Groot Gezin
Vervoer
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

46. Meedenkers gevraagd

Het lijkt erop dat het grijze kenteken voor de particulier echt gaat verdwijnen. De oproepen van grote gezinnen hebben op geen enkele manier enig begrip gevonden bij dit kabinet van CDA, VVD en D66.

Misschien kunnen we elkaar helpen in het zoeken naar creatieve oplossingen om het verdwijnen van het grijs kenteken op te vangen!

Reactie voor op de website?

46.1. Autodelen

Het wordt tijd dat we de auto (bestelbusjes) samen delen. Per 1 januari 2005 vliegt de MRB omhoog en de busjesmarkt is ingestort. Omdat busjes over het algemeen worden gebruikt voor gezins en familie-uitjes en niet voor WoonWerk verkeer moet dit kunnen! Groot gezin: maak een hoofdstuk auto delen conform de site.

Groetjes en ik hoor het wel. Leo

Reactie voor op de website?

46.2. Eenmansbedrijf oprichten?

Op de pagina eigenbedrijf.pagina.nl staat veel informatie over het oprichten van een eigen bedrijf. Zou je een groot gezin niet moeten zien als een bedrijf zonder winstoogmerk met als doel de opvoeding van de kinderen? En als bedrijf mag je natuurlijk wel profiteren van de speciale voorzieningen zoals het grijze kenteken.

Reactie voor op de website?

46.3. Grijs weg?

Ja grijs gaat verdwijnen. Maar onlangs vertelde mij iemand dat je op een relatief goedkope manier je busje kunt ombouwen tot camper. Daar is dan een speciale regel voor qua belastingen en verzekering. Altijd goedkoper (op de langere termijn) dan voor geel te betalen.

Albear

Reactie voor op de website?

46.4. Ombouwen naar camper.

Voor het ombouwen naar campertarief moet je voldoen aan een aantal eisen (zie hieronder). Het lastigste is de vereiste hoogte van 1.70, dan moet je je dak verhogen of een uitvouwbare dak monteren. Als je aan alle eisen heb voldaan dan moet je je wagen laten keuren en dan moet je BPM belasting gaan betalen. De hoogte hangt af van de waarde van je auto en de leeftijd van de wagen . Op de site www.sbg-delft.nl heb je een rubriek Het nieuwe forum. Daar heb je een rubriek vragen over inrichtingseisen en ombouw; als je dat aanklikt ga je verder naar een rubriek kampeerauto en de inrichtingseisen hiervan. Daar wordt gediscusseerd over dit onderwerp. Daar kan je zelf ook vragen stellen.

De regels van de belasting voor het ombouwen van een bestelbus naar een camper: Eisen aan ombouw en inrichting
Sinds 1 mei 2002 moet uw kampeerauto aan de volgende eisen voldoen als u in aanmerking wilt komen voor het kwarttarief of het halftarief:

De binnenruimte moet een rechthoekig blok kunnen bevatten met een hoogte van ten minste 170 cm over een lengte van ten minste 200 cm en over een breedte van ten minste 90 cm. De binnenruimte is de ruimte achter de bestuurders- en bijrijderszitplaats, waarin de faciliteiten vast moeten zijn aangebracht. De binnenruimte is voorzien van:

Meedenkers gevraagd

  1. Autodelen
  2. Eenmansbedrijf oprichten?
  3. Grijs weg?
  4. Ombouwen naar camper.
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.