Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

58. Volkswagen

Reactie voor op de website?

58.1. VW Transporter Lange Wielbasis en Mercedes Vito

Wij hebben 3 kinderen waarvan 1 in een rolstoel. Ongeveer 1 jr bezig geweest met de aanschaf van een bus in aannemers uitvoering. De aannemersuitvoering van de Mercedes Vito is zeer krap. Ik heb jarenlang in VW gereden en ook Passat. De Passat is beslist ruimer (beenruimte)!

Als je kinderen regelmatig meegaan adviseer ik je nog eens te kijken naar een VW Transporter Lange Wielbasis. Deze heeft echt alle voordelen (grijs kenteken, goedkope wegenbelasting, veel ruimte, technisch perfekte auto) en maar 1 nadeel: de lengte. Doordat deze al langer rijden beslist goedkoper aan te schaffen; daardoor ook minder afschrijving. Voor wat betreft vormgeving is Mercedes natuurlijk sterker, maar deze kost ook meer geld.

Ton

Reactie voor op de website?

58.2. VW transporter T4 lange wielbasis erg duur in onderhoud

In reactie op de lovende woorden over een VW Transporter Lange Wielbasis het navolgende. De auto is los van de aankoop op het eerste gezicht technisch perfect en goedkoop in onderhoud en gebruik. Edoch; we hebben onze bus nieuw gekocht in 9-2000. Zeer bewust en zuinig gebruikt. Omdat wij naast het gebruiksgemak voor ons gezin (met 6 personen) ook zakelijk veel kilometers maken, ontdekten we dat het onderhoud wel erg duur is. De laatste beurt bij 120.000 km zelfs 1860 euro(!). Ofwel, weet dat de technisch perfecte bus (T4 5-cylinder 102PK) erg duur in onderhoud is en verkijk je niet op de lage gebruikscijfers en goedkope wegenbelasting!

Peter

Reactie voor op de website?

58.3. Transporters

Kijk eens bij groups.msn.com/VOLKSWAGENTRANSPORTERT5/

Rob en Rikki

Reactie voor op de website?

58.4. VW Transporter

Reactie op VW transporter lange wielbasis

Ik rijd nu ook al bijna 2 jaar met een VW transporter (T4) en qua kosten valt het mij reuze mee, in de eerste plaats ga ik al niet na de dealer, en dit scheelt al aanzienlijk, verder ben ik "lid" van een T4 club, en hier haal ik een berg aan info vandaan om de kosten aan de auto tot een minimum te beperken. Mocht ik er zelf niet uitkomen, dan is er altijd wel een T4 gek die wil komen helpen om het een of ander voor elkaar te boxen. Neem anders eens een kijkje bij het adres Weetjewel.com en snuffel eens rond.

René

Reactie voor op de website?

58.5. Ervaringen met een personenbus bv T4, Transit e.d.

Hallo,

Wie heeft ervaring met de aankoop, kosten, gebruik en bijzonderheden e.d. van een personenbus bv een VW Transporter op geel kenteken. Waar kan ik deze het beste kopen voor een redelijke prijs? Op dit moment heb ik een Volvo 850 met een derde bank maar de kinderen worden nu te groot 11-9-2x5+1/2 jaar, oh ja er zijn ook nog twee honden en twee volwassenen welke mee zouden willen.

p.s. Ik heb een VW Transporter van 1995 op benzine gezien met 75.000 km op de teller en 8 zitplaatsen.

BVD Michiel

Reactie voor op de website?

58.6. Personenbus T4

Hallo,

Wij hebben een VW Transporter T4 van 1998, benzine 5cyl 2500 cc automaat gekocht in okazie, 50000 km op de teller, einde leasing, 9000 Euro. Een koopje. Hierin hebben we een sequentieel gasinjectiesysteem laten inbouwen van BRC, niet goedkoop 2800 Euro, maar noodzakelijk wil je niet bankroet gaan aan benzinekosten. Verbruik : ± 16 liter lpg/100 km.

We zijn hier zeer tevreden over, maar toch: informeer je TERDEGE of gas wel past in het (motor)type van de T4, hier is héél veel verschil in! Ruimte zat, weinig lawaai in de auto, enkel een 3puntsgordel in het midden ontbreekt en dat is bijzonder jammer voor oa maxicosi's.

Succes met je zoektocht! Ivo

Reactie voor op de website?

58.7. Andere bus

Hallo Michiel,

Ik heb een paar jaar erg veel plezier gehad van mijn ASIA bus. Diesel, volwassenen voorin en 7 kinderen achterin + laadruimte voor de complete kampeeruitrusting. Heeft een slechte reputatie omdat de fabriek niet meer bestaat, maar ik heb (nog) nergens last van gehad omdat KIA eventuele benodigde onderdelen vlot kan leveren. Wegens het uitvliegen van het gezin wil ik er wel weer van af, want de wegenbelasting 131/mnd is wat veel als je de ruimte niet meer nodig hebt.

Ynte

Reactie voor op de website?

58.8. VW personenbus

Wij hebben pas een VW personenbus gekocht uit 1992, plaats voor 9 personen allemaal voorzien van gordels. Dit is een ideale auto want je hebt ook nog een zeer ruime kofferruimte over. We hebben een 2 ltr benzinemotor, dus ook nog eens voordeel in de wegenbelasting (+/- 170 kwartaal, gewicht auto 1519 kg). Het is niet de meeste luxeuze auto maar biedt wel heel veel ruimte en goed overzicht door de verhoogde zit. Kortom voor ons gezin met 6 kinderen en nummer 7 onderweg een meer dan ideale oplossing.

Helaas zijn de bussen moeilijk te vinden maar wel de moeite waard.

Ramon

Reactie voor op de website?

58.9. Sharan

Ik rij nu mijn 2e VW Sharan. De 1e was een 2.0 (115 pk) en heb nu een 1.8 turbo (150 pk). Het zijn voor mij altijd geweldige auto's geweest. Heb er nauwelijks problemen mee gehad. Ik lees op internet wel eens andere verhalen. Op www.autoweek.nl/myreviewauto.php staan veel ervaringen van autobezitters.

De 2.0-motor voldoet maar met de 1.8 turbo heb je natuurlijk wat extra power. Verbruik bij allebei tussen de 1 op 9 (stad) en 1 op 12.

De middelste stoel (2e zitrij) heeft inderdaad een heupgordel. Mijn oudste zoon is 9 en die zit daar zonder problemen in. Ik vraag me af of een kinderzitje er voldoende vast in zit. Volgens mij is er ook een bepaalde uitvoering van een VW Sharan waar je een geïntegreerd kinderzitje in de stoelen hebt. Mogelijk dat het probleem dan opgelost zou zijn. Verder zijn de stoelen van de 2e en 3e zitrij uitwisselbaar.

De ruimte in de auto is geweldig en je zit lekker hoog.

Tips bij aanschaf:

Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Met vriendelijke groet, Michel

Reactie voor op de website?

58.10. Onderhoud

Onderhoud duur?

De onderdelen zijn niet goedkoop dat klopt, maar zoek eens een goede garage, de dealer is echt niet goedkoop en en zijn veel goede 1mans garage's die het gewone onderhoud makkelijk kunnen, die zeggen ook dat je over een half jaar nieuwe remblokken moet hebben en gooien er niet gelijk nieuwe onder. De dealer gaat ervan uit dat hij de auto een jaar lang niet ziet en dat kan heel veeel vroegtijdige vernieuwing op leveren, zo`n 1mans zaak overlegt veeeel meer, tis maar dat je het weet.

succes Johan

Reactie voor op de website?

58.11. Airco inbouwen in een transporter van 2004

Wat kost dat in hemelsnaam en kan dat?

Reactie voor op de website?

58.12. Volkswagen T4 1.9TD 1997- 8 pl

Wie kan me zeggen waar ik occasie onderdelen van de carroserie kan vinden. Ik ben op zoek naar de voor en achterbumper, alsook een nieuw klepje voor het handschoenkastje. Of moet hier een heel nieuw kastje gemonteerd worden? Nog een vraagje: past hier achteraan een caravelle achterbank in (waar je een bed kan van maken). Alvast bedankt voor jullie hulp en typs...

Groeten,

Reactie voor op de website?

58.13. Weinig beenruimte transporter t5

Is het mogelijk de achterbank 10 cm achteruit te zetten om meer beenruimte te krijgen

afz Niek

Reactie voor op de website?

58.14. Wie heeft er een T4 in de aanbieding voor ons, gezin met 5 kinderen?

Wij zijn op zoek naar een T4, lange wielbasis, 9 personen. In diesel of benzine uitvoering. Wie heeft er een tip voor ons? Groet, .

Reactie voor op de website?

58.15. Wegenbelasting

Wat ben je aan wegenbelasting kwijt als particulier, voor een volkswagen transporter? En waar moet ik echt op letten bij de aankoop van een tweedehands transporter?

Alvast bedankt, Elisabeth

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Volkswagen

 1. VW Transporter Lange Wielbasis en Mercedes Vito
 2. VW transporter T4 lange wielbasis erg duur in onderhoud
 3. Transporters
 4. VW Transporter
 5. Ervaringen met een personenbus bv T4, Transit e.d.
 6. Personenbus T4
 7. Andere bus
 8. VW personenbus
 9. Sharan
 10. Onderhoud
 11. Airco inbouwen in een transporter van 2004
 12. Volkswagen T4 1.9TD 1997- 8 pl
 13. Weinig beenruimte transporter t5
 14. Wie heeft er een T4 in de aanbieding voor ons, gezin met 5 kinderen?
 15. Wegenbelasting

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.