Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

28. Maxicosi past niet in autogordel

We hebben een Chrysler Voyager, met twee keer twee stoelen (zgn. captain's chairs) en een driezitsbank. Zitplaatsen genoeg zou je zeggen, maar waar kun je een maxicosi kwijt? De voorstoel is uit den boze i.v.m. de airbag. Maar de achterstoelen en -bank staan zo geplaatst t.o.v. de driepuntsgordels dat deze op alle achterplaatsen niet lang genoeg zijn om de maxicosi goed vast te zetten. Wie weet een oplossing, bijvoorbeeld een adres voor veilige gordelverlengers (bestaande gordels kunnen eenvoudig op een andere plek aan de bodem vastgegespt worden, dus een tussengordeltje met een haak aan een kant en een oog aan de andere kant zou ideaal zijn). Als niks meer helpt zullen we als uiterste noodoplossing de airbag moeten laten uitschakelen...

Marc

Reactie voor op de website?

28.1. Maxicosi vastzetten in autogordel

Wij hadden het zelfde probleem. Wij konden met geen mogelijkheid de autogordels zoals het aangegeven stond in de bijsluiter, om krijgen.

Oplossing: De Maxi's verticaal/schuin zetten terwijl je de achterkant van de Maxi met de autogordel probeert vast te zetten. Zodra de achterkant vast zit, kun je de Maxi horizontaal zetten, en goed doen.

Wij vinden dit onwijs een goed systeem, omdat wij nu de Maxi's ten alle tijde vast hebben in de autogordel. Het enige wat we nu hoeven te doen is, zijn de kids er in te zetten en hun eigen Maxi gordel vast maken.

Beth

Reactie voor op de website?

28.2. Verlengstuk voor te korte gordel

Bij onze auto (Volvo 440) hadden we ook het probleem van te korte veiligheidsgordel. Hiervoor hebben we bij de Volvo-garage een verlengstuk gekocht, een stuk staal met aan de ene kant een een oog dat in de 'gesp' klikt, en aan de andere kant dezelfde gesp waar dan de gordel weer ingeklikt kan worden. Nu kan de Maxi-Cosi makkelijk geplaatst worden.

Het is wel abnormaal duur, 125 gulden voor een stukje ijzer met een gesp eraan. Maar het voorkomt veel gemodder en ergernis. Ik weet niet of deze ook past op de gordel van een Chrysler. Dus rij eens langs een Volvodealer en pas het eens....

Reactie voor op de website?

28.3. Chrysler Voyager

Ik weet niet hoe oud of welk type Voyager je hebt, maar ik heb ook een (Grand) Voyager met 4 captain chairs en achterbank en ken dit probleem niet. We hebben twee tweelingen van 2 maand en 2 jaar en de gordel passen op alle plaatsen zowel voor de maxi cosi als de autostoeltjes van Maxi Cosi (onze voyager is van september 2000). Op naar de dealer om dit probleem te verhelpen?

V.R.

Reactie voor op de website?

28.4. Maxicosi in Fiat Brava

Ik had hetzelfde probleem met de maxicosi achterin in onze Fiat Brava (niet in onze vorige Fiat Bravo). Dit probleem is opgelost door onze garage, die tegen zeer geringe vergoeding het bevestigingspunt heeft verlengd. Sindsdien hebben we geen problemen. Volvo, Chrysler, Fiat, je vraagt je af of autofabrikanten/ontwerpers geen kleine kinderen hebben.

Sven

Reactie voor op de website?

28.5. Artikel nummmer Gordelverlenger

Ook wij liepen gisteren tegen dit probleem aan; eerste dag, met onze nieuwe aanwinst, met de auto weg en de Maxi Cosy past niet in onze Voyager... De importeur van Chrysler wist raad, bestel een "Extender", artikel nummer 0501 85 05 AA. Kosten:   1,87 ex... Zo goedkoop omdat ze zich schamen dat het probleem uberhaupt voorkomt!

Pieter

Reactie voor op de website?

28.6. Zelfs in een Saab pas de Maxicosi niet!

Je zou denken dat bij de ultieme familieauto dit probleem niet zou bestaan, helaas. Saab is ook nog zo arrogant door te stellen dat Saab de Maxicosi niet veilig genoeg zou vinden (en daarom dus de gordels maar expres te kort maakt of zo iets??) en dat je dus een Saab babyzitje moet kopen. Ronduit schandalig en voor mij alleen daarom al een reden om nooit meer een Saab te kopen, wat een arrogantie!!

Fam.F.

Reactie voor op de website?

28.7. Ander merk

Ik heb een maxi cosi van een ander merk met de goede veiligheidseisen die je ook op een andere manier kan vastmaken als de gordel niet lang genoeg is. Onder deze maxi cosi zit nog een bevestiging waardoor je de gordel niet helemaal achter de stoel hoeft door te halen maar gewoon eronder in de bevestiging kan schuiven.

Andrea

Reactie voor op de website?

28.8. Maxi cosi en Mazda

Ook wij kennen het probleem en hebben de volgende oplossing op een autosloop gevonden: Een 2 punts gordel (alleen de riem met montagehaak) en een haak van het bovenste punt van een 3 punts gordel. Deze haak moet meerder sleuven hebben waar de riem doorheen kan. De riem door de haak heen gevlochten zoals veel motor- en brommerhelmen hun helmsluiting hebben. Nu is het dus een riem met 2 ogen. Deze riem nu in de auto gemonteerd aan de bestaande 3 punts gordel (1 extra bout, moer en 2 ringen nodig). We kunnen nu de riem zo lang maken als we willen.

Martin

Reactie voor op de website?

28.9. Tip voor autogordel probleem

Ik had dat probleem ook met mijn boodschappenauto (daihatsu cuore). Nu heb ik een fiesta en geen probleem. Maar verlengen van gordels is niet veilig en mag ook niet. Wel kun je bij de dealer van je auto nieuwe (langere) gordels erin laten zetten.

Dus ik zou zeggen ga ff langs de crysler dealer en klaar is klara.

Succes ermee. Silvia

Reactie voor op de website?

28.10. Gordels in Austin Healy

Bestaan er gordels om een kind veilig achterin een Austin Healy te vervoeren?

Reactie voor op de website?

28.11. Maxi Cosi in Opel Omega

Ook ik kende het probleem met de Maxi Cosi met mijn auto. Ideale gezins auto maar toch ook tekorte gordels. Hoofdbrekens gehad om het op een veilige en legale maniier op te lossen. Naar de dealer geweest maar ook geen geluk. Overal ge"informeerd en uiteindelijk via de prenatal bij een maxi cosi look a like gekomen (net zo veilig). Maar het voordeel van dit merk is dat de bevestiging van de gordel onder langs gaat en daardoor gordel lengte bespaard. Het merk van dit stoeltje is Easy Bob Maxi en informatie is te vinden op de site van Dremefa. Zo kan ik weer velig met m'n gezin op pad.

Maicel

Reactie voor op de website?

28.12. Gordels in Austin Healey

Ik heb geen Austin Healey maar wel een Triumph Spitfire 1500TC, zonder gordels (uitzondering op kentekenbewijs). Maar om de kids om beurten toch te laten genieten en voor wat extra eigen veiligheid, heb ik gordels gemonteerd.

Deze kun je bestellen bij Imparts, Moss Motors of natuurlijk andere onderdelenleveranciers voor klassiekers. Of probeer het eens op de sloop. Het is wel even wat hobbyen, maar uiteindelijk lukt het wel.

Jeroen

Reactie voor op de website?

28.13. Gordelverlenger Chrysler: pas op de prijs! Flinke korting voor leden Vereniging Groot Gezin

Ook ik kreeg de maxi-cosi niet goed vast in m'n Chrysler Voyager. Naar aanleiding van de tip van Pieter over de 'Extender' heb ik de Chrysler-dealer in Groningen gebeld. Die had 'm inderdaad op voorraad. De prijs? Ruim 65 euro!!!

Toen ik meldde dat ik gezien had dat die extender 1,87 ex btw kostte, keek de magazijnbeheerder nog even in z'n computersysteem: "Jawel, meneer, vroeger kostte hij 1,87". Gelukkig vond die man de prijsverhoging wel erg groot, dus kon ik hem voor 1,87 ex btw komen ophalen.

Rene

Leden van de Vereniging Groot Gezin krijgen een flinke korting op de aanschafprijs van de Gordelverlenger op vertoon van hun inschrijvingsbrief.

Reactie voor op de website?

28.14. Autostoeltje

Hoi,

Probleem met te korte gordels kwamen wij ook tegen, bij vele auto's en tevens dat de voorstoelen verder naar voren moesten dan wenselijk was.

Wij hebben nu een Kia Shuma, was nieuw even duur als een drie jaar oude Opel Vectra. Geen probleem met de maxicosi en ook de voorstoelen konder ver genoeg naar achteren.

groeten, Peter

Reactie voor op de website?

28.15. Verkeerd gordelgebruik

Mijn Maxi-Cosi kon ik niet in een Kadett plaatsen, en heb ook gezocht naar een verlenger.

De oplossing?

De gordel eerst op de juiste plaatsen in de stoel doen, en daarna pas in de 'gesp' van de auto klikken. Voila, mijn probleem was opgelost.

Misschien geldt dit voor meer mensen? Of was ik alleen zo dom... ;(

Ton

Reactie voor op de website?

28.16. Te korte gordel voor maxi cosi

Ik herken de problemen van de te korte gordels voor de maxi cosi achterin de auto. De maxi cosi past met geen mogelijkheid in onze Hyundai Lantra (ook niet achterin onze vorige auto Renault twingo bij ons eerste kind). Alle tips hebben we geprobeerd, maar onze maxi cosi blijft verticaal staan. Aangezien wij een airbag hebben kan hij niet voorin. Deze airbag is ook niet uit te schakelen. De dealer herkent dit probleem, zo ook de importeur maar weet geen oplossing. Volgens hen bestaat er geen gordelverlenger!

Geen idee hoe we onze baby nu kunnen vervoeren, ik vind het niet te geloven!

Heeft iemand nog een idee ?

Groeten

Reactie voor op de website?

28.17. Gordelverlenger

Ook in onze oude Ford Transit paste de Maxi-Cosi niet in de gordel. Bij Brezan in Almere Buiten (Bostonweg, Tel 036-5326140) hebben we een universele gordelverlenger gekocht voor € 36,-; het probleem is nu opgelost. De verlenger is eigenlijk niet meer dan een stukje gordel (40 cm) met twee ogen, je maakt hem vast aan de onderste bevestiging van de driepuntsgordel (niet bij de "gesp").

Robin

Reactie voor op de website?

28.18. Saab en gordels

Ook wij zijn deze week geconfronteerd geworden met het probleem van te korte achtergordels bij Saab. Onze Maxi-cosi past pas na minuten lang wringen op de achterbank. Saab maakt zich van onze klacht af door te stellen dat we ofwel hun kinderzitje ofwel de gordelverlenger (125 euro) moeten kopen. Dit ruikt volgens ons naar koppelverkoop, in België alleszins verboden. Wij gaan dan ook stappen ondernemen om hieraan iets te doen.

Had Saab die gordel nu 1 of 2 cm langer gemaakt dan was er geen probleem. Wij vermoeden dus een zekere vorm van 'opzettelijk spel'.

Wordt vervolgd. Joos

Reactie voor op de website?

28.19. Maxicosi in 240 of oude modellen

Inderdaad, maxicosi's passen bijna nooit in oudere modellen auto's, dus ook niet in onze 240. Oplossing! Ga naar autosloop en knip een stuk autogordel ong. 75cm uit een van de auto's. Zet je naaimachine in de 240 knip achter gordel door en plaats ander stuk ertussen goed stikken en klaar.

Nieuwere modellen hebbben overigens wel een langere gordel achterin.

Richard

Reactie voor op de website?

28.20. Gordelverlenger

Beste Allemaal,

De oplossing van Richard vind ik levensgevaarlijk. De gordel kan bij ongelukken breken! Nooit aan je gordel sleutelen, deze moet altijd uit 1 stuk zijn! De lengte van gordels word afgestemd op de gemiddelde lengte van Europeanen. En helaas mag je offcicieel je gordel niet verlengen van de RDW. Heel officieel gezien kan je een boete krijgen van oom agent.

Dus ik adviseer jullie, houd je aan de oplossing van volvo of brezan, dit zijn europees goedgekeurde onderdelen!

gr Daniëlle

Reactie voor op de website?

28.21. Te korte gordel seat ibiza

Hallo allemaal,

Ik heb jullie berichtjes gelezen, en mijn zus heeft hetzelfde probleem met haar Seat Ibiza van '95. Nu is haar verteld dat een gordelverlenger onveilig is, en dus niet aan de wettelijke eisen zou voldoen.

Nu zag ik dat meerdere malen naar de Volvo dealer verwezen word, kan iemand mij vertellen of de gordelverlenger van de Volvo op iedere auto past en of dit wel een officieel veilige gordelverlenger is.

Gr.Angelica

Reactie voor op de website?

28.22. Gordel vastzetten met 3 autostoeltjes

Hallo,

Bij ons ligt het probleem niet dat de gordels te kort zijn, maar met 2 stoelverhogers met rugleuning en een maxi cosi is het een drama om die gordels vast te krijgen. Heeft iemand een tip. De stoeltjes passen wel naast elkaar maar dan kom je er je hand niet meer tussen, hoe werkt zo'n gordel verlenger?

Vriendelijke groet Ron

Reactie voor op de website?

28.23. Gordel vastzetten met drie autostoeltjes,

Ook wij hebben sinds kort dit probleem ontdekt. Het is voor mijn twee oudste kinderen onmogelijk om zelf nog de gordel vast te maken. Ik vind het niet erg om het dan zelf te doen, maar het is enorm gedoe. Ik ben dus ook op zoek naar een gordelverlenger. Zelf denk ik aan een haak aan een stuk gordel met daarop weer het slot, maar ben nog niets tegengekomen.

Vriendelijke groet, Christina de Jong

Reactie voor op de website?

28.24. Gordelverlenger in een Renault Twingo

Op geen enkele manier kan ik de maxicosi op de achterbank vastzetten. Weet iemand waar ik een universele gordelverlenger kan kopen of heeft iemand een goede tip voor dit soort type auto´s?

Groetjes Vanessa

Reactie voor op de website?

28.25. 3-puntsgordels voor op de achterbank van een renault trafic

Ik ben op zoek naar informatie hoe er 3-puntsgordels op de achterbank geplaatst kunnen worden van een trafic, zodat een kinderstoel (vanaf 4 jaar) ook veilig vast zit. Het lijkt erop dat er iets aangepast moet worden aan de kooiconstruktie van de dubbele cabine, want die is alleen berekend op 2-puntgordels. Maar wat en waar nu iets aan bevestgd kan worden blijft bij garages een vraag. Wie weet hierover iets meer?

Helen

Reactie voor op de website?

28.26. Dom

Reactie op 28.19 (MaxiCosi in 240 of oude modellen)

Je moet je kinderen (of medereiziger) wel erg haten om ook maar op het idee te komen om eigenhandig een veiligheidsgordel (het allerhoogste op gebied van autoveiligheid) aan te passen. Om deze dan ook nog te gaan toepassen, werkelijk onbegrijpelijk dom!

Marcel

Reactie voor op de website?

28.27. Gordelbevestiging met 3 stoeltjes

reactie op 28.23

Kijk eens op msn search en tik gordelverlenger in en ga naar de site van Gila Carperformance.

Marcel

Reactie voor op de website?

28.28. Gordelverlenger (E 14,95)

Vandaag heb ik een gordelverlenger op de kop getikt voor maar E 14,95. Ik heb namelijk een Volvo 440 waarvan de autogordels te kort zijn. Na het lezen van deze site leerde ik dat er gordelverlengers waren. Bij de Volvodealer zou zo'n ding me een euro of 55 kosten. Bij Brezan automaterialen al snel 45 euro maar uiteindelijk, via msn, kwam ik achter www.mateforcars.nl. Dit is een toeleverancier die dus zulke gordelverlengers (via middenstanders) verkoopt. Na een telefoontje te hebben gepleegd kreeg ik te horen waar ik hem kon kopen. Ik heb hem uiteindelijk in Rotterdam gehaald. Ik zou zeggen: neem deze tip ter harte! Succes!

Groetjes, Petra

Reactie voor op de website?

28.29. Wel in chrysler

Beste chrysler voyager,

ik snap jouw probleem niet, wij hebben net 2 weken onze voyager en hierin gaan onze 3 kinderen incl de maxicosi met gemak mee (in de passagierstoel op de tweede rij). Misschien staat bij jou de stoel te ver naar voren? Deze kun je namelijk verplaatsen.

Succes in ieder geval, groeten Jolanda

Reactie voor op de website?

28.30. Maxi Cosi wel vast ook met airbag

Ook wij hebben wel "problemen" gehad met het vastzetten van de maxi cosi. Wanneer de gordels achterin te kort zijn, probeer dan eerst even om de maxi cosi verticaal te houden. En op het moment dat je de gordel vastklikt, kun je de maxi cosi ook weer terugzetten in de horizontale stand. Wil dit niet, en past de gordel op de voorstoel wel, laat dan bij de garage je airbag uitschakelen. Bij peugot kun je met de sleutel zelf de airbag naar believen aan en uit schakelen.

Petrie

Reactie voor op de website?

28.31. Niet toegestaan

Ook ik ben even op zoek geweest naar een verlenger voor de achtergordel, tot ik het volgende artikel van postbus51 tegenkwam:
  Gordelverlenger
  Een gordelverlenger bij een kinderzitje is niet toegestaan. Is de gordel te kort, dan moet u een andere (goedgekeurde) autogordel laten monteren of een kinderzitje gebruiken dat wel met de originele gordel goed te bevestigen is.
Of te wel.. op naar de dealer. Volgens de RDW zou je ook een email kunnen sturen naar .

De divisie Vorderingen stuurt u op verzoek graag een lijst toe met bedrijven bij u in de omgeving die de aanpassingen kunnen aanbrengen.

Succes allen!

E. Hoekstra

Reactie voor op de website?

28.32. Re Gordelverlenger

Wij hadden het zelfde probleem onze maxicosi tobi paste niet achterin (mitsubishi lancer). Een gewone verlenger werkt niet ivm bevesteging van de tobi. De gordelverlenger van Brezan (zie brezan.nl) artnr: pn227 paste wel goed, deze verlengt namelijk je gordel met 40 cm. Kijk goed dus wat voor soort je nodig heb!

Succes allemaal.

Reactie voor op de website?

28.33. Gordel Chrysler Voyager

Wij hebben sinds één week een Chrysler Voyager. Mij viel op dat de Maxi Cosi (Citi) inderdaad niet paste achter de bestuurdersstoel. Maar aangezien de gordel achter de bijrijdersstoel langer is past de Cosi daar prima. Overigens kunnen de andere kinderen er dan gewoon nog langs naar de achterste bank.

Joost

Reactie voor op de website?

28.34. Air bag uitschakelen

Hallo, ik wil heel graag de Maxi Cosi voor in zetten. Dit kan helaas niet vanwege een air bag. De dealer kan hem niet uitschakelen. Kan iemand mij helpen iemand te vinden die het wel kan? Ik heb een Hyundai Getz.

R van den Bighelaar

Reactie voor op de website?

28.35. Ander merk autostoeltje past wel met kortere gorel

Als je al een maxi cosy hebt ben je dus te laat, maar het autostoeltje van bebe confort kan onderlangs vastgemaakt worden en past dus in de meeste gevallen wel als de gordel tekort is.

Marja

Reactie voor op de website?

28.36. Te korte gordel seat ibiza

Ik heb net de hele middag gezocht naar gordelverlengers het merk car piont. Heeft er wat, maar deze paste ook niet in mijn subaru impreza en de volvo dealer heeft ook een verlenger maar ook deze past niet. Dus altijd ff proberen als je er 1 gaat kopen. Als iemand nog een verlenger weet voor een subaru impreza dan hou ik mij aanbevolen.

En op de vraag of het wel of niet mag ik heb de volvodealer gevraagd, en die zei dat het niet voor volwassen mocht maar wel voor een maxi cosie. Maar goed de een zegt dit en de andere weer dat, dus lekker duidelijk wel weer, maarja een baby van 2 weken scheef in de gordels vervoeren lijkt mij nou ook niet echt veilig

vr.gr. ronny s.

Reactie voor op de website?

28.37. Maxi cosi past ook niet in de KIA rio

Hier tot onze stomme verbazing hetzelfde probleem met de KIA RIO. Ik heb een goede maxicosi van mijn zus gekregen. We wilden hem vast in de auto zetten (voor het geval dat) maar op de achterbank past ie met geen mogelijkheid. Gordels zijn veel te kort.

Als een "verlengstuk" officieel niet is toegestaan dan hebben wij een probleem. (we wonen in Duitsland en daar zijn de TUV keuringen veel strenger dan de apk keuring). Graag hoor ik of andere kia rio mensen hiervoor een oplossing hebben gevonden. (voorin mag ook niet wegens de airbag, en die uitschakelen, tja dan lever je toch weer een stukje veiligheid in)

Davina

Reactie voor op de website?

28.38. Elios autostoelje in Toyota past ook niet

Aan al deze berichten wil ik toevoegen dat het autostoeltje van Bebe Confort de Elios ook niet in de Toyota Avensis (station uit 2003) past. En in mijn Corolla Verso (ook uit 2003) pastte hij ook niet erg goed. In beide gevallen door te korte gordel. De Dealer had dit probleem trouwens nog niet eerder gehad en had ook geen gordelverlengers.

Lieske

Reactie voor op de website?

28.39. 3 kinderzitjes past dat?

Ook wij krijgen binnenkort het probleem van de maxicosi tussen een kinderstoel en een zitverhoger. Niet alleen een gordelprobleem in mijn Toyota Corolla Verso (n.b. de gezinsauto van het jaar 2003) maar in de auto van mijn man Toyota Avensis station, past het helemaal niet vanwege de onvoordelige gordelverdeling: twee volwassenzitplaatsen en een kleine zitplaats in het midden.

In welke auto´s passen er wel drie op de achterbank? Of zijn we nu veroordeelt tot een auto met 6 of 7 zitplaatsen?

Lieske

Reactie voor op de website?

28.40. Verstelbare gordelverlenger komt op de markt

Er is een verstelbare gordelverlenger op komst tuf goedgekeurt. Prijs ± € 35,00 Te verkrijgen bij alle bekende verkooppunten.

Reactie voor op de website?

28.41. Verstelbare gordelverlenger

Wanneer komt deze verstelbare verlenger op de markt en waar is deze dan verkrijgbaar?

Logister

Reactie voor op de website?

28.42. Gordelverlenger

De gordelverlenger lijkt inderdaad een prima oplossing. Ik was ook geruime tijd geleden opzoek naar zo'n oplossing.

Toch blijkt er een probleem te zijn... de verzekering. Als er letsel ontstaat bij een ongeval en er blijkt sprake te zijn van een gordelverlenger, krijg je niet uitgekeerd. Ook de anwb keurt de gordelverlengers af.

Ieder moet het natuurlijk voor zich weten, want met veel moeite elke keer de middelste vastzetten met het stoeltje, en er weer uithalen is ook niet alles. Laat staan in een noodgeval, ik heb nu zo'n rescuemes inde auto, zodat ik de gordels door kan snijden en emmer lekker voort met in en uitstappen.

Reactie voor op de website?

28.43. Oplossing gevonden

Ook wij hadden de "tekorte" gordel ervaring (Volvo 440), maar hebben een oplossing gevonden. De Maxi-Cosi CabrioFix EasyBase. (Terug te vinden via Google). Je koopt een onderstel, ongeveer in het idee van de Iso-fix, alleen deze maak je vast met de gordel. Hier heb je geen lange gordel of bijzonder systeem in je auto voor nodig. Dan klik je de maxi-cosi erop.. klaar. Heel mooi en simpel systeem, wel prijzig. (Onderstel 100,-, maxi cosi 150,-) Maar wel helemaal veilig, EU goedgekeurd enz.

Wij zijn naar een winkel gegaan en hebben ons uitgebreid laten informeren. Hebben vervolgens het systeem in onze eigen auto gepast..en ja, het paste! Dus we zijn nu een stuk armer, maar er wel heel blij mee. Voordeel van deze merk maxi-cosi is ook nog dat hij op onze kinderwagen past (ook weer mooi meegenomen).

Iedereen veel succes met het vervoeren, En mensen, ga alsjeblieft niet te veel experimenteren met dit soort belangrijke zaken op het gebied van veiligheid!

Groetjes Pauline.

Reactie voor op de website?

28.44. Maxi-cosi city achterbank

Hallo,

Ik vraag mij af of een maxi-cosi op de achterbank ook omgedraaid moet staan. Ik vind het nl een beetje raar want dan kan je je kindje helemaal niet zien! Ik heb voorin een airbag die ik niet uit kan schakelen, vandaar. Weet iemand een antwoord op mijn vraag?

Martijn

Reactie voor op de website?

28.45. Maxi cosi city op achterbank

Hallo Martijn,

wij hadden het zelfde probleem maar de maxi cosi moet altijd omgedraaid staan omdat een baby tot plus minus 9 maand tegen de rijrichting in moet worden vervoerd. Dus ook achterin. Ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb.

groetjes Muisje

Reactie voor op de website?

28.46. Saab maxicosi

De ene Saab is de andere kennelijk niet, want in mijn 9-3 (2003) past de maxicosi wel.

Herman

Reactie voor op de website?

28.47. Zijn verlengstukken velig en legaal?

Wij hebben een oude volkswagen polo : toen ik onze maxi cosi niet vastgezet kreeg wegens te korte autogordels, ging ik naar mijn garage vragen wat zij daaraan konden doen. Hun antwoord was : enkel een nieuwe auto kopen. Gordels kunnen niet vervangen worden, over tussenstukken werd niet gesproken en volgens hen was er dus geen enkel andere manier.

Zijn die tussenstukken enkel voor Volvo's? Zijn ze legaal en veilig? Een nieuwe auto kopen zit er op dit moment niet in.

Eva

Reactie voor op de website?

28.48. Maxi cosie past ook niet in de KIA rio

Hier tot onze stomme verbazing hetzelfde probleem met de KIA RIO. Ik heb een goede maxicosi van mijn zus gekregen. We wilden hem vast in de auto zetten (voor het geval dat) maar op de achterbank past ie met geen mogelijkheid. Gordels zijn veel te kort.

Als een "verlengstuk" officieel niet is toegestaan dan hebben wij een probleem. (we wonen in Duitsland en daar zijn de TUV keuringen veel strenger dan de apk keuring). Graag hoor ik of andere kia rio mensen hiervoor een oplossing hebben gevonden (voorin mag ook niet wegens de airbag, en die uitschakelen.. tja dan lever je toch weer een stukje veiligheid in...)

Davina

Reactie voor op de website?

28.49. Gorderverlenger niet toegestaan

Volvo verkoopt inderdaad gordelverlengers (€ 61,30), en die zullen, gezien het belang dat Volvo aan veiligheid hecht, heus wel goed zijn, maar officieel mag het niet, volgens een tekst op de website van Postbus 51 (overheidsinfo):
  Gordelverlenger
  Een gordelverlenger bij een kinderzitje is niet toegestaan. Is de gordel te kort, dan moet u een andere (goedgekeurde) autogordel laten monteren of een kinderzitje gebruiken dat wel met de originele gordel goed te bevestigen is.
(bron: www.postbus51.nl - regels voor vervoer van kinderen in de auto)

Martijn

Reactie voor op de website?

28.50. Maxi cosi in een Volvo 440 past wel degelijk.

Ook ik dacht in eerste instantie dat de maxi cosi niet in de gordel zou passen. Ik heb heel wat af zitten klooien met dat ding! Je moet hem alleen eerst over het voetjes gedeelte spannen (nog niet vastklikken!). Dan doe je hem achterlangs en ondertussen trek je de maxi cosi een stukje omhoog. Zodra hij achter ook zit klik je hem vast en duw je hem weer horizontaler. Niets aan het handje en gordelverkleiners helemaal niet nodig. De cosi past voor en achter in de auto en de wagen komt uit 1992.

Chantal

Reactie voor op de website?

28.51. Maxi Cosi? Geen probleem

Hallo,

Wij rijden tegenwoordig in een Peugeot 307SW. Geen enkel probleem met het vastzetten van de maxi cosi. Omdat ik vrij lange benen heb staat de bestuurdersstoel zover naar achteren dat de maxi cosi hier klemstaat het geen ik persoonlijk niet handig vind bij het plaatsen maar de riemen passen wel op alle drie de stoelen op de tweede rij. Ik heb hem voorin staan waar ik de airbag met de sleutel kan uitschakelen. Achterin vind ik in verband met mijn oudste die dan gaat overleunen van de zitverhoger niet verantwoord. Bijkomend hebben wij nog een zeer ruime kofferbak waar nog 2 stoelen geplaatst kunnen worden waarna zelfs dan nog de kinderwagen meekan in de kofferbak. Ook mooi, het grote glazen dak, hebben ze nog uitzicht ook!

Marlies

Reactie voor op de website?

28.52. 3 kinderen achterin een saab 93?

Hallo,

Wij hebben een zoontje van 2,5 en eind dit jaar komt daar een tweeling bij. Wij vragen ons af of ze straks alle drie achter in onze auto, een saab 9.3 passen. Dus 1 stoelverhoger en 2 maxicosi's.

Een maxicosi op de passagiersstoel is ook een optie maar volgens de saabdealer is het niet mogelijk dat de air-bag wordt uitgeschakeld. Wie heeft hier ervaring mee?

Gr. Peter en Marielle.

Reactie voor op de website?

28.53. 3 kinderen achterin een saab 93?

Hallo, wij hebben een zoontje van 2,5 en eind dit jaar komt daar een tweeling bij. Wij vragen ons af of ze straks alle drie achter in onze auto, een saab 9.3 passen. Dus 1 stoelverhoger en 2 maxicosi's.Een maxicosi op de passagiersstoel is ook een optie maar volgens de saabdealer is het niet mogelijk dat de air-bag wordt uitgeschakeld.Wie heeft hier ervaring mee?Gr. Peter en Marielle.

Peter en Mariëlle

Reactie voor op de website?

28.54. Honda Civic

Mijn vriend heeft een Honda Civic en ook wij hebben het probleem met een korte gordel. Hoe kunnen wij dat het beste oplossen? Want voorin kan wel maar dan kunnen we geen lange stukken rijden ivm wagenziek..

Margaretha

Reactie voor op de website?

28.55. Kia Rio deel 2

Ik zag een berichtje over de Kia Rio.

Ik zit met het zelfde probleem met mijn Rio van 4 jaar oud. Ik heb Kia zelf gebeld, maar die reageren nochalant. (niet hun probleem)

Bij mijn 1e kindje heb ik de airbag uit laten schakelen en de maxi coxi voor in gezet. Paste maar net!!

Nu komt de 2e eraan en nu zit ik weer met dat probleem.

Heb jij ondertussen al een oplossing Davina?

Groetjes Marcia

Reactie voor op de website?

28.56. Autostoeltje tegen de rijrichting in!

28.44 en 28.45

Hallo Martijn. Volgens mij heeft Muisje je vraag helemaal niet beantwoord: Dat het moet is duidelijk maar waarom? Omdat bij een evt aanrijding de voorwaartse krachten opgevangen moeten worden. Zou je kindje in de rijrichting zitten zou deze uit zijn stoel gelanceerd worden. De gordels houden je kindje op zijn plek alleen krijgt het nog niet volgroeide nekje een gigantische klap te verwerken (whiplash).

In omgekeerde richting wordt je kindje in zijn stoeltje gedrukt en is de kans op nekletsel aanzienlijk kleiner. Bij de babyzaken zijn spiegeltjes te koop zodat je toch je kindje kunt aankijken. Lijkt me een goede veilige oplossing.

Succes! Martijn

Reactie voor op de website?

28.57. Gordelverlenger volvo240?

Ik zoek een gordelverlenger voor mijn volvo 240 zodat ik de maxi cosi op de achterbank kan plaatsen.

Ik heb inmiddels een gordelverlenger van de volvodealer geprobeerd en ook de universele die in de gesp moet worden geplaatst. Deze werken alleen niet, want:

1) door de extra gesp past het stoeltje wel in de gordel, maar krijgt door door dit systeem enorme bewegingsruimte , hij kan niet strak getrokken worden mijn gordel is zodanig te kort dat ik m niet eens om de maxi cosi heen kan krijgen. het is vrij complex, het lukt me ook niet dit goed uit te leggen, gebruik je gezonde verstand.

2) de gesp van de auto past niet in de universele verlenger. (handig he, universeel....)

Heb je een ander systeem: laat het me weten!

Jasmijn

Reactie voor op de website?

28.58. Gordel verlengen

Hoi,

Wij hebben ook een Volvo en wilden de gordel verlengen i.v.m. de maxicosi. Uiteindelijk hebben we toch gekozen om een easybase te kopen. Een onderstel (wat met korte gordels in de auto kan worden gezet) waar je dan de maxi cosi op klikt. Heel handig, want nu hoef je niet steeds de gordels er omheen te doen, je klikt hem er gewoon op. In de betere babywinkels zijn deze Easy-bases gewoon te koop, dus misschien is dat ook een oplossing voor jullie?

Groetjes, Pauline.

Reactie voor op de website?

28.59. Goeie tip

Hoi, ik heb een Maxi Cosi Tobi gekocht en probeerde deze in onze Peugeot 406 station te zetten. Als je het volgens de volgorde van de gebruiksaanwijzing doet, kom je net een stukje te kort. Balen, dacht al dat ik weer terug moest voor een andere stoel! Maar inderdaad, als je de gordel eerst onder bevestigt (zonder in de auto vast te klikken!) en dan de gordel boven door de openingen doet, past het wel. Daarna vastklikken en hij zit vast! Bedankt voor de tip.

Groetjes, Merle

Reactie voor op de website?

28.60. Wat maf

Wat maf dat er zoveel mensen problemen hebben met de maxicosi achterin. In mijn 16 jaar oude Renault 5 past het allemaal prima en ook in onze (toch wat modernere) Kangoo passen drie kinderen achterin naast elkaar. Soms moet je inderdaad wat schipperen door pas als laatste in te klikken of het zitje eerst verticaal tew zetten en dan pas horizontaal maar het past wel. Nu kan ik alleen het autostoeltje van type 0 + 1 niet tegen de rijrichting in gemonteerd krijgen, het etiket is er half af.......

Annette

Reactie voor op de website?

28.61. Auto voor 3 kinderzitjes

Hallo,

Onze dochter heeft 3 kinderen en er passen 3 stoelen achterin zij heeft een Opel Astra station dat gaat heel goed. Ook de gordels zijn lang genoeg.

Groeten Hes

Reactie voor op de website?

28.62. Gordelverlengers mogen niet volgens 3vo

Hallo Marc,

Ik heb ook een soortgelijk probleen en heb aan 3vo gevraagd of gordelverlengers mogen en dit was hun reactie:

  "Autogordels en kinderbeveiligingsmiddelen mogen uitsluitend worden gebruikt op de manier zoals de fabrikant heeft bedoeld. Dat is dus zonder gordelverlenger. De veiligheid van gordels en kinderbeveiligingsmiddelen wordt vooraf getest. Als deze middelen vervolgens op een andere manier dan bedoeld, worden gebruikt doet dat afbreuk aan de beschermende werking."
Daarbij geeft 3vo 2 mogelijke oplossingen: Een ander kinderbeveilingsmiddel aanschaffen (voor aanschaf passen in de auto), Of een langere gordel laten monteren. Maar lees dan wel de wettelijke beperkingen:
  Zijn er wettelijke eisen lengte van autogordels?

  Er bestaan geen wettelijke minimale of maximale lengtes van autogordels. Iedere autofabrikant hanteert zijn eigen regels. Als een gordel te kort is, kunt u een langere gordel laten monteren bij de erkende dealer.

  Er staat wel in de wet dat een gordel moet worden gebruikt zoals hij bedoeld is. Het is niet toegestaan gordels of kinderbeveiligingsmiddelen te gebruiken op een andere manier dan door de fabrikant is voorgeschreven. Het is dus niet toegestaan om:

  • Met meerdere personen één autogordel te delen;
  • de driepuntsgordel als heupgordel te gebruiken;
  • het diagonale deel van de driepuntsgordel onder de arm door te dragen;
  • een kinderstoeltje met een heupgordel vast te maken als het stoeltje bedoeld is voor bevestiging met een driepuntsgordel.

Een maxi-cosi voorin plaatsen waar een airbaig zit is inderdaad verboden.

Groet Clenda

Reactie voor op de website?

28.63. niet legaal? Wel veilig!

Rijd zelf in een oldtimer, en terwijl er veel kinderen achterin gaan mag dat zonder gordels. Dat is dus wel legaal, maar niet veilig. Een gordelverlenger is het omgekeerde, en dat is in dat land met veel regels en weinig verstand bij het toepassen een goede optie. Hoe vaak zul je daar nu een bekeuring voor krijgen. Altijd een heel stuk goedkoper dan een nieuwe auto.

Reinier

Reactie voor op de website?

28.64. Gordelverlengers Crysler

Hai Pieter

over die aankoop van de extender (gordelverlenger)van de crysler die kosten geen € 1,87 ex maar € 29,95 ex. Toevallig vandaag nagevraagd bij selles Almere. Kun je nagaan wat een prijsverhoging dat is.

Eddy

Reactie voor op de website?

28.65. Isofix

Alternatief voor een aantal auto's zou de isofix easybase van de maxicosi kunnen zijn. Toegegeven niet alle auto's beschikken al over zo'n aansluiten maar het wordt steeds meer een standaard. Het is natuurlijk een flinke (eenmalige) inverstering van ruim €100, maar ik zou niet anders meer willen. Je hebt het gerodzooi met die gordels niet meer én de maxicosi is veel makkelijker en sneller in de auto te zetten. Je klikt het gewoon vast op de base en klaar. Nick

Reactie voor op de website?

28.66. Gordel lang genoeg, maar kan niet bij de sluiting

In de meeste bijdragen in dit onderwerp wordt met maxicosi een babystoeltje bedoeld. Maar wat te doen als je 3 kinderen op de achterbank hebt die allemaal ouder zijn dan 3,5 jaar? Dan hebben we dus 3 zitverhogers met leuning (bijvoorbeeld maxicosi priori) en daarvan moet dus bij iedere rit 3 gordels vast en losgemaakt worden.

Ik heb best wat budget voor een nieuwe auto. Voor mijn beenlengte + blessure moet de bestuurdersstoel helemaal naar achteren en wil er dan nog een kind achter kunnen zitten dan blijven enkel de Ford Smax/Galaxy en de Skoda Superb over. De Fords zijn stervensduur maar hebben een heel brede achterbank waarbij je eenvoudig, ook met 3 van die stoeltjes, de gordels alle 3 kunt vastklikken. De Skoda is veel goedkoper (en vind ik persoonlijk veel fijner dan zo'n mpv) maar je krijgt je handen bijna niet tussen de stoeltjes door.

Toch neig ik naar de Skoda en ben dus benieuwd naar ervaringen van het gepruts met de gordels. Wen je daar op een gegeven moment aan? Gordelverlengers ben ik toch wat huiverig voor.

Dank, Sipke

Reactie voor op de website?

28.67. gordelgepruts

Wij rijden een VOLVO 940, waar ook 3 kinderstoelen achterin kunnen. Als er stoelverhogers bij zitten is het inderdaad wat gefrunnik voordat ze dicht zijn. Ik vind het geen probleem, je went er inderdaad aan. Het duurt wat langer voordat de kinderen het zelf kunnen, dat wel. Je moet ze er dus langer mee helpen. Het is maar net of je dat wilt.

Gr, Sandra mv4

Reactie voor op de website?

28.68. reactie gordels vastmaken

Zo'n stoeltje met zitverhoger is zo licht dat je gewoon eerst de middelste vastmaakt. Dan de buitenste 2 kinderen erin. Stoeltje kan je gewoon met kind en al even richting deur schuiven, gordel vastklikken en dan kind op de plaats duwen. Deden wij ook altijd en gaat prima .
Die autostoeltjestijd is zo voorbij!.
Els

Reactie voor op de website?

28.69. Gordelverlenger niet toegestaan

Beste mensen,

Wij hebben een auto waar ons kinderzitje achterin net niet in past, doordat de gordel te kort is. Ik heb, nadat een dealer aangaf dat een gordelverlenger goedgekeurd is, navraag gedaan bij de Politie en bij de RDW. De politie gaf aan dat het niet goedgekeurd is en de RDW gaf het volgende aan.

  In reactie op uw e-mail, bericht ik u het volgende.

  ...........

  Het verdient aanbeveling een autogordel aan te schaffen van voldoende lengte. Een gordelverlenger is niet goedgekerd en wettelijk dan ook niet toegestaan.

  Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Medewerker Klantenservice RDW

Groet Sander

Reactie voor op de website?

28.70. Voyager

Voor de voyager die je beschrijft is een achterbank met geintergreerde kinderzitjes (2) beschikbaar, normaal is het een 3 persoons achterbank, maar je kan met een handig uitklap systeem er dus 2 goedgekeurde kinderzitjes uittoveren!

Jeroen

Reactie voor op de website?

28.71. Maxicosi onderstel

Om welk type Maxicosi gaat het? Want als het Maxicosi cabrio fix is dan is er een onderstel verkrijgbaar die jet de gordel vastzet en waar je vervolgens de Maxicosi in klikt. Bevalt ons zeer goed.

Bianca

Reactie voor op de website?

28.72. Maxi cosi past prima in Saab

Inmiddels rij ik geen Saab meer. Maar in de drie modellen die ik heb gehad (900 - 1995, 93 - 1999, 93 - 2002) paste destijds de maxi cosa prima. Als ze een mooie SUV hadden, dan had ik nog Saab gereden.

Reggie

Reactie voor op de website?

28.73. Gordelverlenger

Gaarne wil ik reageren op alle sugestisch over verlenging gordel voor kinderzitjes en dergelijke. Ik als bestuurder van een auto heb van een kennis tijdelijk een verlengstuk voor de gordel. Bevalt uitstekend. De insteek van de gordel zit bij mij laag naast de zitting en de gordel is zo moeilijk in te steken en was te kort. De kennis had een volvo, die is nogal fors, vandaar dat hij hem had aangeschaft. Dus ook voor gezette mensen is dit een oplossing, niet alleen voor kinderzitjes. Hij heeft hem via een volvogarage, maar de prijs is hoog.

Reactie voor op de website?

28.74. probeer eens op Funline

Reactie op Verlengstuk voor te korte gordel

Wij hebben een gordelverlenger gevonden op Funline Bij onze autopaste deze gordel. prijs 19,99. Een heel ander prijsje als de gordel van volvo.

Reactie voor op de website?

28.75. stoeltjes vallen om!!

Wij hebben net een Ford Galaxy gekocht. Wij hebben 2 autostoeltjes (maxi cosi tobi). Toen wij de stoeltjes aan elke kant van de auto plaatsten merkten we gelijk dat ze niet goed bleven zitten. Als je een duwtje gaf aan de buitenkant, kantelen de stoeltjes helemaal om.
Dus als we met de auto gaan rijden en om een bocht gaan, kantelen de stoeltjes helemaal! De Ford dealer en babywinkel zeggen dat hier niks aan te doen is. Als tip kregen we een clip mee die we aan de gordel kunnen vastmaken.
In onze vorige auto en in de auto van mijn ouders en zus hebben we nooit dit probleem gehad. Is er iemand die dit probleem kent????
Caroline

Reactie voor op de website?

28.76. Verlenging autogordel

Voor dit probleem is een verlengstuk (gordel) van max 60cm verkrijgbaar . Kosten € 25,00 incl.btw

leverbaar bij ;
Autogroep Bos & Slegers
Steenoven 28
5626DK Eindhoven
tel:040-2522425
Fax:040-2151952

Reactie voor op de website?

28.77. Isofix? easybase!

Hierboven werd als tip genoemd om een isofixsysteem te gebruiken, maar als je die niet in je auto hebt, kun je ook gewoon een easybase gebruiken.
Onderstuk zet je vast met je (te korte) gordel, maxicosi klik je er gewoon op vast. Daarvoor ook geen 'gedoe'meer met gordels vastmaken, want de easybase blijft in de auto. Stukken veiliger ook dan het verlengen van de gordel!
Pauline

Reactie voor op de website?

28.78. 3 stoeltjes op rij?! hoe?

Wij hebben een SAAB 9-3 (2006) en 3 kinderen. Momenteel is het wat gehannes met de maxi cosi naast de zitverhoger (>15kg) en kinderstoel (9kg-18kg), maar het lukt! Echter de kleinste gaat binnenkort ook in de kinderstoel. Het is geen enkel probleem om de gordels van de kinderstoeltjes vast te zetten, aangezien de autogordel altijd vast blijft zitten, maar de sluiting van de autogordel bij de zitverhoger is bijna onbereikbaar. Op welke plek is de zitverhoger het handigste? Je moet of de kleinste tot in de middelste stoel tillen, of je moet de gordel over de hoge rand van de kinderstoel in het midden vastmaken (helaas heb ik niet zo'n lange armen).

Penelope

Reactie voor op de website?

28.79. Saab en Maxi Cosi

De redenering van Fam. F. dat Saab 'de Maxi Cosi niet veilig genoeg zou vinden' is complete onzin! Wie heeft dat gemeld? Misschien een magazijnman die z'n dag niet had, maar dat geldt absoluut niet voor het hele merk...

Sterker nog, de Saab kinderzitjes zijn óf van Romer, óf van... Maxi Cosi!

Ik heb zelf een Saab Cabriolet, en zelfs daar past de Maxi Cosi prima in.

Reactie voor op de website?

28.80. Easybase!

Maxicosi past niet in autogordel.

Met drie jonge kinderen ( bijna 3, 18 maanden en 0 maanden) kwamen ook wij kwamen het probleem tegen om twee kinderstoeltjes en de maxicosi fatsoenlijk in de auto te krijgen, laat staan op een veilige manier vast te zetten. De maxicosi moesten we vastzetten met de gordel achter het middelste autostoeltje. Wat een gedoe!

Inmiddels hebben we de oplossing: De oudste (bijna 3) zit op het stoeltje in de midden. De riem zit vast en laten we ook vast zitten. Ze klimt in het stoeltje en wij helpen haar tussen de riem te gaan zitten (eerst voeten, dan hoofd en dan riem weer strak trekken). De middelste (18 maanden) zit in het stoeltje rechts. Dit stoeltje staat altijd al vast met de riem en heeft aparte gordel om het kind vast te zetten. Voor de maxicosi hebben we een easybase gekocht (we hebben geen isofix). Omdat de riem hiervan alleen de eerste keer goed vastgezet hoeft te worden en je daarna gebruik maakt van een kliksysteem, hebben we nu dus geen gedoe meer met gordels.

Wendy

Reactie voor op de website?

28.81. Autogordelverlenger

Reactie op Verlenging autogordel

Ik heb geinformeerd, maar autogordelverlengers zijn bij kinderzitjes niet toegestaan. Wel bij evt. mensen met handicap. Er moet dan een nieuwe gordel worden gemonteerd! (500,-) Een easybase is een goede oplossing, maar ook wel duurder dan een gordelverlenger.

Kristel

Reactie voor op de website?

28.82. Maxi cosi kia rio gordel

Reactie op Maxi cosie past ook niet in de KIA rio

Je kan de maxi cosi vastzetten door het ruggedeelte plat op de bank te leggen (gebeurt niets met de baby), gordel vastklikken en de maxi rechtzetten.

Kees

Reactie voor op de website?

28.83. Maxi cosi in gordel

Reactie op Te korte gordel voor maxi cosi

Ik lees veel verhalen over te korte gordels voor de Maxi cosi babystoel. Misschien is een base iets voor jullie? Die zet je vast met je gordel en daarna klik je de stoel erop. Je hebt een stuk minder gordellengte nodig op deze manier. De base kost wel wat natuurlijk, maar dan heb je ook wat en het is superhandig!

Anne

Reactie voor op de website?

28.84. 3 stoeltjes: gordels altijd sluiten

Reactie op 3 stoeltjes op rij?! hoe?

Wij hebben 2 3+ stoeltjes en een zitverhoger achter in een Renault Laguna. De sluitingen zitten altijd dicht en als de kinderen (3, 4 en 5 jaar) er in willen trekken we de gordel uit, laten de kinderen er onderdoor of bovenlangs inkruipen en trekken de gordel aan. Wel belangrijk dat de gordel soepel loopt. Kinderen zijn er volledig aan gewend en kunnen het inmiddels zelf!

Barbara

Reactie voor op de website?

28.85. Oplossing Gordelverlenger.

Al die paternalistische opvattingen over wat wel of niet mag. Hier een pragmatische oplossing voor Janmodaal.

gewoon inkopen bij Brezan voor minder dan 3 tientjes!
Piet

Reactie voor op de website?

28.86. Citroën c5 break past wel!

Reactie op 3 kinderzitjes past dat?

Wij hebben een Citroën c5 break en daar passen drie stoeltjes naast elkaar, gordels zijn ook lang genoeg maar het is voor de oudste wel lastig om haar eigen gordel te pakken naast het stoeltje (tussen twee stoeltjes in. Dit is volgens mij wel een van de breedste auto's, en daarom erg geschikt voor drie kinderen.

Remi

Reactie voor op de website?

28.87. Maxicosi in een Saab

Lees hier 2 meldingen dat de maxicosi niet op zou passen in een Saab. Ben zelf in het bezit van 2 Saabs. Een oude 900 (bj 92) en een 95 estate (bj2001). In beide autos heb ik de maxicosi op de achter bank gehand zonder rare stuntel partijen.

Goddijn

Reactie voor op de website?

28.88. Hoe de Brezan-gordelverlenger te bevestigen?

Reactie op Gordelverlenger

Hallo,

Ook ik herken het probleem. Mijn Kia Sephia uit 1999 matched niet met onze Maxi Cosi. Eerst een gordelverlenger van E.18,- gekocht; past niet met gordel. Nu de 'Brezan-gordelverlenger' voor E.38,- gekocht. Maar nu is het de vraag: hoe en waar moet die vast? Verkoper zei: 'heel eenvoudig, bank naar voren trekken'. Heb nog niet gevonden hoe dat moet. Wie kan mij er bij helpen?

Groet,

Martijn

Reactie voor op de website?

28.89. Gordelverlenger

Wij zitten ook met het probleem te korte gordels maar naar bellen met de renault dealer zijn wij bij broekhuizen uitgekomen gordelverlengers voor 19,95 wel universeel dus het kan zijn dat ie niet op iedere auto past maar dan mochten we hem terug brengen.

Marjolein

Reactie voor op de website?

28.90. Gordelverlenger

Reactie op Artikel nummmer Gordelverlenger

Reactie Pieter Welke chryslergarage levert de externeer voor 1,87? Wij zouden er 3 nodig hebben.

Sabine

Reactie voor op de website?

28.91. Oplossing te korte gordels gevonden

Nadat ik op meerdere pagina's las dat ik toch echt niet de enige ben met te korte gordels om autostoeltjes op de juiste wijze in mijn auto te monteren ben ik langs verschillende bedrijven geweest. Prenatal, Halford, Kwik-Fit en de Fiat dealer. Geen van de bedrijven geloofde me en keer op keer wilde een medewerker(s) het probleem eerst zelf ondervinden. De fiat dealer nam contact op met een bedrijf dat auto's aanpast voor mindervalide. Ik ben hier dan ook meteen naar toe gereden en op dit moment wordt er een tussen stuk voor mij gemaakt die niet alleen het probleem met het autostoeltje oplost maar ook binnen het grijze gebied van de regels valt. Voor iedereen die dus nog altijd opzoek is naar een goede oplossing voor de te korte autogordels raad ik aan om contact op te nemen met www.onbeperktinbeweging.nl/ voor iedere auto de juiste oplossing.

Alexandra Joosten

Reactie voor op de website?

28.92. Maxicosi past niet in autogordel

Reactie op Maxicosi past niet in autogordel

Op de middelste bank aan raamzijde past het wel.

Jacqueline

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Maxicosi past niet in autogordel

 1. Maxicosi vastzetten in autogordel
 2. Verlengstuk voor te korte gordel
 3. Chrysler Voyager
 4. Maxicosi in Fiat Brava
 5. Artikel nummmer Gordelverlenger
 6. Zelfs in een Saab pas de Maxicosi niet!
 7. Ander merk
 8. Maxi cosi en Mazda
 9. Tip voor autogordel probleem
 10. Gordels in Austin Healy
 11. Maxi Cosi in Opel Omega
 12. Gordels in Austin Healey
 13. Gordelverlenger Chrysler: pas op de prijs! Flinke korting voor leden Vereniging Groot Gezin
 14. Autostoeltje
 15. Verkeerd gordelgebruik
 16. Te korte gordel voor maxi cosi
 17. Gordelverlenger
 18. Saab en gordels
 19. Maxicosi in 240 of oude modellen
 20. Gordelverlenger
 21. Te korte gordel seat ibiza
 22. Gordel vastzetten met 3 autostoeltjes
 23. Gordel vastzetten met drie autostoeltjes,
 24. Gordelverlenger in een Renault Twingo
 25. 3-puntsgordels voor op de achterbank van een renault trafic
 26. Dom
 27. Gordelbevestiging met 3 stoeltjes
 28. Gordelverlenger (E 14,95)
 29. Wel in chrysler
 30. Maxi Cosi wel vast ook met airbag
 31. Niet toegestaan
 32. Re Gordelverlenger
 33. Gordel Chrysler Voyager
 34. Air bag uitschakelen
 35. Ander merk autostoeltje past wel met kortere gorel
 36. Te korte gordel seat ibiza
 37. Maxi cosi past ook niet in de KIA rio
 38. Elios autostoelje in Toyota past ook niet
 39. 3 kinderzitjes past dat?
 40. Verstelbare gordelverlenger komt op de markt
 41. Verstelbare gordelverlenger
 42. Gordelverlenger
 43. Oplossing gevonden
 44. Maxi-cosi city achterbank
 45. Maxi cosi city op achterbank
 46. Saab maxicosi
 47. Zijn verlengstukken velig en legaal?
 48. Maxi cosie past ook niet in de KIA rio
 49. Gorderverlenger niet toegestaan
 50. Maxi cosi in een Volvo 440 past wel degelijk.
 51. Maxi Cosi? Geen probleem
 52. 3 kinderen achterin een saab 93?
 53. 3 kinderen achterin een saab 93?
 54. Honda Civic
 55. Kia Rio deel 2
 56. Autostoeltje tegen de rijrichting in!
 57. Gordelverlenger volvo240?
 58. Gordel verlengen
 59. Goeie tip
 60. Wat maf
 61. Auto voor 3 kinderzitjes
 62. Gordelverlengers mogen niet volgens 3vo
 63. niet legaal? Wel veilig!
 64. Gordelverlengers Crysler
 65. Isofix
 66. Gordel lang genoeg, maar kan niet bij de sluiting
 67. gordelgepruts
 68. reactie gordels vastmaken
 69. Gordelverlenger niet toegestaan
 70. Voyager
 71. Maxicosi onderstel
 72. Maxi cosi past prima in Saab
 73. Gordelverlenger
 74. probeer eens op Funline
 75. stoeltjes vallen om!!
 76. Verlenging autogordel
 77. Isofix? easybase!
 78. 3 stoeltjes op rij?! hoe?
 79. Saab en Maxi Cosi
 80. Easybase!
 81. Autogordelverlenger
 82. Maxi cosi kia rio gordel
 83. Maxi cosi in gordel
 84. 3 stoeltjes: gordels altijd sluiten
 85. Oplossing Gordelverlenger.
 86. Citroën c5 break past wel!
 87. Maxicosi in een Saab
 88. Hoe de Brezan-gordelverlenger te bevestigen?
 89. Gordelverlenger
 90. Gordelverlenger
 91. Oplossing te korte gordels gevonden
 92. Maxicosi past niet in autogordel

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.