Groot Gezin
Thema pagina
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

4. Waar geniet je van?

Met kinderen heb je van die intense genietmomenten, lees maar de ervaringen van Marit. Ken je van die genietmomenten? Graag plaatsen we die.

Reactie voor op de website?

4.1. Bij elkaar

Ik geniet ervan als de oudste twee van mijn elftal in het weekend thuis komen en de twee kleine broertjes meteen op ze afrennen en klaar gaan staan om wild heen en weer geschommeld te worden door de grote broers.

Antoinette

Reactie voor op de website?

4.2. Ssssssstttttttttt..... laat mijn liefie het maar niet horen

Ik geniet ervan als mijn (om ons na drie jaar nog steeds onbekende redenen weggelopen) dochter van inmiddels 18 jaar mij belt om advies te vragen over hele kleine dingen, of omdat ze een avondbaan heeft en eigenlijk een beetje bang is als ze alleen naar huis moet lopen en mij dan heel lang aan de telefoon houdt, als ze dinsdag's hier komt en zichzelf weer mag zijn, (want ze "moet" volwassen zijn volgens haar zeggen) en dan ff lekker tegen mij aankruipt, grapjes makend of rare dansjes doet in de woonkamer, haar broertje die ze zonder dat ooit toe te geven zo vreselijk mist overenthousiast begroet, maar vooral omdat ze vaak zo moe is van al dat "volwassen" doen dat ze op de bank in slaap valt en hier dan zo maar twee uur ligt te knorren met een dekentje om haar heen en dat ik dan net als toen ze nog heel klein was over d'r neusje wrijf om haar wakker te maken na een paar uur en dat ze spinnend nog even wegkruipt onder datzelfde dekentje, als ze hier blijft slapen en dat we dan eindeloze gesprekken kunnen voeren over haar opleiding, haar leventje en haar en mijn gevoelens zonder daar ruzie over te krijgen, daar geniet ik nou zooooo ontzettend van, dat vertrouwde gevoel van houden van.....

ondanks alles

Karin

Reactie voor op de website?

4.3. Knuffels van mijn jongens

Ik geniet ervan als 1 van mijn vier jongens spontaan komt zeggen dat ik de liefste mama van de hele wereld ben!!!!! Als ik zie dat ze alle vier in 1 bed willen slapen omdat ze dicht bij elkaar willen zijn (een tweepersoonsbed natuurlijk!), dan smelt ik helemaal...

Reactie voor op de website?

4.4. Ik geniet ervan...

...als mijn ik even met mijn meervoudig gehandicapte zoon van 2 wil knuffelen en daarvoor in alle kamers van zijn 7 halfzusters en halfbroers moet zoeken om uit te vinden wie heeft hem dit keer. Daar mogen ze wel over vechten, bij wie slaapt hij vanavond. Even nog een kusje en dan mag hij terug. Heerlijk al die "hulpmoeders/vaders".

...als ik dezelfde 7 zie opkomen voor elkaar ook al kunnen ze vreeslijk ruzie maken met elkaar. Altijd. Het is "zij tegen die wereld" en niemand is sterker dan hen als ze samen zijn.

...als ik door mijn 17 jarige stiefdochter (ik ben 24) papa word genoemd...

...als mijn vrouw mij vraagt om mijn! kinderen van school op te halen

...om tot 4 uur in de ochtend de reacties op grootgezin.nl te lezen

Chris

Reactie voor op de website?

4.5. Hecht gezin

Afgelopen zaterdag waren we 16 jaar getrouwd, we hebben vijf kinderen in de leeftijd van 15, 14, 12, 11 en 8, dus we zaten 's avonds uitgebreid te gourmetten. Toen onze tweede zoon plots zei, "weet je wat ik zo knap van jullie vind? Dat jullie voor alle kinderen en dieren (7 stuks), evenveel aandacht en liefde hebben." Dus je begrijpt mijn avond kon niet meer stuk. Gelukkig dat in deze harde wereld nog stukkjes geluk zijn.

groetjes Maureen

Reactie voor op de website?

4.6. Ik geniet van het leven.............

......... als ik 's avonds onze jongste voorlees bij het licht van alleen een wandlampje en ze lekker fris gewassen tegen me aan op haar speen ligt te soppen en na het verhaal lekker tegen me aan hangt als een aapje om zo in slaap te vallen terwijl ik de dag aan me voorbij laat gaan met mijn neus in haar haartjes.

......... als manlief de avonddienst heeft en ik met al het kroost (inclusief schoon-kroost) op de bank zit iedereen relaxed en rustig

........... als ik onze jongste dochter heel lief op haar eigen manier hoor voorlezen aan de honden en beide honden van een dekentje heeft voorzien

........... als we op zondag rond de dis zitten bij kaarslicht en de meest simpele maaltijd een feestmaal lijkt, gewoon omdat we samen zijn

........... als ik van onze oudste dochter en haar vriend te horen krijg, dat ze ook dit jaar graag weer mee gaan op vakantie

Ik geniet, dus ik ben rijk!

Irene

Reactie voor op de website?

4.7. Wakker worden

Het meeste geniet ik als ik smorgens wakker word, en me niet kan bewegen omdat er zoveel kinderen bij me in bed zijn gekropen, in de loop van de nacht. Vaak blijf ik dan ook gewoon nog even liggen genieten.

Ik geniet van mijn jongste als ik hem ophaal bij de oppas, en ik overladen word met kusjes.

Soms, als mijn jongste(2) boos is op me, zeg ik dat ik een stomme moeder ben. Waarop hij altijd zegt, Nee, niet stomme moeder, Lieve moeder!

Ik kan ook mateloos genieten als mijn oudste (22) zijn jongste broertje (2) bij de oppas ophaalt om samen naar het strand te gaan.

Eigenlijk, als ik heel erg eerlijk ben, geniet ik van mijn kinderen zodra we samen zijn, en op afstand als ze groot zijn. Voor mij is het hebben van kinderen bijna synoniem van genieten.

Groetjes Marrigje

Reactie voor op de website?

4.8. Ouderwets moederschap!

Ik geniet van mijn ouderwetse moederschap!

Helaas wordt, als ik het zo om mij heen kijk, dit een zeldzaamheid en dat vind ik een verarming voor de samenleving.

Toen ik moeder werd hebben wij besloten dat ik mijn baan opzegde om fulltime moeder te zijn. De beste beslissing van mijn leven!

Wij hebben een flnke stap terug moeten doen financieel, geen dure caravan, geen koopwoning, niet 2x per jaar op vakantie, geen 2 auto's dat is geloof ik allemaal de trend van tegenwoordig.

Ik had een goede baan maar wilde mijn kinderen de jeugd geven die ik zelf heb gehad en als zeer warm heb ervaren. Ik ben de zeldzame moeder die veel op school helpt en de kids lekker opwacht met tussen de middag een 'kopje thee'.

Wat ik in mijn omgeving zie is dat beiden ouders werken, kinderen naar de voor en na-schoolseopvang doen en moeten ze overblijven. Op schoolreisjes werden sommige kinderen niet eens uitgezwaaid en moesten kindjes van 4, na een zeer vermoeiende dag nog naar de naschoolseopvang?

Deze situatie wordt ook nog door de regering en maatschappij gestimuleerd!

In Amstelveen bijvoorbeeld hebben de meeste scholen al een continuerooster(een lekker 'kopje thee' met de juf) dan heb je als ouder niet eens de keuze, iedereen moet met deze trend meedoen!

Nu hoorde ik van de week op de radio dat ze bespreken om landelijk de woensdag en de vrijdagmiddag van de kinderen willen afpakken vanwege de naschoolseopvang die dan niet nodig is.

Zo lang het nog kan blijf ik de ouderwetse moeder met dat tuttige 'kopje thee' maar wel met een huis vol kinderen (wij lijken wel de zoete inval) die hier toch behoefte aan hebben !!!

Monique

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Waar geniet je van?

  1. Bij elkaar
  2. Ssssssstttttttttt..... laat mijn liefie het maar niet horen
  3. Knuffels van mijn jongens
  4. Ik geniet ervan...
  5. Hecht gezin
  6. Ik geniet van het leven.............
  7. Wakker worden
  8. Ouderwets moederschap!
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.