Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

10. Vervoer van kinderen op de fiets

Graag plaatsen wij ervaringen met vervoer van meer dan 2 kinderen op de fiets. Welke mogelijkheden zijn er en hoe bevallen die?

Zie ook in de rubriek meerlingen naar ervaringen bij meerlingen.

Reactie voor op de website?

10.1. Vervoer van meer dan twee kinderen op de fiets

Ik heb vier kinderen: dochter van 6, dochter van 3 en een tweeling j/m van 2. Ik kan ze op 1 fiets met een fietskar vervoeren. In de Burley fietskar kunnen de oudste twee. Achter op de fiets, in een zitje, zit er 1 van de tweeling en voorop in een zitje aan het stuur zit kind nummer vier. En het fiets ook nog prima. Meestal overigens fiets dochter van 6 zelf en hoef ik er slechts drie te vervoeren. Dan blijft het fietsstoeltje aan het stuur thuis. Tweeling in de fietskar en dochter van 3 achterop. Zo gaan wij twee keer daags mijn dochter naar school brengen of halen.

En met de fietskar doen we ook dagelijks boodschappen. Je haakt hem van de fiets af en het is een buggy die heel soepel loopt en waar je vrijwel iedere winkel mee in kunt (wij hebben er een duwstang aan laten bevestigen), in ieder de supermarkt. Je kan er mee door iedere deur (de fietskar is ca 80 cm breed) en ook door de extra brede kassa voor invalidewagens bij de supermarkt.

Tweedehands zijn de fietskarren moeilijk aan te komen.. Daarom hebben wij hem nieuw gekocht. Wel duur, maar we hebben er geen spijt van, gezien het dagelijks gemak wat ik er van heb. We kochten hem toen de tweeling anderhalf jaar was, ze moeten nl goed kunnen zitten. Daarvoor hebben we een driewiel fiets gehad met twee stoeltjes achter en een voorop. Ook prima, maar dochter van 3 werd er te groot en te zwaar voor, haar benen pasten er niet meer in.

Pauline

Reactie voor op de website?

10.2. Fietsen met kinderen in de fietskar

Op de site Moederfiets vind je informatie over het fietsen met een fietskar, wat het inhoudt, waar je voor moet oppassen, etc.

Reactie voor op de website?

10.3. Vervoer van een meerling met de fiets

Wij, trotse ouders van een drieling, vervoeren onze kinderen sinds ze 8 maanden oud zijn per fietskar. 1 kind vóór- of achterop de fiets en twee in de kar. Wij hebben bewust gekozen voor de fietskar van Winther, type Dolphin. Deze kar wordt standaard uitgevoerd met derde wiel, zodat je hem als wandelwagen kunt gebruiken. Wij hebben zelf een nieuw voorwiel voor de kar ontworpen zodat het derde kind boven op dat wiel kan zitten in het fietsvoorstoeltje ( bobike). Op deze manier zitten alle drie de kinderen op/in de kar, en kun je zonder problemen je boodschappen doen. De kar is net zo breed als een rolstoel dus past zo goed als door iedere winkeldeur en kassa. Hopelijke hebben wij iemand op een idee kunnen brengen om drie kleine kinderen makkelijk te vervoeren per fiets.

Succes Jos en Arjen

Reactie voor op de website?

10.4. Dolphin fietskar

Dolphin fietskar heeft iets nieuws. Met een speciale constructie kunnen er twee stoeltjes in bevestigd worden, zodat je tweeling tot 10 maanden veilig met de fiets mee kan.

Geadviseerd wordt om een fietskar met een vaste bodem te nemen, deze zijn veel veiliger dan de light-versies met een nylon bodem.

Voor informatie over het tweelingvervoer per fietskar kun je terecht bij Ouders Online of bij Twinkeltje.

De fietskarren met stoeltjes zijn ook te huur bij Babyrent.

Nell

Reactie voor op de website?

10.5. Ervaring met inzetstoeltjes dolphin fietskar

Hallo,

Die inzetstoeltjes van Dolphin hebben wij, en ze bevallen prima. Deze optie was voor ons tevens de reden om de Dolphin te kopen. Wij hebben onze tweeling vanaf 3 maanden tot ca 14 maanden naar volle tevredenheid vervoerd van/naar de creche (25 min fietsen). Ze bieden redelijke zijdelingse steun (minder dan b.v. een Maxi Cosi, maar daar passen er geen twee naast elkaar in een fietskar, van deze wel). De kinderen liggen beter dan dat ze hangen in de riemen van de normale stoeltjes. Ze zijn niet goedkoop (   63,08 per stuk) maar het is het geld waard.

Voor info en plaatje van inzetschulp voor babies, klik hier.

Voor info en plaatjes Winther Dolphin fietskar/buggy, klik hier.

Maurits

Reactie voor op de website?

10.6. De beste fietskar

De beste fietskar bestaat niet echt. Het blijft altijd een compromis. Belangrijk is een kuip uit één stuk en goede 4-punts gordels. Als er dan een ongeluk plaats vindt dan zijn de kinderen relatief goed beschermd.

Nog veel belangrijker is een sterke en goed onderhouden fiets. Vervoer van kinderen op of achter de fiets laat de kwaliteit van de fiets snel achteruit gaan.

Goede karren zijn die van Winther Dolphin en van Leggero, omdat zij behoorlijk waardevast blijven.

Jan Willem

Reactie voor op de website?

10.7. De beste fietskar / veiligheid

In een aantal reacties wordt gesteld dat fietskarren met een vaste bodem (Winter Dolphin, Burley Cub etc.) veiliger zouden zijn dan die met een nylon buitenkant. Waarop - anders dan gevoel - zijn deze uitspraken gebaseerd?

Mijn ervaring met de Burley D'Lite leert dat de kar bij een botsing in zijn geheel verschuift en verder volledig intact blijft. De (aluminium) buizen vormen een volledige kooiconstructie. Uiteraard is die constructie niet bestand tegen 40 ton Scania, maar een harde kuip helpt je dan helaas ook niet veel verder.

Met vriendelijke groet,
Marten

Reactie voor op de website?

10.8. Welke fiets is stevig genoeg?

Wij hebben een dochter van drie en twee jongens van ruim een jaar. Bovendien verwacht ik over vijf maanden ons vierde kindje.

Enige jaren geleden heb ik een Batavus Genova gekocht. Volgens de verkoper kon ik daar best twee kinderen en boodschappen mee vervoeren. Ik wil straks niet twee maar vier kinderen kunnen vervoeren per fiets (tja, niet alles is te plannen in het leven). We hebben inmiddels, naar volle tevredenheid, een Burley fietskar.

Alleen het aankoppelen is voor mijn fiets al een zware aanslag. Als ie waterpas kan staan en zonder zuchtje wind wil het wel lukken. Maar dat is bijna nooit het geval. En dus moet ik tijdens het aankoppelen zorgen dat de fiets niet omvalt. Vervolgens moet ik mijn dochter nog in het stoeltje tillen. De fiets stijgert dan bijna al. Het wordt een enorme uitdaging om dat straks nog met dikke buik te kunnen doen. De periode na de dikke buik is onbegonnen werk met deze fiets.

Ik ben in een fietsenwinkel geweest en daar wist men me te vertellen dat tegenwoordig geen stevige fietsen meer gemaakt worden. Geen enkele tegenwoordige fiets is nog tegen deze belasting bestand, aldus de beste man.

Dat lijkt me stug, dus wil ik andere ervaren grote-gezin-fietsers vragen wie mij kan tippen over een fiets die een fietskar kan trekken en bovendien nog een zitje voor en achter kan hebben (eventueel ook nog boodschappen)???

Alvast bedankt voor de tips.
Daniël

Reactie voor op de website?

10.9. De moederfiets

Er is een site Moederfiets, waar je stevige moederfietsen worden aangeboden. Wat zijn de kenmerken voor een moederfiets?

Redactie

Reactie voor op de website?

10.10. Stevige fiets tips

Ik heb een "gewone", stevige fiets. Als extra's heb ik daarop een brommerstanddaard, voor extra stabiliteit bij het op- en uitladen, en een stuurslot, waardoor het stuur niet omklapt als ie geparkeerd staat en je je boodschappen erop zet.

Als dat nog niet voldoende is zou je kunnen denken aan zo'n ouderwetse transportfiets, die hebben nogal een robuuste uitvoering.

Voor extra ruimte tussen stuur en voorzitje bestaat er een speciaal stuur, een "van-vliet-stuur". Hierbij komt het voorzitje boven je stuur en niet aan je stuur. Dit geeft heel veel extra ruimte tussen stuur en zadel. Nadeel is dat je het kind hoog moet tillen om in het zitje te zetten.

Annelies

Reactie voor op de website?

10.11. Adressen voor speciale fietsen

Enkele adressen voor speciale fietsen en waar je ook fietsen naar wens kunt laten maken: Het verhaal dat er geen stevige fietsen meer standaard gemaakt worden is ons ook door verschillende fietsenmakers verteld. Fietsen worden niet meer standaard gebouwd op het vervoer van meerdere kinderen.

Gerrit Jan

Reactie voor op de website?

10.12. Ervaring met Batavus Locarno

Ik heb 1,5 jaar geleden een Batavus Locarno gekocht. Dat is een stevige fiets waar twee kinderen makkelijk op kunnen zonder dat de fiets wankelt. Ook een fietskar kan er goed aan, zonder gevaar op instabiliteit. Daar heb ik hem echt op uitgezocht. Ook een ruime instap is een pre met een fietsstoeltje voorop.

Mijn zus heeft een fiets waar twee kinderen achterop kunnen, maar ik weet het merk niet. Voorop heb je dan ook nog een bagagedrager en een stoeltje kan ook nog voorop. Lijkt me een lekkere fiets, maar ik heb hem nooit uitgeprobeerd.

groetjes Marrigje

Reactie voor op de website?

10.13. De Gazelle Bloom

Ik ken nog wel de Gazelle Bloom. Een fiets met een extra stevig frame. Zie hier.

Groeten, Andrea

Reactie voor op de website?

10.14. Ervaring met bakfiets

Ik heb nu 3 jaar een bakfiets van
 • het mannetje. Deze fiets is heel stabiel omdat je drie wielen hebt; twee voor en 1 achter. Tussen de voorwielen zit de bak met daarin twee bankjes waar de kinderen op kunnen zitten.

  De wegligging is als van een tank, echt super. Ook bij gladheid heb ik nergens last van.

  Er zijn twee maten bakken, ik heb een (relatief) kleine waar 4 kinderen in kunnen zitten, er zitten heupgordels bij.

  Bij de fietswinkel kunnen ze er allerlei zitjes, maxicosi bevestigingen etc in maken. In Amsterdam zie ik ze nu best vaak en ik heb al allerlei varianten gezien. De jongste zat eerst in een fietsstoeltje wat vastgemaakt was op het bankje, daar deed ik dan nog zo'n kinderstoel-stoelverkleiner in zodat ze stevig zat. Dat ging vanaf een maand of 8/9. Verder is de kar erg handig voor de boodschappen; in een handomdraai gaat het bankje eruit en dan kunnen er een heleboel tassen in.

  Ik heb er een met drie versnellingen (ze zijn er ook zonder, met 5 of met 7) en dat is genoeg voor mij. Ik vind het zware trappen erg mee vallen; ik ga niet hard maar heb dus ook alle tijd om goed op het verkeer te letten. Toen ik zwanger was kon ik tot de laatste dag nog met fiets + kinderen de brug op en ik ben vrij tenger.

  Jorien

  Reactie voor op de website?

  10.15. Bakfiets buiten de stad

  Wij hebben ook een filobak en zijn er erg tevreden mee, inderdaad omdat je samen met de kinderen ook nog een flinke partij boodschappen kunt meenemen en de fiets heel stabiel en veilig blijft. Bovendien heb je, doordat de kinderen voor je zitten, veel meer contact dan bij normale achteropzitjes of een kar. En dat maakt het veel leuker om een lange fietstocht te maken.

  Gekocht in Amsterdam en daarna meegenomen naar Nijmegen. Dan zijn 5 versnellingen geen luxe, maar met een rustig tempo kom je (bijna) alle heuvels goed op. Maar de fietskarren komen ons dan wel voorbij ;-)

  Groetjes, Jan

  Reactie voor op de website?

  10.16. Ervaring met christiana met verlengde bak

  Ik heb een christiania met een verlengde bak (+ 30 cm) gekocht en hij bevalt me heel goed. Iedere dag breng ik onze oudste ermee naar school en rijden de jongste 2 uiteraard ook lekker mee. Voor de jongste (7 mnd.) heb ik een fietsstoeltje op het bankje vastgezet. Zo zit hij ook lekker stevig. En ook als het regent gaan we op de fiets, want de kinderen zitten dan toch onder de huif. De fiets kunnen we vlak voor de deur parkeren en de auto niet.

  Groetjes, Astrid

  Reactie voor op de website?

  10.17. Ervaring met zadeltje op frame damesfiets

  Ik heb het zitje aangeschaft en het is een fantastische oplossing. Ik heb een tweeling van bijna 6 jaar met een visuele handicap en moet dus ook 2 oudere kinderen vervoeren op de fiets. Het is een compleet zitje, zadeltje met voetsteunen en een veiligheidsbeugel achter het zadeltje zodat ze er niet afglijden. Het is ook veilig, want je kind zit lekker tussen je armen en benen. Het zitje is te gebruiken voor kinderen tot ongeveer 9 jaar.

  Groetjes Maja

  Reactie voor op de website?

  10.18. Baby op de fiets

  Wij hebben zes kinderen. Toen de jongste drie geboren werden was de oudste pas 4 jaar. Vanaf dat we kinderen hadden hebben we met de kinderen gefietst. Toen onze ouste dochter 6 weken was heeft mijn man een babyfietsstoeltje voor haar ontworpen. Daar hebben we veel mee gefietst. Ze lag heerlijk voorop de fiets met het gezichtje naar ons toe.

  Daar hebben we zoveel reacties op gehad dat we een verhuurbedrijf zijn begonnen in deze babyfietsstoeltjes. Er zijn inmiddels mensen die bij ons voor de derde keer zo'n stoeltje komen huren. Dat wil toch zeggen dat het hun goed bevallen is. Zelf hebben we natuurlijk met de drieling erbij er minder gebruik van kunnen maken dan met de eerste drie kinderen het geval was. We hebben een site voor deze babyfietsstoeltjes www.traveljack.nl. Hier kun je de stoeltjes zien en er alles over te weten komen.

  Reactie voor op de website?

  10.19. Alles in 1 keer

  Je hebt fietsen die hebben een lange bagagedrager en daar kunnen 2 0f 3 zitjes op en dan doe je er 1 voor en dan heb je 4 kinderen mee en dan doe je onder die 2 of 3 zitjes nog een fietstas en dan heb je alles in 1 keer.

  vriendelijke groet, Ernst

  p.s. kijk eens op die website www.vanraam.nl daar kun je speciale fietsen laten maken

  Reactie voor op de website?

  10.20. Tips voor fiets groot gezin

  Aan Daniel,

  Je kunt kijken bij www.christiania.nl, www.bakfiets.nl, www.moederfiets.nl

  Zij maken fietsen op maat, ook voor grote gezinnen. Erg veilig, solide, handig en licht.

  Ik ben redacteur en pas bezig geweest met een artikel over moederfietsen. Vandaar dat ik dit allemaal weet!

  Groeten, Renske

  Reactie voor op de website?

  10.21. Dameszadeltje te koop bij tmannetje

  Ik zag van een paar mensen de vraag naar zo'n zadeltje voor voorop een damesfiets. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar heb ze dus op de site van tmannetje zien staan. Kijk maar eens op www.tmannetje.nl onder het kopje onderdelen.

  groetjes en succes ermee, Gonny

  Reactie voor op de website?

  10.22. Grote-gezinnen fiets

  De sparta amazone (de moederfiets) is een goede oplossing. Zelf heb ik er met dikke buik en kind voor- en achterop t/m negen maanden op gefietst. Het voorzitje iets opzij duwen voor je gaat zitten, daarna weer in de goede stand en het zadel zo dat je bij de grond kunt. Tijdens het fietsen heb je ruimte over.

  Reactie voor op de website?

  10.23. Stevige fietsen

  Een bijzonder stevige fiets voor het vervoer van meerdere kinderen is de cargo-bike (verlengd). Deze heeft een stabilo standaard waardoor de kinderen zelfstandig in en uit kunnen stappen. Kijk op bakfiets.nl. Ook een hele goede fiets is de tandemtransporter van onderwaterfiets.nl. Voor verdere info, zie e-mail adres.

  groet Chris

  Reactie voor op de website?

  10.24. Reactie stevige fiets tips

  Hallo,

  Wie kan mij vertellen waar je zo'n vanvlietstuur kan aan schaffen, ik fietste elke dag wel een paar kilometer, maar dat kan nu niet meer. Ik kan bijna niet op en afstappen op mijn fiets, en moet wijdbeens fietsen en vanwege gezondheidsredenen kan ik dat niet en het fietsen is juist zo goed voor mijn gezondheid....

  Help wie o wie helpt mij aan zo'n stuur.

  BVD

  Reactie voor op de website?

  10.25. Zadeltje op damesfiets

  Ik heb zo'n zadeltje gekocht bij een fietsenmaker op de Nieuwe Hoogstraat in Amsterdam. Dit is het verlengde van de Damstraat.

  Fabienne

  Reactie voor op de website?

  10.26. Goedkope moederfietsen

  Vandaag bij fietswinkel de Vos (De Dennenlaan 41, 1161CL Zwanenburg, 020-4972059) geweest. Zij hebben al deze Sparta Amazone fietsen (in alle kleuren) tegen 20% korting. Voor een Sparta Amazone 7 versnellingen betaal je nu € 575. Ik weet niet of dit slechts tijdelijk is maar ik meen dat er bijna altijd 20% van de catalogusprijs afgaat. Dacht dat dit toch een snelle besparing was.

  James

  Reactie voor op de website?

  10.27. Fietsstoeltje voor kleine mensen

  Ook ik loop tegen het probleem aan dat ik niet op kan stappen omdat er nog te weinig ruimte overblijft tussen het stoeltje en het zadel. Om op een mannelijke manier op te stappen is ook geen goede optie. Wie heeft er tips zodat ik toch met mijn zoontje van 10 maanden kan gaan fietsen? Zijn er ook stoeltjes die je aan de voorkant van het stuur kan bevestigen?

  Sandra

  Reactie voor op de website?

  10.28. Opstappen met fietsstoeltje

  Hoi Sandra,

  Ik ken dat probleem! Ik hoor dan wel niet bij de kleine mensen, maar bij de forse moeders! Voor mij was het voldoende om een dameszadel op mijn fiets te monteren. Die hebben een kortere (of zelfs geen) punt vooraan, waardoor je meer ruimte overhoud en makkelijker kunt opstappen!

  Groetjes Sonja

  Reactie voor op de website?

  10.29. Huif voor bakfiets: ervaringen gevraagd

  Vraag aan Astrid (15.16) en andere gebruikers van een bakfiets met huif: wij zijn sinds kort in het bezit van een christiania bakfiets met een verlengde bak, net als Astrid dus. Wij willen graag de huif er bij aanschaffen, maar twijfelen of deze wel praktisch is. Bij het in- en uitstappen van de kinderen moet je de huif namelijk helemaal van de bakfiets aftillen. Werkt dit in de praktijk niet erg onhandig? Ben je niet lang bezig om die (vaak dus kletsnatte) huif van de fiets te tillen, en hoe snel en handig gaat dit? De huiven van de bakfietsen van 't Mannetje zijn neerklapbaar, maar die zijn vanaf 400 euro dus dat vinden we wel heel erg duur. Graag hoor ik ervaringen van anderen!

  Groeten, Melissa

  Reactie voor op de website?

  10.30. Reactie fiets

  Ik zag dat je op zoek bent naar een stevige fiets. Nou heb ik zelf 3 kids en deze vervoer ik met mijn sparta amazone (moederfiets) en in de fietskar. Dit is, vind ik, de ideale oplossing. De fiets is zwaar en degelijk maar fietst niet zwaar. Valt niet zomaar om, is van alle gemakken voorzien en makkelijk op en af te stappen, je hebt geen last van het voorzitje.

  Een goedkope oplossing voor een dure babyschelp is een oude maxi cosi: deze zijn smaller. Hier haal je de beugel en een stukje van de zijkant af en eventueel een extra gaatje boren voor een nog stevigere bevestiging. Is maar een uurtje werk en bespaart een hoop geld, en je kan er nog een kindje naast zetten in de fietskar.

  Groetjes Rosalinde

  Reactie voor op de website?

  10.31. Fietskar/wandelwagen

  Hoi Pauline,

  Nou, zoiets zoek ik dus! Binnenkort krijg ik mijn eerste, dus het wordt voor mij een keertje tijd om knopen door te hakken, wat betreft fietskarren. Een fietskar als wandelwagen(overal)te gebruiken lijkt me ideaal. Zou je me misschien het type merk kunnen mailen, want zelfs met dit soort specifieke dingen, kun je nog 'verdwalen' in de keus! Heel erg bedankt alvast,

  Reactie voor op de website?

  10.32. Onze fietskar

  Beste,

  Na veel wikken en wegen en vooral vergelijken kozen wij voor de Chariot Corsaire, niet de goedkoopste, maar wel de handigste om in te klappen, zeer licht, en zeer comfortabel voor de kinderen. Ombouwen van fietskar naar wandelwagen : 1 minuut, inklappen idem.

  Enig nadeel: onze tweeling kan er niet in platliggen om te slapen, maar als je 1 kindje hebt kan er wel makkelijk een maxicosi in.

  Succes met je zoektocht, Ivo

  Reactie voor op de website?

  10.33. Fietsstoeltje monteren

  Hoi, ik las dat je een fietsstoeltje in de bakfiets hebt gemonteerd. Hoe? heb je door de stoel heen geboord oid? alvast bedankt voor de hulp,

  Marjolein

  Reactie voor op de website?

  10.34. Foto kinderzadeltje op dames fiets

  Hoi!

  Hier eindelijk een foto van het kinderzadeltje voor op de damesfiets. Onze jongste 2 zaten er beiden op vanaf dat ze 2 a 2,5 jaar waren. De oudste van die 2 is nu jaar en past er nog met gemak op! Op de foto zie je aan het rugleuninkje van het kinderzadeltje ook een heupgordel om het kindje mee vast te zetten!

  groetjes Sonja

  Reactie voor op de website?

  10.35. Vervoer baby en peuter op een electrische fiets

  Hallo,

  ik heb de volgende vraag; Hoe kan ik het beste een peuter en een baby vervoeren op een electrische fiets. Ik ben niet in staat om zelf te fietsen en ben daarom afhankelijk van een electrische fiets. Mijn zoontje zit nu achterop en dat gaat prima, maar als de baby er straks is zou ik graag mobiel willen blijven. Is het mogelijk een fietskar erachter te hangen? of gaat dat niet ivm de uitlaatgassen van de elctrische fiets???

  mvg

  Reactie voor op de website?

  10.36. Bakfietsen van Garageverkoop: Faya4you

  Wie kent de bakfietsen van garageverkoop/faya4you? Ze verkopen heel schappelijk geprijsde bakfietsen, maar ik heb dus geen idee hoe betrouwbaar de organisatie is en hoe goed de fietsen zijn. Iemand ervaring met ze?

  Reactie voor op de website?

  10.37. Melissa - huif voor verlengde bakfiets

  Hoi Melissa,

  Ik wil je niet meteen teleurstellen, maar voor de verlengde bakken zijn over het algemeen geen huifjes beschikbaar. Deze worden gemaakt voor de standaardformaat bakfietsen en ook per merk. Nieuw kosten huiven van 't mannetje 399 (!) euro en die van Christiania € 145.

  succes! Marjon De Bakfietswinkel

  Reactie voor op de website?

  10.38. Fietsvervoer meerling op tandem?

  Wij hebben een tweeling van 3 en zijn ons aan het orienteren op vervoer als de derde komt. Heeft iemand ervaring met het gebruik van een tandem? Is daar geen manier voor te verzinnen om drie fietsstoeltjes aan te bevestigen?

  Reactie voor op de website?

  10.39. Kronan fiets

  Een hele stevige en betaalbare fiets is de Kronan fiets. Daar kunnen twee kinderen, een buggy en zware boodschappen op. Binnenkort ga ik daarbij ook een Leggero wagen gebruiken. Ik denk dat de Kronan dat prima aankan.

  Gita

  Reactie voor op de website?

  10.40. Kinderzitje Kronan

  Ik las het bericht van Gita over de Kronan. Ik heb mijn oog laten vallen op een van de laatse exemplaren (Kronan is gestopt met verkoop in Nederland) maar vraag me af welk fietsstoeltje achter op de brede bagagedrager van Kronan past. Kronan had vroeger een eigen stoeltje maar dat is schijnbaar nergens meer te verkrijgen. Ik vraag me af waar Gita die twee kinderen op haar Kronan laat.

  Antoine

  Reactie voor op de website?

  10.41. Zadeltje op damesfiets

  Hoi Inge,

  Dat zadeltje heb ik hier in Tilburg gekocht, maar dat moest de fietsenmaker wel speciaal bestellen. In Belgie schijnt bijna elke fietsenmaker ze wel te verkopen (toen!) Maar ik heb de mijne al een jaar of 4 terug gekocht en weet echt niet meer wat het kostte! Maar zelf vond ik de prijs toen erg meevallen! (zeker ten opzichtte van een dubbele achterzitje!) Ik heb er ook nooit spijt van gehad! Succes met zoeken!

  groetjes Sonja

  Reactie voor op de website?

  10.42. Zadeltje voor op damesfiets

  Deze zadels zijn bij bijna elke fietsenwinkel in Belgie te koop. In Nederland mogen ze niet verkocht worden. Je hebt exemplaren voor op dames en herenfietsen, wij hebben ze allebei. Ik vind ze ideaal, veel prettiger als een dubbel zitje achterop. Deze heb ik ook gehad maar de afstand tussen het zadel en het 1ste kind is erg beperkt (kan wat verschillen per fiets) en de fiets kan door het gewicht stijgeren.

  Meiden zijn nu bijna 8, ze kunnen er eigenlijk niet meer op, maar het is soms voor korte stukjes (even een kind ophalen) toch nog handig om het erop te hebben zitten. En ze vinden het erg gezellig. Ze waren indertijd iets van € 10/15,-- Je kunt ze gebruiken vanaf dat ze goed op een zitje kunnen zitten, hangt dus een beetje van het kind af vanaf hou oud.

  Maar let wel alleen in Belgie te koop.

  succes Moniek

  Reactie voor op de website?

  10.43. Zitje op damesfiets

  Beste Maja, nalv bericht 15.17: wij zijn al tijden op zoek naar een zadeltje op het frame op een damesfiets waar jij enthousiast over schrijft. Kan je iets aangeven t.a.v. merk, prijs, verkooppunt(en)?

  Alvast bedankt, groet Douwe Joustra

  Reactie voor op de website?

  10.44. Kinderzitje kronan fiets

  Ik zit met een probleem dat ik een kronan kranny heb gekocht, maar geen kinderstoeltje voor achterop kan vinden dat past. Ik heb nu een bobikestoeltje, maar dat past niet.

  Ellen

  Reactie voor op de website?

  10.45. RE: Kinderzitje kronan fiets

  Hoi Ellen

  Heb je al gekeken naar een ATB beugel voor het bobike zitje. Vraag anders eens na bij je fietsenmaker. Volgens mij moet dat wel kunnen. Die bevestig je namelijk aan je zadel stang.

  Succes, Gonny

  Reactie voor op de website?

  10.46. Kinderzadel op de buis

  Wij hebben nu ook een kinderzadel voor op de schuine stang van een (stalen) damesfiets, deze is met een rugleuning en voetsteunen € 59.50 incl. verzendkosten.


  Profile de Fietsspecialist.

  Reactie voor op de website?

  10.47. Wie heeft er ervaring met een kind in een draagdoek (op de rug) op de fiets?

  Wie heeft er ervaring met het fietsen met een kind in de draagdoek op de rug?

  Sabina

  Reactie voor op de website?

  10.48. Kind in een draagdoek op de fiets

  Heel duidelijk, DIT IS ABSOLUUT NIET DE BEDOELING MAG OOK NIET, STAAT OOK IN ELKE BESCHRIJVING BIJ ELKE SOORT DRAAGDOEK! Levensgevaarlijk voor de kleine, stel je valt, in een stoeltje vangt het stoeltje nog een klap op, en nu in de draagdoek het kindje zelf

  Doe het aub niet erg dom die wat het wel doen, koop je dan een maxicosidrager voor achterop de fiets, of zo'n ligbedje voor aan het stuur , erg handig en veilige dingen

  Reactie voor op de website?

  10.49. Vraagje over de moederfiets

  hallo beste lezers,

  Wie o wie kan mij een tip geven over een goede en niet al te dure moederfiets? De fiets van bij halfords vond ik inderdaad ook al heel mooi, maar uit de test is hij blijkbaar niet goed uit gekomen maar een 5,5! Wie heeft hier ervaring mee?

  Alvast bedankt, groetjes Susan

  Reactie voor op de website?

  10.50. Moederfiets

  Kijk eens op www.bikemotion.nl: een elektrische moederfiets, super!!

  Huub

  Reactie voor op de website?

  10.51. Waar koop ik zo'n fietszitje voor op het frame

  Wat ziet dat er handig uit zo'n zitje op je frame. Waar kan ik die kopen en tot welke leeftijd kunnen ze daarop zitten? Ik heb een dochtertje van 4 en een zoontje van 2,5. Hij kan nl. niet meer op zo'n stoeltje aan mijn stuur, daar is hij te zwaar voor geworden!

  Bertine

  Reactie voor op de website?

  10.52. Fietszitje op stuur

  Ik heb dat van mij gekocht bij Evers Tweewielers in Nijmegen. Officieel schijn je het niet te mogen gebruiken, maar wie weet dát nou? Mijn dochter van 7 (bijna 8) zit er nog regelmatig op! Heel veel plezier van gehad. Gecombineerd met twee standaard voetsteuntjes van de Halfords werkt het prima!

  Marien

  Reactie voor op de website?

  10.53. Zadeltje op stuur

  Ik heb ook zo'n zadeltje voor op het frame van een damesfiets. Niet goedkoop €60,00 en dan een heupgordeltje erbij. Maar zo ontsteend handig.

  Het is een stevig metalen contructie, stevig selle royal zadel, en GMG voetsteunen met riempjes.

  Let wel op dat je voldoende ruimte hebt tussen de stangen, anders past het niet, op mijn limit omafiets zit hij super.

  Ik gebruik hem voor mijn dochtertje van 3.5 en mijn dochtertje van 6 zit achterop op een GMG 911 stoeltje. Mijn dochtertje van 6 past ook makkelijk op het zadeltje, en mag daar op als haar zus niet mee hoeft op de fiets.

  Superaankoop, heb er iedere dag plezier van.

  Marinda

  Reactie voor op de website?

  10.54. Gewoon bobike achterzitje

  Ik heb een kronan kranny en heb daar 'gewoon' een bobike maxi achterop zitten. Je moet wel een beetje wringen, maar als ie zit, dan zit ie. Er even afhalen en op een andere fiets zetten is er dus niet bij, maar bij mij zit het stoeltje er stevig en goed op hoor.

  groetjes Patricia

  Reactie voor op de website?

  10.55. Reactie op het kinderzadeltje

  Even een reactie op 10.34. waar koop je zo'n zadeltje? Ik heb heel internet al afgezocht maar kan het nergens vinden. Wie weet wat ze kosten? En heeft iemand er nog meer informatie over? Ik hoor graag wat.

  groeten Esther

  Reactie voor op de website?

  10.56. Hema fietskar met maxi-cosi in baby mee van steco

  Heeft iemand ervaring met het plaatsen van een maxi-cosi op een baby mee drager van steco in een (hema) fietskar?

  Onze oudste van 6 zit achterop omdat ie nog niet zelf kan fietsen. De jongste van 3 zit voorop. En we zijn in het bezit van een hema fietskar die we wel geschikt vinden voor de baby, maar alleen als ie op een veilige en handig manier vervoerd kan worden. De oudste is alweer te groot om in de fietskar vervoerd te worden.

  Een babyschaal lijkt me niks. De baby moet er bij school ook uit omdat ik om de hele school heen moet lopen om een kind -en over een aantal maandjes 2 kinderen- de klas in te brengen. Ik moet dus niet al te veel tijd kwijt zijn om de baby eruit te halen, zonder hem al te veel te storen in slaapjes ed. De steco baby mee lijkt me een goed alternatief omdat de maxi cosi naar t schijnt er makkelijk uitgehaald kan worden en hij ook nog iets van vering bezit.

  Heeft iemand ervaring met een dergelijke constructie of tips om hem goed te bevestigen?

  Alvast bedankt! Marielle

  Reactie voor op de website?

  10.57. Duo-buggy mee op fiets?

  Wie weet of ik een duo-buggy mee kan krijgen op de fiets?

  Manon

  Reactie voor op de website?

  10.58. Niet verstandig

  Het lijkt me niet aan te raden een duo-buggy aan de fiets te hangen, lijkt me veel te zwaar worden voor de fiets en erg onstabiel. Een goed alternatief is een fietskar, dan kun je de kar afkoppelen en als buggy gebruiken

  Joyce

  Reactie voor op de website?

  10.59. Paraplu-buggy

  Je zou wel misschien een dubbel Macclaren erop krijgen, een paraplu buggy. Maar een andere dubbele wagen zoals de graco denk ik niet.

  Beth

  Reactie voor op de website?

  10.60. fietszadeltje op nieuwe fiets?

  hoi, ik heb nu ook al ruim een jaar plezier van mijn fietszadeltje voorop de fiets (gazelle impala), maar nu ik van plan ben een nieuwe fiets te kopen,kom ik erachter dat de meeste fietsen zo'n dik buisframe hebben. (ook de moederfietsen). Heeft iemand ervaring met een kinderzadeltje op een nieuwer fietsmodel? Janneke

  Reactie voor op de website?

  10.61. Framezadeltje op personal bike batavus

  Een ding is zeker, je kunt nu in veel Nederlandse fietswinkels een framezadeltje voor een damesfiets kopen. Nu loop ik tegen het volgende aan. Ik ben toe aan een nieuwe fiets en vind de batavus personal bike een mooie fiets. Heeft iemand ervaring met het plaatsen van zo'n zadel op een fiets met zo'n dik frame? Is dat mogelijk?

  Marleen

  Reactie voor op de website?

  10.62. Framezadel op alu fiets?

  Hallo,

  Ik heb net een nieuwe damesfiets gekocht, een aluminium. Mijn zoontje van 3,5 gaat vaak mee maar met een zitje achterop zijn de fietstassen onbruikbaar. Nu wil ik graag een framezadel kopen maar kan die op een aluminium fiets? Wie weet daar meer over?

  Groetjes Sasja

  Reactie voor op de website?

  10.63. Moederstuur

  Ik heb een gewone damesfiets en als ik een kinderzitje voorop had, had ik weinig ruimte om op te stappen wat ik er gevaarlijk vond. Sinds kort heb ik door een fietsenmaker in lelystad een moederstuur op mijn fiets laten zetten, dit is een uitkomst.

  stuur kost slechts 60,-

  Michelle

  Reactie voor op de website?

  10.64. Kinderfiets aan je eigen fiets vast

  Als je kind een jaar of vier is, zal het meestal het kinderzitje, de bakfiets of de fietskar zijn ontgroeid. Omdat het te groot is geworden. Of niet meer wil stilzitten. De meeste kleuters kunnen best goed zelf fietsen. Maar een fietsvakantie is nog te veel gevraagd. Er zijn diverse systemen waarmee je een kinderfiets achter jouw eigen fiets kunt bevestigen. Een soort tandem ontstaat dan.

  Lees alles hierover bij fietsenmetkinderen.info.

  Reactie voor op de website?

  10.65. Ervaring met maxi-cosi op Kronan

  Wie heeft er ervaring met een Babymee voor de Maxi-cosi op een Kronanfiets? Past dit wel? en is de bagagedrager stevig genoeg?

  Pien

  Reactie voor op de website?

  10.66. 3 kinderen op 1 verlengde fiets: geweldig!

  Reactie op Vervoer van een meerling met de fiets

  Beste ouders,

  Wij hebben drie kleine kinderen (4, 3, 3 jaar), tussen onze tweeling en de oudste zitten slechts 15 maanden. Toen het erop aan kwam om ze alle 3 op de fiets te vervoeren hebben we van alles geprobeerd, een fietskar maar wanneer je woonachtig bent in Zandvoort dan is elk beetje wind al te veel. Na lang zoeken hebben we uiteindelijk een echte tweelingfiets gekocht, met 1 kind aan het stuur en twee achterop was dit de ideale oplossing, overal kon ik heen op de fiets met alle 3 de kinderen mee, nooit te breed (zoals je vaak bent met een bakfiets) overal kwam ik ook met harde wind want er zitten 7 versnellingen op.

  Toen het meisje van de tweeling te groot werd voor het voorstoeltje hebben we een speciaal hiervoor ontworden zadeltje voor op de stang aangeschaft, ideaal want het gewicht van het kind dat op dat zadeltje zit hangt nu dus niet meer aan het stuur maar steunt op het frame waardoor er geen maximaal gewicht voor staat. Achterop mag het tot 100 kg. belast worden. Voorop heb ik een grote boodschappenkrat en dus ook die kan nog helemaal volgeladen worden tot maximaal 40 kg. (dat is een heleboel boodschappen dus).

  Iedereen kijkt om wanneer ik boodschappen ga doen met mijn kroost en ook wanneer ik volgeladen weer op huis aanga. Het fietsen is weer gezellig en leuk en vooral gemakkelijk.

  Mocht er iemand zijn die foto's wil zien van onze Filiduo (de enige echte originele tweelingfiets van 't Mannetje) of meer informatie wensen dan mag die altijd contact met ons opnemen (quintet@casema.nl)

  Ik hoop dat iedereen die vervoer van meerdere kinderen op de fiets overweegt onze ervaring zal lezen en de juiste beslissing omtrent de aanschaf van het juiste middel hiervoor zal kunnen maken.

  Succes ermee.

  Een trotse 4 personenfietster!

  Reactie voor op de website?

  10.67. Spaakafscherming!

  Wie weet waar ik een goede spaakafscherming kan vinden? Ga nu mijn tweeling van 4 achterop de fiets mee nemen alleen heb mijn spaken nog niet goed beschermd. Het zou van hard kunstof moeten zijn. Ik dacht bij de fietsenzaak maar blijkt toch weer moeilijker te zijn.

  Monique

  Reactie voor op de website?

  10.68. Baby in draagdoek op de fiets

  Reactie op Wie heeft er ervaring met een kind in een draagdoek (op de rug) op de fiets?

  Het mag niet, roept iedereen. En logisch dat het in de gebruiksaanwijzing van de draagdoek staat, die dekken zich gewoon in. Maar het kan wel, en prima ook. Ik heb het bij onze beide kinderen gedaan, echter wel maar tot een leeftijd van ca 8,5 maand (8-9 kilo)en niet voor lange stukken.

  Bij onze tweede dochter hebben we dus ook met twee kinderen gefiets, 1 op het achterzitje en de baby in de draagdoek. Vallen is altijd gevaarlijk, ook in een zitje. En zwangere vrouwen fietsen toch ook - soms zelfs nog met 2 kinderen in 'veilige zitjes'op de fiets. Je moet gewoon voorzichtig fietsen en natuurlijk goede remmen hebben etc, dan kan het prima op kleine afstanden (tot 15 minuten). Probeer het eens, zou ik zeggen.

  Marja

  Reactie voor op de website?

  10.69. Voor Marja, verschil tussen kunnen en veilig

  Beste Marja,

  een zwangere buik en fietsen is toch wel even heel anders dan een draagdoek. Stel dat je plotseling moet remmen en je kindje komt klem tussen het stuur en jou in de draagdoek. Letsel is dan nagenoeg onvermijdelijk. In de buik heb je nog te maken met een grote ballon vol water die beschreming biedt.

  Fietsen met een kindje in een draagdoek is heel erg gevaarlijk, gevaarlijker dan met een kindje in een fietsstoeltje, omdat die ook (mits goed gebruik van de gordeltjes) fungeert als een harnasje. Wel zou een helm aan te raden zijn.

  Esther

  Reactie voor op de website?

  10.70. Fietsen met draagdoek

  Reactie op Voor Marja, verschil tussen kunnen en veilig

  Als je fietst met een kindje in de draagdoek, zorg dan in ieder geval dat je met je voeten bij de grond kunt en dat je geen haast hebt. Ik heb het met beide kinderen gedaan tot 1 jaar en het ging altijd goed. De enige keren dat ik gevallen ben met fiets + kind was toen ze in een stoeltje zaten.

  Misschien is het een idee om een achteruitkijkspiegel op je fiets te zetten. Ziet er misschien suf uit, maar veiligheid boven alles toch?

  Mascha

  Reactie voor op de website?

  10.71. Fietszadeltje voorop?

  Reactie op Ervaring met zadeltje op frame damesfiets

  Beste Maja, kun je mij zeggen waar je zo'n fietszadeltjes voor voorop heb gekocht? Dank, Henn

  Reactie voor op de website?

  10.72. Batavus moederfiets

  Reactie op Welke fiets is stevig genoeg?

  Batavus moederfiets is een superdegelijke fiets, ik gebruik hem nu al 8 jaar met veel plezier. Beetje onzinverhaal om te stellen dat er geen "zware" fietsen meer gemaakt worden. Je bent met zoveel gewicht wel afhankelijk van een degelijk model.

  Suc6!

  Tonny

  Reactie voor op de website?

  10.73. Reactie op: alles in 1 keer op de fiets

  Reactie op Alles in 1 keer

  Bij deze aangeboden namens vrienden van ons.

  Een goede moederfiets met verlengd duoachterzitje dus je kan met een vooropzitje met z'n vieren op de fiets. Achterwiel is speciaal hiervoor omgespaakt met sterkere dikkere spaken. Heeft lange tijd dienstgedaan als alternatief voor een auto.

  Richtprijs voor de deze combi ligt rond de 150 euro.

  Vr gr DirkJan

  email: dejebe#gmail.com waarbij het # uiteraard een @ moet zijn

  Reactie voor op de website?

  10.74. De eisen aan een goede gezinsfiets

  Lees de column De eisen aan een goede gezinsfiets!

  Reactie voor op de website?

  10.75. Stabiele veilige bakfiets voor tot 8 kinderen

  Bij onze BSO hebben ze een GoCab bakfiets die speciaal voor het vervoer vanm 8 kinderen is ontwikkeld. Deze heeft elektrische trapondersteuning en de kinderen zitten in een veilige afgeschermde bak. Google op- gocab of kijk bij www.vanraam.nl/fietstaxi-gocab/itm/16445.

  Suze

  Reactie voor op de website?

  10.76. Hoe vervoer ik twee kinderen (5 en 8) op de fiets?

  Reactie op Adressen voor speciale fietsen

  Ik heb een probleem;

  Op de dag dat de kinderen naar de bso gaan worden ze opgehaald met een busje. Mijn oudste zoon van 8 fietst eigenlijk altijd zelf naar school (waar ik ook werk) en de jongste van 5 zit achterop. Op de dag dat ze naar de bso gaan kan de oudste dus niet zelf fietsen, want dan kan zijn fiets niet meegenomen worden door de bso...

  Het is zo'n 15 minuten fietsen naar school, van school naar de bso een minuut of 8 en van de bso weer naar huis ongeveer 5 minuten. Ik ben een alleenstaande moeder zonder rijbewijs. Het is me tot nu toe gelukt om de kinderen zelf te vervoeren op de fiets met een fietskar. Nu wordt de oudste echt te groot en te zwaar voor deze kar. De kar zit ook niet echt fijn. Als ik de kinderen om zou ruilen, zou het fietsstoeltje van mijn fiets af moeten. Dat fietsstoeltje vind ik wel zo veilig voor de jongste wanneer de oudste zelf fietst.

  Hoe krijg ik mijn kinderen van A naar B en vervolgens door naar C? Heeft er iemand tips?

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  Groetjes, Minke

  Reactie voor op de website?

  10.77. Opvolger fietsstoeltje

  Op mijn fiets zat in het verleden een opvolger van een Bobike achterstoeltje. Die zit dichtgeklapt achterop je fiets en kan met of zonder fietsgordel en met of zonder voetensteun gebruikt worden. De voetensteuntjes van het Bobike achterstoeltje kun je ook gebruiken voor deze variant.

  Mijn ervaring is dat een 8jarige achterop kan indien nodig... kan natuurlijk ook met rugsteun en gewoon kussentje. Voor achter je fiets kun je ook een aanhangfiets kopen; kind fietst mee maar kan niet stueren... 1 kind achterop; 1 die op de aanhanger fietst. Maar een 8 jarige kan toch ook best kwartiertje fietsen...?

  succes!! Linda

  Reactie voor op de website?

  10.78. Reactie op 10.76

  Beste Minke,

  Inderdaad de Bobike achterstoeltje junior is een goede optie. Een alternatief kan zijn, dat je met twee fietsen leert fietsen en dus van je werk met twee fietsen naar de BSO gaat om je kinderen op te halen.

  Veel succes met je puzzel!

  Anne

  Reactie voor op de website?

  10.79. voor Minke

  Hi Minke,

  Heel herkenbaar probleem. Onze oudste twee zijn nu bijna 8 en 6. Als ze naar de BSO gaan, haal ik ze op met onze bakfiets (15-20 minuten fietsen naar huis). Nu kan het nog wel, maar op een gegeven moment worden ze te groot om met de bakfiets te vervoeren. Als de oudste straks 10 is, moet ik 4 kinderen (10, 8, 6 en 4) van de BSO gaan halen zonder auto en daar heb ik nog geen oplossing voor bedacht. School is gelukkig op loopafstand, dus mijn probleem is alleen het vervoer van de BSO naar huis.

  Heb je er aan gedacht om op de BSO dagen 1 kind zelf naar school te laten fietsen en 1 achterop te nemen? Dan laat je die dag de kinderfiets bij school achter. Van de BSO naar jouw huis is 5 minuten fietsen, dus wellicht is dit ook nog wel te lopen. De volgende dag kan je dan het andere kind naar school laten fietsen en de ander achterop nemen. Als je ze uit school gaat halen, kunnen ze allebei weer naar huis fietsen. Helaas werkt deze oplossing alleen als je niet twee dagen achterelkaar BSO hebt.

  Wij hebben ook al zitten denken aan een andere vorm van naschoolse opvang. Een oppas aan huis kan de kinderen op de fiets uit school halen en lost het probleem ook op.

  Succes,

  Sandra

  Reactie voor op de website?

  10.80. Is een framezadeltje ook mogelijk op moederfiets?

  Kan iemand me vertellen of zo'n handig zadeltje voorop op het frame ook gemonteerd kan worden op een Sparta Amazone moederfiets? Mijn fiets heeft 1 hele dikke buis, dus ik heb zo mijn twijfels. Iemand ervaring hiermee?

  Of anders: wie heeft een oplossing voor mijn probleem: ik heb een zoon van bijna 7 en een van bijna 3. Ze zijn allebei erg groot en zwaar en ze kunnen allebei nog niet fietsen. Volgende week beginnen de scholen weer. Vorig jaar bracht ik ze altijd met de auto, maar die is nu de deur uit en ik moet het met de fiets gaan doen. Ik kan niet zo goed overweg met de zitjes voorop (weinig buikruimte met op- en afstappen, ook op deze moederfiets!), bovendien is de jongste er eigenlijk ook te groot en te zwaar voor. Ik moet de jongste altijd meenemen als ik oudste naar school breng en ook gaat hij 3 keer per week naar de peuterspeelzaal die in hetzelfde schoolgebouw zit. School is helaas te ver weg om te lopen...

  Alvast bedankt voor de tips!

  Marloes

  U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

  Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

  Uw naam:
  Uw e-mail adres:
  Titel van uw bijdrage:

  Uw reactie:

  Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

 • Vervoer van kinderen op de fiets

  1. Vervoer van meer dan twee kinderen op de fiets
  2. Fietsen met kinderen in de fietskar
  3. Vervoer van een meerling met de fiets
  4. Dolphin fietskar
  5. Ervaring met inzetstoeltjes dolphin fietskar
  6. De beste fietskar
  7. De beste fietskar / veiligheid
  8. Welke fiets is stevig genoeg?
  9. De moederfiets
  10. Stevige fiets tips
  11. Adressen voor speciale fietsen
  12. Ervaring met Batavus Locarno
  13. De Gazelle Bloom
  14. Ervaring met bakfiets
  15. Bakfiets buiten de stad
  16. Ervaring met christiana met verlengde bak
  17. Ervaring met zadeltje op frame damesfiets
  18. Baby op de fiets
  19. Alles in 1 keer
  20. Tips voor fiets groot gezin
  21. Dameszadeltje te koop bij tmannetje
  22. Grote-gezinnen fiets
  23. Stevige fietsen
  24. Reactie stevige fiets tips
  25. Zadeltje op damesfiets
  26. Goedkope moederfietsen
  27. Fietsstoeltje voor kleine mensen
  28. Opstappen met fietsstoeltje
  29. Huif voor bakfiets: ervaringen gevraagd
  30. Reactie fiets
  31. Fietskar/wandelwagen
  32. Onze fietskar
  33. Fietsstoeltje monteren
  34. Foto kinderzadeltje op dames fiets
  35. Vervoer baby en peuter op een electrische fiets
  36. Bakfietsen van Garageverkoop: Faya4you
  37. Melissa - huif voor verlengde bakfiets
  38. Fietsvervoer meerling op tandem?
  39. Kronan fiets
  40. Kinderzitje Kronan
  41. Zadeltje op damesfiets
  42. Zadeltje voor op damesfiets
  43. Zitje op damesfiets
  44. Kinderzitje kronan fiets
  45. RE: Kinderzitje kronan fiets
  46. Kinderzadel op de buis
  47. Wie heeft er ervaring met een kind in een draagdoek (op de rug) op de fiets?
  48. Kind in een draagdoek op de fiets
  49. Vraagje over de moederfiets
  50. Moederfiets
  51. Waar koop ik zo\'n fietszitje voor op het frame
  52. Fietszitje op stuur
  53. Zadeltje op stuur
  54. Gewoon bobike achterzitje
  55. Reactie op het kinderzadeltje
  56. Hema fietskar met maxi-cosi in baby mee van steco
  57. Duo-buggy mee op fiets?
  58. Niet verstandig
  59. Paraplu-buggy
  60. fietszadeltje op nieuwe fiets?
  61. Framezadeltje op personal bike batavus
  62. Framezadel op alu fiets?
  63. Moederstuur
  64. Kinderfiets aan je eigen fiets vast
  65. Ervaring met maxi-cosi op Kronan
  66. 3 kinderen op 1 verlengde fiets: geweldig!
  67. Spaakafscherming!
  68. Baby in draagdoek op de fiets
  69. Voor Marja, verschil tussen kunnen en veilig
  70. Fietsen met draagdoek
  71. Fietszadeltje voorop?
  72. Batavus moederfiets
  73. Reactie op: alles in 1 keer op de fiets
  74. De eisen aan een goede gezinsfiets
  75. Stabiele veilige bakfiets voor tot 8 kinderen
  76. Hoe vervoer ik twee kinderen (5 en 8) op de fiets?
  77. Opvolger fietsstoeltje
  78. Reactie op 10.76
  79. voor Minke
  80. Is een framezadeltje ook mogelijk op moederfiets?

  Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
  Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.