Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

72. De Was

De meeste wasmachines voor particulier gebruik voldoen niet aan de eisen die een groot-gezin-was stelt. De trommelinhoud is te klein, en de programma's duren te lang. De verwachte levensduur wordt meestal niet gehaald. Helemaal een ramp als je machine ineens weigert, en je moet dagen op een monteur wachten. Met één wasje kun je nog wel bij je buren aankloppen, maar niet met de bergen was van een groot gezin. Hoe lost U dit op?

Nell

Reactie voor op de website?

72.1. Etikettering

De site VTWS (de vereniging textieletikettering voor was- en strijkbehandeling) vertelt veel over wasbehandelingssymbolen.

Reactie voor op de website?

72.2. De ideale wasmachine voor grote gezinnen?

De ideale wasmachine voor grote gezinnen: de Primus P6 van Alpha Techniek

Deze professionele wasmachine is ontworpen voor intensief gebruik. Hij heeft een capaciteit van 6 kg, korte wascycli, lange levensduur en eenvoudige bediening. Wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld restaurants, campings, fitnesscentra etc. Hij is natuurlijk ook zeer goed in een groot gezin te gebruiken. Voor meer informatie mail naar: . Prijsindicatie: fl 4.500,- exclusief BTW

Met vriendelijke groet,

Rene Kurvers
Alpha Techniek

Reactie voor op de website?

72.3. Een hele serie

Op de site van Bosch vinden we een hele serie wasmachine's met een grotere trommelinhoud. Let wel op de duur van de wasprogramma's.

En, ben je een gebruiksaanwijzing kwijt, dan kun je hem gratis aanvragen op deze site!

Reactie voor op de website?

72.4. Primus wasmachine: wie heeft ervaring??

Heeft er iemand ervaring met de Primus wasmachine? Wij hebben een gezin met 4 of 5 pleeg- en eigen kinderen. Primus is wel bijna dubbel zo duur als een Miele bijvoorbeeld. Nu wilde ik graag wat nadere info van iemand met ervaring met deze machine. BVD

Groetjes, Hannemarie

Reactie voor op de website?

72.5. Schulthess

Het merk Schulthess biedt professionele 5 en 6 kg was- en droogautomaten. Je kunt hier als particulier niet kopen. Wel kun je je handelaar/winkel vragen voor jou te kopen.

Reactie voor op de website?

72.6. Miele Wasmachine

Graag zou ik u er op willen wijzen dat Miele (niet de eerste de beste) ook 6 kg wasmachines en drogers heeft tegen een redelijke prijs.

Deze machines kunnen op krachtstroom worden aangesloten (voortaan is de was in de helft van de tijd gedaan!!) maar ook op 220 volt. Je kan door eenmalig per machine f 200,00 te betalen de garantie van 1 naar 5 jaar verlengen!!

Stel dat je 4 x per dag (6 dagen in de week) wast gaat de machine 14-16 jaar mee!!

Indien u meer informatie wenst kunt u mij mailen of bellen met Miele in Vianen 0347-378883.

Met vriendelijke groet,

Dick Gorter

Reactie voor op de website?

72.7. Grote gezinnen was

De vele was van een groot gezin is heel goed op te vangen met twee goedkope wasmachines. Je moet wel plek hebben om ze ergens samen neer te zetten. Ze gaan nooit tegelijk kapot.

groetjes Gerda

Reactie voor op de website?

72.8. Ze staan er!

Ze staan er, mijn Miele 6 kg. wasmachine en de 6 kg.droger. Wat een genot! 6 kg. 60 graden was schoon in 45 minuten. Zeker bij een enorme berg was is dat een uitkomst.

De aanschaf was even heel diep in de buidel tasten. Mijn ervaring na 2 weken gebruik: Het stroomverbruik en het waterverbruik is gedaald. Alle was kan nu op nachtstroom (we hebben pas vanaf 23.00 en in het weekend nachtstroom) De verhouding nacht- en dagstroom lag op 30/70, deze is nu omgekeerd.

Maar het grootste voordeel is wel de tijdbesparing. Voorheen 4 trommels vol zijn nu drie trommels. Over die 4 gevulde trommels deed mijn oude wasmachine 6 uur. Nu zijn die 4 gevulde trommels maar 3 trommels, en binnen 2,5 uur is alles schoon.

Reactie voor op de website?

72.9. Waspoeder

Enige tips:
 1. Wij kopen ons waspoeder altijd bij een Turkse supermarkt. Alle "A" merken verkopen ze daar in 10 kilo verpakking voor ong. 32 gulden

  Astrid

 2. Het eigen merk van Edah (Dart) scoort goed in de test van de Consumentenbond, maar is een stuk goedkoper dan de bekende A-merken.

Reactie voor op de website?

72.10. Miele wasmachine en garantie

Je kan voor ongeveer   113,45 bij een nieuwe Miele wasmachine een verzekering kopen die je recht geeft op tien jaar volledige garantie inclusief voorrijdkosten en arbeidsloon.

Groetjes Dory

Reactie voor op de website?

72.11. Grote wasmachine

Hallo daar,

Wij als groot, maar niet reuze groot gezin (7 pers) zijn op zoek naar een wasmachine. Die van ons begaf het en nu zoeken we ervaringen, sites en adressen voor een wat grotere wasmachinge (10 kilo) nieuw of gebruikt. Wie heeft ervaring of hulp? Graag snel want zonder is maar behelpen!

Alvast bedankt!

Reactie voor op de website?

72.12. Vervanger Calgon

Ik zou graag willen weten of er een goedkoper alternatief voor Calgon is? Ik vind Calgon best wel prijzig. Ik weet niet of ik Calgon goed heb geschreven, jullie weten wel, het product tegen kalkaanslag in de wasmachine. Alvast bedankt,

Daffy

Reactie voor op de website?

72.13. Ontkalker

Regelmatig hebben Lidl en Aldi een ontkalker te koop. Dan moet je gewoon de folders of de internetsite in de gaten houden.

Yvonne

Reactie voor op de website?

72.14. Vervanger voor calgon

Hoi Daffy,

Ik doe altijd een flinke scheut (goedkope) huishoudazijn in het wasmiddelen bakje. Dat ontkalkt ook goed. Verder zijn er ook speciale magneet-bollen te koop die zouden de kalk in het water omvormen, zodat ze zich niet hechten aan de onderdelen van de wasmachine. In hoevere dat echt werkt weet ik niet!

Groetjes Sonja

Reactie voor op de website?

72.15. Alternatief voor Calgon

Geachte heer/mevrouw,

Graag wil ik u de volgende linksuggestie voorleggen: Rubriek: 64.141. Alternatief voor Calgon Kalkaanslag.nl waterontharders

Reactie voor op de website?

72.16. Industriële wasmachines

De vraag naar industriële wasapparatuur neemt sterk toe bij grotere gezinnen. Nu zijn er niet zo veel industriële merken die wasapparatuur leveren. Zo staat er in deze rubriek een vermelding van de Primus wasmachine P6. Dit is een 6 kg wasmachine oftewel een 60 liter inhoud trommel vlotverhouding 1:10 (let erop dat de wasmachines dit ook hebben; vaak wordt gezegd dat de machine groter is dan deze in werkelijkheid is!). Deze machine en ook de kleinere industriële machines van Miele, Schultess en Electrolux zijn eigenlijk semiprofessioneel. Dit houdt in dat er meestal een koolborstelmotor in zit. Koolborstels slijten, de motor verbrandt en u heeft een hele dure reparatie voor de boeg.

Ik ben zelf werkzaam in de industriele wasindustrie en als u een wasmachine zoekt dan wil ik u graag helpen met de juiste te zoeken voor u. Reken wel op prijzen vanaf 2500 euro. Let er ook op dat de industriële wasmachines een warmwatertoevoer hebben. U kunt dan direct van de boiler of hr-combiketel warmwater gebruiken of misschien heeft u wel een zonneboiler.

Wist u dat voor bedrijven een investeringsaftrek bestaat voor gasgestookte wasdrogers dat dit maar liefst 52% is van de aanschafwaarde. Wel eens van het merk IPSO gehoord, een van de grootste industriële-wasmachineleveranciers van de wereld. Standaard rvs en geen koolborstelmotors. Ook niet in de kleinste wasmachine. Programma's zijn naar wens in te stellen, zoals u het hebben wil. Meer info? Kijk eens op de site van Laundry, op deze pagina kunnen nu ook grote gezinnen terecht voor een grotere wasmachine, of mail mij.

Reactie voor op de website?

72.17. Waspoeder

Wassen is een dure hobby, zeker voor een groot gezin. Heeft u wel eens aan groot-verpakking waspoeders of misschien wel automatische zeepdosering gedacht? Rreken ongeveer uit wat u verbruikt per maand aan zeeppoeder of vloeibare wasmiddel gebruikt, en mail naar . Verpakkingen van 10 - 15 kg of 15 liter leverbaar. Dus geen huismerk of b-merken meer maar gewoon goed wasmiddel tegen leuke prijzen. Meerdere zakken (per 10) kunnen goedkoper geleverd worden, dus probeer samen met uw buren, kennisen of familie in te kopen.

Reactie voor op de website?

72.18. Wasmachines voor grote gezinnen

Voor informatie over de mogelijkheden van machines voor grote gezinnen kunnen wij u alle infomatie geven.

Reactie voor op de website?

72.19. Wasautomaten met grotere trommelinhoud

In oktober 2002 zal Bauknecht in het huishoudelijke circuit komen met de introductie van een 8 kg. machine! (normale wasmachine 5 kg.) Deze machine wordt standaard op een sokkel geleverd, hetgeen een prettige werkhouding geeft.

Daarnaast zijn in het professionele circuit verschillende machines te leveren met 6; 7,5; 8; 15 enz. vulgewichten...

U ziet het, voor elk probleem is een oplossing...

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen, kijk dan eens op www.deschouwwitgoed.nl.

Reactie voor op de website?

72.20. Grote was

Hallo,

Toevallig was ik laatst bij expert in de winkel, een witgoedzaak, en daar viel mijn oog op een superdeluxe wasmachine. Hij was wel vrij prijzig maar er kon 8/10 kilo wasgoed in, en de programma's waren ook niet lang. Een echte blikvanger en als je het geld er voor hebt, tja dan is het eindeloos. Maar zoniet... dan is het toch nog steeds behelpen met een normale wasmachine, misschien is het een schrale troost!

Ik wilde het toch voor degenen die het kunnen betalen even doorgeven, wij hebben zelf vier kinderen, dus ook veel wasgoed. Iedere dag draait dat ding "tropenuren"!

Diana

Reactie voor op de website?

72.21. Garantie

Nou, dan weet je precies waneer hij volgens Miele voor het eerst een reparatie nodig heeft. Ik heb zelf een Miele, die is nu 11 jaar en nu voor het eerst echt kapot. Dat klopt dus als een bus. Niet doen, die extra verzekering.

Albert

Reactie voor op de website?

72.22. Ervaring Primus wasmachine

Onze eerste volautomatische wasmachine was een PRIMUS euromatic van een Belgisch bedrijf hier in Gullegem bij ons in de buurt.Voor de prijs van 540 euro was die thuis gebracht en geinstalleerd.

Nu zijn we 30 jaar later, en het is nog altijd onze eerste volautomatische wasmachine. Wij waren een gezin met 5 kinderen samen 7 personen. Die machine heeft dag en nacht gedraaid. Nu in de loop der jaren zijn er wel kosten aangekomen maar na alles zijn we daar zeer tevreden over. Nu ben ik eigenlijk op zoek naar een plan van onze oude machine om ze te herstellen. Er is namelijk een wiellager die wat geluid begint te maken en ik zou die willen vervangen en weet niet goed hoe ik er moet aan beginnen.

Johnny

Reactie voor op de website?

72.23. Gevraagd: plan van Primus Euromatic wasautomaat

Gevraagd Plan van een PRIMUS euromatic wasmaschine van 1972 inhoud 5Kg Voltage 3x380 +380. De waterpomp werkt op 220V = 1xN+1x380. verder zitten er nog 2 motoren in een om te zwieren en een om te wassen. Het probleem is: hoe verwijder ik de kogellager! Hartelijk dank.

Reactie voor op de website?

72.24. Onderdeel wasautomaat gezocht

Hallo Johnny,

Ik heb een wasautomaat primus 201 gekochtin 1976. Deze machine werkt nog wel, toch een en ander vernieuwd. Nu heb ik een probleem met de verwarming: een was op 40 gaat nog maar een op 60 springt de stoomverlies schakelaar uit. Dus vermoed ik dat de warmteweerstand versleten is. Ik ben dus op zoek om een warmteweerstand voor de machine. Ook soms een idee waar ik die zal vinden?

tot wederhoren?

Reactie voor op de website?

72.25. Adres Primus

Het telefoonnumer van de firma primus is: 0186 - 618077. Of mail: .

Reactie voor op de website?

72.26. LG wasmachine

Wij, gezin van 6 personen hebben een kilo machine van LG. Deze wordt door een magneet aangedreven (minder slijtage). De fabrikant garandeert 7 jaar op het draaiwerk. Bevalt heel goed, is zuinig AAAklasse.

Vooral de prijs beviel ons goed (euro 799). Wij zijn overigens ook in het bezit van 2 drogers zodat je de was snel kunt wegwerken.

Nicole

Noot van de redactie: Zie ook de beoordelingsrapporten bij Kieskeurig.

Reactie voor op de website?

72.27. Professionele wasmachine, droger en waspoeder

Even een paar rectificaties op sommige berichtjes.

Op het verhaaltje van de Miele wasmachine wil ik even het volgende kwijt Er moet wel vermeld worden dat bij een aansluiting op krachtstroom het vastrecht van het energie bedrijf ook omhoog gaat. Daarentegen wassen de meeste gezinnen niet hoger dan een temperatuur van 60 graden en daar is dan weer een perfecte oplossing voor. Een heetwater-aansluiting op de wasmachine de machine pakt dan naar gelang de temperatuur in de trommel heet of koud water (hij mixt) en zo hoeft de machine bijna niet meer op te warmen. Dit scheelt tijd en het scheelt in de energie rekening omdat het water via de boiler of hr-ketel verwarmd wordt.

Ik ben bezig om dergelijke informatie op mijn website te zetten. www.laundrysolutions.nl. Er zijn namelijk ook wasdrogers die verwarmd worden d.w.v. gas. Voor sommige mensen misschien een eng idee misschien, maar in de professionele wereld een begrip. Een nadeel is echter wel dat er een rookgasafvoer naar buiten gemaakt moet worden en een gasleiding aangelegd dient te worden. Wist u dat als u als kinderdagverblijf of opvanghuis energie-investerings-aftrek kan krijgen van maar liefst 55 % van uw aankoopbedrag op een gasdroger? Ook voor zulke info kunt u even mailen of langskomen op mijn site.

Verder wil ik een ieder ook even waarschuwen voor het volgende. Het komt helaas steeds vaker voor dat waspoeder nagemaakt wordt. En dit verschijnt dan weer in de alom bekende turkse supermarkten (niet allemaal) of op de zwarte markt van beverwijk bijvoorbeeld. Het is een stuk goedkoper, maar de werking is dan ook teleurstellend. Als u nou echt veel waspoeder gebruikt kijk even op mijn webwinkeltje. Wwij zijn een officiële groothandel van Procter & Gamble producten o.a. bekend van Ariel en Pampers. Wist u dat als u gezamelijk waspoeder inkoopt dat dan de prijs wel heel erg interessant kan zijn? Zo is Ariel classic nog maar 26 euro excl. btw per 15 kg zak en dan zit er nog een maatbeker bij ook.

Succes ermee allemaal en ik hoop snel weer wat meer info te kunnen geven.

met vriendelijke groet

Reactie voor op de website?

72.28. Calgon?

Kalk slaat ook neer wanneer je soda gebruikt: zo'n 2 eetlepels soda met een beetje warm water mengen en terwijl de machine volloopt in het zeepbakje gieten.

Martijn

Reactie voor op de website?

72.29. Professionele en Industriele wasautomaten

Voor grote gezinnen zijn normale consumentenwasautomaten geen duurzame oplossingen. Bij een gebruik van 3 wassen per dag bij 6 dagen per week legt een gemiddelde automaat na twee jaar het lootje. Hoewel een professionele wasautomaat zeker drie keer zo duur is, gaat hij wel negen keer zo lang mee. Bij het opgegeven gebruik dus zo'n 19 jaar.

Bij Schulthess gebruiken wij de term profesionele apparatuur voor alle 5,5 en 6,5 kg apparatuur. Dit zijn automaten van RvS en met een onderhoudsvrije koolstofborstelvrije motor. Ze zijn aan te sluiten op 220 of krachtstroom. Een 60 graden progamma duurt in dat laatste geval slechts 50 minuten.

Industriële wasapparatuur van Schulthss zijn er van 7,5 tot 60 kg. Deze wasapparatuur gaat zelfs nog twee keer zo lang mee dan zijn kleine professionele broertjes.

Voor meer productinformatie of verkoopadressen kijkt u op www.schulthess.nl of ben ik bereikbaar op .

Vriendelijke groeten,

Reactie voor op de website?

72.30. Wasdroger weer kopen of niet?

Hallo,

We zijn een gezin met 4 kinderen en nu is vandaag de wasdroger kapot gegaan. Ik wil niet weer een nieuwe kopen denk ik. We hebben een groot huis met genoeg plaats om de was te drogen, dus vandaar. Zou ik me in de winter kunnen behelpen zonder wasdroger? Wat is jullie mening?

Groetjes Jacqueline

Reactie voor op de website?

72.31. Het kan natuurlijk wel....

maar het huis zal een stuk vochtiger worden. Daarbij drogen spijkerbroeken lang. Nu zijn ze de volgende dag al weer schoon en droog.

Groetjes Desiree

Reactie voor op de website?

72.32. Even wachten

Hoi Jacqueline,

Ik heb me hetzelfde al een paar keer afgevraagd. Nu is de droger hier niet kapot, maar ik gebruik hem momenteel helemaal niet (was hangt buiten) en in de winter hooguit 1 keer per dag (ik doe niet veel in de droger). Je kunt het natuurlijk gewoon even aankijken. Dan koop je evt over een paar maanden een nieuwe als blijkt dat je 'm toch niet kunt missen.

Alleen moet je opletten als je kinderen met CARA hebt, als het huis erg vochtig is hebben zij daar erg last van.

Succes, Marga

Reactie voor op de website?

72.33. Voor het gemak

Ik heb zelf ook een gezin met vier kinderen en gebruik de droger voor het gemak. In de zomer gebruiken we hem amper, dan gaat alles naar buiten. Je zou het, denk ik, best kunnen redden zonder droger, maar je bent dan wel langer "bezig" eer alle was droog is. En of dat nou zo praktisch is. (denk aan handdoeken en bv spijkerbroeken)

En als was te lang nat/vochtig blijft, dan gaat het ook zo "ruiken". Kijk anders eens bij de spullenhulp voor een opgeknapte 2e hands droger.

Irene

Reactie voor op de website?

72.34. Let op Cara

Ik zou zelf niet zonder kunnen, maar dat komt vooral omdat Corina en ik astma hebben en dan is het erg slecht om was binnen te drogen. Je huis moet namelijk zo droog mogelijk gehouden worden.

Als de vraagsteller geen last heeft van Cara-kinderen, en ze heeft ruimte genoeg, moet het volgens mij goed te doen zijn.

Groetjes, Jolanda

Reactie voor op de website?

72.35. Geen wasdroger

Ik heb geen wasdroger en wil er ook geen. Ik heb wel een grote zolder met twee ramen en heel veel waslijnen. De waslijnen hebben we met korte tussenafstanden (10 cm) gemonteerd.

Truien, handdoeken e.d. hang ik over twee lijnen, zodat ze toch snel drogen. Spijkerbroeken drogen in de winter inderdaad pas na 1-2 dagen, maar dat vind ik niet erg. Blouses en overhemden hang ik op een kleerhanger te drogen, zo drogen ze vrijwel zonder kreukels, ik hoef ze niet of nauwelijks te strijken en ze nemen weinig ruimte in. Theedoeken en keukenhanddoeken hang ik dwars op (wasknijper op de 1e lijn, 4 lijnen leeg, wasknijper op de 6e lijn). Zo hang ik -tig doeken op een halve meter.

Als ik in de winter een kledingstuk persé de volgende ochtend droog wil hebben, hang ik het 's avonds bij hoge uitzondering wel in de keuken boven de verwarming.

Erika

Reactie voor op de website?

72.36. Wasdroger op gas

Hoi,

Ik heb ook een gezin met 4 kinderen maar ik zou niet meer zonder droger kunnen Ook al zou ik genoeg ruimte hebben om te drogen dan zou dat inhouden dat er altijd was hangt in huis omdat het gewoon 1 a 2 dagen duurt voordat het droog is en dan heb ik inmiddels al weer een nieuwe draai was gedaan. De handdoeken zijn dan keihard. Ik kan dan ook nooit een s de was doen wanneer ik dat wil maar altijd moeten wachten tot het droog is. Ook op dat jurkje wat mijn dochtereigenlijk iedere dag wel aan wil.

Toen mijn droger stuk ging heb ik een gasdroger gehuurd bij het energiebedrijf. Nu betaal ik gewoon ieder maand een beetje en na 10 jaar is de droger van mij (want ik heb net een nieuwe). Het is een Miele met een extra grote trommel. De was is veel sneller droog op gas en je bent minder afhankelijk van de zuinige uren omdat de electra alleen gebruikt wordt om de trommel in beweging te zetten en niet om te drogen. Informeer anders daar eens naar.

Groetjes Gertie

Reactie voor op de website?

72.37. Kan niet zonder droger

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dus absoluut niet zonder droger kan! Als het van dat mooie weer is gebruik ik hem dan wel niet, omdat dan alles lekker aan de lijn hangt te wapperen. Maar ik was wel 2 wasmachines per dag en als ik dat hier in huis wil ophangen, kunnen we onze kont niet meer keren!

Nikky

Reactie voor op de website?

72.38. Kan en wil droger niet missen

Nou ik zou mijn wasdroger niet kunnen en willen missen hoor! We hebben maar 4 kinderen maar bergen was. Het idee dat ik overal in huis die was zou moeten drogen......

Sinds kort heb ik weer een waslijn buiten, maar daar droog ik eerlijk gezegd alleen de grote stukken op en al het kleine gaat lekker in de droger. In de winter zou je dan alles binnen droog moeten krijgen. Lijkt me bijna onmogelijk.

Als mijn wasdroger kapot gaat, komt er snel een andere, dat is iets wat ik zeker weet!

groetjes, Corien

Reactie voor op de website?

72.39. Gezocht: 7kg droger

Hallo allemaal,

wij hebben onszelf verwend: wij hebben een wasmachine gekocht voor 7 kg was. De was gaat heerlijk snel, maar nu heb ik een droger probleem, wij hebben een 5kg droger. De was gaat dus wel sneller, maar ik schiet er niet veel mee op als ik de was in 2x moet drogen. Wij zijn nu op zoek naar een bijpassende droger, maar we kunnen het nergens vinden, zelfs niet bij de fabriekkant van de wasmachine. Wie wil er een kwijt, of weet voor ons de weg naar een 7kg droger?

bvd

Reactie voor op de website?

72.40. Nieuwe aardgasdroger

Ik heb nu een jaar en AEG oko lavamat en ben er heel tevreden over. Vooral sinds ik uitgevonden heb dat het verkorte programma zeker even zuiver wast als het normale programma. Nu met de 4de baby op komst en het doel nog een 5de te willen, heb ik toch besloten om terug een droogkast in huis te halen, zeer tegen mijn zin omwille van het ontzettende stroomverbruik. Dagen heb ik op het internet gezocht naar droogkasten en vergelijkingen van prijs en verbruik gemaakt.

Na lange twijfel heb ik de Miele t 478 g gekocht, die op aardgas werkt. Na verschillende winkels te bellen vond ik de goedkoopste winkel in mijn buurt, die de maschine leverde voor 1040.-eu. Ook moest ik nog een gasleiding laten leggen wat mij inkl. material nog eens 80.-eu kostte.

Nu, na twee weken in werking, zijn al mijn twijfels weg. Ook al zegt Miele dat een maschine drogen ca.51 minuten duurt, heeft bij mij nog geen maschine langer dan 25 minuten gedraaid!! Gewoon heerlijk zo vlug, en zo'n goed droogresultaat.

Hier in België krijg je nog een subsidie van de gasleverancier van 50.-eu, maar in nederland zou dit zelfs 200.-eu zijn heb ik gelezen. Heb je een nieuwe droogkast nodig en heb je aardgas? Niet twijfelen!!

een tevreden mama

Reactie voor op de website?

72.41. Ervaring met Primus wasmachine

Reactie op Primus wasmachine: wie heeft ervaring??

Ben een was specialist droogkuis en wasserij.

Wij gebruiken al jaren het merk wasmaschines van Primus de oudste plus minus 25 jaar en nog steeds werkend en onderdelen nog steeds leverbaar.

Wilt U een betere reklame voor dit merk was machines?

Pieter

Reactie voor op de website?

72.42. Calgon niet gebruiken

Hallo daar,

Ik als wasexpert (allez mijn ventjuh zegt da toch) moet ik zeggen dat Calgon niet echt goed is voor je wasmachine. Een goedkoop alternatief is: je neemt een glas (+/- 300ml) azijn en giet dat in de trommel. Je start een wasprogramma 60 zonder wasgoed. De machine wordt ontkalkt en gaat langer mee (allez toch zeker ontkalkt). Om het wasgoed van kalk te verwijdern is een goede droogkast onvergetelijk. Of een goeie wasverzachter. Koop zeker geconcentreerde wasverzachter. Deze kun je dan aflengen met water en zo kun je ±1 jaar met een fles mee.

Michiel

Reactie voor op de website?

72.43. Wel calgon gebruiken

Met de opmerking van Michiel om Calgon niet te gebruiken, ben ik het niet eens. Ik gebruik altijd Calgon. Het is het behoud van je wasmachine. Met mijn vorige wasmachine heb ik 13 jaar gedaan (merk Zanker). In die tijd heb ik ook geen storingen gehad aan mijn machine. Sinds 3 jaar heb ik een Miele en gebruik ik nog steeds tot volle tevredenheid Calgon. Ik denk dat een monteur voor je machine laten komen duurder is, dan altijd Calgon te gebruiken. Goedkoop is volgens mij duurkoop.

Mary

Reactie voor op de website?

72.44. lg wasmachine

(reactie op LG wasmachine)

Ook ik heb een lg wasmachine, in 2 maanden tijd al de 2de, want hij maakt vreselijk kabaal tijdens het centifugeren. Daar is niks aan te doen zegt de monteur, terwijl op de site van lg wordt aangegeven, zeer stil 69 db. Wat is uw ervaring?

P.H.

Reactie voor op de website?

72.45. Alternatief voor Calgon

'W-5 Kalkstop Ultra' van de Lidl, verkrijgbaar in Duitsland, is een uitstekende vervanger. Kost in verhouding bijna niks. Als u toch in Duitsland bent: sterke drank scheelt 30 a 40%, indien u koopt bij de discounters is het verschil nog groter.

Kol

Reactie voor op de website?

72.46. LG wasmachine

Een grotere wasmachine gezocht?!! Sinds 2 weken een LG wasmachine, hierin gaat 7,5 kg was.

Trillen?!
Ach per wascyclus bonkt de wasmachine 2-3 maal 5 seconden, daarna wordt ie in balans gebracht door o.a. toepassing fussy technologie. Vaak wordt een wasmachine overladen, een voorbeeld: bij een 5 kg wasmachine leert de praktijk dat men geneigd is deze vol te stoppen tot de nok en aan te drukken, in feite wordt er dan in een keer 7 of meer dan 7 kilo ingestopt, natuurlijk is dit niet goed. Bij een wasmachine van 7,5 kg inhoud wordt er al gauw 10 kg was ingestopt.

Beste is als de kleren nog los in de machine liggen tot de nok van de trommel gevuld, meestal zit er dan al 7 of meer kg aan wasgoed in de machine, maar het wasgoed kan nog vrij bewegen.

De LG is een goed alternatief relatief goedkoop en wordt door internetbedrijf consumax voor 375 euro (?) bij je thuisbezorgd. En in feite geldt hier hetzelfde als voor alle wasmachines, je moet er geluk mee hebben en dan maakt het niet uit of je een aeg of een lg koopt. Indesit slechte ervaringen mee, whirlpool slechte verhalen over gehoord. En wat betreft de lg, er zitten geen koolstofborstels in de motor. Daarnaast is het onbekend hoe lang de lg-machine meegaat omdat de wasmachines van lg een relatief nieuw merk is. Voor mij, als ie 7 jaar meegaat is al voldoende.

En nog wat: de machine doet lang over een was, maar dit is te ondervangen door de machine op kortwas te zetten. Mijn ervaring?! Alle was wordt op kortwas/bontewas met voorwas gezet. (ongeveer 2 uur)

Gebruik waspoeder?
ongeveer 25 gram - voorwas
ongeveer 85 gram wasmiddel (ariel) hoofdwas met toevoeging van ongeveer 35 gram soda.

Schoon?!!
Ja schoon genoeg en ook droog genoeg. Indruk over het algemeen van deze wasmachine, is zeer stil soms moet ik even kijken of ie nog wel aanstaat, maakt alleen wat herrie tijdens centrifugeren (en welke machine niet) Wel even goed waterpas zetten.

Bastiaan

Reactie voor op de website?

72.47. Aardgas wasdroger

Ook wij hebben sinds een half jaar een gasdroger van Miele. In één woord een fantastische machine. Een volle kuip binnen een half uur droog. Dit apparaat kan ik iedereen aanbevelen.

Wij hebben de machine gekocht via internet want daar was hij het allergoedkoopst, zelfs bij levering onder rembours en met transportkosten.

vriendelijke groeten,
Renata een tevreden gebruiker

Reactie voor op de website?

72.48. Leasen van was- en droogautomaten

Met veel belangstelling heb ik de vele reacties op deze pagina gelezen en ik ben van mening de ideale oplossing voor alle was- en droogproblemen te hebben. Wij verhuren Miele wasautomaten met 1500 toeren voor 27,50 euro per maand inclusief BTW, service en onderhoud, en Miele wasdrogers vanaf 20,00 euro (luchtafvoer). De machine blijft altijd eigendom van de verhuurder. Het betreft zo goed als nieuwe apparatuur. U staat nooit meer voor onverwachte kosten!

Met vriendelijke groeten,

Reactie voor op de website?

72.49. De was

Wij hebben twee wasmachines. Ik vind dit handiger dan één grote, je kunt veel beter sorteren. En ze zijn nog nooit tegelijk stuk geweest.

gr Ina

Reactie voor op de website?

72.50. lg wasmachine.......

Wat een drama die 7kg. lg wasmachine... Stil??? Haha, elke ochtend word ik voor de wekker gewekt door een stampende wasmachine. Inmiddels al de 2e, want de eerste stond regelmatig midden in de badkamer. In mijn oude 5 kg machine kon ik een dekbed met hoes een matrashoes en een zeil wassen. In mijn 7 kg machine kan ik slechts een dekbed wassen anders dendert ie er over en met een beetje mazzel kapt ie er gewoon mee (en gaat ie een 1/2 uur later weer verder). Ik heb 4 kinderen dus veel kinderwas, maar owee als ik zo dom ben er een grote mensen broek bij te doen, het lijkt wel of de trommel er aan de voorkant uitdendert. Maar ja dat schijnt erbij te horen, balanceren heet dat.

Gelukkig zijn er ook nog pluspunten. Anders had ik hem zo het raam uitgesmeten. Als hij eenmaal centrifugeert dan is hij wel stil en als ik me aan de door schade en schande wijsgeworden gebruiksaanwijzing hou dan is de was netjes schoon en aardig droog. Aan de lijn droogt de was sneller als uit mijn oude wasmachine.

Ik vraag me af als ik dit alles van tevoren had geweten of ik deze machine dan had gekocht??

grtjzz Janne

Reactie voor op de website?

72.51. Ik heb ook een LG

Ik heb ook een LG en ben er erg blij mee. Wij hebben er rubber dopjes onder gezet tegen het geluid. Nou je hoort hem bijna niet meer en de badkamer uitwandelen doet ie ook niet meer, het helpt prima. Die doppen kun je bij elke doe het zelfzaak kopen.

Ik vind hem erg fijn. Ik hoef minder vaak te wassen. De was is prima schoon en ik bespaar zo ook wasmiddel. Daarbij was de wasmaschine niet duur in aanschaf.

Groetjes Tanja (nee ik heb geen LG aandelen, hihihi).

Reactie voor op de website?

72.52. Whirlpool wasdroger en stinkende was

Hi Chantal,

Ook mijn was ruikt na het drogen in de whirlpool niet lekker. Die van mij is nog maar 2 maanden oud en heeft het vanaf het begin af zo gedaan. Andere merken waspoeder/wasverzachter maakt niet uit en ook zonder wasverzachter is het niet prettig. Ik heb dus geen oplossing, maar je weet in ieder geval dat er meer mensen zijn met dit probleem.

Ellen

Reactie voor op de website?

72.53. Wasdroger op aardgas

Renata,

welk type van Miele is dit, hoeveel kosste dit en via welke site heb je die wasdroger gekocht, Renata?

Bedankt alvast Marleen

Reactie voor op de website?

72.54. Wasproblemen

Geachte Mevrouw,

Wij menen voor grote gezinnen de oplosing te hebben voor wat betreft het drogen van veel wasgoed. Kijkt U eens op www.huebsch.nl

Reactie voor op de website?

72.55. Huebsch gasverwarmde wasdrogers.

Wij hebben de oplossing voor het drogen van wasgoed voor grote gezinnen. Wij brengen nl. voor deze groep gezinnen en ook voor kleinere bedrijven een wasdroger met een inhoud van maar liefst 8,2 KG op de markt. De droger droogt het wasgoed in ca. 40 minuten met een minimum aan kreuk en heeft een zeer lange levensduur van 15 -20 jaar! Het toestel is door de Consumentenbond getest en heeft de beste testresultaten behaald van alle geteste drogers. Tevens is het toestel getest door Inhome van Essent en deze beoordelen het toestel als zeer goed / ouderwetse degelijkheid / gemaakt voor een levenlang plezier! Voor meer informatie verwijzen wij naar onze site www.huebsch.nl

Met vriendelijke groet, Huebsch gaswasdrogers B.V.

Reactie voor op de website?

72.56. Bedrijfswasmachine

Voor meer informatie over het wassen van grote hoeveelheden kun je kijken op www.bedrijfswasmachines.nl.

Met vriendelijke groet,

Peter

Reactie voor op de website?

72.57. Oplossing voor grote gezinnen.

6 jaar geleden zijn wij als firma gestart met zowel de verkoop als verhuur van (semi-)industriële wasmachines en droogautomaten naar verschillende sectoren toe. Momenteel werken wij in de Benelux op een gepersonaliseerde manier samen met 250 tevreden referenties. Daarnaast is het mogelijk gereviseerde tweedehandstoestellen te verkrijgen. Neem gerust een kijkje op onze website, stuur een mailtje naar of neem telefonisch contact: 0032/495.25.68.49

Reactie voor op de website?

72.58. Schoonmaakazijn scheelt je veel meer geld dan calgon

Voor wie oplette tijdens de lessen natuurkunde: kalk lost op in zuur. Dus ik heb geen kalkaanslag doordat ik aan elke wastrommel die ik draai een scheut schoonmaakazijn toevoeg. Ik heb een bovenlader en kan de trommel verwijderen om te zien hoe het verwarmingselement eruit ziet. Schoon, geen kalk te zien.

En vele malen goedkoper dan de reparateur, maar ook veel goedkoper dan calgon. Bovendien wordt het water zachter (scheelt zeeppoeder) en de was er zachter van, en bespaart het onze huid de jeuk die geparfumeerde wasverzachters ons oplevert! Overigens is mijn machine ondertussen meer dan 15 jaar oud.

Ria

Reactie voor op de website?

72.59. Advies

U vroeg naar advies voor een 10 kilo wasmachine, veel en veel te duur. Koop 2 nieuwe miele wasmachine`s van 1450 toeren (1100 eur per stuk)en doet deze verzekeren voor 113 eur per stuk (voor 10 jaar) dan bent U voor 10 jaar uit de kosten en U kan ook 2x5 kilo per keer wassen.

succes, Henk.

Reactie voor op de website?

72.60. Wasproblemen

Onze AEG wasmachine begaf het na 8 jaar. De koolborstels bleken versleten, reparatiekosten €125. Gelukkig mochten we voor de monteur kwam wassen bij buren.

Lijkt me niet abnormaal na 8 jaar intensief gebruik in een gezin met 5 kinderen. De machine wordt ook gebruikt voor de luierwas (95 graden). Als er toch een nieuwe machine moet komen, dan wordt het waarschijnlijk één met warmwateraansluiting. Dat scheelt tijd en energie.

Wat betreft de droger, die gebruiken wij niet veel, bij droog weer buiten drogen, anders binnen, wel maximaal één was tegelijk. In het trapgat is die met een dag droog. Er hangt dan dus wel permanent was. Bij goede ventilatie raak je dat vocht wel kwijt.

DJ

Reactie voor op de website?

72.61. Hoeveel de was kost

Hallo,

Ik zag op de site voor thuisblijfmoeders, dat iemand een was en strijk service was begonnen. Daar staan ook de prijzen van de consumentenbond wat een keer een was draaien kost. En wat ze zelf vraagt aan haar klanten om een was te doen. Kijk maar eens op de site www.thuisblijfmoeders.nl. Klik dan "show me de money" en klik dan "geld verdienen met..."

Succes ik hoop dat je het zo kan vinden.

Groetjes van Gonny

Reactie voor op de website?

72.62. Industriele wasmachine

Geachte,

Ik ben geinteresserd in industriele wasmachine. Is het mogelijk om machines in 2de hands te verkrijgen?

Luat

Reactie voor op de website?

72.63. Natte, vuile was

Hallo,

Ik heb een vraagje waar iedereen misschien wel een beetje mee zit met een groot gezin. Bij ons hangen regelmatig 6 natte handdoeken verspreid over douchecabine, radiator etc in de badkamer om te drogen. Het ziet er niet gezellig uit en hangt in de weg, maar nat in de wasmand gooien is ook geen optie omdat het weer dan in de was komt.

Hetzelfde probleem hebben we dus met natte, gebruikte washandjes, en vaatdoekjes.

Hoe doen jullie dit en hebben jullie een idee om het uit het zicht toch te laten drogen?

Nina

Reactie voor op de website?

72.64. Vaker wassen

Ik denk dat dit probleem juist geen grote-gezinnen probleem is. Ik prijs mijzelf gelukkig dat ik zo vaak moet wassen, voor 12 personen, dat mijn was de kans niet krijgt om te beschimmelen. Dit lijkt me eerder een kleine-gezinnen probleem.Mijn advies: Was gewoon vaker, enne,..... natte handdoeken gaan toch stinken als je ze weer droogt? Dan kun je ze beter een keer extra wassen, liggen ze weer schoon en fris in de kast, en is je badkamer netjes.

Johanna

Reactie voor op de website?

72.65. Budget ontkalker

Met bijna twintig jaar ervaring, kan ik wel zeggen dat gewone huishuidazijn de ideale ontkalker is voor de wasmachine. In het doseervak van de wasverzachter. Azijn neutraliseert bovendien de laatste zeepresten, waardoor de kleur ook frisser is. Er wordt geen reclame voor gemaakt want hier valt niet veel aan te verdienen.

Azijn is in deze hoeveelheid niet schadelijk voor het milieu. Na 20 jaar heeft geen enkel onderdeel van onze wasmachine zichtbaar geleden van de azijn.

Peter

Reactie voor op de website?

72.66. Budget ontkalker azijn

Ik bedoel inderdaad schoonmaakazijn. Dit is de zuivere chemische azijn. Aanmaakazijn is niet alleen duurder, er zitten ook kleur- en smaakstoffen in.

Peter

Reactie voor op de website?

72.67. Zinken wastobbe

Bij een 2e handswinkel of broccanterie koopt u ongetwijfeld een ouderwetse wastobbe. Ook bij Tuincentra zijn ze te koop, daar verkopen ze deze tobbes om (water) planten in te doen.

Succes, groet Roelie

Reactie voor op de website?

72.68. Waskosten

Ik was voor de school krijg per was beurt €4.20.

Hennie

Reactie voor op de website?

72.69. Geluid wasmachine

Ik zag in een stukje de opmerking dat 69 Db stil zou zijn, dit is niet stil hoor. Als je naar een gemiddeld concert gaat waar je mogelijk gehoorbeschadiging aan over kan houden, dan heb je het over 90+ Db. Een drukke weg langs woningen mag maximaal een geluidsbelasting van 53 Db op de gevel geven zonder dat er maatregelen tegen het geluid in de gevel nodig zijn. 69 Db is dus niet bepaald stil!!

Als u daar dus over klaagt dan heeft u gelijk: het is een hoop geluid. Maar u had het in principe kunnen weten.

Ik zag net op een andere website ook staan "Zeer stil bij centrifugeren slechts 69 Db!". Bij geluidsniveaus van 90 Db kunt u onherstelbare gehoorbeschadiging oplopen, 53 Db is in de regel de maximaal toegestane geluidsbelasting op een gevel zonder geluidswerende voorzieningen. 69 Db kun je ongeveer vergelijken met een passerende sneltrein als je op het naastgelegen perron staat. Dit is slechts voor een dove (no offence) zeer stil.

S. Kamp

Reactie voor op de website?

72.70. Lakens wassen

Hallo,

ik had donderdag vrij en de zon scheen zo mooi (tot s'middags). Ik had me voorgenomen de lakens te wassen. Ik zie daar altijd tegenop. Ik heb 5 kinderen en wil eigenlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Nu, het wassen is geen probleem. Met 4 machines ben ik er vanaf (ik heb twee wasmachines dus dat is geen probleem). Maar bij het drogen gaat het de mist in. Ik moet de lakens zeker 's morgens buiten hangen anders geraken ze niet droog. Ik heb één droger voor het katoen (de ouderwetse kookwas, ja op 90) en voor de handdoeken, maar mijn lakens draaien hoe dan ook in een prop. Dus daarmee lukt het ook niet. Meestal hang ik ze dan in mijn washok uit, maar daar geraken ze niet droog in een paar dagen (heb daar geen verwarming) en hangen op den duur in de weg. Ik vraag me af hoe jullie dat doen.

Fam Cottignie

Reactie voor op de website?

72.71. Lakens wassen

Waarom alle bedden op één dag tegelijk verschonen, je kunt het ook spreiden. Zelf hang ik mijn lakens uit in het trapgat van de zolder. Als ik ze 's ochtends ophang, dan zijn ze 's avonds droog. Vooral als ik met mooi weer het dakraam openzet, gaat het drogen nog sneller.

Mary

Reactie voor op de website?

72.72. Primus wasmachine

Waarom gaat u eens niet langs bij de Firma Primus? Particulieren kunnen daar onderdelen kopen en wellicht kun je daar informatie inwinnen.

Koen

Reactie voor op de website?

72.73. Tweedehands Miele onderdelen

Voor iedereen met een Miele wasmachine, wasdroger of vaatwasser: In Amsterdam is een winkel met nieuwe en occasions Miele apparaten. Hij heeft veel onderdelen, tweedehands, maar wel goed, zodat je apparaat veel langer mee kan gaan. Kijk maar eens op: www.witgoedoccasions.nl.

Reactie voor op de website?

72.74. Primus wasmachines

Ik baat een wasserij wassalon uit met niets anders dan primus wasmachines. De beste die er zijn, deze laten miele ver achter zich. Heb nu nog een serie primus wasmachines die plusminus 25 jaar oud zijn. Nu nog steeds onderdelen voor leverbaar.

Primus is wel een professioneel merk, eigenlijk voor thuisgebruik te professioneel.

Groetjes en hopelijk een advies waar je wat aan hebt. Riemersma

Reactie voor op de website?

72.75. Wasdroger 7 kilo

Toevallig zat ik in de Wehkamp catalogus te kijken. En daar staat een wasdroger in van 7 kilo. Ze zijn dus wel te koop!

Groetjes Cinderella

Reactie voor op de website?

72.76. Info gevraagd over Miele

Beste Renata,

Ik heb gelezen dat U zeer tevreden bent over deze Miele aardgasdroger. Ook ik wens mij een nieuwe droger aan te schaffen, mag ik daarom vragen vie welke website U deze heeft besteld.

Met vriendelijke groeten

Reactie voor op de website?

72.77. Info gevraagd over wasmachine

Beste lezers,

Ik heb zojuist een nieuwe wasmachine gekocht van het merk: AEG-LavaLogic-1620 inhoud 6kg. Ik hoop een goede keuze te hebben gemaakt. Heeft iemand van de lezers hier ervaring mee?

Alvast bedankt.

Mvg.

Reactie voor op de website?

72.78. Ontkalker?

Heeft er iemand ervaring met een ontkalkapparaat zoals bv de: HydroFLOW of Alpine Water Descale?

Reactie voor op de website?

72.79. Primus

Niet doen. Primus heeft geen dekking wat reparaties betreft en onderdelen zijn schreeuwend duur. Reparatiedienst eveneens.

Tip. Er zijn gereviseerde professionele machines te koop met 7 tot 20 kg lading. e mail .

Reactie voor op de website?

72.80. Gebruikte industriele wasmachine

Voor een goede gebruikte professionele wasmachine mail naar . Tot 15kg inhoud. Teven vele huishoudelijke machines. Vragen naar Dick Dekker.

Dick Dekker

Reactie voor op de website?

72.81. Goedkope ontkalker

Hallo, bij schlecker kun je ontkalker kopen 1,5 kg voor E 2.99. Of te bestellen via hun site. Onder de 15 euro worden portokosten berekend.

groetjes, een werkneemster

Reactie voor op de website?

72.82. Miele gasdroger

Wij zijn uitermate tevreden met onze wasdroger. Was is sneller droog enz. Wij hebben een novotronic nu 4 1/2 jaar. Misschien kun je via kieskeurig.nl kijken wie het goedkoopst is.

Anco

Reactie voor op de website?

72.83. Stinkende was

Reactie op 58.51 Chantal

Een deel van mijn was ruikt na afloop ook zuur. Het betreft met name de was die ik niet in de droger doe. Deze was is snel droog, maar ruikt niet fris. Ik gebruik het vloeibare wasmiddel van de Edah. Het probleem doet zich alleen voor bij gebruik van de Color - variant. En dan - elke keer - alleen bij dezelfde kledingsstukken (met name t-shirts). Iemand die weet wat er aan de hand is?

Sikko

Reactie voor op de website?

72.84. Stinkende was

Ik heb ook dat de bonte was die niet direct uit de machine gehaald word een beetje gaat ruiken alsof het weer erin zit. En dan vooral de spijkerbroeken en dikke truien. Als ik het dan buiten te drogen heb gehangen ruikt het wel weer lekker fris, maar in de winter en als het regent hangt het in huis en blijft het beetje vreemd ruiken. Heb allerlei verschillende wasmiddelen en wasverzachters gebruikt maar dat maakt allemaal niet uit. Het gekke is dat de witte was wel altijd fris ruikt ook al haal ik het er niet gelijk uit. Zou het er misschien aan liggen dat die op 60 graden word gewassen en de bonte was op 40?? Alle tips zijn welkom!!

Grtjzz Janne

Reactie voor op de website?

72.85. Garantieverlenging

Onzin om de garantie te verlengen voor die prijs! Van een Miele product mag je sowieso verwachten dat ie 3 jaar of langer meegaat. Fabrikant kan op voor herstel (event. civielrechterlijk - Burgerlijk Wetboek) worden aangesproken als de machine na bv 2 of 3 jaar stuk gaat. Het kopen van extra garantietermijn is dus niet nodig.

Groeten, en niet in dit soort verkooppraktijken trappen

Ties

Reactie voor op de website?

72.86. Wel 10 jaar garantie kopen

Mijn miele-wasmachine van ongeveer 11 jaar is al een keer of 6 stuk geweest, de eerste keer viel binnen de 5 jaar garantie, die ik gekocht dus geen probleem, maar nu is voor de tweede keer alle electronica kapot en vervanging daarvan is te duur. Bosch komt trouwens binnenkort met een 9 kg machine, alleen is die groter en zal dus niet in mijn douche passen

Nannet

Reactie voor op de website?

72.87. AEG wasmachine

Beter niet laten repareren? Die van ons was na vervangen van de koolborstels (5 jr.) binnen enkele maanden definitief kapot. Elektronisch aan z'n einde. Vervelende bijkomstigheid: De storingscode gaf aan dat er een motorprobleem was. De helpdesk liet me een nieuwe motor kopen voor bijna de helft van de nieuwwaarde van de machine en toen bleek het toch de elektronica die het geheel aanstuurde. We hebben het ding maar afgedankt. Koop liever een Miele met 10 jaar service.

Daan

Reactie voor op de website?

72.88. Muffe geur aan de was

Hoi,

Ik heb een vraag, misschien dat iemand hier ook problemen mee heeft en misschien weet iemand hoe ik er vanaf kan komen.

Ik heb namelijk steeds een vieze muffe geur aan de was zitten als hij uit de machine komt, ik ben al duure waspoeder gaan gebruiken en robijn wasverzachter, maar niets helpt.

Wie weet hoe ik van die vieze geur af kan komen.

groetjes Petra

Noot van de redactie: Kijk ook even in de rubriek Wonen bij de schoonmaaktips, bijvoorbeeld Tip stinkende vaat en was.

Reactie voor op de website?

72.89. Vloeibaar wasmiddel

hallo,

Ik heb hier ook een tijdje last van gehad ik kan het niet precies verklaren alleen weet ik dat donker gekleurde handdoeken met een vieze geur uit de machine komen. Ik heb deze weg gedaan en ik ben vloeibaar wasmiddel gaan gebruiken voor de 40 graden was en ik heb er geen last meer van.

Anne

Reactie voor op de website?

72.90. Wastrommel stinkt

mijn wastrommel stinkt naar vuil water, al van alles geprobeerd, krijg de stank niet weg. Ook de rubberen rand is vies, terwijl ik hem altijd afdroog. En het vuile water blijft in de rand staan. Hoe kan dit?

Reactie voor op de website?

72.91. Wastrommel stinkt

Je wastrommel gaat stinken omdat er zich vuil en zeepresten in ophopen. Ook juist in die rubberrand. Daar blijft altijd wat water in staan, dus regelmatig schoonmaken. Ook eens in de maand de wasmachine leeg laten draaien op 95 graden. Zo krijg je alle zeepresten en ander viezigheid eruit, dit veroorzaakt de stank.

Succes

K

Reactie voor op de website?

72.92. Quigg strijkmachine

ik wil graag weten waar ik kalkpatronen kan kopen voor deze machine. Hij komt van de aldi. merk. quigg DBS600.

Reactie voor op de website?

72.93. Calgon, zin en onzin

Meer en meer zie ik opmerkingen voorbij komen aangaande Calgon. Let er op dat Calgon pas zin heeft bij een waterhardheid hoger dan 8 graden (Duitse hardheid eenheid). Dit getal is na te vragen bij uw waterleidingbedrijf.

Een voordelige maniet van ontkalken? Gooi eens een half buisje steradent in de trommel. Laten fraaien op 60 graden zonder was en klaar. Werkt ook goed voor koffie zetters.

Reactie voor op de website?

72.94. Waterontharder

permanente en definitieve oplossing: www.waterontharder.info

Ech

Reactie voor op de website?

72.95. Strijkmachine

Ik zoek een professionele strijkmachine om grote lakens mee te strijken. Wie kan mij een merk aanraden en mij mailen hoeveel een gebruikte moet kosten?

Dank,

Reactie voor op de website?

72.96. Calgon?

Hallo, hier even een reactie op het gebruik wel of niet van calgon. Nu heb ik een groot gezin met 5 kids, een miele wasautomaat en een miele wasdroger. Het geld dat calgon kost heb ik me al jaren uitgespaard.(?) Ik was minstens 3 machines per dag. Het merendeel gaat ook de droger in. Heb nog nooit iets aan mijn wasmachine gehad. Apparaat is inmiddels 18 jaar oud. Koste toen 2500 gulden (grote trommelinhoud). Ik heb me een miele gekocht omdat mijn oma er een had en die heeft ze 30 jaar gehad met een gezin van 6 kinderen. Ook zij heeft behalve kleine slijtages geen grote onkosten gehad.

Misschien is het raadzaam om miele apperatuur te kopen kost wel een beetje meer gaat volgens mij ook langer mee.

groetjes fultime werkende mama van vijf kinderen.

Reactie voor op de website?

72.97. Wasmachine

Hallo,

Sinds 3 jaar hebben we een LG 7 kilo machine, maar nu is hij ermee gestopt. Wat voor een machine kun je nu het beste kopen voor een groot gezin?

Jindra

Reactie voor op de website?

72.98. Voor Jindra

De beste wasmachine voor een groot gezin is volgens mij de Miele bedrijfswasmachine met 6 kg. inhoud. Eenmaal iets meer uitgeven voor jarenlang wassen zonder problemen. Als je de wasmchine ook nog op krachtstroom kunt aansluiten bespaar je naast ergernis ook nog veel tijd.

Nell

Reactie voor op de website?

72.99. Wasmachine voor Jindra

Zelf hebben wij een siemens wasmachine 6kg . Deze doet er er een 70 minuten over een was van 40gr. De 30 graden was doet hij in 1 uur. Deze wasmachine hebben wij via de kieskeurig-site uitgezocht en via internet besteld, wat ons een hoop geld heeft bespaard. Zelf bestaan we uit een gezin van 6 personen (al grote personen).

Carina

Reactie voor op de website?

72.100. Vieze geur in zwart wasgoed dat uit wasmachine komt

Hoe kan ik voorkomen dat zwarte kleren in wasmachien gewassen op 30graden, geen vieze geur heeft nadien?

Diane

Reactie voor op de website?

72.101. Zwart wasgoed

Diane,

Alles wat zwart is hoeft niet op 30 graden gewassen te worden. Kijk eens goed op de labels en was alles zo heet als het kan. Stop de machine niet al te vol en maak hem onmiddellijk na gebruik leeg.

Annemieke

Reactie voor op de website?

72.102. Wasmachine kapot

Ik ben een moeder van 5 kinderen een van 9, 6, 4, 2, 1 jaar. Drie jaar geleden hebben we een nieuwe wasmachine gekocht. Dus toen hadden we drie kinderen. De vierde is net twee en de vijfde net 1. Nu is onze wasmachine al stuk. Dit kan toch niet, al na drie jaar? De lagers zijn kapot. Vraagje: hebben jullie dit ook vaak in een groot gezin, of heb ik weer eens pech?

De eerste wasmachine heeft 7 jaar gedaan. Dat was een heel goedkoop ding. Nu hebben we een wat duurdere gekocht. Nu is hij al na drie jaar stuk. Ik baal hier ontzettend van.

groetjes Nadia

Reactie voor op de website?

72.103. Intensiever gebruik

Hallo Nadia,

Die ervaring heb ik ook! De monteur rekende me voor dat je normaal uit mag gaan van een levensduur van 10 jaar. In een groot gezin was je vaker, de machine wordt intensiever gebruikt. Ga je uit van de dubbele hoeveelheid was dan mag je bij een normale wasmachine uitgaan van een levensduur van 5 jaar.

Ik baal daar behoorlijk van, want de garantie is dan meestal verstreken. Ik heb toen de bedrijfsmachine van Miele (6 kg) gekocht, en die is tot nu toe bestendig gebleken bij intensief gebruik.

Heb je al laten controleren wat er stuk is?

Nell

Reactie voor op de website?

72.104. Professionele wasapparatuur en Occasions

Op zoek naar een nieuwe of gebruikte professionele wasmachine of droger, Goud Laundry Solutions is het adres waar u terecht kan voor zowel nieuwe als jonge gebruikte machines; Continue zo'n 50 occasion wasmachines uit voorraad leverbaar (ex - rental of lease machines) prijsindicatie 6,5 kg wasmachine 1500 euro en 7,5 kg 1950 euro. Ook hebben wij aardgasdrogers of elektrische drogers met een inhoud vanaf 8 kg prijzen vanaf 950 euro.

Bel eens op of kom eens langs op onze website
tel: 0186-576050
website: www.laundrysolutions.nl

Goud Laundry Solutions is importeur en leverancier van professionele wasapparatuur en strijkapparatuur. kijk ook eens op www.tubie.nl.

Tevens onderdelen verkoop van andere professionele merken voor lagere prijzen van o.a. Ipso, Miele, Primus, SpeedQueen, Unimac, Huebsch, Electrolux, en andere professionele merken.

Aanvraag onderdelen aub per email

Reactie voor op de website?

72.105. Wasmachine weer gemaakt

Vrijdag is er een monteur geweest die voelde aan de trommel en zei dat de lagers kapot waren. Hij zei dat hij deze machine niet zelf repareert omdat het een kunstof trommel is en alles er uit moet. Hij zal vragen wat het kost bij de fabriek. Heeft zaterdagochtend weer gebeld en zei dat, als we de bon nog hebben, dat het dan ongeveer 300 euro kost. Kun je bijna een nieuwe machine voor kopen. Mijn vader, die toevalig op de koffie was, zei: als we het nu eerst zelf proberen om er nieuwe lager in te zetten. Daar zijn ze de hele morgen druk mee geweest. Maar hij doet het nu weer. Dus kan ik verlopig weer wassen. Mijn vader weet niet hoelang hij het nog doet, maar hij doet het nu. Kunnen we alvast sparen voor een nieuwe.

groetjes Nadia

Reactie voor op de website?

72.106. Harde was

Hallo lezers, wij hebben ook de pech dat onze droger is stuk gegaan, en wij hebben ook veel was. Ik gebruik er extra veel wasverzachter bij en toch blijven de handdoeken erg hard na het drogen op de wasrek! Wie heeft tip?

groeten van Sara

Reactie voor op de website?

72.107. Quigg DBS600

Bij de gebruiksaanwijzing zit een bestelformulier dat je kunt richten aan I.T.W.S.w- Papierbaan 55 9672 BG in Winschoten tel. 0900 872 4357

Tom

Reactie voor op de website?

72.108. LG gebruiksaanwijzing

Hoi Amin,

Op de website van LG ( www.lge.nl) staan de gebruiksaanwijzingen van alle lg producten.

Grtjzz Janne

Reactie voor op de website?

72.109. Ook een LG

Mijn Lg is na ruim 3 jaar al door de lagers heen. Reparatie is haast zo duur als de aanschaf. Omdat we toch al niet tevreden waren (inderdaad veel lawaai, niet schoon) gaan we nu een Bosch 9 kilo proberen. Hopelijk kunnen we hier wat langer mee doen....

Claudia

Reactie voor op de website?

72.110. Wel tevreden over de LG

Ik ben wel heel tevreden over de LG mijn was is prima schoon en we hebben van die rubberdoppen op de vloergelijmd en daar de wasmachine op. Wij slapen ernaast en horen niks. Ik ben er suoer blij mee en daarbij was hij niet zo duur en dat er 7 kilo in kan vind ik geweldig. Ik heb hem nu 2 jaar en ben zeer tevreden.

groetjes Tanja

Reactie voor op de website?

72.111. Er blijft water in het waspoederbakje staan

Beste lezer,

Sinds een aantal weken blijft er na elke wasbeurt water in het bakje staan waar de waspoeder in moet. Heeft iemand een idee hoe dat kan. En weet iemand een oplossing voor dit probleem?

Alvast bedankt,

Groetjes

Reactie voor op de website?

72.112. Miele 15 jaar mee

Moet je na die 5 jaar geen storing krijgen, want de onderdelen zijn extreem duur en binnen de 5 jaar ben je afhankelijk van de soms wel erg trage service van Miele.

Ruud

Reactie voor op de website?

72.113. Miele

Ik heb een service-contract voor 10 jaar bij mijn Miele wasmachine (en vaatwasser) gekocht. Een poos terug had ik op vrijdagmiddag storing aan mijn machine, Miele servicedienst gebeld. Je wordt dan eind van die dag gebeld wanneer de monteur komt. Maandag voor half 10 's ochtends. De monteur kwam op tijd. Dat noem ik nou service. En de storing, die was zo verholpen, de machine wordt aangesloten op een laptop en de storing is zo af te lezen. Omdat ik een contract had, hoefde ik niets te betalen, ook geen voorrijdkosten. Begeeft mijn machine het na 10 jaar, dan koop ik weer een nieuwe, met service-contract. De machine draait elke dag, dan heeft hij zijn geld wel opgebracht.

Marie

Reactie voor op de website?

72.114. Garantieverlenging

Het wetboek is alleen niet voldoende. De leverancier hoeft dan alleen de defecte onderdelen te vergoeden. En niet de mansuren en voorrijdkosten. In dit geval kostte het onderdeel 50 cent! En de mansuren en voorrijdkosten 95 euro!!!

En bedankt voor de tip om de garantie niet te verlengen. Nog meer goede ideeen?

Marco

Reactie voor op de website?

72.115. Geen onverwachte kosten

Een groot gezin heeft vaak het probleem echt niet zonder wasautomaat te kunnen. De machine draait bijna de hele dag en dan begeeft die het op het verkeerde moment. Daarom huren bij ons veel mensen een wasmachine voor een vast bedrag per maand, dus geen dure reparaties en het plotseling een nieuwe moeten kopen, waar nou net het geld niet voor is. Groetjes, doe er je voordeel mee

witgoedhuren@home.nl

Reactie voor op de website?

72.116. Wasmachine stinkt

Ik heb al vanalles gebrobeerd: op 95 graden met soda, zonder soda, filter, zeepbakjes en rand schoongemaakt, en de machine stinkt nog steeds. Wie weet raad?

Ria

Reactie voor op de website?

72.117. Stinkende was

Ook ik had een stinkende was. Ben over gestapt op een ander wasmiddel. Mijn ervaring is dat de waspoeder van robijn en silan stinkt als het iets te lang in de machine zit.

Mirjam

Reactie voor op de website?

72.118. Vieze mouwen witte t-shirts

Witte t-shirts met lange mouwen hebben vaak manchetten die niet schoon worden in de wasmachine. Ik heb hier het volgende op gevonden, bij toeval. Als mijn kinderen moeten proefzwemmen met kleding aan, of afzwemmen doe ik hen deze t-shirts aan. Na een dag in de wasmachine en... brandschoon.

Wat betreft die stinkende machine, helpt het niet om het deurtje open te laten staan als je de machine niet gebruikt?

Roos

Reactie voor op de website?

72.119. Koop geen Miele

Wij hebben inmiddels een paar keer een Miele wasmachine en droger gehad. Het garantiecerticaat dat je erbij koopt sluit een heleboel reparaties uit en de voorrij en administratiekosten bedragen zo tussen de Euro 80,- en Euro 100,-, ondanks je certificaat.

Wij hebben met Miele duur leergeld betaald en kopen nooit meer een Miele.

Agnes

Reactie voor op de website?

72.120. Waterbakje voor droogkast

Hoi,

Heb geen gat of venster in mijn wasplaats waar ik de slang van de droogkast kan doorsteken! Daarom heb ik mij zo een waterbakje aangeschaft maar dat helpt niet! Doe er water in tot aan de aangegeven lijn en toch loopt het water van de muren als ik mijn was droog! Heb ergens gelezen om het bakje water eerst in te vriezen maar dat helpt ook niet!

Wie weet raad? alvast bedankt

groetjes Karina

Reactie voor op de website?

72.121. Waterontharding en kalkaanslag

Hard water in uw huis zorgt voor kalkaanslag in bijvoorbeeld een wasmachine!

Hard leidingwater veroorzaakt kalkaanslag als het boven de 60 graden Celsius verwarmd wordt. Dan wordt er een onoplosbare neerslag van calciumcarbonaat (CaCO3) en magnesiumhydroxide (MgOH2) gevormd. Dit zorgt voor verstopte leidingen, ketels en verwarmingselementen van bijvoorbeeld (af)wasmachines en andere watergebruikende apparatuur.

Bij de huidige legionella beheersmaatregelen worden geisers en boilers boven de 65 graden Celsius ingesteld. Dit resulteert dus in kalkaanslag bij de meeste Nederlandse huishoudens!

Kijk voor een oplossing of meer informatie op www.aquacombi.nl.

Reactie voor op de website?

72.122. Stinkende wasmachine/was

Let er bij het kopen van kleding eens op of het in de winkel al niet stinkt. Vaak wordt er textielverf gebruikt die een heel onaangename geur heeft. Dit heb ik met name met zwarte kleding al regelmatig gemerkt. Als je wasmachine de was niet genoeg droog centifugeert overweeg dan eens om een aparte centrifuge te kopen. Dit verkort de droogtijd van je was aanzienlijk waardoor muffe geurtjes bijna geen kans meer krijgen.

Stinkende was wordt vaak ook veroorzaakt door het veel te vol stoppen van je wasmachine. Je mag de trommel eigenlijk niet meer dan driekwart vol maken omdat je was anders niet goed kan 'rondtollen' en daardoor niet goed gespoeld wordt. Laat de deur van je wasmachine een stukje openstaan als je de machine niet gebruikt zodat hij goed kan drogen en regelmatig een volledig 95 graden programma laten draaien om alle eventueel aangekoekte rommel en kalk te verwijderen.

Mandy

Reactie voor op de website?

72.123. Calgon/Azijn

Calgon is duur dat is een feit.

Er is een vervanger (volgens mijn monteur) die vele malen goedkoper is en nog beter voor de machine.

Eens in de zoveel tijd je machine op z'n heetst laten draaien met een fles azijn en klaar is Kees.

Jeanne Marij

Reactie voor op de website?

72.124. Calgon

Calgon is speciaal getest voor wasmachines. Bovendien kan je dan minder waspoeder gebruiken dan normaal. Ik zou het niet proberen met azijn. Stel dat je machine er niet tegen kan, dan zit je met de brokken en dan ben je duurder uit dan een pak Calgon.

Marie

Reactie voor op de website?

72.125. Handdoeken drogen

Steek de handdoeken een kwartiertje in de droogtrommel. Ze zijn immers nog niet vuil, maar zo ben je wel vlug van de rommel af.

Magda

Reactie voor op de website?

72.126. Wasmachine stinkt

Ook mijn wasmachine stinkt steeds. Gebruik op aanraden van de miele gebruiksaanwijzing weinig zeeppoeder, maak de filter en het zeepbakje geregeld schoon maar het helpt niet. Net weer 5 kilo zure was er uit gehaald.

Reactie voor op de website?

72.127. Stinkende was(machine)

Ook wij hebben regelmatig last van een stinkende was. Bij nadere inspectie bleek de ruimte van het zeepbakje en het doorvoerkanaal vol te zitten met zwarte slijmerige stinkende schimmel/zwam.

Oorzaak: slecht wasmiddel, te lage temp wassen, 40gr is een ideale broeitemp. voor bacterien.

-remedie: eens per maand leeg wassen op 95gr, vooraf een flinke scheut dikbleek in het zeepbakje doen, niet schrikken, want het gaat geweldig schuimen, dat is juist goed, het bleekwaterschuim komt zodoende in alle (onbereikbare) hoeken en gaten. Uiteraard nog een keer na wassen bijv. alleen met vieze dweilen. Ook spreekt het schoonmaakazijn mij wel aan.

Dit is volgens mij de enige goede methode, want alleen zo bestrijd je de bron.

veel succes, Nico

Reactie voor op de website?

72.128. Wasmachine ontkalken

Mijn moeder ontkalkt haar wasmachine altijd met het goedkoopste anti-kalkmiddel (Actiff) wat er bij Bas van der Heiden te koop is. Ze zijn nu ruim dertig jaar getrouwd en vorig jaar is er pas een nieuwe wasmachine gekocht.

Martine

Reactie voor op de website?

72.129. Goedkopere wasmachine 7 kg!

Hallo,

Ik heb zelf helemaal geen groot gezin (wil het wel graag) maar kwam toevallig terecht in de rubriek welke wasmachine en zag dat daar een professionele machine werd aanbevolen voor 4500 euro! met een capaciteit van 6 kg!

Nu heb ik zelf een gewone consumentenmachine, van ca. 500 euro van LG maar wel met 7 KG capaciteit. (dit is dus naast volledig beddengoed van een tweepersoons lits jumeaux bed ook nog een aantal kleren etc)

Dit lijkt me praktischer voor alle portomonees.

Esther

Reactie voor op de website?

72.130. Calgon

Ik las zojuist reactie van Mary omtrent wel Calgon te gebruiken. Heb net een bezoekje van Miele monteur gehad voor een vaststekende bh beugel in de trommel.

Deze heeft het verwarmings element moeten uithalen om de beugel eruit te krijgen. Bij verwijdering zie ik zelf dat na 9 jaar gebruik er geen spatje kalk te verkennen is, en dat na 9 jaar nooit iets van een ontkalkings produkt gebruikt te hebben. Nu zal het water mogelijk iets zachter zijn dan andere plaatsen in NL, maar dat kun je navragen bij je waterleverancier.

Dus mijn oordeel is weer anders dan vele anderen op deze pagina.

Suc6!

Reactie voor op de website?

72.131. Vervanger calon = azijn

Bij elke wasbeurt doe ik azijn tegen kalk en deze tip heb ik ooit gekregen van een wasmachinemonteur.

Mijn hele familie gebruikt al jaren azijn en is geweldig!

Reactie voor op de website?

72.132. Advies wasmachine gevraagd

Help! Mijn wasmachine heeft het begeven en na diverse reparaties de afgelopen 2 jaar moet hij nu echt vervangen worden. Het was er een van AEG. Merk heeft niet echt voorkeur maar moet wel grote inhoud hebben. Wie heeft advies?

Groetjes Bianca

Reactie voor op de website?

72.133. Stinkende wasgoed?

Wellicht heeft hier iemand een idee? De afgelopen keren als ik gewassen heb (met A-merken wasmiddel, is maar net wat de AH in de Bonus heeft) en ik hang die was op het wasrekje in een logeerkamer, en dan stinken de handdoeken enorm!

Er zit zelfs zo'n geur aan dat ik me er liever niet eens meer mee wil afdrogen, en daar begrijp ik dus helemaal niks van! Overige was ruikt niet, alleen de handdoeken, zeer vreemd! Iemand ook dergelijke ervaringen?

RT

Reactie voor op de website?

72.134. Stinkende was

Hallo,

graag had ik inderdaad ook een antwoord gehad op de vraag, hoe je van stinkende was afkomt. Wij hebben hetzelfde probleem, al van wasmachine verwisseld, maar nu begint deze ook al een nare lucht te verspreiden. Het lijkt een bedompte schimmellucht. Wie o wie heeft voor mij een antwoord?

Alvast bedankt. René

Reactie voor op de website?

72.135. Stinkende was

Laten jullie de wasmachine wel openstaan na gebruik?

Marie

Reactie voor op de website?

72.136. Wasmachine regelmatig reinigen

Beste Rene,

Ik had even een korte tip voor je, weet natuurlijk niet of je dit al doet, maar het is aan te raden om om de ongeveer 16 wasbeurten een lege was op 90 of 95 graden te draaien om er voor te zorgen dat kalk en zeep resten weg te spoel.

Wat je dan in de vulruimte waar je normaal de was doet is of een kopje schoonmaakazijn of een eetlepel afwasmachine poeder danwel 1 tablet.

Hoop dat je hiermee geholpen ben!

Verder zou je zo af en toe in het wasverzachter bakje schoonmaak azijn kunnen doen dan blijven de zeepresten niet onnodig zitten en het is nog een een keer beter voor het behoud van je machine dan wasverzachter.

Groet, Marijke

Reactie voor op de website?

72.137. Wasmachine met uitgestelde start

Ik ben op zoek naar een wasmachine die ik zo kan programmeren dat hij 's nachts om bijvoorbeeld 4.00 uur begint met zijn programma. Dit omdat wij nachtstroom hebben. Wie weet welke types wasmachine deze uitstelde start hebben? Ik heb al op internet gekeken, maar word daar niet veel wijzer van.

Betsie

Reactie voor op de website?

72.138. AEG

Beste Betsie,

wij hebben een AEG machine vulgewicht ongeveer 6 kg en deze kan je tot dacht ik max 24 uur uitstellen.

Zou je aanraden om gewoon eens de electronica winkel in je buurt te benaderen en daar eens te gaan kijken wij hebben hem bij de ITS gekocht.

Hoop dat je hier wat aan heb.

Groetjes, Marijke

Reactie voor op de website?

72.139. Re: wasmachine met uitgestelde start

Hoi Betsie,

Mijn Indesit wasdroogcombinatie (zeer handig, een aanrader!) heeft een knop voor uitgestelde was voor: 2-4-6-9 uur. Wel stel je de wasmachine in, en hij gaat dan op de uitgestelde tijd draaien. Als je hem ingesteld hebt kun je gewoon nog het deurtje openmaken, voor als je iets vergeten bent. Heb hem ongeveer 1 1/2 jaar geleden gekocht bij de ITS voor ongeveer E 400,-. Ben er zeer tevreden over. Ik gebruik de wasdroogcombi vooral voor de handdoeken, komen ze er lekker zacht en groog uit. Je kunt ook alleen wassen, en ook alleen drogen.

Groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

72.140. Stinkende was

Mijn was ruikt niet lekker. Ik weet niet of het aan de wasmachine of aan de wasdroger ligt. Het is alleen de witte was die op 60 graden gewassen is en uit de wasdroger komt. De washandje en handdoeken die je gebruikt ruiken niet lekker, en de onderhemden en theedoeken ruiken niet lekker als je ze strijkt. Heeft misschien iemand de oplossing voor dit probleem? Groetjes Nicole

Reactie voor op de website?

72.141. Ook stinkende was

Hallo allemaal,

Als ik mijn was in de droger doe, komt hij er altijd niet lekker ruikend uit! Volgens mij ligt het aan het drogen van de was, Ik heb een was/droogcombinatie, en kan dus de was laten wassen en drogen ineen. Bij alleen wassen geen probbleem, bij het drogen is het niet zo fris meer als ik de was eruit haal. groetjes, Marieke

Reactie voor op de website?

72.142. Alternatief voor Calgon

Er is een goed en definitief alternatief voor Calgon! Kijk eens op de volgende websites:

www.aquacombi.nl
www.aquacell-waterontharder.nl

Lees hier verder over kalkaanslag.

Reactie voor op de website?

72.143. Stinkende was

Hoi,

Ik had ook steeds last van stinkende was en via een monteur kwam ik erachter dat ik teveel wasmiddel gebruikte! De wasmachines van tegenwoordig gebruiken veel minder water dan vroeger en daardoor blijft er teveel zeep achter! Sinds ik mijn wasmiddel gebruik heb gehalveerd (bespaart ook meteen) heb ik er geen last meer van en is het ook beter voor de machine!

Ik gebruik nu vloeibare wasmiddel en nooit meer dan 50ml per keer, de was wordt prima schoon en ruikt fris!

Nikky

Reactie voor op de website?

72.144. Bleekwater

Een flinke scheut bleekwater in je machien, een 95 gaden was draaien en schoon. Weg is de zwarte schimmel en de stank. Tip gelezen ergens.

Gijs

Reactie voor op de website?

72.145. 9 kilo wasmachine

Wie nog een grote 9 kilo bosch wasmachine zoekt, ik heb er nog 2 splinternieuwe in de aanbieding een winkelmodel met een krasje, en een in ons magazijn in de verpakking. Het gaat om de ligixx 9 new demension wbb24750nl. Dit model is inmiddels opgevolgd door een 10 kilo uitvoering. Er zit 10 JAAR GARANTIE op en wordt binnen 48 uur gerepareerd door de fabrieksservice van BOSCH in heel nederland.

Indien u intersse heeft, mail of bel me maar (0622236863).

De normale prijs is 1499,-. Ik verkoop ze voor 1000,- per stuk. Minder bieden heeft geen zin.

Reactie voor op de website?

72.146. Stinkende was

Je wasmachine1x per maand op 95 graden draaien. Met wat waspoeder. Je kunt zelfs de witte was ermee combineren. Dan gaan de schimmels en bacterien die deze muffe lucht veroorzaken dood. Ik had dit ook en kreeg deze tip van een buurvrouw die dit al jaren doet. Ik heb nergens meer last van.

Miranda

Reactie voor op de website?

72.147. Ruikende was

Door de wasmachine af en toe op 95 graden te laten draaien (bv een keer met spijkergoed of witte baddoeken) haal je de geur weg. Ik heb zelf een erg fijne Bosch wasmachine en was veel op 30, 40 graden. Door 1x per week een hete was te doen blijft al mijn was fris.

Verder voeg ik aan mijn witte was altijd een beetje soda toe zodat ze mooi wit blijft (ik was de witte was uitsluiten met Witte Reus, grootverpakking bij de Makro in de aanbieding)

Jolanda

Reactie voor op de website?

72.148. Wasmachine onderhoud en raar geluid

Hallo allemaal,

ik heb een LG wasautomaat

Deze is een direct drive 7kg trommel vulling. Het is een perfect apparaat. Maar ik hoorde bijgeluiden. Nu ben ik erachter gekomen dat het niet door kalk komt, maar door vloeibaar wasmiddel.

Ik heb er een middel in gedaan om vaatwassers (prof, horeca) mee te reinigen en dit loste alles op.

Vloeibaar wasmiddel laat een slipvorming op de trommel buitenzijde achter, en ook op het verwarmingselement, de lagers, enz. Dit grondig gereinigd en de wasmachine uitgezet zonder pompen en een nacht laten staan en de volgende dag weer aangezet op 95graden. Nog een progamma laten wassen zonder pompen en daarna laten spoelen en pompen. En het geluid en slip is weg!

Beter kun je poeder gebruiken, en het is nog goedkoper ook.

Eelco

Reactie voor op de website?

72.149. problemen droogkast Miele

Heb sinds anderhalf jaar droogkast Miele. Reeds na 1 jaar problemen met thermostaat. Technieker van dienst kwam repareren met melding dat er een zwaardere thermostaat in moest. Zes maanden later weer prijs! Dit keer oordeelde technieker dat probleem hem lag aan reiniging apparaat (je reinste onzin, want ik reinig apparaat na elk gebruik). Gevolg: voor thermostaat van 14,5 euro diende ik 112,5 euro te betalen (niet gedekt door garantie).

Heb ondertussen vernomen van onafhankelijk technieker dat droogkasten Miele probleem zouden hebben met oppompen water en dat dit de reden van thermostaat-probleem zou zijn. Blijkbaar is dit bij Miele gekend, maar foetert men maar wat aan tot garantie-periode voorbij is. Kan iemand mij bevestigen of hij/zij ook met dergelijke problemen te kampen heeft/had?

Reactie voor op de website?

72.150. Quigg dbs600

Voor Belgie heb ik uitgevonden dat domo7070s identiek is, de kalkcart kan daarom bij mediamarkt voor 8.89€ aangeschaft worden. Ook bij handige harry maar daar kosten ze 11.50€.

Getest en werkend.

Hoop iemand daarmee te helpen, omdat ik ook lang gezocht heb

groetjes Rony

Reactie voor op de website?

72.151. Ervaringen met de Bosch BWW24750 capaciteit 9 kg

Ervaringen met de Bosch wasmachine BWW 24750. Ik heb deze machine aangeschaft vanwege de capaciteit van 9 kg. Reeds bij de eerste wasbeurt maakte de machine bij het centrifugeren zeer veel lawaai en ging wandelen. Het voor-paneel is zonder schroeven met kunststof clips aan de zijwanden bevestigd, tijdens het centrifugeren schuiven door de hevige trillingen deze panelen langs elkaar wat zeer veel lawaai geeft.

De service wordt door bosch zelf verzorgd. Ik heb van deze machine een video gemaakt en opgestuurd naar Bosch. Geen reaktie. Via de handelaar een monteur laten komen. Deze kon geen afwijkingen vinden. Door de hevige trillingen zijn de kunststof meenemers in de trommel los gescheurd en wordt het wasgoed beschadigd. Deze machine wordt nu ook verkocht als Bosch Wbb 24751 inhoud 10 kg. Technisch is dit dezelfde machine.

Willem

Reactie voor op de website?

72.152. Ervaring met de Profesionele wasmachine van LDL-Equipment?

De professionele wasmachine van LDL-Equipment in België heeft de beste machine wat zijn kwaliteit en prijs betreft. De CW8 professionele wasmachine van het merk IPSO heeft een capaciteit van 8 kg, en brengt een wascyclus na 40 minuten tot stand. Wanneer u dus vindt dat de uw was te traag gaat, bel dan gerust naar het volgende nummer: 0032477/66.86.51 voor een vrijblijvende afspraak.

Dieter

Reactie voor op de website?

72.153. Stinkende was

1 keer per maand met een kopje soda je witte was draaien op 90 graden Dit is heel goed voor je wasmachine en je voorkomt stinkende was.

Reactie voor op de website?

72.154. Professionele wasmachine en droger

Hoi allemaal, ik heb net een wasmachine en droger staan van Goud Laundry Solutions uit Klaaswaal. Dit bedrijf heeft me enorm geholpen ik had dringend een grotere en robuuste wasmachine en droger nodig. Ze hebben een machine geleverd in roestvrijstaal uitgevoerd met een bijpassende droger. En het draait echt perfect programma's van 30-45 minuten zijn perfect. En de deuropening is enorm.

Ik heb ook geinformeerd bij LDL en bij Laundry maar die hebben exact dezelfde machine met een ander merk erop maar dan in het wit. Ga ik toch maar voor duurzaam roestvrijstaal en dat voor nog minder geld ook. Wasmachine 2500,- in het roestvrijstaal en de droger was er al in het wit met gasverwarming voor 1050,-. Maar wij hebben een uitgebreidere genomen in het roestvrijstaal ook met gasverwarming omdat goedkoper is in gebruik en het maakt niet uit of je deze dan overdag of s'-nachts aanzet. Deze kostte ons 1500,-.

De monteur vertelde mij dat deze machines hetzelfde zijn maar alleen het logo is anders. Goud Laundry Solutions is alleen direct importeur zonder tussenpersoon vandaar dat ze goedkoper kunnen leveren en in het roestvrijstaal. Ik heb hem nu al 3 maanden staan maar echt super mijn buren hebben nu ook een set gekocht.

Hun website is: www.laundrysolutions.nl, email: , telefoonnummer +31 - 0186-576050

Esther

Reactie voor op de website?

72.155. Wasdrogers

2 wasdrogers voor een gezin met 4 kinderen? Wat een energie kost dat... Ik red het prima met 3 kinderen en een drooglijn op zolder.

Jacolien

Reactie voor op de website?

72.156. Tweedehands machines

Kijk ook eens op: www.laundrysystems.nl/. Vooral ook bij de tweedehands machines.

Reactie voor op de website?

72.157. Best geteste wasmachines

Op Besteconsumentenkoop.nl vinden bezoekers een overzicht van producten in verschillende productgroepen die door de consumentenbond als beste zijn beoordeeld. Wil je weten welke wasmachine de beste keuze is met jouw budget? Neem dan even een kijkje op onze website.

Reactie voor op de website?

72.158. Wit vest vieze mouwen

Ook ik heb problemen met het schoon krijgen van de witte machetten van kleding. Ik heb alleen geen kinderen meer die op zwemles zitten, dus kan ik die tip niet gebruiken.

Wie heeft er een tip om dit schoon te krijgen. Het is een gekleurd vest met witte mouwen.

Martha

Reactie voor op de website?

72.159. Re: wit vest

Ik krijg een heleboel vlekken eruit met ossegalzeep. Je koopt zo'n stick bij de drogist. Even de stick nat maken, vlek insmeren en met een borsteltje uitboenen. Uitspoelen. Herhalen tot de vlek weg is. Ook smeer ik zulke vieze mouwen in met groene zeep voordat ik het in de wasmachine doe.

Succes! Els

Reactie voor op de website?

72.160. Wandelende Bosch wasmachine

Ik moest hardop lachen bij het lezen over de wandelende wasmachine. Is ons ook overkomen en toevallig was dat ook een Bosch. Maar wat was er aan de hand? We hadden de gebruiksaanwijzingen niet goed doorgelezen. Na heel veel herrie en met tweetjes de machine tegenhouden bij het harde draaien lazen we alles nog eens goed na.

En jawel hoor, dat was onze eigen schuld. We hadden aan de achterkant 4 bouten moeten verwijderen die de trommel tijdens transport in evenwicht houden. Gelukkig heeft de machine geen blijvende schade opgelopen.

Annemieke

Reactie voor op de website?

72.161. Wit vest vieze mouwen

Hoi Martha,

Als ik vieze plekken heb smeer ik het in met ouderwedse groene zeep daarna wassen zoals je gewent bent als het dan niet schoon is was ik het gewoon op 60 graden verpest is het dan toch al meestal gaat dat best goed en komt het er schoon uit.

Ik heb 4 meiden die veel wit dragen vooral in de zomer ik was het dan vaak op 60 en laat het aan de zon drogen en ik houd alles redelijk schoon en ik doe nooit moeilijk wat ze met hun kleren doen voetballen,schommelen of in de zandbak.

groetjes Conny

Reactie voor op de website?

72.162. Testfreaks verzamelt productinformatie & reviews

Testfreaks ging van start in het jaar 2007 en bestaat nog niet zo lang. Vandaar dat de website nog in een bèta-jasje zit. Desondanks, trekt men toch maandelijks ongeveer 4 miljoen bezoekers wereldwijd.

Testfreaks verzamelt productinformatie en reviews van bronnen uit meer dan 60 landen verspreid over de hele wereld. Lezers kunnen producten vergelijken, vragen stellen, reviews bekijken, enz. De FreakScore geeft de lezers een idee van de populariteit van het product. Deze score wordt aan het product toegekend op basis van de verzamelde reviews. De lezers vinden er allerlei handige tips en uitleg terug over heel wat elektro-producten. Zo kan men niet alleen informatie opzoeken over computers ( www.testfreaks.nl/laptops/) maar ook over wasmachines ( www.testfreaks.nl/wasmachines/), games ( www.testfreaks.nl/xbox-360-spellen/), enz. Bovendien vindt men op de homepage steeds de populairste en beste beoordeelde producten van de week terug.

Reactie voor op de website?

72.163. Re: hotpoint

Hoi Ingeborg,

Ik heb de Ariston Hotpoint AQGMD, een was/droogcombinatie. Hij kan 8 kilo wassen, en 6 kilo drogen. Hij is idd stil, en voor een combi kwam hij vorig jaar tussen de 600 en 700 euro uit. Ik ben tot nu toe zeer tevreden, kan niet anders zeggen.

vriendelijke groet, Marieke

Reactie voor op de website?

72.164. re: marieke

17-01-2010

Hallo Marieke,

Bedankt voor je reactie, we zijn nog wat winkels af gegaan en gaan voor deze wasmachine. 9 kilo wassen in 1 keer lijkt me een heerlijkheid!

vriendelijek groet Ingeborg

Reactie voor op de website?

72.165. Welke wasmachine?

Onze wasmachine is bijna aan zijn einde. Maar welke wasmachine neem ik nu? Wij zijn op zoek naar een wasmachine waar zeker 7 kilo in kan, zuinig is in de energie en water, maar wel een a-kwaliteit heeft voor het droogresultaat en niet al te duur is.

Wie heeft er tips?

Ingrid

Reactie voor op de website?

72.166. Calgon

Reactie op Calgon

Marie,

Dat willen ze je graag laten geloven, maar neem maar van mij aan dat azijn absoluut niet slechts is voor de wasmachine! Het ontkalkt en brengt echt geen schade toe aan je apparaat. Ik doe ook altijd een beetje azijn in de vaatwasser en is ook goed om je koffieapp. ermee te ontkalken, daarbij is azijn ook bacterie dodend! Mocht je toch een antikalkpoeder oid willen gebruiken, dan kun je een pak Antikal van Actiff, dit kun je bij een aantal supermarkten kopen en ook bij Action, daar kost een pak ong. 1.09 euro.

Groet Myrthe

Reactie voor op de website?

72.167. stinkende was

Reactie op Stinkende was

Hallo,

Het is mij ook opgevallen dat witte was veel frisser ruikt dan de bonte, idd ook al laat ik het er na het wassen nog ff in de machine... Volgens mij komt dat doordat witte was vaak gewassen wordt met een wasmiddel speciaal voor de witte was en daar zitten bleekmiddelen e.d. in en volgens mij worden daardoor de luchtjes die wel in de bonte was nog zitten, verwijderd, maar ik kan me vergissen, ik was de witte was zelfs weleens op 40 graden en dan ruikt het superfris en is gewoon lekker schoon! Je zou eens kunnen proberen om wat azijn toe te voegen aan het begin van het programma, of tijdens een van de spoelingen. Niet bij de laatste spoeling overigens, als je wasverzachter gebruikt.

Myrthe

Reactie voor op de website?

72.168. Stinkende was

Reactie op Stinkende was

Ik lees hier diverse keren dat men soda in de wasmachine doet, om de wasmachine te reinigen en om de was mooi wit te krijgen.

Ik gebruik soda vaak wel met inweek, maar ik heb altijd begrepen dat soda heel slecht is voor de wasmachine, vanwege de aluminium onderdelen die erin zitten, daardoor kan je machine kapot gaan, ik zou hier nu wel eens een duidelijk antwoord op willen hebben, want ik zou dat ook graag bij de witte was doen bijv. en omdat het bacteriedodend is en je machine er lekker schoon van wordt.

Wie heeft er voor mij een duidelijk antwoord:-)

groetjes Myrthe

Reactie voor op de website?

72.169. Tip

Zelf wasmiddel maken: www.youtube.com/watch?v=IA2_GkdIK90

Sandra

Reactie voor op de website?

72.170. Wasmachine

Reactie op Grote gezinnen was

Hallo,

Ons budget is niet zo groot vandaar dat we een wasmachine hebben gekocht van LG Direct Drive met een inhoud van 7 kilo. Voor ons gezin is dat voldoende (2 volle wassen per dag). Ik ben super tevreden, maar ik let niet op geluid uiterlijk ed. alleen op functionaliteit en kwaliteit. Ps via internet besteld ik dacht rond 400 euro.

Gr, Wasiliki

Reactie voor op de website?

72.171. Verspreide handdoeken in de badkamer

Reactie op Natte, vuile was

Je hebt van die lange hoge radiatoren. Daar kun je aardig wat handdoeken op kwijt. Ook kun je een klein wasarekje kopen om aan de bestaande radiator te hangen. Daar kun je dan je handdoeken en washandjes op kwijt.

Milou

Reactie voor op de website?

72.172. Stinkende was

Reactie op Miele Wasmachine

Miele wasmachine? Mijne wasmachine stinkt ook tijdens het draaien. Ik heb problemen vanaf het begin, maar wat ik ook probeer het helpt niet. Ik heb haar gekocht een jaar geleden. Ik was met ariel vloeibaar en ook robijn wasverzachter en onderhoud doe ik heel goed. Ik was vaak ook op 60 graden en ook 40. Als die kleren zijn uitgewassen, dan ruiken zij naar robijn, maar als zij droog zijn dan ruiken ze niet meer. Dan ruiken het muf alsof het niet gewassen is. En bij het dragen en beetje vocht, dan stink ik verschrikkelijk (ik was mij!), ik voel mij onzeker! Ik heb gedacht dat Miele de beste was.

Heb ik kans voor nieuwe wasmaschiene want deze heeft nog garantie, en ik heb nog die wasmachine laten verzekeren voor 10 jaar. Ik ben echt niet tevreden

Anna

Reactie voor op de website?

72.173. Anti-stank tip

Beste,

Tip van gezin van zeven, wasmachine van miele, trommel zeven kilo. Wasmachine best laten draaien op hoog toerental, versnelt het drogen daarna. Mijn ervaring is, als de was in een - leve het klimaat in de lage landen - te vochtig lucht ophangt en te traag droogt (evt. doordat het dikke sweatertrui is) dat dat echt een vies geurtje kan opleveren.

Ik los dit op als volgt:
Of : was buiten hangen bij veel wind/ zon dat snel drogen gegarandeerd is
Of: was nog eens extra laten zwieren op hoog toerental als je vindt dat het nogal klam aanvoelt na de wasbeurt, en dan het vorige: de wasdraad op buiten Of: was (eventueel na extra zwierbeurt) in de droogtrommel zetten, niet te lang, zodat je de dampende was op je wasdraad binnen kan hangen. Is makkelijk om te strijken nadien en energievriendelijker dan volledig droogtrommelprogramma door te lopen
Of: bepaalde was binnen ophangen in hall/ leefruimte die lekker warm is en waar er wat luchtcirculatie is (ruikt ook lekker in huis :)

En misschien moet je gewoon van wasmiddel veranderen. Wasmachine die stinkt tijdens het draaien is toch extreem (ik gebruik dreft, dash en zelfs geen wasverzachter).

Succes. Anna

Reactie voor op de website?

72.174. Stinkende was

Beste Anna, ik heb zelf ook een Miele van 2 jaar oud en ben dik tevreden. Ik draai zeer veel wasmachines per week met mijn groot gezin, maar de Miele gaat nooit kapot, mijn vorige machine was een Bosch en daar kon de monteur wel 2 tot 4 keer per jaar voor komen om te repareren. Ik herken je klacht wel een beetje, wat ik zelf altijd doe is als de machine een was draait en het water is op temperatuur dan gooi ik er zeker 5 tot 6 liter warm tot heet water bij, het waterniveau komt daardoor veel hoger te staan en de was is veel frisser. Want de wasmachine pakt uit zichzelf veel te weinig water. Je moet wel wachten tot het water de juiste temperatuur heeft bereikt, want als je het meteen bijvult met koud water warmt het water niet meer op (ik denk dat de thermostaat dan van slag raakt). Ook weinig wasmiddel gebruiken.

Een tijdje terug was ik in Belgie in een supermarkt en daar verkochten ze Dixan Color, dat kun je in Nederland nergens krijgen. Ik heb een fles gekocht en ik moet eerlijk zeggen het geeft een heerlijke, frisse schone was. Ik persoonlijk vindt de was die gewassen is in Omo color vreselijk stinken en heb de fles meteen weggegooid. Ook iedere maand de rubbers en filter schoonmaken en dan een lege machine op 95 gr. draaien met 2 vaatwasblokjes of een hand soda erin houdt je machine lekker fris. Het deurtje en wasmiddellaadje altijd open laten staan als je de machine niet gebruikt. En dan moet het echt lukken met de frisse was

Maar begin maar eens met je waterniveau te verhogen, ik kreeg deze tip van een van onze patienten (ik werk in de verpleging) en het werkte meteen. En nogmaals, weinig wasmiddel is slecht voor je was, je wasmachine en het milieu.

Groetjes Renate

Reactie voor op de website?

72.175. 2 wasmachines

Hallo,

Wij hebben een gezin met 4 kinderen en veel was. Wij denken eraan om een 2e wasmachine aan te schaffen. Wie heeft er ervaring met 2 wasmachines; en is het wel mogelijk om ze tegelijktijd te laten draaien? (aan en afvoer).

Groeten Bianca

Reactie voor op de website?

72.176. 2 machines

Hallo Bianca,

Sinds 1,5 jaar ben ik gelukkige bezitster van 2 machines die samen met droger heel veel werk uit handen nemen. Aan de kraan is een T stukje bevestigt zodat beide machinens tegelijk water kunnen vragen. Verder loopt de afvoer op een zelfde manier. Het enige waar je goed op moet letten is dat je voldoende capaciteit hebt qua stroom.

Veel succes verder met uitzoeken.

Groet, Cora H2 29-10-2010 291010e 2 ? Ik heb 5 kinderen en 1 wasmachine en 1 droger. Beiden staan elke dag te draaien.

Ik heb een 2e wasmachine klaar staan, maar zie er het nut (nog) niet van in om hem aan te sluiten. Het moet ook allemaal gedroogd worden.

In het weekend draait de wasmachine de hele dag (zo ook de droger), dan haal ik in wat er in de week is "blijven" liggen.

Wasmachine en droger hebben elk een eigen groep in de meterkast, anders trekt de boel het niet.

Succes met je beslissing en / of keuze!

Chantal

Reactie voor op de website?

72.177. Onzin

Volgens mij is het hebben van 2 wasmachines niet nodig, wij zijn een gezin met 8 personen en ik heb slechts 1 wasmachine en droger.

Als je 2 wasmachines tegelijk laat draaien heb je ook 2x zoveel was die je moet kunnen drogen, er kan maar 1 draai tegelijk in de droger en heb je wel zoveel ruimte dat je 2 volledige trommels op kunt hangen? Het is een kwestie van plannen en de was niet opsparen, de enige dag dat de machine hier niet draait is op zondag. Maandag draai ik alle weekend was weg, dinsdag is voor een aantal bedden, woensdag de kleding was van de 2 dagen ervoor etc. etc.

Simone mama van 6

Reactie voor op de website?

72.178. Bianca, eens met Simone

Hallo Bianca,

Hier ook een gezin met 4 jonge kinderen. Toen ik je berichtje las, twijfelde ik of dat de oplossing was, en zoals Simone het verwoordt, kan ik eigenlijk alleen maar onderstrepen. Hier draai ik ook iedere nacht (ook de droger, wij hebben dag/nachttarief) en ook in het weekend de rest. Het is gewoon een kwestie van discipline. Ik denk ook dat ik zo aan de 15 wassen per week zit, maar om er dan een tweede machine voor aan te schaffen, vind ik persoonlijk te ver gaan. Ook omdat het vanuit milieutechnische reden een behoorlijke aanslag is, plus de extra kosten aan het eind van het jaar op de energierekening (vergeet het waterverbruik niet!) Maar als je daar niet op hoeft te letten, dan kan het een uitkomst zijn. Succes!

Groet, Dees

Reactie voor op de website?

72.179. Meer waterverbruik?

Hallo Dees,

Waarom zou je meer energie gebruiken als je de was met 2 machines wast? Ik kan me dat niet voorstellen. Volgens mij gaat het gewoon 2 keer zo snel!

Peter

Reactie voor op de website?

72.180. 2 machines

hoi Bianca,

Ook ik ben sinds een jaar in het bezit van 2 wasmachines. Vorig jaar is onze bovenverdieping verbouwd en de aannemer heeft in het washok een nis gemaakt waar 2 wasmachines en daartussen een droger naast elkaar in kunnen staan. Ideaal had ik het maar eerder laten doen, je bent veel sneller klaar met je was. En volgens mij maakt het in water- en energieverbruik niets uit of je nou de wasmachines achter elkaar wast of tegelijkertijd wast lijkt mij.

Al die bemoeiallen hier wat wel en niet mag, daar vraagt Bianca toch niet om. Bianca gewoon doen, er zal wel een aanpassing moeten komen voor de afvoer en water en misschien de electrische tijd.

succes Rosemarie

Reactie voor op de website?

72.181. Grote wasmachine

Reactie op 2 wasmachines

Ook wij hebben een groot gezin, en een aantal jaren geleden hebben we een wasmachine gekocht waar 7 kilo was in kan, en ook mijn droger kan die hoeveelheid aan. Ik denk dat dat veel handiger is dan 2 machines.

Johanna

Reactie voor op de website?

72.182. Peter

Hallo Peter,

Op papier heb je natuurlijk gelijk, maar ik kan me zo voorstellen dat in de praktijk je steeds vaker gaat wassen, omdat het echt wel makkelijk zal zijn. Vandaar dat ik wijs op (sluipend) extra verbruik. En nogmaals: als het voor Bianca een uitkomst is, dan moet ze het zeker doen!

Zelf heb ik een wasmachine waar 8 kilo in kan, dus ik red het net. Maar ik zou geen ruimte hebben om het te drogen als ik een tweede wasmachine heb. Dat is hier de kwestie.

Maar ik weet het goed gemaakt: ik ben wel benieuwd hoeveel kilo Bianca nu in haar wasmachine kwijt kan. Als ze een kleine trommel heeft, is het logisch dat ze een tweede wil. Of een grotere. Maar ik reageerde in tweede instantie omdat hier de gezinssituatie hetzelfde is. Het is geen kwestie van bemoeials (lekker joh, Rosemarie), wellicht dragen mensen een andere oplossing aan dan een tweede dure wasmachine aan te schaffen. Tenminste, dat is mijn insteek geweest. Maar ja, de toon van een stukje is vaak moeilijk af te lezen van een site :-)

Groet, Dees

Reactie voor op de website?

72.183. 2 wasmachines

Ik blijf erbij dat 2 wasmachines ideaal is, ik gebruik ze iedere dag. En omdat het zo makkelijk is ga ik echt niet extra wasmachines draaien, want wassen is nog steeds niet echt een hobby van me.

Maar je kunt zo ook bijv. een wasmachine spijkerbroeken en een met witte was draaien en met een trommel van 8 kilo inhoud kun jij niet alles bij elkaar wassen moet je wachten tot die trommel vol is en dan blijft alles liggen. Ik heb 2 mieles van 6 kilo inhoud.

En voor de rest moet iedereen het zelf weten.

Groetjes Rosemarie

Reactie voor op de website?

72.184. Eko wasbol

Heeft iemand ervaring met de Eko Wasbol? Ik overweeg om er een aan te schaffen. De natuurwinkel verkocht ze niet. Kende het fenomeen niet eens.

Groet, Maria

Reactie voor op de website?

72.185. Industriële & Commerciële wasserijapparatuur van Ipso

Reactie op Industriële wasmachines

De IPSO industriële wasserijapparatuur bestaat uit kwaliteitsvolle wasmachines, droogkasten, strijkmangels en is ontwikkeld met speciale aandacht voor duurzaamheid en prestaties. Bezoek onze website www.ipso.be/

Reactie voor op de website?

72.186. Geen stinkende was

Vaak gaan wasmachines stinken door vloeibaarwasmiddel, het is troep, al gebruik ik het zelf ook, voor witte was gebruik ik altijd waspoeder, het is gewoon het beste, ook al geef dat meer slijtage, maar het is wel schoon, en fris, donker wasgoed meestal vloeibaar. Hetzelfde geldt ook voor de vaatwasser, poeder is het beste, dan vloeibaar of blokjes, ook hier weer, het geeft misschien meer slijtage aan het servies maar geen nare geurtjes meer uit de vaatwasser.

Bij waserijen ed gebruiken ze ook vloeibaar, maar laat het duidelijk zijn dat het over geheel andere waarden gaat (bijtende vloeistoffen als je het puur gebruikt) dan in de consumentenwasmiddelen.

mantelzorger met veel was

Reactie voor op de website?

72.187. 10 jaar garantie met miele?

Reactie op Miele wasmachine en garantie

Bij Miele geldt alleen de 10 jaar garantie als je niet meer was dan 3 keer per week. Het gaat er bij hen om de zogenoemde "wasuren". Die garantie verloopt bij 5 jaar bij een gezin van 6 personen.

Mirella

Reactie voor op de website?

72.188. Centrifuge

Centrifugeert de wasmachine niet al te best? Schaf een losse centrifuge aan! Dat verkort de tijd in de wasdroger aanzienlijk. De centrifuge haalt uit een bonte was na een wasbeurt in de machine met een centrifugeer toerental van 1400 nog ruim een halve liter tot één liter water.

Roos

Reactie voor op de website?

72.189. 11 jaar

Reactie op Garantie

Na 11 jaar miele kapot klopt als een bus...

Hans

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De Was

 1. Etikettering
 2. De ideale wasmachine voor grote gezinnen?
 3. Een hele serie
 4. Primus wasmachine: wie heeft ervaring??
 5. Schulthess
 6. Miele Wasmachine
 7. Grote gezinnen was
 8. Ze staan er!
 9. Waspoeder
 10. Miele wasmachine en garantie
 11. Grote wasmachine
 12. Vervanger Calgon
 13. Ontkalker
 14. Vervanger voor calgon
 15. Alternatief voor Calgon
 16. Industriële wasmachines
 17. Waspoeder
 18. Wasmachines voor grote gezinnen
 19. Wasautomaten met grotere trommelinhoud
 20. Grote was
 21. Garantie
 22. Ervaring Primus wasmachine
 23. Gevraagd: plan van Primus Euromatic wasautomaat
 24. Onderdeel wasautomaat gezocht
 25. Adres Primus
 26. LG wasmachine
 27. Professionele wasmachine, droger en waspoeder
 28. Calgon?
 29. Professionele en Industriele wasautomaten
 30. Wasdroger weer kopen of niet?
 31. Het kan natuurlijk wel....
 32. Even wachten
 33. Voor het gemak
 34. Let op Cara
 35. Geen wasdroger
 36. Wasdroger op gas
 37. Kan niet zonder droger
 38. Kan en wil droger niet missen
 39. Gezocht: 7kg droger
 40. Nieuwe aardgasdroger
 41. Ervaring met Primus wasmachine
 42. Calgon niet gebruiken
 43. Wel calgon gebruiken
 44. lg wasmachine
 45. Alternatief voor Calgon
 46. LG wasmachine
 47. Aardgas wasdroger
 48. Leasen van was- en droogautomaten
 49. De was
 50. lg wasmachine.......
 51. Ik heb ook een LG
 52. Whirlpool wasdroger en stinkende was
 53. Wasdroger op aardgas
 54. Wasproblemen
 55. Huebsch gasverwarmde wasdrogers.
 56. Bedrijfswasmachine
 57. Oplossing voor grote gezinnen.
 58. Schoonmaakazijn scheelt je veel meer geld dan calgon
 59. Advies
 60. Wasproblemen
 61. Hoeveel de was kost
 62. Industriele wasmachine
 63. Natte, vuile was
 64. Vaker wassen
 65. Budget ontkalker
 66. Budget ontkalker azijn
 67. Zinken wastobbe
 68. Waskosten
 69. Geluid wasmachine
 70. Lakens wassen
 71. Lakens wassen
 72. Primus wasmachine
 73. Tweedehands Miele onderdelen
 74. Primus wasmachines
 75. Wasdroger 7 kilo
 76. Info gevraagd over Miele
 77. Info gevraagd over wasmachine
 78. Ontkalker?
 79. Primus
 80. Gebruikte industriele wasmachine
 81. Goedkope ontkalker
 82. Miele gasdroger
 83. Stinkende was
 84. Stinkende was
 85. Garantieverlenging
 86. Wel 10 jaar garantie kopen
 87. AEG wasmachine
 88. Muffe geur aan de was
 89. Vloeibaar wasmiddel
 90. Wastrommel stinkt
 91. Wastrommel stinkt
 92. Quigg strijkmachine
 93. Calgon, zin en onzin
 94. Waterontharder
 95. Strijkmachine
 96. Calgon?
 97. Wasmachine
 98. Voor Jindra
 99. Wasmachine voor Jindra
 100. Vieze geur in zwart wasgoed dat uit wasmachine komt
 101. Zwart wasgoed
 102. Wasmachine kapot
 103. Intensiever gebruik
 104. Professionele wasapparatuur en Occasions
 105. Wasmachine weer gemaakt
 106. Harde was
 107. Quigg DBS600
 108. LG gebruiksaanwijzing
 109. Ook een LG
 110. Wel tevreden over de LG
 111. Er blijft water in het waspoederbakje staan
 112. Miele 15 jaar mee
 113. Miele
 114. Garantieverlenging
 115. Geen onverwachte kosten
 116. Wasmachine stinkt
 117. Stinkende was
 118. Vieze mouwen witte t-shirts
 119. Koop geen Miele
 120. Waterbakje voor droogkast
 121. Waterontharding en kalkaanslag
 122. Stinkende wasmachine/was
 123. Calgon/Azijn
 124. Calgon
 125. Handdoeken drogen
 126. Wasmachine stinkt
 127. Stinkende was(machine)
 128. Wasmachine ontkalken
 129. Goedkopere wasmachine 7 kg!
 130. Calgon
 131. Vervanger calon = azijn
 132. Advies wasmachine gevraagd
 133. Stinkende wasgoed?
 134. Stinkende was
 135. Stinkende was
 136. Wasmachine regelmatig reinigen
 137. Wasmachine met uitgestelde start
 138. AEG
 139. Re: wasmachine met uitgestelde start
 140. Stinkende was
 141. Ook stinkende was
 142. Alternatief voor Calgon
 143. Stinkende was
 144. Bleekwater
 145. 9 kilo wasmachine
 146. Stinkende was
 147. Ruikende was
 148. Wasmachine onderhoud en raar geluid
 149. problemen droogkast Miele
 150. Quigg dbs600
 151. Ervaringen met de Bosch BWW24750 capaciteit 9 kg
 152. Ervaring met de Profesionele wasmachine van LDL-Equipment?
 153. Stinkende was
 154. Professionele wasmachine en droger
 155. Wasdrogers
 156. Tweedehands machines
 157. Best geteste wasmachines
 158. Wit vest vieze mouwen
 159. Re: wit vest
 160. Wandelende Bosch wasmachine
 161. Wit vest vieze mouwen
 162. Testfreaks verzamelt productinformatie & reviews
 163. Re: hotpoint
 164. re: marieke
 165. Welke wasmachine?
 166. Calgon
 167. stinkende was
 168. Stinkende was
 169. Tip
 170. Wasmachine
 171. Verspreide handdoeken in de badkamer
 172. Stinkende was
 173. Anti-stank tip
 174. Stinkende was
 175. 2 wasmachines
 176. 2 machines
 177. Onzin
 178. Bianca, eens met Simone
 179. Meer waterverbruik?
 180. 2 machines
 181. Grote wasmachine
 182. Peter
 183. 2 wasmachines
 184. Eko wasbol
 185. Industriële & Commerciële wasserijapparatuur van Ipso
 186. Geen stinkende was
 187. 10 jaar garantie met miele?
 188. Centrifuge
 189. 11 jaar

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.