Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

68. Ingrediënten voor het bakken van brood

Ben je van plan om zelf brood te gaan bakken, dan komen allerlei vragen over ingrediënten. Bijvoorbeeld, waar kun je die kopen?

Reactie voor op de website?

68.1. Ingrediënten op het internet

Kijk hier voor een goede overzichtspagina.

Op zoek naar meel van de molenaar? Kijk op de startpagina molen.pagina.nl.

Reactie voor op de website?

68.2. Tips voor de broodbakmachine

Ook wij bakken nu 1,5 jaar ons eigen brood. Bij een molenaar halen wij een zak van 15 kilo biologisch tarwemeel, en pakjes van 0,5 kg gist. Dit vermengen wij met bloem van de aldi. EEN KEER PER WEEK weeg en meng ik de bloem en voeg soms ook wat extra's toe zoals lijnzaad en haverzemelen. Dit stop ik van die witte diepvries bakjes van 1.2 l. Daarna weeg ik de suiker, zout en gist bij elkaar ik een ander klein bakje.

Zo hoef je 's avonds alleen nog maar alle ingedienten in het bakje te doen en water af te meten, klontje boter er bij en klaar.

Ik heb onlangs zo'n elektrisch snijmachientje gekocht (waar je ook vlees mee kunt snijden), werkt perfect. En brood wat over is doe ik beleggen, in een diepvries zakje, schrijf er op wat voor beleg er op zit, en vries het in, makkelijk voor overblijvers of als we eens weggaan. Zo wordt er nooit brood weggegooid.

Anita

Reactie voor op de website?

68.3. De Natuurlijke Molen

Ik denk dat het interessant is voor uw bezoekers om een link te plaatsen naar De Natuurlijke Molen verkoopt van alles voor gezonde voeding, zoals graanmolens, muesliwalsen, groenten-en fruitjuicers, ook in grotere hoeveelheden.

Reactie voor op de website?

68.4. Met speciaal meel

Hoi,

ik bak de laatste tijd in mijn machientje alleen nog maar brood van Soezie mixen en soezie meel. Die bevallen zo goed! Op zich heeft ieder brood uit de machine een gat maar daar mag het brood niet harder zijn dan elders. Soezie heeft ook glutenvrij meel. Kijk maar eens bij Soezie, daar vind je ook de verkooppunten in Nederland en Belgie.

Miranda

Reactie voor op de website?

68.5. Grondstoffen omgeving Tilburg

Bij Molen De Arend in Terheijden (076-5934020) kun je vele soorten bloem ed in grotere hoeveelheden kopen. Openingstijden Wo 13-17 uur Do en Vr 10-17 uur Za 10-16 uur.

Jacky

Reactie voor op de website?

68.6. Molen in Zoetermeer

Hoi Marina

In Zoetermeer is er een molen waar je meel e.d. kunt halen. Het adres is: Molen De Hoop , Eerste Stationstraat 37a, 2712 HB Zoetermeer.

groetjes, Jessy

Reactie voor op de website?

68.7. Re: molen in Zoetermeer

Beste Jessy,

Ik heb de link gevolgd die bij het stukje Molen in Zoetermeer staat en wat schetst mijn verbazing als ik uitkom bij een molen in Oud-Zevenaar. Dat is niet eens in de buurt.

Hoop dat je er iets mee kunt. Groeten F. Strooband

p.s. Voor zover ik weet, zjin de adresgegevens van de molen zelf wel correct.

Reactie voor op de website?

68.8. Adres molen Oisterwijk

Hoi Edwin

Je kan alles in grote (of kleine) hoeveelheden halen bij de molen het adres is: Kerhovense Molen , Langvennen Oost 120, 5061 DR Oisterwijk.

groetjes, Jessy

Reactie voor op de website?

68.9. Soubry broodmeel

Soubry broodmeel (5 kg. zakken) in 5 soorten is te koop bij de Makro. Prijs, afhankelijk van het soort, tussen € 5,- en € 7,- excl. 6% BTW.

Ruud

Reactie voor op de website?

68.10. Soubry broodmeel

Hoi,

Broodbakmeel van Soubry vind je in zakken van 5 kg bij Lukas Klamer (groothandel) in div. soorten. Verder zou ik zeker eens op de site van de Soezie Club kijken (kijk bij Brood bakken op het internet). Dit zijn ook wel 2,5 kg zakken maar er is zo veel keus! Denk dat je dat leuk zult vinden. Veel bakplezier.

José

Reactie voor op de website?

68.11. Tip

Mijn zoon van 19 heeft sinds vorig jaar ook glutenallergie. Ik heb verschillende soorten meel geprobeerd. Ik gebruik nu meel van nutricia; dit is bij de reform winkel te koop, of albert heijn. Dit bevalt me heel goed en is makkelijk in gebruik. Als jij nog wat tips voor mij heb wat voeding betreft, graag.

Gea

Reactie voor op de website?

68.12. Bakken van glutenvrij brood

Hallo,

Mijn dochter en ik zelf zijn al een aantal jaren aan het expirimenteren met het bakken. Uiteindelijk zijn we overgestapt naar het meel Valpi wat te krijgen is bij www.sorgente.nl. Staat ook in het kwartaalblad van de vereniging. Nu bakken we ons brood in een bakblik, bij de blokker gekocht. Als je belang hebt, stuur mij dan maar een mail. De broodmachine gebruik ik alleen nog maar tijdens vakantie in Frankrijk.

Groet

Reactie voor op de website?

68.13. Zakken meel van 10 of meer kilo

In de buurt van Tilburg zijn grotere zakken meel te koop, dat wil zeggen als je de moeite neemt om even naar Turnhout te rijden, naar Colruyt, een winkelketen. Daar liggen allerlei soorten meel in verpakkingen van 2 tot 25 kilo. Succes,

Huib.

Reactie voor op de website?

68.14. Meel in grootverpakking

In één van de recepten lees ik dat meel onder andere verkrijgbaar is bij albert hein. Voor een groot gezin lijkt mij een verpakking van 1 of 2 kilo niet echt goedkoop. Zelf maak ik deel uit van een 2-persoonshuishouden en ik koop mijn meel in grote hoeveelheden, minimaal vijf kilo. Dat koop ik bij de Makro, de Sligro of een dergelijke winkel. Er zijn 'in den lande' ook nog molens waar men meel in grootverpakking verkoopt.

J.H.

Reactie voor op de website?

68.15. Broodbak-ingrediënten Amersfoort

Woon je in de omgeving Amersfoort, ga dan eens naar onderstaande kaasboerderij. Ze hebben een groot assortement broodbakartikelen van o.a. Soezie. Leuke kleine winkel.

Kaasboerderij De Kopermolen, Hessenweg 2, 3835 PJ Amersfoort (Stoutenburg), Tel. 033 - 494 03 05

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur, zaterdag van 09.00 uur t/m 16.00 uur, dinsdag en zondag gesloten.

Routebeschrijving vanaf Utrecht: Via de A28 afslag Amersfoort-Hoevelaken. Rechtsaf richting Hoevelaken en meteen rechtsaf richting Achterveld. Na 500 meter over een bruggetje aan je rechterkant.

Reactie voor op de website?

68.16. Molen in IJsselstein

Bij de molen in IJsselstein kun je allerlei soorten meel kopen. Ook verkopen ze ook producten als gist, maanzaad, amandelen en sesamzaad.

De molen is in elk geval vrijdag en zaterdag open, maar ook doordeweeks als de deur openstaat is de molenaar zeer bereid om je te helpen.

Groet en plezier, Karen

Reactie voor op de website?

68.17. Bakmeel

Ik kan aan de vragen niet zien wanneer ze gesteld zijn en of ze al beantwoord zijn, maar vwb de adressen voor meel voor de broodbakmachine:

Soezie heeft op zijn site adressen staan. Je in ieder geval bij de Bijenkorf terecht moeten kunnen en (Z.H., Utr, N.H) Groene Hart Landwinkels (vaak boerderijen met afwijkende openingstijden). Ik vind dat Soezie spul nogal duur en bovendien hou ik er niet van als álles voorgedaan is. Het is al zo makkelijk...

Soubry heeft me per email gemeld waar je wát van hen kunt kopen, en persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van sm. Baars in Bilthoven. Heeft alles, ook in 5kg verpakking en grootverpakkingen droge gist: dat scheelt enorm. Soubry heeft een vertegenwoordiger die kennelijk in de Bilt woont, de heer Begemann.

En dan moet je nog bij een aantal molens langskunnen, maar dat blijkt een enorm gezoek. Had de Boerenbond vroeger niet van die grootverpakkingen, trouwens?

Paul

Reactie voor op de website?

68.18. Adressen voor meel

Molen de Roos in Delft!

groetjes, Jo

Reactie voor op de website?

68.19. Gist!

Pakjes van 500 gram droge gist zijn te koop bij de molen in Wateringen. Pmdat dit lang meegaat doe ik altijd een gedeelte in een plastic bakje en de rest in de vriezer. Deze gist is uiteraard veel goedkoper in gebruik dan die kleine kant-en-klaar zakjes van dr oetker. Overigens, stukje verderop bij Herman Kramer verkopen ze 5 kilozakken meel van soubrie. Wel even een uittrekstel van de kvk meenemen van b.v. het bedrijf waar je werkt want het is een groothandel.

Ger

Reactie voor op de website?

68.20. Witte molen Nijmegen

Mis ik toch tussen al die lekkere adressen mijn favoriet: De Witte Molen, Looimolenweg 17, Nijmegen (alleen de plek is al leuk). Telefoon:024-3781843 voor de openingstijden. Verkoopt alles biologisch en heeft EKO-merk. Granengemalen of niet, melen, mixen, vlokken noem maar op. Melen en granen in grote zakken. Neem zelf die van 5 k.g. Ze gaven ook ooit een leuk receptenboekje voor de BBM, Molens, molenaars en BBm-s uit.

Reactie voor op de website?

68.21. Adres voor meel

Hallo,

Kijk eens op de site www.molenaarsgilde.nl, je vindt daar adressen van molens waar je meel kunt kopen. Er is er een in Zoetermeer volgens mij.

Groetjes, Ria

Reactie voor op de website?

68.22. Adres voor meel Den Haag

Hallo,

in de buurt van Den Haag is er de molen Windlust in Wateringen, daar hebben ze een veevoer-winkel, maar ze verkopen ook meel om brood mee te bakken. Vraag vooral naar het poestameel, daarmee bak je een soort waldkornbrood, heerlijk! Je kan elke dag van 08.00 tot 18.00 en 's zaterdags van 08.00 tot 17.00 uur terecht.

De winkel is van: Gebr. Bom Veevoeders, Heulweg 8, 2291BX Wateringen, tel. 0174-292274

Hetty

Reactie voor op de website?

68.23. Soubry meel

Hoi,

Ik ben op zoek naar een adres in Noord Holland - in de buurt van Hoorn/Purmerend waar de 5 kg verpakking voor het 6-of 9-granen brood van Soubry wordt verkocht. Ik heb geen makropas, dus graag een adres van een gewone supermarkt.

Bedankt en groeten,

Reactie voor op de website?

68.24. Reactie op onvindbare ingredienten

Kruidenpoeder kan je bij de toko vinden. Oranjebloesemwater bij de reformzaak, natuurvoedingswinkels of turkse winkels. Piment bij de toko, maar ook in de supermarkt.

groetjes Miriam

Reactie voor op de website?

68.25. Soubry meel

Ik woon zelf in Apeldoorn. Bij de Toko in het winkelcentrum Anklaar worden verschillende meelsoorten verkocht in 5 kg verpakkingen. U betaalt hiervoor tussen de 4 en 7 euro per 5 kg. Tarwemeel voor volkorenbrood kost 5,50 euro

Ook verkopen ze er allerlei soorten meel en grootverpakkingen gedroogd gist. Bruggeman 500gr. voor 5,99 euro.

veel bakplezier, Jannetje

Reactie voor op de website?

68.26. Meel van Soubry, wonend in omgeving Hoorn etc.

Soubry,

Helaas ik woon hier zelf ook in de buurt, maar je kunt dit meel niet kopen in supermarkten etc. Ik heb iemand gevonden met een pas van de groothandel en bestel bij diegene per maand gewoon mijn meel. Misschien kun je het ook via die weg proberen. Helaas wordt het niet verkocht voor particulieren, dus in de winkels, stom maar waar!

Yvonne

Reactie voor op de website?

68.27. Reactie op het verhaaltje van Sheila

(Naar aanleiding van de reactie van Sheila)
Hallo Sheila

5 kruidenpoeder is wel te krijgen o.a bij poeiz.AH of andere supermarkten. Smaakt wat anijs-achtig. Oranje bloezemwater kun je wel krijgen, maar vaak moet je het bestellen via een drogisterij. Je kunt het gemakkelijkst even via internet zoeken. Jacob de Hooy, dat is een groothandel, als je die belt kunnen ze je wel vertellen wie het bij jullie in de buurt verkoopt of kan bestellen

Egbert

Reactie voor op de website?

68.28. Konsumenten Groep Buskruid

Op website KGB staat informatie over hoe in klein- en grootverbruik (tegen gereduceerde tarieven) melen en bakmixen (en andere producten) zijn te bestellen. Enige nadeel is dat je maar 1 x per 5 weken kunt bestellen. Voordeel is dat het om biologische/eko producten gaat, tegen interessante tarieven (ook glutenvrije!) en dat de bezorgkosten inclusief zijn.

Anja

Reactie voor op de website?

68.29. Melkpoeder

Wat wordt er bedoelt met magere melkpoeder, is dat de creamer voor de koffie?

Uit het boek van jennie shapter

Greet

Reactie voor op de website?

68.30. Suikerbrood

Om suikerbrood te maken kan je ook verbrijzelde suikerklontjes gebruiken (Ik heb trouwens geen bbm dus weet niet of die apparaten daar tegen kunnen).

groetjes Liesbeth

Reactie voor op de website?

68.31. Voor Marion: suikerbrood

Hoy Marion,

de suikerkorrels voor suikerbrood kun je bij de boerenbond kopen. Maar ben er wel voorzichtig mee, want je bakblik kan er behoorlijk van beschadigen met alle gevolgen van dien. Voordat je brood gaat rijzen, moet je het deeg uit je bakblik halen en de suikerparels er goed in verwerken, zodat de parels niet tegen de wanden van je bakblik komen. Daarna leg je het deeg weer terug en het programma vervolgt verder gewoon zijn programma.

groetjes Nelleke

Reactie voor op de website?

68.32. Verkoop van Soubry meel

Hierbij wil ik je melden dat ik mijn Soubry wit- en 9 granen meel koop bij de Marskramer en wel per 2 kilo.

Succes, Noortje

Reactie voor op de website?

68.33. Reactie op: adressen voor meel

Allerlei soorten meel en mixen zijn verkrijgbaar bij Molen de Zandhaas in Santpoort (bij Haarlem). O.a. EKO-meel, maar ook op verzoek, bijv. "buitenlands" meel zoals Bulgur, Kamut of Milo. Zie www.molendezandhaas.nl.

Pam

Reactie voor op de website?

68.34. 5 kg soubry

Beste broodbakster,

De 5 kg verpakkingen van soubry meel zijn te koop bij de MAKRO en de SLIGRO, dus als deze bij jou in de buurt zijn en je hebt een pasje zul je daar slagen.

Succes ermee,

Groetjes en veel bakplezier,

José

Reactie voor op de website?

68.35. Soubry

Soubry meel is ook te koop bij Konmar Overvecht in Utrecht.

Ries

Reactie voor op de website?

68.36. Meel/gist bij mij in de buurt?

Ik lees allerlei tips en adressen in heel Nederland, maar niks bij mij in de buurt. Bakt hier niemand brood? Ik woon in Aalsmeer, wie heeft er adressen bij mij in de buurt voor goedkope meel en gist?

Groetjes Jacintha.

Reactie voor op de website?

68.37. Soubry meel wel in Hoorn te verkrijgen!

Bij de Vomar supermarkt (in de wijk Kersenboogerd in Hoorn) kun je drie soorten Soubry meel verkrijgen: tarwemeel voor witbrood, voor volkorenbrood en een mix voor donker brood van 9 granen. Zakken van 1kg.

Manja

Reactie voor op de website?

68.38. Sourby

Bij de Boerenbond kun je alles van Sourby kopen. Ook bij de Harense Simd

Succes

Reactie voor op de website?

68.39. Melkpoeder

Met melkpoeder bedoelen ze niet koffiecreamer. Je kan van campina elk magere melpoeder kopen bij bijv de jumbo of ah. de prijs is volgends mij 1,49. Bij de reformwinkel is het ook te koop maar een stuk duurder, daar kost het 3,49 en is het van het merk heirler.

Arends

Reactie voor op de website?

68.40. Gat in het brood

Hallo,

Ik bak nu al zo'n 3 a 4 jaar alle dagen een of twee broden. Het gat in je brood kan je voorkomen door na de voorlaatste kneding het deeg even uit de machine te halen (met natte handen) en dan het mengertje er uit te halen. Daarna het deeg er weer in doen en de deksel dicht. Hij rijst dan nog tweemaal, als het goed is en het wordt een prachtig brood zonder groot gat. Succes.

En in plaats van water kan je er melk uit de koelkast in doen. Het brood is dan iets zachter en rijst beter door de eiwitten in de melk. Ook doe ik er geen boter, maar een scheut olie in.

Marjan

Reactie voor op de website?

68.41. Aanbieding droge en verse gist

Voor uw droge gistproducten kunt u terecht bij de natuurvoedingswinkels. Hier wordt Instantgist van Algist Bruggeman verkocht tegen redelijk prijzen. Er is een tweetal verpakkingen beschikbaar, 500 gram en een doosje met zakjes van 5 x 11 gram. Via www.natudis.nl kunt u adressen vinden van dergelijk natuurvoedingswinkels. Er is ook een mogelijkheid om verse gist te kopen bij de plaatselijk bakker. De meeste bakkers verkopen Bruggeman gist tegen redelijke prijzen.

Reactie voor op de website?

68.42. Goedkope meel en gist

Waar kan je goedkope meel en gist kan halen? Ik bak vaak zelf broden en goedkope volkorenmeel; Soubry 2 kilo voor 1 euro en 85 eurocenten kan je vinden bij de supermarkt bas van den Heijden (hier haal ik deze altijd) en ook gist haal ik hier (Gedroogde gist 3 zakjes voor 0.60 eurocent). Ook Super de boer heeft gedroogde gist 3 zakjes 0.99 eurocent.

Erica

Reactie voor op de website?

68.43. Soubry supermarkt

Ik haal het meel er zijn 2 soorten t.w. volkoren en wit bij Dirk v.d. Broek per 2 kilo € 1.89

Ri@

Reactie voor op de website?

68.44. Sourby supermarkt

Sinds kort is bij de C1000 in IJsselstein (Utrecht) ook meel van sourby te koop. We hebben 3 soorten van 2kilo zakken nl:
- mix voor donkerbrood 9 granen
- mix voor bruinbrood
- mix voor witbrood

Hoofdzakelijk gebruik ik (na het ontdekken van dit meel) het 9-granen bruinbrood omdat er lekkere grove zonnepitten en granen door zitten. Zowel in de broodbakmachine als met de hand ontstaan er zeer mooie en lekkere broden. Zelf doe ik er wel wat suiker bij. De prijs vind ik persoonlijk niet duur.

Seja

Reactie voor op de website?

68.45. Kosten van een brood

Wat een brood kost, hangt af van het soort meel. Wij halen all in mix bij de molen in Kesteren. Hier hoef je alleen maar water bij te doen. 5 kilo kost 5 euro. Hier bak je ongeveer 11 broden van. Het is erg lekker luchtig brood! Hier komen dan nog de stroomkosten bij! Bij de Lidl kost het goedkoopste brood 37 cent! Daar kun je gewoon niet voor bakken. Je proeft wel het verschil!

Succes, Willeke

Reactie voor op de website?

68.46. Calorievrij brood

Hallo, ik ben al een tijdje op zoek naar calorievrij broodmeel het zogenaamde atkins brood, wie weet waar dit tegen een aantrekkelijke prijs voor bbm te krijgen is,

alvast bedankt nico

Reactie voor op de website?

68.47. Verkrijgbaarheid meel

Jacintha vroeg of er in de omgeving van Aalsmeer meel en gist verkrijgbaar is. Korenmolen de Leeuw verkoopt allerlei soorten meel en toebehoren. Alles tegen schappelijke prijzen.

Groeten Ron

Reactie voor op de website?

68.48. Molenaarsmeel Oost Groningen

Ik heb in Friesland een boerderij gevonden waar ze geweldig molenaarsmeel verkopen, waar ik erg lekker brood van kan bakken. Heel donker meel. Ergens in de buurt van Wommels. Maar zelf woon ik in Oost Groningen en ben ik op zoek naar een molen o.i.d. waar ik soortgelijk meel kan kopen. Iemand enig idee?

Welmoed

Reactie voor op de website?

68.49. Meelverkopende Turkse bakker

Heeft iemand soms het adres van een meelverkopende bakker in Den Haag?

Bedankt Koos

Reactie voor op de website?

68.50. Meel-verkoop

Via internet heb ik wel gelezen dat er molens zijn in Groningen, misschien niet bij jou in de buurt? Kropswolde en Feerwert, beide verkopen ook meel/mixen.

J. Steendam

Reactie voor op de website?

68.51. Nieuw rijsmiddel

Sinds kort kan bij de molenaar maar ook bij Natuurwinkels een gistvervanger worden gekocht. Het is een bio-vloeibare desem op basis van tarwe. Je gebruikt het precies als gedroogde gist. Je kunt het direct gebruiken in de bakmachine. Verwacht niet dat het brood de pan uit rijst maar het is allenzins goed. Het ruikt goed, het smaakt goed (absoluut niet zuur). Ideaal voor mensen die geen gist verdragen en het teveel werk vinden om zelf zuurdesem te maken.

Mijn echtgenote kan geen gist en geen suiker verdragen vandaar dat wij ook niet met de diverse mixen kunnen werken.

Ik gebruik:

Ik bak het gewoon op stand 1 van de AFK machine (3:00 uur).

Denk erom dat je de 15 gram vloeibare desem aftrekt van de 300 gram water, anders wordt het deeg te nat en zakt het in. Het brood wat ik bak voor mijn echtgenote wordt ca 8 cm. hoog.

Ik hoop dat ik met dit berichtje mensen bereik die met hetzelfde probleem kampen als mijn echtgenote.

Co

Reactie voor op de website?

68.52. Re: molen de hoop

Er zijn natuurlijk meer molens die de naam "De Hoop" dragen, daar is niets mis mee. Overigens is molen \"De Hoop\" in Oud Zevenaar een prima adres en heeft zelfs een eigen laboratorium.

Co

Reactie voor op de website?

68.53. Meel ed.

Er is een molen in Kropswolde (bij Hoogezand) en bij de stad Groningen in de buurt: Hoeve Eiteweert in Matsloot ( www.buiterroden.nl).

Jantsje

Reactie voor op de website?

68.54. Re: Meel ed.

Bij de kaasboer in winkelcentrum Marsdijk in Assen wordt meel verkocht van de molen in Kropswolde. Als iemand nog meer adressen voor meel in de omgeving Assen weet, houd ik me aanbevolen.

Johanna

Reactie voor op de website?

68.55. Bicarbonaat of soda

Hallo mede bakkers/sters

Ik heb een tijdje geleden het boek 100 Nieuwe recepten voor de broodbakmachine van Jacqueline Bellefontaine bij de Slegte gekocht. Het is een heel mooi boek met duidelijke recepten, maar ik loop tegen 1 ding aan waar ik niet goed raad mee weet. Ik hoop dat 1 van jullie mij hiermee kan helpen. In een aantal recepten uit dat boek wordt als ingrediënt Bicarbonaat of soda vermeld. Op deze site heb ik niet kunnen vinden wat dit nu precies is en zoeken op Internet heeft ook niet het gewenste resultaat opgeleverd. Weet 1 van jullie misschien wat het is en waar het eventueel te koop is?

Voor wie belangstelling voor het boek heeft: het ISBN nr is 90 5947 108 3 en kost bij de Slegte € 8,95.

Ingrid

Reactie voor op de website?

68.56. Bicarbonaat

Sodium bicarbonaat is zuiveringszout of baking soda. Je kunt het bij sommige drogisterijen krijgen of bij de Toko onder de Amerikaanse merknaam Arm & hammer. Je kunt er ook je tanden mee poetsen en het als schoonmaakmiddel gebruiken. Google maar eens op baking soda en er gaat een wereld voor je open.

Ellen

Reactie voor op de website?

68.57. Broodmeel kant en klaar

Ik wilde eens vragen wat kost nu een kg meel kant en klaar. Want ik neem aan dat als je meel bij de molenaarkoopt dat je dan nog niet gelijk kan gaan bakken.

Dus wat kost nu uiteindelijk een brood zelf gebakken.

Ik heb geen ervaring met meel van de molenaar maar ik koop mijn meel kant en klaar voor diversen soorten brood /wit/volkoren/bruin/enz enz

Dus ik ben benieuwd wat uw kosten zijn. met het meel van de molenaar en allerlei toevoegingen zoals gist /boter/zout enz enz

Bouwjan

Reactie voor op de website?

68.58. Broodbakken

Graag wil ik van u vernemen welke broodsnijmachine u gebruik. Ben op zoek maar de meeste zijn zo groot

Met vriendelijke groeten

Reactie voor op de website?

68.59. Verse desem

Ik heb lang gezocht naar verse desem. Desem is een plaats vervanger van gist, het is niet zuur en ik koop het sinds kort bij Molen de Roos in Delft. Ook het meel daar is erg lekker, ze hebben ongeveer 25 soorten.

www.molenderoos.nl

Karel

Reactie voor op de website?

68.60. Winkel in Purmerend

In Purmerend is een winkeltje genaamd Peace of Cake, staat ook onder die naam op Internet! Ik koop daar altijd toendra meel. Als je dat geproefd hebt, wil je nooit iets anders meer. Het is een donker meel met pitten er in, erg lekker.

J. Bakker

Reactie voor op de website?

68.61. Paneermeel

Als je oud brood hebt, dan kun je dat drogen, en er paneermeel mee maken.

Reactie voor op de website?

68.62. Adres voor alle soorten meel en bloem.

In Rotterdam Delfshaven daar staat de Molen de Disteleerketel daar kan je alle soorten meel en bloem kopen, o.a. tefmeel,maismeel enz. Voor particulieren is hij op zaterdagmiddag en woensdag middag open.

L.J.Ketting.

Reactie voor op de website?

68.63. Molen

Er zit een molen in Kropswolde die meel verkoopt. succes!

L

Reactie voor op de website?

68.64. adres soubry-produkten

Hoi Eva,

Waarom bestel je niet via internet op www.doornkapper.be

Succes, Ron

Reactie voor op de website?

68.65. De kostprijs van een brood omlaag

Waarde mensen,

Ik kan door mijn handicap (NAH Frontaal) maar twee werkinstructies tegelijk uitvoeren of de gevolgen overzien, maar ik vind het leuk om de kostprijs van een lekker brood zo laag mogelijk te krijgen.

Ik gebruik 300 gram goedkoop witmeel uit de supermarkt (Hoogvliet, Aldi of Lidl) en mix dit met 200 gram Soubry 9 granen meel. Dit geeft een lekker brood.

De kwaliteit en de prijs van het brood is afhankelijk van de volgorde van de ingrediënten.

De volgorde van de bakhandelingen:

 1. Neem een hoeveelheid zout en doe dit in de kom van de bakmachine;
 2. Voeg vervolgens 300 gram water toe en schud de kom van de bakmachine totdat het zout opgelost is;
 3. Weeg 300 gram wit meel, doe dit in de kom van de bakmachine;
 4. Doe nu een half zakje gist in de kom en verspreid dit mooi over het witte meel;
 5. Weeg 200 gram Soubry 9 granenmeel en doe dit in de kom van de bakmachine.
 6. Maak een kuiltje en voeg 1 maatlepel olijfolie en zonnebloemolie toe.
Doordat je het zout laat oplossen, heb je minder zout nodig. Omdat de samenstelling van zuiver Soubrymeel wat kleverig van zich zelf is, was dit voor mij de reden om de gist te verminderen. Omdat dit goed ging, ben ik dit met goedkoop meel uit de supermarkt gaan mengen. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op 1/3 van een zakje droge gist. Zonnebloemolie is een goedkoop alternatief voor olijfolie. Wil je een mooie open gaatjesstructuur in het brood dan moet je alles met olijfolie doen.

Als er iemand weet van hoe je nog meer de kostprijs van een brood naar beneden kunt krijgen, mail dan naar paul.heijnen.wolheze@gmail.com.

Overigens ik gebruik de olijfolie van de Aldi.

Paul

Reactie voor op de website?

68.66. Vraag poestameel

Beste Hetty,

ik ben vandaag naar de molen in Wateringen geweest en heb op aanraden van jou de poestameel gehaald, maar wat moet ik toevoegen om een brood te krijgen? Alleen gist en water? Of ook nog bloem wat dat zie ik in heel veel boekjes staan, dat ze meel gebruiken.

Ik hoor het graag.

Bedankt.

Groetje Fabrizia

PS kijk ook een op mijn eigen kooksite www.kookjijook.nl

Reactie voor op de website?

68.67. Molen in Kropswolde

Reactie op Molenaarsmeel Oost Groningen

In Kropswolde staat een molen die van woensdag t/m zaterdag open is en waar je ook grote zakken van 25 kilo meel kan kopen. Hij heeft ook heerlijke kleinere verpakkingen van allerlei soorten meel. Ook voor cake en andere bakspullen kan je er terecht. Ik kwam er op een dinsdag langs en de molenaar was er toevallig en opende voor mij zijn winkeltje, wat een service!

groetjes Jolanda

Reactie voor op de website?

68.68. Duitsland

Ik koop mijn meel altijd in Duitsland. Je hebt daar verschillende mixen van 1 kilo voor 69 cent, en witte meel van het type 405 voor 25 cent.

Ik meng altijd mijn eigen mix. 2 pakken kant en klaar mix (zonnenbloem/ meergranen/ meloenpit en nog meer soorten), net waar ik zin in heb, met 2 kilo wit meel.

Daar voeg ik nog 40 gram suiker aan toe,
35 gram zout
16/20 gram gist
20 gram meelverbeteraar (haal ik bij de bakker)
en 100 gram melkpoeder

En zo heb ik een heerlijke en goedkope mix.

Suzanne

Reactie voor op de website?

68.69. Tiengranenmeel met 5 granenmeel

Broodbakken: alle ingredienten worden samengevoegd, gist, ei, appelstroop, tien granen, 5 granen, (alles in verhoudingen) lijnzaad, pompoenzaad. Water, wordt heel goed gekneed en in de ingevette vormen circa 800 gram per vorm doen (langwerpige vormen) en op circa 80 graden laten rijzen. Na een uur wordt de oven op circa 200 graden gezet en dan na circa 1 1/2 uur laten afkoelen, uit de vormen doen voor een goede afkoeleing na cira 7 uur snijden in plakken van 0,5 cm je kunt ze prima invriezen met tien plakken tegelijk.

Hubert

Reactie voor op de website?

68.70. Reactie op vraag poestameel

Het is verstandig om naast gist en water ook nog wat bloem toe te voegen, maar vooral ook zout, anders is de smaak heel flauw.

succes!

Nadia

Reactie voor op de website?

68.71. Baksoda bij broodmeel

Als je met een pakje kant en klaar broodmeel in een broodbakmachine een brood wil bakken kun je dan extra baksoda toevoegen om het brood luchtiger te maken? Zo ja, hoeveel baksoda moet je dan toevoegen?

Fons

Reactie voor op de website?

68.72. Gist

Reactie op Ingrediënten voor het bakken van brood

Als ik brood bak gebeurt het zo dikwijls dat mijn brood naar gist ruikt, echt niet aangenaam om te eten! Weet er iemand wat daar de oorzaak van is?

Dank je wel!

Luk

Reactie voor op de website?

68.73. Soubry of gewoon meel

Reactie op Meel van Soubry, wonend in omgeving Hoorn etc.

Voor Hoorn en omgeving er is de molen in Blokker die heel veel soorten meel heeft ok voor de broodmachine

Ton

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ingrediënten voor het bakken van brood

 1. Ingrediënten op het internet
 2. Tips voor de broodbakmachine
 3. De Natuurlijke Molen
 4. Met speciaal meel
 5. Grondstoffen omgeving Tilburg
 6. Molen in Zoetermeer
 7. Re: molen in Zoetermeer
 8. Adres molen Oisterwijk
 9. Soubry broodmeel
 10. Soubry broodmeel
 11. Tip
 12. Bakken van glutenvrij brood
 13. Zakken meel van 10 of meer kilo
 14. Meel in grootverpakking
 15. Broodbak-ingrediënten Amersfoort
 16. Molen in IJsselstein
 17. Bakmeel
 18. Adressen voor meel
 19. Gist!
 20. Witte molen Nijmegen
 21. Adres voor meel
 22. Adres voor meel Den Haag
 23. Soubry meel
 24. Reactie op onvindbare ingredienten
 25. Soubry meel
 26. Meel van Soubry, wonend in omgeving Hoorn etc.
 27. Reactie op het verhaaltje van Sheila
 28. Konsumenten Groep Buskruid
 29. Melkpoeder
 30. Suikerbrood
 31. Voor Marion: suikerbrood
 32. Verkoop van Soubry meel
 33. Reactie op: adressen voor meel
 34. 5 kg soubry
 35. Soubry
 36. Meel/gist bij mij in de buurt?
 37. Soubry meel wel in Hoorn te verkrijgen!
 38. Sourby
 39. Melkpoeder
 40. Gat in het brood
 41. Aanbieding droge en verse gist
 42. Goedkope meel en gist
 43. Soubry supermarkt
 44. Sourby supermarkt
 45. Kosten van een brood
 46. Calorievrij brood
 47. Verkrijgbaarheid meel
 48. Molenaarsmeel Oost Groningen
 49. Meelverkopende Turkse bakker
 50. Meel-verkoop
 51. Nieuw rijsmiddel
 52. Re: molen de hoop
 53. Meel ed.
 54. Re: Meel ed.
 55. Bicarbonaat of soda
 56. Bicarbonaat
 57. Broodmeel kant en klaar
 58. Broodbakken
 59. Verse desem
 60. Winkel in Purmerend
 61. Paneermeel
 62. Adres voor alle soorten meel en bloem.
 63. Molen
 64. adres soubry-produkten
 65. De kostprijs van een brood omlaag
 66. Vraag poestameel
 67. Molen in Kropswolde
 68. Duitsland
 69. Tiengranenmeel met 5 granenmeel
 70. Reactie op vraag poestameel
 71. Baksoda bij broodmeel
 72. Gist
 73. Soubry of gewoon meel

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.