Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

43. Idee: korting op bpm/wegenbelasting

Ls,

Voor een groot gezin (meer dan 3 kinderen) loop je tegen het probleem aan dat auto rijden vrij kostbaar wordt. Daarnaast is openbaar vervoer ook bijzonder kostbaar als je met de hele ploeg op stap wil.

Mijn idee is om eens bij de minister aan te kloppen dat gezin met meer dan 3 kinderen korting krijgen op wegenbelasting en BPM als ze een auto aanschaffen die officieel geschikt is voor meer dan 5 inzittenden

mvrgr. Jelle

Reactie voor op de website?

43.1. Mee eens

Wat een idee zeg. Ik moet toegeven dat wij weinig rijden met zijn allen, dan af en toe in het weekend, maar door de weeks rijdt mijn man alleen in de auto. Wij zijn van plan een 8pers.bus te kopen, omdat wij sinds kort met zijn achten zijn. De belasting die veranderd voor ons en dat is niet mis.

Daniële

Reactie voor op de website?

43.2. Auto huren soms goedkoper

Daniële schreeft in dat ze alleen soms in het weekend een auto nodig hebben om met z'n allen weg te gaan. Misschien is het een idee om in deze situatie een kleinere auto te kopen voor door de week en een grotere te huren voor als je eens met z'n allen het weekend weg gaat. T'is misschien de moeite van het uitzoeken waard.

Wij huren al jaren auto's omdat m'n man geen auto nodig heeft voor z'n werk, en het is tot nu toe goedkoper dan een aanschaffen. En lekker geen rompslomp en grote reparatie's en altijd vrij nieuwe auto's.

Neem dit mee als idee, ik denk dat als meer mensen hier bewust mee om zouden gaan, we veel minder blik op de weg zouden hebben.

Groetjes Gonny

Reactie voor op de website?

43.3. Ik denk dat het tijd word voor invoer!

Jeetje wat worden die auto's duur, kijk maar eens rond. Handelaren, garages, particulier, iedereen loopt zijn zakken erg overdreven te vullen. Ik denk dat het tijd word voor invoer!

Ik vind het erg a-sociaal wat er tegenwoordig voor een gebruikt voertuig hier in Nederland wordt gevraagd. En heb je er een gevonden, dan staat de km-stand best wel hoog. Wil je een lichte-schade voertuig kopen, beter niet doen, want je bent zelfs meer kwijt dan de werkelijke waarde, ze worden bijna tegen de dagwaarde verkocht! Geen voordeel dus.

Het enige dat rest om dit te ontkomen is het invoeren vanuit Duitsland. Dat scheelt je zeker tussen de 1000 en 3000€. De wagens zijn daar beter onderhouden! Alleen moet je wel even de moeite nemen om al dat papiergedoe en die keuring te doorstaan. Maar goed als dat je veel geld scheelt, why-not.

Misschien een tip voor ons alle Nederlanders om toch een fatsoenlijke auto te rijden voor een redelijk prijs!

Richard

Reactie voor op de website?

43.4. Onzin

Nederlandse auto's zijn de goedkoopste in heel europa. Echter de bpm maakt ze duur. Bij invoer moet je als nog bpm betalen naar rato en leeftijd van de auto. Zodat de auto duurder dan wel net zo duur is als gewoon in nederland kopen. Koop nu een grijs kenteken auto betaal je geen drol omdat die wagens gedumpt worden door het nieuwe belastingregime. Je kan nu echt voor heel weinig een grijs kenteken wagen met dubbele cabine kopen. Zoals de renault master die ik heb.

gr Wim

Reactie voor op de website?

43.5. Goed idee

Ik vind dat een heeel goed idee meneer. Fantastisch over dat de wegenbelasting minder moet voor mensn met een 7 persoons auto. En ze moeten wel meer dan 3 kinderen hebben. Uitstekend!

Majid

Reactie voor op de website?

43.6. Duitse auto

Dat Duitse auto's beter onderhouden zijn, klopt niet meer. Op de Duitse tv gezien dat daar erg gesjoemeld wordt met de tuv. Ik dacht ook altijd dat het zo was, maar klopt niet meer. Dus die auto's invoeren is niet handig. Want waarom willen zij er van af? Juist, omdat er of geen goedgekeurde uitlaat of iets dergelijks op zit, want daar zijn ze strenger in het milieu te belasten.

Ingrid

Reactie voor op de website?

43.7. Campeer-kenteken?

Geachte heer/mevrouw,

Daar ik een gezin heb met 4 kinderen zoek ik de ideale oplossing qua vervoer. Ik heb eens zitten snuffelen op het internet. Is het verstandig om een Chevy Van op campeer-kenteken te laten zetten ?? Wegenbelasting 550 € per jaar op LPG

Met vriendelijke groet, William

Reactie voor op de website?

43.8. Absoluut mee eens

Hallo, wij hebben een gezin van 8 personen, 6kids en 2 volwassenen. Wij rijden nu met 2 auto's als we weg gaan, wij zijn ook op zoek naar een knappe bus die ook wel een beetje toonbaar is, niet een echte bus dus, maar inderdaad vind je er genoeg maar de btw en bpm nekt je wanneer het een personenauto is of ervan gemaakt is.

En om met ze allen een taxi bedrijf te gaan starten, is ook geen plan. Het is gewoon niet leuk hoe er hier in Nederland mee om wordt gegaan.

gr sandy

Reactie voor op de website?

43.9. Camper mensen vervoeren

hoi,

Wij zitten met hetzelfde probleem. Als samengesteld (totaal 6 kinderen) zit ik er aan te denken een grote bus om te bouwen.

Maar mijn vraag is: mag je gewoon mensen vervoeren op de ingebouwde banken van de dinette, met plaats voor 6 personen op de dinette? Wie kan me verder helpen?

Ad

Reactie voor op de website?

43.10. Minibus

Hallo, wij hebben een gezin met 6 kinderen. Ik heb zelf een luxe 8-persoonsbus uit Belgie geimporteerd voor weinig geld. Het is een Renault Trafic Privilege. Ideaal. Veel beenruimte en veel bergruimte. Als je het goed doet, dan kun je erg veel geld besparen. In Arnhem worden bijvoorbeeld per dag ca 50 auto's ingeklaard, dus dat zegt wel wat.

Ruud

Reactie voor op de website?

43.11. Reactie minibus

Heb je dan een nieuwe of tweedehands Renault Trafic gekocht? Hoe heb je dan het betalen van BPM omzeild? Dat is namelijk het grootste probleem. Dit korting op bpm/wegenbelasting vind ik zowiezo wel een must voor grote gezinnen! Heeft er nog iemand tips om een auto te vinden die niet al te duur is in aankoop en belastingen voor 8 personen?

Evelyn

Reactie voor op de website?

43.12. Petitie voor het verlagen van wegenbelasting en BPM

Reactie op Idee: korting op bpm/wegenbelasting

Hallo,

Gezinnen met duidelijk behoefte aan een grotere auto moeten gebruik kunnen maken van een aangepaste regeling. De Tweede Kamer moet door een petitie op deze noodzakelijke verandering gewezen worden. Ik ga ervan uit dat voldoende mensen gevonden kunnen worden om dit duidelijk te maken. Een aanpassing van de wetgeving kan zeker zo gedaan worden dat de vereenvoudiging mensen tegoed komt die er geen misbruik van maken.

Ik vind de regelingen door een kampeerwagen met voldoende stoelen te omgaan, onpraktisch en absoluut niet de optimale oplossing.

Wie helpt er aan me om deze verandering in gang te zetten?

Groet, Kay

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Idee: korting op bpm/wegenbelasting

 1. Mee eens
 2. Auto huren soms goedkoper
 3. Ik denk dat het tijd word voor invoer!
 4. Onzin
 5. Goed idee
 6. Duitse auto
 7. Campeer-kenteken?
 8. Absoluut mee eens
 9. Camper mensen vervoeren
 10. Minibus
 11. Reactie minibus
 12. Petitie voor het verlagen van wegenbelasting en BPM
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.