie mijn rug opkon, die gordels blijven erin!

(hoezo kinderen mogen niet met een tweepuntsgordel vastgezet worden, gordel is toch gordel?

Peter P

Reactie voor op de website?

32.14. Driepuntsgordel in Sharan

Het verschil tussen de 2e en 3e zitrij is minimaal; de buitenste stoelen van de 2e zitrij kunnen ook op de 3e zitrij geplaatst worden. De middelste stoel van de 2e zitrij heeft slechts een 2-puntsgordel (heupgordel) en is daardoor niet geschikt voor maxi-cosi's.

Een eenvoudige oplossing voor de te korte 3-punts gordel is de slee van de stoel; wanneer je de 2e zitrij in de achterste stand zet, past de gordel met gemak om de maxi-cosi heen net als opde 3e zitrij. Onze dochter van 6 kan dan op de 3e zitrij haar benen nog goed kwijt als ze in de stoelverhoger zit.

Eric

Reactie voor op de website?

32.15. Geintegreerde kinderstoel galaxy

Hoi, wij hebben ook geintegreerde kinderzitjes, maar kan iemand mij vertellen hoe je gordels groter of kleiner kunt maken?

Alvast bedankt voor uw reactie. Dion

Reactie voor op de website?

32.16. GEZOCHT: 6de en 7de stoel Toyota Avensis Verso

Wij zijn met spoed op zoek naar de zesde en zevende stoel voor een Toyota Avensis Verso, we willen er een goed prijs voor geven... graag reactie via mail

Wie kan ons helpen?

Jolanda

Reactie voor op de website?

32.17. Extra stoel 2e rij Ford Galaxy

Ik heb een Ford Galaxy (1999) met op de 2e rij 2 stoelen met armleuning; ik vraag mij af of het mogelijk is om hier drie stoelen zonder armleuning te plaatsen. De armleuning moet er dan dus afgehaald worden (hoe?) en in de bodem moeten nog extra bevestigingsgaten geplaatst worden (zie ik nu niet zitten), heeft iemand hier ervaring mee?

met vriendelijke groet, Jerry

Reactie voor op de website?

32.18. Heupgordel

Ik zit met precies dezelfde overweging te stoeien op het moment: een dochter van 3 en een tweeling in aantocht. Ik kijk ook naar de Galaxi/Sharan/Alhambra.

Ik heb gesproken met Römer en die hebben een zitje dat met een 2-puntsgordel kan worden bevestigd. Google maar even op Britax (= moederbedrijf van Römer).

Succes, J. Abbing

Reactie voor op de website?

32.19. Test kinderstoeltjes

Kijk hier voor test kinderzitjes, waarin ook aandacht voor heupgordels.

Reactie voor op de website?

32.20. Sharan heeft kinderstoel in gewone stoel

Voor iemand die niet wil "klooien" hier verkopen ze tweedehands stoelen (orig VW) mooie oplossing, kinderstoel geintegreerd in normale stoel. Helaas past ie niet in mijn Verso.....

www.bm-onderdelenshop.nl/

Marcus

Reactie voor op de website?

32.21. Derde gordel gewoon laten inbouwen!

Wij hadden hetzelfde probleem met onze Opel Zafira en Volkswagen Golf. Na wat rondbellen ben ik terecht gekomen bij Saiko carstyling in Eindhoven. Die hebben in beide auto's in de middelste zitting op de achterbank keurig veilige gordels ingebouwd. Ook heel stoer met twee banden over de schouders! Volgens APK-norm en nog betaalbaar ook! Volgens mij kunnen zij dit doen bij elk merk auto. Wij zijn in ieder geval 'gered' en zeer tevreden! Voor de geïnteresseerden: Saiko is te vinden op www.saiko-carstyling.nl.

Reactie voor op de website?

32.22. 3-punts gordel 2e rij Sharan

Reactie op Driepuntsgordel in sharan?

Reactie op vraag "32.11. Driepuntsgordel in sharan?": VW Sharan is leverbaar met driepuntsgordel voor de middelste stoel op de 2e rij. Dit is niet standaard, maar een optie.

Boris

Reactie voor op de website?

32.23. 2 punts gordel in een vw bus bj 1998

Geachte dames/heren,

Mijn vraag is het volgende:

Is het terecht dat een politieagent een bekeuring kan uitschrijven voor het niet dragen van een gordel, terwijl ik mijn heupgordel aanhad en deze wel door de apk is goedgekeurd? Ik reed in een VW bedrijfsbusje bouwjaar 1998. Graag uw antwoord.

Met vriendelijke groeten,

Dumas

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Bevestiging autostoel 3e rij SEAT Alhambra/VW Sharan/Ford Galaxy

 1. Derde rij??
 2. Autostoel bevestigen
 3. Gebruik van 2 puntsgordel: veilig of niet?
 4. Veilig of niet ..
 5. Stoel
 6. Kinderzitje Galaxy
 7. Ford Galaxy
 8. Autostoeltje geïntegreerd
 9. Geïntegreerd is wel perfect
 10. Geïntegreerd is wel perfect (2)
 11. Driepuntsgordel in sharan?
 12. 2 puntsgordelprobleem
 13. Autogordels achterin.
 14. Driepuntsgordel in Sharan
 15. Geintegreerde kinderstoel galaxy
 16. GEZOCHT: 6de en 7de stoel Toyota Avensis Verso
 17. Extra stoel 2e rij Ford Galaxy
 18. Heupgordel
 19. Test kinderstoeltjes
 20. Sharan heeft kinderstoel in gewone stoel
 21. Derde gordel gewoon laten inbouwen!
 22. 3-punts gordel 2e rij Sharan
 23. 2 punts gordel in een vw bus bj 1998

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.