Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

40. De mug

De zomer nadert, en dus komen ze er weer aan. Die kleine lastpostjes die zachtjes zoemend bij je komen en zulke vervelende sporen achterlaten. Alleen als je zoet bloed hebt?

Maar wat kun je er eigenlijk tegen doen? Wie weet een goed middeltje om de muggen weg te houden. En wat kun je doen wanneer het al te laat is?

Graag ieders tips!

Reactie voor op de website?

40.1. Het internet

Op het internet is (nog?) niet veel te vinden, maar wel iets:
 1. Op de site van de Tropenzorg vind je veel informatie.

 2. De Nederlandse Vereniging van Ongediertebestrijdingsbedrijven.

 3. De Kring-apotheek heeft een uitgebreid informatiefolder online.

 4. Travelclinic.nl gaat vooral over het voorkomen van een beet.

 5. Een insektenbeet

 6. Anti-muggen middelen, van de VARA.

 7. Van het http://nhg.artsennet.nl/content/resources//AMGATE_6059_104_TICH_R1190471170697858// Artsennet .

 8. Koester uw muggebeet.

Reactie voor op de website?

40.2. De mug, enkele tips

Als mama van een zoon die zelfs allergisch op rupsen reageert, heb ik deze tips al ondervonden.

Bij elke steek van eender welke aard ook verlicht azijn de jeuk. Heb je dat niet bij de hand, helpt spuug ook wel maar niet zo goed. Zo ook met zalven zoals ecina (is wel de Belgische naam) die bestaan uit kamille en andere verzachtende kruiden. Trouwens ook Calendula heeft een goed resultaat. Als baby depte ik mijn zoon inderdaad met Autan maar dan zoals je parfum gebruikt: een beetje op de polsen en een beetje in de nek en hals.

Wat muggen in huis betreft heb ik wel positieve ervaringen met Citronellakruid in een bloempotje op hun kamer te zetten. Of ze gewoon onder een muskietennet leggen kan ook natuurlijk. Lavendel werkt ook insectverdrijvend En buiten tegen mieren hebben wij stinkertjes gepland, de echte naam ontglipt me, maar het zijn oranje of gele bloemen.

Dominique

Reactie voor op de website?

40.3. Hor en klamboe

Volgens mij is het beste en het handigste om te proberen te voorkomen dat je gestoken wordt. Zelf krijg ik altijd gigantische plakkaten van muggenbeten en ik verdraag lang niet alle muggen-middeltjes. Omdat ook mijn kinderen allergische aanleg hebben, probeer ik de muggenbeten te voorkomen.

Op de openslaande ramen zitten horren, die kun je ook makkelijk zelf maken met metalen of houten strips, gaas en magneten of klemmen.

Verder gebruik ik een klamboe. Voor de kinderen heb ik van die goedkope klamboe's met een ronde bovenkant, voor ons een grote rechthoekige, gekocht op de Prinsengracht in Amsterdam bij een klamboe-speciaalzaak voor ongeveer   45,38. Daarvoor maak je 4 haken in het plafond en je hangt 'm op met 4 ronde houten latjes (   1,13 per stuk). We hebben 'm al zeker 10 jaar, en hij gaat nog wel minstens 10 jaar mee!

Ellen

Reactie voor op de website?

40.4. Reacties van de grootgezinsmanagerslijst

Vanuit de grootgezinsmanagerslijst kwamen de volgende reacties:

Reactie voor op de website?

40.5. Ook allergisch

Mijn oudste dochtertje Jade is ook allergisch voor zowat alle insektenbeten en na 8 jaar heb je daar al wel wat middeltjes tegen gevonden, soms wel niet met het gewenste resultaat.

Als baby trokken we een muskietennetje over haar koets en als peuter deden we het ook zo. Maar ja, ze werd ook groot en je kan je kind niet laten rondlopen met een muskietennet op haar kop. Dus een andere oplossing gezocht.

We zeiden haar dat ze als er een wesp was, dat ze dan gewoon moest doorlopen. En in de erge periodes deden we een beetje Deet spray in haar hals, op haar benen en armen. Dat helpt. Om te slapen, ze heeft steeds de hor in haar raam, ook overdag en op het begin probeerden we het met vapona, daar was ze ook allergisch aan dus weer een andere oplossing gezocht.

Wel, we zetten naast haar ben wat citronellakruid, en ook een potje kruidnagel. Ze kreeg ook een beetje spray op en we probeerden om zo weinig mogelijk het licht aan te zetten. Dat probleem is dus ook verholpen.

Lize

Reactie voor op de website?

40.6. Klamboe

Ik zou graag het telefoonnummer en/of e-mail adres van de klamboewinkel op de Prinsengracht willen hebben zodat ik een vierkante klamboe kan bestellen AUB.

BVD. in India

Reactie voor op de website?

40.7. Middeltje tegen muggenbeet

Goed middeltje om de jeuk weg te nemen bij een muggenbeet: tandpasta. Neem wel een tandpasta met een pepermuntsmaakje. Knijp een dotje op de bult en laat het even drogen. Helpt ook goed bij allergische reacties, ik ben zelf allergisch en hou gemiddeld een week last. Wel blijven herhalen tot de jeuk weg is. Ik gebruik het ook altijd voor de kinderen, vooral omdat ik niet van die chemische troep hou.

Marja

Reactie voor op de website?

40.8. Mieren

Domonique,

mieren hebben een hekel aan afrikaantjes en calendula!

Groetjes, Yvonne

Reactie voor op de website?

40.9. Cedercrème

Middeltje tegen muggebeet.

Tijgerbalsem of cedercrème zijn uitstekende middeltjes. Deze helpen niet alleen om de jeuk van de muggebult te verzachten, maar de geur van de cedercrème of de tijgerbalsem houdt de mug ook op een afstand. Cedercrème wordt verkocht in reform- of natuur- winkels.

Groetjes, Ans.

Reactie voor op de website?

40.10. Muggenbeten neutraliseren

Uiteraard is het voorkomen van muggenbeten het allerbeste. Als je dan toch op te pakken genomen bent werkt het voor ons het beste om een vacuumpompje op de muggebult te zetten. Hiermee zuig je het irriterende gif direct uit de beet. Deze pompjes zijn te koop in drogisterijen.

Peter

Reactie voor op de website?

40.11. Cremé tegen muggebeet

Hallo,

Helaas zijn mijn dochters ook allergisch tegen muggebeten. Mijn dokter heeft toen mentholgel (2 %) aangeraden, alleen verkrijgbaar in de apotheek. Dit verkoelt de huid, gaat de jeuk tegen en kan onbeperkt worden gebruikt, ideaal dus. Alleen is de geur erg sterk hiervan!

We hebben een tijdje vapona muggensticks vor het stopcontact gebruikt, ruim voor het slapen gaan aanmaken en uitmaken als de meiden naar bed gingen, werkte prima en het is alleen zuivere citronella wat verwarmd werd. Mijn zus heeft weer wierookstaafjes die ze van te voren doet aanamken, moet ook erg helpen.

Bianca, mama van 4

Reactie voor op de website?

40.12. Muggen

Beste allemaal,

Een middel dat absoluut werkt is helaas niet hier te verkrijgen (zover ik weet). Het is verkrijgbaar in Finland en het middel is OFF. Zelf gebruik ik het vanaf 1990 en sindsdien geen beter middel gevonden. Dus ken je iemand die naar deze regio gaat, vraag hem of haar dit mee te nemen.

In Zweden en Noorwegen heb ik dit 'medicijn' niet kunnen vinden.

Een papa van 2 jonge jongens

PS niet een echt groot gezin... maar wel gezellig

groet Dinand

Reactie voor op de website?

40.13. Re: Muggen

Ja het middel OFF werkt echt heel erg goed! Het is ook verkrijgbaar in de VS/ Canada. Je moet bij aankoop vooral letten op de DEET, hoe hoger dit percentage hoe meer bescherming (het staat op de fles). De Canadezen die ik heb gesproken adviseerden een DEET % van ten minste 20%.

Succes! Marije

Reactie voor op de website?

40.14. Anti muggen

Er bestaat een milieuvriendelijk schoonmaakprodukt HA-RA en dit werkt ideaal tegen muggenbeten. Je kan het gewoon op je huid smeren en dan heb je er geen last meer van. Zelfs mijn kids, met gevoelige huidjes, kunnen er heel goed tegen. Het is alleen verkrijgbaar via partys (je weet wel net als tupperware-partys). Ze hebben ook een web-site.

Succes! Corina

Reactie voor op de website?

40.15. horren Hegen muggen

Wij zijn allemaal supergevoelig voor muggenbeten en hebben alle ramen op de bovenverdieping met horren afgeschermd. Zelfgemaakte welteverstaan. Gewoon los horregaas op maat geknipt, een klittenband plakstrip op het kozijn met hier en daar een spijkertje, en op het gaas de andere kant vastgenaaid. Makkelijk 's winters te verwijderen of als het raam ver open moet.

Lynn

Reactie voor op de website?

40.16. Middel tegen muggenbeten èn muggen zelf!

Hallo allemaal,

Wij gebruiken al enige jaren (standaard in onze huis- en reisapotheek) zuivere Lavendel-olie tegen muggen en muggenbeten. En tegen nog veel meer dingen, kijk de werking maar eens na op het internet, het is geweldig spul!

De muggen houden helemaal niet van Lavendel, dus voor het slapen gaan kun je met wat bodylotion (sla-olie kan ook) en een paar druppels lavendel-olie een prima anti-muggenmiddel maken. En nog bijzonder rustgevend ook (handig voor de moeilijke slapers)!

En... als je gestoken bent, of gewoon jeuk op de huid hebt, OF ECZEEM, maak dan met je nagels een 'kruisje' op de bult en doe er wat lavendel-olie op. De jeuk trekt echt weg! Bij ons staat er standaard een flesje op het nachtkastje (voor de nachtelijke krabpartijen) en ik heb ook altijd op reis een flesje bij me. Je moet dan wel de echte etherische olie kopen, geen 'parfum'olie.

Kosten? €7,= voor een flesje van 30 ml (Jacob Hooy). Je doet er echt eeuwen mee!

Groeten, Chantal

Reactie voor op de website?

40.17. Klamboe bij Xenox

Ipv zo'n dure klamboe op de prinsengracht te kopen verkopen ze bij de Xenox een soortgelijke klamboe die je met ophangpunten en in gedeeltes om je bed op kan hangen. En die kost je maar 20 euro en werkt net zo goed.

Maarten

Reactie voor op de website?

40.18. Middel tegen het steken muggen.

Wij nemen iedere dag een knoflook capcule in. Bij ons helpt het goed. Je bloed smaakt anders en dat vinden de muggen niet lekker. Sucses.

gr. Jaap.

Reactie voor op de website?

40.19. OFF: tegen muggenbeten

Heb ook OFF gebruikt en het werkt erg goed. Heb dit vorig jaar gekocht in Italië. Het is een produkt van Johnson Wax SpA. Adres in Italie: P.ie M.M. Burke 3, 20020 Arese (Mi). Gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.

Emma

Reactie voor op de website?

40.20. Anti-Mug

Hallo, tegen muggen - ik heb altijd al last van muggen gehad, en inmiddels heb ik diverse afdoende middelen ontdekt. OFF is inderdaad heel goed! Is ook te verkrijgen in Frankrijk. Daarnaast Kajaputi - is ecalyptusolie uit Indonesië, te gebruiken als afweer maar ook ter verlichting van de jeuk (en om op de buik te smeren bij buikpijn). Vaak zet ik in de avond even een brandertje aan met water en een druppel Kajaputi en weg zijn de muggen. Voor t slapen een druppel achter mijn oren. Als ik buiten zit op meer plekken. Succes!!

Sabine

Reactie voor op de website?

40.21. Muggen

Ook ik word vaak door muggen gebeten. Vorig jaar 16 beten in 1 nacht op mn rug! Ik was het zo zat. Ben elke dag verse knoflook door het eten (meestal in de jus) gaan doen. Na een paar dagen werkte het: 3 beten ipv 16.

Wat ik jammer vind dat ik vroeger een recept heb gehad op natuurbasis. Dit was een paar delen (hoeveel ben ik dus kwijt) citroenolie vermengd met (ja hoeveel??) sinasappelolie en (ja wat??) kruidnagelolie op een schoteltje naast je bed en dat hielp ech heel goed!

Hhoop dat ik eht weer terug vind, zo niet wie weeet het?

Miep

Reactie voor op de website?

40.22. Tegen muggen

Gewoon in april/mei beginnen met het dagelijks innemen van Vitamine B en je bent 100% verlost van muggenbeten.

Bert

Reactie voor op de website?

40.23. Niets helpt..

Ik ben ondertussen behoorlijk wanhopig geworden. Al van kinds af aan word ik altijd door muggen gestoken. Ik heb zo'n beetje alles al geprobeerd maar het helpt allemaal niets.

Horren, klamboe, citroen, vapona, lavendel, wierrook, producten met DEET erin. Niets helpt, word ondanks deze maatregelen nog altijd gestoken. En dan is het niet een klein bultje, nee, er komen vochtbultjes op (net een brandblaar). En na een paar uur knapt het kapot en komt er heel veel vocht uit (moet minimaal een week lang met een kompres op de plek lopen en dit moet ik zeker 3x daags vervangen omdat het dan weer vol vocht zit).

Onlangs was ik op mijn enkel gestoken. Eerst niets aan de hand, daarna werden mijn enkel en voet helemaal dik (kon alleen maar teenslippers aan). Maar het werd nog erger. Mijn enkel werd blauw-rood-paars-groen-geel alsof het een grote bloeduitstorting was (doorsnede van 12cm). De dokters wisten niet wat ze er aan konden doen, heb alleen tabletjes gekregen voor overgevoeligheid (aerius) maar dat helpt ook niet. De jeuk gaat niet over.

Wie weet iets wat WEL helpt. Ik word namelijk minimaal 4x in de week gestoken met telkens een reactie als hierboven beschreven! Please mail mij als je iets weet wat WEL helpt. Alvast bedankt

groetjes

Reactie voor op de website?

40.24. Reactie op artikel 37.22 "vitamine B"

Ik heb het verhaal over vitamine B wel vaker gehoord, wie kan mij nu vertellen welke van de vele soorten vitamine B nu bedoeld wordt. s.v.p reageren.

Reactie voor op de website?

40.25. Tropical bush help goed

In Suriname verkopen ze tropical Bush loc product, het is beter dan de Deet die hier worden verkocht. Jammer nog niet te koop in Nederland. Dit help 100% tegen muggen beet.

Tjon

Reactie voor op de website?

40.26. Anti muggenmiddel Gurkha

Wie kent dat nog; als ik het goed herinner verkocht de ANWB dat 15 jaar terug, maar het kan de Trekpleister of zo ook zijn. Maar het werkte en bevat geen DEET. Ongeparfumeerd (wespen) en werd gemaakt in England: Pioneer Biosciences Limited P.O. Box 1545 Malmesbury, Wiltshire, SN16 9XX met Octrooi

Heb nog een half flesje staan maar dat vind ik te oud om te gebruiken.

Wie weet ervan en of het ergens nog te koop is?

Groeten, Peter

Reactie voor op de website?

40.27. Anti-muggen kussenslopen

Kijk eens onder www.logeerbed.nl dan textiel, dan kussens. Werkt prima! Geeft geen reuk af en is onschadelijk voor de mens. Het schijnt dat het Engelse leger gevechtspakken hiermee uitrust.

Linda

Reactie voor op de website?

40.28. Muggennet

Je kan ook een muggennet kopen.

Yom Thorke

Reactie voor op de website?

40.29. Ook hopeloos

Ik word ook helemaal gek van die rotbeesten. Het is me 1 groot raadsel waarom ze bestaan.. Vannacht hielden ze me weer gezelschap. Ben ik maar weer naar beneden gegaan om op de bank te slapen.

Ik hoorde net van iemand dat het zou helpen om jezelf in te smeren met citroensap?

Brenda

Reactie voor op de website?

40.30. Mugwerende kruiden

Op Bali gebruiken ze mugwerende kruiden voor de dieren. Wie weet welke kruiden dit zijn? Of waar ik ze kan bestellen?

Anita

Reactie voor op de website?

40.31. Vitamine b

reactie 38.24.

Ik ben vandaag maar es langs de huisarts gegaan voor het probleem. Hij raadde mij vitamine b complex aan.

Gerdien

Reactie voor op de website?

40.32. Nieuw Record?

Heb nu 130 muggenbeten, waarvan 120 op mn benen....word gek van de jeuk, azijn, olie, tandpasta, werkt allemaal voor geen meter!

Sander

Reactie voor op de website?

40.33. Vitamine b

Ik ben jarenlang de pineut geweest thuis, alle muggen die er waren moesten mij hebben. Bovendien kreeg ik altijd megabulten. Had het verhaal van die vitamine B ook wel eens gelezen maar ben het eigenlijk gaan slikken voor PMS. Laat ik nou de hele zomer nog niet gestoken zijn terwijl de rest van de familie dat wel is. Het helpt dus echt (vitamine b complex idd) Helaas kun je kinderen niet zomaar aan de vitamine B zetten dus mijn jongste dochtertje die net zo allergisch is moet het nog met andere hulpmiddeltjes doen.

Jacqueline

Reactie voor op de website?

40.34. Antimuggen middel Gurkha

(reactie op 26) Het is gelijk aan mijn vraag: waar is het nog te koop. Ook ik heb het ongeveer 15 jaar geleden bij de DA drogist gekocht en ben nog in het bezit van een oud flesje wat voor de helft is gevuld. Het is magnifiek spul, nog ongeparfumeerd ook. Kan iemand mij vertellen of het nog te verkrijgen is?

Hartelijke groet Els Curé

Reactie voor op de website?

40.35. Natuurlijke, effectieve muggenval

Voor het oplossen van muggenoverlast, kijk eens op www.blizzz.nl.

Deze mensen hebben diverse oplossingen maar kijk vooral naar de muggenval. De muggen komen af op warmte, licht en CO2, wat het apparaat produceert. Voor 69 euro een oplossing voor jaren.

Reactie voor op de website?

40.36. Nieuw product, Muggen pleisters!

Reactie op al de bovenstaande punten, Mensen dit is een hele goede oplossing tegen muggen! Geheel milieu en kind-vriendelijk en DEET vrij! En niet geheel onbelangrijk, Niet duur! www.mugweg.nl.

Mugweg

Reactie voor op de website?

40.37. Niets helpt

Ik slik al sinds vorig voorjaar vit b1 (natuurwinkel), met echt geen resultaat. De muggen steken al als ze mijn naam horen, een grote ellende iedere zomer weer.

Hopeloos word je ervan.

Willie

Reactie voor op de website?

40.38. Muggenellende

Een heel ouderwets middeltje .... zet een citroen plant naast je bed - of een glas vers uitgeknepen citroensap.

Reactie voor op de website?

40.39. Ik heb van alles uitgeprobeerd en niets helpt

de muggen steken mij en dan krijg ik een blaar en met puts in. Die botst open en veroorzaakt wondjes en die worden daarna lelijke bruine kleine en grote vlekken. Ik ben het zat van want ik ben een mooie jonge meid en dan met deze dingen op em huid wordt em huid echt zo lelijk van en ik ben echt zat van dit lijkt wel een mishandeling van al die muggen hoor irritant. wie kan mij iets aanraden.

dankje veel liefs

Reactie voor op de website?

40.40. Allergie/muggen

Vraag eens na bij een mesoloog (natuurgeneeskundige, zoals homeopaat). De mesoloog kan je van heel veel kwalen af helpen, zoals bij ons: jicht-ischias-darmkwalen enz. Vraag eerst per telefoon of ze wat voor je kunnen betekenen. Alles gebeurt met natuurlijke medicijnen. Zoek op google bij "mesoloog". Succes

Liesbeth

Reactie voor op de website?

40.41. Ik heb sinds kort geen last meer van muggen

Via via kwam ik in contact met een bedrijf dat natuurlijke muggenvallen verkoopt, Bugfree Systems in Almere. Eerst heb ik de grote gekocht en in onze tuin geplaatst en later de kleine uitvoering, die staat op mijn slaapkamer en die van mijn dochter. Het helpt, ook motjes en vliegen vliegen erin!

Monique

Reactie voor op de website?

40.42. Reactie: de mug

Ik heb al allerlei middeltjes geprobeerd om maar niet gestoken te worden door muggen, maar helaas zonder al te veel resultaat, met of zonder Deet het maakt allemaal niet uit. Om even een aantal middelen te noemen, Autan helpt niet, Care Plus, Jaico, Citronella. Muggenstekkers op de kamer helpen ook niet. Ik zou het zo niet weten wat ik nog anders kan doen dan een klamboe op te hangen.

Maar daar ben ik buiten niet mee geholpen, 's avonds hoef ik afsoluut niet met korte mouwen of broek buiten te gaan zitten of ik ben doorzeeft van de beten. Ik heb het probleem al van kinds af aan, en heb er soms uitgezien alsof ik de waterpokken had.

Wie heeft er nog tips.

Marbo

Reactie voor op de website?

40.43. OFF

OFF-ervaring: Vraag eens bij een Turkse winkel! Zij kunnen het waarschijnlijk gemakkelijk en goedkoop leveren. DEET-gehalte echter niet zo hoog: 15 procent maar voor een paar uur mug-vrij, in Nederland of rond de Middellandse zee, redelijk toerijkend. In Turkije kost een flesje, 100 ml. maar iets meer dan een euro, dus met wat ekstra kosten altijd nog veel goedkoper dan soortgelijke middelen in Nederland.

Jos

Reactie voor op de website?

40.44. Vitamine B tegen muggenbeet

Vitamine B helpt tegen muggebeten. Ik ben geweest in Mexico, Dom.Rep. en erg allergisch voor muggenbeten. Ben 1 week van te voren begonnen met het slikken van vit.B. en heb geen enkele beet gekregen. Ben uiteraard na de vakantie mee gestopt. Heb Thuis 3 citroenplanten staan waardoor de mug niet binnen komt. Een paar weekjes vit.B kan geen kwaad.

Ervaar het; baat het niet schaden doet het ook niet

succes groet Gaby

Reactie voor op de website?

40.45. Muggenstekker met Prallethrin

Ik heb al jarenlang een goede ervaring met de muggenstekker uit het buitenland. Vroeger werden die ook in Nederland verkocht, maar sinds enkele jaren mag alleen de stekker met citronel nog maar hier verkocht worden. Die geven alleen een hoop stank en de muggen hebben er niet veel last van, wij meer, hoofdpijn tot gevolg.

Het lijkt erop alsof de muggen gedesorienteerd raken en na een tijdje gewoon dood uit de lucht vallen door gebruik van de stekker. In ieder geval geen last meer van zoemende, stekende beesies.

De stekkers die we vroeger hadden waren van Vapona. Nu hebben een stekker genaamd Raid, van Johnson. De werkzame stof is in elk geval 1,2 % Prallethrin.

Misschien hebben julie hier iets aan.

Groeten, Maarten

Reactie voor op de website?

40.46. Off

Het middel off is ook te krijgen in Italie. Het werkt inderdaad erg goed. Maar je stinkt een uur in de wind.

Sharon

Reactie voor op de website?

40.47. Off

Waar kan ik online off (anti-mug)van Johnson Wax SpA bestellen? Of is er een andere mogelijkheid in Nederland om aan off te komen?

gr. sara

Reactie voor op de website?

40.48. Natuurlijke muggenval

Mijn ervaring met de Bugfree Muggenval is dat deze niet doet wat er beloofd wordt. Ik heb deze vorig jaar geleend van een kennis; waar wij wonen zitten gigantisch veel muggen en zonder DEET kun je niet buiten zitten. Na twee dagen de muggenval te hebben aan gehad onder onze overkapping hadden we welgeteld 1 mug (er zitten er heeeel veeeeel) gevangen en 2 motten. Zonde van je 50! Euro. Het is ook niet erg diervriendelijk: de 3 insecten bleven nog een hele tijd in leven en gaan volgens mij dood aan uitputting.

Hank

Reactie voor op de website?

40.49. Welk vitamineB-complex

Je moet de zgn. natuurlijke vitamine B hebben (bij reform en Tuinen) en de dosering moet zijn 100 mg per dag en op tijd beginnen, liefst twee maand voor muggen seizoen,

groet Joke

Reactie voor op de website?

40.50. Gurkha

Hallo Peter,

Wij zitten momenteel (juli 2009) op een prachtige camping in Frankrijk, echter samen met duizenden vliegen. Ze prikken niet, maar je wordt er wel compleet gestoord van. Toevallig vonden wij ergens in de caravan nog een heel oud aangebroken flesje GURKHA, en zowaar dat hielp perfect. Ik heb echter gegoogled, maar vindt nergens een treffer, ben dus bang dat het niet meer in de handel is. Binnenkort neem ik eens contact op met het bedrijf Pioneer Biochemical Sciences om te zien of zij mij verder kunnen helpen.

Ton

Reactie voor op de website?

40.51. OFF thegen muggen

Dit moddel OFF kocht ik altijd in Amerika toen ik daar woonde en hielp goed, maar ik denk dat Deet net zo goed is.

Carla

Reactie voor op de website?

40.52. Muggenbestrijding

Ik gebruik sinds een paar maanden lavendel zeep en wasverzachtervoor mijn wasmachine. Vroeger veel last van muggen nu niet meer.

Marc

Reactie voor op de website?

40.53. Klamboe

Reactie op Hor en klamboe

Wij wonen in een bosrijk gebied, dus erg veel muggen. Nou vind ik het geen probleem als ik gestoken word, want die zijn bij mij zo weer weg. Maar dat gezoem! Daar kan ik niet over, vele slapeloze nachten. Horren voor de ramen help niet. En hebben bijna de helft van het jaar een klamboe over het bed. Nou heb ik die vierkante klamboe bij de Xenos, al 2 weken. Vol goede moed, en met de ervaring met andere klamboes, besloten om het dak en de vlappen maar dicht te naaien. Veel werk van gehad, en? Ze komen er gewoon doorheen. Elke morgen zitten er 5 tot 10 neven in de klamboe. Werkt dus ook niet: 100% balen!

Greetje

Reactie voor op de website?

40.54. Merk Halley

Reactie op Nieuw Record?

In Spanje kun je antimuggenspul kopen in heel veel apotheken, anders kunnen ze het bestellen. Het merk is Halley, spreek uit ajjie. Het ruikt naar Eau de Cologne en is niet duur en je doet er erg lang mee. Dus als je naar Spanje gaat neem wat extra flesjes mee terug want ze blijven wel een paar jaar goed.

Ger

Reactie voor op de website?

40.55. De enige zalf die werkt

Ik zweer bij Nestocyl. De jeuk verdwijnt vrijwel direct en de allergische reactie vermindert ook.

Diane

Reactie voor op de website?

40.56. eucalyptusolie


Reactie op Ik heb van alles uitgeprobeerd en niets helpt.

Ik had jaren lang last van allergie door muggenbulten, het beste is om niet gestoken te worden.
Dit jaar ontdekte ik bij toeval dat eucalyptus de muggen weghoudt! Gewoon een paar druppels op je kussensloop druppelen kijk uit dat je het niet te veel aanraakt, je kan het ook op je beddengoed druppelen of een druppeltje op je nachtkleding is gelijk lekker verkoelend. Tegen luchtstroom kunnen ze ook niet, als je er tegen kunt kan je ook de ventilator gebruiken, jezelf altijd douchen voordat je naar bed gaat want zweet daar houden ze ook van.
Citroen en kruidnagel helpt allemaal NIET! Ik heb in de jaren van alles uit geprobeerd, het enige wat hielp was die vapona van vroeger die uit de handel is gehaald. Probeer eucalyptus het is echt de moeite waard. Ben je toch gestoken, wat bij mij een beetje hielp was een ijsblokje op de bult leggen.
Sandra

Reactie voor op de website?

40.57. Kwark bij insectenbeten

Toen ik weer eens bij een arts in Zwitserland kwam omdat een insectenbeet ging ontsteken/ zwellen, werd geadviseerd om er kwark op te smeren (koud uit de koelkast) en goed te koelen. Tot nu toe is de reactie op een insectenbeet hierdoor veel minder en kwark is ook niet schadelijk.

Jolanda

Reactie voor op de website?

40.58. Muggenspray

Reactie op Niets helpt..

Vanuit een mugovergoten Maleisie mijn ervaringen met veel, heel veel muggen. Het enige dat echt helpt zijn producten met DEET of Picaridine (kun je ook bij kleine kinderen gebruiken). Maar je moet je er echt helemaal mee insmeren en niet alleen een beetje op je armen of achter je oren. Anders prikt de mug er gewoon naast! Geprikt worden is slecht te voorkomen; klamboe en verder smeren, smeren, smeren.

Nynke

Reactie voor op de website?

40.59. Middel tegen allergie muggensteken

Reactie op Ook allergisch

Ik was als kind ook alergisch voor muggensteken, de drogist raade aan "Ledum palustre" zuigtabletjes in te nemen van VSM. Dit hielp bij mij altijd heel goed, de bulten werden niet meer zo groot en gingen ook sneller weg.

Laura

Reactie voor op de website?

40.60. 163 Muggenbeten

Had vorige zomer 163 muggenbeten in Frankrijk langs het water. Ik raad aan als U op vakantie gaat niet te dicht op het water te gaan staan, heel vervelend.

Robin

Reactie voor op de website?

40.61. Als je gestoken bent door een mug

Ik had last van een muggenbeet en keek op deze site naar een tip maar daar had je spullen voor nodig die ik niet thuis had dus ik zag douche-gel staan en ging kijken of het werkte. En het werkt juist hartstikke goed. Doe een beetje douchegel op je hand en wrijf het in de muggenbult en de jeuk is weg.

Arnoud

Reactie voor op de website?

40.62. Welke off moet ik gebruiken?

Reactie op Muggen

Ik zag dat de vader van 2 kinderen het product off uit Finland adviseerde. Nu wil ik graag weten welk product dat is, aangezien er meerdere producten op de site staan, en ik kan niet lezen wat er op de verpakkingen staat.

Annieke

Reactie voor op de website?

40.63. Anti mug

Reactie op Natuurlijke, effectieve muggenval

Ik ben er allergisch voor, maar mijn man heeft jarenlang Staphysagria D6 van VSM (zie hier) geslikt en wordt al jaren niet meer gestoken door muggen.

Kim

Reactie voor op de website?

40.64. Mosqui go duo

Reactie op Anti-Mug

Google eens op bovenstaande. Dit middel werkt met een verdamper en is geurloos. Binnen 30 minuten zijn alle aanwezige muggen dood. Te bestellen op diverse sites in Engeland. Kost soms een par centen, maar je bent wel van het gezeur af. Oppassen met vogels en visen!

Arie

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

De mug

 1. Het internet
 2. De mug, enkele tips
 3. Hor en klamboe
 4. Reacties van de grootgezinsmanagerslijst
 5. Ook allergisch
 6. Klamboe
 7. Middeltje tegen muggenbeet
 8. Mieren
 9. Cedercrème
 10. Muggenbeten neutraliseren
 11. Cremé tegen muggebeet
 12. Muggen
 13. Re: Muggen
 14. Anti muggen
 15. horren Hegen muggen
 16. Middel tegen muggenbeten èn muggen zelf!
 17. Klamboe bij Xenox
 18. Middel tegen het steken muggen.
 19. OFF: tegen muggenbeten
 20. Anti-Mug
 21. Muggen
 22. Tegen muggen
 23. Niets helpt..
 24. Reactie op artikel 37.22 "vitamine B"
 25. Tropical bush help goed
 26. Anti muggenmiddel Gurkha
 27. Anti-muggen kussenslopen
 28. Muggennet
 29. Ook hopeloos
 30. Mugwerende kruiden
 31. Vitamine b
 32. Nieuw Record?
 33. Vitamine b
 34. Antimuggen middel Gurkha
 35. Natuurlijke, effectieve muggenval
 36. Nieuw product, Muggen pleisters!
 37. Niets helpt
 38. Muggenellende
 39. Ik heb van alles uitgeprobeerd en niets helpt
 40. Allergie/muggen
 41. Ik heb sinds kort geen last meer van muggen
 42. Reactie: de mug
 43. OFF
 44. Vitamine B tegen muggenbeet
 45. Muggenstekker met Prallethrin
 46. Off
 47. Off
 48. Natuurlijke muggenval
 49. Welk vitamineB-complex
 50. Gurkha
 51. OFF thegen muggen
 52. Muggenbestrijding
 53. Klamboe
 54. Merk Halley
 55. De enige zalf die werkt
 56. eucalyptusolie
 57. Kwark bij insectenbeten
 58. Muggenspray
 59. Middel tegen allergie muggensteken
 60. 163 Muggenbeten
 61. Als je gestoken bent door een mug
 62. Welke off moet ik gebruiken?
 63. Anti mug
 64. Mosqui go duo

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.