Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

5. Handicap en vervoer

Wil je meer weten over aangepaste vormen van vervoer, kijk dan op de site Handicap Info en Advies.

Reactie voor op de website?

5.1. Rolstoelvervoer

In alle gevallen waarbij sprake is van het vervoer van een persoon in een rolstoel wordt de gehandicapte geplaatst in een ruimte achter de bestuurder. Wij zouden graag vernemen of er ervaring is met het plaatsen van de rolstoel naast de bestuurder. En zo ja, met welk merk voertuig dit is gerealiseerd.

Reactie voor op de website?

5.2. Rolstoelvervoer

Wij hebben een citroën Jumper gekocht, deze wordt aangepast, zodat ik met de rolstoel rechtsvoorin kan worden vastgezet.

De aanpassing wordt uitgevoerd door Bierman.

Die heb ik ontmoet op de medica en van het één kwam het ander. Neem van mij aan Bierman is met E 7.500 de goedkoopste! De jumper is uitstekend geschikt met zijn breedte van 2,00m. Hierdoor kun je de twee zetels aan de linker kant, naast elkaar plaatsen, voor de kids. En aan de rechter kant erlangs rijden om voorin te komen.

De originele bijrijderstoel (=gratis optie IPV de standaard tweezitter) wordt aangepast zodat deze desgewenst kan worden geplaatst achter de rolstoel voor een eventuele 5e persoon.

Zo heb je ruimte en kun je (nog) profiteren van een grijs kenteken.

Via Citroën Nederland lukt het om bijvoorbeeld een Combi comfort/Club aan te schaffen, die op voorhand op grijs kenteken wordt gezet. Zodat je de BPM niet hoeft voor te schieten. Hier moet je wel je dealer op attenderen! Zo heb je een luxe uitgevoerde dubbele cabine. Wel moet er bij de douane toestemming gevraagd worden voor het verwijderen van het verplichte tussenschot. Omdat de rolstoelgebruiker meestal via de laadruimte de bus inrijdt.

Met grote gezinnen heb je helaas niet genoeg aan een dubbele cabine. Dan is de Peugiot Boxer misschien een optie, die is iets goedkoper.

Misschien overbodig maar laat je nooit strikken door één dealer, ga altijd op zoek naar meerdere omdat de inruil dan aanmerkelijk kan schelen! Het voorwerk kun je doen door vergelijkingen te maken op de diverse autosites.

Hoe de bus rijdt, kan ik nog niet zeggen, hij wordt eind juni geleverd.

Met vriendelijke groeten, Hans

Reactie voor op de website?

5.3. Extra stoel in Opel astra station

Wij verwachten binnenkort on 4e kindje. Gezien de wetswijziging per 1/9 2005 ben ik op zoek naar de mogelijkheid om een extra stoel in mijn opel astra station met gordel te plaatsen. Kan iemand mij zeggen of dit mogelijk is en zo ja wellicht een adres waar dit kan gebeuren of een ander alternatief?

Bedankt, Paul

Reactie voor op de website?

5.4. Antwoord vraag extra stoel

Helaas dit is niet mogelijk. Je zult een auto moeten zoeken die vanaf fabriek geschikt is voor 7 personen.

Met vriendelijke groet Hilko Odink.

Reactie voor op de website?

5.5. Rolstoel vervoer

Ik ben van plan een Citroen Jumper aan te schaffen voor rolstoelvervoer. Ik heb het stuk van Hans gelezen en ik ben zeer benieuwd naar de rij eigenschappen van deze bus dit ivm de vering omdat ik een slechte rug heb. Kan iemand mij zeggen wat het brandstof verbruik is van de Jumper? Ook ben ik benieuwd of iemand mij advies kan geven welke bus de beste vering heeft.

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Sopur

Reactie voor op de website?

5.6. Grijs kenteken, invalide: advies gevraagd

Geachte Hr./Mevr.

Wij hebben een renault kango expres op grijs kenteken. Mijn man heeft vescheidene herseninfarcten gehad en is rechts verlamd. Wij zitten aan het min. loon en als we de volle belasting moeten gaan betalen, kunnen we achter de geraniums gaan zitten want de auto is de enige manier om samen weg te kunnen. De scootmobiel staat achter in de auto. Zelf heb ik atritus en beiden hebben we een invalide kaart in verband met parkeren. Weet U ook wat ik moet doen om te kunnen blijven rijden. We zitten al 14 jaar in deze situatie en maken er het beste van. Nu worden we wel zo langzamerhand bang.

Vr. gr. Diny

Reactie voor op de website?

5.7. Lager bestelautotarief

Neem eens contact op met de dienst motorrijtuigenbelasting en vraag om het formulier met voorwaarden vanaf 1 januari 2005. Telefoon 0800-0749. Als je een aanvraag indient mag je tegen het goedkope tarief blijven rijden.

Succes

Reactie voor op de website?

5.8. Vervoer gehandicapt kind op strand: tips gevraagd

Wij ouders, van een meervoudig gehandicapt kind (9 jaar) dat volledig rolstoel afhankelijk is, zijn op zoek naar een gehandicaptenbuggy. Een grote buggy dus waar onze zoon in past. De reden waarom wij een buggy willen is dat wij hopen dat wij hem het strand op kunnen trekken in deze buggy. In zijn rolstoel kan hij niet het strand op en helaas is de "kleine man" zo zwaar dat wij hem niet meer kunnen dragen. Elk ander vervoersmiddel waarmee we hem het strand op kunnen krijgen is ook goed.

Graag spoedige reactie. Richard

Reactie voor op de website?

5.9. Vervoer gehandicapt kind op strand: reacties ervaringsdeskundigen

Reacties van ervaringsdeskundigen:

Reactie voor op de website?

5.10. Recht op financiële vergoeding

Hallo Diny, via uw gemeente afdeling w.v.g. hebben jullie recht op onkosten vergoeding voor het gebruik van eigen auto, informeren dus,

sukses en groetjes tinie

Reactie voor op de website?

5.11. Rolstoel voor op het strand

Er bestaat een mogelijkheid om speciale strandrolstoelen te huren, dit kan bijvoorbeeld in Noordwijk. Deze zijn geschikt om een wandeling te maken over het strand, maar je kunt er ook mee het water inrijden. Er bestaan ook aanpassingen om je eigen rolstoel aan te passen voor gebruik op het strand. Kijk eens op google met het trefwoord strandrolstoel.

groeten van Alies

Reactie voor op de website?

5.12. Bankje in station

Zie de volgende link.

Reactie voor op de website?

5.13. Oplossing voor vervoer gevraagd

Hallo,

wij hebben een vraagje. Onze oudste dochter heeft een lichamelijke handicap. Daardoor kan ze moeilijk lopen en zoeken we een oplossing om haar te vervoeren tijdens het lopen. Ze is 3 jaar. Onze jongste dochter is 9 maanden en we hebben haar in de torck bayamo wandelwagen in het zitje. Eerst hadden we op de wandelwagenbak een opzetstoeltje maar dat kan nu niet meer nu onze jongste graag wil zitten, Weten jullie een oplossing dat ik mijn oudste dochter ook op de kinderwagen kan vervoeren?

groetjes Leonie

Reactie voor op de website?

5.14. Oplossing voor vervoer gevraagd

Bij sommige strandpalvilioens kun je speciale rolstoelen lenen/huren. Dit zijn grote rolstoelen van plastic met hele grote banden zodat je er mee in het zand kan rijden en zelfs in stuk mee het water in kunt! Ik weet niet welke strandtenten dit allemaal hebben, maar mocht je in het zuiden komen: strandtent het Zwaantje in Katwijk heeft ze in ieder geval wel! Hoop dat je er wat aan hebt!

Sanuk

Reactie voor op de website?

5.15. Oplossing vervoer gevraagd

Leoni, misschien is het handig voor jullie om een dubbele kinderwagen aan te schaffen.

Bij de babyspeciaalzaak kunnen ze jullie vast wel adviseren (en dan een tweedehandsje kopen).

Mikayla

Reactie voor op de website?

5.16. Speciaal vervoer voor gehandicapten op het strand

Beste Leoni,

Ik heb zelf een gehandicapte dochter en voor haar heb ik bij het WVG een speciale Maxi-cosy aangevraagd. Het ziet eruit als de moderne driewielers die gebruikt worden voor de baby's Deze kan je ook aan je fiets bevestigen en met een paar extra onderdelen, grotere wielen, kan je het ook voor wandelingen gebruiken o.a. strand enz; als je wilt gaan skaten noem maar op; Je kan het gebruiken ook op oudere leeftijd.

Ik denk dat het precies is wat je nodig hebt, heel erg ideaal. Ik weet precies waar je mee zit. De aanvraag doe je bij de gemeente waar je woont bij de afdeling WVG (wet voorziening gehandicapten). Meteen doen!

Succes, Shirke

Reactie voor op de website?

5.17. Speciaal vervoer op het strand

Dag,

Wij hebben voor onze dochter een Kangoo buggy aangeschaft. Deze kan zowel achter de fiets gekoppeld worden als gebruikt worden als wandel"wagen". Door de grote wielen is deze zeer geschikt voor bos/strand/zandpaden, ed. Aan te vragen via WVG. Het is een product van Barry Emons: www.barryemons.nl en zoek naar kangoo.

Succes. Marlies

Reactie voor op de website?

5.18. Ervaring met vervoer van gehandicapte kinderen

Goedemorgen

Graag wil ik met ouders in contact treden die ervaring hebben met vervoer van twee kinderen in dezelfde leeftijd en beide met een handicap, en dan hoofdzakelijk met rolstoel. Mijn zoontje heeft een rolstoel maar mijn dochtertje kan ook geen verre afstanden lopen. Dus lossen we dat meestal op door haar te laten fietsen of steppen. Maar deze oplossing is in vele gevallen niet ideaal. Wie kan mij helpen?

Linda

Reactie voor op de website?

5.19. Rolstoelvervoer naast bestuurder

Ga naar www.luckysale.nl in Kaatsheuvel, daar heb ik mijn gebruikte Chrysler Voyager gekocht, perfekte service en niet duur, nog een man met een hart, warm aanbevolen.

Vriendelijke groet,
Gerard Witte
Dordrecht

Reactie voor op de website?

5.20. Rolstoel strand adressen

Webadres voor de jutter, de huur rolstoel voor op het strand met adressen waar je ze kunt verkrijgen: www.offtheroadwheels.nl.

Bianca

Reactie voor op de website?

5.21. Oprij goten

Ik ben voor mijn gehandicapte dochter, die ca 2x per jaar op vakantie kan via de huntingthon-vereniging ,op zoek naar 2 aluminium oprijgoten voor een rolstoel merk flexel-10 gew ca 110kg. Inklapbaar of telescopisch, oprij hoogte is 50cm ca 2 tot 2,5m lang. Ik wil ze eventueel zelf maken,wie weet geschikt aluminium profiel te koop en waar?

Reactie voor op de website?

5.22. Oprijgoten bij de Makro of zelf maken

Oprijgoten zijn bij de Makro regelmatig in de aanbieding daar heb ik ze ook van. Ze voldoen prima en kosten iets van 60euro voor de 250kilo uitvoering. Deze zijn ook voorzien van antislip. Bij de meeste bouwmarkten hebben ze ook alu profielen. Je hebt dan ongeveer nodig U 100*50*5 2 meter is beter dan 2,5 dit buigt minder door. Je zou ze ook kunnen maken van 4kant koker wat je overlangs door(laat)zagen. Dit kan gewoon met een houtcirkelzaag met wat schapenvet op. Succes!

Reactie voor op de website?

5.23. Welzorg

www.welzorg-auto.nl/index.cfm

Reactie voor op de website?

5.24. Vervoer handicap

Wij hebben een loopfietje voor niet te verre afstanden via het revalidatiecentum gekregen, kun je zo een touw aan doen als ze moe zijn ze moeten wel zelfstandig kunnen sturen. Eén wiel vooraan en 2 achter. Super handig. Mijn dochtertje gebruikt hem nu op school voor als ze naar het gymlokaal moet.

Franken

Reactie voor op de website?

5.25. Busje huren naar Texel

Geachte heer, mevrouw

Wij hebben van school de opdracht gekregen om uit te zoeken hoe duur een busje huren is naar Texel met verstandelijk gehandicapten,en er zit ook iemand bij in een rolstoel dus een lift is gewenst.Het is ergens in mei en we willen gebracht worden en daarna weer met de bus opgehaald worden.

Wij vroegen ons af wat de prijs hiervan is. En we gaan met negen personen.

Wij wachten gespannen op uw reactie.

Sarah

Reactie voor op de website?

5.26. Grijs kenteken, invalide

Beste mevrouw,

Mijn vader had een scootmobiel en die werd vervoerd in een gewone auto, namelijk een suzuki wagon R. (opel agila is hetzelfde model) Daarvoor heeft mijn moeder speciale oprij platen laten maken en zo kan de scootmobiel mee in de auto. Misschien is het iets voor U.

Mvg, Marieke

Reactie voor op de website?

5.27. Strandrolstoel

Er zijn verschillende stranden waar een speciale strandrolstoel gratis ter beschikking staat. Bijv. Noordwijk.

Pim

Reactie voor op de website?

5.28. Strandrups vervoert mensen met beperking op strand

Reactie op Vervoer gehandicapt kind op strand: tips gevraagd

Strandrups de 'Vrijbuiter' op strand Langevelderslag bij Noordwijk, gaat met gehandicapten het strand op. Het doel van de strandrups; Mensen met een beperking en ouderen (zoveel mogelijk) onbeperkt laten genieten van vrijheid en natuur.

Vanaf april 2010 kunt u bij ons met uw rolstoel een dag op het strand verblijven. kijk op www.strandrups.nl of www.outdoor4disabled.nl.

Jans

Reactie voor op de website?

5.29. driewielfietsen verhuur

Hallo, wie weet een adres waar je een driewiel fiets met trap ondersteuning kan huren, voordat je er een gaat of kan aanschaffen.

mvg hr Tuitel

Reactie voor op de website?

5.30. Driewielfiets

Hangt af van de vraag. Als je bv een gehandicapt kind hebt, kun je er een krijgen (lenen?) van je gemeente. Die hebben daar namelijk een potje voor. Dat zal ook voor volwassenen opgaan. Gemeentes doen vaak wel moeilijk. Dus wees voorbereid. Groetjes, Sylvia

Reactie voor op de website?

5.31. Invalide vervoer pariculier

Reactie op Grijs kenteken, invalide: advies gevraagd

Zoals ik begrepen heb is er al een voertuig met grijs kenteken. Vraag advies bij de belastingen en deze geven goede informatie wat te doen bij het om zetten van de wegenbelasting, je betaalt maar een een klein gedeelte hier van, en niet bij de gemeente zijn.

Wat wel bij de gemeente kan worden geregeld is een/of invalide parkeerplaats voor de deur als mogelijk met aangepast kenteken v/h voertuig. Ook de website biedt goede info.

Groet Bert en succes er mee

Reactie voor op de website?

5.32. Bolderwagen

Reactie op Vervoer gehandicapt kind op strand: tips gevraagd

Koop een coogarooc bolderkar! Echt super!

Reactie voor op de website?

5.33. Rolstoelbus huren

Reactie op Busje huren naar Texel

bij www.mbautoverhuur.nl hebben ze sinds kort een rolstoelbus. Kost EUR 99 incl. BTW per dag, geheel kilometervrij en hij is voorzien van een rolstoellift en airco.

rolf van essen

Reactie voor op de website?

5.34. Vervoersprobleem: advies gevraagd

Wij zijn een gezin met 10 kinderen waarvan een in de rolstoel. We hebben een groot vervoersprobleem. Het lukt ons niet om een geschikte auto te krijgen/kopen. Mijn vraag is: zijn er mensen die ervaring hebben met het aanschaf van een invaliden-auto die ook geschikt is voor grote gezinnen? We zouden graag in contact willen komen om wat vragen te stellen.

Ik hoor het graag,

Bij voorbaat dank!
chris szebeni

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Handicap en vervoer

 1. Rolstoelvervoer
 2. Rolstoelvervoer
 3. Extra stoel in Opel astra station
 4. Antwoord vraag extra stoel
 5. Rolstoel vervoer
 6. Grijs kenteken, invalide: advies gevraagd
 7. Lager bestelautotarief
 8. Vervoer gehandicapt kind op strand: tips gevraagd
 9. Vervoer gehandicapt kind op strand: reacties ervaringsdeskundigen
 10. Recht op financiële vergoeding
 11. Rolstoel voor op het strand
 12. Bankje in station
 13. Oplossing voor vervoer gevraagd
 14. Oplossing voor vervoer gevraagd
 15. Oplossing vervoer gevraagd
 16. Speciaal vervoer voor gehandicapten op het strand
 17. Speciaal vervoer op het strand
 18. Ervaring met vervoer van gehandicapte kinderen
 19. Rolstoelvervoer naast bestuurder
 20. Rolstoel strand adressen
 21. Oprij goten
 22. Oprijgoten bij de Makro of zelf maken
 23. Welzorg
 24. Vervoer handicap
 25. Busje huren naar Texel
 26. Grijs kenteken, invalide
 27. Strandrolstoel
 28. Strandrups vervoert mensen met beperking op strand
 29. driewielfietsen verhuur
 30. Driewielfiets
 31. Invalide vervoer pariculier
 32. Bolderwagen
 33. Rolstoelbus huren
 34. Vervoersprobleem: advies gevraagd

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.