Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

19. De 7zitter

De website www.7zitter.nl gaat over auto's met meer dan vijf zitplaatsen, in het algemeen aangeduid als 7zitter. De website bestaat uit een weblog (nieuws, artikelen en reacties hierop), modellenbase (beschikbare modellen, modellen vergelijker), gebruikerservaringen (per model) en leden. Het weblog is benaderbaar via een RSS-feed en tevens te volgen via twitter (twitter.com/7zitter). Daarnaast hebben is er een modellenvergelijker ontwikkeld waar je verschillende auto's met elkaar kan vergelijken.

Zoek je besparingstips, kijk dan eens naar Zuinig Autorijden op de site Zuinigheid met Stijl. Let ook over de energiepremie voor zuinige personenauto’s.

Ilse Auto geeft informatie over het aanschaffen van een tweedehandse of nieuwe auto, autoverzekeringen en financiering.

Van alles over auto's, je kunt er zoeken naar occasions, kijk op de Autotelegraaf.

Van alles over de auto bij Autototaal. Je kunt zoeken welke auto het beste bij je past. Maar daarbij kun je niet opgeven dat je een auto met veel zitplaatsen wilt.

Je bent een knutselaar, maar hoe kom je nu aan dat ene onderdeel? Nieuw of tweedehands, hoe vind je het? Kom kijken bij de Auto Onderdelen site. Je kunt er zoeken, maar ook online bestellen! Je hebt het onderdeel dan binnen 24 uur in huis, belooft de site!

Het Wegen.Net biedt automobilisten de kans via het kenteken met elkaar te communiceren. Ieder kenteken heeft daar een eigen e-mail adres, bijvoorbeeld, is je kenteken AA-BB-99, dan heb je e-mail adres AA-BB-CC@wegen.net. Maar je kunt op deze site ook discussieren over het verkeer.

Het Nieuwe Rijden, een site waar het gaat om veilig, comfortabel en energiebewust autorijden.

Om fraude met kentekenplaten terug te dringen, voert de RDW een nieuw systeem in voor de afgifte en inname van kentekenplaten: de Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten (GAIK). Elke GAIK-kentekenplaat wordt voorzien van unieke codes en echtheidskenmerken, waardoor controle achteraf mogelijk is. Zowel de afgifte van de kentekenplaten als de inname zijn veel strikter geregeld dan voorheen. Alle informatie over de nieuwe kentekenplaat (GAIK) is te vinden bij het RDW.

Lekker lezen over auto's op het world wide web? Kijk maar eens in het electronische tijdschrift Autozine.

Een zeer uitgebreide site over auto's vind je bij www.inform.nl.

Een nieuwe vormgeving van gedeeld autogebruik is Autodaten, opgezet door de Stichting voor Gedeeld Autogebruik. Zij bieden allerlei informatie, met onder andere een voorbeeldcontract.

Let op:

Voor bezitters van een auto met grijs kenteken verandert er iets; minimaal 2/3 van de auto moet dan laadruimte zijn anders vervalt het grijskenteken. Dit geldt alleen voor particulieren.

Desiree

Wanneer je een gewoon rijbewijs hebt (het klein rijbewijs), dan mag je een motorvoertuig besturen dat niet is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen (de bestuurder niet inbegrepen). Je mag (volgens het rijbewijs) dus een auto/busje/camper besturen die is ingericht voor ten hoogste 9 personen.

Het rijbewijs spreekt echter over de inrichting, maar niet over het aantal personen. In nieuwe busjes moet iedereen in een gordel zitten, maar in oudere types hoeft dat niet, en kun (en mag) je op een bank 4 kinderen laten zitten, mits ze redelijkerwijs kunnen zitten.

Bij de ANWB vind je allerlei informatie.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.