Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

25. Reiswieg in auto

Ik heb een keer gehoord dat het mogelijk is een reiswieg in de auto als vervoermiddel voor een baby te gebruiken. Wel moest je dan in het bezit zijn van een speciale band om de reiswieg te fixeren. Is iemand op de hoogte van een dergelijke manier van transport? Graag uw reactie.

Bouk

Reactie voor op de website?

25.1. Ervaring met reiswieg in auto

Hallo,

Wij hebben bij de geboorte van onze jongste een combi-kinderwagen aangeschaft van het merk pericles (belgisch). Dit is een speciale draagwieg die in de gordel kan en daarvoor strenge keuringen heeft ondergaan. De baby ligt in een speciaal soort klitteband constructie en dat is volgens mij het fixeren.

Echt handig in gebruik vonden wij hem niet, een maxi-cosi is sneller vastgezet en neemt veel minder ruimte in. Wel handig is het als de baby slaapt en dan vooral bij een wat langere auto rit. In een autostoeltje mag je ze immers niet te lang laten liggen!

Succes, Colinda

Reactie voor op de website?

25.2. Reiswieg in auto

Wij hebben een kinderwagen van bebe confort, een speciaal gordeltje voor in de reiswieg, en de reiswieg zelf staat in de gordels. Werkt perfect! Zeer tevreden.

Fam. O.

Reactie voor op de website?

25.3. Bebe Comfort

Hoi, hoi,

Wij hebben de combiwagen van BebeComfort met autogordelset voor de kinderwagenbak. De set bevalt ons heel erg goed. We moeten regelmatig lange autoritten maken en dan is het prettiger om je baby lekker in de wagenbak te laten slapen. En wel zo veilig...

Groetjes Miranda

Reactie voor op de website?

25.4. Vraagje over "wagenbak"

hallo Miranda,

Wat versta je onder een wagenbak? Wij hebben namelijk ook een combiwagen van bebe comfort. Als je daarmee de reiswieg bedoelt: hoe zet je deze (en de baby) dan vast in de gordels? Wij zijn het nu aan het proberen met de "maxi Cosi" van bebe comfort, maar dit werkt toch wel erg omslachtig.

Ik hoop dat je ons een wat tips kan geven. alvast bedankt voor je reactie.

groetjes, Debby en Danny

Reactie voor op de website?

25.5. Kijk bij babyrent

Op de website van babyrent kun je zien hoe een maxicosy van bebe confort er uit ziet.

Marja

Reactie voor op de website?

25.6. Reizen met de auto

Via www.babyrent.nl (kies voor vakantie) kun je er ook eentje huren.

M de Jong

Reactie voor op de website?

25.7. Reiswieg in de auto

Hallo moeders

Wij hebben deze een zomer een reiswieg gehuurd bij www.reiswieghuren.nl en zijn erg tevreden over de service en de reiswieg.

Anouk

Reactie voor op de website?

25.8. Reiswieg huren of tweedehands?

Ik vond huren toch nog vrij prijzig. Voor de prijs van drie weken huren (40 euro!) kun je haast beter een tweedehands op de kop tikken. Daar kun je bijna zes maanden plezier van hebben en daarna doorverkopen.

Kijk in de rubriek te koop voor mijn supercomplete combi kinderwagen Bebe Confort Trophy (met Safety kit!) voor een prikkie.

Saskia

Reactie voor op de website?

25.9. Reiswieg huren voor lange reis in de auto

Hallo

Mijn man en ik hebben, net zoals Anouk al schreef, ook goede ervaringen met de service van www.reiswieghuren.nl. Was veilig, comfortabel en klantvriendelijk. Over de prijs viel trouwens goed te praten. Wij huurde hem 18 dagen en betaalde echt niet voor 3 weken hoor. Ze maakte daar een mooie prijs van.

Maar een ieder moet doen waar hij zich goed bij voelt. Anders wordt het zo'n reclame site, maar wij waren in ieder geval tevreden. Onze kleine meid lag er heerlijk in.

Kim

Reactie voor op de website?

25.10. Autoreiswieg

Wij hebben een auto reiswieg gehuurd bij www.autoreiswieg.nl in Zoetermeer. De service was perfect en de bak was bijna helemaal nieuw. Handig was dat hij ook s'avonds af te halen was (geen file) en hij voor je in de auto gezet werd als je dat wilde. Zo wisten we gelijk hoe alles werkte. De bak zelf is een echte uitvinding. Ons zoontje was 7 weken en we kregen er ook nog een hoofdverkleiner bij omdat hij nog zo jong was.

Kortom als we in januari weer naar de wintersport gaan huren we hem weer want het i ons erg goed bevallen.

Kylana

Reactie voor op de website?

25.11. Reiswieg huren voor lange autorit

Hallo allemaal,

Afgelopen kerst op wintersport geweest met onze kleine van 4 maanden. Ik zag erg op tegen die lange rit naar Zwitserland. Want we hebben ook nog een zoon van 3 jaar.

Maar onze kleine heeft heerlijk geslapen in de reiswieg die wij via reiswieghuren. nl hadden gehuurd en Tom zat gewoon in de auto stoel ernaast, Dat paste beide op de achterbank We waren prima tevreden.

groet Linda

Reactie voor op de website?

25.12. Reis met baby en auto

Ik heb een Quinny buzz kinderwagen bak. Kan en mag ik deze gebruiken in de auto, om mijn baby te vervoeren. Hoe moet ik deze fixeren om het veilig te vervoeren. graag een snele reaktie gewenst.

Dave

Reactie voor op de website?

25.13. Informatie autoreiswiegen

Reactie op Reiswieg in auto

Even wat informatie over autoreiswiegen. Wij verhuren ze al een aantal jaren en zijn bekend met alle merken en types autoreiswiegen vandaar deze tip.

Let op als u er eentje koopt of huurt dat ze voldoen aan de meest recente Europese veiligheidseisen die nu van toepassing zijn namelijk ECE 44/03 of ECE 44/04. Deze zijn namelijk uitgerust met een autogordelsysteem dat eveneens voldoet aan deze zelfde Europese richtlijnen anders mag u ze niet in de auto als autoreiswieg/ autostoeltje gebruiken.

Het keurmerk ECE44/04 is overigens uitgerust met een driepuntsgordel in de reiswieg zelf. Dit is hetzelfde gordeltje als in de maxi cosie ipv een buikgordel om uw kindje goed vast te leggen in de reiswieg.

Mocht u vragen hebben en/of informatie willen over autoreiswiegen, verschillende types enz bijvoorbeeld voor een aankoop van een autoreiswieg dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

rowena leenders
autoreiswieg.nl

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Reiswieg in auto

 1. Ervaring met reiswieg in auto
 2. Reiswieg in auto
 3. Bebe Comfort
 4. Vraagje over "wagenbak"
 5. Kijk bij babyrent
 6. Reizen met de auto
 7. Reiswieg in de auto
 8. Reiswieg huren of tweedehands?
 9. Reiswieg huren voor lange reis in de auto
 10. Autoreiswieg
 11. Reiswieg huren voor lange autorit
 12. Reis met baby en auto
 13. Informatie autoreiswiegen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.