Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

61. Eten warm houden onderweg

Wie heeft ervaring met eten warm houden onderweg? Vaak gaan wij een dagje op stap en wil ik de hele club onderweg voorzien van warm lekkers, zeker nu het kouder wordt. En iets kleins, een warme snack, kost al snel E1, of meer maal 10, en dan heb je nog niet echt iets voedends.

Ik wil een stapje verder dan de gewone thermosfles voor koffie en thee, en zoek ervaringen met warm houden van soep voor 10 man of knakworstjes en bijv taco gehakt/of chili con carne. Moet dan echt lekker heet zijn en niet zoals uit mijn ervaringen lauw.

Vroeger gebruikten mensen hier een gamellen voor, maar het moet wel makkelijk mee te nemen zijn in een pretpark of dierentuin.

De hooikist is me te gortig

Graag jullie ervaringen, en evt ook met 12 volt auto waterkokertje voor erbij.

Blanche

Reactie voor op de website?

61.1. Eten warm houden

Je kunt toch ook gewoon heet water in een thermoskan meenemen en dan zakjes cup a soup, dan heeft iedereen een kopje soep.

Lijkt me dat je zo ook knakworstjes mee kunt nemen. Thuis warm maken en dan met vocht en al in een thermoskan.

En mijn schoonmoeder maakt wel pannen eten klaar, goed heet natuurlijk wel, en wikkelt de pan dan in een slaapzak of deken. Blijft nog lange tijd warm. Is alleen niet zo makkelijk mee te nemen de dierentuin in ;) .

Groetjes Diana

Reactie voor op de website?

61.2. Eten warm houden

Uw huisarts krijgt waarschijnlijk de griepspuiten in grote tempex dozen van de fabrikant aangeleverd. Ongeveer 40x40 en een 3,5 cm dikke wand en goed afsluitende deksel. Bij ons belanden die op de rommelmarkt! Ik gebruik die voor diepvriesspul en ook voor iets wat warm moet blijven, ideaal! Ik hoop dat je er iets aan hebt.

gr. Sjaan.

Reactie voor op de website?

61.3. Jacket Potatoes

Smakelijk en gemakkelijk. dit maak ik thuis vaak klaar en leent zich uitstekend tot warm houden. Neem een aantal middelgrote aardappels, was ze aan de buitenkant en prik in iedere aardappel wat gaatjes met een vork. Stop die aardappels een uur lang in een hete oven (je kunt ze ook een beetje voorkoken in de magnetron, 5 minuten op heet).

Maak intussen een flinke hoop geraspte kaas klaar. Neem iedere aardappel apart uit de oven, snij ze gedeeltelijk door het midden met een scherp gekarteld mes en doe er royaal gerapte kaas in. Doe de aardappel snel weer dicht en pak hem in met aluminiumfolie. Doe dit met iedere aardappel. Houd een koelkist gereed (zo'n ding voor een picknick om het eten koel te houden) en leg er een laag kranten in.

Stop alle in folie gepakte aardappels erin en leg er nog eens een laag kranten bovenop tot aan de deksel toe. Deksel dichthouden. Die aardappelen blijven zo nog uren heet. De schillen kun je ook eten!

Annemieke

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Eten warm houden onderweg

  1. Eten warm houden
  2. Eten warm houden
  3. Jacket Potatoes
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.