Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

8. Problemen met busvervoer

Hoi allemaal,

Hier in Almere ben ik afhankelijk van het openbaar vervoer, wil ik ergens naartoe kunnen. Nou gisteren een discussie met de meneer van de bus gehad: ik moet voortaan mijn buggy inklappen, kinderen vasthouden enz. enz., anders mag ik niet meer met de bus mee. Van niet mogen is dus geen sprake meer, ik KAN niet meer mee met de bus.

Dus, ben ik vanaf nu met recht een huismoeder, die verplicht thuis zit tussen vier muren.....

Op de meerling- peuter- en kleuterclub kwam er ook iemand met hetzelfde verhaal. Mijn schoonmoeder is al een half jaar bezig met Connexion, omdat we tegen zoveel problemen aanlopen door het feit dat ik twee kinderen heb.

Is er hier iemand die ook geregeld met de bus gaat, en hier dus ook problemen mee gaat krijgen? zo ja, mail mij dan even prive alsjeblieft. Mijn schoonmoeder heeft al andere stappen ondernomen. Zij heeft de brief naar het televisie programma RADAR al klaar liggen, en die gaat morgen op de bus. Ik zou het prettig vinden om niet alleen in strijd met Connexion te moeten, en zoek daarom medestanders, die ook bereid zijn een klacht in te dienen, samen sta je sterk!

Groetjes

Reactie voor op de website?

8.1. Fiets ipv bus?

Ik snap het probleem. Zelfs met één kind is de bus soms onhandig. Zeker toen het nog in de kinderwagen lag. We hebben inmiddels de wagen omgebouwd tot wandelwagen, maar die is voor de bus nog steeds vrij lomp. Dat zou dus een extra buggy aanschaffen worden. Een betere oplossing: een fietskar achter de fiets, die ook als wandelwagen dienst kan doen. Nooit meer de problemen met de bus en je hoeft je ook niet meer aan de routes vn Connexion te houden. En beweging is natuurlijk altijd goed ;-)

Lara

Reactie voor op de website?

8.2. Babies on the bus/trams

I have exactly the same problems with my children on both the bus and the new trams. I have 2 children one whom is only a few months and the drivers tell me, unless I take him out of the buggy while he's sleeping and carry both my children and the bugaboo wieg and wheels, that I just can't ride public transport. Numerous times the drivers close the doors and drive away. I thought the new trams were going to be accomodating to babies and wheelchairs? But only one at a time I guess.

Sincerely, Michelle

Reactie voor op de website?

8.3. Problemen met busvervoer 2

Ik vond het eerst zelf ook een heel gedoe dat ik de buggy in moest klappen en ik anders niet mee mocht met mijn 2 oppaskinderen... maar ik ben hier heel anders over gaan denken sinds een oudere man een doodsmak maakte doordat ik mijn buggy niet in had geklapt (ik had 2 boodschappentassen en 2 kinderen (1 van 2 jaar en 1 van 5 bij).

Ik let nu gewoon heel goed op de kinderen en klap de buggy ruim van tevoren in. Heb nu vaak een grote rugzak i.p.v. boodschappentassen. Ik zet eerst de kinderen in de bus en sjouw er dan achteraan. Een heel gedoe maar het is niet anders. Het kan gewoon ook eigenlijk niet anders vind ik nu, het is gewoon asociaal om in een drukke bus ook nog eens je buggy gewoon midden in het gangpad te laten met je kinderen erin zodat mensen er niet goed langs kunnen. Ik vind het wat anders als het in de bus rustig is en er speciaal ruimte voor is. Maar anders niet, je reist nu eenmaal niet alleen.

Janet

Reactie voor op de website?

8.4. Problemen met busvervoer 2

Ik ga zelf niet met de bus als ik alleen ben met mijn tweeling. Hierdoor kan ik dus niet gaan en staan waar ik wil. Als je met één kindje reist vind ik dat je die best kunt tillen en de wagen inklappen. Dat heb ik met mijn oudste van 13 ook altijd gedaan.

Maar met twee kindjes van dezelfde leeftijd gaat dat gewoon niet, zeker als deze niet kunnen lopen. Het zou fijn zijn als mensen wat behulpzamer zouden zijn en meer begrip hebben voor anderen.

Anita

Reactie voor op de website?

8.5. Bussen aanpassen

Wat een gedoe in die bussen. Ze zouden eigenlijk in alle bussen net zo als in de tram een ruimte moeten hebben voor je buggie. Je hoeft hem dan niet in te klappen en niemand struikelt er dan over.

Jessica

Reactie voor op de website?

8.6. Kinderwagen in bus

Toevallig ben ik vandaag met de bus geweest. Er kwam een vrouw met een duo-kinderwagen. Ze kon heel gemakkelijk achter instappen, omdat er een lage, brede entree was. De chauffeur wachtte netjes dat ze naar voren liep om af te stempelen en ging pas rijden toen zij zat. Dus het kan wel.

Marie

Reactie voor op de website?

8.7. reactie buggy inklappen

Ik ben buschauffeur in Purmerend, bij ons rijden lage vloer bussen, kinderwagens rijden er zo in en uit, maar wettelijk gezien moet je volgens mij de kinderwagen of buggy inklappen omdat bij een noodstop of ongeval deze door de bus stuitert en je zou toch niet willen dat je kind er dan nog inzit.

Ik geef gelijk toe dat het heel onhandig is om de buggy of kinderwagen in te klappen, kids bij de hand of op de arm te nemen en met strippenkaart en al in te stappen.
Nou niet allemaal over mij heen vallen ik probeer ook mijn centjes maar te verdienen als buschauffeur
Marjolein

Reactie voor op de website?

8.8. Goedkoopste buggy

Mijn 4 kinderen zijn inmiddels groot en het verbaast me steeds hoeveel noten sommige jonge ouders van vandaag op hun zang hebben. Ik vond het altijd een heel gewone zaak om met de allergoedkoopste buggy met de bus mee te gaan. Die klapte je met een beweging op en het kind zette je op je schoot. En het spitsuur kon je beter vermijden.

En wat maak ik nu mee? Knots van een wandelwagen op het middenpad, kleine kinderen die een zitplaats innemen naast hun moeder terwijl oudere mensen blijven staan, een jonge moeder met grote buggy die weigerde hem op te vouwen, ondanks het feit dat er al een passagier in een rolstoel meereed, zodat de chauffeur weigerde door te rijden tenzij ze uitstapte of alsnog de buggy opvouwde...

Ik zou iedere ouder aanraden om er gewoon een goedkope kleine buggy bij te kopen voor het openbaar vervoer. Daar doe je jezelf en anderen een plezier mee.

Annemieke

Reactie voor op de website?

8.9. Onmogelijk

Misschien is het een stadskwaal, maar bussen rijden als gekken. Er is geen tijd om een wagen in te klappen en de bus wacht écht niet tot ik zit met verder rijden. Veilig om met een baby op schoot in de bus te zitten? Of uberhaubt een kind op de stoel? Gevaarlijker dan in de gordel in de wagen tegen de rijrichting in; ze vliegen bij hard remmen al van de stoel, of met hun kop tegen de volgende stoel aan. En dan er weer langs in een rijdende en remmende bus de baby en kind weer in de wagen krijgen, terwijl je jezelf al nergens aan vast kunt houden. onmogelijk.

Sowieso zouden naar mijn mening gordels moeten zitten in de bus, raar dat dat daar niet verplicht is..

Monika

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Problemen met busvervoer

  1. Fiets ipv bus?
  2. Babies on the bus/trams
  3. Problemen met busvervoer 2
  4. Problemen met busvervoer 2
  5. Bussen aanpassen
  6. Kinderwagen in bus
  7. reactie buggy inklappen
  8. Goedkoopste buggy
  9. Onmogelijk
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.