Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Algemene tips

Er is een speciale startpagina voor bakfietsen.

De Turtle bus met huif is geschikt om zelfs 4 kinderen handig te vervoeren.

Kijk voor aanhangfietsen eens bij Kees of bij Trailer Cycles.

Het bedrijf Nihola heeft een nieuw type fiets, de Big Nihola.

Op de site Bakfiets.nl veel aandacht voor bakfietsen. Er is zelfs een rubriek met oproepen voor gestolen bakfietsen. Van daaruit kun je ook naar het informatiecentrum van de Fietsersbond.

De Fietsersbond ENFB is er voor de belangen van fietsers. Een bezoek van hun afdeling Driebergen is de moeite waard.

Zie Ouders Online voor een uitgebreid overzicht van fietskarren, aanhangers en bakfietsen.

Bij fietspad.nl veel informatie over de fiets, met vele gratis fietsroute's.

De site Fietsen één twee drie is voor fietsliefhebbers, die op zoek zijn naar mooie fietsroutes rond Amersfoort, in Nederland en in België.

Er is een speciale startpagina voor fietsen: fiets.pagina.nl.

Vragen over fietsen? Kijk eens op de site FietsFAQ, je vindt er werkelijk van alles over fietsen. Bijvoorbeeld ook over aanhangfietsen.

Op de site van Kees vind je erg veel over fietsen. Er is ook een speciale pagina over fietsen en kinderen in het algemeen, en in het bijzonder over de fietskar. Daarnaast ook aandacht voor zitjes en aanhangfietsen.

Fiets is een blad voor de de racefietser.

Lopen is natuurlijk alleen geschikt voor korte afstanden. Op Lemen Voeten is een tijdschrift voor wandelaars.

Handige attributen voor de fiets: stoeltjes, en aanhangwagen. Voor tips kunt u terecht bij het onderdeel Comfort en Veiligheid. Dit is een onderdeel van de kennisbank van de FietsRAI.

Zie ook bij de vakantie-tips.

Reactie voor op de website?

9.1. Drielingfiets

Een collega-tweelingouder bij ons in de stad heeft drielingfiets gekocht toen ze er een eenling bij kreeg. De fiets is een driewieler met drie zitjes achterin, een soort moderne riksja (ik weet ook niet hoe ik dat anders moet uitleggen). Het ziet er in ieder geval geweldig uit.

Groetjes, Enno

Reactie voor op de website?

9.2. Enige speciaalzaken

Velobrans
Hallo,

Mijn naam is Angela Brans, moeder van een meisjestweeling van 3 jaar. Wij hebben een bedrijf, genaamd IREL en wij produceren een bakfiets voor kindervervoer onder de naam: Velobrans.

Omdat het voor meerling ouders of groot gezin ouders vaak lastig fietsen is, lijkt het ons voor veel meerlingouders of ouders van grote gezinnen misschien wel interessant om met onze fiets kennis te maken.

Met vriendelijke groet,

Tuk Tuk Bakfietsen
Wij zijn de makers en bedenkers van de Tuk Tuk bakfietsen. Zoals op jullie site beschreven en onze ervaring ook is, wat met kinderen te maken heeft moet duur zijn!

Wij hebben met de Tuk Tuk betaalbare bakfietsen in de markt gezet.

Voor leden van de Vereniging Groot Gezin hebben wij de volgende aanbieding. Vanaf maart 2004 zullen onze bakfietsen leverbaar zijn, het lijkt ons dan zeker leuk om een actie op te zetten b.v. met diverse gratis accessoires en/of thuisbezorgen.

Met vriendelijke groet, Aalewijnse
Tuk Tuk Bakfietsen
Showroom en assemblage locatie:
    Pauluswegeling 16
    4361 JH Westkapelle
Postadres:
    Domburgseweg 87
    Oostkapelle
tel.: 0118-570862
Prijzen incl. BTW (m.u.v. 'Special' Model), af fabriek Westkapelle en o.v.b., accessoires direkt gemonteerd bij levering. Bezorging tegen meerprijs: gehele land € 50.- Levering binnen 2 weken.

De Fietsfabriek
De Fietsfabriek Graag stellen wij ons voor. Wij ontwerpen en produceren fietsen waar meerdere kinderen mee kunnen. Onze modellen zijn stevig en robuust en we komen tegemoet aan de wensen van de klant. We proberen altijd creatief en open te blijven. Op onze site staat wat we doen en wat anderen over ons geschreven hebben.

De Fietsfabriek
Eerste Jacob van Campenstraat 12
1072 BE Amsterdam
T 020 6721834
F 020 4709557 www.defietsfabriek.nl

De Redding, Eerste Hazerswoudse Bakfietsbouwerij
Ik bouw onder de naam: "De Redding, Eerste Hazerswoudse Bakfietsbouwerij" bakfietsen in verschillende uitvoeringen voor het vervoeren van kleine kinderen en het doen van de boodschappen.

bakfiets.nl
Ik maak al een tijdje een speciale fiets voor het vervoer van twee of meer kinderen. Aangezien ik nog in mijn eentje de fietsen maak heb ik weinig bekendheid willen geven aan deze fiets. Waarschijnlijk al in oktober van dit jaar zal de fiets uit voorraad leverbaar zijn, omdat de produktie wordt overgenomen door een fietsfabriek. Aangezien ik veel teleurgestelde reacties krijg van mensen die niet op de hoogte waren van het bestaan van deze bakfiets is het nu wellicht tijd om het wat onder de aandacht te brengen. Meer informatie is te krijgen via de website .

De Tegenwind
De Tegenwind is een speciale fietsenzaak, met onder andere veel informatie over fietskarren.

't Mannetje
't Mannetje verkoopt al 20 jaar fietsen. Ons doel is hierbij voor iedereen een passende fiets te leveren. Waar sommige mensen geholpen zijn met een simpele stadsfiets, heeft een ander flink wat laadvermogen nodig. Weer een ander prefereert comfort, en schaft zich een op maat gemaakte pedersen aan, om comfortabel te kunnen toeren.

Productie
't Mannetje heeft een flink aantal eigen producten. Een lijntje om trots op te zijn. Vooral de filibak is een bekend eigen product van 't Mannetje. Daarnaast hebben we een aantal eigenmodellen, voornamelijk op transportgebied.

Export
't Mannetje is een bekende naam aan het worden. Niet alleen binnen Nederland, maar ook daarbuiten. Van Kenia tot Bonaire rijden onze fietsen rond. We werken samen met importeurs in Engeland, Duitsland, Spanje, Japan en België. Gewerkt wordt aan een exportlijn naar de States.

Aanpassingen
Ook zijn we in staat om bestaande fietsen soms verrassend doeltreffend aan te passen, zodat er toch genoeg op mee kan, of zodat hij toch opeens weer lekker rijdt.

Kindervervoer van 't Mannetje
Van één tot negen kinderen op de fiets. Van nul tot honderdtien jaar. Met of zonder handicap. Bij 't Mannetje vind je de fiets die je zoekt.

't Mannetje
Hoogstraat 3-5
2011CS Haarlem
023 5407076
e-mail:

Fietsenmakerij Onderwater
Ik heb een klein eenmansbedrijfje en bouw o.a. transportfietsen en aanhangfietsen. Voor meer informatie kunt u mij bellen op 020 - 4124520 of . Op mijn website vind u meer informatie over de fietsen die ik maak.

TRAPPERKRACHT Alles kan op de fiets
Bijzondere fietsen en accessoires voor recreatie en groot en klein transport.
 • Specialist voor meerdere kinderen op de fiets
 • Verkoop/Verhuur van Babybike, fietskarren en aanhang fietsen.
 • Wij bedenken en verkopen fietsoplossingen voor particulieren en bedrijven.
Wij werken op afspraak: 030-2961015 (Utrecht).

Reactie voor op de website?

9.3. Meer fietsadressen

In de J/M van mei 1999 (oude nummers zijn na te bestellen bij de Klantenservice) staat een heel gedetailleerd artikel over vervoer van kinderen (en bagage) per fiets: heel leuk en leerzaam om te lezen. Een lijst met informatie schrijf ik hier even over:
Bakfietsen:
Christiania Import Exloo 0591-549539

Fietskarren:
Wim Kok Utrecht 030-2315780
Ap Kuik Groningen 050-3128440
Van Rossum Dreumel 0487-572869

Meegroei Familie tandem:
Bike Friday Distribution Amsterdam 020-6188616

Speciale meerlingfietsen e.d.:
Van Raam Aalten 0543-474141
Voor ideetjes kun je ook eens kijken op de Engelstalige site Lightfoot Cycles.

Reactie voor op de website?

9.4. Duo-zitter

Wij hebben enige tijd (3 jaar) gebruik gemaakt van een duo-zitter. Hierbij zitten twee kinderen achter elkaar op de fiets, d.m.v. een speciale constructie, waarbij de bagagedrager wordt gedemonteerd (vervangen door de duo-zitter).

Onze ervaring is positief, vooral omdat de kinderen wanneer ze wat ouder zijn zelf op de fiets kunnen klimmen. Enige nadeel is dat er een twee-benige standaard onder de fiets gemonteerd moet worden i.v.m. met het omvallen van de fiets.

Fam. B.

Reactie voor op de website?

9.5. Meerling in fietskar

Ons gezin is in januari uitgebreid van 2 naar 4 kinderen. De oudste 2 zijn 5 en 7 jaar en kunnen zelf fietsen. De tweeling hebben wij in een fietskar kunnen plaatsen. Standaard kunnen hierin geen twee maxi cosi's geplaatst worden, maar na wat aanpassingen aan de maxi cosi's en het maken van een frame kunnen de twee nu in de maxi cosi naast elkaar mee in de fietskar.

Dus twee kinderen naast de fiets op eigen gelegenheid en twee achter de fiets in een fietskar (klik op foto voor groter formaat):

Wanneer de tweeling wat ouder zijn kunnen zij tot hun 6-de jaar nog in de fietskar. De maxi cosi's kunnen gemakkelijk weer verwijderd worden en daarvoor in de plaats komt de standaard zitting van de fietskar te zitten.

Reactie voor op de website?

9.6. Speciaal gemaakte mand

Via het Meerlingen magazine zijn we middels een advertentie terecht gekomen bij een mandenmakerij. Deze maakte ook fietsmanden voor tweelingen. Deze mand kost ongeveer 300 gulden. Eventueel willen we ook wel een foto versturen. Hierbij het adres. Suc-6 met de kids

Biersteker
Den Helder
tel 02230-13353

Ilse

Reactie voor op de website?

9.7. Speciale Transportfietsen

Een andere manier om kinderen veilig te vervoeren is de speciale transportfiets, met bankjes voor voor 2 tot 6 kinderen. Ze worden gemaakt door Christiana Bikes,e-mail: , Boslaan 10 in Exloo, Tel.nr.:0591-549060

Een voorbeeld: Model H/box2000

Dit is een nieuw model, speciaal ontwikkeld, voor het vervoer van kinderen. Het gewicht is slechts 28 kilogram.

Technische specificaties:

Inclusief:

Nog enige voorbeelden van deze mogelijkheid om meerdere kinderen te vervoeren:

Reactie voor op de website?

9.8. Babybike: veilig fietsen met baby's en slapende peuters.

Sinds 1993 hebben al enkele duizenden baby'tjes de wereld in fietstempo leren kennen per Babybike: het autostoeltje (van Peg Perego) dat ook op de fiets kan. De Babybike is getest en veilig beoordeeld door o.a. de Fietsersbond ENFB (klik op zoeken en tik babybike in) en de ANWB. Het is tevens het enige echte fietsfauteuiltje voor peutertjes die nog in slaap vallen op de fiets. Het stoeltje past ook op zittingen van fietskarren, driewielers en buggy's. Het systeem voldoet als enige fietszitje aan de (strengere) autozitjesnorm ECE R44 03 en CE.

De Babybike kan dus als baby-auto-fauteuiltje wordt gebruikt, en de kosten van gewone baby-autozitjes kan besparen. Dat scheelt al gauw zo'n   100,00. Veel aanstaande ouders zijn geneigd zo'n autozitje al voor de bevalling van hun eerste kindje in huis te halen, in verband met de mogelijkheid dat het kindje in een ziekenhuis ter wereld wordt gebracht.

Info: Babybike, ( Nederlandse versie) ,
Ouders Online Forum,
De Nedelandse FietsFaq.

Reactie voor op de website?

9.9. Vervoer van gehandicapte kinderen

In de afgelopen jaren hebben wij, 't Mannetje Transport Rijwielen Amsterdam, tevens een produktlijn ontwikkeld die ouders van een gehandicapt kind in staat stelt onze (op maat gebouwde) produkten te kopen via de Wet Voorzieningen Gehandicapten (op de site van de Stichting Platform voor Gehandicaptenbeleid).

Dit houdt ondermeer in dat wij bijvoorbeeld bakfietsen maken waarin, behalve het gehandicapte kind in een aangepast stoeltje, ook de andere kinderen uit het gezin mee kunnen. Deze bakfietsen of andere fietsen worden over het algemeen geheel vergoed.

Reactie voor op de website?

9.10. Bolderwagens

Bolderwagen demontabel (dus in elke auto mee te nemen). Zeer handig bij het winkelen en tijdens de vakantie. Deze bolderwagens zijn in diverse uitvoeringen en afmetingen leverbaar.

Reactie voor op de website?

9.11. De trail-gator

De trailgator maakt van een kinderfiets een soort addbike. Via de speciale stang wordt de kinderfiets achter de ouderlijke fiets gehangen, met het voorwiel van de grond. Het kind rijdt veilig achter je, maar de fiets kan nog steeds zelfstandig gebruikt worden. Bekijk het maar eens op de Trail-Gator site. De engelstalige site geeft ook technische informatie.

Reactie voor op de website?

9.12. In fietskar wel verzekerd??

Wij hebben voor onze 2-ling een Dolphin fietskar gekocht. Hij bevalt ons uitstekend, vooral de wandelfunctie is erg handig. Nu hoorden we laatst van een kennis (die vroeger bij de politie heeft gewerkt) dat personen (en ook bagage) in een kar achter de fiets NIET verzekerd zijn (of kan worden). Wie weet hier meer van?

Peter

Reactie voor op de website?

9.13. Verzekering fietskar

Volgens Delta Lloyd valt dit gewoon onder de WA verzekering voor zover het gaat om schade toegebracht aan derden. In dit opzicht is de fietskar gewoon meeverzekerd. Voor personen geldt dat zij verzekerd zijn via de ziektekostenverzekering net zoals dit geldt als je op de fiets oid zit. Bagage is alleen verzekerd als hier een aanvullende verzekering voor is afgesloten zoals bijvoorbeeld een reisverzekering. Bij gebruik in het buitenland dient er ook een goede reisverzekering te worden afgesloten.

Delta Lloyd maakt de opmerking dat deze dekking zeker niet bij alle maatschappijen gelijk is en dus alleen voor haar verzekerden geldt. De WA verzekering geldt echter altijd voor schade toegebracht aan derden en persoonlijk letsel valt altijd onder de ziektekostenverzekering. Hoop dat het zo duidelijk is.

Gerrit Jan

Reactie voor op de website?

9.14. Als een auto die niet op slot kan

Toen wij 2 jaar geleden onze fietskar aanschaften, ben ik inderdaad ook gaan informeren hoe deze te verzekeren. Ik heb toendertijd alleen maar geïnformeerd naar een verzekering tegen diefstal van de kar zelf, helaas was dit niet mogelijk. Als argument gaven de verzekeringsmaatschappijen aan dat je een fietskar niet op slot kunt zetten.

Over hoe het is met de inzittenden weet ik echt niet. Heb ik zelf ook niet over nagedacht. Heb daarbij wel de vraag hoe de verzekering dan is geregeld als de kinderen bij je op de fiets zitten.

Dat de bagage niet te verzekeren is kan ik nog wel inkomen, het is voor een ieder heel makelijk om spullen uit de fietskar te halen. Ik vergelijk het zelf maar met een auto die niet op slot is gedaan.

Groetjes van Annemiek

Reactie voor op de website?

9.15. Tip voor mensen die een fietskar zoeken

Wij hebben destijds een tweedehands fietskar gekocht van een fietsverhuurbedrijf op Terschelling. De fietsverhuurbedrijven op de Waddeneilanden verkopen na 2 seizoenen hun afgeschreven fietskarren.

Martine

Reactie voor op de website?

9.16. Drie kinderen in onze fietskar

Hierbij een reactie op de vraag hoe vervoer je drie kinderenin een fietskar.

Tijdens het fietsen kunnen er altijd maar 2 kinderen in de kar. Maar tijdens het wandelen met de kar hebben wij het 3e wiel zo ontworpen dat het voorstoeltje van de fiets bovenop dit wiel kan worden geplaatst. (bobike)

Perfecte oplossing en je handen vrij voor de boodschappen of andere dingen. (klik op de foto voor een grotere afbeelding)

succes Jos

Reactie voor op de website?

9.17. Wij hebben ook drie kinderen in de kar!

We hebben intussen soortgelijke oplossing. Omdat Wouter nog klein is geraken ze alledrie in de kar, maar eens eruitgegroeid zullen we zeker jullie oplossing toepassen!!

Heel hartelijk bedankt!

Veerle

Reactie voor op de website?

9.18. Duo dubbelzitter

U was op zoek naar een fietskar, nou wij hebben iets geheel anders, dubbel zo veilig en makkelijk!! Het is een dubbel fietsstoeltje voor achter op de fiets, makkelijk te monteren en geheel goed gekeurd. Op deze manier kunt u in totaal drie kinderen op de fiets vervoeren. Dit product is al ruim 5 jaar in de omloop met alleen maar positieve reacties! Voor meer info of een folder:

Jan van de Staak Tweewieler Specialist, Hoogdijk 5, 5091 CE Middelbeers. Of bel 013 514 12 45.
Email:

Reactie voor op de website?

9.19. Betaalbare Bakfiets

Ik was al 3 keer onderuit gegaan op de fiets omdat ik een zeer ondernemend klein mannetje van 2 heb en een "grote kerel" van 4 1/2 jaar. De gangbare bakfietsen waren mij te duur maar via internet in Middelburg een antiekhandel gevonden die een bakfiets verkoopt voor een veel lagere prijs.

Misschien niet zo mooi, nee, (zwart metaal) geen versnellingen en bankjes (een grote deken doet wonderen!) en geen overkapping tegen regen (die grote paraplu overkapt de hele bak en vinden ze prachtig). Zelf een nieuw zadel opgezet en er moeten nog kleine dingen nagelopen worden.

Maar het functioneert prima, zeker voor dat geld. En laatst wilde een vriendinnetje mee naar huis (6 jaar) en dat gaf geen problemen op de drukke weg! Hoera, ook voor kleine budgetten is er iets, hoewel je het wel moet zoeken.

Sylvia

Reactie voor op de website?

9.20. Duo dubbelzitter

Hallo!

Wij hebben ook zo'n duo zitter van Jan van de Staak Tweewieler Specialist. Het enige nadeel vind ik dat er alleen rugsteuntjes en voeten steuntjes op/aan zitten en je er dus alleen kinderen op kwijt kunt die al goed kunnen zitten. Voor een jonge tweeling is het niet geschikt! Dus voor kinderen onder de 4 jaar is het nog niet echt dè oplossing, vind ik!

Of hebben jullie daar iets op gevonden zodat er ook een jonger kind veilig op kan zitten zonder er af te vallen?? (want er kan geen ander fietsstoeltje op, toch?)

groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

9.21. Duo-zitter aangepast

Hallo,

Hier ben ik weer! Wij hadden het probleem dat de duo-zitter nog niet geschikt was voor onze jongste van net 2 jaar. Via de heer Jan v/d Staak kwam ik er achter dat er ook beugels voor de duo-zitter verkrijgbaar zijn. Deze zijn niet duur (€7 voor de achterste en €14 voor het voorste zitje) Maar het nadeel is dat ze maar tot een jaar of drie te gebruiken zijn (afhankelijk van de grote van je kind). Bovendien is de beugel niet weg te klappen als er een groter kind io mee moet.

Nu heb ik zelf dè oplossing bedacht!! Wij hadden nog zo'n "ouderwets" fietsstoeltje liggen met zo'n beugel ervoor (dus geen gmg). Daar heb ik de rugleuning en zitting vanaf gehaald, en net naast de bevestiging van de veren (vering) heb ik het losgezaagd (bleven er mooi de gaten aan zitten waarmee het zittinkje vastzat). Dit heb ik middels de 3 gaten (2 van de zitting en 1 van de rugsteun) onder aan de duo-zitter geschroefd. Nu kan de jongste achterop zitten in de beugel en een groter kind kan mee als je de beugel wegklapt. De duozitter blijft veilig, zeker omdat ze tegen de rugleuning van de duo-zitter zitten!

Ik hoop dat jullie iets van mijn verhaal snappen!

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

9.22. Ervaring fietskar

Mijn ervaring is niet met die van lidl, maar ik heb hem wel bekeken en leek sprekend op die wij hadden toen onze 2-ling nog kleiner was. Zij zaten er vanaf een maand of 6 al in, ze konden nog niet eens los zitten, maar bleven mooi op hun plek in het "hangmat-achtige" zitje. Ze zaten met regen altijd heerlijk droog. Wij spoten de kap altijd eens per jaar in met zo'n spuitbus waar je regenkleding en laarzen ook mee kan beschermen.

Je moet wel leren rijden door de bochten, maar na een week weet je niet beter. Ze hebben er tot ongeveer 4½ jaar naast elkaar in gezeten. Het mooie is dat de kar ter hoogte van de achteras bevestigd zit, zodat je ook nog een stoeltje achterop kan hebben.

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

9.23. Vraag over duozitter

Hierbij een vraag naar aanleiding van een artikel over de duozitter.

Heb je geen last dat je fiets gaat steigeren? Wanneer ik onze oudste (+/- 20 kg) achterop heb zitten hoef ik, wanneer ik er zelf nog niet op zit, weinig moeite te doen om de vookant van de fiets omhoog te krijgen. Ik vrees het ergste wanneer ik nr. 2 (+/- 15 kg) erbij zet.

Hoe zit het trouwens met de stabiliteit van de fiets? Is er nog verantwoord mee te fietsen?

vr.grt. Familie M.

Reactie voor op de website?

9.24. Re: vraag over duozit

Hallo familie M.

Ik vind dat steigeren van de fiets eigenlijk best meevallen! Mijn fiets is wel voorzien van een dubbelpotige standaard (=soort brommerstandaard!). Dit voorkomt dat de fiets tijdens het op en afstappen omvalt! Verder is de duozitter niet echt veel langer dan een gewone bagagedrager, dus steekt de bagagedrager maar minimaal uit achter het wiel!

Bij mij zitten er regelmatig 2 kinderen van 4 en 6 jaar achterop (soms 4 en 7 jaar) en ik heb nog nooit gehad dat mijn fiets ging steigeren! Het is wel wennen met 2 achterop, maar heel goed te doen! Wel moet je de kinderen af en toe manen tot stil zitten, want als ze naar een kant gaan hellen, wordt het moeilijk de fiets in evenwicht te houden.

Dus voor mijn gevoel kan ik er verantwoord mee fietsen! (wel niet een hele fietsvierdaagse! maar niet al te lange afstanden zo hietr door de stad gaat prima!)

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

9.25. Ervaring met duozitter

Ik heb de duozitter gebruikt voor twee kinderen tot ze 7 en 4 waren. Kind van twee zat voorop. Dit was te doen, als de zwaarste voor en de lichtste achter zat. Ik had een zitje en een stoeltje achter elkaar er op gemonteerd. Wel is mijn fiets vrij zwaar en stevig (een Personal Bike van Batavus). Ben op een gegeven moment overgestapt op een zitje voor, zitje achter en aanhangfiets, omdat het trappen te zwaar werd en de zaak nog moeilijk in balans bleef.

Marja

Reactie voor op de website?

9.26. Tankje Spartamet en Duo-zit

Het is inderdaad zo dat de standaard tank niet eenvoudig met een langere bagagedrager te combineren valt. Wat ik wel eens voor klanten heb gemaakt is een aangepaste tank in een bidonhouder. De originele tank van een spartamet meet nog geen 2 liter inhoud. Het verbruik schommelt ergens tusen de 1 op 60 en 1 op 70, bij normaal gebruik. Bij gebruik van een vergrote bidon, ongeveer 0,5 liter, zal er dus iets vaker getankt moeten worden. Dit kleine ongemak valt echte weg bij het voordeel van een duozit achterop.

Mocht de optie van de bidon niet gewenst zijn, da is het ook mogelijk om de duo-zit aan te passen. De meeste duo's zijn gemaakt op 28 inch achterwielen. Terwijl een spartamet 26 inch wielen heeft. De vrijkomende ruimte van ongeveer 2 cm. tussen spatbord en tank biedt genoeg mogelijkheden. Mooi is het echter niet. Mochten er nog vragen zijn, dan merk ik het wel,

, Fietsenmaker en Spartamet-specialist.

Reactie voor op de website?

9.27. Fietsendiefstal

Het lijkt erop dat de politie toch overweegt iets te gaan doen aan fietsendiefstal. De politie en fietsenbranche in de regio Amsterdam hebben de handen ineen geslagen, er is zelfs een website www.fietsendiefstal.nl, met nuttige tips en veel extra informatie. Dat mag ook wel, want, lezen we op deze site:
  In Amsterdam worden per jaar ca. 80.000 fietsen gestolen. Dat is zestien procent van het aantal stadsfietsen. Deze cijfers komen uit de Politiemonitor.
Met andere woorden, elk jaar wordt 1 op de 6 fietsen gestolen! Als je aangifte gaat doen van de diefstal van een fiets, dan krijg je het gevoel dat de politie dit louter beschouwt als een dienstverlening aan de klant, een lopende-band-klus. Informeer je dan later of je fiets wellicht al teruggevonden is, dan reageert de politie verbijsterd: of je soms niet weet hoeveel fietsen gestolen worden, en hoeveel werk dat met zich mee zou brengen, daar hebben ze echt geen tijd voor!

Vanwaar dan deze website over fietsendiefstal?

  Fietsendiefstal is dus niet alleen vervelend voor de eigenaar van de gestolen fiets. Het is ook slecht voor de bereikbaarheid van de stad en voor de verkeersveiligheid.
Aha, fietsendiefstal is dus ook slecht voor de economie.

Theo

Reactie voor op de website?

9.28. Preventie

Preventie kan veel ellende besparen. Op de site Politie.nl (de officiële site van de Nederlandse politie) kun je er meer over lezen. Kijk ook op de startkabel voor veiligheid.

Reactie voor op de website?

9.29. Nog meer goede fietskarren

Ik heb nog een website met goede en goedkope fietskarren ontdekt, ook voor 2, soms zelfs 3 kinders, met een max. laadvermogen van 60 kg (NB de kidkar kan tot 45 kg aan). Het is www.melia.nl, een importeur van amerikaanse karren.

succes M.

Reactie voor op de website?

9.30. Website voor kinderfietskarren

Ik heb een leuke website gevonden waar ze ruime, lichte kinderfietskarren verkopen voor een aantrekkelijke bedrag. Deze website heet Bike Bambini. Ze hebben daar de Doggyride comfort de Luxe staan wat ideaal is als je kleine kinderen hebt en een groot gezin hebt om dan makkelijk met de kinderen te gaan fietsen. Veel plezier op deze website!

Mvg, Jeanette.

PS: De doggyride is een fietskar die eigenlijk bedoeld voor het vervoer van honden.

Reactie voor op de website?

9.31. Ik heb de fietskar van de Lidl

Ik kan enkel zeggen: doen! Ik wilde dat ik het eerder had gedaan. Nu, bijna drie weken verder, kan ik niet meer zonder. Hij is erg handig in gebruik en vouwt klein op. Ik moet hem telkens inklappen om hem in de kelder te zetten. Maar dat is zo gebeurd!

Maar voor kleine baby's zou ik wel van baby schelpen aanschaffen. Ik heb geen tweeling maar een dochter van vier jaar en een zoon van 15 1/2 maand oud, die passen prima naast elkaar (en dan is mijn zoon ongewoon groot voor zijn leeftijd!). Over een poosje zit hij natuurlijk alleen erin. Een tweeling kan er makkelijk in!

Helaas zitten een voorwiel en een duwstang er niet bij.

Groetjes Marja

Reactie voor op de website?

9.32. Driewieler bij 't Mannetje

Kijk eens bij 't Mannetje. Daar verkopen ze allerlei bijzondere fietsen. Zelf heb ik jarenlang een (tweedehands) invalidenfiets gebruikt. We hadden daar zelf een bankje achterop gemaakt. Werkte perfect! Succes met zoeken!

Margot

Reactie voor op de website?

9.33. Lidlkar

Wij hebben de Hema fietskar, die volgens mij hetzelfde is. We hebben de Lidl fietskar al met verschillende merknamen zien fietsen. Als ik de ene band goed hard oppomp, schuurt hij achter tegen de stang aan die om het wiel is gelast. Bovendien zijn de naden bovenop niet waterdicht. Die heb ik met een dikke kitlaag er bovenop wel waterdicht gekregen. En na een kilometer of 10-15 lijkt het of ik een anker heb uitgeworpen, geen idee hoe dit bij andere karren is.

Reactie voor op de website?

9.34. Duo-zitjes

Hallo,

Ik ben Karin, moeder van 4 kinderen waarvan de jongsten een tweeling, van 4,5jaar. Om ze te vervoeren toen ze ouder werden heb ik gewoon een zitje met rugleuning gekocht, het plankje waarop ze zitten er af gehaald een langer plankje weer bevestigd stukje skaileer erover, klaar! Twee stel voetsteuntjes gekocht bevestigd en het werkt prima! Simpel en goedkoop.

Karin

Reactie voor op de website?

9.35. Fietskar voor 2-ling

Ik ben voor het eerst op zoek naar een fietskar en ik zoek ereen waarin ik m'n tweeling veilig kan opbergen? Wie kan mij vertellen welke karren geschikt zijn. en de kar moet dan ook nog geschikt zijn om te kunnen wandelen.

Oh ja ik ben niet zo'n klusser, dus ik zoek een kar waar ik zo mijn 2 schatten veilig in onder kan brengen zonder extra sjorbanden en stalen pijpjes te hoeven lassen.

Reactie voor op de website?

9.36. Nihola fietsen

De veiligste transportfietsen met het mooiste design zijn de Nihola fietsen uit Denemarken. Niet de goedkoopste, wel de stabielste door de bijzondere stuurtechniek. Sturen met de wielen en niet met de bak. Kijk maar eens op www.nihola.nl en mail ons je e-mailadres voor de prijslijst. De Nihola Family bike is de hele zomer te proberen op de Bike Experience bij De Kleine Aarde in Boxtel.

Ben

Reactie voor op de website?

9.37. Consumentenonderzoek naar duositter

In de consumentengids van mei 2004 staat:
  De duositter is niet zo veilig. De fiets kiept gemakkelijk, de zitplaats van de kinderen is krap, voetjes en beentjes zijn onvoldoende beschermd, de rugleuning is van metaal en de zijdelingse ondersteuning is afwezig.

Reactie voor op de website?

9.38. Tandem-ervaring?

Ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met een tandem met het kind vooraan. Zijn er voordelen? Is het niet gevaarlijk fietsen in de stad? Bijvoorbeeld als je aan straathoek komt en kind heeft auto gezien, maar jij daarom nog niet...

Zijn er anders lezers die ervaring hebben met tandem kind achterop ( thorn voyager vb)? Waar zijn die eventuele tandems betaalbaar? Ikzelf woon in Brugge (België) en vind hier nergens een verdeler.

Sarah

Reactie voor op de website?

9.39. Tandem-ervaring

In het nieuwste nummer van het blad van de NVBS (voor blinden/slechtzienden) stond een artikel over een tandembouwer (met redelijke prijzen). Helaas kan ik het blad niet meer vinden. Wie weet kunnen ze u er meer over vertellen bij de sb-lijn in Nederland: 030-2945444.

Ook op www.pagina.nl en dan onder fiets, tandems of aangepaste fietsen vindt u fabrikanten. In onze oude buurt fietste trouwens een meisje met 1 van haar ouders rond op zo'n voor-tandem, dat zag er leuk en veilig uit! De ouders zaten nl. op de "bagagedragerplaats" en zagen mi dus bijna hetzelfde als het kind.

Veel succes, Anne

Reactie voor op de website?

9.40. FFF is GEEN Bike Bambini

Goedendag,

Even voor de duidelijk. FFF oftewel Fiets Fit & Fun is geen Bike Bambini.

Wij zijn een bedrijf dat fietsproducten voor kindervervoer en hebben inmiddels als 1.200 kinderen (en ouders) blij gemaakt. U vindt ons op www.bikebambini.nl of bel 035 - 628 88 35. Excuses voor de reclame, maar wij vinden dat we iets recht moeten zetten.

Reactie voor op de website?

9.41. Tandem-ervaring

Sarah (10.40) vraagt om ervaringen met de 'kind-voorop' tandems en de Thorn Voyager. Over 'kind-voorop' tandems en het alternatief daarvoor verwijs ik naar mijn eerdere reactie (12.10).

De Thorn Voyager heb je mogelijk op de website van de Tandemclub gezien. Daar staat ook een enthousiast verhaal over deze fiets van iemand die er ruime ervaring mee heeft. De Thorn kost iets meer. Bovendien moet je deze tandem zelf importeren. Dat is op zichzelf niet moeilijk, maar wel iets om rekening mee te houden voor de aanschaf.

Inmiddels heeft Trek een betaalbare tandem met zeer lage achterzit in het assortiment, de T900. Winkelprijs € 999,-; dat is wel zonder spatborden, bagagedrager(s) en standaard. Reken daarvoor nog eens 100 Euro, dan is deze tandem nog steeds voordelig.

Met vriendelijke groet, Marten (10-12-2004) www.tandemclub.nl

Reactie voor op de website?

9.42. ADD + Bike

Graag wil ik reageren op de informatie die u geeft met betrekking van de Familie tandem (staat ADD + Bike). Deze Compagnon familie-tandem biedt de volgende mogelijkheden: (1) een kind vanaf 5 jaar kan je voorop laten meetrappen (of niet), (2) aan het ouderstuur kan een voorstoeltje, (3) op de bagagedrager past een achterzitje en (4) je gelooft het of niet, daarachter kan de ADD + Bike aanhangfiets of een kinderkar!

Deze Compagnon is met 5 versnellingen en 3 remmen vanaf 1499.- euro. Meer info op www.WimKok.nl.

Reactie voor op de website?

9.43. Duozitje op de bromfiets?

Omdat ik alleen ben met 2 kinderen zou ik in de zomermaanden toch graag met ze naar het strand gaan. Fietsen is veelal net iets te ver om zeker na schooltijd "even" naar de zee te gaan. Wat zijn de bezwaren om een duozitje achterop de bromfiets te maken?

Ger

Reactie voor op de website?

9.44. Fiets geschikt voor het vervoer van 3 kinderen

Er is een fiets geschikt voor het vervoer van 3 kinderen. Op het voorwiel zit 1 Bobike kinderzitje. Op de 2 achterwielen zitten 2 Bobike kinderzitjes. De fiets is zeer stevig en veilig. De fiets heeft 3 versnellingen. Het voordeel van deze fiets is dat je niet hoeft af te stappen bij de stoplichten. Tevens zitten de kinderen met de rug naar je toe. Ze kunnen zo dus lekker kijken.

Reactie voor op de website?
de bakfiets!} -->

9.45. Met 2 kleine kinderen fietsen --> de bakfiets!

Na veel lezen op internet besloten wij ons concreet te oriënteren op bakfietsen. Een duozitje of fietsmand is niet veilig, twee kinderen op een fiets met fietsstoeltjes voor/achter vind ik te zwaar en onhandig/onveilig met op- en afstappen en een fietskar zag ik niet helemaal zitten omdat je dan geen contact hebt met de kinderen en erop moet vertrouwen dat automobilisten dat ding ook nog zien.

Ik las veel aanbevelingen om eens bakfietsen uit te proberen alvorens tot koop over te gaan, dat hebben we gedaan. Eerst een in een winkel waar ze alleen een cargobike (tweewieler) hadden en toen op zoek naar andere winkels in de regio.

We hoorden toen dat bij De Kleine Aarde in Boxtel een parcourtje is uitgezet alwaar ze o.m. diverse bakfietsen hebben om uit te proberen. Ze hebben diverse driewielers én een tweewieler (maar ook de tandemfiets, een aanhangfiets en fietskar). Zo kan je mooi alles uitproberen en ook goed vergelijken. Dus er een dagje uit van gemaakt en op stap gegaan. Ik kan je van harte aanbevelen dit te doen. Wij kwamen na wat uitproberen tot de conclusie dat een 2-wieler bakfiets de voorkeur heeft.

De fietsersbond heeft in mei 2005 een test van bakfietsen gedaan. Hierdoor besloten wij ons alleen op de nr 1 of nr 2 van de tweewielers te richten. Omdat wij de "cargobike" 2e hands konden overnemen hebben we dat gedaan + het gegeven dat de andere, de "995", een terugtraprem heeft.

Ik was eerstens wat angstig met zo'n 2 wieler (bang om om te vallen), maar de ervaring in Boxtel leerde dat ik dat in de praktijk meer had met een 3-wieler (die schommelt meer).

groet en succes! Fiona

Reactie voor op de website?

9.46. 2e-hands Cargobike dun gezaaid?!

Heb vandaag een proefritje gemaakt op een 2-wieler Cargobike en beviel prima: de bak zit los van de wielbasis, dus als je het stuur draait, blijft de bak gewoon zitten. Als de kleintjes bewegen, merk je er niets van. Verder trapte hij heel soepel en bezat hij 4 versnellingen en trommelrem. Allemaal prima, behalve de prijs: incl. tent € 1600,-.

Ben benieuwd waar je de 2e-handse Cargo kocht, want volgens mij worden die door iedereen gezocht (zie ook Marktplaats.nl), maar hoogst zelden aangeboden. Verkoopt De Kleine Aarde ze?

William

Reactie voor op de website?

9.47. Handige en veilige tandem koppeling

Reactie op aanhangfietsen:

Ik ben de importeur van de FollowMe tandem-koppeling. Met deze handige Zwitserse uitvinding kun je in een handomdraai een kinderfiets aan een volwassenfiets koppelen en een kind meeslepen of mee laten fietsen. De Followme wordt aan de assen van de volwassen en de kinderfiets bevestigd doordat de bevestiging laag en aan 2 kanten is, is dit heel stabiel en vooral heel veilig. Onderweg kun je heel makkelijk de kinderfiets los koppelen en de FollowMe aan de drager of zadelpen opklappen zodat uw kind ook zelfstandig kan fietsen. Voor meer informatie kijk eens op www.followme-tandem.nl.

Reactie voor op de website?

9.48. Je kind zit dichterbij dan je denkt

Ik zag de reactie waarin je vroeg of het niet gevaarlijk is wanneer je kind verder naar voren zit. Wij hebben een tandem naast een gewone fiets gezet en de tandem is maar een klein stukje langer. Wanneer je denkt dat je de verkeerssituatie te laat kan overzien ligt het vermoedelijk aan iets anders (slaapgebrek of zo).

Van Popta

Reactie voor op de website?

9.49. Betaabare huif?

Ik ben op zoek naar een betaalbare huif voor onze bakfiets. Het merk is pedalpower en de afmetingen van de bak zijn 67x96 cm. Heeft er eimand suggesties waar ik terecht zou kunnen of evt. (eenvoudige) zelfknutsel ideeen?

Suzy

Reactie voor op de website?

9.50. Tandem ervaring

Onlangs heb ik een Onderwater fiets (kindertandem) gekocht. Mijn dochter van 2,5 jaar paste niet meer in een fietszitje voorop en mijn zoon van 5 vond ik nog te jong om op een eigen fietsje door Amsterdam te rijden. Nu zit mijn zoon voorop de kindertandem en mijn dochter in een zitje achterop. Wij vinden het geweldig!

Voor de aankoop heb ik me uitgebreid laten informeren over veiligheid e.d. Het is vooral een kwestie van persoonlijke smaak, voorkeur en gevoel. Een aanhang fiets schijnt zwaarder te zijn en bovendien kan je je kind niet zien in het verkeer. Dat vond ik een goed argument voor de kindertandem.

De tandem hebben we een week uitgeprobeerd op Terschelling. Op de wadden hebben ze deze fietsen in de verhuur. Mijn kinderen zitten zingend op de fiets. Voor de veiligheid heb ik ze allebei een goede fietshelm gekocht. Het blijft Amsterdam.

Maaike

Reactie voor op de website?

9.51. Duozit

Ik heb een personal bike van batavus waar ik een duozit op wil monteren, het past echter niet, wie heeft tips hoe het wel moet.

Douschka

Reactie voor op de website?

9.52. Moederfiets

Ik heb afgelopen week een moederfiets gekocht. Geen sparta of ander duur merk, nee bij de Halfords.

De Limit Xalina (of no-limit als hij hier heet), €399,99 zeer betaalbaar dus. Tussen het stuur en het zadel zit behoorlijk wat ruimte, waardoor er makkelijk een voorzitje op past. (de reden waarom op mijn oude fiets Arwen niet voorop kon was dat er niet genoeg ruimte was, en ze in haar enthousiasme de tanden voor mijn lip hopste). Veer zodat je stuur niet omslaat, lage instap, breed stuur, dubbel standaard (fiets blijft staan met kind er op, niet aan te raden uiteraard, maar als je 1 kind voorop hebt gezet hoef je niet te hannesesen met ene fiets die wiebeld en een zware kleuter) Stuur is makkelijk te verstellen. 3 versnellingen (in het handvat, makkelijk te verstellen dus)

Echt een superfiets, ik ben er dolblij mee!

Voorop zit Arwen van 2.5 (13 kilo) in een bobike stoeltje (beetje krap maar gaat net) ik heb wel mijn stuur een stuk hoger gezet anders kon ze haar knieën niet kwijt.

En achterop zit mijn oudste van 5 in een GMG zitje (nijntje) en fietstassen.

Dus voor iedereen die een moederfiets zoekt op een Budget ga naar de Halfords.

Marinda

Reactie voor op de website?

9.53. Reaktie betaalbare huif

Neem pvc buis bij de bouwmarkt, dat buigt mooi. En kost nog geen euro. In de bakfiets schroefoogjes of andere bevestiging maken, en buigen maar. Een plastic zeiltje erover en klaar. Is ook weer makkelijk te verwijderen

groet, Dick

Reactie voor op de website?

9.54. Fietskleding

Wij hebben een web-shop met fietskleding op het internet.

Met vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

9.55. Bakfietsen

Bakfietsen: Bakfietsen voor Iedereen: Zie www.familybike.nl. Kijk voor de leuke aanbieding voor leden van de vereniging "Groot Gezin" in het verenigingsblad nr. 62

Reactie voor op de website?

9.56. Goed betaalbare fiets

Bent u op zoek naar een goede, betaalbare fiets?
Of naar leuk buitenspeelgoed?
Kijk dan op www.eurofiets.nl
Kwaliteit voor de kleinere beurs!

Reactie voor op de website?

9.57. Ervaringen follow-me

We zoeken een manier om onze kinderen van 4 en 6 makkelijker naar school te vervoeren (7,5 km) en we denken aan de 'follow me' (zie ook bij reactie 9.47). Ik zie op internet echter alleen reclame en de officiele website, maar nergens ervaringen! Het ziet er een beetje gevaarlijk uit in de bocht. Het is duur, zeker als we er een extra nodig hebben zodat we allebei kunnen halen of brengen.

Wie weet wie er ervaring mee heeft? (de reacties op de officiele website zien er nogal nep uit).

Groeten Barbara

Reactie voor op de website?

9.58. Bolderkarbandje gezocht

Hallo,

Ik heb bij Praxis vorig jaar een bolderkar gekocht bij Praxis. Nu is één binnenbandje volledig kapot (dus niet te plakken) Praxis doet hier niets aan (heb helaas de bon ook niet meer) Is iemand in het bezit van zo'n bandje? Graag uw reactie!

Reactie voor op de website?

9.59. Draagzak

Graag zou ik wat advies willen (van iemand met ervaring) over een draagzak vooral voor op m'n rug en waar ze dan wel tot 2 jaar in kan.

Conny

Reactie voor op de website?

9.60. Vraag fietskar

Reactie op Meerling in fietskar

Beste Henk en Annemieke,

Ook wij hebben onlangs een tweeling gekregen en hebben nu ook vier kinderen. Wij zagen jullie fietskar met de tweeling en wij liepen ook tegen het probleem op om de tweeling samen in een fietskar te zetten. Wat een goed idee van jullie.

Kunnen jullie ons vetellen welke aanpassingen jullie hebben gedaan en of maakt het nog uit wat voor een fietskar je aanschaft.

Wij horen graag van jullie.

Mvg, Michel en Jacomine

Reactie voor op de website?

9.61. Re: vraag fietskar

Hallo Michel en Jacomine,

Gefeliciteerd met jullie tweeling! Wij hadden onze tweeling ook al snel in de fietskar. Niet met Maxi Cosi's maar met speciale 'babyschalen' zoals ze genoemd worden. Die zijn smaller en kunnen makkelijk naast elkaar op de bestaande zitting. Kijk maar eens op Marktplaats, daar vind je ze meestal wel te koop.

Groet, Astrid

Reactie voor op de website?

9.62. Duozitter ook mogelijk op nieuwer model fiets

Reactie op Duozit

Wij hebben een Bobike beugel van ons bestaande Bobike achterzitje gebruikt en daar een stalen blokje in laten maken waar de duozitter in komt met de schroeven. Ik heb het hier over de Van der Staak duozitter, een verlengd plankje met twee rugbeugels en twee paar voetensteuntjes. De bevestiging beneden op het wielframe gewoon op de punten waar het hoort,prima oplossing. Dit omdat de nieuwere modellen andere schroefpunten hebben dan de modellen van vroeger.

Wat wel een pre is dat er een extra spaakbescherming wordt bevestigd, niet een jasbescherming maar echt hard plastic, dit is te verkrijgen in de fietsenzaak. Ik ben zelf zo blij dat dit kom op mijn fiets,want ik zat met mijn handen in het haar, dit omdat mijn kinderen 4 zijn en ze nog niet zelfstandig wil laten fietsen, je kunt ze mee nemen tot zo'n 6 a 7 jaar totdat jij denkt dat ze kunnen fietsen en wil laten fietsen, want je wilt als moeder toch zeker zelf daar de keuze in hebben?

Wat dat betreft vind ik het slecht gesteld met het aanbod wat je hebt om je kinderen te vervoeren op een betaalde manier.

Monique

Reactie voor op de website?

9.63. Wie heeft ervaring met de bakfiets de redding

Ik wil een bakfiets kopen en nu hoorde ik van het merk de redding. Wie weet of deze fiets makkelijk in gebruik is?

Gea

Reactie voor op de website?

9.64. Duo-zitter

Dag Allemaal,

Wie kan me helpen. Ik heb sinds van de week een duozit achterop voor mijn geweldige Tweeling Zoons van 2 jaar. Nu heb ik het probleem dat als de kindjes erop zitten de voorkant direct omhoog komt en de fiets dus kantelt. Wie heeft dit probleem ook en beter nog hoe kan ik dit probleem oplossen? Ik hoop dat iemand me verder kan helpen.

gr Annet

Reactie voor op de website?

9.65. Vraag over "bakfiets"van Gazelle

Reactie op Algemene tips

Dag allemaal,

Ik ben op zoek naar een geschikte bakfiets voor onze tweeling van 8 maanden en onze dochter van 2,5 jaar. Heb al met een aantal houten 3-wielerige bakfietsen gereden, maar het waait hier in de buurt veel en je trapt je dan een ongeluk.

Ook onlangs met de Gazelle Cabby (met een soort bak van zeil) gereden. Rijdt heerlijk licht, maar vroeg me af hoe de tweeling daar goed in kan zitten. De 'babyschalen' (speciale soort maxi-cosy-achtige zitjes) die bijv wel te verkrijgen zijn bij de babboe-big, zijn niet als accesoire verkrijgbaar bij de gazelle. Ik denk ook niet dat ze op de Gazelle passen. Heeft iemand een oplossing? Alvast mijn dank!

Nelke

Reactie voor op de website?

9.66. Juniorlid ANWB

ANWB-lid? Dan mogen uw kinderen ook profiteren, kijk op de ANWB Website. Een ANWB Junior lidmaatschap biedt vele voordelen; zowel voor de ouders als voor de kinderen. Gratis lidmaatschap voor uw kinderen van 0 t/m 14 jaar.

Reactie voor op de website?

9.67. Spartamed

Hallo, ik had eigenlijk ook een vraag voor u. Ik heb een saxonette, maar nu is mijn dochter eraan toe om achterop te gaan zitten. Maar ik heb erg korte benen en mijn zadel zit iets boven de benzinetank. Nog geen passend stoeltje gevonde. Heeft u een idee welke dat er op een saxonette past, want ik zou heel erg graag met haar weer weg gaan en haar stoeltje voorop dat gaat nog maar net.

Hopelijk krijg ik een reactie van u ook al weet u het niet.

Alvast heel erg bedankt voor u tijd.
groetjes Joli

Reactie voor op de website?

9.68. Fietsen met 2 kleuters en een peuter

Hallo,

Kocht zonet een nieuwe moederfiets. Ik fiets met één kind voor en 1kind achterop en de jongste zit in de fietskar.

Heb nogal probleem met opstappen en stoppen met deze fiets. Ik moet blijven zitten op het zadel en ben dit helemaal niet gewoon en ben bang dat ik zal vallen wanneer ik snel moet stoppen.

Zijn er geen veiliger oplossingen? Of zijn er tips zodat ik wel recht kan staan bij het stoppen?

Griet

Reactie voor op de website?

9.69. Tips voor fietsen met 2 kleuters en 1 peuter

Hallo Griet,

Ik heb zelf heel lang gefietst met 4 kinderen op de fiets: peuter (2) voorop, baby achterop in de Babybike (een soort Maxicosy, maar dan speciaal voor achterop de fiets) en de oudste twee (toen 4 en 6) in de fietskar. De fietskar was groot genoeg voor de oudste twee, ik kon er zelfs nog boodschappen achterin kwijt... Op deze manier heb ik het ruim een jaar volgehouden.

Toen de oudste te groot werd voor de fietskar en de jongste te groot voor de Babybike, heb ik een en ander aangepast: jongste voorop, tweede (5) en derde (3) in de fietskar en de oudste (7) fietste naast me. Was de afstand te groot of was er haast bij, dan ging de oudste achterop.

Past je grootste kind nog in de fietskar? Dan zou ik proberen dit kind in de fietskar te nemen. Die fietskar is toch wel stabiel, waarschijnlijk zelfs stabieler door het gewicht van de oudste. Is jouw fietskar groot genoeg voor twee kinderen? Wellicht past dan zelfs je tweede kleuter daar ook nog in... minder gewicht mee te nemen op de fiets, dus minder wiebelig... Dan zou je je peuter achterop kunnen nemen, heb je geen kind voorop...

Past je grootste kind niet meer in de fietskar? Dan neem je deze achterop. Dan kunnen de kleinere kleuter en de peuter in de fietskar en heb je nog steeds geen kind voor zitten. Passen er geen twee kinderen in de fietskar, kijk dan of je je jongste kleuter alleen in de fietskar kunt zetten en je peuter voorop kunt nemen...

Nog even een paar tips voor het op en afstappen:
- stel je zadel zo laag in dat je met beide voeten op de grond kunt staan. Je hoeft dan niet af te stappen, maar je staat meteen stabiel;
- Wil je toch graag van je zadel af, zorg er dan voor dat je voldoende ruimte hebt; wellicht kan de fietsenmaker je zadel wat verder naar achter afstellen (door de kop andersom te zetten);
- Hoe deed je dat eerder eigenlijk, afstappen met een kind voorop en een kind achterop? Wellicht kan dat met enige aanpassingen met deze fiets ook wel. Je fietsenmaker kan je vast tips geven;
- blijf oefenen! Oefen in de straat een paar "noodstops" en verstel je zadel net zo vaak, tot je voelt dat je veilig kunt starten en stoppen.

Veel succes! Groetjes van Ingrid

Reactie voor op de website?

9.70. Duozit met fietstassen?

Hallo,

Ik heb een geweldige van workcycles met zo'n kinderzadeltje voor, krat en verlengd achterrek met nu 1 bobike zitje. Ik wil eigenlijk een duozitter achter. Ik heb ook grote fietstassen achter, maar kan kan wel in combinatie met een duozitter?

Ik hoor het graag!

groetjes Chantal

Reactie voor op de website?

9.71. Fietshelmen

Een fietshelm vangt de grootste klap op bij een ongeval. De krachten worden over helm verspreid. Hiermee verklein je het risico op hoofd en hersenletsel bij een val. Voor meer informatie, zie Fietsnet.

Zie ook de column Informatie over veilig fietsen!

Reactie voor op de website?

9.72. Fietsen op Internet

Kwaliteitsfietsen op Internet? Kijk op www.fietsenopfietsen.nl

Reactie voor op de website?

9.73. De goedkoopste fietsen

De goedkoopste fietsen van allerlei bekende merken zijn te vinden op: Aanbiedingsfiets.nl.

Reactie voor op de website?

9.74. Webshop fietsonderdelen

Onlangs zijn wij een Nederlandstalige webshop www.SantaFixie.nl gestart die gespecialiseerd is in de verkoop van fixed gear en single speed fietsonderdelen en fietsen.

Reactie voor op de website?

9.75. Tips voor vervoer van vier kinderen op de fiets

Mijn vier kinderen van 10, 8, 6 en 4 gaan 1 middag per week naar de buitenschoolse opvang. Ik ga ze aan het eind van de middag ophalen op de fiets (ongeveer 20 minuten fietsen).

Vanuit school worden ze met een busje naar de BSO gebracht, dus de kinderen hebben geen fiets bij zich. Momenteel haal ik ze met de bakfiets, maar met name mijn oudste wordt hiervoor te groot. Vorige week had ik zijn fiets in mijn bakfiets meegenomen, maar dat is niet heel goed bevallen. Het fietst niet prettig in het donker met zo'n fiets die half uit de bak hangt en ik ben bang dat zijn fiets beschadigt.

Heeft iemand een tip voor mij? Ik heb al naar aanhangfietsen gekeken, maar die zijn vaak maar voor kinderen tot 9 jaar. Ook heb ik het Follow-me systeem gezien. Hiermee zou ik wellicht een fiets mee kunnen nemen naar de BSO en daar loskoppelen zodat mijn zoon zelf naar huis kan fietsen. Ik weet alleen niet of je hiermee kan fietsen zonder dat er iemand op de aanhangfiets zit. Ook heb ik een aanhangstang gezien (Trail gator). Wie heeft hier ervaringen mee? Deze systemen zijn vaak bedoeld voor kleine kinderen die nog niet goed zelfstandig kunnen fietsen en ik weet niet of ik een fiets van een 10-jarige hiermee aan mijn bakfiets kan koppelen. Ik heb overigens ook nog een fietsstoeltje achterop.

Dank voor jullie reacties,

Sandra

Reactie voor op de website?

9.76. Inquire?

Reactie op Duo-zitter

Hello dears, I have bought a "fietskar" dolphin winther witch is special for 'gehandicapt kindje". It still in perfect situation. I am wondering if can be adjusted to place 2 kids in??. If yes, then How much may cost me?

Best regards

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Algemene tips

 1. Drielingfiets
 2. Enige speciaalzaken
 3. Meer fietsadressen
 4. Duo-zitter
 5. Meerling in fietskar
 6. Speciaal gemaakte mand
 7. Speciale Transportfietsen
 8. Babybike: veilig fietsen met baby\'s en slapende peuters.
 9. Vervoer van gehandicapte kinderen
 10. Bolderwagens
 11. De trail-gator
 12. In fietskar wel verzekerd??
 13. Verzekering fietskar
 14. Als een auto die niet op slot kan
 15. Tip voor mensen die een fietskar zoeken
 16. Drie kinderen in onze fietskar
 17. Wij hebben ook drie kinderen in de kar!
 18. Duo dubbelzitter
 19. Betaalbare Bakfiets
 20. Duo dubbelzitter
 21. Duo-zitter aangepast
 22. Ervaring fietskar
 23. Vraag over duozitter
 24. Re: vraag over duozit
 25. Ervaring met duozitter
 26. Tankje Spartamet en Duo-zit
 27. Fietsendiefstal
 28. Preventie
 29. Nog meer goede fietskarren
 30. Website voor kinderfietskarren
 31. Ik heb de fietskar van de Lidl
 32. Driewieler bij \'t Mannetje
 33. Lidlkar
 34. Duo-zitjes
 35. Fietskar voor 2-ling
 36. Nihola fietsen
 37. Consumentenonderzoek naar duositter
 38. Tandem-ervaring?
 39. Tandem-ervaring
 40. FFF is GEEN Bike Bambini
 41. Tandem-ervaring
 42. ADD + Bike
 43. Duozitje op de bromfiets?
 44. Fiets geschikt voor het vervoer van 3 kinderen
 45. Met 2 kleine kinderen fietsen --> de bakfiets!
 46. 2e-hands Cargobike dun gezaaid?!
 47. Handige en veilige tandem koppeling
 48. Je kind zit dichterbij dan je denkt
 49. Betaabare huif?
 50. Tandem ervaring
 51. Duozit
 52. Moederfiets
 53. Reaktie betaalbare huif
 54. Fietskleding
 55. Bakfietsen
 56. Goed betaalbare fiets
 57. Ervaringen follow-me
 58. Bolderkarbandje gezocht
 59. Draagzak
 60. Vraag fietskar
 61. Re: vraag fietskar
 62. Duozitter ook mogelijk op nieuwer model fiets
 63. Wie heeft ervaring met de bakfiets de redding
 64. Duo-zitter
 65. Vraag over "bakfiets"van Gazelle
 66. Juniorlid ANWB
 67. Spartamed
 68. Fietsen met 2 kleuters en een peuter
 69. Tips voor fietsen met 2 kleuters en 1 peuter
 70. Duozit met fietstassen?
 71. Fietshelmen
 72. Fietsen op Internet
 73. De goedkoopste fietsen
 74. Webshop fietsonderdelen
 75. Tips voor vervoer van vier kinderen op de fiets
 76. Inquire?

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.