Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

36. Leuk uit de hoek

Kinderen kunnen soms zo leuk uit de hoek komen met een grappige opmerking. Wie wil ons mee laten genieten?

Reactie voor op de website?

36.1. Mijn (bijdehante) dochter!

Mijn dochter (de middelste van vier) is nu vijf jaar en een vreselijk lief poppetje om te zien maar schijn bedriegt... neem haar nooit mee op visite want ze zet je echt voor gek... Zo een keer bij een vriendin van ons die aan haar vroeg wat voor werk papa deed. Nou dat wist ze niet precies, maar het was iets met papiertjes en vooral veel... Maar wat doet mama dan, vroeg mijn vriendin? "Ohhh", zegt Sanne midden in een kamer vol visite, "mijn mama doet niks die pint" !!!

En dan mijn oudste, die normaal nooit zijn mond open doet en zeker niet om gevat te zijn. We zitten op moederdag bij opa en oma. Oma heeft wat lekkers op tafel gezet, waarop opa tegen haar zegt: "goh geef mij eens een stukje kaas!" Bob kijkt heel vreemd naar opa en zegt "opa je denkt zeker dat het al vaderdag is, pak het zelf maar"!

Of toen zijn zusje was geboren. Hij zei tegen de kraamverzorgster die voor het laatst kwam "je neemt die baby toch wel weer mee hè??" Logisch voor een jochie van twee, hij dacht toen jij kwam was die baby er ineens en nu je weg gaat neem je haar ook maar weer mee!

Ik kan hier zo intens van genieten. Zulke uitspraken natuurlijk niet als het in een volle kamer met visite is maar achteraf lig je zelf ook helemaal dubbel.

Groetjes Ingrid

Reactie voor op de website?

36.2. Het knopje kwijt!

Clemens van drie zit lekker op de bank naast mama die net Nathan van 8 maanden van de borst afhaalt. Belangstellend kijkt hij naar het hele gebeuren en vraagt: "Mama, waar is nou het dopje?"

Marjolein

Reactie voor op de website?

36.3. Boom

Onze zoon Sam is 5 jaar en had op school een optreden i.v.m. de zomervakantie. Hij werd verkleed als boom en de hulpmoeder had zijn brilletje op tafel gelegd. Toen hij klaar was zei ze: "Sam, je moet je bril nog op." Sam deed zijn handje in zijn zij en zei heel nadrukkelijk "heb jij weleens een boom met een bril gezien?"

Hij heeft hem ook het hele optreden niet opgezet.

Geweldig he. Groetjes Petra

Reactie voor op de website?

36.4. Kruisje

Lang geleden was ik het hangertje van mijn ketting, een kruisje, kwijt. Toen ik naar het toilet ging, bleek het tussen mijn kleren te zitten, en viel het in de W.C. pot. Vlak daarna moest ik naar de supermarkt. Bij de kassa zei Moniek (toen 3, maar nu al bijna 15) "Weet je, m'n moeder zat op de W.C. en toen viel haar kruis er in"!

Hanneke

Reactie voor op de website?

36.5. Weg was hij

Mijn dochter kon al tateren gelijk een advokaat toen ze net anderhalf was. We waren toen bij oma wegens de verjaardag van opa met heel de familie. Ze was iets onbeduidends aan het tekenen. Mijn schoonbroer vroeg haar: Wat ben je aan het tekenen? Zij antwoordde: Dat zie je torch? Een auto!! Zegt mijn schoonbroer: Ik zie helemaal geen auto!! Zij weer: Dat kan ook niet, want hij is net weggereden!! Wij lagen allen plat van het lachen.

Dorine

Reactie voor op de website?

36.6. Schamen of lachen?

Wij, mijn dochter en ik, zitten in de kapsalon op onze beurt te wachten. Voor ons zit nog een iets oudere heer, die vertederd naar het kleine koppie van annemiek (3) zit te kijken. Als ze uitgebreid gaapt, zegt hij tegen haar: Wat ben jij lui! Annemiek, die hem niet goed heeft verstaan, staat verontwaardigd op en zegt: Luier? Nee hoor, ik heb geen luier, maar mijn moeder wel, hele kleintjes! Ja hè mam?

Babette zit in de kamer televisie te kijken, zappen en nog eens zappen. Net als ik besluit om er wat van te zeggen doet ze de televisie uit, en vraagt: Mag ik in jullie slaapkamer t.v. kijken, want aan deze kant is er niks op!

Annemiek kan, na verwoede pogingen, haar shirt niet aankrijgen. Benauwd stemmetje: Mam, mijn hoofd zit vast in het handgat (armsgat).

Dat mijn adem 's morgens niet naar appelbloesem ruikt, wist ik, maar Annemiek bracht het wel heel mooi onder woorden: Mam, als je praat ruik ik stink.

Nog eentje, om het af te leren. Mam, weet je, Bram's arm is afgebroken.(gebroken)

Carolien

Reactie voor op de website?

36.7. Ouwe bok

Vraagt André: mama wordt u later oma?
Ik: nee hoor mischien niet.
André: jawel hoor
Ik: hoe kom je daar nu zo bij?
André: nou gewoon, u wordt later oma en papa een ouwe bok, hè mam?

Judith

Reactie voor op de website?

36.8. Groot gezin

Mijn dochter van vier is een heerlijke tut en speelt graag met poppen. Ik kijk en luister altijd graag, omdat kinderen in hun spel je vaak een spiegel voorhouden over hoe je het zelf doet als opvoeder. Deze keer echter viel het spel me rauw op mijn dak: 'moeder' bekeek haar kinderen in de poppenwagen, slaakte een diepe zucht en zei: "Ik wou eigenlijk niet zoveel kindjes, maar nou ja". Voor alle duidelijkheid: al mijn vier kinderen waren meer dan honderd procent gewenst!!!

Marjolein

Reactie voor op de website?

36.9. Iemeeuwen in computer gesignaleerd

Maura ziet een meeuw, die in gras zit, en ze zegt: "Dat is een grasmeeuw. Bij de zee zijn ook meeuwen, dat zijn zeemeeuwen. In het bos wonen bosmeeuwen, maar de iemeeuwen wonen in de computer".

Hanneke

Reactie voor op de website?

36.10. Lente

Ik was met mijn dochter Elske (6 jaar) op de fiets het dorp in, ziet ze dat de ijswinkel weer open is. Ik zeg: "Ja, de winter is weer achter de rug." Zegt Elske:" en de lente is..." dus ik zeg: "...weer begonnen" "Nee", zegt Elske, "ik wou zeggen de lente is weer voor de buik." Als dat niet logisch is.

Zo zei Olaf (toen bijna 4 jaar) tegen opa: "Opa, je hebt een gat in je haren!!!" Daar hoef je ook niet bij te vertellen wat hij bedoelt.

Onnoline

Reactie voor op de website?

36.11. Lekker bijdehand hoor

Mijn zoontje van net 2 jaar weet het allemaal ook heerlijk te brengen. Gaat hij bij oma slapen en ik ga weg, dus wil ik even een lekkere knuffel. Die krijg ik ook en daarbij zegt hij dan: "mama, ik hou van je." Heel lief hè. Zegt hij er achteraan: "en als ik later groot ben, dan mama een auto voor rory kopen." (rory is hij zelf). Vraag je aan hem of hij later gaat trouwen zegt hij: "nee, ik ga een moter kopen." Vraag je: "wat voor moter dan?" "een harley davidson." En dat is net 2 jaar geworden.

Chantal

Reactie voor op de website?

36.12. Prietpraat

Hallo

Heerlijk die praatjes van die hummels, ik genoot van de stukjes hierboven. Wil er ook een bijdrage bijdoen.

Bij Anne (toen 4) in groep 1 werd er gepraat over verzamelingen. De een vertelde trots over zijn bierdopjes, de ander over postzegels die hij spaarde. En vroeg de juf aan Anne, heb jij ook iets te vertellen over jouw verzameling? Anne dacht even na en zei toen helemaal voldaan: "ja hoor ik spaar zusjes en broertjes..."

Groetjes Annette

Reactie voor op de website?

36.13. Eerder schamen dan lachen

Omdat ons 6-jarig zoontje nogal klein is voor zijn leeftijd en het openbaar vervoer gratis is voor kinderen onder 6, zagen we de kans om hem nog een jaartje langer gratis met het openbaar vervoer mee te laten gaan. Dus wij leren hem dat hij thuis 6 is, maar op de trein 5. Als 2 weken later we met het hele gezin een uitstapje met de trein maken vraagt de conducteur aan mijn zoontje: "Hoe oud ben je, ventje?". Waarop mijn zoontje trots heeft geantwoord:"Thuis ben ik 6, maar in de trein ben ik5 ". De man heeft ons aangekeken, hartelijk gelachen en is gewoon verder gegaan.

Sarah en Marc

Reactie voor op de website?

36.14. Eerlijk is eerlijk

Ik geef ons 4-jarig zoontje een cadeautje. Ik vraag hem: "Wat krijg ik nu hier?", terwijl ik naar mijn wang wijs. "Rimpels", zegt hij.

Sandra

Reactie voor op de website?

36.15. Leuke uitspraken

Sandra

Reactie voor op de website?

36.16. Zwembad

Ik verwacht een baby en Bart (5) is bang dat hij de baby pijn doet als hij op schoot zit. Ik leg hem uit dat de baby veilig in een grote zak warm water zit en dat hij best op schoot kan. Dat vindt Bart al redelijk verbazingwekkend ("heeft de baby dan geen kant daar?") maar hij is tevreden met het antwoord.

De volgende dag schenk ik voor mezelf een groot glas karnemelk in. Bart: "Je moet goed drinken he, dat is goed voor de baby!" Als ik bevestigend antwoord vervolgt hij: "...dan wordt het dieper!"

Annelies

Reactie voor op de website?

36.17. Verloskunde

Ik ben hoogzwanger, buiten heersen tropische temperaturen en ik verlang luidkeels naar het einde van de zwangerschap. Bart (5): "Mam ,als jij wilt dat die baby snel komt moet je maar schuddebuikjes eten..."

Annelies

Reactie voor op de website?

36.18. Welke pappa

Vorig jaar zomer liep ik met onze vijf kinderen (7 tot 1 jaar) door de drukke toeristische terrassenstraat in Valkenburg Zuid Limburg. Zoals jullie weten wordt er veel geteld en omgekeken als je zoveel kinderen hebt.

Nadat ik een ijsje gekocht had zaten we daar gezellig. Mijn man en de vader van de kinderen was op dat moment elders aan het werk.

Ik vroeg toen aan mijn kinderen of we later die dag naar papa toe zouden gaan waarop Kyle van 3 meteen luidskeels vroeg: Welke papa? Nou, had je de mensen om ons heen moeten zien kijken en vast meteen denken: Een samengesteld gezin, moet vast wel met zoveel kinderen!

Anita

Reactie voor op de website?

36.19. Seksuele voorlichting enzo

Menno van 11 heeft "iets" gehoord, maar schijnbaar niet goed begrepen.Hij vraagt aan mij, moeder van 12 kinderen: "Mama, ben jij nog maagd?"

Toen z'n zus Maura 2 jaar geleden in groep 2 zat vroeg de juf aan alle kinderen wat ze later wildern worden, dus daar kwamen de brandweermannen, zusters, kappers, politie's, enz. Totdat Maura, met 5 zussen boven zich waarvan de oudste 7 jaar boven haar, aan de beurt kwam. "Ik wil later ongesteld worden", zei ze.

Hanneke

Reactie voor op de website?

36.20. Leuk uit de hoek

Erg leuk is het toch al die uitspraken. Ik hou op school ook de uitspraken van de kinderen bij en zorg er dan weer voor dat ze in de maandelijkse schoolkrant komen te staan. Dus hieronder ook enkele leuke uitingen.

Een hoog zwangere moeder vindt dat het tijd wordt voor de kapper voor haar zoon en dochter. Als ze kapsalon binnen komen, ziet de kapster meteen dat de moeder hoog zwanger is. De jongen is als eerste aan de beurt, en gaat netjes in de stoel zitten.Zo zegt de kapster, ik zie dat je een broertje of zusje gaat krijgen, wat wil jij graag? nou, zegt de jongen ik heb al een zusje, dus ik wil wel een broertje. En wat wil je zusje graag? Die heeft mij al, dus die wil graag een zusje. Zo zegt de kapster, en je pappa en mamma, wat willen die graag? Nou zegt de jongen weer, die willen graag een nieuw bankstel.

De kleuterklassen zijn in de herft naar het bos geweest en vanalles gezien. Tussen de middag gaat Maaike bij haar oma een boterhammetje eten,en oma vraagt wat ze allemaal in het bos heeft gezien.Maaike vertelt,Oma ik heb eikeltjes gezien, en wilde kastanjes en rustige kastanjes.

Mijn jongste dochter Elise van 3 jaar is bij oma op bezoek.Oma vraagt aan haar, en Elise ben je nog naar school geweest? Ja zegt ze 2 nachtjes achter uit geslapen.

Yolande

Reactie voor op de website?

36.21. Oud worden

Jongste dochter Finette van 4 is met mij op bezoek geweest bij mijn oma van 88, die in het ziekenhuis ligt. Dit wekt bij Finette een enorme interesse in oude mensen. Vooral in alles waarin de ouder wordende mens wat gaat aftakelen. Als Oma is overleden hebben we een diepgaand gesprek over de dood. Dat oude mensen vaak ziek zijn, pijn hebben en dan op een dag dood gaan en een engel worden. Dan mogen ze bij God wonen en, wie weet, de kindertjes af en toe helpen als engel. Volgens Finette klimmen ze dan op je schouder als je verdrietig bent. Ik ben diep geroerd. Tot slot merkt ze nog op dat zij niet oud wil worden. "Nee," zeg ik, "jij wilt natuurlijk geen pijn". Daar blijkt het maar zijdelings mee te maken te hebben. "Ik wil niet oud worden, omdat ze dan al je haar uittrekken!", antwoordt Finette verontwaardigd. Het duurt een dag voor ik door heb dat ze vooral bang is om kaal te worden.....

Marja

Reactie voor op de website?

36.22. Noot gevallen?

Rik speelt druk met zijn autootjes. Plotseling hoor ik: "snel, een brandweer en ambulance: er is een noot gevallen!"

Margriet

Reactie voor op de website?

36.23. Kook-piloot

Onlangs waren wij met onze kinderen met het vliegtuig op vakantie. Daan (bijna 6) vraagt alles.... mag ik ook in de cockpit.
Mijn man antwoordt: nee, want daar zitten al 2 piloten, dus dan is het al zowat vol.
Daan: waarom 2 piloten?
Mijn man: de ene bestuurt het vliegtuig, de andere is de co-piloot. Die is er voor als de piloot ziek wordt, dan kan de co-piloot het vliegtuig toch nog veilig door laten vliegen en landen.
Daan: en als de piloot niet ziek wordt, wat kookt de kookpiloot dan? Krijgen we ook nog eten dan?!?!

Mariejose

Reactie voor op de website?

36.24. Super

Papa: zo, Laura, heb je in je luier gedrukt? Nou, dat is nogal een volle broek zeg!

Laura (2 jr): Ja, super he!

Margriet

Reactie voor op de website?

36.25. Wie is de duivel?

Onze kinderen zitten op de plaatselijke christelijke school en onze twee oudsten hebben de kindersoap ZOOP ontdekt. Daar kijken ze met veel plezier naar. De gemaakte types, het trutje (Bionda) en de punk (Taffy). Op een gegeven moment heeft Taffy iets gezegd dat tot de volgende tafelconversatie leidt:

´Hihi Taffy zegt: 666, dat is het nummer van de duivel, dat vind ik zo grappig´

´Ja, dat vind ik ook heel grappig´

´Maar wat is een duivel nou eigenlijk?´

´Oh, dat is gewoon een soort vogel´

´Ja, dat wist ik eigenlijk ook wel´...

Ik heb maar niets meer uitgelegd....

Maeike

Reactie voor op de website?

36.26. 1] leuk uit de hoek 2] .nl

Ik was laatst met mijn zoontje van 5 jaar boodschappen aan het doen. Ik kon een bepaald artikel niet vinden en vroeg aan een vakkenvuller of hij mij kon helpen. De jongen wilde antwoord geven maar hij begon te stotteren omdat hij het ook niet wist. Hij zei:"dat wee wee wee". Roept mijn zoontje spontaan: "punt nl!!". Gelukkig kon de arme jongen er wel om lachen.

Miranda

Reactie voor op de website?

36.27. Verschil Sinterklaas en Kerstman

Mijn dochter vertelde mij, toen ze vier was, het verschil tussen de Kerstman en Sinterklaas. "Ik heb het zelf gezien": zei ze. De Kerstman heeft een slappe en Sinterklaas een stijve. Toen ik vragend zei: "Wat bedoel je"? Zei ze: "zijn hoed!"

Myriam

Reactie voor op de website?

36.28. Sinterklaas

Amber van een jaar of 7 had de geruchten op school al gehoord: Sinterklaas bestond niet! Na school kwam ze mij het grote nieuws vertellen dat ze te groot was om in sinterklaas te geloven, dat was iets voor de kleintjes! Maar, zegt ze tenslotte, wie brengt dan wel al die kadootjes, de kerstman??

Sandra.

Reactie voor op de website?

36.29. Artis enzo...

Met een grote glimlach op m'n gezich van alle voorgaande stukjes, typ ik er nu zelf ook een.

Hoera, een uitstapje met de kids, naar Artis dit keer. Kjell (toen 3) en Rivka (toen anderhalf) vermaken zich uitstekend. Rivka dribbelt enthousiast door het park en roept steeds verrukt: 'nog 1, nog 1!' Maar mooi dat ze het niet over de dieren heeft: nee, over de putjes die om de zoveel meter in het pad liggen.....

Een paar jaar later: we zitten in de auto en hebben het over dieren die in het wild leven, de leeuwen, tijgers en olifanten vliegen ons om de oren, tot Kjell (6) roept: ' kijk mam, een wielrenner in het wild!'

Ingrid

Reactie voor op de website?

36.30. Oliebollen

Mijn zoon Dasani (nr 3 van 4) was een jaar of vier toen ik met oud en nieuw oliebollen op tafel hadden gezet. Nadat ze er allemaal een gehad hadden, graaide mijn zoontje naar een volgende en ik vroeg hem verwonderd.... enne? (ik bedoelde, hoef je dat niet te vragen?). Hij keek me aan, lachte en zei: ja hoor, heel lekker.

Sabrina

Reactie voor op de website?

36.31. Vruchtwater

Onze oudste was 5 jaar toen ik zwanger was van nr 5. Ik legde de kinderen uit dat de baby in een soort ballon in mijn buik zat en dat er allemaal water bij zat. Zo kon de baby tegen een stootje. De oudste zegt: 'ik weet hoe dat heet! Dat is vruchtensap!!'

Brenda

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Leuk uit de hoek

 1. Mijn (bijdehante) dochter!
 2. Het knopje kwijt!
 3. Boom
 4. Kruisje
 5. Weg was hij
 6. Schamen of lachen?
 7. Ouwe bok
 8. Groot gezin
 9. Iemeeuwen in computer gesignaleerd
 10. Lente
 11. Lekker bijdehand hoor
 12. Prietpraat
 13. Eerder schamen dan lachen
 14. Eerlijk is eerlijk
 15. Leuke uitspraken
 16. Zwembad
 17. Verloskunde
 18. Welke pappa
 19. Seksuele voorlichting enzo
 20. Leuk uit de hoek
 21. Oud worden
 22. Noot gevallen?
 23. Kook-piloot
 24. Super
 25. Wie is de duivel?
 26. 1] leuk uit de hoek 2] .nl
 27. Verschil Sinterklaas en Kerstman
 28. Sinterklaas
 29. Artis enzo...
 30. Oliebollen
 31. Vruchtwater

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.