Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

38. Gratis advies over bussen met dubbele cabines

Met veel genoegen lees ik jullie reakties over bussen met dubbele cabines. Daarom bied ik mij aan om vragen aan te stellen en om advies in te winnen over alles wat met bussen te maken heeft. Ik ben bedrijfswagen verkoper van alle merken gebruikte dubbele cabines, en officeel dealer van 14 merken. Ik rij zelf met de bus van het jaar. De nieuwe verlengde renault trafic te koop vanaf 16000 euro ex btw. met luxe d/c met driepunts gordels voor drie personen achterin. Ik heb een dochter van 2 en een dochter van 13 weken.

Met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

38.1. Aankoop van hyundai h200

Beste Hilko,

Wij willen graag een hyundai h200 aanschaffen of een mitsubitsi l400. Waar moeten wij opletten en wat zijn de voor en nadelen? Ik hoor het graag van je.

Met vriendelijke groet, Reinier

Reactie voor op de website?

38.2. Advies aankoop van hyundai h200

Beste Reinier,

De keus tussen deze twee is afhankelijk van het bouwjaar. Een h-200 kun je het beste kopen als hij jonger is dan bouwjaar 2000 deze hebben motorisch minder problemen. De l-400 is de beste van het stel maar wordt niet meer gemaakt sinds 2002 dus deze kun je nu niet meer nieuw kopen. De restwaarde is nog wel redelijk van een l-400 omdat deze betrouwbaarder is. Hij heeft ook twee schuifdeuren maar weer geen gordels. Deze zijn niet leverbaar geweest voor deze bus en voor de h-200 wel.

Het advies is: koop niet op de hoek maar bij een erkende dealer die 6 maand garantie geeft. Dit geeft de meeste zekerheid bij tweedehands. Verder is het gewoon geluk hebben dat de bus verder zonder problemen door rijdt. Dit geldt voor alle tweedehands bussen.

Veel succes.

Reactie voor op de website?

38.3. Advies aankoop

Hallo Hilko,

Wij zijn op zoek naar een 2e-hands busje met dubbel cabine. We hebben ervaring met een Ford Transit en een H200 (via het werk). De eerste bevalt goed, zeker gezien de ruimte achterin. De tweede vond ik verschrikkelijk omdat ik na een uur op de achterbank een "gebroken" rug had. Nu onze kinderen wat ouder worden zoek ik dus eigenlijk een busje met achterin goede stoelen, maar ..... ik vind een Ford Transit zo kolosaal. Heb je tips voor andere merken/modellen.

Groetjes, Jolanda

Reactie voor op de website?

38.4. Antwoord aan Jolanda

Beste Jolanda,

Dat is de vw transporter, toyota hy-ace, renault trafic, opel vivaro, en de nissan primastar allen met lange wielbasis.

Groet

Reactie voor op de website?

38.5. Vier gordels achterin?

Beste Hilko,

Wij hebben 5 kinderen (waarvan een drieling van bijna 3 jaar). Wij vragen ons af of het mogelijk en wettelijk toegestaan is om vier kinderen met gordels achterin een Ford Transit busje te vervoeren. Wij denken namelijk over aanschaf van zo'n bus.

Vriendelijke groet, Miranda

Reactie voor op de website?

38.6. Antwoord vier gordels achterin

Nee dit mag niet meer. Het vervoer van kinderen kan alleen nog op originele plaatsen. Kinderen mogen een zitplaats niet meer delen. Bij ford kun je wel met 4 achterin maar niet in de gordels.

Groet

Reactie voor op de website?

38.7. Verplicht gordels achterin?

Hallo Hilko.

we zijn een gezin met 5 kinderen en hebben een Vito met dubbele cabine zonder gordels achterin. Is het verplicht om gordels achterin te hebben?

met vriendelijke groet Maureen

Reactie voor op de website?

38.8. Over verplicht gordels achterin

Nee, dat is niet verplicht maar natuurlijk wel het veiligst.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.9. Kinderzitje achterin VW transporter

Hallo Hilko (of andere deskundigen),

Ik heb een VW transporter met dubbele cabine. Er zitten geen gordels op de achterbank. Weet iemand een oplossing dat ik wel een kinderzitje op de achterbank kan plaatsen die niet te duur is (ik hoorde dat het laten aanbrengen van gordels een nieuwe keuring tot gevolg heeft en in de drie nullen euro's gaat lopen)

Vriendelijke groet, Sjoerd

Reactie voor op de website?

38.10. Alleen heupgordels

Beste Sjoerd,

Het is alleen mogelijk dat er heupgordels in gemaakt worden. Deze zul je er zelf in moeten maken. Of via iemand die ook handig is. Het is verstandig een kompleet frame te lassen en die achter de wand te plaatsen. Je moet deze dan verankeren met de vloer en de zij wand. Hieraan kun je dan de gordels bevestigen. Dit is volledig op eigen risico en het is niet officieel goedgekeurd te krijgen. Drie punts gordels is ook niet goedgekeurd te krijgen als je geen recent type en bouwjaar hebt waar de driepunts gordels zijn voorbereid. Alleen deze zijn aantepassen en kosten inderdaad ettelijke honderden euro's. Het goedkoopste is dus zelf doen en de gordels los kopen of naar de sloop om daar te kijken.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.11. Gezocht: achterbank met veiligheidsgordels

Ik heb een KIA pregio uit '98. Ik zoek een achterbank met veiligheidsgordels vanwege twee kinderen(schot heb ik al). Hoe kom ik zo snel mogelijk aan een achterbank. Ook importeur wist me nog niet te helpen. Bij voorbaat dank. Bart

Reactie voor op de website?

38.12. Advies: achterbank met veiligheidsgordels

Inderdaad dit is een veel voorkomend probleem. Men wil het heel goedkoop oplossen met allerlei noodgrepen maar dat mag niet. Het is dus niet aan te raden. Bovendien zijn er geen gordels leverbaar voor een pregio. Ik bedoel dan de driepuntsgordels. Ga naar een erkend inbouwbedrijf zoals snoeks en laat een officiele dubbelcabine monteren. Kost meer maar is wel veiliger.

Veel succes

Reactie voor op de website?

38.13. Hoofdsteunen voor mercedes bus

Beste Hilko,

Al 5 jaar zijn we trotse eigenaar van een Mercedes 208D met dubbele cabine. Originele inbouw, met een 4-persoonsachterbank (deze bus is dan ook wat groter (lomper) dan bijv. de Pregio en Hyundai. We hebben 4 kinderen, en het past perfect. Dat is dus prima. Wat we niet hebben zijn hoofdsteunen voor de voorstoelen. Origineel van mercedes komen ze op 250-300 Euro, nogal veel geld voor een bus van 11 jaar oud.

Hoe kom ik aan universele hoofdsteunen? Of is er ergens een tweedehands mercedes onderdelen zaak?

Perfect trouwens, deze site, veel ouders van grote gezinnen (mag ik mezelf daar ook toe rekenen? 4 kinderen is net een beetje twijfelgeval).

BVD, groeten, en succes, Stef

Reactie voor op de website?

38.14. Renault espace kwaliteit

Beste Hilko,

Ik had graag een advies over een renault (grand)espace. We willen graag een auto met veel ruimte, dus de espace leek ons wel wat. De auto (diesel) die ik op het oog heb heeft 187 000 km gelopen. Wat zijn de problemen cq dingen waar ik op moet letten en bestaat er een site waar ik dit soort informatie kan vinden?

alvast bedankt groeten Dick.

Reactie voor op de website?

38.15. Antwoord van Hilko

Bedankt voor je mail, Zover ik het kan bekijken is het een betrouwbare auto. Zeker de diesel versie. Maar laat hem door een onafhankelijke keurmeester keuren. Dit geeft veel rust en zekerheid. Als dit verder goed verloopt kan je gerust dit type kopen. Er zijn veel mensen die interesse in deze topper hebben.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.16. Dubbele Cabine

We zijn erg blij met advies van Hilko. We hebben veel rondgekeken, en uiteindelijk gekozen voor Citroen Jumper(1.9 D) met Snoeks DC. Balzaal van binnen, redelijke vormgeving en betrouwbare techniek. Personen met heupgordels op de achterbank en ik hoor ze niet mopperen over krap zitten (heb zelf 3 kinderen, af en toe een vriendje of vriendinnetje mee). Het bankje voorin hebben we vervangen door een stoel ivm comfort op langere ritten. Voordelen:
-Ruimte !!
-Comfort
-Betrouwbare techniek
-Verbruik 1 op 12/13
-Betaalbaar(geldt ook voor Peugeot Boxer en Fiat Ducato) Nadelen:
-Geluid(zeker bij de 1.9 kun je niet harder dan 120)
-Slijtage aan de voorstoelen (bij 150.000 al de derde stoel)
-Toch wel vrij lomp bij parkeren en manoevreren. Verder zijn we enorm blij met deze ruime en goedkope wagen (relatief zuinig en haha de houderschapsbelasting 19 euro per maand)

Groet Fam Niemeijer

Reactie voor op de website?

38.17. 4 gordels achterin Voor Miranda.

Het mag en kan dus wel! Wij hebben een VW Transporter met een brede achterbank met jawel 3 heupgordels en 1 driepuntgordel. Hij is net weer door de keuring dus weer een jaartje goedkoop rijden. Veel succes met het zoeken en de eventuele aanschaf.

Cristel

Reactie voor op de website?

38.18. Rijden op grijs kenteken

Ik heb een vraag, kun je als particulier, dus zonder bedrijf, zonder problemen op een grijs kenteken rijden?

Susanne

Reactie voor op de website?

38.19. Comfort van personenbusjes?

Hallo Hilko (of andere deskundigen),

Ik zit te aarzelen tussen verschillende soorten 9-persoons diesel-personenbusjes. Daarbij kijk ik naar jonggebruikte modellen van Opel Vivaro, Renault Trafic, Volkswagen Transporter, Fort Transit, Fiat Panorama en Mercedes Sprinter.

Wat kun je zeggen over het comfort van deze busjes? Bijvoorbeeld lawaai: kun je met normaal spreken als bestuurder door de achterpassagier verstaan worden? En zitten: houden vooral de achterpassagiers het goed uit op lange ritten als je het vergelijkt met een MPV?

Groet, Martin

Reactie voor op de website?

38.20. Antwoord van Hilko

Beste Martin,

Ik zou, als ik zo veel vragen had over deze bussen, ze een dag 1 voor 1 huren. Zo krijg je een goed beeld van welke bus je nu wel en welke je niet wil. Als je dat hebt gedaan dan vallen er al een paar af. Ga je voor de prijs dan kun je het beste een fiat kopen die zijn er namelijk heel veel. Dus ook betaalbaar. En als je even goed de auto sites in de gaten houd dan kom je een grote partij opel vivaro's tegen. Deze zijn namelijk van een grote taxi centrale teruggekomen die failliet is gegaan. Deze bussen zijn door de lease maatschappij van Broekhuis in Harderwijk teruggenomen.

Veel succes. Hilko.

Reactie voor op de website?

38.21. Minstens even comfortabel?

Hoi Hilko,

Zoiets was ik inderdaad van plan: deze zomervakantie 3 weken op pad met één van deze busjes gehuurd. En ik probeer nu van tevoren al een beeld te krijgen, zodat ik weet waar ik me 3 weken aan toevertrouw.

Het belangrijkste is voor mij of de Mercedes Sprinter minstens even comfortabel is qua geluid en zitten als de Opel Vivaro/Renault Trafic.

Vriendelijke groet, Martin

Reactie voor op de website?

38.22. Belangrijke verschillen

Bedankt voor je mail, de sprinter is veel meer een bus de geluiden van buiten en van de motor dringen veel meer door dan van de vivaro en de trafic. Deze bussen zijn ook net personenwagens. De vivaro, trafic, en de primastar zijn het stilst van allemaal. En ook het comfortabelst.

Een belangrijk punt is de aandrijflijn van de sprinter deze is achterwiel aangedreven en de trafic enz. die hebben voorwiel aandrijving. Dit is veel veiliger, vooral als het glad is. En dat is het 60% van de tijd in ons landje. Je moet je voorstellen dat je een afslag neemt en teveel gas geeft als het heeft geregend. De sprinter gaat helemaal driften en de vivaro enz. niet die trekt hem door de bocht, afslag heen. Bovendien spoort de bus beter. Helt minder over in bochten en bij harde wind blijft de bus beter sturen. Een voorwiel aangedreven bus heeft zijn zwaartepunt ook lager liggen. Dit komt de algehele wegligging ten goede.

Als laatste wil ik de degelijkheid nog noemen. Gooi voor de gekkigheid de deur van een sprinter eens dicht en doe het zelfde met de trafic. Dan weet je het zeker.

Succes Hilko.

Reactie voor op de website?

38.23. Comfort personenbusjes

Hallo,

Wij hebben diverse busjes geprobeerd (o.a Fort en Volkswagen) en wij konden elkaar echt niet meer verstaan. De auto gaf veel herrie en ook vond ik het comfort veel minder. Uiteindelijk hebben wij nu met z'n achten een Peugeot 806 en die rijdt echt perfect en zit prima (en tweedehands zeker ook nog betaalbaar). Het wordt pas een probleem als het zevende (pleeg)kind zich aandient....

groet, Linda

Reactie voor op de website?

38.24. Driepuntgordel

Ik heb een hyundai h 100(diesel) dubbelcabine van 1996. Op de achterbank zitten orgineel alleen tweepuntgordels, maar ik zou graag twee driepuntgordels monteren. Dit in verband met het autostoeltje van mijn zoon.

Vriendelijke groet Marcel

Reactie voor op de website?

38.25. Vraag over de Nissan Primastar

Hilko,

Ik heb een vraag over de Nissan. Ik heb momenteel een Opel Astra station benzine. We rijden veel, ook door omstandigheden en daarom valt het ons steeds meer tegen hoeveel we kwijt zijn aan brandstof en auto kosten. Met nu twee kinderen heb je toch wel wat ruimte nodig. De VW busjes zijn erg mooi en comfortabel maar ons te duur (ook tweedehands). Ik wil wel ietsje comfort (zoals airco, cruise en een goede stoel) omdat ik dagelijks op de weg zit. Heb jij een mening over de Nissan? betrouwbaarheid, trekkracht, wegligging, comfort, binnengeluid en ruimte in vergelijking met andere bussen met dubbele cabine en weet je of er misschien een test is van de busjes?

Met vriendelijke groeten, Rob

Reactie voor op de website?

38.26. Antwoord van Hilko

Beste Rob,

De nissan is een prima bus. Betaalbaar en nieuw rond de 7000 euro goedkoper dan een vergelijkbare mercedes of vw. De prijs van de nissan is zonder akties en dergelijke op het zelfde niveau als de opel vivaro en de renault trafic. Al deze merken worden door renault gemaakt. Deze laatste heeft op dit moment de beste deal. Gratis airco, gratis radio c/d, gratis bumpers in kleur, gratis wieldoppen, en gratis mistlampen. De cruise control is extra te bestellen voor 550 euro ex btw. Dit moet van het merk John Gold zijn andere merken werken niet.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.27. Weer een trafic

Inmiddels zijn mijn dochters 2 en 4. Datum 27 juli 2004 en rij ik rond in een verlengde 136 pk renault trafic met alle opties. Ben en blijf een bus rijder en geef nu al weer 2 jaar advies over en voor grijs kenteken rijders. Ik hoop dat jullie er veel aan hebben. Veel prettige en goedkope kilometers gewenst. Groet Hilko.

Hilko

Reactie voor op de website?

38.28. Advies voor een leek

Hallo busbezitters

Ik ben een totaal leek wat betreft het rijden en bezitten van een busje Vandaag was ik wat aan het surfen op zoek naar een auto met schuifdeuren bij de achterbank omdat je tegenwoordig van die smalle parkeervakken (of brede auto's) hebt zodat je niet eens fatsoenlijk je kinderen in de gordels kunt doen, toen kwam ik deze leuke site tegen!

Gezien ik opzoek ben naar een auto met schuifdeur en goedkope wegenbelasting leek mij een soort van busje misschien wel wat.

In de grote vakantie rijden we het liefste met volle bepakking naar zuid-frankrijk, liefste met een caravan. Voor de bergen is dus een krachtige motor wel handig Elke maand rijden we wel een keer een uur in de auto op bezoek bij familie en verder gebruik ik hem bijna iedere dag naar winkel/school en werk. Dus goed zitcomfort voor en achter en wenkbaarheid vereist. Ooh ja ik ben een vrouw misschien dat dat nog uitmaakt bij de keuze. Tijdens een autoritje vind ik het ook wel gezellig om wat te babbelen en de motor moet dat dan niet overstemmen

Waar moet ik op letten en wat voor merk en type kunnen jullie mij adviseren? Gezien wij in een jaar 3 auto's gereden hebben zijn we nu op zoek naar een betrouwbare duurzame auto, binnen een redelijk budget

Is een busje wat voor mij? Of stel ik te veel eisen? Heeft iemand anders advies over een auto met schuifdeuren en goedkope wegenbelasting? Want grijs kun je in een grote personen auto met achterbank waarschijnlijk niet rijden?

Wie helpt mij aan antwoorden op deze vele vragen? Alvast bedankt

Groeten silvia

Reactie voor op de website?

38.29. Antwoord van Hilko

Bedankt voor je vraag, het makkelijkst voor mij is om je te verwijzen naar alle verhalen die al op de website van grootgezin staan. Als je deze adviezen allemaal doorleest zul je versteld staan hoeveel vragen er van jou beantwoord worden.

Met vriendelijke groet. Hilko Odink.

Reactie voor op de website?

38.30. Schade aan bus

Ik ben vader van drie kinderen. Sinds begin januari rijden we een Hyundai H100 van 1997. De bus bevalt ons prima, echter nu hebben we een groot probleem. De vorige auto (Reneault 19) liep altijd warm in de file. Dat hebben we afgelopen zondag ook gehad met onze bus. Ik heb dus de bus aan de kant gezet en de olie en koelvloeistof gecontroleerd. Alles leek in orde, en door de ervaring met de vorige auto dacht ik: "komt wel goed". Helaas, bij de bus ging het niet goed. Het motorblok licht volledig in puin. In verband met het recente verloop van de garantie doet de garage het voorstel dat we alleen de onderdelen (nieuwe motor) betalen. Nog steeds blijft er dan een reparatie a 2500 euro over. Loont dit nog wel voor een bus van 1997?

Frank

Reactie voor op de website?

38.31. Kosten van bijtelling

Ik reageer op "gratis advies over bussen met dubbele cabines". Wij hebben een tweedehands Mercedes Vito 111CDI gekocht van 2004 (grijskenteken, dubbele cabine). Als we er privé meer dan 500km mee rijden krijgen we een bijtelling van 22%. Hoe werkt dit?
 1. Ik denk dat er 22% van de nieuwprijs incl. BTW van de bij de fiscus te declareren autokosten afgetrokken gaat worden. Volgens mij is dit ongeveer €6000.
 2. Iemand anders vertelde me dat het bedrag van 22% van de nieuwwaarde bij je INKOMEN opgeteld gaat worden en je daar dan belasting over betaald.
Kan ik niet beter een klein autootje erbij houden? Dat kost geen €6000 per jaar volgens mij. Hoeveel zouden de kosten per jaar ongeveer zijn als het bij het inkomen opgeteld gaat worden?

Alvast bedankt, Tineke

Reactie voor op de website?

38.32. Antwoord van Hilko

Ik neem aan dat Tineke een boekhouder heeft. Deze weet van de hoed en de rand. Ik wil en kan hier niet zo veel van zeggen.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.33. Kijk eens hier

www.weetjewel.com kijk daar eens. Een site over t4 en allemaal tips ed ook over drie punt gordels.

Reactie voor op de website?

38.34. Info over Hyundai Trajet

Ik lees van alles over ervaringen met een Hyundai bus (h100 of h200). Ik ben van plan om een MPV Hyundai Trajet te kopen (2de hands) Ik weet alleen niet of iemand ervaring positief of negatief heeft met deze auto.

Ik zet zelf namelijk vraagtekens bij de motor van deze wagen. Ik ben van plan om een GLS te kopen met gas-inbouw G3. De wagens hebben 136Pk die ik nodig heb om een caravan van 1300 kilo te trekken.

Kan iemand mij op weg helpen?

Reactie voor op de website?

38.35. Antwoord van Hilko

Het is een prima auto maar je staat om de 200 km bij de pomp. Er zit een veel te kleine gas tank onder. En op benzine is het een grote gebruiker.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.36. Zo opgelost

Hoi Marcel,

Ook hier een H100, diesel uit '96. wij hebben het probleem opgelost door het autostoeltje met een sjorband aan de achterbank vast te maken. Uiteraard geen ideale oplossing, maar je moet toch wat...

Groetjes, Karin

Reactie voor op de website?

38.37. Vraag Mitsubishi L 400

Weet u waar ik mijn Mitsubishi L 400 dubbele cabine, de cabine een stuk naar achteren verplaatst kan worden? Wat zijn daarvan gemiddeld de kosten? Het is wel een fijne auto maar de cabine is achterin erg krap en met opgroeiende kinderen is dat behelpen.

Tevens wil ik weten wat ik kan doen om de wegligging te verbeteren? Bij lichte gladheid gedraagt de auto zich slecht. Nauwelijks grip op het wegdek. De auto glijdt alle kanten uit. Winterbanden of eventueel bredere banden? Graag advies?

Groetjes van Rick (vader van 4)

Reactie voor op de website?

38.38. Antwoorden van Hilko

Vanaf heden gaat u 500% meer wegenbelasting betalen. Het gele tarief. Grijs kenteken is er voor u als particulier af. Het is dan via een ombouw bedrijf zoals Snoeks in Nieuw Vennep wellicht te regelen dat de dubblele cabine verder naar achter kan. Tot nu toe is het altijd verboden.

Het tweede probleem is veel lastiger. Achterwiel aandrijving is vooral met glad en vies weer niet de beste aandrijving voor een bus. Vooral niet als hij leeg is achter. Het snelste effect krijg je door 700 kg aan gewicht er in te plaatsen. Dan rijdt de bus een stuk beter en heeft hij meer grip op de weg. Andere methode's zoals winterbanden zijn niet afdoende. Veel gewicht achterin dat is de beste oplossing.

Hilko

Reactie voor op de website?

38.39. Ombouwen uit den boze

Bedankt voor de reactie. Heb je een tip hoe ik de bus aanzienlijk kan verzwaren zonder dat dit veel laadruimte kost?

Groetjes van Rick.

Reactie voor op de website?

38.40. Antwoord van Hilko

Ja met plakken lood. Ik zelf heb bussen gezien met zakken zand in de laadruimte. Voor andere mannieren moet u gebruik maken van wat voorhanden is. Als het maar veel gewicht heeft en makkelijk te plaatsen.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.41. Ombouwen uit den boze

Voor uw grijskenteken auto gaat u per 1 juli 2005 (waarschijnlijk, is de streefdatum) het hoge tarief betalen aan houderschapsbelasting. Dit komt NIET overeen met het tarief voor een geel kentekenauto! Immers de provincie-opcenten worden niet bij de toeslag berekend. Wijziging aan een grijskenteken-auto mogen dus NIET plaats vinden ondanks dat een ander tarief betaald moet gaan worden.

Overigens staat er duidelijk in de wetgeving: Bij wijzigingen van de inrichtingseisen wordt men BPM plichting.

Schot naar achter betekent dus bij een eventuele controle van de douanedienst een aanslag BPM.

Ad Landman
stichting belangen grijskenteken eigenaren.

Reactie voor op de website?

38.42. Bijtelling

Ja inderdaad, er gaat 22% van de cataloguswaarde (dus het bedrag dat de bus destijds heeft gekost) opgeteld worden bij de winst uit de onderneming, en daarover betaal je dan belasting. Dus hoe goedkoper de nieuwprijs was (bijv. Kia Pregio) hoe voordeliger. Wanneer je onder de 500 km wilt blijven moet je wel dagelijks bijhouden hoeveel en langs welke route je rijdt.

Succes! groeten Liesbeth

Reactie voor op de website?

38.43. Ombouwen Mercedes v 220cdi

Wij zijn de bezitters van een Mercedes-busje met dubbele cabine (v 220 cdi). Deze bevalt ons ontzettend goed. Op dit moment hebben we nog genoeg ruimte voor onze 3 kinderen. Maar in de toekomst willen we uitbreiden. Dus naar 6 zitplaatsen. Kan iemand mij vertellen of het handig is om ons busje (wat van oorsprong een geel kenteken had, maar om belastigtechnische redenen omgebouwd is) weer om te bouwen naar 6 zitplaatsen. Misschien toch het schot er weer uit. Er zijn in het bagage-gedeelte aanbrengpunten voor stoelen. Wat zijn daarvan de kosten? Of toch maar inruilen voor een andere auto/ bus.

Alvast bedankt voor de reactie's

M. Keurentjes

Reactie voor op de website?

38.44. Antwoord van Hilko

Is mogelijk. Kost in verhouding minder om hem weer om te bouwen dan om de bus interuilen. Is op dit moment nog maar weinig waard. Dus op naar de sloop en alle onderdelen regelen zoals ramen,stoelen enz of naar een ombouw bedrijf die alles voor je regeld. Dit is de beste optie omdat die precies weten hoe je dit regeld. Is wel iets duurder maar dan is het sneller klaar en minder rompslomp. Wel opnieuw laten keuren. En als er originele bevestigings steunen zijn verwijderd dan heb je een groot probleem.

Groet, Hilko.

Reactie voor op de website?

38.45. Met ombouwen van grijskenteken moet je BPM belasting betalen!

Als je een grijskenteken auto ombouwt, bijvoorbeeld de scheidingswand eruit haal of er extra banken inzet, voldoet de wagen niet meer aan grijskenteken eisen. Dan moet hij inderdaad opnieuw gekeurd worden. Maar dan moet je ook BPM belasting betalen. De hoogte van de BPM belasting hangt af van de nieuwwaarde van de auto en de leeftijd van de auto. Hoe ouder de auto des te minder moet je betalen. Daar hebben ze een tabel voor.

William

Reactie voor op de website?

38.46. Vivaro/Primastar/Traffic met rolstoel erin

Wij zitten met de situatie dat we een rolstoel mee moeten nemen ivm onze zoon die op dit moment 6 jaar is.

Hilko? Welke auto adviseer je in dit geval.

We willen het liefst enigzins wat comfort als airco, genoeg (ruime) zitplaatsen voor de overige passagiers, en ook nog betaalbaar.

Mark

Reactie voor op de website?

38.47. Antwoord van Hilko

Bedankt voor de vraag. Het is helaas een te vrijblijvende vraag. Ik kan niet beoordeelen wat voor budget u hebt. Het is helaas zo dat de wensen die u hebt en de toevoeging betaalbaar in 99% van de gevallen niet samen gaan. Jonge rolstoelbussen zijn per definitie duur ongeacht het merk.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.48. Wegenbelasting

Hallo Hilko,

Ik ben op zoek naar de nieuwe tarieven wegenbelasting grijskenteken per 1 juli. Heb jij enig idee waar ik kan zoeken.

Een volgende vraag is, ik ben in het bezit van een poolse verblijfsverguning en heb op papier een adres aldaar. Ik denk er nu over om de bus op Pools kenteken te zetten om zo van die belachelijk hoge belastingmaatregel af te komen, is dit een gevaarlijke onderneming of valt dit mee. Ik blijf natuurlijk in nederland reiden met een Poolse verguning.

groeten Frans

Reactie voor op de website?

38.49. Dubbele cabine verwijderen??

Ik zie zoveel nuttige antwoorden van Hilko dat ik ook graag eens gebruik zou maken van zijn kennis! Wij zijn namelijk op zoek naar een VW transporter maar willen de eventuele dubbele cabine verwijderen om er een kampeerbus van te maken. Is het mogelijk de DC te verwijderen? Het is namelijk zo lastig een bus te vinden waar er geen in zit!

Alvast bedankt!

Groet, Roel

Reactie voor op de website?

38.50. Antwoord van Hilko

Bij deze dank voor de lovende woorden. Het is fijn te lezen dat u de website van Groot Gezin goed bijhoudt. Het is op dit moment zo dat het loont om nog te wachten met aanschaf van een dubbele cabine tot eind van dit jaar. Waarom zou u zeggen. Zoals u weet is het is namelijk zo dat per 1 januari dit jaar het grijs kenteken voor de particulier is verdwenen. Heel veel particulieren rijden op dit moment door omdat ze een heel laag bedrag krijgen geboden voor hun bus. Maar er komt een moment dat dat de bus toch te duur wordt door het hoge wegenbelasting tarief.

Naar mijn mening zal vanaf volgend jaar de "massa" de bus van de hand doen. Ook omdat dan het besef er is dat het onomkeerbaar is. En de bus echt niks meer waard is. Nu komen de bussen nog maar mondjesmaat terug.

Ik moet opmerken dat bussen ombouwen naar campers niet meer zo eenvoudig werkt. Er zijn namelijk nieuwe regels bedacht om de uitwijkmogelijkheid van dubbele cabine naar camper te verhinderen. Er is een regel bijgekomen dat je ongehinderd van voor naar achter moet kunnen lopen met een minimale interne hoogte van 1.91 meter hoogte. Dat houdt in dat alle dubbele cabine's afvallen zonder verhoogd dak.

Dus mijn advies is zoek eerst uit waar de camper ombouw aan moet voldoen. De kans is namelijk heel groot dat u naar de verkeerde bus zit te zoeken. De regels voor ombouw bus naar camper zit zeer complex in elkaar en is niet zomaar te realiseren. Ik zou eerder de oplossing zoeken in ombouw naar gehandicapten vervoer.

Groet Hilko.

Reactie voor op de website?

38.51. Kijk maar

Kijk maar op de site van St belangen grijskentekeneigenaren.

Ton

Reactie voor op de website?

38.52. H200

Ik zou helemaal geen h200 kopen, ze gaan allemaal kapot, het is gewoon een dure bak, ook in onderhoud.

Reactie voor op de website?

38.53. Opel Vivaro

Ik rij nu al 2 jaar een Vivaro 1.9 DTI, mag zeggen dat de prima bevalt, weinig geluid voor een bus, Goede Speakers, 6 versnellingen, en zuinig, aanrader.

Wil

Reactie voor op de website?

38.54. Achtergordels hyundai H100

Wij rijden in een H100 en hebben 4 gordelsets op de achterbank, door op de middelste plaats 2 sets te monteren, waarbij deze kruiselings worden vastgemaakt, lukt het zelfs met autostoeltje.

Marianne

Reactie voor op de website?

38.55. Renault?

Als de kinderen klein misschien wel aardig. Maar heeft er wel eens iemand lekker gezeten achterin een renault bus? Nou, dan geef ik wel een paar euri meer uit, of kijk voor een occasion.

marco

Reactie voor op de website?

38.56. Dubbele cabine

Ik ben van plan om een bestelwagen aan te schaffen met een dubbele cabine. Dat zou de komende jaren ideaal zijn voor werk en gezin (met kinderen die voorlopig nog in een stoeltje vervoerd worden).

De bestellers die in aanmerking komen (Mitsubishi l400 en dergelijke) hebben echter allemaal een bijna loodrechte achterbankleuning en ik vraag me af of een groter wordend kind zonder stoeltje hier nog comfortabel op zit. Als iemand hier ervaring mee heeft, lees ik daar graag over.

Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank voor uw moeite,

Bert

Reactie voor op de website?

38.57. Ondanks alles toch weer een Vito

Toevallig kwam ik op de site "Groot gezin' terecht. Niet dat ik een groot gezin heb, onze twee kinderen zijn allang de deur uit, maar ik heb wel een vraag over de Vito 111cdi. Momenteel rij ik in een Vito 108 cdi. Een heerlijke auto ware het niet dat hij behoorlijk aan het roesten is. Dit heb ik ongeveer 2 maanden geleden bij mijn Mercedes-dealer gemeld die het op zijn beurt weer heeft doorgestuurd naar Mercedes weet ik veel. Ondanks diverse herinneringen van mijn kant tot op heden doodse stilte en ik denk dat dat wel zo zal blijven ook.

Nu ben ik mij aan het orienteren op een andere bus met dubbele cabine en heb een paar dagen geleden een proefrit gemaakt in de Renault Trafic (de verlengde uitvoering die u ook heeft). De auto viel mij tegen. Hij bleek windgevoelig, reed als een echte bestelbus incl. hobbelen en stoten en door zijn lengte lastig met parkeren. In ieder geval viel deze auto voor mij af en ik zou op dit moment niet weten welke bus wel in aanmerking komt als vervanging van mijn huidige Vito. Jammer dat deze zo roest. Ik vind de Vito rijden als een personenauto; comfortabel en heeft een handelbaar formaat. Ik ben dus bang dat ik, ondanks mijn slecht ervaringen als boven beschreven, weer bij Mercedes terechtkom, nu denk ik aan een 111cdi. Ik koop deze auto als particulier en betaal dus het hoge wegenbelastingtarief. Het is dan niet anders.

Ik stuur u deze mail in de hoop dat u voor mij de Gouden Tip heeft, wat dat ook mag zijn.

Alvast mijn hartelijke dank.

Ron

Reactie voor op de website?

38.58. En met 6 kiddies?!

Wij zijn ouders van 5 kinderen en in het bezit van een Renault Trafic. Gaat allemaal prima maar wat als er een 6e bij komt?

Welke opties zijn er dan? Een busje tot 8 personen wellicht, maar moet men dan een bepaald rijbewijs hebben (taxivervoer?!) en/of verzekering alsmede een taxibelasting?!

Graag uw suggesties en / of tips!

Dank jullie wel!

JS

Reactie voor op de website?

38.59. En met 6 kiddies?!

Hoi dat is even lachen, ik keek net in mijn rijbewijs en zag dat met een rijbewijs B je maar 9 personen mag vervoeren. Dat betekent dus dat ik mijn gehele gezin niet tegelijk in de auto mag hebben (we zijn met ze 10-en, eentje onderweg). Als ik een voldoende grote auto had, dan zou ik ook mijn D rijbewijs moeten hebben.

Chris

Reactie voor op de website?

38.60. JS: 6 kiddies

JS,

Kijk eens naar een Peugeot 806 (of zijn Fiat/Lancia/Citroën soortgenoot). Met een origineel achterbankje i.p.v. de twee standaard losse stoelen heb je 8 goed bruikbare zitplaatsen. Ook de bijrijdersstoel voorin kan vervangen worden door een tweepersoonsbank (standaard gemonteerd in o.a. Peugeot Partner), dat maakt dan 9 zitplaatsen maar het wordt voorin wel een beetje krap.

De Peugeot 806 is nu ruim 10 jaar op de markt, bruikbare occasions zijn nu ook redelijk betaalbaar. Succes.

Dirk

Reactie voor op de website?

38.61. Stoeltjes en dubbele cabine

Ik heb een vraag waar ik niet echt een antwoord op kan vinden. Ik ben sinds kort in het bezit van een VW T4 Multivan uit 1998 teruggebouwd naar een dubbele cabine met 3 heupgordels. Nu mijn vraag; Ik heb een tweeling van 5 jaar moeten zij in een zitverhoger? Ik heb het idee dat ze beter zitten in de heupgordel gewoon op de bank dan dat ze in de zitverhoger zitten. Wat mag nu wel en niet?

Bij voorbaat dank;

Richard

Reactie voor op de website?

38.62. Een busje

Wij hebben ook 4 kinderen en sinds kort een Subaru busje, echt te gek, er kunnen 7 personen in, zie foto op onze website. Daar kun je ook lezen hoe we er aan gekomen zijn!

Ik wil er ook bij vermelden dat de wegenbelasting erg goedkoop is: rond de 60 euro voor 3 maanden. En de verzekering is ook niet duur. Hij rijdt super. We hebben nu eindelijk de ruimte, en iedereen in de gordels en op de stoelverhogingen.

groeten Sjaco

Reactie voor op de website?

38.63. Bedrijfsbus voor 7 personen

Graag advies over het volgende: we zijn een gezin met 4 kids en over een poosje een pleegkind erbij. Daarnaast hebben we een bedrijf waar de ruimte van een bedrijfsbus handig voor is en we geregeld ook gebruik maken van een aanhanger. We hebben nu een Ford Transit met 6 zitplaatsen. De motorcapaciteit is echter te weinig. Waar we naar op zoek zijn: Bedrijfsbus met voorin 3 en in dubbele cabine 4 zitplaatsen (met gordels). We hebben gehoord dat er 3 merken zijn die dit hebben: Mercedes Sprinter, Peugeot Boxer en VW Transporter. Graag horen we ervaringen/adviezen/tips e.d.

Alvast bedankt!

AdR

Reactie voor op de website?

38.64. Peugeot expert?

Het valt mij op dat in geen van de bijdragen de Peugeot Expert wordt genoemd. Is daar een reden voor?

Ik zoek een auto met minimaal 6 zitplaatsen en de nodige bagagegeruimte. De meeste busjes vind ik echter te kolossaal (Renault Trafic, Opel Vivaro, Nissan Primera) en de VW Transporter rijdt niet prettig (schommelbak).

De Expert (2.0 HDI) rijdt erg goed, heeft veel ruimte (ook voor de achterpassagiers), is relatief goedkoop en is verreweg de zuinigste, althans volgens de opgave van de diverse fabricanten. De achterbank en bijrijdersbank heb ik nog niet kunnen testen, want je ziet ze nauwelijks rijden en de dealers hebben ze niet op voorraad.

Heeft deze auto nadelen die ik niet ken?

Groet, Edwin

Reactie voor op de website?

38.65. VW Transporter rijdt niet prettig??

Wijzelf rijden al 3 jaar in een Transporter en vinden dit absoluut geen "schommelbak", integendeel, ruimte zat, niet langer dan een gewone auto, goed uitzicht en goed afgeveerd. Moet ook wel, een Transporter mag +/- 1000 kg laden. Een Multivan is zachter afgeveerd. Misschien heb je een testrit gemaakt in een auto waarvan de schokdempers versleten waren? Dan schommelt elke auto.

Ivo

Reactie voor op de website?

38.66. Busje om laten bouwen naar ppo

Beste iedereen,

Graag zou ik een busje met dubb. cabine of 9-persoons willen rijden. Het schijnt dat de Vivaro/Trafic/Primastar een goede keus is. Wat mij echter tegenstaat is het gebruik van nogal vervuilende diesel. Heeft iemand ervaring met het ombouwen naar plantaardige olie? Het kost natuurlijk wel wat, maar je rijdt wel milieuvriendelijk (geen zwaveluitstoot/co2 balans is neutraal).

Groet, Guillaume

Reactie voor op de website?

38.67. Royale achterbank voor 4 personen

Goedemorgen,

Wij zijn op zoek naar een bus met dubbele cabine waar royaal plaats is voo 4 tieners (met lange ruggen en benen) op de achterbank. Ook moet er een afgesloten achterwand in zitten daar wij een schildersbedrijfje hebben. (geur) Wij rijden nu een H200 maar de achterbank is te recht en te kort om de jeugd goed te laten zitten. Welke merken komen in aanmerking. Alvast bedankt voor het advies.

M.vr.gr.

Jolijn

Reactie voor op de website?

38.68. Expert/jumpy/scudo

Beste Edwin,

Het valt mij ook op dat de Peugeot Expert (alias Citroën Jumpy of Fiat Scudo) hier nergens wordt besproken. Ik heb drie jaar ervaring met een Expert basisdiesel (1.9) en zou er zo weer een kopen, ware het niet (wat mij betreft enige nadeel) dat ze zeer moeilijk te vinden zijn (althans in een voor mij betaalbare klasse), vooral de verlengde uitvoering (dubbele cabine).

Een lange Expert of Jumpy biedt even veel ruimte als een Volkswagen. Grootste verschil met de VW: de diesels van Peugeot hoeven bij normaal gebruik nooit in revisie, vier ton of meer is geen enkel probleem voor de Fransoos. De Expert haalt (mits daarvoor afgesteld) makkelijk de 160 en kruist probleemloos 140, tegen een bescheiden dieselverbruik. De HDI-motoren schijnen nog beter, sneller en zuiniger te zijn. Bij dat alles rijdt de Expert bijna even comfortabel als een luxe MPV (hij deelt immers zijn onderstel met de ruimtewagen van Peugeot/Citroën/Lancia).

De afwerking is 'hedendaags Frans', dat wil zeggen ergonomischer, comfortabeler én ook nog eens stukken degelijker dan een Duitser. Enige technische nadeel, voor zover door mij ervaren, zijn de remmen. Die hadden, voor een behoorlijk snelle én zware bak, beter gemogen

Joop

Reactie voor op de website?

38.69. Maak er vierpuntsgordels van!

Ik rij al jaren in een H100 van Hyundai en heb van de heupgordels vierpuntsgordels gemaakt.

Ten eerste doe je een grote carabiner om de heupgordel. Aan deze carabiner maak je ook tweeschouderbanden vast van een oud autostoeltje. Vervolgens maak je die aan de bovenkant vast met kleinere carabiners aan de ijzeren pinnen van de hoofdsteunen. Mijn kinderen zijn nu 8 en 10 jaar oud en zitten er nog in met hun stoelverhoger. Het wordt nu wel weer langzamerhand tijd voor een andere auto, en nu ze ouder worden ga ik op zoek naar de gewone 3-punts gordels...

Eljeti

Reactie voor op de website?

38.70. Op zoek naar een scudo/jumpy/expert

Tja, ik ben dus op zoek naar een Fiat Scudo, Citroen Jumpy of Peugeot Expert. Dubbele cabine, niet al te veel kilometers en het struikelblok: een airco! Sinds mijn H100 met airco kan ik niet meer zonder op vakantie naar Zuid Frankrijk. Iedereen die iets weet mag reageren.

Eljeti

Reactie voor op de website?

38.71. Gevonden!

Eindelijk gevonden: een pittige Fiat Scudo 2.0 JTD. Rijdt als een MPV en 1:15, da's ook lekker zunig! Laadruimte geweldig voor al het kampeerspul en de bench van de hond. Passagiersruimte ruimtelijk!

Eljeti

Reactie voor op de website?

38.72. Gasinstallatie

Ik heb een vraag. Om een rolstoel te kunnen vervoeren ben ik op zoek naar een bus met dubbele cabine. Nu heb ik een volkswagen transporter T4 ,VR6 gezien die op benzine rijdt, een hele mooie bus. Kan hier gemakkelijk een gasinstallatie in worden gebouwd? Bouwjaar is '99. En het moet dan wel grijs kenteken blijven.

Ik hoop hier antwoord op te krijgen bij voorbaat dank.

groetjes Lydia

Reactie voor op de website?

38.73. Antwoord van Hilko

Gas inbouwen kan en is geen belemmering voor het grijs kenteken. Maar ik denk dat het wegenbelasting tarief wel gewoon voor het gele tarief wordt aangeslagen. Dat zou ik nog even gaan uitzoeken. Als particulier kun je niet meer op het lage tarief rijden.

Veel succes. Groet. Hilko.

Reactie voor op de website?

38.74. Gasinstallatie in T4

Wijzelf rijden met een BRC-sequentieel gasinjectiesysteem in onze T4, 2500cc, 5 cyl van 1998. Ik heb me opvoorhand terdege geïnformeerd, want niet elk motortype is geschikt voor inbouw van lpg ! Dus : motortype, bwjaar, cc opzoeken, en dan loslaten op diverse inbouwers. Je haalt ze er zo uit, diegenen die er iets van kennen, of diegenen die gewoon willen verkopen.

En: niet gaan voor het goedkoopste type inbouw, de technologie is er, maar je moet er wel voor betalen. Wij rijden nu al 3 jaar en 50.000 km met de BRC, en de inbouw kostte toen 2800 Euro.

Succes! Ivo

Reactie voor op de website?

38.75. Hyundai H100 betrouwbaar?

Hallo!

Ik ben al een tijdje op zoek naar een personenbusje. Ik ben nu aan t twijfelen tussen drie auto's; renault espace (wel jammer dat hij zo weinig laadruimte heeft), pontiac (amerikaanse auto, zijn de onderdelen wel makkelijk te vinden en is hij wel zo betrouwbaar?), en als laatste en dit is degene die mij meer aantrekt (zijn met zn zessen) de Hyundai H100 (een diesel uit 96). Voldoende zitplaats en bagageruimte, vandaar mijn voorkeur? Graag advies, want weet t echt niet meer!

Vr Gr Yamila

Reactie voor op de website?

38.76. Vito 108

Hallo iedereen,

Mijn vraag is: Klopt dit ??

Ik wil een vito 108 kopen, maar Ik hoor van verschillende bronnen, Dat een vito 108 motorisch sneller problemen krijgt. Graag meer informatie en adviezen over Vito's zou ik fijn vinden.

Bij voorbaat dank Appie.

Reactie voor op de website?

38.77. Geen bubbelcabine op papieren

Beste Hilko,

ik ben op zoek naar een toyota hi-ace omdat ik al eerder een gehad heb en het een hele fijne wagen vond. Nou wilde ik er een kopen Tot ik samen met die meneer bij het postkantoor kwam voor overschrijving, nog even in de papieren keek en zag dat er op de papieren nergens dubbelcabine stond, maar er wel een in de auto zit. Die meneer zelf is eerste eigenaar en heeft een bedrijf. Nou is mijn vraag: mag ik als particulier in zo'n auto waar dus op de papieren geen dubbelcabine op staat, dan toch personen in vervoeren? Of moet ik daar wat aan veranderen bij de rdw? Ik wil de auto graag kopen maar alleen als ik er als particulier personen in mag vervoeren.

mvg Sam, hoop op antwoord van u..

Reactie voor op de website?

38.78. Antwoord van Hilko

Beste Sam,

Bedankt voor je vraag. Het is inderdaad belangrijk dat de bus is voorzien van een dubbele cabine en dat dit vermeld staat op het kenteken. Dit moet dus bij bijzonderheden vermeld staan. Is dit niet het geval dan zit er niet een officiële dubbele cabine in. Het is dus een bestel bus en daar mogen maximaal maar 3 personen in. Ik zou ook even kijken hoe het zit met de gordels. Als er geen gordels inzitten zou ik het helemaal niet doen. Ook heupgordels is niet een goede oplossing. Vooral niet als er kinderen mee moeten. Je moet het naar mijn gevoel even niet doen. Prijs zal er wel naar zijn maar ik zou toch even wachten en verder kijken.

Groet. Hilko.

Reactie voor op de website?

38.79. 1 1/2 cabine

Wij hebben een pick up 1 1/2 cabine. Naast twee stoelen zit er ook een mogelijkheid om achterin te zitten. (er zijn geen gordels). De vraag is of dit mag? En als het niet mag welke aanpassingen er dan eventueel nodig/mogelijk zijn?

Niels

Reactie voor op de website?

38.80. 2e achterbank vw transporter gekeurd?

We willen voor de vakantie een 2e achterbank plaatsen in onze VW transporter. We gaan met 6 personen. De verzekering staat al op 6 pers..maar moet de auto na het plaatsen van een extra achterbank opnieuw gekeurd worden? Wie kan mij hier antwoord op geven?

Trijnie

Reactie voor op de website?

38.81. 2e achterbank vw transporter gekeurd??

We willen voor de vakantie een 2e achterbank plaatsen in onze VW transporter. We gaan met 6 personen. De verzekering staat al op 6 pers, maar moet de auto na het plaatsen van een extra achterbank opnieuw gekeurd worden? Wie kan mij hier antwoord op geven?

Trijnie

Reactie voor op de website?

38.82. Tweede achterbank

Waarom heb je een tweede achterbank nodig? Op een achterbank kan je met 4 mensen zitten en voorin met 3 en als je 7 gordels erin hebt is iedereen verzekerd.

groet Vincent

Reactie voor op de website?

38.83. Welk busje

Mijn VW transporter 2.5 TDI uit 1998 roest niet en heeft reeds 343.000 probleemloze kilometers op de klok. Ik hoop er nog zolang in te rijden dat ik de 1.000.000 zie.

Cor

Reactie voor op de website?

38.84. Kilometerprijs partikulier vervoer voor gehandicapte

Beste mensen, vertel mij wat ik moet rekenen per kilometer waneer ik mijn gehandicapte vader in mijn auto vervoer, dit voor teruggaaf door gemeentelijke gelden, ik heb overal gezocht doch kreeg uiteenlopende antwoorden, ik zou nu gaarne het juiste tarief willen weten.

Met vriendelijke groeten, Eef.

Reactie voor op de website?

38.85. L400 ombouwen

Hallo Hilko,

Ik heb een mits. L400, lange wielbasis van 3 mtr. Kan ik hiet van een camper maken? De laadruimte ombouw eraf en zelf een camper erop bouwen.

Groetjes, Donald

Reactie voor op de website?

38.86. Antwoord van Hilko

Bedankt voor je vraag. Alles kan als je de middelen er voor hebt. Ik zou het niet doen. Veel te omslachtig. Zet er liever een speciaal dak in die je omhoog zet. Als je de bus sloopt krijg je hem niet zomaar weer door de keuring.

Veel succes. Hilko.

Reactie voor op de website?

38.87. Van rolstoelbus naar camper

Ik heb een Renault rolstoelbus van 1987 gekocht. Ik wil het inrichten als een camper, maar ook steeds kunnen gebruiken om een invalide persoon te vervoeren. De nieuwe regels voor camper inrichting zijn me bekend. De bus staat op een geel kenteken (personenauto). Als ik de bus op camper kenteken wil plaatsen, moet ik bpm betalen?

Reactie voor op de website?

38.88. achterbank gordels vito

hoi hilko,

Ik heb een vraag. Mijn man heeft een vito bus gekocht van bouwjaar 2000. Nu komen wij er achter dat er maar 1 gordel in zit, maar wij hebben 2 kinderen een van 6 en en van een jaar, weet u misshien hoe wij dit probleem kunnen oplossen, Is er een mogelijkheid om een heup gordel te laten plaatsen voor mijn oudere kind, of een andere oplossing, ik hoor graag van u, want het gaat tenslotte om de veiligheid van mijn kinderen. Alvast hartelijk dank, Nathalie

Reactie voor op de website?

38.89. Antwoord van Hilko

Het is inderdaad met heupgordels op de achterbank op te lossen. Dit is helaas niet anders. Mogelijk dat een ombouwbedrijf zoals Bierman dit kan uitvoeren. Zou ik eens informeren. Of anders naar de mercedes dealer gaan. Weet misschien ook wel oplossing.

Met vriendelijke groet. Hilko Odink.

Reactie voor op de website?

38.90. Ford Transit 1999 3e driepunts achterin??

Beste Hilko,

Wij hebben een Ford Transit met dubbelcabine (automaat) maar op de achterbank zijn slechts 2 driepuntsgordels en in het midden een heupgordel. Nu zie ik busjes van hetzelfde type rijden met voorin een nieuwe bijrijdersbank met 2 driepuntsgordels. Is het mogelijk om een nieuw type achterbank (met daarin dus drie driepuntsgordels) te plaatsen in een transit van 1999?

met vriendelijke groet,

Harrie ter Reegen

Reactie voor op de website?

38.91. van 3 naar 4 zits achterbank

Beste Hilko,

Ettelijke maanden geleden mailde ik met de RWD. Vraag was mag ik de 3 persoons achterbank in mijn bus vervangen door een 4 persoons achterbank. RWD melde dat als de 4 persoonsbank op de orginele bevestigings punten werd bevestigd dit geen probleem geeft. Ik bezit momenteel een Peugeot Expert (heel erg te vreden)met dubbele cabine en verlengt. Na enig meten kwam ik er achter dat de 4 persoonsbank uit de oude VW bus precies past in onze Expert. Vraag is: waar vind ik die achterbank en wie "keurt" dat goed?

vriendelijke groet Jan

Reactie voor op de website?

38.92. Antwoord van Hilko

Ik denk dat mocht dit inderdaad passen, wat ik betwijfel, dan moet je echt de bevestigingspuntenpunten op dezelfde plek hebben zitten. Het volgende opstakel zul je dan krijgen met de gordels. Heupgordels gaat nog wel maar driepunts gordels wordt een probleem. Waar wil je die bevestigen. Als het alleen om de zitplaatsen gaat dan zou ik het zo laten zo als het nu is.

De keuring zal bij de RDW in je eigen plaats of omgeving moeten plaatsvinden. Elke verandering die je uitvoert moet gekeurd worden. Bovendien heb je bij veranderingen een vangbeugel tussen de stoelen nodig. Dit is een verplichting bij bussen die geen driepuntsgordels achterin hebben zitten.

Alleen in oude situaties hoeft het niet bij veranderingen en herkeuring weer wel. Dus daar moet je rekening mee houden. Als er een bank voorin zit heb je dat probleem weer niet. Veel succes. Hilko.

Reactie voor op de website?

38.93. Viano goed alternatief

Hoi,

wij hebben ook even moeten zoeken en daarna twijfelen naar een goede gezinswagen. we zijn met 5 kindjes om het weekend en we dachten zelf aan een Renault Grande Espace. Uiteraard uit duitsland. Gezien de vele problemen die ik lees online hebben we tich maar gekozen voor een MB Viano 2.2 diesel. ook uit duitsland. 7 plaatsen en ook nog een hele hoop ruimte die ik in andere wagens niet gezien heb. nu, enkele maanden later wil ik geen andere meer. rijdt geweldig en inparkeren valt ook nog heel goed mee...

Maurice

Reactie voor op de website?

38.94. 4 heupgordels in bus

Hebben een bus met dubbele cabine en 4 heupgordels. Hebben 4 kinderen in de leeftijd van 10, 7,5, 2,5 en 1 jaar oud. De jongste 2 zitten nog in een kinderautostoel, 1 op zitverhoger en de oudste gewoon in de gordels. Kunnen/mogen de autostoeltjes met een heupgordel bevestigd worden en mogen de oudste 2 in een heupgordel zitten?

Arco

Reactie voor op de website?

38.95. Ombouw tbv rolstoel vervoer

Ik heb een transporter t4 en wil deze geschikt maken voor het vervoer van een invalide met elektrische rolstoel. Wat zijn de eisen voor ombouw, wat kost dat ongeveer en welk bedrijf in de buurt van Soest doet dit?

vr.gr.

Reactie voor op de website?

38.96. Gordels inbouwen

Hoi Hilco,

Mijn naam is Martin en ik rijd in een h200 dubbel cabine. Nu wil ik hier gordels inbouwen, is dit zelf te doen? Heb jij advies hierover en waar koop ik de gordels? Bij voorbaat dank.

Reactie voor op de website?

38.97. Ombouw tbv rolstoelvervoer

Stel uw vraag op www.weetjewel.com: dat is een website van T4-freaks, die u zéker op weg kunnen helpen met tips en tricks. Er zijn ook mensen op het forum die zelf zo'n omgebouwde T4 bezitten.

Ivo

Reactie voor op de website?

38.98. Brandstof verbruik

Weet iemand waar ik het brandstof verbruik van bestelauto's kan vinden. Welke is zuinig?

Sinds kort ben ik in het bezit van een Mitsubshi L400 uit 1999. Het is een schitterende auto. Mijn partner en ik hebben samen 4-kinderen van 9 t/m 14 jaar. Met deze bus gaat dit ideaal. De jongens zijn gek op croshen dus de Quad kan zonder problemen achterin mee.

Ik heb tot nu toe maar een nadeel kunnen ontdekken en dat is het brandstof verbruik rond de 1 op 8 á 9. We rijden regelmatig van Dordrecht naar Groningen voor familie bezoek en dan doet het toch pijn als je weer moet tanken.

Ik ben dus op zoek naar een andere bus die een stuk zuiniger rijdt zodoende ben ik op deze site terrecht gekomen. Leuke site met veel tips.

Cees

Reactie voor op de website?

38.99. Rolstoelbus

Hallo, wij zijn al een poos op zoek naar een rolstoelbus die volledig en wettelijk is aangepast voor rolstoelgebruik(en ook scootmobiel). Maar we hebben een volkswagen transporter bouwjaar 2000 en die is prima in orde. Omdat deze nog maar 166000 heeft gelopen willen we wèl weer een bus terug met niet teveel kilometers. Het is wel een diesel maar toch..

Hoe pakken we dat het beste aan? Ik heb een invaliden kaart en de rolstoelen en scootmobiel zijn er ook , inclusief doktersverklaring. Maar wat raad u ons aan? Zelf om laten bouwen?Is wel erg duur. En een andere bus kost òòk geld,maar dat zit er ook niet in , want ons geld zit in deze bus die we pas een paar maanden hebben.

Het liefst willen we omruilen maar kan dat? En heeft u een adres?

Vriendelijke groeten Marion

Reactie voor op de website?

38.100. re: rolstoelbus 38.99

Hallo,

Stel uw vraag op www.weetjewel.com: dat is een website van T4-freaks, die u zéker op weg kunnen helpen met tips en tricks. Er zijn ook mensen op het forum die zelf zo'n omgebouwde T4 bezitten of misschien willen ruilen ?

Ivo

Reactie voor op de website?

38.101. Zitcomfort acherin busje

We rijden zelf een Kia pregio bus met dubbele cabine. Achterin is veel beenruimte en de rugleuning is ook nog schuiner te zetten. Dus je zit normaal en niet zo rechtop als in de meeste kleinere bussen. De bus rijden we omdat 2 gezinsleden rolstoelgebonden zijn. Lang heb ik gezocht naar een betaalbare bus met veel beenruimte en zitcomfort achterin.

Reactie voor op de website?

38.102. Cataloguswaarde h100

Hallo,

Wij gezin met 3 kinderen rijden al enige jaren met plezier een h100, staat inmiddels 240000km op de teller. Bij het invullen van bv een verzekering, wordt om de cataloguswaarde gevraagd, en die weet ik niet kan iemand ons helpen, bouwjaar is 1994 diesel.

Bedankt. Glenn

Reactie voor op de website?

38.103. Cataloguswaarde vinden?

Hallo,

Wie weet waar je online de cataloguswaarde van een wagen kunt vinden? Wij zoeken de waarde van een transporter van 2006 bijvoorbeeld.

Graag uw reactie, Hans

Reactie voor op de website?

38.104. 4 kinderen waarvan 1 gehandicapt

Beste Hilko,

Wij zijn op zoek naar een bus/MPV voor het vervoer van onze vier kinderen waarvan 1 met aangepast buggy/rolstoel. Wij zoeken momenteel naar een VW Multivan. Daar zitten een bank en twee losse stoelen. Kunnen deze van plaats veranderd worden? Als we de bank achter de bestuurder/bijrijder plaatsen en de losse stoelen achterin zouden we bij verwijdering van een losse stoel veel extra laadrouimte creeeren voor het vervoer van de rolstoel! Heb je nog andere alternatieven naast de Multivan?

Groeten Chantal

Reactie voor op de website?

38.105. Vervoer 4 kids waarvan 1 gehandicapt

Hoi Chantal

Ook wij zijn een gezin met 4 kids waarvan 1 gehandicapt. Wij rijden met veel plezier rond in een peugeot 806. Daarvoor hebben wij een fiat ulysse gehad. Beide auto's bieden plaats aan 7-8 personen. De achterste 5 stoelen krijg je er met gemak uit.

Groeten Anja

Reactie voor op de website?

38.106. Advies gezocht

Hallo, wij zijn al een tijdje opzoek naar een andere auto. We rijden nu in een Volkswagen Sharan (7 persoons) Maar we vinden de ruimte, die we overhouden erg beperkt. Onze kinderen zijn 6,5,3 en 9 maanden en de volgende is opkomst, dus er moet nogal wat mee aan kinderwagen en buggy enz. Als ik nu de boodschappen in huis haal liggen de boodschappen door heel de auto, omdat de bagageruimte te klein is!

Wij zaten zelf aan een busje te denken, maar de meeste busjes zijn behoorlijk uitgeleefd. Wie heeft er een tip, waar moeten we opletten, bij het kopen van een busje (diesel)? Wie heeft er adressen? Ik hoor graag van jullie

Groeten Frida

Reactie voor op de website?

38.107. Citroen jumper

Hoi Hilko,

Kan ik op de voorbank van mijn citroen jumper (nieuwste model) twee kinderstoeltjes. Maxi cosi tobi bevestigen? Ik kan nergens informatie vinden of dit mag en al helemaal niet of dit gaat passen?

Groet Liesbeth

Reactie voor op de website?

38.108. 6 personen

Beste Hilko

Wij hebben een vw transporter dubbelcab. bj.2008. Op mijn kenteken mag ik 6 personen vervoeren maar de bijrijdersvoorbank is een stoel geworden,nu is mijn vraag:mag ik achterin naast de drie driepunts gordels nog een heup gordel plaatsen zodat er 4 personen op de achterbank kunnen. En is het ook verplicht dat alle 6 personen in een gordel zitten.

Gr.Nico

Reactie voor op de website?

38.109. Betaalbaar

Mijn vraag is: Onze dochter heeft al een kindje, nu krijgt zij er een tweeling bij. Welke grote auto is geschikt voor haar. Er moeten 3 kinder-autostoelen in en de kinderwagens. Welk soort auto is hier ruim voldoende en betaalbaar voor?

Groetjes een bezorgde Oma.

Reactie voor op de website?

38.110. Wat moeten we kiezen?

Beste Hilko,

Als je in mijn schoenen zou staan en je moest de keuze maken tussen een vivaro/ primastar/ traffic/ vito/ vw/ ford/ citroen jumper, alle dubbele cabine. We hebben ongeveer 8000 euro, we hebben ruimte nodig achterin ivm een catering bedrijf en redelijke stoelen voorin en achterin. Ook moet er een kinderzitje achterin kunnen worden bevestigd. Welke van deze autos is dan ook nog zuinig, rijdt het geluidvrij en is veilig op de weg.

Moeilijke keuze, maar een man met jouw kennis heeft hier vast een oordeel over.

Hopende op een verlossend antwoord.
vriendelijk bedankt, Pascal

Reactie voor op de website?

38.111. Antwoord van Hilko

Beste Pascal.

Ga voor de grootste voor het minste geld. Dus Ford of vw lwb. De jumper kan ook maar is nog groter. Heb je de ruimte dan kun je ook voor deze gaan. Maar je wil redelijk goed voor en achter zitten. De trafic en vivaro kunnen ook maar zitten wat rechterop achterin. Ze zijn wel weer zuiniger dan de rest. Reduceer de keuze en zoek niet naar de speld in de hooiberg.

Succes. Groet. Hilko.

Reactie voor op de website?

38.112. Toch nog plaats te weinig

Hallo,

ben een vader van 4 kinderen, heb vorig jaar een citroen jumpy aan gekocht met 6 plaatsen, 3 vooraan en 3 in het midden. Daar mijn oudste dochter de leeftijd van van 16 jaar bereikt heeft en ook al een vriendje heeft, kom ik dus een plaats te kort. Maar wil zeker niet veel geld uitgeven voor nog een plaats bij. Eén plaats erbij, hoe en op welke goedkope manier kan ik dit officieel in orde maken? Ben ook nog handig als dit kan helpen.

groetjes

Reactie voor op de website?

38.113. Geen dubbele cabine op kentekenbewijs.

Reactie op Antwoord van Hilko

Beste Sam,

Jaren geleden heb ik zelf in een Toyota Lite-Ace bestelauto een dubbele cabine ingebouwd. Ook had ik er een lpg-installatie in laten bouwen. Na de keuring kreeg ik een nieuwkentekenbewijs, waarop wel de lpg-installatie stond, maar niet de verwachte 'DC'(dubbele cabine).

Natuurlijk heb ik daarover gebeld. Het antwoord was: als bij de eerste toelating er een dubbele cabine in de auto zit wordt dat op het kenteken vermeld, bij later ingebouwde niet.

Met vrgr. Bert

Reactie voor op de website?

38.114. Wel/niet rolstoelvervoer

Beste Hilko,

wat een enorm handige site is dit! Ben al veel te weten gekomen, maar heb toch nog een vraag: als je een rolstoelbus zou kopen, mag je deze dan gebruiken voor andere doeleinden, of moet je perse kunnen aantonen dat je "een rolstoeler" vervoert (of moet het op naam van de gehandicapte aanvrager of vervoerbedrijf staan?)

Ik ben nl van plan om voor mijn bedrijf een rolstoelbusje aan te schaffen. Omdat een rolstoelbus een oprijplateau heeft, kan ik makkelijker de kledingrekken verplaatsen (voor markten), en er mogen meer dan 3 personen vervoerd worden. Als extraatje kunnen de stoelen verwijderd worden en zou je de bus als camper kunnen gebruiken (niet ombouwen) Is dit alles te leuk bedacht of mag het wel. Overigens wil ik de bus prive kopen, en de zakelijke kilometers declareren.

Graag hoor ik van je.
MVG Astrid Smit

Reactie voor op de website?

38.115. Dubbele cabine hyundai h200

Reactie op Vier gordels achterin?

hoi,

Wij willen een bedrijfsbus kopen een hyundai h200 met dubbele cabine voorin zitten netjes 3 gordels achterin niet. Zijn er gordels achterin te bevestigen? Het betreft een bedrijfsbus die ik alleen prive ga gebruiken hoe zit dat met de wegenbelasting.

Leo

Reactie voor op de website?

38.116. 4 personen op de bank in een dubbele kabinne

Reactie op Vier gordels achterin?

geachte l.s.

Als u een nieuwe of gebruikte transit bus koopt, kan u de bus om laten bouwen en opniuw laten keuren bij de RDW. Zelf heb ik ook 5 kinderen, en heb begin 2008 en enkel kabine transit gekocht (nieuw) en deze om laten bouwen tot dubbel kabinne 4 persoons bank (€ 1500 ex btw ) incl keuren door RDW. Ik heb geen gordels laten monteren (kosten €1000,00) maar heb zelf dmv stalen strip een constructie laten maken en daar op de heup gordels gemonteerd (kosten €150,00). Mijn bus is via de dealer omgebouwd bij Profiglass in het oosten van het land.

succes
Stan v Meeuwen

Reactie voor op de website?

38.117. Gevolgen verwijderen dubbele cabine

Goedendag

Met veel plezier lees ik op dit forum, maar ik ben nergens iets tegen gekomen over het verwijderen van een dubbele cabine.

Ik wil namelijk een bus kopen maar zonder een dubbele cabine. Ik heb al een paar opties bekeken maar ik kom nergens op een kentekenbewijs tegen dat het een dubbele cabine is. Maar wel dat er staat bedrijfsauto met koppeling . Is er iemand die weet wat dit betekent ? Het betreft in dit geval om een bus met bouwjaar 95 tot 2000.

vgr Fred

Reactie voor op de website?

38.118. Korte Passagiersstoel

Als zzp'r met een gezin overweeg ik mijn Berlingo Multispace in te ruilen voor een Fiat Scudo/Peugeot Export/Citroen Jumpy met Dubbele Cabine. Opvallend echter is dat in deze auto's (en ook de andere bedrijfswagens) het zitvlak van de passagiersstoel te kort, en de beenruimte te gering is voor iemand van 1,90 cm.

Is de aanschaf van zo'n kostbare speciale autostoel (zoals een Recaro) de enige optie?

Ton Kuijpers

Reactie voor op de website?

38.119. Rolstoelvervoer

Reactie op Wel/niet rolstoelvervoer

Hoi Astrid Smit,

Ben zelf invalide (lage dwarslesie). Maar door heel veel therapie ben ik nu zover dat ik weer auto mag rijden, na het behalen van rijbewijs in een automaat. Iemand die invalide kan een auto kopen met grijs kenteken voor het vervoer van rolstoel en/of scootmobiel. Hij/zij komt dan ook in aanmerking voor een grote korting op de belasting van de auto en ook de bpm kan worden vrij gegeven. Dit scheelt heel veel! Ik heb zelf nu een Jeep hyundai 4x4 op grijs kenteken, met heel veel accessoires waarop de korting al zit voor een invalide man/vrouw. Bel me even dan kan ik meerdere uitleg geven, anders wordt de mail te lang.

m.vr.gr. Marius tel.0485-786027

Reactie voor op de website?

38.120. Grijs kenteken

Grijs kenteken rijden kan als particulier, maar is iets duurder dan een bedrijf.

Alex

Reactie voor op de website?

38.121. Kiezen: vito vklasse 2002 of opel vivaro 1,9 2004

Reactie op Gratis advies over bussen met dubbele cabines

Hallo Hilco,

wij zijn bezig met de aanschaf van een nieuwe auto voor zowel familiar gebruik als gebruik met onze band. We twijfelen tussen aanschaf mercedes vito vklasse 2.2 bouwjaar 2002 met 198.00 km op de teller die er heel netjes uitziet, allemaal luxe extra's, alleen als minpunt heeft deze weinig beenruimte op de achterbank, en geen dubbele bijrijdersstoel. En dan hebben we ook een opel vivaro op het oog, 1.9 cdi, deze is bouwjaar 2004 en heeft 194.00 km gereden. is minder luxeus maar heeft wel meer beenruimte en dubbele bijrijdersstoel. we zullen de aan te schaffen auto zowel veel prive met kinderen, als voor optredens in het land gebruiken. De beide auto's kosten hetzelfde. (6.500 Euro).

Welke auto is beter voor ons vanuit jouw visie en ervaring?

Erna en Marcos

Reactie voor op de website?

38.122. Achterbank VW t5, rechtop zitten of sleutelen?

Reactie op Gratis advies over bussen met dubbele cabines

Beste Hilco, sinds kort bezitten wij een VW t5 60'edition DC. De auto rijdt grandioos en zit fantastisch met lederen bekleding. Alleen mijn twee meiden achterin van 11 en 13 zitten erg rechtop. De ruimte tussen achterbank en voorzittingen is beperkt maar de benen passen prima. De zitting had alleen wel wat naar achteren (hoek) gemogen. Is daar nu niet een (legale) oplossing voor zoals door meer ruimte te creeren door een deel van het kunststof tussenschot uit te snijden en de hoofdsteunen te verwijderen? Dan zal de zitting volgens mij naar achteren kunnen zodat ik ze daar kan fixeren.

Ik verander liefst niets aan de auto maar mijn meiden moeten er ook lekker in zitten..... helemaal richting het zuiden.

Heel graag je advies en alvast dank, Stephan

Reactie voor op de website?

38.123. Bus kopen

Hallo Hilko

wij willen een rolstoel bus aanschaffen, er moet een scootmobiel inpassen welke bus zou daar voor in aanmerking komen. Ons buget is ongeveer €6000 is daar een redelijke bus voor te koop.

vr.gr....Hans

Reactie voor op de website?

38.124. Bus kopen: Antwoord van Hilko

Ik vraag me even af of u ook subsidie krijgt voor het aanpassen van een bus. Zoja dan is dit alleen van toepassing op een jongere bus van maximaal 3 jaar oud. Zo nee dan zou ik gaan voor de goedkoopste bus met de minste kilometers die er in de markt te koop is. Een advies voor een merk is lastig te geven. Is afhankelijk van het gebruik en de kilometer stand. Voor deze lage aanschafbedragen is het zeer lastig om een goeie bus te vinden. De meeste zijn het land al uit.

Succes. Hilko.

Reactie voor op de website?

38.125. Bus kopen

Hallo Hilko,

mijn vrouw heeft sins kort een scootmobiel dus als we eens weg willen moet de scootmobiel mee, ik moet nog uitzoeken hoe het zit met de wegenbelasting en of we er voor in aanmerking komen.

Ik wil een bestaande rolstoelbus aanschaffen met een kilometerstand van ongeveer 180.000km dan kom ik wat de prijs betreft in de buurt. Misschien heb je toch nog een tip welk merk het beste zou kunnen zijn.

vr.gr. Hans

Reactie voor op de website?

38.126. Ervaring Renault Grand Espace

Reactie op Hyundai H100 betrouwbaar?

Ik heb zeer goede ervaring met een de R grand espace. Vooral de extra ruimte achterin is geweldig. Het lage gewicht, de wegligging en veiligheid. Ik heb hem aangeschaft omdat we mobiel willen zijn met 4 kleine kinderen waarvan 1 nog in de kinderwagen zit. Ieder heeft zijn eigen plaats en achterin kan de kinderwagen volledig in staan (zonder in te klappen/vouwen).

Martin

Reactie voor op de website?

38.127. Rolstoelbus

Hallo Hilko

we willen graag een rolstoelbus kopen. Maar is het ook gewoon mogelijk een bestelbus aan te schaffen en losse oprijplaten en spanbanden te gebruiken om de scootmobiel vast te zetten? Wat zijn hiervoor de spelregels.

Mvg rob

Reactie voor op de website?

38.128. Aanschaf dubbele cabine

Beste,

ik ben opzoek naar een busje met een dubbele cabine. Maar er zijn zoveel merken op de markt. We twijfelen tussen de trafic/primastar/vivaro, transit, h200, vito, vw. Aangezien we een willen met maximaal 175.000 op de klok. En maximaal een kostprijs van maximaal €7,500,- ex btw. Waar moeten we opletten en wat zijn de zwakke punten van de busjes? het gaat om de lange uitvoeringen. Gaarne om uw advies.

mvg Ben

Reactie voor op de website?

38.129. Antwoord van Hilko

Reactie op Aanschaf dubbele cabine

De vraag is even simpel als moeilijk te beantwoorden maar ik zou gaan voor een lange versie en geen korte versies te kopen. Die zijn te klein. Geen semi automaten en zeker geen vito of transit. Ik zou zoeken tussen het trio renault, primastar, vivaro of het trio fiat, citoen en peugeot. Dit zijn betrouwbaardere bussen voor het budget.

Let op, moet wel dealer-onderhouden zijn, anders niet aan beginnen.

Groet Hilko

Reactie voor op de website?

38.130. Aanschaf dubbel cabine

Beste Hilko

dank voor uw advies. Wat zijn de zwakke punten van de voorgestelde wagens? Waar moet ik opletten en wat is de beste motorisering aangezien ik regelmatig een aanhanger sleur. En vanaf welk bouwjaar is de beste optie?

mvg Ben

Reactie voor op de website?

38.131. Btw

Beste Hilko,

Wij willen graag een bus met dubbele cabine gaan aanschaffen. Nu ben ik volop rond aan het kijken en zie negen van de tien keer ex btw staan bij de prijs. Wat houdt dit nu in? Moet er nu nog 21 of 22% van de aanschaf prijs of van de dagwaarde worden betaald door de koper?

Met vriendelijke groet

Maxim

Reactie voor op de website?

38.132. Re: Btw

Reactie op Btw

Antwoord van Hilko:

Beste Maxim,

ex btw wil zeggen dat de prijs nog vermeerderd moet worden met 21%. Als u een bus zonder btw zoekt moet u de toevoeging 'marge' of 'zonder btw/btw vrij' erbij vermeld zien.

Groet, Hilko.

Reactie voor op de website?

38.133. Transport van meerdere personen

geachte Hilko, mijn vraag. mag in een Nissan Navara / Toyota Helux/ Isuzu Dmax met dubbele cabine / 5 zits met grijs kenteken meerdere personen vervoerd worden. alvast dank voor uw antwoord.

met vriendelijke groet

jacques

Reactie voor op de website?

38.134. Aanschaf bedrijfsauto met dubbele cabine

Reactie op Gratis advies over bussen met dubbele cabines

Beste Hilko,

Ik ben voor mijn bedrijf en privé opzoek naar een nieuwe bedrijfsauto met dubbele cabine. Wat is de kleinste bedrijfsauto met dubbele cabine die nog voldoet aan de richtlijnen voor grijs kenteken en waar de personen op de achterbank nog normaal kunnen plaatsnemen?

Mvgr. Robert

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Gratis advies over bussen met dubbele cabines

 1. Aankoop van hyundai h200
 2. Advies aankoop van hyundai h200
 3. Advies aankoop
 4. Antwoord aan Jolanda
 5. Vier gordels achterin?
 6. Antwoord vier gordels achterin
 7. Verplicht gordels achterin?
 8. Over verplicht gordels achterin
 9. Kinderzitje achterin VW transporter
 10. Alleen heupgordels
 11. Gezocht: achterbank met veiligheidsgordels
 12. Advies: achterbank met veiligheidsgordels
 13. Hoofdsteunen voor mercedes bus
 14. Renault espace kwaliteit
 15. Antwoord van Hilko
 16. Dubbele Cabine
 17. 4 gordels achterin Voor Miranda.
 18. Rijden op grijs kenteken
 19. Comfort van personenbusjes?
 20. Antwoord van Hilko
 21. Minstens even comfortabel?
 22. Belangrijke verschillen
 23. Comfort personenbusjes
 24. Driepuntgordel
 25. Vraag over de Nissan Primastar
 26. Antwoord van Hilko
 27. Weer een trafic
 28. Advies voor een leek
 29. Antwoord van Hilko
 30. Schade aan bus
 31. Kosten van bijtelling
 32. Antwoord van Hilko
 33. Kijk eens hier
 34. Info over Hyundai Trajet
 35. Antwoord van Hilko
 36. Zo opgelost
 37. Vraag Mitsubishi L 400
 38. Antwoorden van Hilko
 39. Ombouwen uit den boze
 40. Antwoord van Hilko
 41. Ombouwen uit den boze
 42. Bijtelling
 43. Ombouwen Mercedes v 220cdi
 44. Antwoord van Hilko
 45. Met ombouwen van grijskenteken moet je BPM belasting betalen!
 46. Vivaro/Primastar/Traffic met rolstoel erin
 47. Antwoord van Hilko
 48. Wegenbelasting
 49. Dubbele cabine verwijderen??
 50. Antwoord van Hilko
 51. Kijk maar
 52. H200
 53. Opel Vivaro
 54. Achtergordels hyundai H100
 55. Renault?
 56. Dubbele cabine
 57. Ondanks alles toch weer een Vito
 58. En met 6 kiddies?!
 59. En met 6 kiddies?!
 60. JS: 6 kiddies
 61. Stoeltjes en dubbele cabine
 62. Een busje
 63. Bedrijfsbus voor 7 personen
 64. Peugeot expert?
 65. VW Transporter rijdt niet prettig??
 66. Busje om laten bouwen naar ppo
 67. Royale achterbank voor 4 personen
 68. Expert/jumpy/scudo
 69. Maak er vierpuntsgordels van!
 70. Op zoek naar een scudo/jumpy/expert
 71. Gevonden!
 72. Gasinstallatie
 73. Antwoord van Hilko
 74. Gasinstallatie in T4
 75. Hyundai H100 betrouwbaar?
 76. Vito 108
 77. Geen bubbelcabine op papieren
 78. Antwoord van Hilko
 79. 1 1/2 cabine
 80. 2e achterbank vw transporter gekeurd?
 81. 2e achterbank vw transporter gekeurd??
 82. Tweede achterbank
 83. Welk busje
 84. Kilometerprijs partikulier vervoer voor gehandicapte
 85. L400 ombouwen
 86. Antwoord van Hilko
 87. Van rolstoelbus naar camper
 88. achterbank gordels vito
 89. Antwoord van Hilko
 90. Ford Transit 1999 3e driepunts achterin??
 91. van 3 naar 4 zits achterbank
 92. Antwoord van Hilko
 93. Viano goed alternatief
 94. 4 heupgordels in bus
 95. Ombouw tbv rolstoel vervoer
 96. Gordels inbouwen
 97. Ombouw tbv rolstoelvervoer
 98. Brandstof verbruik
 99. Rolstoelbus
 100. re: rolstoelbus 38.99
 101. Zitcomfort acherin busje
 102. Cataloguswaarde h100
 103. Cataloguswaarde vinden?
 104. 4 kinderen waarvan 1 gehandicapt
 105. Vervoer 4 kids waarvan 1 gehandicapt
 106. Advies gezocht
 107. Citroen jumper
 108. 6 personen
 109. Betaalbaar
 110. Wat moeten we kiezen?
 111. Antwoord van Hilko
 112. Toch nog plaats te weinig
 113. Geen dubbele cabine op kentekenbewijs.
 114. Wel/niet rolstoelvervoer
 115. Dubbele cabine hyundai h200
 116. 4 personen op de bank in een dubbele kabinne
 117. Gevolgen verwijderen dubbele cabine
 118. Korte Passagiersstoel
 119. Rolstoelvervoer
 120. Grijs kenteken
 121. Kiezen: vito vklasse 2002 of opel vivaro 1,9 2004
 122. Achterbank VW t5, rechtop zitten of sleutelen?
 123. Bus kopen
 124. Bus kopen: Antwoord van Hilko
 125. Bus kopen
 126. Ervaring Renault Grand Espace
 127. Rolstoelbus
 128. Aanschaf dubbele cabine
 129. Antwoord van Hilko
 130. Aanschaf dubbel cabine
 131. Btw
 132. Re: Btw
 133. Transport van meerdere personen
 134. Aanschaf bedrijfsauto met dubbele cabine

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.