Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Wat is gezinsbeleid?

Het gezinsbeleid lijkt alleen economisch beleid te zijn. Lees ook de column Bericht voor de informateur. Wat is uw mening over gezinsbeleid? Graag horen wij uw visie hierover.

Reactie voor op de website?

3.1. Gezinsbeleid uit de kinderschoenen

Gezinsbeleid uit de kinderschoenen, geschreven door Erna Hooghiemstra (directeur Nederlandse Gezinsraad) en Kees de Hoog (hoogleraar Gezinssociologie en Gezinsbeleid, Wageningen Universiteit), is nu verkrijgbaar.

Reactie voor op de website?

3.2. Gezinsbeleid

Goed stukje. Ik denk dat het gedraai van politici inzake gezinsbeleid zich vooral toespitst op het enerzijds niet de klok terug willen draaien naar het tijdperk dat er voor vrouwen geen keus was dan voor het gezin zorgen, en anderszijds nieuwere modernere kansen willen scheppen voor het gezin.

Over het dalende aantal geboorten valt te discussieren: in Nl valt dat nog erg mee. Wel zijn er pieken en dalen in geboorten, maar gemiddeld genomen is er nog steeds een geboorteoverschot. Ook is het zo dat percentsgewijs steeds meer geboorten van etnische minderheden komaf zijn. Maar of dat een probleem is, is weer een heel andere discussie. Er zou meer werk gemaakt moeten worden van herintredingbeleid. Maar kennelijk onder het motto "voorkomen is beter dan.." redeneert de overheid dat herintreden moet uitsterven en dat gewoon ieder na de geboorte moet blijven werken.

Daar zou ik wel eens een visie op willen zien. Want het is een schande dat er werknemers uit het buitenland worden geimporteerd terwijl vele herintreedsters een baan willen maar niet meer interessant voor de arbeidsmarkt worden bevonden.

Reactie voor op de website?

3.3. Worden CDA en PvdA wakker?

Vanmorgen 2-01-2007 in Trouw,

Een CDA wethouder spreekt van in ieder geval een minister gezin en jeugdbeleid. Dat vraagt om aandacht.

Bevolkingspolitiek mogen we het niet meer noemen, maar belangrijk is dat de politiek

  1. de versnippering op jeugdbeleid aanpakt
  2. ontspoorde pubers geen speerpunt van beleid worden - dat is het bestrijden van gevolgen in plaats van het bestrijden van de oorzaak.
  3. gezinnen het nu verdienen om ondersteund te worden, in plaats van het wegbezuinigen van alle begeleiding (bijvb. consultatiebureau's)
  4. gezinnen de ruimte krijgen om te kiezen, en dat niet alleen tot 4 jaar.
  5. de maatschappij erkenning geeft voor alle vormen van 'zorg' dus ook opvoeden, maar bij gezinsbeleid horen ook zaken die onder de huidige noemer 'mantelzorg' vallen.
Jan

Reactie voor op de website?

3.4. Dag van het gezin

Dag van het gezin

Het zou inderdaad zo moeten zijn dat de gezinnen wat minder belast moeten worden. Ook zou er ook moeten worden gekeken naar het aantal kinderen bij het berekenen van schoolgeld, boekengeld, clubs, vakantiekampen ed, ipv alleen het inkomen. Ook is het nog steeds schandalig dat wij als ouders altijd de pineut zijn in de schoolvakanties (altijd duurder dan buiten deze vakanties). Wij betalen al veel voor ons kroost. Ik vraag mij af of we daar ook niet eens wat aan kunnen doen.

Het is toch om te huilen als je ziet wat tegenwoordig de prijzen zijn voor ouders met schoolgaande kindereren die ook graag op vakantie willen. Ik hoop dat ze hier in Den Haag eens over debateren en dat de gezinnen met meerdere kinderen hier eindelijk eens beter van worden. Je zou je in deze tijd haast wel tien keer bedenken om kinderen te krijgen zo duur is alles geworden. Als de jeugd van tegenwoordig in de gaten heeft hoeveel het wel niet kost allemaal bedenkt hij zich wel tien maal om kinderen te krijgen.

En dat er eigenlijk helemaal weinig wordt gedaan om het financieel wat aantrekkelijker wordt, dan hoeft het helemaal al niet meer. Zitten we staks allemaal zonder kleinkinderen omdat het te duur is. Dat willen we toch ook niet laten gebeuren, dus moet er dus nu echt wat gaan gebeuren. En die dag van het gezin zou er het hele jaar moeten zijn. Onze kinderen zijn wel onze toekomst in allles wat je maar bedenken kan.

Jessica

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wat is gezinsbeleid?

  1. Gezinsbeleid uit de kinderschoenen
  2. Gezinsbeleid
  3. Worden CDA en PvdA wakker?
  4. Dag van het gezin
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.