Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

23. Het allerveiligste stoeltje??

Wat is nu het allerveiligste stoeltje?

Is het de Storchenmuller Champion, de Romer King of de Bobop? In de babywinkels beginnen de verkoopsters direct over makkelijke standen, en leuke figuurtjes.

En volgens mij verdienen ze het meeste bonus aan de verkoop van de Maxi Cosi.

Ik zoek eens stoeltje voor onze 1 1/2 jarige dochter. De reden is dat wij een ongeluk hebben gehad, Bobop heeft haar prima beschermd maar nu wil ik het beste van het beste.

Alvast dank! Frederique

Reactie voor op de website?

23.1. Ervaring Volvo-autostoeltje

Wie heeft er ervaring met het Volvo-autostoeltje 0-4-jarigen? Wij hebben een Volvo 850 en zojuist zo'n stoeltje aangeschaft met het idee: dat past dan perfect. Nou, misschien ligt het aan ons, maar als het stoeltje volgens voorschrift (achterin) geplaatst wordt, moet de voorstoel helemaal naar voren en kan daar niemand meer fatsoenlijk zitten. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? We balen als een stekker, want het stoeltje is erg duur. Wie heeft ervaring en/of tips?

Fam. B.

Reactie voor op de website?

23.2. Het allerveiligste stoeltje!

Als beste getest door de consumentenbond en de ANWB: de Romer King Quickfix.

Reactie voor op de website?

23.3. Wie heeft ervaring met het systeem ISOFIX?

Sommige nieuwe auto's hebben tegenwoordig het ISOFIX systeem. Hiermee kun je -in plaat van de 3puntsgordel- kinderstoeltjes vastzetten. Is dit handig, veiliger? Wie heeft ervaring?

Jouko

Reactie voor op de website?

23.4. ANWB test kinderzitjes

Kijk bij de ANWB voor de Europese test van kinderzitjes (2002).

Reactie voor op de website?

23.5. 4 gordels achterin een auto?

Wij verwachten ons 4de kind en zijn op zoek naar een veilige en legale mogelijkheid om een 4de gordel achterin een auto met Isofix systeem te monteren. Kan iemand ons hier meer over vertellen? Alvast bedankt.

J.D.

Reactie voor op de website?

23.6. Storchenmuhle is de beste

Volgens mij is de storchenmuhle de beste. Ik heb alleen maar autostoeltjes van dat merk gehad. Zeer solide om te zien, een en al degelijkheid, vijfpuntsgordel, hoogteverstelling voor de gordels, als een huis is dat ding. Voor mij nooit weer anders!

Geert

Reactie voor op de website?

23.7. Volvo

Wij hebben een volvo v40 met precies hetzelfde verhaal, alleen dwergen van 1 meter 20 kunnen nog voorin zitten.

Henk

Reactie voor op de website?

23.8. Romer Kingstoel makkelijk te ontgrendelen.

Wij hebben een Volvo V40 en een Romer King stoeltje. Onze zoon van bijna twee ontgrendeld echter zelf de stoel en klimt vervolgens op de achterbank. Wie heeft hiervoor een zinnige oplossing?

Anja

Reactie voor op de website?

23.9. Autostoeltje makkelijk te ontgrendelen

Hoi Anja,

Heb je al eens geprobeerd om het gordeltje binnenste buiten in het stoeltje te rijgen. Daardoor komt de sluitgesp tegen zijn buikje te zitten en kan hij hem moeilijket open maken.

Vrienden van ons (zij is vlug met naald en graad) hebben over de gesp een soort van hoesje gemaakt, dat dicht gaat met een gewone gesp (die een klein kind meestal nog niet los krijgt), nu kan hij het stoelgordeltje ook niet meer los krijgen!

Hopelijk heb je hier iets aan!

Succes ermee!

groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

23.10. Römer klacht

Al weer tien jaar geleden hadden wij dezelfde klacht, waarbij ons kind nog net niet op de snelweg belandde. Na klachten onzerzijds werden we erop gewezen dat hun stoeltje aan alle eisen voldeed. We hebben toen tweedehands Storchemühle stoelen gekocht en zijn daar heel erg tevreden over geweest: onverwoestbaar en betrouwbaar! Doe weg dat gevaarlijke ding!

Succes. Jeannette

Reactie voor op de website?

23.11. Romer King makkelijk te ontgrendelen

Ook wij kennen dit probleem. Onze dochter maakt zich ook los. Alleen het probleem verhelpen door er hoesjes overheen te naaien of de bandjes om te draaien vindt ik onverantwoord. Als er een ongeluk plaatsvindt moeten desnoods hulpverleners het kind snel uit de auto kunnen halen en hoesjes ed. kunnen dit proces ernstig vertragen. Daarom: leer je kind gewoon normaal te blijven zitten en niet aan de sluiting te komen. Niet de makkelijkste manier misschien, maar wel het veiligst. Wij zetten de auto ook aan de kant als ze zich weer eens loswurmt en spreken haar duidelijk toe!

Laura

Reactie voor op de website?

23.12. 2 punts gordel

Wij zijn op zoek naar een veilige manier om onze 5 jarige zoon in onze vw-bus te vervoeren. Hij is uit zijn autostoel gegroeid en in onze bus zitten alleen 2 puntgordels. Tot nu toe zat ie in een Maxi-cosi Priori, die goed met een 2-puntgordel te bevestigen is. Is een zitverhogers veilig meteen 2 punt gordel??

Heeft iemand evaring met de Concord Fixmax, die moet met een 2 punt te bevestigen zijn en daar mieten ze tot 36 kg/12 jaar in kunnen?

Elselinde

Reactie voor op de website?

23.13. Autostoeltje

Wij hebben ook met dit probleem gezeten totdat mijn neef een stoeltje uit de UAS had meegenomen. Het stoeltje is van het merk Evento en is gekeurd naar de usa maatstaven. In onze ogen zeer goed en veilig. Het stoeltje kan zowel met een heup als driepuntsgordel en is al vanaf 3maanden tot 36maanden.

Reactie voor op de website?

23.14. Inderdaad

Hallo,

Ja ik herken dat precies zo. Werkelijk doodzonde van het geld. Wij dachten ook dat het dan helemaal perfect zou zijn, maar niets bleek minder waar. Het stoeltje kostte geloof ik destijds iets meer dan f 400,--. We hebben het uiteindelijk voor f 75,-- verkocht. We hadden het nooit gebruikt. We hebben er destijds over geklaagd bij Volvo, maar helaas zonder succes.

Advies; probeer vrede te hebben met deze miskoop. Sterkte ermee.

Herman

Reactie voor op de website?

23.15. Kinderslot op autoportier

Helemaal mijn idee. De enige en juiste methode (mijns inziens) is het kind leren dat ze met gevaarlijke dingen bezig is als ze zomaar haar gordel ongevraagd losmaakt. Wat helpt is het haar te laten ervaren wat het is om zonder gordels te moeten remmen, uiteraard met een zeer langzame en veilige snelheid. Dan snapt ze ook waarom! Onze oudste deed ook vaak de gordels los en na deze ervaring nooit meer. Wat je verantwoordelijkheid als ouder betreft: Doe de kindersloten op de achterportieren!!!, dan kan ze in ieder geval niet zomaar op de autobaan belanden zoals ik uit een van voorgaande artikelen las.

Paul

Reactie voor op de website?

23.16. Wat is het veiligste autostoeltje voor kind tot 9 maanden

Ik zou willen weten wat het veiligste stoeltje is voor een pasgeborene. Ik was nl opzoek naan een onderstel voor een maxicosi 2000 omdat er geen plek in onze zafira meer is voor een kinderwagen wanneer we met z'n alle weg gaan. Het auto stoeltje had ik nog nu dus nog het onderstel dacht ik.

Maar ik kreeg een mail waar instond dat een maxi cosi van 12 jaar oud waarschijnlijk niet veilig meer was ivm het verharden van het plastice. Ik kan mij dit goed voorstellen en besluit dus om een nieuwe te kopen. Tweedehands komt bij ons niet in aanmerking omdat je nooit weet wat er met het stoeltje bij de vorige eigenaar is gebeurd. Dus moet het een nieuw stoeltje worden. Wij hebben een kindje van 6 maanden bij een auto-ongeluk verloren en willen dus het allerbeste.

Wanneer je dit in een winkel zegt wijzen ze alsnel het duurste stoeltje aan. Maar wie verteld mij dat dit ook het veiligste stoeltje is. De techniek van deze tijd gaat zo snel. Wie vertelt het ons? Zodat we zeker weten dat we er alles aan doen om ons kindje op de veiligste manier te vervoeren.

groeten van mij

Reactie voor op de website?

23.17. RDW over extra stroel en/of bank

Geachte heer Oosting,

In reactie op uw e-mail, bericht ik u het volgende.

Extra zitplaatsen. Het inbouwen van een extra achterbank/stoel in de laadruimte van een personenwagen is geen RDW kentekenkeuring, maar eigen verantwoording van de eigenaar/ houder. Deze is op dat moment dat de extra achterbank/stoel in wordt gebouwd verantwoordelijk voor de personen die hier plaats op nemen. Dit houd in dat als er wat mocht gebeuren de eigenaar/ houder verantwoordelijk wordt gesteld.

Autogordels. Indien er sprake is van een personenauto met een datum eerste toelating van na 31-12-1989 dan dient u rekening te houden met de montage van autogordels voor alle naar voren gerichte zitplaatsen.

Let op: Dat de RDW hierop niet keurt, wil niet zeggen dat er geen eisen bestaan. De sterkte en de bevestiging van zitplaatsen moeten voldoen aan de 74/408/EEG richtlijn. Bovendien moet op elke naar voren gerichte zitplaats gordelbevestigingspunten aanwezig zijn, die voldoen aan richtlijn 76/115/EEG. Officieel moet de sterkte e.d. dus getest worden en worden aangetoond via een certificaat of testrapport.

Ik vertrouw erop u hiermee van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groet,

Medewerker Klantenservice RDW

Reactie voor op de website?

23.18. Goed getest kinderzitje

De BeSafe iZi Comfort wordt als een van twee als beste getest in ANWB-test 06/2003 uit 7 geteste zitjes. Verkrijgbaar bij DijkmanAutomaterialen.nl, tel. 0341-417806

Reactie voor op de website?

23.19. Veiligste autostoeltje

Ih heb thuis de test van de anwb toegestuurd gekregen omdat ik het allerbeste autostoeltje zocht voor onze baby op komst. En daar stond ook in dat uit de test van 2004 , dus de laatste en recentste test van de anwb, het autostoeltje voor kinderen tot 4 jaar of 18 kilo de romer king TS is. Er was een minpuntje en bij de rest waren het meerdere minpunten .

Volgens de test zijn er ook meerdere stoeltjes GOED gekeurd maar wanneer je verder leest heeft het ene stoeltje een gemiddelde belastingswaarde bij een frontale botsing en andere GOED gekeurde stoeltjes een verhoogde belastingswaarde. Dus er wordt nog wel verschil gemaakt tussen goed en goed. Maar na goed lezen blijkt wel dat er maar één de beste kan zijn.

Succes, groeten van Lydia

Reactie voor op de website?

23.20. Vraag tweepuntsgordel

Elselinde, je zegt dat een Maxi Cosi Priori gemakkelijk in een tweepuntsgordel is vast te maken. Mijn vraag is hoe je dat doet zonder dat de Maxi Cosi los komt te staan. Kort je de gordel in?

Alvast Bedankt.

Groeten, Tom

Reactie voor op de website?

23.21. Moeilijk te openen gordel

Wij hebben een Storchenmuhle autostoeltje, dat ons goed bevalt. Maar de gordel is zeer moeilijk te openen, 't kost soms wel 5 minuten. Heeft iemand hier een oplossing voor? Zijn ze eventueel ook los te kopen?

Bedankt en met vriendelijke groet,

Jacqueline

Reactie voor op de website?

23.22. Gordel openen

Jippies maakt 'stekeltjes' die je op het gordeltje kan plakken ( www.pasopshop.nl/).

Mijn dochtertje is erg smal, en vrij lang, wij hadden een maxi-cosi priori XP. En dochterlief liet de gordeltjes van haar schouders afglijden, niets wat we er aan konden doen. Madam hing een keertje zelfs uit het raam

Ze is nu 2.5 en weegt 12 kilo, en zit al in een opvolgstoel (maxi cosi rodi XP, een roze) en zit daar goed vast in, ze klimt er niet meer uit.

Dan maar te vroeg in een opvolgstoel vind ikzelf, stuk veiliger dan los in de auto.

Merwen

Reactie voor op de website?

23.23. Kinderzitjes

Ik ben op zoek naar een kinderzitje die in een heupgordel geplaatst kan worden. Nou las ik op de site dat de Römer King type Vario een geschikte is. Ik heb een aantal vragen hierover:

1. In welke gewichtsklasse is deit zitje ingedeeld.
2. Waar is dit zitje te koop.
3. Is dit zitje veilig.

Met vriendelijke groet, Han

Reactie voor op de website?

23.24. Tweepuntsgordel

Ik lees hier heel veel vragen over autostoeltjes en tweepuntsgordel, maar weinig antwoorden. Heeft er iemand een idee welke autostoel groep 1 (9-18kg) bevestigd kan worden met een tweepuntsgordel?

Alvast bedankt, Gyt

Reactie voor op de website?

23.25. Gordelverlenger

Ook ik had het zelfde probleem: de sluitingen zijn niet bereikbaar met drie stoeltjes o de achterbank. Ik kwam na wat zoeken op internet op deze link.

Dit bedrijf heeft me telefonisch doorverwezen naar een plaatselijke dealer. Voor € 12,-- had ik een gordelverlenger, waarbij de sluiting tot 60 cm verlengd kan worden en zo goed bereikbaar wordt. Het werkt perfect.

m.v.g Willem van Dijk.

Reactie voor op de website?

23.26. Onderzoek autostoeltjes 2007

Volgens onderzoek van de consumentenbond zijn de volgende autostoeltjes een goede koop:

* Maxi Cosi Citi SPS
* Ellermeyer Junior
* Recaro Young Profi Plus
* Maxi Cosi Cabriofix
* Maxi Cosi Priorifix
* Römer Duo Plus

Wilt u het hele onderzoek lezen en bent u lid van de consumentenbond? Log dan in op: www.consumentenbond.nl.

Reactie voor op de website?

23.27. Reactie autostoeltje

Hallo,

ook wij zoeken momenteel een veilig autostoeltje. Volgens de ANWB-test van 2007 komt de Romer duo plus het beste er uit. Een ouder model van Romer. Ik geloof dat het nieuwe model Romer King wordt genoemd.

Tjinli

Reactie voor op de website?

23.28. Gordelverlengers niet toegestaan met kinderzitjes

Ik lees op meerdere plekken dat autogordels te kort zijn voor maxi-cosis en kinderzitjes. gordelverlengers zouden dan een uitkomst zijn. Kan, maar houd er rekening mee dat ze door de wetgever en dus ook oom agent verboden zijn en een flinke boete kunnen opleveren.

Harmen-Jan

Reactie voor op de website?

23.29. volvo kinderzitjes

Mijn ervaring met dit zitje bij onze huidige auto is identiek. Echter hiervoor hadden we een auto met geintegreerde kinderzitjes (XC70) op de achterbank en dan werkt het inderdaad perfect.

Reactie voor op de website?

23.30. Storchemule

Waar kan ik wat lezen over dit autostoeltje in het engels, duits of nederlands? Ik heb op de site gekeken, maar die taal beheers ik echt niet. Waar kan ik het stoeltje aanschaffen?

groeten Yvette

Reactie voor op de website?

23.31. romer king is beste en veiligste

De romer king voor baby van o tot 9 maanden is echt het veiligste. Krijg je een ongeluk bij een maxi cosi kan het hoofdje alle kanten op want het is enkel maar een rolletje stof wat het hoofdje moet beschermen bij de romer zitten gewoon van die zijsteunen in die kan je er niet uit halen die kan je wel verstellen en heb hem zelf gehad voor mijn zoontje en kwam in 2006 als beste uit de test Brigitte

Reactie voor op de website?

23.32. 2-puntsgordel

Ik vroeg me ook af of er zitjes zijn voor tweepuntsgordel, zodat er 3 kids op de achterbank kunnen.

Op de site www.kinderzitje.nl (van de overheid), staat dat voor sommige kinderstoeltjes geschikt zijn voor een 2 puntsgordel. Dus het kan wel, mits het stoeltje geschikt is. Voor welke stoeltjes geschikt zijn, wordt verwezen naar de speciaalzaak.

Robert

Reactie voor op de website?

23.33. 2-puntsgordel - deel 2: de speciaalzaak

Ik heb een drie grote speciaalzaken aangeschreven voor een geschikt kinderzitje voor een 2-puntsgordel. Geen van de zaken kan een geschikt zitje leveren. Het lijkt erop dat deze stoeltjes niet gemaakt worden. Het probleem schijnt te zijn dat de stoeltjes "inklappen bij een aanrijding".

Ik heb nog een ouder stoeltje "Maxicosi Priori". Deze mag volgens de gebruiksaanwijzing wel met een 2 puntsgordel op de bank in de auto bevestigd worden. Echter dit stoeltje voldoet aan de E1 norm en niet aan de (sinds 2006) verplichte 44/03 of 44/04 norm. De nieuwe Maxi Priori die wel aan de norm voldoen moeten allemaal verplicht met 3-puntsgordel (behalve in het vliegtuig (volgens gebruiksaanwijzing)).

Conclusie: stoeltjes die voldoen aan veiligheidsnorm 44/03 en 44/04 en met 2 puntsgordel kunnen worden bevestigd, lijken niet geleverd te kunnen worden cq wellicht niet eens te bestaan.

Rest als enige veilige en wettelijke oplossing een 3-puntsgordel door de garage te laten bevestigen. Dat is echter kostbaar. Alternatief is wellicht een verouderd systeem te gebruiken met de risico's op boetes en ernstig letsel.

groeten, Robert

Reactie voor op de website?

23.34. Kinderzitje voor 2puntsgordel

Hoi,

Wij hebben jarenlang superdeluxe Storchemüller's gehad, geschikt voor kinderen van 1 tot ± 4 jaar. Deze stoelen beschikken over extra riemen en bevestigingspunten die je vastmaakt aan de bouten van de 2puntsgordel, zitten muurvast (en eigenlijk beter dan met een normale 3puntsgordel want dan kan je de stoel nog steeds bewegen). De stoel kan ook wel verwijderd worden, maar dat duurt toch wel net iets langer dan met andere stoelen. Kosten ook wel veel: 300 Euro, je beschikt dan wel over de meest comfortabele stoel voor je kind, er is ook een slaapstand aan, en niet te vergeten een voetenplankje, zit zelf maar eens met bungelende benen, je zal wel merken dat dit vermoeiend is. Stoel is wel even breed als een doorsnee volwassene. En nee, ik heb geen binding met de firma, maar heb zelf 3 zo'n stoelen gehad tot groot plezier van de kinderen. Oh ja, de kinderen zelf hebben een 5puntsgordel, en krijgen de sluiting echt niet open.

Succes, Ivo

Reactie voor op de website?

23.35. Oplossing vervoer meerdere kleine kinderen in gewone auto

Zie: www.multimac.co.uk/car_seat_range. Ook geschikt voor Europese automerken, zie het antwoord van de fabrikant:
  The European test ECE 44-04 covers the requirements of Holland so there is no problem using it: it is Ok for all European countries and also others from our old Empire!

  You can order directly from the website, for delivery directly to you, and we have fitting details for all European cars.

  For most cars it fits straight in: for some others we have to make some special fittings in the car floor, which costs ~ 100 Euros, and we have fitting agents to do this. We have to establish agents in Holland also, but that will be no problem, and if a number of you would like us to come and demonstrate it, that is no problem either!

  You can see some car installations on the website: I also attach a very neat installation in the new Fiat 500!

  Kevin Macliver

Op dit moment wachten we nog op een antwoord van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) op de vraag of het toegestaan is deze stoelen in Nederland te gebruiken.

Mocht u deze stoel gaan gebruiken, dan is het raadzaam contact op te nemen met uw verzekering.

Reactie voor op de website?

23.36. Onze ervaringen met de Multimac.

Wat is dat dan? Zul je je misschien afvragen. De Multimac is een volgens de Europese standaarden goedgekeurde kinderzit voor 3 of 4 kinderen tegelijk. Wat ik hiermee bedoel is; het is eigenlijk een soort hele grote kinderstoel maar dan voor meerdere kinderen tegelijk. Je plaatst het op de achterbank van je auto. Heb je een 5 zits auto, met dus 3 plekken op de achterbank, dan kun je met de Multimac straks 6 personen vervoeren! Op de website www.multimac.co.uk/home kun je zien hoe dat in zín werk gaat en hoe het er uit ziet. Wij hebben zoín super kinderzit(je) besteld!

De komende tijd zal ik zo af en toe eens een berichtje schrijven om te vertellen over onze ervaringen met de Multimac, natuurlijk met fotoos! Wij zijn heel erg benieuwd hoe alles in zín werk gaat en of het echt zo eenvoudig is te plaatsen als ze ons willen doen geloven. De bedenker en verkoper van de Multimac zal de zit bij ons komen brengen en zich er van overtuigen dat hij ook echt goed past in onze auto. <. Francisca

Reactie voor op de website?

23.37. Komt ie nu eindelijk?

Iedereen zit natuurlijk met smart te wachten op onze ervaringen met de Multimac. Helaas hebben we 'm nog steeds niet. Kevin Macliver heeft ons nu toe gezegd de zit komend week-end te komen brengen. Hij is bezig een schema te maken van de leveringen die hij in Europa moet doen. Hij gaat eerst naar Frankrijk dan naar Belgie en dan komt hij bij ons en vervolgens gaat hij door naar Duitsland en Zweden. Hij probeert nu zo veel mogelijk leveringen te plennen voor die ene trip, dit denk ik om de kosten te drukken en niet voor elke stoel over te hoeven komen. Ik zat al te denken, hij zal wel een hele truck meenemen dan als hij zo veel van die dingen gaat leveren ;-)

Maar goed wij hopen dat hij komend week-end onze Multimac komt brengen en installeren zodat ik eindelijk eens een stukje kan schrijven over het gebruik van de Multimac!

Fransisca

Reactie voor op de website?

23.38. Hij is binnen!

Hij is eindelijk binnen! Gisteren kwam Kevin de Multimac brengen en installeren. Het is een pracht van een kinderzit, mooie kwaliteit en hij zit steviger vast in de auto dat de oude kinderzitjes.

Het plaatsen was eigenlijk zo gepiept, René heeft van te voren de auto nog helemaal schoongemaakt wat eigenlijk het meeste tijd in beslag nam. Er zijn 2 moeren in de auto vervangen voor 2 ringen waar nu de veiligheidsgordels aan vast zitten en nu ook de Multimac. De volledige gebruiksaanwijzing staat ook op de website van de Multimac. Vandaag hebben we ons eerste ritje gemaakt naar de speeltuin.

Alle kinderen passen er in, alleen Noortje is net een beetje te groot voor de stoel, we krijgen straks een extra bevestiging voor de gordel zodat Noortje straks de normale gordel kan gebruiken. Dit biedt ook de mogelijkheid om een volwassene te vervoeren . De bevestiging is alleen nog niet officieel goed gekeurd maar zodra dat rond is krijgen we er een! En omdat we de eersten zijn in Nederland en de Multimac een beetje moeten showen hebben we 2 hoofdsteunen er bij gekregen! De kinderen zitten vast met een 5 puntsgordel wat heel veilig is. Het enige nadeel voor de grotere kinderen is dat ze echt vast zitten, de gordel geeft niet mee wat wat lastig is als ze wat laten vallen.

Maar het is echt een super stoel hoor! We zijn dik tevreden nu! Als er belangstellenden zijn kunnen ze altijd even langs komen om te kijken!

Groetjes, Francisca

Reactie voor op de website?

23.39. Voor Francisca

Hallo, wat een ideale stoel. Deze is voor vier kids, bestaan ze ook voor drie kids? En zou het passen in een Opel Corsa? En hoe duur zijn ze?

Wij hebben namelijk de auto van mijn ouders en geen geld om een eigen en wat grotere te kopen, maar dit lijkt me wel wat.

Ingrid

Reactie voor op de website?

23.40. Multimac

Ik heb wel interesse in de Multimac. Is er bekend of dit systeem in NL is goedgekeurd? Kan ik dit systeem ook via een NL-bedrijf kopen? Graag hoor ik meer.

Barbara

Reactie voor op de website?

23.41. Multimac

Reactie op 4 gordels achterin een auto?

Kwam ik net tegen, uit Engeland: www.multimac.co.uk/quick_checker_results/19/106

Bas

Reactie voor op de website?

23.42. MultiMac 3 en 4 kids op de achterbank, zo past het!

Hoi Jason,

Wij hebben (voor zover ik weet) als enigen in Nederland een Multimac gekocht een jaar geleden. Tot op heden zijn wij hierover zeer tevreden! Wij hebben 4 kinderen in de leeftijden 11, 7, 5 en 3 jaar oud.

In het verleden hebben wij altijd een auto moeten huren om op vakantie te kunnen gaan met ons gezin. Kleine uitjes waren niet mogelijk zonder 2 keer te moeten rijden of iemand thuis achter te laten. Via een link ergens kwamen we de Multimac tegen op internet en we waren meteen verkocht! Het was de oplossing voor ons probleem!

Wij hebben een vrij grote auto (een opel Omega) en vonden het eigenlijk jammer om die te moeten inruilen voor een 7 zitter zonder veel laadruimte. Via de website hebben we gekeken of de Multimac compatibel was met onze auto en hebben gelijk een bestelling geplaatst. Binnen 2 maanden werd hij aan huis geleverd en geplaatst door de bedenker en maker van de Multimac zelf! Super service! En zoals ik al schreef zijn we super tevreden!

Om terug te komen op jouw vraag of de kinderen niet erg dicht op elkaar zitten. Ja en nee. Nu onze oudste groter wordt zit ze inderdaad wat krap in de 5 punts gordel maar de andere 3 hebben voldoende ruimte. De grootte van de Multimac is ook een beetje afhankelijk van de grootte van je auto. Het is iets krapper dan ze naast elkaar op de achterbank zetten zonder stoeltjes of verhoger maar het gaat prima!

De foto's van ons gezin en de Multimac staan op de website van Groot Gezin. Via Kevin (Multimac) heb ik de toezegging gekregen dat ze een speciale gordelbevestiging voor volwassenen ontwikkelen zodat grote kinderen en kleine volwassenen ook gebruik kunnen maken van de Multimac en dat met de normale gordel. Ik weet niet of je gekeken hebt op de website maar tijdens de plaatsing blijft alles op z'n plek, dwz niets wordt weggehaald en de autogordels blijven gewoon zitten. De Multimac zit vast onder de zitting an de bevstiging van de autogordels dus aan het chassis van de auto.

Ik hoop dat dit je vraag beantwoord heeft.

Groetjes,
Francisca Laureijs

ps: als je een keer wilt komen kijken is dat geen probleem!

Reactie voor op de website?

23.43. Multimac

Hoi Marjolein!

Dank je voor je interesse in de Multimac! (ik klink al haast als een verkoper hihi) Ik zal je een email sturen met mijn telefoonnummer en emailadres. We kunnen dan een afspraak maken .

Groetjes, Francisca

Reactie voor op de website?

23.44. Multimac

De Multimac lijkt een ideale oplossing voor ons (ouders en 4 kinderen van 8, 8, 6 en 5) en we zouden dan ook heel graag in contact komen met iemand die er een heeft zodat we hem kunnen zien en eventueel eens proefzitten. Omdat onze auto een MPV met verwijderbare stoelen is, zou de Multimac op een andere manier bevestigd moeten worden. Is er iemand die daar ervaring mee heeft?

Groetjes, Mirjam

Reactie voor op de website?

23.45. isofix, superhandig

Ik heb een kleine 3 jaar stoeltjes met isofix, en als je auto dit heeft kan ik het alleen maar aanraden!
Je stoeltje is wel wat duurder, maar de snelheid waarmee je de stoel er in klikt en weer uithaalt is super handig als je regelmatig zonder stoeltje(s) rijdt. Daarbij zit het stoeltje ook steviger vast, en zorgt de poot naar de grond dat hij niet voorover kan kantelen.

Verkeerd monteren is bijna een prestatie met isofix, terwijl met een gordel 1 op de 3 stoeltjes niet juist wordt vastgezet... (lijkt me veel, maar dat las ik laatst ergens)
Ivo

Reactie voor op de website?

23.46. Kinderzitje

Reactie op Het allerveiligste stoeltje??

ik had gewoon de maxi cosi voor ons dochter. Maar nu dat zij 3 is wou ik ook het beste, en voor mij was dat de concord lift evo pt. Je kan kijken op youtube hoe je het beste kan in het autozetten (soms snap ik geen bal van het boek) en is geschikt vanaf 3 jaar/15 kilo. Ik weet dat ik je nu niet helpt maar misschien voor het volgende zitje. Ik heb deze gekocht van www.babywalz.nl het was 145 euro maar ik krijg emails van hun met 15 procent korting. Ik had ook een recensie gelezen van een vrouw die was in een ongeluk met dezelfde stoel. Haar auto was in 2 gesneden door het impact. En het kindje had alleen snij wonden van het glas.

Success!

Samijo

Reactie voor op de website?

23.47. Multimac Minimac

Ook hier een Multimac 1000. Ik ben er super tevreden over. Het levert een heleboel ruimte op in mijn Peugeot 207SW en het is veel eenvoudiger om onze kinderen in de stoel te zetten dan bij gewone kinderstoelen. Is er toevallig iemand die ook een Minimac (maxicosi voor de multimac) te koop heeft? Ik zoek er nog eentje voor onze derde!

Marielle

Reactie voor op de website?

23.48. 4 kids & Multimac in A6 !

Hallooo!

Via deze site kwam ik een 1/2 jaar geleden Kevin & de Multimac tegen. Op dat moment werd 'onze' 4e verwacht en ik had eerst een Nederlandse Uniklapbank op het oog (2-zits tegen rij-richting in de kofferbak), maar vrouwlief zag daar toch meer na- dan voordelen in...

De Audi A6 hadden we pas een half jaar & om die dan gelijk in te ruilen is ook weer zo wat... En toen... DE MultiMac! Duurde qua levertijd wat langer dan verwacht, maar uiteindelijk werd het complete pakket, inclusief Minimac voor de jongste, thuis afgeleverd. Net op tijd voor de wintervakantie! Uurtje vrieskou in de auto gezeten met wat gereedschap & de deuren dicht, maar sindsdien kunnen we dus niet meer zonder. Wel nog even een dakkkoffer geregeld voor kinderwagen/bed & meer losse zooi & met alle reistassen erbij hadden we nog bijna volledig zicht door de achterruit! :)

Heb 'm er nog niet weer uitgehaald, maar dat is nu een kwestie van 5 minuten. Ook wat foto's gemaakt van de installatie: hier.

AANRADER dus! (ook om een 2-zits achterbank om te toveren in een 3-zits!)

+ Groeten, Martin

ps en nu gewoon sparen voor zo'n nieuwe Retro VW bus... :)

Martin Wildeboer

Reactie voor op de website?

23.49. Multimac 4 kinderen

Reactie op Komt ie nu eindelijk?

Hoi,

wij hebben 4 kinderen en een golf 3 deurs... Past die multimac voor 4 kids daar ook in? Volgens de website van multimac zelf wél maar ik twijfel...

En, aangezien ik hier meerdere mensen lees die zo'n multimac aangeschaft hebben... is er inmiddels een gezin die er één tweedehands heeft?

Vriendelijke groet, Tineke Brink

Reactie voor op de website?

23.50. Multimac

Tineke,

Wij hebben ook 4 kinderen in onze Multimac. Mijn ervaring is dat als je een mailtje stuurt naar Multimac, dat je dan altijd heel snel antwoord krijgt. Ik heb zelf geen ervaring met het plaatsen in een 3deurs auto, maar ik weet zeker dat ze dat bij Multimac wel hebben.

Toen ik de onze kocht kreeg ik hem overigens ook gewoon op proef, ik mocht hem terugsturen als hij om wat voor reden dan ook niet beviel.

Groetjes, Mirjam

Reactie voor op de website?

23.51. Informatie Multimac

Goedemorgen,

Wij zijn een gezin met 2 kinderen, de derde is op komst en zoeken een oplossing om onze drie kinderen straks veilig te kunnen vervoeren. Onze oudste is 3 jaar, bijna 3,5 als de baby geboren wordt en de middelste is nu 1,5 jaar.

Is de multimac een oplossing voor ons? Aangezien we ook een maxi cosi moeten vervoeren....

Annemiek

Reactie voor op de website?

23.52. Volvo kinderzitjes

Reactie op Ervaring Volvo-autostoeltje

De meest ruimtevriendelijke oplossing voor het gebruik van een Volvo-kinderzitje is dat op de voorstoel te gebruiken. Maar dan moet wel de airbag aan de passagierskant worden uitgeschakeld. Veel Volvo 850's hebben daar al geen airbag (moest als extra worden besteld) - vanwege de mogelijkheid om daar een kinderzitje te plaatsen.

Onze 740 GLE en later de 850 hadden geen airbag aan de passagierszijde en dus zetten we kinderzitjes die tegen de rijrichting in geplaatst moeten worden altijd rechtsvoor. Ook in de originele Volvo 850 brochures wordt het kinderzitjes op de rechter voorstoel gebruikt.

In latere brochures (V70, EditionII) is hetzelfde zitje te zien op de achterbank, maar niet 'achterstevoren'.

J. van Benthem

Reactie voor op de website?

23.53. Multi-mac, gordelpunt voor grote kinderen al binnen?

Reactie op Hij is binnen!

Hoi Fransisca,

Je schrijft hier eerder dat je nog wacht op gordelbevestiging voor grotere kinderen. Heb je die al binnen en bevalt dat? Wij hebben 5 kinderen (waaronder 3 tieners). Voorin kunnen 3 personen. Dit is wellicht de oplossing voor de wel brede achterbank in de bus, maar met maar 3 gordels.

Ilse

Reactie voor op de website?

23.54. Levertijd Multicac

Reactie op Hij is binnen!

Hallo allemaal,

Wij hebben ruim 2 maanden geleden ook een Multimac 100 besteld en 50% van het aankoopbedrag betaald. Echter wij hebben nog steeds niets geleverd gekregen, ondanks een gestelde levertijd van ten hoogste 4 weken en ondertussen enkele beloftes dat ze zo spoedig mogelijk zullen leveren. Onze vraag is: hebben jullie ook deze ervaring met Multimac?

Groeten, H. Visscher

Reactie voor op de website?

23.55. Multimac/Minimac gezocht

Reactie op 4 kids & Multimac in A6 !

Dag allen, ik lees veel lovende berichten over de multimac in Nederland. Wij hebben ook 4 kindjes en zijn erg gelnteresseerd in de multimac en wonen in Belgie. Omdat onze kleinste nog maar 2,5 weken is, zou een minimac ook moeten besteld worden. Dit is me echter wat te duur... Daarom volgende vragen: - heeft iemand deze minimac en wil hij deze verkopen??? - kan een volwassene op deze multimac zitten? Zo kan ik nog eventjes achteraan zitten en de maxi cosi vooraan. - heeft iemand van deze hoofdsteuntjes die hij wil verkopen? Dit is ons ook wat te duur nieuw.

Ik dank jullie zeer voor jullie reactie! Groetjes, Katrien

Reactie voor op de website?

23.56. Multimac

Sinds ik vorige week per toeval over de multimac las ben ik verkocht. Wij verwachten over drie maanden ons vierde kindje en de multimac zou voor ons ook echt DE oplossing zijn. Ik vind het alleen zo spannend deze in Engeland te bestellen. Ook omdat ik meerdere mensen hoor over enorme wachttijden terwijl de helft van het bedrag al betaald is...

Heeft iemand ook een tweedehands in de aanbieding? Of iemand die het laatste zetje kan geven toch deze stap te zetten en hem in Engeland te bestellen?

bvd, Marieke

Reactie voor op de website?

23.57. Multimac 4 kinderen

Hallo ik lees hier heel veel lovende dingen over de multimac en ben verkocht. Wij verwachten ons vierde kindje en hebben net een nieuwe auto van de zaak, en dus niet snel de mogelijkheid voor een andere auto. Nu vraag ik me af of de levertijd in de UK ook zo lang is? Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben voornemens de Multimac te bestellen en hem zelf in Birmingham op te halen. weet iemand of dit ook zo lang duurt?

Groet Diederick

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Het allerveiligste stoeltje??

 1. Ervaring Volvo-autostoeltje
 2. Het allerveiligste stoeltje!
 3. Wie heeft ervaring met het systeem ISOFIX?
 4. ANWB test kinderzitjes
 5. 4 gordels achterin een auto?
 6. Storchenmuhle is de beste
 7. Volvo
 8. Romer Kingstoel makkelijk te ontgrendelen.
 9. Autostoeltje makkelijk te ontgrendelen
 10. Römer klacht
 11. Romer King makkelijk te ontgrendelen
 12. 2 punts gordel
 13. Autostoeltje
 14. Inderdaad
 15. Kinderslot op autoportier
 16. Wat is het veiligste autostoeltje voor kind tot 9 maanden
 17. RDW over extra stroel en/of bank
 18. Goed getest kinderzitje
 19. Veiligste autostoeltje
 20. Vraag tweepuntsgordel
 21. Moeilijk te openen gordel
 22. Gordel openen
 23. Kinderzitjes
 24. Tweepuntsgordel
 25. Gordelverlenger
 26. Onderzoek autostoeltjes 2007
 27. Reactie autostoeltje
 28. Gordelverlengers niet toegestaan met kinderzitjes
 29. volvo kinderzitjes
 30. Storchemule
 31. romer king is beste en veiligste
 32. 2-puntsgordel
 33. 2-puntsgordel - deel 2: de speciaalzaak
 34. Kinderzitje voor 2puntsgordel
 35. Oplossing vervoer meerdere kleine kinderen in gewone auto
 36. Onze ervaringen met de Multimac.
 37. Komt ie nu eindelijk?
 38. Hij is binnen!
 39. Voor Francisca
 40. Multimac
 41. Multimac
 42. MultiMac 3 en 4 kids op de achterbank, zo past het!
 43. Multimac
 44. Multimac
 45. isofix, superhandig
 46. Kinderzitje
 47. Multimac Minimac
 48. 4 kids & Multimac in A6 !
 49. Multimac 4 kinderen
 50. Multimac
 51. Informatie Multimac
 52. Volvo kinderzitjes
 53. Multi-mac, gordelpunt voor grote kinderen al binnen?
 54. Levertijd Multicac
 55. Multimac/Minimac gezocht
 56. Multimac
 57. Multimac 4 kinderen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.