Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. Moederdag

De column Moederdag gaat in op de relatie tussen moederdag en commercie. Maar wat betekent moederdag voor jou? Graag plaatsen we je bijdrage!

Reactie voor op de website?

31.1. Moederdag op het internet

Over het ontstaan en de geschiedenis van moeder dag kunnen we lezen op:
  1. Moederdag Site
  2. Geschiedenis van moederdag
Zie verder de speciale startpagina.

Reactie voor op de website?

31.2. Een spontaan gebaar

Op zich leuk dat er een dag is waarop men moeders eens in het zonnetje zet. Maar inderdaad staat het me ontzettend tegen al die commercie. Bovendien, een spontaan gebaar, niet omdat het een bepaalde dag is, is me veel meer waard.

Kleine bloemetjes die mijn dochtertje in de tuin plukt en trots aan mij komt brengen "voor Mama", tekeningen van race-auto's bommenwerperds en dinosaurussen met enorme tanden van mijn zoons, mooi uitgeknipte kleedjes en dat soort dingen, die bewaar ik inderdaad heel zorgvuldig en kan ik jaren later nog weemoedig een traantje bij wegpinken. Terwijl die dure parfum nog steeds ongebruikt ergens staat tot datzelfde dochtertje de leeftijd heeft bereikt waarop ze enthousiast zichzelf omringd met geurige wolken.......

Antoinette

Reactie voor op de website?

31.3. Als het voor mij een verrassing moet zijn

Ik heb in tegenstelling tot de meeste mensen op deze site heb ik een heel klein gezin. Het bestaat uit alleen mijn zoon en ik. Met mijn verjaardag of met moederdag levert dat toch een praktisch probleem op. Mijn zoon is nog niet oud genoeg om zelf naar de winkels te gaan en zelfstandig een kadootje te gaan kopen. Knutsels krijg ik elke dag in overvloed want hij is erg creatief. Die krijg ik natuurlijk ook met mijn verjaardag en moederdag. Maar hij wil ook groot zijn, en een kadootje kopen. Als hij naar de winkels wil om wat te kopen regel, ik dat met hem, ik ga met hem mee en laat hem zijn ding kopen. Maar hoe moet dat nou, als het voor mij een verrassing moet zijn?

Elke keer is dat weer een knelpunt. Als ik met hem mee ga, is de verrassing er al af. Mijn familie woont erg ver van ons vandaan dus even met oma of opa naar de winkels is geen optie. Als hij echt groot genoeg is, is het probleem opgelost maar tot die tijd, hebben we steeds een probleempje daarmee? Hoe lost iemand anders zoiets op?

Judea

Reactie voor op de website?

31.4. Als het voor mij een verrassing moet zijn

Hallo Judea,

Ik heb één dochtertje en zat met hetzelfde. Er is namelijk geen lol aan als je al van te voren weet wat je krijgt en je moet nog verrast doen ook. Mijn oplossing was als volgt. Ik ga met haar naar een winkel met gevarieerd aanbod. We spreken drie plaatjes af waar ze van alles 1 mag uitzoeken. Zo had ik een rij doucheproducten, snoep en geurkaarsjes. Op zo'n manier kan je meteen inschatten (en bepalen) hoeveel geld er ongeveer wordt uitgegeven. Ik gaf haar geld in haar eigen portemonnee en zei dat ik buiten op haar zou wachten tot ze klaar was. Ook zei ik dat ze bij de kassa maar aan die meneer moest vragen alles apart in te pakken zodat ze dan wel 3 kadootjes had.

Resultaat: Dochter trots, ik wist niet wat ze uitgezocht had en kreeg toch dingen die ik graag wilde hebben.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Moederdag

  1. Moederdag op het internet
  2. Een spontaan gebaar
  3. Als het voor mij een verrassing moet zijn
  4. Als het voor mij een verrassing moet zijn
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.